期中模拟卷6(含答案,含听力原文及音频)人教版(2024)英语八年级上册

资源下载
  1. 二一教育资源

期中模拟卷6(含答案,含听力原文及音频)人教版(2024)英语八年级上册

资源简介

2025-2026学年人教版(2024)英语八年级上册期中模拟卷
听力理解(共两节,满分20分)
I.听力理解(每小题1分,共20分)
A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅
图画,找出与你所听句子内容相匹配的图画。
1.A. B. C.
2.A. B. C.
3.A. B. C.
4.A. B. C.
B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所
给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。
5. How does the man go to work every day
A.By bus. B.By train. C.On foot.
6. Which month does Jack like best
A. June. B. September. C.December.
7.When will they go swimming
A.At 1:00 pm. B.At 2:00 pm. C.At3:00 pm.
8.What does Jim want to be when he grows up
A.A teacher. B.A doctor. C.A singer.
9.What's wrong with the man
A. He has a bad cold. B.He hurt his knee. C.He was lost.
10.Where do they think books will be
A. On papers. B.On computers. C.In libraries.
11.What does the boy think of the English Club
A. Helpful. B.Bad C.Interesting.
12.Who likes to travel by train
A.Jim. B.Tony. C.John.
13. How long does it take the boy to go to school by bike
A. Twenty minutes. B. Thirty minutes. C.Forty minutes.
14. How many students will the man take out to the playground
A.20. B.33. C.50.
C)听下面长对话或独白,每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项。
听下面一段材料,回答第15至第17题.
15. Who wants to be a pianist(钢琴家) when growing up
A.Linda. B.Lucy. C.Lily.
16. Where is the girl going to work
A.In Shanghai, B. In Beijing. C.In Dalian.
17. Why does the boy want to be an actor
A. Because it's easy. B.Because it's boring. C.Because it's exciting.
听下面一段材料,回答第18至第20题。
18.Where did Han Mei see the little boy
A. In the shop. B. In the street. C.At the station.
19. Who did Han Mei ask for help
A. Her teacher. B.Her classmate. C.The policeman,
20. How did the boy's parents feel when they saw their son
A.Happy. B.Angry. C.Sad.
第二部分阅读理解(共两节,15小题,每小题2分,计30分)
第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)
阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Maybe there are many moving stories around you. Today you can know one of them. This story is just so sweet and sad at the same time. 11-year-old Lu Zikuan had to eat five times a day because he wanted to save his father’s life.
________ Doctors told him that the only way to save his father’s life was with a bone marrow transplant (骨髓移植). Lu was the only person in the family to save his dad.
But there was one big problem—he had only 30 kg. And doctors told the family that the boy had to gain weight (增重) to at least 15 kg.
In order to do the transplant safely, Lu ate a lot for five meals a day. This made it hard for him to walk. He was only a primary school student, but in the end, he gained enough weight and saved his father in September.
“Adding each kilogram means I’m one step closer to helping my dad. I can do it,” Lu said. The boy got an award (奖) for his filial piety (孝心) in a contest called “Searching for Filial Teens”. He set a good example for young people. “I will look after my father well, and I will be more filial to my parents,” Lu said.
21.What does the writer think of the story about Lu Zikuan
A.Moving, sweet but sad. B.Moving, interesting but sad.
C.Interesting and exciting. D.Moving, exciting and sad.
22.Which sentence can we put in “________” in Paragraph 2
A.He had a very happy family. B.His parents loved Lu a lot.
C.His father got badly ill years ago. D.There were three people in his family.
23.What can we learn from Lu Zikuan
A.Study hard at school. B.Be filial to parents.
C.Get an award. D.Gain (获得) much weight.
B
When I was very young, we used to live in Florida. These were the happiest days of my life, and I loved riding down one of Florida’s highways. One day, we went down a highway. Nobody else appeared to be there, but an animal was there. It was lying in the center of the road, bloody (流血的), and seemed to be dead—hit by a car. Quickly my mother pulled it into the parking space while I was staying in our car. “My dear,” she said. “It’s a turtle (海龟), and it’s still alive!” We had an empty box in the back and some water from the supermarket. So my mother filled the box with water, picked the turtle up, and put it in the water. We drove it home and I looked at the bloody turtle floating (漂浮) in the box. It was alive, but its shell (壳) was broken. We fed it vegetables and kept it in a cool area.
When the turtle was well, we drove to the nearest lake. There were lots of animals living in the lake. Together, we placed it into the water and it swam off.
24.When was the writer’s happiest days of his life
A.When he worked for animals. B.When he was young and lived in Florida.
C.When he worked as a driver. D.When he worked at a supermarket.
25.What did they feed the turtle
A.Vegetables. B.Meat. C.Fruit. D.Rice.
26.Where did the writer let the turtle swim off
A.In the nearest sea. B.In the nearest river.
C.In the nearest lake. D.In the nearest pool.
27.What does the text mainly tell us
A.Mother drove us home. B.Mother and I saved a turtle.
C.We lived happily together. D.We bought some water.
C
When 1 was five, my family lost everything because my father’s business failed (生意失败). My parents had to find jobs anywhere they could to feed my two younger brothers and me. My father wanted to make more money, so he took work across the USA.We could only see him once in a few months.
Things started to get better two years later. My father found a stable (稳定的) job in Miami, Florida. So, we left New York and moved to Miami. But we still lived a poor life, because a person’s pay was far from enough or a family of five.
We lived in Miami for eight years. In my last year of middle school, I got tired of living a poor life and often got into fights.
My father wanted to help me and was thinking of our family’s future. Then, he came to a decision (决定)—moving to a country called Saudi Arabia (沙特阿拉伯). There, he could get higher pay and I could have a new start. He told me his decision, but I thought it was a joke.
My father kept trying to tell me that although staring a mew life in a new country would take some time. I would make it.
Now, years later, I am so grateful (感激的) for my father’s decision. Thanks to it, I met my best friends, and I was able to learn more about the world and different cultures.
28.At the age of seven, the writer .
A.left his father B.had a younger sister
C.moved to Miami with his family D.found his family lost everything
29.How might the writer feel in his last year of middle school
A.Not happy. B.Grateful. C.Scared. D.Hopeful about the future.
30.What did the writer think of his father’s decision on moving to a new country at first
A.He worried about it. B.He didn’t believe it.
C.He looked forward to it D.He couldn’t be happier about it.
31.What’s the best title for this passage
A.A smart child B.A lucky family C.A good father D.A beautiful country
第二节(共4小题;每小题2分,满分8分)
阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。
Do you often have communication with your parents 32 In fact, it is very common for teenagers to have some trouble communicating with their parents nowadays.
When you become older and older, you may find there is something wrong with the relationship between you and your family members. Sometimes you may argue with your parents. They usually don’t allow you to do what you like to do, such as joining the football club, and looking through the Internet. You find it really difficult to get on with your parents. The pressure of the study and the bad relationship between you and your parents often make you feel nervous. So whatever you do, you won’t feel happy. 33
34 Here is some advice for you. First, learn to understand your parents. They offer you everything without any return. They look after you carefully and teach you skills to live a happy life. We really have no reasons to argue with them. Second, try to talk with them as often as you can. No matter what happens to you, tell them about it. They will give you proper ways to work it out. 35 Try to make friends with your parents. Then not only you but also your parents will feel happy.
A.But do you know how to deal with these problems
B.As a result, you often keep silent instead of talking with your parents.
C.In my opinion, it’s important for children and parents to communicate well.
D.Please cut out the sadness between you and your parents.
E.Is that true you have fewer and fewer words to talk with your parents
第三部分语言运用(共两节,满分25分)
第一节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳
In my teen years, my dad taught me things I’d need to know to survive in the real world. This was our relationship, I asked him questions and he told me the 36 .
When I moved out on my own, I called him at least once a week, usually when something broke in my flat and I needed to know how to 37 it.
But then, day after day, I needed him less. I got married, and my husband had lots of 38 about everything.
I didn’t know when it happened, but when I 39 back, our conversations went like that. “Hi, Dad, ” I said.
And he said, “Hi, sweet, here’s Mom.”
I loved my dad, of course, but sometimes I was not sure if he had already shared everything I needed to know. Maybe I’d heard all his stories. Maybe, after knowing him for 40 years, there was nothing left to say.
Then, this past summer, my husband, our four kids, and I moved in with my parents for three weeks 40 our house was being repaired. They own a lake house, and Dad asked me to help him rebuild the bulkhead (隔板) at their dock.
It was 41 work. We got wet and sandy. As we put the new bulkhead together piece by piece, my dad knew exactly 42 went where. I looked at him and said, “How do you know how to build the bulkhead ”
”I spent a summer in college building them on the Jersey Shore.“
“You did ” I thought I knew everything about my dad—all his part-time jobs. I knew about the apple orchard where he worked, the restaurant where he learned how to make the best pancake, but I 43 knew this.
”Yep.Now come up here and let me teach you how to use this circular saw.“
As he explained the reason of not setting the blade (刀片) too deep, I realized that maybe it was not that there was nothing left to 44 . Maybe it was just that I’d spent my life asking him the wrong questions.
A few weeks later, after my family and I moved back into our own house, I called my parents. Dad answered. “Hi, sweet,” he said, “here’s Mom.”
“Wait, Dad,” I said. “How are you ” We ended up talking about the consulting things he was working on, and a new battery he’d bought for his boat. Nothing life-changing, nothing earth-shattering. To 45 else, it would sound like a normal conversation between a dad and his daughter. But to me, it was a new beginning. I spent the first part of my life needing to talk to my dad. Now I talk to him because I want to.
36.A.jokes B.stories C.answers D.differences
37.A.fix B.make C.use D.follow
38.A.information B.knowledge C.messages D.experiences
39.A.turned B.wrote C.called D.went
40.A.though B.when C.until D.while
41.A.useful B.useless C.easy D.hard
42.A.who B.what C.when D.where
43.A.often B.seldom C.never D.sometimes
44.A.say B.tell C.talk D.speak
45.A.somebody B.anybody C.nobody D.everybody
第二节(共10小题:每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Bill Gates is sometimes called "the father of home computing".
Born in 1955,Gates 46 (grow) up in the United States. When he was 47 13-year-old boy,his school bought one of the 48 (early)computers,and Gates showed huge interest in programming(编程). He even designed his very first computer program 49 (him). Being a good student all the time,he went to Harvard 50 the age of 17. There,he spent most of his time 51 (use)Harvard's computers. By his 52 (two)year,however,he decided to give up his study in Harvard and start a company with his high school friend Allen. They co-founded Microsoft. 53 (final),Gates became not just a great computer programmer 54 also a smart businessman. In 2015,the company celebrated its fortieth 55 (birth)and is now the world's largest computer software company.
Bill Gates,as one of the richest men in the world,once said, " If you don't build your dream,someone else will hire(雇佣)you to build theirs."
第四部分综合技能(共两节,满分25分)
第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,将划线部分译成英文或者中文。
How do you keep your journeys alive With the Internet, you can post your journey on social media. Your online posts usually show your best sides. 56. 写旅游日志与那不一样。In a personal travel journal, you record a more authentic version of events. After all, your target reader is just you yourself. That's why travel journals are making a comeback. 57. 我从九岁开始就已经写旅游日志了。It helps me remember those good old days on the road.
With a travel journal, you keep much more than a photo and a few words. 58. You record your thoughts, your feelings and anything else during your travel. With your pen and paper, you can keep the most important parts of your trip.
Before you hit the road, the first step to journal success is packing the right things. You can take easy things to go with you. And you can also make time for you to sit down and write down things on your journey. Some questions may help you remember what to write: What did I do or see What can I hear or smell right now in this place What was the hardest thing about today 59. How did I deal with it
Also, one thing to remember: 60. Enjoying your travel is always more important than writing travel journals. When you feel a sense of wonder, just take the time to experience that feeling!
56.
57.
58.
59.
60.
第二节 写作(满分15分)
61.假设你是“绿色家园”环保组织成员李明, 你正在向初中学生讲述植物的重要性并倡议学生们要保护它们。请根据下列要点写一篇关于植物的重要性 (The Importance of Plants) 的作文, 可适当发挥。
提示:(1)Are plants common in your daily life
(2)What do plants need to grow well
(3)Why are plants important (至少三点)
提示词:environment环境
要求:(1)短文必须包括所有提示内容, 可适当发挥;
(2)不得出现真实的人名、地名或校名;
(3)词数不少于70 (开头已经给出, 不计入总词数)。
The Importance of Plants
My name is Li Ming.I am lucky to be here.Now, I want to say something about plants.
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
参考答案
I.听力测试(每小题1分,共20分)
1-5 ACBAC 6-10 CBCAB 11-15ABABA 16-20 BCBCA
听力文本
A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、℃三幅
图画。找出与你所听句子内容相匹配的图画。
1.W: The panda is one of the symbols of China.
2.M: Peter was listening to music.
3.W: I usually have bread and milk for breakfast.
4.M:We will visit the Great Wall this summer vacation.
B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所
给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。
5.W: How do you go to work every day M: l often walk there.
6.W: June is my favourte month. Do you like it, Jack M:No.I like December best, because | can go skating.
7.W: Let's go swimming at five o'clock in the afternoon. M: Oh, no! Let's go there at two o'clock. W:OK
8.W: What do you want to be when you grow up, Jim M: I want to be a singer.
9.W: What's wrong with you M: I've got a bad cold, Doctor.
10.M: I think books will be on computers, not on paper.
W:I agree.
11.W: What do you think of the English club
M: I think it's helpful.
12.W: I like to travel by plane. What about you, Tony
M:I like to take a train. It's not very expensive.
13. W How long does it take you to go to school
M.It takes me 20 minutes by bike, and 40 minutes on foot
14.W:There are 68 children in the room.
M Yes. Ler me take 33 children out to the playground
C听下面长对话或独自,每段长对或独后都有几个问题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
听下面一段材料,回答第15至第17题。
M: Linda, what are you going to be when you grow up W: I'm going to be a pianist.
M: How are you going to do that
W: I'm going to practise the piano every day when others are singing and dancing. M: Where are you going to work
W: I'm going to work in Beijing. What are you going to be in the future M: I want to be an actor.
W: Why do you want to be an actor M:Because l think it is exciting
听下面一段材料,回答第18至第20题。
It was five o'clock in the afemnoon. Han Mei was on her way home.She saw a little boy crying in the street. The little boy had lost his way. He didn't know how to get home.So she went up to him. He told Han Mei his home address But Han Mei didn't know the way to the boy's home. Han Mei had to ask a policeman for help. and finally she took the boy home. The boy's parents were very happy to see their son back home, and they thanked Han Mei for her help. Han Mer was very late when she got home. But she was happy because she helped the boy
【答案】21.A 22.C 23.B
【分析】本文讲述了11岁的卢子宽为给父亲进行骨髓移植,从30公斤增重至达标体重的感人故事。他每天吃五顿饭,尽管行动困难仍坚持,最终成功救父,并因孝心在“寻找孝心少年”比赛中获奖,为年轻人树立了榜样。
【详解】21.细节理解题。根据第一段“This story is just so sweet and sad at the same time.” 以及 “many moving stories around you”可知,作者认为这个故事感人、温馨又略带伤感。故选A。
22.推理判断题。根据第二段“Doctors told him that the only way to save his father’s life was with a bone marrow transplant (骨髓移植).”可知,此处应交代父亲生病的背景。故选C。
23.主旨大意题。根据“The boy got an award (奖) for his filial piety (孝心) in a contest called ‘Searching for Filial Teens’. He set a good example for young people.”以及“I will look after my father well, and I will be more filial to my parents”可知,卢子宽因孝心获奖且他表示会“更孝顺父母”,可见故事的核心是传递“孝顺父母”的品质。故选B。
【答案】24.B 25.A 26.C 27.B
【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者和母亲在佛罗里达州救助一只受伤海龟并最终将其放生的故事。
【详解】24.细节理解题。根据文章“When I was very young, we used to live in Florida. These were the happiest days of my life...”可知,作者最快乐的时光是小时候住在佛罗里达的时候。故选B。
25.细节理解题。根据文章“We fed it vegetables and kept it in a cool area.”可知,他们给海龟喂的是蔬菜。故选A。
26.细节理解题。根据文章“...we drove to the nearest lake...Together, we placed it into the water and it swam off.”可知,他们将海龟放生到了最近的湖里。故选C。
27.主旨大意题。通读全文可知,本文围绕作者和母亲救助并放生海龟的过程展开,因此主要讲述的是“母亲和我救了一只海龟”。故选B。
【答案】
28.C
29.A
30.B
31.C
【详解】
28.细节理解题。根据“When 1 was five, my family lost everything because my father’s business failed”以及“Things started to get better two years later. My father found a stable (稳定的) job in Miami, Florida.”可知,作者在七岁时和家人搬到了迈阿密。故选C。
29.推理判断题。根据“In my last year of middle school, I got tired of living a poor life and often got into fights.”可知,在作者中学的最后一年,厌倦了贫穷的生活,经常打架。故可推知,他是不开心的。故选A。
30.推理判断题。根据“There, he could get higher pay and I could have a new start. He told me his decision, but I thought it was a joke.”可推知,作者起初不相信父亲的决定。故选B。
31.最佳标题题。通读全文以及根据“My father kept trying to tell me that although staring a mew life in a new country would take some time. I would make it. Now, years later, I am so grateful (感激的) for my father’s decision.”可知,作者有一位好父亲。故选项C“一位好父亲”适合作为本文的标题。故选C。
【答案】32.E 33.B 34.A 35.D
【分析】本文就孩子如何与父母建立更好的关系给出了一些建议。
【详解】32.根据“Do you often have communication with your parents ”和“In fact, it is very common for teenagers to have some trouble communicating with their parents nowadays.”可知,现在青少年与父母沟通有困难是很常见的,选项E“你是否真的和父母说的话越来越少?”符合语境。故选E。
33.根据“The pressure of the study and the bad relationship between you and your parents often make you feel nervous…you won’t feel happy.”可知,压力导致的结果是无论做什么都不开心,选项B“结果,你经常保持沉默而不是与父母交谈。”符合语境。故选B。
34.根据“Here is some advice for you.”可知,此处应转入解决问题的方法,选项A“但你知道如何处理这些问题吗?”符合语境。故选A。
35.根据“Try to make friends with your parents. Then not only you but also your parents will feel happy.”可知,此处给出一些和父母相处的建议。选项D“请消除你和父母之间的悲伤。”符合语境。故选D。
【答案】
36.C 37.A 38.B 39.C 40.D 41.D 42.B 43.C 44.A 45.B
【分析】本文主要讲述了作者从童年到成年与父亲沟通的过程。
【详解】36.句意为:这就是我们的关系,我问他问题,他告诉我答案。
jokes玩笑;stories故事;answers答案;differences差别。根据“I asked him questions and he told me the...”可知,我问他问题,他给我答案。故选C。
37.句意为:我每周至少给他打一次电话,通常是在我的公寓发生故障而我需要知道如何修理它时。
fix修理;make制造;use使用;follow遵守。根据“hen something broke in my flat”可知,空处指我需要知道如何“修理”它。故选A。
38.句意为:我结婚了,我的丈夫在各种事情上有很多知识。
information信息;knowledge知识;messages信息;experiences经历。根据“I needed him less. I got married, and my husband had lots of...”可知,我丈夫懂得很多知识。故选B。
39.句意为:我不知道什么时候发生的,但当我回电话时,我们的谈话是这样的。“您好,爸爸。” 我说。
turned转向;wrote写;called打电话;went去。根据“but when I...back, our conversations went like that.”可知,我给爸爸打电话时,是这样谈话的。故选C。
40.句意为:然后,去年夏天,当我们的房子正在维修时,我的丈夫、我们的四个孩子和我搬去和父母一起住了三个星期。
though虽然;when当……时;until直到;while当……时。根据“our house was being repaired.”可知,从句为过去进行时的被动语态,空处需while来引导时间状语从句。故选D。
41.句意为:它是一项艰难的工作。
useful有用的;useless无用的;easy容易的;hard艰难的。根据“We got wet and sandy.”可知,我们变得湿漉漉的,还粘上了沙子。说明这项工作很艰难。故选D。
42.句意为:当我们将新的隔板一块一块地组装在一起时,我父亲确切地知道什么应该在哪里放置。
who谁;what什么;when何时;where哪里。根据“my dad knew exactly...went where.”可知,本句为宾语从句,需what来引导,表示“什么应该放置在哪里”。故选B。
43.句意为:我知道他工作的苹果园,他学习如何制作最好的煎饼的餐厅,但我从来不知道这一点。
often经常;seldom很少;never从不;sometimes有时。根据“but I...”可知,but表转折,故空处指我从不知道这一点。故选C。
44.句意为:当他解释不将刀片设置太深的原因时,我意识到也许并不是没有什么可说的。
say说,指说话的内容;tell告诉;talk谈话;speak讲。根据“As he explained the reason of not setting the blade (刀片) too deep,I realized that maybe it was not that there was nothing left to...”以及上文“after knowing him for 40 years, there was nothing left to say.”可知,当爸爸解释如何操作圆锯时,我意识到也许并不是没有什么可说的。故选A。
45.句意为:对其他任何人来说听起来像一位父亲和他的女儿的一般对话。
somebody某人;anybody任何人;nobody没有人;everybody每个人。根据“...else, it would sound like a normal conversation between a dad and his daughter.”可知,对于其他的任何人来说,听起来像一位父亲和他的女儿的一般对话。故选B。
【答案】
46.grew
47.a
48.earliest
49.himself
50.at
51.using
52.second
53.finally
54.but
55.birthday
【分析】本文主要介绍了比尔 盖茨的经历。
【详解】
46.考查动词。句意为:盖茨出生于1955年,在美国长大。grow up意为“长大”,一般过去时,动词要用过去式,答案是grew。
47.考查冠词。句意为:当他还是一个13岁的男孩时,他的学校买了一台最早的电脑,a表示泛指,放在辅音音素开头的单词前,答案是a。
48.考查形容词。句意为:当他还是一个13岁的男孩时,他的学校买了一台最早的电脑,early意为“早的”,形容词,the+最高级,答案是earliest。
49.考查反身代词。句意为:他甚至自己设计了他的第一个计算机程序。himself意为“他自己”,答案是himself。
50.考查介词。句意为:他一直是个好学生,17岁时去了哈佛。固定短语at the age of意为“在某人多大时”,答案是at。
51.考查动词。句意为:在那里,他大部分时间都在使用哈佛的电脑。use使用,spend doing sth意为“花费时间做某事”,答案是using。
52.考查数词。句意为:然而,在他二年级的时候,他决定放弃在哈佛的学习,和他的高中朋友艾伦一起创办了一家公司。second第二,the+序数词,答案是second。
53.考查副词。句意为:最后,盖茨不仅成为了一名伟大的计算机程序员,也成为了一名精明的商人。finally意为“最后”,副词放在句首修饰整个句子,答案是Finally。
54.考查连词。句意为:最后,盖茨不仅成为了一名伟大的计算机程序员,也成为了一名精明的商人。not only...but also...意为“不但……而且……”,答案是but。
55.考查名词。句意为:最后,盖茨不仅成为了一名伟大的计算机程序员,也成为了一名精明的商人。birthday意为“生日”,答案是birthday。
【关键点拨】语法填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得详解。对于同义词和近义词的选项,在充分考虑到上下文具体语境下特别注意这些同义词和近义词搭配。
【答案】56.Keeping/Writing travel journals is different from that. 57.I have written/kept travel journals since I was 9. 59.你写下你在旅途中的想法、感受和其他东西。 60.我是怎么应对的? 61.享受你的旅行总是比写旅游日志更重要。
【分析】本文主要介绍了写日志这种记录生活的方式。
【解析】56.分析句子可知,此处需用动名词作主语。keeping/writing travel journals“写旅游日志”;be different from“与……不同”,此时be动词用is;that“那个”。故填Keeping/Writing travel journals is different from that.
57.分析句子可知,本句是含有since的现在完成时(have/has done)。I“我”,此时助动词用have;write/keep travel journals“写旅游日志”,动词过去分词为written/kept;since I was 9“从九岁开始”。故填I have written/kept travel journals since I was 9.
58.You record“你写下”;your thoughts, your feelings and anything else“你的想法、感受和其他东西”;during your travel“在旅途中”。故填:你写下你在旅途中的想法、感受和其他东西。
59.How“怎么”;I“我”;deal with“处理”。故填:我是怎么应对的?
60.Enjoying your travel“享受你的旅行”;is always more important“总是更重要”;than writing travel journals“比写旅游日志”。故填:享受你的旅行总是比写旅游日志更重要。
七、材料作文
61.【答案】
The Importance of Plants
My name is Li Ming.I am lucky to be here.Now, I want to say something about plants.
Plants are very common in our daily life.There are many trees and flowers around us.Plants need sunlight and rain to grow well.They are very important to us.
First, plants can provide us with fruit, medicine, wood and so on.Second, plants provide oxygen for human beings and beautify the environment.What's more, plants can also provide homes and enough food for animals.
In a word, we should protect the plants, and we should plant trees every year.
第 page number 页,共 number of pages 页

展开更多......

收起↑

资源列表