资源简介 河南省郑州2025-2026学年七年级英语上期中模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】(总分120 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分15分)1.What’s on the desk A.Two knives. B.A computer. C.A box.2.What’s across from the science building A.The dining hall. B.The teacher’s building. C.The school hall.3.Why does the girl like the library A.Because it’s very big. B.Because it’s very quiet. C.Because it’s very clean.4.Where does the man want to go A.To the library. B.To the teachers’ building. C.To the school hall.5.Where does Li Juan read books after school A.At home. B.In the library. C.In the classroom.听下面一段对话,回答小题。6.What does Jane do on the weekend A.Play the guitar. B.Play Chinese chess. C.Play the piano.7.What does Mike like best A.Music. B.Sport. C.Reading.听下面一段对话,回答小题。8.What’s in Tony’s hand A.His English book. B.His school photo. C.His family photo.9.How many people are there in Tony’s family photo A.5. B.6. C.7.听下面一段对话,回答三个小题。10.What kind of home does the girl live in A.A townhouse. B.A farmhouse. C.An apartment.11.Where do the girl’s grandparents live A.In the countryside. B.In the town. C.In the city.12.How often does the girl go to see her grandparents A.Once a week. B.Twice a year. C.Three times a month.听下面一段对话,回答三个小题。13.Which club is Bob in A.The Sports Club. B.The Art Club. C.The Music Club.14.What does Anna enjoy doing A.Singing. B.Drawing. C.Reading.15.Who can help Anna with her hobby A.Bob. B.Andy. C.Judy.二、听力填空(满分5分)听下面一篇短文。根据你所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。短文读两遍。Name I have a good 16 . His name is Liu Chang.At school He always goes to school by 17 . Classes start at 18 in the morning. His favorite subject is 19 .After school He takes part in some after-school activities.His school life is 20 . He is very happy.阅读理解(满分45分)AThere are two women living on a farm. They grow the same plants in their gardens. Lisa is hard-working (努力工作的) and waters her plants every day. The other (另外一个) woman, Rebecca, just lets her plants grow however they want.One evening, there is a big storm (暴风雨).The next morning, Lisa finds that all of her plants fall down (倒下) because of the rain. However, when she looks at Rebecca’s garden, she finds that all of the plants are still standing in the garden. Rebecca’s plants live well.Why Because Rebecca’s plants learn to do things from the beginning. They grow deeper roots (根) and make places (位置) for themselves in the soil. They can stand up strongly (强壮地) on their own, even in a storm. Lisa does everything for her plants. They can’t live through any difficulties.It is the same for us. Do you know 根据材料内容选择最佳答案。21.What can we learn from Paragraph 1 A.Lisa is hard-working.B.Rebecca didn’t like growing plants.C.The two women are both tall and beautiful.D.The two women water their plants every day.22.What happens (发生) after the big storm A.Lisa falls onto the wet ground. B.Lisa’s plants grow better than ever.C.Rebecca’s plants are still standing. D.All of their plants are destroyed (破坏).23.What is Paragraph 4 mainly about A.The plants are different. B.Hard work is a waste of time.C.How to live through difficulties. D.What to do before a big storm.24.What does the underlined word “soil” refer to (指的是) A.房间 B.土壤 C.花盆 D.温室25.What is the writer’s idea by telling this story A.There is no need to work hard. B.We should (应该) learn how to relax.C.We have to learn to do things by ourselves. D.Lazy people can’t see flowers.BPeter has no idea why he doesn’at have many friends.One day, Peter told Bill, “I’d like to give a party on Sunday. I’d like you to come and bring Elsa, too.” “Thanks, Peter. We’ll be happy to come.” “Maybe you’d like to bring your violin. You and Elsa sing well together. I’m sure everyone will want you to sing for us.” That was how Peter began to plan his party. Next, he asked another friend, “Betty, bring a cake. You make the best cake in the world, Betty, and I prefer to eat your cake rather than (而不是) have one from the cake shop.” Peter invited (邀请) a few other friends to come to his party. He didn’t forget (忘记) to ask something from each one of them. He even asked Jim and Mary Brown to let him give the party at their house! They agreed (同意).The party was a big success (成功). However, as the friends were leaving, they said “Thank you” to Bill and Elsa for the music, to Betty for the cake, to the Browns for the use of the house and to others for their hard work. To Peter, they just said, “Thanks for your invitation (邀请).”26.Where was the party held (举办) A.At Peter’s house.B.At a restaurant. C.At Mary’s house. D.In a hotel.27.Which of the following is true A.Betty made the cake together with Peter. B.Elsa couldn’t sing well.C.Bill played the guitar at the party. D.The others did hard work for the party.28.Peter ________ for the party.A.tried his best B.did nothing C.only invited some friends D.did everything29.From the story, we can see Peter ________.A.only thinks about getting things from others B.is a warm-hearted boyC.can make everyone listen to him D.is good at making friends30.What does the story tell us A.Each dog has its day. B.It’s better to give than to take.C.A friend in need is a friend indeed. D.Two heads are better than one.CStore GuideHere’s a list that shows what is on each floor of a department store.根据材料内容选择最佳答案。31.Father’s Day is coming. If you want to buy your father a T-shirt, you can go to _______.A.Second Floor B.First Floor C.Ground Floor D.First Basement32.On which floor can’t people do the shopping A.Second Floor B.First Floor C.First Basement D.Second Basement33.If you start shopping on Second Floor and finish (结束) in the Second Basement, what’s the most reasonable (合理的) order to get the things below a. T-shirts for kids b. a toy car c. a music CD d. a silk dressA.c-a-d-b B.c-b-a-d C.a-c-b-d D.a-b-d-c34.According to the information of 2F, which of the following icons (图标) is the most suitable (最合适的) for A. B. C. D.35.What can we learn from the guide A.There is a bathroom (卫生间) on each floor in the store.B.You can find kids’ clothes and toys in First Basement.C.You can park your cars in First Basement and Second Basement.D.You can buy only men’s clothes and shoes on First Floor.第二节 根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。I study in a middle school. My school has a new building with many rooms. 36 The library is in front of the new building. We can read many kinds of interesting books in it. 37 So I go to the library every day.The playground of our school is big and cool. It is my favourite place. 38My classroom is clean, tidy and beautiful. It is in the new building. There are two doors, three windows and 30 desks in it. There is also a table and a chair for the teacher. 39My teachers are nice and my classmates are friendly. 40 I am very happy to study here. I like my school.A.We are like a big family.B.It also has a big library.C.I like reading very much.D.A whiteboard, two maps and some pictures are on the walls.E.I always play basketball with my friends there after class四、完形填空(满分15分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前括号内。Nancy is reading a(n) 41 from her friend Jack. She is very 42 to get it.Jack writes about his school 43 his weekends. Jack likes his school very much. Nancy likes his school, 44 . Jack’s school is very big. There are lots of pictures 45 the wall.The teachers are nice and the 46 are friendly. He loves 47 because he can learn a lot about the world. He also loves 48 . He is good at playing football. He often plays it with his 49 after school. He is in the school 50 team.Jack doesn’t go to 51 on Saturdays and Sundays. He gets up 52 at six on Saturday. He runs in the park for a(n) 53 . Then he has breakfast. After that, he 54 his mother do housework (家务劳动). At nine he begins to do his homework. In the afternoon, he 55 shopping with his mother. Sometimes he plays computer games in the evening. He enjoys his weekend very much.41.A.question B.email C.book D.picture42.A.beautiful B.hungry C.happy D.sad43.A.so B.or C.and D.because44.A.too B.again C.also D.very45.A.in B.at C.near D.on46.A.subjects B.activities C.workers D.students47.A.reading B.swimming C.dancing D.drawing48.A.sports B.trees C.animals D.cakes49.A.teachers B.parents C.friends D.brothers50.A.basketball B.football C.music D.volleyball51.A.lab B.library C.farm D.school52.A.early B.late C.before D.after53.A.hour B.day C.week D.month54.A.asks B.helps C.writes D.makes55.A.takes B.goes C.brings D.looks五、选词填空(满分10分)阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。lot play China they read parent at place we schoolHello, my name is Ted from Wales. Now I am a student of Renben Middle 56 . My 57 work in a local company (公司) in Zhengzhou. My grandparents live with 58 , too. My grandpa likes sport and he often 59 tennis on the court. My grandma likes 60 and there are 61 of books in her room. She often reads stories for me 62 night. My grandparents like 63 food very much and jiaozi is 64 favorite. They think Zhengzhou is a great city and they often visit interesting 65 in Zhengzhou when they are free.六、短文填空(满分5分)阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。Look! This is our school. There are four buildings in it: a classroom building, 66 office building, a meeting hall and a science building. At the school gate, you can see the classroom building with 42 classrooms. It’s in the middle of the school. 67 the left, it is the office building. The meeting hall is 68 the classroom building and the office building. Behind the classroom building, it is the science building. There 69 two small libraries in it, too. I often read books there. My parents often say, “What a great school! Work hard here.” I love my school. 70 do you think of my school 七、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。(It’s 1st September. The new term begins. Teng Fei meets Ella at the school gate.)A: Hello! I’m Teng Fei. Nice to meet you.B: 71 . What class are you in A: 72 .B: Great! We are in the same class. I am in Class Four too.A: Really 73 B: My name is Ella.A: Where are you from, Ella B: I’m from Canada. 74 A: Mr Liu. 75 . Students all like him. Look! Mr Liu is coming.B: Let’s go into our classroom.A: Let’s go!八、书面表达(满分15分)76.假如你是七年级一班的李华,正在参加学校举办的以“My family”为题的征文大赛。请你用英语写一篇短文介绍你自己及你的家庭情况。要点包括:(1)简要介绍你自己(姓名、年龄、班级等);(2)介绍你的家庭情况及家庭成员(相貌、性格,爱好等);(3)表达你对家人的爱。作文要求:(1)不能照抄原文,不得在作文中出现自己的真实姓名和班级。(2)语句连贯,书写规范,卷面整洁,词数80词左右,可适当发挥。________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】W: What can you see on the desk M: I can see a computer on it.2.A【原文】W: Excuse me Where’s the science building M: Oh, it’s that building, across from the dining hall.3.B【原文】M: Is there a library in your school W: Yes. It’s next to the classroom building. It’s my favorite place because it’s very quiet there.4.C【原文】A: Excuse me Is there a school hall in our school B: Yes, there is. It’s between the teachers building and the library.5.B【原文】A: I usually go home after school. What about you, Li Juan B: I usually read books in the library.6.B 7.A【原文】W: Hi, Mike!M: Hi, Jane! Can you play the guitar W: No, I can’t. But I can play Chinese chess.M: When do you play Chinese chess W: On the weekend. I spend a lot of time playing it. Do you like sport M: Oh, I like music best. I play the piano every day.8.C 9.B【原文】W: What’s this in your hand, Tony M: It’s a photo of my family.W: Can I have a look at it M: Yes, of course.W: What a big family!M: Yes, these are my grandparents, my parents, my uncle and my aunt.10.C 11.A 12.B【原文】M: Bai Ling, what kind of home do you live in W: I live in an apartment in Shenzhen with my parents.M: Do your grandparents live with you W: No, they live in the countryside with my uncle.M: Why don’t they come to Shenzhen and live with you W: They think it’s noisy here and the home is small.M: Do you often go to see them W: Yes, we usually go to see them twice a year.13.A 14.B 15.C【原文】W: Hi, Bob. Which club are you in M: I’m in the Sports Club. What about you, Anna W: I’m in the Art Club.M: So you enjoy drawing, right W: That’s true, but I’m not good at it. Can you help me M: Sorry, I don’t do well in art, either. Why not ask my sister Judy She is good at drawing.W: OK. I’ll go to her for help. Thank you.16.friend 17.bike 18.eight/8:00 19.English 20.colorful/colourful【原文】Good afternoon everyone. I have a good friend. His name is Liu Chang. His school life is colorful. He always rides a bike to school. Classes start at eight in the morning. He has four classes in the morning and three classes in the afternoon. He learns seven subjects. His favorite subject is English because it’s interesting. After school, he takes part in some after-school activities, such as reading, drawing, playing the guitar, playing basketball and playing football. His school life is colorful. He is very happy.21.A 22.C 23.C 24.B 25.C【导语】本文主要介绍了两种面对风雨结果不一样的植物,暗喻人也应像Rebecca的植物一样,学会自己做事、独立应对困难。21.细节理解题。根据“Lisa is hard-working and waters her plants every day.”可知,Lisa是努力工作的。故选A。22.细节理解题。根据“she finds that all of the plants are still standing in the garden. Rebecca’s plants live well.”可知,Lisa发现Rebecca的植物依然存活着。故选C。23.推理判断题。根据“Because Rebecca’s plants learn to do things from the beginning. They grow deeper roots and make places for themselves in the soil. They can stand up strongly on their own, even in a storm.”可知,暴风雨后Rebecca的植物存活,是因为这些植物扎根深、能自主应对困难。故选C。24.词句猜测题。根据“They grow deeper roots and make places for themselves in the soil.”可知,此处指植物们长出更深的根,在土壤中自己扎根,这里soil表示土壤。故选B。25.主旨大意题。通读全文可知,本文主要通过讲述植物如何抵御暴风雨的故事,暗喻人也应该像植物一样,不要过度依赖照顾,要独自应对困难。故选C。26.C 27.D 28.C 29.A 30.B【导语】本文主要讲述了彼得是个只索取、不给予的人。一天,他想举办晚会,邀请了很多朋友,但是他让朋友们负责准备,自己什么都不做。26.细节理解题。根据“He even asked Jim and Mary Brown to let him give the party at their house! They agreed (同意).”可知,在玛丽的房子举行聚会。故选C。27.细节理解题。根据“they said ‘Thank you’ to Bill and Elsa for the music, to Betty for the cake, to the Browns for the use of the house and to others for their hard work.”可知,其他人为派对付出了辛苦劳动。故选D。28.细节理解题。根据“To Peter they just said, ‘Thanks for your invitation.’”可知,彼得只邀请了一些朋友来参加聚会。故选C。29.推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了彼得想举办晚会,邀请了很多朋友,但是他让朋友们负责准备,自己什么都不做,从这个故事中,我们可以看到彼得只想着从别人那里得到东西。故选A。30.主旨大意题。通读全文可知,故事核心是彼得只索取而不给予,导致朋友不感激他,这体现了“施比受更有福”的道理。故选B。31.B 32.D 33.A 34.C 35.A【导语】本文是一家百货商店的楼层指南,清晰列出了各楼层的商品分布情况,帮助顾客了解不同楼层可购买的商品类型。31.细节理解题。根据楼层指南可知,1F(First Floor) 设有“Men’s Clothes”区域。父亲节为父亲购买T恤(属于男士服装范畴),应前往1F。故选B。32.细节理解题。根据楼层指南可知,B2(Second Basement)仅标注“Parking(停车场)”,无购物区域,因此该楼层不能购物。故选D。33.推理判断题。结合各商品对应的楼层可知,孩子的T恤在1F,玩具车在B1,音乐CD在2F,丝绸连衣裙在G。因此若从2F开始购物,再到B2结束,最合理的顺序是:先在2F购买CD,接着到1F购买孩子的T恤,再到G层购买丝绸连衣裙,最后到B1购买玩具车,故选A。34.推理判断题。2F设有“Food Hall(美食广场)”,与“食物、餐饮”相关的图标最契合该区域,选项C(叉子、盘子、勺子的组合图标)代表餐饮类场景,因此最适合2F的该位置。故选C。35.细节理解题。观察楼层指南中每一层(2F、1F、Ground Floor、First Basement、Second Basement)的右侧图标,都包含代表卫生间的图案,说明商店的每一层都设有卫生间。故选A。36.B 37.C 38.E 39.D 40.A【导语】本文主要讲述了作者的学校生活,包括新大楼、图书馆、操场和教室的设施,以及友好的师生关系,表达了作者对学校生活的喜爱。36.根据“My school has a new building with many rooms...The library is in front of the new building.”可知,学校新大楼里有许多房间,然后接下来应该要介绍图书馆。选项B“它还有一个大图书馆”符合语境。故选B。37.根据“We can read many kinds of interesting books in it...So I go to the library every day.”可知,作者每天去图书馆,选项C“我非常喜欢阅读”符合语境。故选C。38.根据“The playground of our school is big and cool. It is my favourite place.”可知,操场是作者最喜欢的地方,选项E“下课后我总是和朋友们在那里打篮球”符合语境。故选E。39.根据“My classroom is clean, tidy and beautiful… There are two doors, three windows and 30 desks in it.”可知,这段在描述教室的布置,选项D“墙上有一块白板、两张地图和一些图片”符合语境。故选D。40.根据“My teachers are nice and my classmates are friendly...I am very happy to study here.”可知,师生关系融洽,选项A“我们就像一个大家庭”符合语境。故选A。41.B 42.C 43.C 44.A 45.D 46.D 47.A 48.A 49.C 50.B 51.D 52.A 53.A 54.B 55.B【导语】本文主要讲述了Jack的学校生活和周末活动。41.句意:Nancy正在读朋友Jack的一封电子邮件。question问题;email电子邮件;book书;picture图片。根据“from her friend Jack”可知是收到朋友的信件,电子邮件最符合现代通信方式。故选B。42.句意:她收到它非常高兴。beautiful美丽的;hungry饥饿的;happy高兴的;sad悲伤的。根据常理可知,收到朋友来信应是开心的。故选C。43.句意:Jack写了关于他的学校和周末。so因此;or或者;and和;because因为。“school”和“weekends”是并列关系,需用连词and连接。故选C。44.句意:Nancy也喜欢他的学校。too也(句末);again再次;also也(句中);very非常。空格位于句末,此处表示“也喜欢他的学校”,需要用too。故选A。45.句意:墙上有很多画。in在……里;at在;near在附近;on在……上。根据“the wall”和图片悬挂的常识可知,需用on表示在某物的表面上。故选D。46.句意:老师们很好,学生们很友好。subjects科目;activities活动;workers工人;students学生。与“teachers”对应的是“students”。故选D。47.句意:他喜欢阅读,因为可以了解世界。reading阅读;swimming游泳;dancing跳舞;drawing画画。根据“learn a lot about the world”可知,是通过阅读获取知识。故选A。48.句意:他也喜欢运动。sports运动;trees树;animals动物;cakes蛋糕。后文提到他擅长足球,属于运动。故选A。49.句意:他经常放学后和朋友一起踢足球。teachers老师;parents父母;friends朋友;brothers兄弟。根据“plays it with his…”和常理可知,踢球对象多为朋友。故选C。50.句意:他在学校足球队。basketball篮球;football足球;music音乐;volleyball排球。根据前文“good at playing football”可知,是足球队。故选B。51.句意:Jack周末不去学校。lab实验室;library图书馆;farm农场;school学校。根据“on Saturdays and Sundays”和上下文可知,周末不去的是学校。故选D。52.句意:他周六六点早起。early早;late晚;before之前;after之后。根据“at six”和时间描述可知,是早起。故选A。53.句意:他在公园跑步一小时。hour小时;day天;week周;month月。根据“He runs in the park for a(n)...”可知,跑步时长通常以小时计算。故选A。54.句意:之后他帮妈妈做家务。asks问;helps帮助;writes写;makes制作。根据“do housework (家务劳动)”可知,是帮助妈妈做家务。故选B。55.句意:下午他和妈妈去购物。takes带走;goes去;brings带来;looks看。“go shopping”是固定搭配,表示购物。故选B。56.School 57.parents 58.us 59.plays 60.reading 61.lots 62.at 63.Chinese 64.their 65.places【导语】本文主要讲述了Ted在郑州的生活情况,包括他的学校、父母的工作、祖父母的兴趣爱好以及他们对郑州的看法等。56.句意:现在我是仁本中学的一名学生。根据“Now I am a student of Renben Middle...”结合备选词可知,这里指的是仁本中学,school“学校”,符合语境,此处school首字母需要大写。故填School。57.句意:我的父母在郑州的一家当地公司工作。根据“My...work in a local company (公司) in Zhengzhou.”结合备选词可知,这里指的是我的父母,parents“父母”,符合语境。故填parents。58.句意:我的祖父母也和我们住在一起。根据“My grandparents live with..., too.”结合备选词可知,这里指的是我的祖父母也和我们住在一起,we“我们”,此处应用其宾格形式作宾语。故填us。59.句意:我的祖父喜欢运动,他经常在球场上打网球。根据“My grandpa likes sport and he often...tennis on the court.”结合备选词可知,这里指的是祖父经常在球场上打网球,play tennis“打网球”,句子时态是一般现在时,主语是第三人称单数,动词应用三单形式。故填plays。60.句意:我的祖母喜欢阅读,她的房间里有很多书。根据“My grandma likes...and there are...of books in her room.”结合备选词可知,这里指的是祖母喜欢阅读,read“阅读”,like doing sth.“喜欢做某事”,固定搭配,所以此处应用其动名词形式。故填reading。61.句意:我的祖母喜欢阅读,她的房间里有很多书。根据“My grandma likes reading and there are...of books in her room.”结合备选词可知,这里指的是祖母的房间里有很多书,lots of“很多”,固定短语。故填lots。62.句意:她经常在晚上给我读故事。根据“She often reads stories for me...night.”可知,这里指的是她经常在晚上给我读故事,at night“在晚上”,固定短语。故填at。63.句意:我的祖父母非常喜欢中国食物,饺子是他们的最爱。根据“My grandparents like...food very much and Jiaozi is...favorite.”结合备选词可知,祖父母非常喜欢中国食物,China“中国”,此处应用其形容词形式Chinese作定语修饰名词food。故填Chinese。64.句意:我的祖父母非常喜欢中国食物,饺子是他们的最爱。根据“My grandparents like Chinese food very much and Jiaozi is...favorite.”结合备选词可知,饺子是祖父母的最爱,they“他们”,此处应用其形容词性物主代词作定语修饰名词favorite。故填their。65.句意:他们认为郑州是一个很棒的城市,当他们有空的时候,他们经常参观郑州有趣的地方。根据“They think Zhengzhou is a great city and they often visit interesting...in Zhengzhou when they are free.”结合备选词可知,这里指的是他们经常参观郑州有趣的地方,place“地方”,此处应用其复数形式。故填places。66.an 67.On 68.between 69.are 70.What【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了作者的学校布局和设施。文章描述了学校的四栋建筑及其位置关系,并表达了作者对学校的热爱。66.句意:学校里有四栋建筑:一栋教学楼、一栋办公楼、一栋会议厅和一栋科学楼。根据“a classroom building...office building”可知,此处需用不定冠词修饰“office building”。由于“office”以元音音素开头,应用“an”。故填an。67.句意:在左侧是办公楼。根据“...the left”可知,表示“在……的左侧”用固定短语“on the left”。故填On。68.句意:会议厅位于教学楼和办公楼之间。根据“The meeting hall is...the classroom building and the office building”可知,表示“在两者之间”用“between”。故填between。69.句意:科学楼里还有两个小图书馆。根据“There...two small libraries in it”可知,此处是there be句型,主语“two small libraries”是复数,be动词用“are”。故填are。70.句意:你觉得我的学校怎么样?根据“...do you think of my school ”可知,询问对某事物的看法用固定句型“What do you think of… ”。故填What。71.Nice to meet you, too 72.I’m in Class Four 73.What is your name 74.Who is our (class/English/…) teacher 75.He is very nice/humorous/a good teacher/…【导语】本文是一段新学期开学时,腾飞和埃拉在学校门口的对话,两人围绕班级、姓名、国籍及老师展开交流,展现了新同学间初识的友好场景。71.根据上文“Nice to meet you.”可知,此处是埃拉礼貌回应问候,故填Nice to meet you, too。72.根据上文“What class are you in ”以及下文“Great! We are in the same class. I am in Class Four too.”可知,此处是腾飞回答自己在四班,故填I’m in Class Four。73.根据下文“My name is Ella.”可知,此处是腾飞询问埃拉的名字,故填What is your name。74.根据上文“I’m from Canada.”以及下文“Mr Liu.”和“Students all like him.”可知,此处是埃拉询问他们的老师是谁,故填Who is our (class/English/…) teacher。75.根据上文“Mr Liu.”以及下文“Students all like him.”可知,此处是腾飞补充介绍刘老师的特点,比如刘老师很友好,故填He is very nice/humorous/a good teacher/…。76.范文My familyMy name is Li Hua. I’m 13 and in Class 1, Grade 7. I’m outgoing and love reading in my free time.There are three people in my family. My father has short black hair and is kind. He works hard and likes playing basketball on weekends. My mother with long curly hair is patient. She cooks well, and we often chat happily after dinner.My family is full of love. I’m lucky to have such great parents. I love them deeply and cherish our time together.【详解】[总体分析]① 题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;② 时态:全文以“一般现在时”为主;③ 提示:根据题目要求,需包含个人信息、家庭成员介绍及对家人的情感表达,注意避免真实姓名和班级的泄露。[写作步骤]第一步,整体介绍自己的基本情况;第二步,具体阐述家庭成员的情况;第三步,最后表达对于家庭的感受。[亮点词汇]① outgoing 外向的② be full of 充满③ cherish 珍惜[高分句型]①My mother with long curly hair is patient.(with短语作后置定语)②I’m lucky to have such great parents.(不定式作原因状语)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河南省郑州2025-2026学年七年级英语上期中模拟题.docx