安徽省蚌埠2025-2026学年八年级英语上期中考试模拟题(含答案解析+听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

安徽省蚌埠2025-2026学年八年级英语上期中考试模拟题(含答案解析+听力原文及音频)

资源简介

安徽省蚌埠2025-2026学年八年级英语上期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
(总分120 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.What is the girl looking for
A. B. C.
2.Which club does Mary want to join
A. B. C.
3.How much are the strawberries today
A.10 yuan. B.20 yuan. C.40 yuan.
4.Where is the girl going on holiday
A.Shanghai. B.Shenzhen. C.Beijing.
5.What chores does Peter do every day
A.He cleans the living room. B.He cleans his room. C.He does the dishes.
听对话,回答各题。
6.What does the girl want to borrow from Bruce
A.A pencil. B.A pen. C.An eraser.
7.When can the girl give it back
A.Tomorrow. B.This Sunday. C.Next Monday.
听对话,回答各题。
8.How was David’s trip to Shouxian County
A.It was wonderful. B.It was boring. C.It was surprising.
9.What did David buy in Shouxian County
A.A hat. B.A bag. C.A scarf.
10.How did David get to Shouxian County
A.By train. B.By car. C.By bus.
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11.Where did the boy go on holiday last year
A.Australia. B.America. C.England.
12.How did they get there
A.By plane. B.By train. C.By car.
13.How long did they stay there
A.For five days. B.For six days. C.For seven days.
14.What did they do on the second day
A.They had a picnic. B.They had a bike ride. C.They visited a museum.
15.What did they think of this journey
A.Tiring. B.Busy. C.Great.
二、听力填空(满分5分)
你将听到一篇短文,请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词,短文读两遍。
16 at Jack’s home.
Before breakfast, he has to drink some 17 water.
After school, he has to do 18 first.
On 19 nights, he can’t watch TV.
Every day, he has to 20 for two hours.
三、单项选择(满分10分)
21.I am ready ________ you with your homework.
A.help B.helping C.to help D.to helping
22.Our country is fighting ________ blue skies and clear waters. Everyone should do something for it.
A.in B.for C.against D.between
23.In Chinese families, people won’t start dinner ________ the elders take their seats.
A.after B.when C.as D.until
24.It was ________ midnight when we finally arrived home.
A.mostly B.heavily C.almost D.hardly
25.—Would you mind if I close the window
—________. You know, we should keep the air fresh.
A.Never mind B.Of course not C.All right D.You’d better not
26.—Do you know Chinese white dolphins (海豚) are in danger
—Yes. Our country is trying to ________ them.
A.prefer B.protect C.prevent D.produce
27.In the exam, the ________ you are, the ________ mistakes you’ll make.
A.more careful; fewer B.more carefully; fewest
C.Carefully; little D.more careful; less
28.—Ella, ________ is waiting for you at the school gate.
—That must be my brother.
A.anybody B.somebody C.everybody D.nobody
29.—Don’t forget ________ out the rubbish when you leave home, Tom.
—OK. I’ll do it, Mom.
A.taking B.takes C.to take D.to taking
30.—My parents will take me to Harbin this National Day.
—________ Have a good time there!
A.Really B.Why not C.Thanks. D.I’m sorry.
完形填空(满分20分)
A
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Amy did not have any friends and felt sad. All the girls in her class were paired up with a best friend or in groups, and she 31 felt lonely (孤单的). So, Amy just walked around by herself and didn’t play with 32 . She wanted to seesaw (跷跷板), 33 that is something you need to do with a friend. Also, she liked to swing (秋千) and 34 someone would push (推) her to get her started.
One day, the teacher, Mrs. Gibbs, walked up and put her arm around Amy, “What’s the matter, Amy Why don’t you play with other children ” She asked kindly.
Amy replied, “Everyone has a 35 except me. I don’t have anyone.” Mrs. Gibbs smiled and said, “Amy, the way to get a friend is to be a friend.”
Amy asked, “How do I do that ” Mrs. Gibbs answered, “ 36 around the playground. There are three classes of third-graders out here during this break time. 37 someone who walks by herself and then go to ask them to play.” Amy said she would think about it, but she was 38 she would get the answer “No.” She wasn’t sure she could do it.
The next day, Amy noticed a dark-haired girl all alone on the playground. She 39 to walk to the girl. “Hi! My name is Amy. Do you want to play with me ”
“Okay,” the girl said shyly. As they took turns pushing each other on the 40 , Amy found out that the girl’s name was Ming. Her family had just moved from Japan and she also needed a friend.
“Want to seesaw ” Amy asked. Ming smiled and nodded. Paired up with each other, they played so happily. Amy finally had a friend!
31.A.ever B.always C.never D.seldom
32.A.anyone B.everyone C.everything D.nothing
33.A.and B.so C.but D.because
34.A.decided B.wished C.liked D.thought
35.A.friend B.classmate C.sister D.parent
36.A.Turn B.Look C.Jump D.Sit
37.A.Stop B.Help C.Find D.Lose
38.A.afraid B.enjoyable C.pleased D.surprised
39.A.remembered B.hoped C.liked D.decided
40.A.seesaw B.chair C.swing D.bike
B
People’s Daily reported a nurse named Zhu Xiaoming helped save a 2-year-old boy at the Wuhan station on February 13. It was around 6:00 pm when, hearing the station radio asking for help, Zhu 41 ran to the boy at once.
The boy had a 42 of 40.2℃. Terribly, he had fallen in life 43 . His mother was very 44 . Zhu put the boy in the right position and started to save him. At the same time, another four medical workers joined her. They fed some 45 to the boy to help him get well. Through their hard work, the boy finally woke up.
As the child 46 , others left to catch the train. Yet Zhu still kept doing something for the child, and told the mother some 47 about what to do. After the first-aid (急救), doctors arrived, Zhu went back to the waiting room. When she reached home, she shared this 48 online. She told people not to travel when 49 . If possible, they should take some medicine with them.
This isn’t the first time for Zhu to help people in trouble. She already has three 50 experiences. She believes any medical people would act the same in such situation.
41.A.hardly B.slowly C.quickly D.fully
42.A.fever B.cold C.cough D.rest
43.A.fact B.event C.part D.risk
44.A.worried B.outgoing C.relaxed D.peaceful
45.A.chocolates B.medicine C.bananas D.breakfast
46.A.wondered B.improved C.reported D.prepared
47.A.reasons B.jokes C.points D.exams
48.A.accident B.homework C.program D.surprise
49.A.easy B.funny C.true D.sick
50.A.serious B.lucky C.similar D.famous
五、补全对话(满分10分)
根据对话内容,从下面选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: Hello, what are you looking at
B: 51 I am planning to travel. But I can’t decide where to go, so I want to look at these postcards to help me.
A: That’s nice. Look, this postcard is from Washington. D.C. 52
B: Yeah, I’m sure it is. But Nancy says it’s tiring to travel around the city.
A: 53
B: Let’s see. That’s from Peter. He went to Beijing last summer.
A: Oh, it would be cool.
B: And this is a postcard of Bali Island (巴厘岛). Jack was there last month. He says it’s very beautiful.
A: 54
B: Um...this one. It’s from Disneyland. It’s so exciting. I’d really love to go.
A: 55 Maybe it could be a birthday present for you next year.
B: Yes. You are right. I’ll try.
A.Why not talk about it with your parents
B.Who’s this one from
C.How did he go there
D.Just some postcards from friends.
E.That’s a very interesting place to visit.
F.Of all, which postcard do you like best
G.Who is he
阅读理解(满分34分)
A
56.How long does it take tourists from Xining to Riyue Mountain by bus
A.Half an hour. B.One hour.
C.One and a half hours. D.Two and a half hours.
57.Where can tourists enjoy local food
A.In Xining. B.In Riyue Mountain.
C.By Qinghai Lake. D.In Haibei.
58.What can tourists do in Gangcha
A.Watch birds. B.Enjoy local food.
C.Visit the museum. D.Learn the story of Riyue Mountain.
B
“What do you usually have for breakfast ” I ask my students and hear the answers:
“I never eat breakfast.”
“I don’t get time to eat breakfast.”
“I eat some bread and hurry to school.”
Sometimes I don’t have my breakfast or just get a coffee, so I want to do something for myself and my students. I set up (创建) the Breakfast Club. My idea is to have breakfast with a student every day so that I know more about them. When I tell my class about my new idea, they are excited. They talk about what food to bring to school and who will get the first invitation (邀请).
The next day I put an invitation on Nicholas’s desk. He is often late and finds it difficult to do his schoolwork. When most of my students talk happily with each other, he is always alone (独自一人). He doesn’t smile a lot. But when Nicholas sees the invitation, there is a big smile on his face. The next morning, he is my first student to get to school. We sit at my desk and eat a meal of bread and juice. I learn that he has two dogs and he likes sports. He plays soccer with his father on weekends. We both enjoy the breakfast. The next day, I put an invitation on another student’s desk.
I see many benefits as my students have their turn to eat breakfast with me. No one is late for school; they work harder in school; they are happy to talk with me and other teachers.
59.Why does the writer set up the Breakfast Club
A.To cook good breakfast for his students.
B.To make parents cook breakfast for the children.
C.To teach his students how to cook food by themselves.
D.To eat breakfast with his students and know more about them.
60.What do we know about Nicholas
A.He is good at his schoolwork.
B.He has many good friends at school.
C.He is happy to have breakfast with his teacher.
D.He plays soccer with his father on weekdays.
61.What is the main idea of the passage
A.We should have a good breakfast.
B.The Breakfast Club helps the students a lot.
C.Students can make friends at the breakfast time.
D.Students have different kinds of breakfast food.
C
Providing (提供) students with enough free time helps make them better students.
Students need free time to practice the lessons they learned. Free time gives them time to apply (应用) what they learned to their everyday activities. If they just move from one class to the next, so much of what they learned may be lost.
Many schools are trying to provide their students with free time. _______ One is that it is not easy to find enough time. School days are full of classes and activities. The other is that there isn’t enough space.
One answer to the problems is to schedule (安排) free time around meals. We schedule breaks for students both in the morning and in the afternoon. We also provide long free time at the end of the school day.
Although scheduling free time in the school day can be difficult, finding the way to do it is worth (值得) it. Free time activities can help students be more active and more excited to come to school every day!
62.What is Paragraph 2 mainly about
A.The importance of free time for students. B.The place of practicing the lessons.
C.How to spend free time with students. D.How to apply the lessons to everyday activities.
63.Which of the following is the best for ______
A.But school days are so short. B.But they face two big problems.
C.But they only have small classrooms. D.But students have so many activities.
64.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to
A.Walk around the school. B.Schedule free time.
C.Be active in class. D.Answer the problem.
65.How may the writer feel about providing students with free time
A.Terrible. B.Popular. C.Useful. D.Boring.
D
Fast Move makes your move easy!
Are you planning to move to a new home Do you need help carrying heavy things Call Fast Move—we are here to help!
Fast Move is a moving company (公司) with over 10 years of history. Our workers are strong, careful and friendly. We can help you pack and move your things safely and quickly. Why choose Fast Move
●We work 7 days a week.
●We offer good prices.
●We take care of your things like they are our own.
Price:
●Small move (1~2 rooms): $100~$150
●Medium (中等的) move (3~4 rooms): $200~$300
●Large move (5+ rooms): $350 and up
(If you need us to pack for you, pay another $50.)
You only pay after we finish the job. Call us at 555-123-4567 for more information.
66.What do you know about Fast Move
A.They only work on weekdays. B.They have over 20 years of history.
C.They treat customers’ things with care. D.They ask customers to pay before the move.
67.At least how much does a medium move with packing cost
A.$200. B.$250. C.$300. D.$350.
68.Where can you find the text
A.In a newspaper. B.In a storybook. C.On a school notice. D.On a birthday card.
E
Maybe you often have arguments (争论) with your parents about clothes, homework, friends and many other things. But what’s going on when your parents fight with each other Most teenagers feel sad or afraid when their parents fight. They might think their parents don’t love each other any more and that their arguments will lead to a divorce (离婚).
In fact, it is normal (正常的) for parents to disagree and argue sometimes. They might disagree about important things like jobs and family decisions. They might even disagree about little things that don’t seem important at all, like what’s for dinner. However, these arguments are often over very quickly. Parents may say sorry and make up, and the family returns to normal. So if your parents are fighting, don’t worry too much about it. Try to find a good way to solve it.
If your parents’ fight really worries you, you might find it hard to sleep or go to school. If this happens, try talking to your parents about it. You can also tell other relatives (亲戚), a teacher or a close friend. Just remember that no family is perfect and arguments are common in every family.
69.Which is NOT mentioned about the arguments between parents and teenagers
A.Homework. B.Jobs. C.Friends. D.Clothes.
70.What does it mean when parents fight according to the passage
A.They aren’t happy with their family.
B.They don’t love each other any more.
C.They have different ideas about something.
D.They will divorce because of family decisions.
71.What does the underlined phrase “make up” in Paragraph 2 mean in Chinese
A.和好 B.组成 C.化妆 D.编造
72.What can we learn from the passage
A.If parents fight with each other, they will divorce.
B.Teenagers should do nothing if their parents’ fight often lasts a long time.
C.Teenagers should talk with their parents if their parents’ fight worries them.
D.Arguments between parents aren’t common in every family.
七、任务型阅读(满分6分)
Everyone knows London is an important city in England. London was once the biggest city in the world, but now many cities are much bigger than it. London has a population of about 8 million. It is an old city. Many tourists from all over the world come to visit its famous buildings and its famous clock, Big Ben.
Like many other big cities, London has problems with traffic and pollution. Over one million people use the London Underground every day, but there are still too many cars in the streets. The air is not clean, but it is cleaner than it was 100 years ago.
Perhaps the best things about London are the parks. There are five parks in the centre of the city. But for children, their favorite place is Hamleys. It is the biggest toy shop in the world. They can buy good toys there.
73.What is the air like in London today compared to 100 years ago (不超过5个词)
74.What’s the most popular place with children in London (不超过5个词)
75.Why do tourists around the world come to London every year (不超过15个词)
八、单词拼写(满分5分)
76.Fan Dongdong s (进球) and his team won the game at last.
77.Jack plans to take the black u (雨伞).
78.The Yellow River is the second (长的) river in China.
79.Tony works so hard and he i (提高) his spoken Chinese a lot.
80.My mother goes to the supermarket t a week.
九、书面表达(满分15分)
81.请以“My Weekend Plan”为题,写一篇短文,介绍你下周末的计划。
要求:
1.语句通顺,语法正确;
2.包含以下内容:周六上午做作业,下午去看望祖父母;周日上午去图书馆看书,下午和朋友一起踢足球;
3.不少于80词。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
参考答案
1.C
【原文】M: Linda, what are you looking for
W: My camera. I can’t find it anywhere.
2.B
【原文】M: Which club do you want to join, Mary
W: I like music and I want to join a club about it.
3.A
【原文】M: How much are these strawberries
W: Twenty yuan, but it is half price today.
4.C
【原文】M: Where are you going on summer holiday Shanghai or Shenzhen
W: I’m going to Beijing with my parents.
5.C
【原文】W: What chores do you usually do at home, Peter
M: I clean my room every Saturday and help wash dishes after dinner every day.
6.B 7.C
【原文】W: Hi, Bruce. Can I borrow your pen I forgot mine at home.
M: Sure, here you are.
W: Thanks. Oh, by the way, what day is it today
M: It’s Friday.
W: I’ll give it back next Monday. Is that OK
M: No problem.
8.A 9.C 10.B
【原文】W: Hey, David, where did you go last Saturday
M: I went to Shouxian County with my parents. It was wonderful.
W: That’s in Anhui, right
M: Yes, and it’s a very old town.
W: Did you buy anything there
M: I bought a silk scarf for my sister. It is beautiful.
W: Nice! How did you get there
M: We drove there. It took about two hours from our city.
W: Sounds like a fun trip.
M: It really was.
11.B 12.A 13.C 14.A 15.C
【原文】
Last year, I had a wonderful summer holiday. I went to New York with my friends where my uncle Pete lived. It took us about six hours to fly there. It was a little tiring. We stayed in the city for a week to visit many famous places. On the first day, we visited a science museum and went for a bike ride. On the second day, we enjoyed Central Park with a picnic. We also watched a show and did some shopping. Every corner we turned there was a new thing waiting for us. Our trip to New York was really great.
16.Rules 17.hot 18.homework 19.school 20.exercise
【原文】 Jack is my pen pal. He is fourteen years old. His parents are strict, so he has many rules at home. Every morning he must get up at half past six. Before breakfast, he has to drink some hot water. For breakfast, he must drink a glass of milk. His mother says it is good for his health. After school, he has to do homework first. He can’t watch TV on school nights. At night, he must go to bed by ten. On weekend, he must clean his room by himself and he has to exercise for two hours every day.
21.C
【详解】句意:我准备好帮你做作业。
考查非谓语动词。be ready to do sth.“准备好做某事”,是固定搭配。故选C。
22.B
【详解】句意:我们的国家正在为蓝天绿水而奋斗,每个人都应该为此贡献力量。
考查动词短语。fight in在某个地方或事件中战斗;fight for为……而奋斗,战斗;fight against与……作斗争;fight between两者之间的斗争。根据“blue skies and clear waters”可知,这里是指为蓝天绿水奋斗。故选B。
23.D
【详解】句意:在中国家庭,人们要等到长辈就座后才开始吃饭。
考查连词辨析。after在……之后;when当……时候;as像……一样;until直到。根据“people won’t start dinner...the elders take their seats”可知人们在长辈就座后才开始吃饭,此处考查not...until“直到……才……”。故选D。
24.C
【详解】句意:当我们最终到家时,几乎快要半夜了。
考查副词辨析。mostly主要地;heavily沉重地;almost几乎;hardly几乎不。根据“when we finally arrived home”可知,此处应表达几乎快要半夜了,故选C。
25.D
【详解】句意:——你介意我关上窗户吗?——你最好不要。你知道,我们应该保持空气新鲜。
考查交际用语。Never mind不要紧;Of course not当然不;All right好吧;You’d better not你最好不要。根据下文“You know, we should keep the air fresh.”可知,此处应回答“你最好不要”。故选D。
26.B
【详解】句意:——你知道中华白海豚处于危险之中吗?——知道。我们国家正尽力保护它们。
考查动词辨析。prefer更喜欢;protect保护;prevent阻止;produce生产。根据“Chinese white dolphins (海豚) are in danger”以及“Our country is trying to...them”可知,国家正尽力保护处于危险中的海豚,所以应该用protect。故选B。
27.A
【详解】句意:在考试中,你越细心,你犯的错就越少。
考查形容词比较级。the+比较级,the+比较级表示“越……,越……”,结合句意及语境可知,此处表示越细心,犯的错就越少。第一空句子结构为主系表,表语需用形容词,careful是形容词,比较级前面加“more”;第二空“mistakes”是可数名词复数,few修饰可数名词复数,比较级为词尾加“-er”,little的比较级为less,仅修饰不可数名词。故选A。
28.B
【详解】句意:——Ella,有人在学校门口等你。——那一定是我哥哥。
考查不定代词辨析。anybody任何人,常用于否定句或疑问句;somebody某人,表示不确定的某个人;everybody每个人;nobody没有人。根据“That must be my brother.”可知,此处表示有某个人在等,不确定是谁,且语境为肯定句,用somebody。故选B。
29.C
【详解】句意:——汤姆,当你离开家的时候,别忘了把垃圾拿出去。——好的。我会做的,妈妈。
考查非谓语动词。forget to do sth.忘记去做某事(事情尚未做);forget doing sth.“忘记做过某事(事情已做过)。根据“I’ll do it. Mom.”可知,设空处是提醒出门时不要忘记去扔垃圾,forget to do sth“忘记去做某事”。故选C。
30.A
【详解】句意:这个国庆节,我父母要带我去哈尔滨。——真的吗?祝你在那里玩得开心!
考查情景交际。Really真的吗;Why not为什么不呢;Thanks谢谢;I’m sorry我很抱歉。根据“Have a good time there!”可知,此处表示对这一好消息的惊讶和祝福。故选A。
31.B 32.A 33.C 34.B 35.A 36.B 37.C 38.A 39.D 40.C
【导语】本文讲述艾米起初没有朋友,感到很难过,后来受到老师的鼓励,主动认识了新朋友,很开心。
31.句意:她班上所有的女孩都和一个最好的朋友成双成对,或者分组,她总是感到孤独。
ever曾经;always总是;never从不;seldom很少。根据“Amy did not have any friends”可知,Amy没有朋友,她很孤单。故选B。
32.句意:所以,艾米就一个人走来走去,没有和任何人玩。
anyone任何人;everyone每个人;everything一切;nothing没有什么。根据“So, Amy just walked around by herself”可知,一个人独来独往,不和任何人玩,否定句应填anyone。故选A。
33.句意:她想玩跷跷板,但这是你应该和朋友一起做的事。
and和;so因此;but但是;because因为。根据常识可知,跷跷板是两个人一起玩的,空格前后应是转折关系,用but连接。故选C。
34.句意:她还喜欢荡秋千,希望有人推她一把,让她开始。
decided决定;wished希望;liked喜欢;thought认为。根据“someone would push (推) her to get her started”可知,希望有人推她一把。故选B。
35.句意:每个人都有一个朋友,除了我。
friend朋友;classmate同学;sister姐妹;parent父亲或母亲。根据“Why don’t you play with other children”以及“Everyone has a … except me”可知,除了Amy没有朋友,其他人都有朋友。故选A。
36.句意:看看操场四周。
Turn转向;Look看;Jump跳;Sit坐。根据“...around the playground”以及“There are three classes of third-graders out here during this break time.”可知,老师让Amy看看操场四周。故选B。
37.句意:找一个独自走路的人,然后去叫他们一起玩。
Stop停止;Help帮助;Find找到;Lose失去。根据“...someone who walks by herself and then go to ask them to play”可知,找一个人,然后和他们一起玩。故选C。
38.句意:艾米说她会考虑一下,但她害怕得到的回答是“不”。
afraid害怕的;enjoyable愉快的;pleased满意的;surprised惊讶的。根据“she would get the answer ‘No.’”可知,她担心被人拒绝。故选A。
39.句意:她决定走到女孩身边。
remembered记得;hoped希望;liked喜欢;decided决定。根据“Amy noticed a dark-haired girl all alone on the playground”以及“to walk to the girl”可知,Amy注意到这个女孩,并决定走上前跟她打招呼。故选D。
40.句意:当他们轮流在秋千上推着对方时,艾米发现那个女孩的名字叫明。
seesaw跷跷板;chair椅子;swing秋千;bike自行车。根据“Also, she liked to swing”以及“took turns pushing each other on the...”可知,轮流推着对方荡秋千。故选C。
41.C 42.A 43.D 44.A 45.B 46.B 47.C 48.A 49.D 50.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了护士朱晓明在武汉火车站救助一名高烧昏迷的2岁男孩的故事,并提到她此前已有多次类似救助经历。
41.句意:朱晓明听到车站广播求助后,立刻跑向男孩。
hardly几乎不;slowly缓慢地;quickly迅速地;fully完全地。根据文章第1段“she…ran to the boy at once”可知,护士听到广播后立即行动,强调动作迅速。故选C。
42.句意:男孩发烧至40.2℃。
fever发烧;cold感冒;cough咳嗽;rest休息。根据文章第2段“The boy had a...of 40.2℃”及医学常识可知,40.2℃为高烧症状。故选A。
43.句意:可怕的是,他已陷入生命危险。
fact事实;event事件;part部分;risk危险。根据文章第2段“Terribly, he had fallen in life...”可知,高烧导致生命危急。故选D。
44.句意:男孩的母亲非常担忧。
worried担忧的;outgoing外向的;relaxed放松的;peaceful平静的。根据文章第2段“His mother was very...”及上下文急救场景可知,母亲情绪应为焦虑。故选A。
45.句意:他们给男孩喂了一些药帮助他恢复。
chocolates巧克力;medicine药物;bananas香蕉;breakfast早餐。根据文章第2段“to help him get well”及医疗救助的语境可知,应为喂药。故选B。
46.句意:当男孩情况好转后,其他人离开去赶火车。
wondered疑惑;improved好转;reported报告;prepared准备。根据“Through their hard work, the boy finally woke up”可推知孩子状态改善。故选B。
47.句意:朱晓明告诉母亲一些注意事项。
reasons原因;jokes玩笑;points要点;exams考试。根据文章第3段“told the mother some...about what to do”可知告诉母亲的应是关于照顾孩子该做什么的要点。故选C。
48.句意:她将这次意外事件分享到网上。
accident意外事件;homework作业;program节目;surprise惊喜。根据全文描述的紧急救助场景可知,应为意外事件。故选A。
49.句意:她建议人们生病时不要出行。
easy容易的;funny有趣的;true真实的;sick生病的。根据文章第3段“take some medicine”及医疗建议的语境可知,强调生病时的注意事项。故选D。
50.句意:她已有三次类似的救助经历。
serious严重的;lucky幸运的;similar类似的;famous著名的。根据文章第4段“This isn’t the first time...”可知是她已有性质相似的经历。故选C。
51.D 52.E 53.B 54.F 55.A
【导语】本文是A和B之间的一则对话。B在看明信片来决定旅游的地方,对话主要围绕明信片而展开的。
51.根据“what are you looking at ”及“I want to look at these postcards to help me.”可知,B在看明信片,选项D“只是一些朋友寄来的明信片。”符合语境。故选D。
52.根据“Look, this postcard is from Washington. D. C.”及“Yeah, I’m sure it is.”可知,此处表达了对该地点的评价,选项E“那是一个非常有趣的地方。”符合语境。故选E。
53.根据“Let’s see. That’s from Peter.”可知,此处询问明信片的来源,选项B“这是谁的?”符合语境。故选B。
54.根据“Um...this one. It’s from Disneyland. It’s so exciting. I’d really love to go.”并结合选项可知,此处询问对方最喜欢哪张明信片,选项F“在所有明信片中,你最喜欢哪一张?”符合语境。故选F。
55.根据“Maybe it could be a birthday present for you next year.”并结合选项可知,此处建议对方和父母商量,选项A“为什么不和你父母谈谈呢?”符合语境。故选A。
56.C 57.C 58.A
【导语】本文介绍了一个旅行路线。
56.细节理解题。根据“7:00 Leave Xining by bus.”和“8:30”可知,游客乘大巴车从西宁到日月山需要1.5小时。故选C。
57.细节理解题。根据“10:30-12:30”下的“Enjoy Tibetan food.”可知在青海湖边能吃上当地的食物。故选C。
58.细节理解题。根据“14:00-14:30”下的“Watch birds.”可知,游客可以在刚察观鸟。故选A。
59.D 60.C 61.B
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述一位教师发现自己和学生常不吃早餐或简单应付,于是创建了早餐俱乐部,计划每天和一名学生共进早餐以增进了解,教师陆续邀请学生,最终观察到学生们有了一些积极变化。
59.细节理解题。根据文章第五段中“My idea is to have breakfast with a student every day so that I know more about them.”可知,教师成立早餐俱乐部是为了每天和一名学生一起吃早饭并更多地了解他们。故选D。
60.细节理解题。根据文章第六段中“But when Nicholas sees the invitation, there is a big smile on his face.”及后文“We both enjoy the breakfast.”可知,尼古拉斯收到邀请时面带笑容,且共进早餐时双方都很愉快,可推断他很高兴和老师一起吃早餐。故选C。
61.主旨大意题。根据文章第七段中“No one is late for school; they work harder in school; they are happy to talk with me and other teachers.”可知,通过这项活动,学生们产生了一些积极的变化。故选B。
62.A 63.B 64.B 65.C
【导语】本文是说明文,主要介绍了为学生提供足够自由时间的重要性、学校面临的问题以及解决方法等内容。
62.主旨大意题。第二段围绕“为学生提供足够自由时间的重要性”展开,讲述了自由时间能帮助学生巩固所学、将知识应用到日常活动中,避免知识流失。因此,第二段主旨是自由时间对学生的重要性。故选A。
63.推理判断题。第三段前句提到“许多学校试图为学生提供自由时间”,后句阐述了“时间不足、空间不够”两大问题,所以中间句子需引出“面临问题”的内容。“But they face two big problems.”(但他们面临两个大问题)能衔接上下文。故选B。
64.词句猜测题。最后一段“Although scheduling free time in the school day can be difficult, finding the way to do it is worth it.”中,结合前文“安排自由时间”的表述,可知“it”指代“schedule free time(安排自由时间)”。故选B。
65.推理判断题。根据最后一段“Free time activities can help students be more active and more excited to come to school every day!”可知,自由时间对学生有积极作用,由此可推断作者认为为学生提供自由时间是“有用的(Useful)”。故选C。
66.C 67.B 68.A
【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了Fast Move搬家公司的相关信息,包括公司优势、价格以及联系方式等。
66.细节理解题。根据文章中的“We take care of your things like they are our own.”可知,Fast Move公司会像对待自己的东西一样对待客户的东西,即他们非常小心地处理客户的东西。因此,选项C“他们小心地处理客户的东西”是正确的。故选C。
67.细节理解题。根据文章中的“Medium (中等的) move (3~4 rooms): $200~$300”和“If you need us to pack for you, pay another $50.”可知,中等规模的搬家费用在200到300美元之间,如果需要打包服务,则需额外支付50美元。因此,中等规模的搬家加上打包服务的最低费用是200+50=250美元。所以,选项B是正确的。故选B。
68.推理判断题。文章主要介绍了Fast Move搬家公司的相关信息,包括公司优势、价格以及联系方式等,这样的内容通常出现在报纸的广告或分类信息部分。因此,选项A“在报纸上”是正确的。故选A。
69.B 70.C 71.A 72.C
【导语】本文主要讲述了青少年面对父母争吵时的感受,以及父母争吵的正常性和应对方法。
69.细节理解题。根据“Maybe you often have arguments with your parents about clothes, homework, friends and many other things.”可知,提到了和父母争论的内容有衣服、作业、朋友,没提到工作,故选B。
70.细节理解题。根据“In fact, it is normal for parents to disagree and argue sometimes. They might disagree about important things...”可知,父母争吵意味着他们对某些事有不同的想法,故选C。
71.词句猜测题。根据“Parents may say sorry and make up, and the family returns to normal.”可知,父母道歉后,家庭回归正常,所以“make up”是“和好”的意思,故选A。
72.细节理解题。根据“If your parents’ fight really worries you...try talking to your parents about it.”可知,如果父母的争吵让青少年担心,那么他们应该和父母谈一谈,故选C。
73.It is cleaner. 74.Hamleys. 75.Because they can visit its famous buildings and its famous clock, Big Ben.
【导语】本文主要介绍了伦敦的历史、人口、旅游景点、交通和污染问题以及公园和儿童最喜欢的玩具店。
73.根据第二段“The air is not clean, but it is cleaner than it was 100 years ago.”可知,伦敦现在的空气比100年前更干净。故填It is cleaner.
74.根据最后一段“But for children, their favorite place is Hamleys.”可知,孩子们在伦敦最喜欢的地方是Hamleys。故填Hamleys.
75.根据第一段“Many tourists from all over the world come to visit its famous buildings and its famous clock, Big Ben.”可知,游客来伦敦是为了参观其著名建筑和大本钟。故填Because they can visit its famous buildings and its famous clock, Big Ben.
76.(s)cored
【详解】句意:范东东进球了,他的球队最终赢得了比赛。score“进球”,动词。根据“won”可知,此句是一般过去时,动词用过去式。故填(s)cored。
77.(u)mbrella
【详解】句意:杰克计划带那把黑色的雨伞。umbrella“雨伞”,名词作宾语,此处特指黑色雨伞,名词用单数。故填(u)mbrella。
78.longest
【详解】句意:黄河是中国第二长的河流。根据汉语提示可知,long“长的”,形容词。“the+序数词+形容词最高级+单数名词”是固定用法,意为“第几……的……”,因此这里用long的最高级longest。故填longest。
79.(i)mproves
【详解】句意:Tony非常努力学习,他的汉语口语提高了很多。此空为谓语动词,根据works可知,此句时态是一般现在时,improve表示“提高”,主语是第三人称he,谓语动词用三单形式。故填(i)mproves。
80.(t)wice
【详解】句意:我的妈妈一周去两次超市。根据“goes to the supermarket…a week.”及首字母提示可知,此处表示“一周去两次超市”,twice表示“两次”,频度副词。故填(t)wice。
81.例文
My Weekend Plan
My next weekend is going to be busy and fun. On Saturday morning, I will do my homework at home. I need to finish it first. In the afternoon, I will visit my grandparents. I will have dinner with them and talk about school.
On Sunday morning, I plan to go to the library. I want to read some interesting books and magazines there. In the afternoon, I will play football with my friends in the park. We all enjoy playing together.
I think I will have a wonderful weekend.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态以“一般将来时”为主;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,首先介绍周六的具体活动;
第二步,接着介绍周日的计划;
第三步,最后书写结语。
[亮点词汇]
①talk about谈论
②plan to do计划做某事
③enjoy doing sth享受做某事
[高分句型]
I think I will have a wonderful weekend. (省略that的宾语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表