2025福建新八年级英语上册期中模拟检测试卷(含答案解析+听力音频及原文+答题卡)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025福建新八年级英语上册期中模拟检测试卷(含答案解析+听力音频及原文+答题卡)

资源简介

2025福建新八年级英语上册期中模拟检测试卷
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
注意事项:
1.本试卷分选择题和非选择题两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。
3.回答非选择题时,必须用黑色字迹的签字笔或者钢笔将答案写在答题卡相应位置上。写在本试卷上无效。
Ⅰ. 听力(共三节,20小题;每小题1.5分,满分30分)
第一节 听下面五个句子,从每小题所给的A、B、C三幅图中选出与句子内容相关的选项。(每个句子读两遍)
1.A. B. C.
2.A. B. C.
3.A. B. C.
4.A. B. C.
5.A. B. C.
第二节 听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)
6.Where is Lily’s homework
A.In the office. B.At home. C.In the classroom.
7.What’s the relationship (关系) between the man and the woman
A.Mother and son. B.Teacher and student. C.Dentist and patient (病人).
8.What does Peter like doing now on weekends
A.Drawing pictures. B.Watching TV. C.Reading English books.
9.What did Jane do this weekend
A.She went to the concert. B.She planted trees. C.She had a trip.
听一段对话,回答下面两个小题。
10.What’s wrong with the boy
A.He has a fever. B.He has a sore back. C.He has a cold.
11.What does the doctor advise the boy to do
A.Take the medicine. B.Take his temperature. C.Drink more water.
听对话,回答各小题。
12.What is Li Lei going to do tomorrow at last
A.Do some homework. B.Play volleyball. C.Ride a bike.
13.When will the speakers leave
A.At 9:15 a. m. B.At 8:15 a. m. C.At 8:45 a. m.
听对话,回答下列各小题。
14.How does the woman make friends
A.By joining a club. B.By learning English. C.By making friends online.
15.When will the man go to the club
A.Next Friday. B.Next Saturday. C.Next Sunday.
第三节 听下面短文,根据你所听到的内容,完成以下表格,每空填一词。(短文读三遍)
How to fight against the flu in winter
Things to help Reasons
Wash your hands often. This helps you stay away from 16 .
Open the window. It can keep the air 17 .
Keep away from people who are 18 . It can lower your 19 of getting ill.
Do 20 you like. This makes it easier to get you through the hard time.
Ⅱ. 选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从每小题所给的A、B、C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
21.—Yuan Longping is a great ________.
—You are right. He is famous around the world.
A. artist B. writer C. scientist
22.—Cleaners and waiters are both important jobs.
—Yes. Every job has its ________.
A. price B. opinion C. value
23. —There was a fire near the supermarket last night.
—Yes. The firemen came quickly and they ________ it ________ soon.
A. put; out B. put; on C. put; off
24. —There are many people in the library today.
—Yes. The librarians are busy checking books ________ and ________.
A. on; off B. on; under C. in; out
25.—Mom, I like math, but I don’t like English.
—I think math is ________ important ________ English. You should learn both of them well.
A. less; than B. as; as C. more; than
26. —Dad, I can’t find the clay _______.
—Take it easy. It must be _______ in the room.
A. somewhere; anywhere B. anywhere; somewhere C. anywhere; everywhere
27. —I’m afraid that I can’t operate the electronic machine.
—Take it easy. _______ is impossible.
A. Nothing B. Everything C. Anything
28. —How can I open this box There is no knife here.
—Try this pair of _______. It works well.
A. gates B. scissors C. marks
29. —Who taught your sister to draw
—_______. She learned it by herself.
A. Somebody B. Nobody C. Everyone
30. My parents don’t _______ me to go swimming alone. They think it’s dangerous.
A. order B. allow C. express
31. —I’m always stressed out these days.
—In my opinion, you can ______ your parents. They will help you.
A. make sure of B. stay away from C. communicate with
32. —I had a hard time last month, but I finally ______ it.
—I’m glad to hear that. Taking good care of yourself is important.
A. got through B. came across C. focused on
33. ______ he is 38 years old, he is still the best tennis player in the world.
A. When B. Because C. Though
34. —How do you keep fit
—On the one hand, I have a balanced diet. ______, I often exercise.
A. What else B. For one thing C. On the other hand
35. —Must I exercise every day
—No, you ______. But you ______ exercise at least three times a week.
A. mustn’t; must B. needn’t; need to C. can’t; need to
Ⅲ. 完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
Health is very important for everyone. But do you know how to keep healthy Here are three tips (建议).
First, we must have good 36 habits. Many students 37 to eat junk food. Maybe it tastes good, but it’s not 38 our health. And many students only eat their favorite food. It’s bad for their health, 39 . It’s good to eat 40 vegetables. 41 they can help us keep in good health. And we should have a balanced diet (均衡饮食). It gives us lots of energy (能量) and keeps our body 42 .
43 , we’d better often play sports. A healthy body 44 enough exercise. We can spend some time doing our favorite sports every day.
Finally, we should have good living habits, 45 getting up and going to bed on time.
36.A.studying B.eating C.drinking
37.A.like B.dislike C.hate
38.A.good at B.good with C.good for
39.A.also B.too C.either
40.A.more B.less C.fewer
41.A.Though B.Because C.But
42.A.ill B.weak C.strong
43.A.Second B.Third C.Fourth
44.A.comes in B.comes out C.comes from
45.A.for example B.such as C.look like
Ⅳ. 阅读理解(共两节,25小题;满分45分)
第一节 阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Hi! I’m David from New York. It’s 6 am. It’s early and the city is getting busy. I’m riding a bike in Central Park and the air is fresh. How about you Where are you Share with me! Reply
Hi! I’m Li Xin from Chengdu, China. It’s 7 pm. Some people are rushing to get home from work. I’m in a park near home with my parents.Some kids are flying kites while others are playing the guitar. We usually take a walk after dinner and it’s a great way to relax after school and work.
Hello! I’m Tom. I’m 11 years old. I’m from London, the UK. Big Ben is ringing! It’s time for lunch. I’m at a small restaurant with friends. The sandwiches and coffee are great. We are talking about our favourite animals and plan to visit the zoo next week. You can see some people eating in the park under the sun.
Hey! I’m Amani from Nairobi, Kenya. It’s 2 pm. Many people are working hard in their offices. Some people are walking in the parks or looking at elephants and giraffes because we live side by side with many wonderful animals. What am I doing I’m at a local market with my grandmother. We want to choose a bag as my grandfather’s birthday gift.
46.Which of the following can be put in ________
A.How old are you B.What are you doing now
C.What do you usually do in the park D.What do you like about your city
47.Why does Li Xin usually walk in the park
A.Because the air is fresh. B.Because he wants to keep fit.
C.Because it’s a great way to relax. D.Because it is near his home.
48.What time may it be now in London
A.6:00 am. B.12:00 pm. C.2:00 pm. D.7:00 pm.
49.What is Amani doing now
A.She is shopping. B.She is having lunch.
C.She is walking with her parents. D.She is visiting the zoo.
50.Where can we read the passage
A.From a diary. B.On a notice board. C.From a storybook. D.On the Internet.
B
One day, you open the fridge and find some mold (发霉的) food. But before you throw it away, your mother stops you. She doesn’t want to waste food. She cuts off the mold part and eats the rest. Is it safe to do this
Mold can grow on almost all kinds of food. It is usually green, white, black or gray. Mold makes food soft and changes its color. Mold food tastes quite bad, and it’s not safe to eat.
If you find mold in soft food, just throw it away. Soft food, such as bread, tomatoes or hot dogs, usually contains (包含) water. This helps mold easily grow. Bacteria (细菌) can also grow along with it.
But it’s easy to remove mold from hard food. The mold can’t grow very deep inside this kind of food. According to the BBC, you should cut about 2.5 cm around and under the mold to remove it. It’s OK to cut the mold parts out of hard food and eat the rest. But if the food is covered with mold all over, you should still throw it away.
________ But some kinds of mold can be used to make food. For example, penicillium can be used to make many kinds of cheese, such as blue cheese. These cheese are safe to eat, and they are quite delicious as well.
51.The writer starts the passage by ________.
A.using numbers B.answering a question
C.comparing (对比) differences D.describing a situation (描述情景)
52.Among the following food, what may have mold easily
①bread ②dried meat ③tomatoes ④cheese cakes
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④
53.Which can be the best sentence for ________
A.There is also healthy mold. B.There are many kinds of mold. C.Most kinds of mold are bad for us. D.Not all molds carry bacteria with them.
54.If your potato is covered with a small piece of mold, what should you do with it
A.Just throw it away. B.Just wash it away and then you can eat it. C.Never mind, just eat it. D.Just cut the mold part around and under 2.5cm.
55.The passage most probably comes from the ________ part in a magazine.
A.science B.travel C.culture D.sports
C
Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy (富裕的) and smart.
This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning. If we do, we shall be healthy. We shall also be rich and clever.
Is this true Perhaps it is. The body must have enough sleep. Children of your age need ten hours’ sleep every night. If you do not go to bed early, you can’t have enough sleep. Then you can’t think properly (正确地) and you can’t do your work properly. You will not be wise and you may not become wealthy!
Some people go to bed late at night and get up late in the morning. This is not good for them. We should sleep at night when it is dark. The dark helps us to sleep well. When the daylight comes, we should get up. This is the time for exercise. If the body is not used, it will become weak. Exercise keeps it strong.
Exercise helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Blood takes nutrition to all parts of our bodies. The brains (大脑) in our heads also need blood. We think with our brains. If we keep our bodies healthy, and take exercise, we can think better!
Our bodies also need air to breathe (呼吸). Without air we will die. Get up early in the morning and we can have much clean fresh air. That will keep us healthy and happy.
56.The underlined sentence (划线句子) mainly shows ________.
A.what good habits are B.when to get up
C.when to go to sleep D.how to sleep well
57.How long do the children like you need to sleep every night according to the passage
A.About 8 hours. B.About 10 hours. C.About 9 hours. D.About 7 hours.
58.The underlined word “nutrition” in Paragraph 5 means ________.
A.财富 B.智慧 C.营养 D.热量
59.From the text (文本), we know that ________.
A.you can think and work properly after enough sleep
B.when the night comes, we should do some exercise
C.the air helps the blood to move around inside the body
D.we can get much fresh air when sleeping
60.Where can we probably read the text in a newspaper
A.School Life. B.Science Today.
C.Star Stories. D.Health Suggestions.
D
Drones are a kind of machine that can fly. They’re becoming more and more common and are used in many areas. People use a computer to control this flying machine. Drones can do many things for us, like carrying things, taking pictures, and following animals that are in danger. Some people say this special machine will change our life as much as the computer does.
In Brazil, farmers use drones to watch their crops. Brazil has quite a few large farms. On these farms, people find it difficult to look after all the crops. Drones can help farmers discover if the crops are ill. They also help farmers use fewer farm chemicals. This can help the environment and save much money.
Drones can also help to find lost people. If people are lost, who are far from home, police can use drones to find them. A 92-year-old man in Virginia was lost and had to spend a night in the woods. Luckily, the drone found him in 20 minutes. He was finally saved by the police.
Drones can even serve people coffee. US company IBM has made this kind of drone. It can carry coffee to those in need. The drone can know when to bring a cup of coffee by studying a person’s habits. Then, the drone will fly to the person. There is a special device (设备) under the drone. It helps the drone to give people the coffee. The drone can also predict when someone needs their next cup of coffee.
61.In Paragraph 1, the writer tells us the wide use of drones by ________.
A.giving examples B.listing numbers C.answering questions D.using sayings
62.What does “chemicals” in Paragraph 2 mean
A.农作物 B.器械设备 C.土地 D.化学药品
63.Which of the following statements is TRUE according to the passage
A.Drones can look for things that are lost.
B.Drones are more useful than computers.
C.Drones don’t need anyone to control them.
D.Drones can help people look after the crops.
64.How does the drone serve coffee
a. A device under the drone helps to give the person coffee.
b. The drone studies the person’s habits.
c. The drone flies to the person.
d. The drone knows when to give the next cup of coffee.
A.b-a-c-d B.b-c-a-d C.b-c-d-a D.c-a-b-d
65.What is the right structure of the passage
A.B. C. D.
第二节
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)
We all learned to recite the multiplication table (乘法表) when we were kids. It is also sometimes called the times table. 66 Scientists say it is at least 2,300 years old.
Recently, thousands of bamboo slips (竹简) were found in Jingzhou, Hubei Province. 67 The contents are about math, medicine, literature, and more.
Parts of the times table were found on one of the bamboo slips. The slip dates back to the Warring States Period (战国时期). 68 But this slip is about a hundred years older than the others.
Scientists used infrared scanning (红外线扫描) to see the characters on the slip. It reads, “ 69 Five times seven is thirty-five...”
70 “The times table was already popular during the Warring States Period,” she said. “At that time, officials used it to work out how much people produced (生产).”
A.Four times seven is twenty-eight.
B.But do you know how old it is
C.There are more than 30,000 characters on them.
D.Tan Jingnan is a historian at Jianghan University now.
E.Before this slip, scientists had found other slips with the times table.
V. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据情景提示,用得体的英语完成下列各题。
71. 看到李想状态不太好,出于关心,你可以这样问:
________________________________________________________________
72. 你想问妈妈马铃薯是不是健康食品,可以这样问:
________________________________________________________________
73. 你感冒了,不确定是否需要吃药。你想向医生征求意见,可以这样问:
________________________________________________________________
74. 你感觉长胖了,想向医生询问如何减肥,可以这样问:
________________________________________________________________
75. 你想知道Park-run起源于什么时间、什么地点,可以这样问:
________________________________________________________________
Ⅵ. 看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。
76.tower, history, 2000 years ______________________________
77.what; tall ______________________________
78.like...best ______________________________
79.at the age of 5 ____________________________________
80.put ... on ________________________________________
Ⅶ. 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,根据语境或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。
Why Are Instant Noodles (方便面) Out of Date
Do you often eat instant noodles Do you enjoy 81 (eat) them Once, instant noodles were one 82 the most popular foods in China. But now they seem to be out of date. A few years ago, instant noodles were popular although they are not 83 (health) food. In every supermarket, instant noodles sold (卖) 84 [wel]. A large number of Chinese people 85 (choose) to eat instant noodles when they didn’t want to cook or were not good at cooking. But 86 don’t Chinese people eat instant noodles now
There are 87 main reasons. One reason is that instant noodles can’t adapt to (适应) the changing 88 [te sts] of Chinese buyers, especially the young people. The other reason has something to do with ordering food online. Now more Chinese people like to order food on the 89 [' nt net]. They can get different 90 (kind) of food easily on their apps. What’s more, such food is more delicious than instant noodles. That’s why people are giving up instant noodles.
Ⅷ. 书面表达(满分15分)
某英文报社现在就青少年与父母关系这一话题开展题为“How Can We Keep a Good Relationship with Our Parents?”的征文活动。请你根据以下要点提示用英语写一篇短文参加此次活动。
Reasons 1. 父母只关心分数,不理解我们; 2.父母给我们太大的压力; ……
Advice 1. 我们应该好好与父母沟通; ①与他们分享学校生活; ②表达我们的真实感受。 2.我们可以帮助父母做家务,表达对他们的爱; 3.……
写作要求:
1. 短文需包含所有提示内容,可适当发挥;
2. 不得出现真实的人名、地名、校名;
3. 语句通顺,条理清楚,词数70个左右。
How Can We Keep a Good Relationship with Our Parents
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案解析
Ⅰ. 听力(共三节,20小题;每小题1.5分,满分30分)
第一节 听下面五个句子,从每小题所给的A、B、C三幅图中选出与句子内容相关的选项。(每个句子读两遍)
1.A. B. C.
【答案】B
【原文】Tom broke his arm last month.
2.A. B. C.
【答案】A
【原文】Lily’s aunt works at a school.
3.A. B. C.
【答案】B
【原文】I would like some chicken for lunch.
4.A. B. C.
【答案】B
5.A. B. C.
【答案】C
【原文】What a sweet watermelon!
第二节 听下面七段对话,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。(每段对话读两遍)
6.Where is Lily’s homework
A.In the office. B.At home. C.In the classroom.
【答案】B
【原文】M: Lily, where’s your homework I couldn’t find it in my office.
W: Sorry, Mr. Smith, I left it at home.
7.What’s the relationship (关系) between the man and the woman
A.Mother and son. B.Teacher and student. C.Dentist and patient (病人).
【答案】C
【原文】M: Come this way and sit down here, please. Open your mouth wide.
W: Ouch! One of my teeth is killing me.
M: Don’t worry. I’ll give you some medicine.
8.What does Peter like doing now on weekends
A.Drawing pictures. B.Watching TV. C.Reading English books.
【答案】C
【原文】W: What did you use to do on weekends, Peter
M: I used to watch TV. But now I like reading English books.
9.What did Jane do this weekend
A.She went to the concert. B.She planted trees. C.She had a trip.
【答案】C
【原文】M: Jane, did you enjoy the concert this weekend
W: Oh, no. I had a two-day trip in the south of China.
听一段对话,回答下面两个小题。
10.What’s wrong with the boy
A.He has a fever. B.He has a sore back. C.He has a cold.
11.What does the doctor advise the boy to do
A.Take the medicine. B.Take his temperature. C.Drink more water.
【答案】10.C 11.A
【原文】W: What’s wrong with you
M: I don’t feel very well and I’ve got a bad cold.
W: Have you got a fever
M: No, I have taken my temperature. It’s OK.
W: What did you do these days
M: I stayed up late these days because I feel worried for the coming exam.
W: I see. That’s the problem. Well, first, you need to take the medicine after each meal. Then you can have a warm bath before going to bed. It’s good for your sleep.
M: Thank you. I will follow your advice.
听对话,回答各小题。
12.What is Li Lei going to do tomorrow at last
A.Do some homework. B.Play volleyball. C.Ride a bike.
13.When will the speakers leave
A.At 9:15 a. m. B.At 8:15 a. m. C.At 8:45 a. m.
【答案】12.B 13.C
【原文】W: Hi, Li Lei! What are you going to do tomorrow
M: I will do some homework. What about you
W: Xiao Hua and I are going to play volleyball in the park. I know you love playing volleyball. Would you like to go with us
M: I’d like to. When are you going to leave
W: We are going to leave at a quarter to nine tomorrow morning.
M: OK. But where are we going to meet
W: At Xiao Hua’s home. We’re going to get there by bike.
M: OK! See you tomorrow.
听对话,回答下列各小题。
14.How does the woman make friends
A.By joining a club. B.By learning English. C.By making friends online.
15.When will the man go to the club
A.Next Friday. B.Next Saturday. C.Next Sunday.
【答案】14.A 15.C
【原文】M: You have so many friends, Gina. How do you make it
W: You mean making friends
M: Yeah. Do you make friends online
W: Not really. In fact, I joined the English club. There are more than fifty people in the club. Everyone is so friendly and we are just like a big family.
M: Can I join you next Saturday
W: Well, Sunday will be better. You can come next Sunday.
M: Okay.
第三节 听下面短文,根据你所听到的内容,完成以下表格,每空填一词。(短文读三遍)
How to fight against the flu in winter
Things to help Reasons
Wash your hands often. This helps you stay away from 16 .
Open the window. It can keep the air 17 .
Keep away from people who are 18 . It can lower your 19 of getting ill.
Do 20 you like. This makes it easier to get you through the hard time.
【答案】16.illness 17.fresh 18.coughing 19.risk 20.something
【原文】
Are you fighting hard against the flu in winter?Here are a few simple things to help.
First of all, wash your hands often. This helps you stay away from illness. Second, open the window often. If you do so it can keep the air fresh. You will feel better. Third, keep away from people who are coughing. You can lower your risk of getting ill. Last but not least, do something you like. You can try something relaxing like walking or listening to music. This makes it easier to get you through the hard time.
Ⅱ. 选择填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从每小题所给的A、B、C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
21.—Yuan Longping is a great ________.
—You are right. He is famous around the world.
A. artist B. writer C. scientist
22.—Cleaners and waiters are both important jobs.
—Yes. Every job has its ________.
A. price B. opinion C. value
23. —There was a fire near the supermarket last night.
—Yes. The firemen came quickly and they ________ it ________ soon.
A. put; out B. put; on C. put; off
24. —There are many people in the library today.
—Yes. The librarians are busy checking books ________ and ________.
A. on; off B. on; under C. in; out
25.—Mom, I like math, but I don’t like English.
—I think math is ________ important ________ English. You should learn both of them well.
A. less; than B. as; as C. more; than
26. —Dad, I can’t find the clay _______.
—Take it easy. It must be _______ in the room.
A. somewhere; anywhere B. anywhere; somewhere C. anywhere; everywhere
27. —I’m afraid that I can’t operate the electronic machine.
—Take it easy. _______ is impossible.
A. Nothing B. Everything C. Anything
28. —How can I open this box There is no knife here.
—Try this pair of _______. It works well.
A. gates B. scissors C. marks
29. —Who taught your sister to draw
—_______. She learned it by herself.
A. Somebody B. Nobody C. Everyone
30. My parents don’t _______ me to go swimming alone. They think it’s dangerous.
A. order B. allow C. express
31. —I’m always stressed out these days.
—In my opinion, you can ______ your parents. They will help you.
A. make sure of B. stay away from C. communicate with
32. —I had a hard time last month, but I finally ______ it.
—I’m glad to hear that. Taking good care of yourself is important.
A. got through B. came across C. focused on
33. ______ he is 38 years old, he is still the best tennis player in the world.
A. When B. Because C. Though
34. —How do you keep fit
—On the one hand, I have a balanced diet. ______, I often exercise.
A. What else B. For one thing C. On the other hand
35. —Must I exercise every day
—No, you ______. But you ______ exercise at least three times a week.
A. mustn’t; must B. needn’t; need to C. can’t; need to
21. C 句意:——袁隆平是一位伟大的科学家。——你说得对。他全球闻名。artist意为“画家”;writer意为“作家”;scientist意为“科学家”。故选C。
22. C 句意:——清洁工和服务员都是重要的工作。——每份工作都有自身的价值。price意为“价钱”;opinion意为“观点”;value意为“价值”。故选C。
23. A 句意:——昨晚超市附近有一场火灾。——是的。消防员快速到场,很快将它扑灭了。put out意为“扑灭”;put on意为“穿上”;put off意为“推迟”;故选A。
24. C 句意:——今天图书馆里有许多人。——是的。图书管理员正忙着登记和借出图书。check in意为“登记”;故选C。
25. B 句意:——妈妈,我喜欢数学,但是我不喜欢英语。——我认为数学和英语一样重要。你应该把两门学科都学好。less ... than ... 意为“比……更不……”;as ... as ... 意为“和……一样……”;more ... than ... 意为“比……更……”;常用于否定句。此处属于同级比较,表示肯定。故选B。
26. B 句意:——爸爸,我哪儿都找不到粘土。——别着急。它一定在房间的某个地方。somewhere意为“某地”,常用在肯定句;anywhere意为“任何地方”,常用在否定句或疑问句中;nowhere意为“没有地方”;everywhere意为“每个地方”。第一空所在句子是否定句,用anywhere;第二空是肯定句,用somewhere。故选B。
27. A 句意:——我担心我不能操作这台电子设备。——放轻松。没有事情是不可能的。nothing意为“没有东西”;everything意为“每件事物”;anything意为“任何事物”;故选A。
28. B 句意:——我怎么才能打开这个盒子?这里没有小刀。——试试这把剪刀。它也很好用。gate意为“大门”;scissors意为“剪刀”;mark意为“标志”;根据常识,剪刀可以替代小刀打开盒子。故选B。
29. B 句意:——谁教你姐姐画画?——没有人。她自学的。根据“She learned it by herself.”可知,画画是姐姐自学的,所以没人教她。故选B。
30. B 句意:我的父母不让我独自去游泳。他们认为很危险。固定短语allow sb. to do sth. 意为“允许某人做某事”。故选B。
31. C 句意:——我这些天总是压力很大。——在我看来,你可以和你的父母交流。他们会帮助你。make sure of意为“确保”;stay away from意为“远离”;communicate with ... 意为“和……交流”;come across意为“偶然遇见”。压力大可以和父母交流。故选C。
32. A 句意:——我上个月过得很艰难,但我最终挺过来了。——很高兴听到这个消息。照顾好自己很重要。get through意为“度过(困难时期等)”;come across意为“偶然遇见”;focus on意为“专注于”;make sure意为“确保”。故选A。
33. C 句意:尽管他38岁了,他仍然是世界上最好的网球运动员。when意为“当……时”;because意为“因为”;though意为“尽管”;after意为“在……之后”。故选C。
34. C 句意:——你是如何保持健康的?——一方面,我饮食均衡。另一方面,我经常锻炼。what else意为“还有什么”;for one thing意为“一方面”;on the other hand意为“另一方面”。句中on the one hand与on the other hand为短语词组,常一起用于表示“一方面……;另一方面……”。故选C。
35. B 句意:——我必须每天锻炼吗?——不,你不必。但是你需要每周至少锻炼三次。对于“Must I ... ”的否定回答是“No, you needn’t.”;need to do sth.意为“需要做某事”。故选B。
Ⅲ. 完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。
Health is very important for everyone. But do you know how to keep healthy Here are three tips (建议).
First, we must have good 36 habits. Many students 37 to eat junk food. Maybe it tastes good, but it’s not 38 our health. And many students only eat their favorite food. It’s bad for their health, 39 . It’s good to eat 40 vegetables. 41 they can help us keep in good health. And we should have a balanced diet (均衡饮食). It gives us lots of energy (能量) and keeps our body 42 .
43 , we’d better often play sports. A healthy body 44 enough exercise. We can spend some time doing our favorite sports every day.
Finally, we should have good living habits, 45 getting up and going to bed on time.
36.A.studying B.eating C.drinking
37.A.like B.dislike C.hate
38.A.good at B.good with C.good for
39.A.also B.too C.either
40.A.more B.less C.fewer
41.A.Though B.Because C.But
42.A.ill B.weak C.strong
43.A.Second B.Third C.Fourth
44.A.comes in B.comes out C.comes from
45.A.for example B.such as C.look like
【答案】36.B 37.A 38.C 39.B 40.A 41.B 42.C 43.A 44.C 45.B
【分析】本文主要讲述了如何保持身体健康,主要通过均衡饮食、增加锻炼、作息规律等手段。
36.句意:首先,我们必须有良好的饮食习惯。
studying学习;eating吃;drinking喝。根据下文“It’s good to eat...vegetables.”和“And we should have a balanced diet.”等可知,此段讨论的是有关食物的。故选B。
37.句意:许多学生喜欢吃垃圾食品。
like喜欢;dislike不喜欢;hate讨厌。根据下文“ Maybe it tastes good, but it’s not...our health.”可知,此处是指很多学生吃垃圾食品。故选A。
38.句意:可能它尝起来不错,但是它对他们的健康不好。
good at擅长;good with和……在一起好;good for表示对……好。but表示转折,所以此处表示垃圾食品对健康不好。故选C。
39.句意:它对他们的健康也是有害的。
also也,只能放在句中;too也,放句尾用逗号隔开;either也,用在否定句。分析句子结构可知,应用too。故选B。
40.句意:多吃水果蔬菜是好的。
more更多的,可修饰可数名词也可修饰不可数名词;less更少的,修饰不可数名词;fewer更少的,修饰可数名词。下文根据“they can help us keep in good health”常识可知,吃更多的蔬菜对我们的健康是好的。故选A。
41.句意:因为它们可以帮助我们保持好的健康状态。
Though尽管;Because因为;But但是。根据“It’s good to eat...vegetables.”和“they can help us keep in good health”可知,这句话之间是因果关系。故选B。
42.句意:它给我们很多能量并且使我们身体保持强壮。
ill生病的;weak虚弱的;strong强壮的。由句意可知答案。根据前面的“gives us lots of energy”可知,此空意为“强壮的”。故选C。
43.句意:第二,我们应该经常锻炼。
Second第二;Third第三;Fourth第四。由上一段“ First, ... ”可知,此处为Second第二。故选A。
44.句意:一个健康的身体来自足够的锻炼。
come in进来;come out出来;come from来自。根据题章“A healthy body ”和“enough exercise”可知,此空意为“来自”。故选C。
45.句意:最后我们应该有好的生活习惯,例如准时起床和睡觉。
for example例如,常用于句首中,尾,但是需要用逗号隔开;such as例如,常用于句中,不需要用逗号隔开;look like看起来像。故选B。
Ⅳ. 阅读理解(共两节,25小题;满分45分)
第一节 阅读下列短文,根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案。(共20小题;每小题2分,满分40分)
A
Hi! I’m David from New York. It’s 6 am. It’s early and the city is getting busy. I’m riding a bike in Central Park and the air is fresh. How about you Where are you Share with me! Reply
Hi! I’m Li Xin from Chengdu, China. It’s 7 pm. Some people are rushing to get home from work. I’m in a park near home with my parents.Some kids are flying kites while others are playing the guitar. We usually take a walk after dinner and it’s a great way to relax after school and work.
Hello! I’m Tom. I’m 11 years old. I’m from London, the UK. Big Ben is ringing! It’s time for lunch. I’m at a small restaurant with friends. The sandwiches and coffee are great. We are talking about our favourite animals and plan to visit the zoo next week. You can see some people eating in the park under the sun.
Hey! I’m Amani from Nairobi, Kenya. It’s 2 pm. Many people are working hard in their offices. Some people are walking in the parks or looking at elephants and giraffes because we live side by side with many wonderful animals. What am I doing I’m at a local market with my grandmother. We want to choose a bag as my grandfather’s birthday gift.
46.Which of the following can be put in ________
A.How old are you B.What are you doing now
C.What do you usually do in the park D.What do you like about your city
47.Why does Li Xin usually walk in the park
A.Because the air is fresh. B.Because he wants to keep fit.
C.Because it’s a great way to relax. D.Because it is near his home.
48.What time may it be now in London
A.6:00 am. B.12:00 pm. C.2:00 pm. D.7:00 pm.
49.What is Amani doing now
A.She is shopping. B.She is having lunch.
C.She is walking with her parents. D.She is visiting the zoo.
50.Where can we read the passage
A.From a diary. B.On a notice board. C.From a storybook. D.On the Internet.
【答案】46.B 47.C 48.B 49.A 50.D
【导语】本文是David在网络上发帖分享自己当下正在做的事情,其他三个回帖的网友也分享了各自正在做的事情。
46.推理判断题。根据“I’m riding a bike in Central Park and the air is fresh.”以及“What am I doing ”可知,David讲述自己正在做的事情,从回帖的内容来看也是在谈论自己此刻正在做的事情,可推测David问的是“你现在正在做什么呢?”这一问题。故选B。
47.细节理解题。根据“We usually take a walk after dinner and it’s a great way to relax after school and work.”可知,因为这是一种很好的放松方式。故选C。
48.细节理解题。根据“I’m from London, the UK. Big Ben is ringing! It’s time for lunch.”可知,大本钟响了,是午餐时间,结合选项,可推测当下时间为中午12点。故选B。
49.细节理解题。根据“What am I doing I’m at a local market with my grandmother. We want to choose a bag as my grandfather’s birthday gift!”可知,她正在购物。故选A。
50.推理判断题。根据“Life Forum”以及页面风格可知,这篇文章应是网络上的帖子和回帖。故选D。
B
One day, you open the fridge and find some mold (发霉的) food. But before you throw it away, your mother stops you. She doesn’t want to waste food. She cuts off the mold part and eats the rest. Is it safe to do this
Mold can grow on almost all kinds of food. It is usually green, white, black or gray. Mold makes food soft and changes its color. Mold food tastes quite bad, and it’s not safe to eat.
If you find mold in soft food, just throw it away. Soft food, such as bread, tomatoes or hot dogs, usually contains (包含) water. This helps mold easily grow. Bacteria (细菌) can also grow along with it.
But it’s easy to remove mold from hard food. The mold can’t grow very deep inside this kind of food. According to the BBC, you should cut about 2.5 cm around and under the mold to remove it. It’s OK to cut the mold parts out of hard food and eat the rest. But if the food is covered with mold all over, you should still throw it away.
________ But some kinds of mold can be used to make food. For example, penicillium can be used to make many kinds of cheese, such as blue cheese. These cheese are safe to eat, and they are quite delicious as well.
51.The writer starts the passage by ________.
A.using numbers B.answering a question
C.comparing (对比) differences D.describing a situation (描述情景)
52.Among the following food, what may have mold easily
①bread ②dried meat ③tomatoes ④cheese cakes
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④
53.Which can be the best sentence for ________
A.There is also healthy mold. B.There are many kinds of mold. C.Most kinds of mold are bad for us. D.Not all molds carry bacteria with them.
54.If your potato is covered with a small piece of mold, what should you do with it
A.Just throw it away. B.Just wash it away and then you can eat it. C.Never mind, just eat it. D.Just cut the mold part around and under 2.5cm.
55.The passage most probably comes from the ________ part in a magazine.
A.science B.travel C.culture D.sports
【答案】51.D 52.B 53.C 54.D 55.A
【导语】本文主要介绍了霉菌的相关知识,以及如何处理发霉食物。
51.细节理解题。根据第一段可知,本文是通过描述一个家庭生活场景开始这篇文章的。故选D。
52.细节理解题。根据“Soft food, such as bread, tomatoes or hot dogs, usually contains (包含) water. This helps mold easily grow.”可知,面包、西红柿、热狗这类含有水的软食物中,容易滋生霉菌。风干的肉含水量少,不易滋生霉菌。故选B。
53.推理判断题。根据“But some kinds of mold can be used to make food.”可知,但是有些霉菌可以用来制作食物。这和前文存在转折关系,选项C“大多数霉菌对我们是不好的”符合语境。故选C。
54.细节理解题。根据“According to the BBC, you should cut about 2.5 cm around and under the mold to remove it. It’s OK to cut the mold parts out of hard food and eat the rest.”可知,把硬食物上霉菌周围和向下2.5厘米左右的部分切掉,剩下的可以吃。故选D。
55.推理判断题。本文主要介绍了霉菌的相关知识,推断可以在杂志的“科学”板块看到。故选A。
C
Early to bed and early to rise makes a man healthy, wealthy (富裕的) and smart.
This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning. If we do, we shall be healthy. We shall also be rich and clever.
Is this true Perhaps it is. The body must have enough sleep. Children of your age need ten hours’ sleep every night. If you do not go to bed early, you can’t have enough sleep. Then you can’t think properly (正确地) and you can’t do your work properly. You will not be wise and you may not become wealthy!
Some people go to bed late at night and get up late in the morning. This is not good for them. We should sleep at night when it is dark. The dark helps us to sleep well. When the daylight comes, we should get up. This is the time for exercise. If the body is not used, it will become weak. Exercise keeps it strong.
Exercise helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Blood takes nutrition to all parts of our bodies. The brains (大脑) in our heads also need blood. We think with our brains. If we keep our bodies healthy, and take exercise, we can think better!
Our bodies also need air to breathe (呼吸). Without air we will die. Get up early in the morning and we can have much clean fresh air. That will keep us healthy and happy.
56.The underlined sentence (划线句子) mainly shows ________.
A.what good habits are B.when to get up
C.when to go to sleep D.how to sleep well
57.How long do the children like you need to sleep every night according to the passage
A.About 8 hours. B.About 10 hours. C.About 9 hours. D.About 7 hours.
58.The underlined word “nutrition” in Paragraph 5 means ________.
A.财富 B.智慧 C.营养 D.热量
59.From the text (文本), we know that ________.
A.you can think and work properly after enough sleep
B.when the night comes, we should do some exercise
C.the air helps the blood to move around inside the body
D.we can get much fresh air when sleeping
60.Where can we probably read the text in a newspaper
A.School Life. B.Science Today.
C.Star Stories. D.Health Suggestions.
【答案】56.A 57.B 58.C 59.A 60.D
【导语】本文主要阐述了英国的古老谚语——早睡早起使人健康、富有和明智的合理性。
56.词句猜测题。根据“This is an old English saying. It means that we should go to bed early at night and get up early in the morning”可知这句谚语意味着我们应该早睡早起,主要是说什么是好的生活习惯。故选A。
57.细节理解题。根据“Children of your age need ten hours’ sleep every night.”可知孩子每晚需要睡十个小时。故选B。
58.词义猜测题。根据“Blood takes nutrition to all parts of our bodies.”可知血液为我们身体的各个部位提供营养,故下划线单词的意思应是“营养”。故选C。
59.细节理解题。根据“If you do not go to bed early, you can’t have enough sleep. Then you can’t think properly (正确地) and you can’t do your work properly”以及“We think with our brains. If we keep our bodies healthy, and take exercise, we can think better!”可知如果有足够的睡眠,我们可以正确地思考和工作。故选A。
60.推理判断题。本文主要阐述了英国的古老谚语——早睡早起使人健康、富有和明智的合理性,故文章可能出现在报纸的“健康建议”部分。故选D。
D
Drones are a kind of machine that can fly. They’re becoming more and more common and are used in many areas. People use a computer to control this flying machine. Drones can do many things for us, like carrying things, taking pictures, and following animals that are in danger. Some people say this special machine will change our life as much as the computer does.
In Brazil, farmers use drones to watch their crops. Brazil has quite a few large farms. On these farms, people find it difficult to look after all the crops. Drones can help farmers discover if the crops are ill. They also help farmers use fewer farm chemicals. This can help the environment and save much money.
Drones can also help to find lost people. If people are lost, who are far from home, police can use drones to find them. A 92-year-old man in Virginia was lost and had to spend a night in the woods. Luckily, the drone found him in 20 minutes. He was finally saved by the police.
Drones can even serve people coffee. US company IBM has made this kind of drone. It can carry coffee to those in need. The drone can know when to bring a cup of coffee by studying a person’s habits. Then, the drone will fly to the person. There is a special device (设备) under the drone. It helps the drone to give people the coffee. The drone can also predict when someone needs their next cup of coffee.
61.In Paragraph 1, the writer tells us the wide use of drones by ________.
A.giving examples B.listing numbers C.answering questions D.using sayings
62.What does “chemicals” in Paragraph 2 mean
A.农作物 B.器械设备 C.土地 D.化学药品
63.Which of the following statements is TRUE according to the passage
A.Drones can look for things that are lost.
B.Drones are more useful than computers.
C.Drones don’t need anyone to control them.
D.Drones can help people look after the crops.
64.How does the drone serve coffee
a. A device under the drone helps to give the person coffee.
b. The drone studies the person’s habits.
c. The drone flies to the person.
d. The drone knows when to give the next cup of coffee.
A.b-a-c-d B.b-c-a-d C.b-c-d-a D.c-a-b-d
65.What is the right structure of the passage
A.B. C. D.
【答案】61.A 62.D 63.D 64.B 65.C
【导语】本文主要介绍了无人机在生活中的广泛应用。
61.细节理解题。根据“Drones can do many things for us, like carrying things, taking pictures, and following animals that are in danger.”可知,作者通过举例子告诉我们无人机的广泛应用。故选A。
62.词句猜测题。根据“They also help farmers use fewer farm chemicals. This can help the environment and save much money.”可知,无人机能帮助农民减少……的使用,这有利于环境和省钱。可以推断chemicals的意思是“化学药品”。故选D。
63.细节理解题。根据“In Brazil, farmers use drones to watch their crops.”可知,无人机可以帮助人们照看庄稼。故选D。
64.细节理解题。根据“The drone can know when to bring a cup of coffee by studying a person’s habits. Then, the drone will fly to the person. There is a special device (设备) under the drone. It helps the drone to give people the coffee. The drone can also predict when someone needs their next cup of coffee.”可知,无人机通过研究一个人的习惯来知道什么时候该上咖啡;然后飞向这个人;无人机下面的特殊设备可以给人们倒咖啡;无人机还可以预测这个人何时需要下一杯咖啡。故选B。
65.篇章结构题。第一段总起全文,介绍无人机在生活中用处很大;第二、三、四段具体介绍了无人机在生活中的应用。故选C。
第二节
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。(共5小题;每小题1分,满分5分)
We all learned to recite the multiplication table (乘法表) when we were kids. It is also sometimes called the times table. 66 Scientists say it is at least 2,300 years old.
Recently, thousands of bamboo slips (竹简) were found in Jingzhou, Hubei Province. 67 The contents are about math, medicine, literature, and more.
Parts of the times table were found on one of the bamboo slips. The slip dates back to the Warring States Period (战国时期). 68 But this slip is about a hundred years older than the others.
Scientists used infrared scanning (红外线扫描) to see the characters on the slip. It reads, “ 69 Five times seven is thirty-five...”
70 “The times table was already popular during the Warring States Period,” she said. “At that time, officials used it to work out how much people produced (生产).”
A.Four times seven is twenty-eight.
B.But do you know how old it is
C.There are more than 30,000 characters on them.
D.Tan Jingnan is a historian at Jianghan University now.
E.Before this slip, scientists had found other slips with the times table.
【答案】66.B 67.C 68.E 69.A 70.D
【导语】本文介绍了乘法表的历史。
66.根据“Scientists say it is at least 2,300 years old.”可知,此处询问它有多长时间了。B项“但你知道它有多久了吗?”符合语境,故选B。
67.根据“The contents are about math, medicine, literature, and more.”可知,内容涉及数学、医学、文学等,因此有很多字,C项“上面有3万多个字。”符合语境,故选C。
68.根据“But this slip is about a hundred years older than the others.”可知,这个竹简比其他竹简早了大约100年,此处介绍发现了其他带有周期表的竹简。E项“在此之前,科学家们已经发现了其他带有周期表的竹简。”符合语境,故选E。
69.根据“Five times seven is thirty-five...”可知,此处举例介绍乘法规则,A项“四乘七等于二十八。”符合语境,故选A。
70.根据“‘The times table was already popular during the Warring States Period,’ she said.”可知,此处介绍了一个名人,D项“谭景南现在是江汉大学的历史学家。”符合语境,故选D。
V. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据情景提示,用得体的英语完成下列各题。
71. 看到李想状态不太好,出于关心,你可以这样问:
________________________________________________________________
72. 你想问妈妈马铃薯是不是健康食品,可以这样问:
________________________________________________________________
73. 你感冒了,不确定是否需要吃药。你想向医生征求意见,可以这样问:
________________________________________________________________
74. 你感觉长胖了,想向医生询问如何减肥,可以这样问:
________________________________________________________________
75. 你想知道Park-run起源于什么时间、什么地点,可以这样问:
________________________________________________________________
71. What’s the matter with you, Li Xiang / What’s wrong with you, Li Xiang
72. Are potatoes healthy food
73. Do I need to take some medicine/pills
74. How can I lose my weight
75. When and where did Park-run start
Ⅵ. 看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。
76.tower, history, 2000 years ______________________________
77.what; tall ______________________________
78.like...best ______________________________
79.at the age of 5 ____________________________________
80.put ... on ________________________________________
76. The tower has a history of 2,000 years.
77. What a tall tower (it is)!
78. Many people like Beijing opera best.
79. He began to play the piano at the age of 5.
80. The librarian/She/The girl puts the books on the shelves (in order). / The librarian’s /girl’s job is to put the books on the shelves (in order).
Ⅶ. 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,根据语境或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。
Why Are Instant Noodles (方便面) Out of Date
Do you often eat instant noodles Do you enjoy 81 (eat) them Once, instant noodles were one 82 the most popular foods in China. But now they seem to be out of date. A few years ago, instant noodles were popular although they are not 83 (health) food. In every supermarket, instant noodles sold (卖) 84 [wel]. A large number of Chinese people 85 (choose) to eat instant noodles when they didn’t want to cook or were not good at cooking. But 86 don’t Chinese people eat instant noodles now
There are 87 main reasons. One reason is that instant noodles can’t adapt to (适应) the changing 88 [te sts] of Chinese buyers, especially the young people. The other reason has something to do with ordering food online. Now more Chinese people like to order food on the 89 [' nt net]. They can get different 90 (kind) of food easily on their apps. What’s more, such food is more delicious than instant noodles. That’s why people are giving up instant noodles.
【答案】81.eating 82.of 83.healthy 84.well 85.chose 86.why 87.two 88.tastes 89.Internet 90.kinds
【导语】本文主要介绍了现在中国人为什么不吃方便面了。
81.句意:你喜欢吃它们吗?enjoy doing sth.“喜欢做某事”。故填eating。
82.句意:曾经,方便面是中国最受欢迎的食物之一。此处是one of the+最高级+名词复数“最……之一”。故填of。
83.句意:几年前,尽管方便面不是健康食品,但它们很受欢迎。修饰名词food用形容词healthy“健康的”。故填healthy。
84.句意:在每个超市,方便面都卖得很好。根据音标可知,此处是单词well“好”。故填well。
85.句意:很多中国人在不想做饭或者不擅长做饭时,会选择吃方便面。根据“didn’t”可知句子用一般过去时,动词用过去式chose“选择”。故填chose。
86.句意:但现在中国人为什么不吃方便面了呢?根据“main reasons”可知此处是询问为什么不吃方便面,why“为什么”。故填why。
87.句意:主要有两个原因。根据“One reason...The other reason”可知是两个原因,two“两个”。故填two。
88.句意:一个原因是方便面不能适应中国买家,特别是年轻人变化的口味。根据音标可知,此处是单词tastes“品味”。故填tastes。
89.句意:现在更多的中国人喜欢在互联网上订餐。根据音标可知,此处是单词Internet“网络”。故填Internet。
90.句意:他们可以很容易地在应用程序上获得不同种类的食物。different后加名词复数kinds“种类”。故填kinds。
Ⅷ. 书面表达(满分15分)
某英文报社现在就青少年与父母关系这一话题开展题为“How Can We Keep a Good Relationship with Our Parents?”的征文活动。请你根据以下要点提示用英语写一篇短文参加此次活动。
Reasons 1. 父母只关心分数,不理解我们; 2.父母给我们太大的压力; ……
Advice 1. 我们应该好好与父母沟通; ①与他们分享学校生活; ②表达我们的真实感受。 2.我们可以帮助父母做家务,表达对他们的爱; 3.……
写作要求:
1. 短文需包含所有提示内容,可适当发挥;
2. 不得出现真实的人名、地名、校名;
3. 语句通顺,条理清楚,词数70个左右。
How Can We Keep a Good Relationship with Our Parents
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
How Can We Keep a Good Relationship with Our Parents
We teenagers often argue with our parents as we are growing up. We find it hard to communicate with them. Sometimes we have different ideas and disagree with each other.
In my opinion, we have too many rules at home. My parents never allow me to go out with my friends at night. They complain about our style of clothes and haircuts. And they pay too much attention to our exam results and give us too much pressure.
To solve this problem, first, we should open our hearts and talk with them, including sharing our school life and feelings. Second, we’d better spend some time helping them do more housework. Moreover, we’re supposed to love them, respect them and understand them.
With our efforts, we’ll certainly get along well with each other.(
2025
福建新八年级英语上册期中模拟检测试卷答题卡
) (
考生严禁填涂
,
监考教师填涂,缺考标志
[ ]
) (
第1面(共2面)
) (


班级


考生号
考室号
座位号
)
(
考生条形码
)
(
选择题作答用
2B
铅笔填涂,修改时用塑料橡皮擦干净,正确填涂方法是:“



)
(
1 [
A
]
[
B
]
[
C
]
6 [
A
]
[
B
]
[
C
]
11 [
A
]
[
B
]
[
C
]
21 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
2 [
A
]
[
B
]
[
C
]
7 [
A
]
[
B
]
[
C
]
12 [
A
]
[
B
]
[
C
]
22 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
3 [
A
]
[
B
]
[
C
]
8 [
A
]
[
B
]
[
C
]
13 [
A
]
[
B
]
[
C
]
23 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
4 [
A
]
[
B
]
[
C
]
9 [
A
]
[
B
]
[
C
]
14 [
A
]
[
B
]
[
C
]
24 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
5 [
A
]
[
B
]
[
C
]
10 [
A
]
[
B
]
[
C
]
15 [
A
]
[
B
]
[
C
]
25 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
26 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
31 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
36 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
41 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
27 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
32 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
37 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
42 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
28 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
33 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
38 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
43 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
29 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
34 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
39 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
44 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
30 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
35 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
40 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
45 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
46 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
51 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
56 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
61 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
47 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
52 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
57 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
62 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
48 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
53 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
58 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
63 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
49 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
54 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
59 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
64 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
50 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
55 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
60 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
65 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
66 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
[
E
]
67 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
[
E
]
68 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
[
E
]
69 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
[
E
]
70 [
A
]
[
B
]
[
C
]
[
D
]
[
E
]
)
(
第一卷
(共
97.5
分)
)
第Ⅱ卷(52.5分)
Ⅰ. 听力(7.5分)(三)
16. 17. 18. 19. 20.
V. 情景交际(共5小题;每小题2分,满分10分)
71.
72.
73.
74.
75.
Ⅵ. 看图写话(共5小题;每小题2分,满分10分)
76
77
78
79
80
Ⅶ. Ⅶ. 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
81. 82. 83. 84. 85.
86. 87. 88. 89. 90.
(
Ⅷ.
书面表达(满分
15
分)
Dear Lily,
I’m happy to know that you’re interested in traditional Chinese handicrafts.
Yours,
Li Hua
)

展开更多......

收起↑

资源列表