2025-2026学年八年级上册英语期中试卷(北京市卷专用)【含答案解析】

资源下载
  1. 二一教育资源

2025-2026学年八年级上册英语期中试卷(北京市卷专用)【含答案解析】

资源简介

登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧
2025-2026学年八年级上册英语期中试卷(北京市卷专用)
学校:___________班级:___________姓名:___________分数:___________
(时间:90分钟,满分:100分)
第一部分
本部分共 33 题,共 40 分。在每题列出的四个选项中,选出最符合题目要求的一项。
单项填空 (每题 0.5 分,共 6 分)
从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
1. — Would you like to climb the hill tomorrow or next Saturday
—____ . Any time is OK.
A.Good luck B.I'm afraid not
C.It's up to you D.Have a good time
2. I often____ an egg every morning. But this morning I ____some bread.
A.cat; cat B.cat; ate C.ate; ate D.ate; cat
3. — Do you enjoy CCTV's Lecture Room (百家讲坛)
— Yes. It's ____. I've learned a lot about Chinese history and culture.
A.educational B.comfortable C.simple D.expensive
4. We are expecting____ the science museum on the school trip next week.
A.visit B.to visit C.visiting D.visited
5. ____my parents are both busy, they often take my sister and me to the park on weekends.
A.If B.When C.Although D.Until
6. — Can you tell me the____ why you like this TV play
— Because my idol(偶像) is in it.
A.reason B.difficulty C.example D.program
7. — Do you think Mike is the____ in our class
— No. Dave is____ than him.
A.tal;taller B.taller; taller
C.taller;tallest D.tallest;taller
8. — How is Tom at the new school
—He is doing well. There is ____to worry about.
A.something B.anything C.nothing D.everything
9. —____ do you have P. E. class
—Twice a week.
A.How often B.How long C.How many D.How much
10. — What are you doing
—I'm reading____ interesting book. It's about computer science.
A.a B.an C.the D./
11.—What do you think of soap operas?
—____ .They are too boring.
A.I love them B.I enjoy watching them
C.I can't stand them D.I don't mind them
12. It was a fine day.We decided ____volleyball.
A.to play B.play C.playing D.played
二、完形填空 (每题 1 分,共 8 分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
My family is from Berlin.We moved to Boston because my father went to teach in a middle school in Boston.
At that time,I already knew English very well but I still felt 13. when I thought about being in a strange place.For one thing,I would not have a friend in Boston.For another,as the oldest of the three children in my family 14. by setting a good example to my younger brother and sister.
With this weight(负担) on my shoulders,I 15. my new life here and made a list of goals for myself.l put this list on my bathroom mirror and reread it before leaving for my first day of school.
At that time,the list seemed reasonable(合情合理的) to 16. .But my mother thought differently.After reading it,she called out, "Mikhail 17. wanted to stand out (杰出) in every possible way.
How did I do with the goals on my list?Not so well.First,I did not make anew friend every day,because good friendships 18. time.You can't make friends the way you play baseball.Second,I worked hard but found that some subjects were easier for me than others.And that was OK.Third,I tried my best in all sports 19. a leg while running.And as for goal number 20. .I learned that my brother and sister wanted to live their own life in Boston without their older brother's intrusiveness (干扰).Actually,they've probably adjusted(调整)better than I have.
So I decided that I needed a new list.
13.A.serious B.nervous C.relaxed D.excited
14.A.proud B.worried C.comfortable D.strict
15.A.found B.started C.stopped D.enjoyed
16.A.them B.us C.me D.her
17.A.ever B.never C.perhaps D.still
18.A.take B.have C.make D.get
19.A.using B.holding C.showing D.breaking
20.A.two B.three C.four D.five
三、阅读理解 (每题 2 分,共 26 分)
阅读下列人物介绍,请根据人物喜好和需求匹配最适合的玩伴,并将玩伴所对应的A、B、C、D选项填在相应位置上。选项中有一项为多余选项。
A
Here are four children (A,B,C,D) talking about their hobbies.Please match new friends with the same hobbies for Tony,Alice and Harry.
A I play basketball in the PE class at school,but I think they're boring.I spend most of my free time cycling.It brings me a wonderful feeling.I think nothing is more enjoyable than cycling.
B My favorite sport is Karate(空手道).I do it in a club once a week.I also like tennis very much and I often play it with my friends.I don't like swimming because it's difficult for me.
C I really love football.I'm on the school football team and I play it three times a week.I also like volleyball a lot and I often play it in summer.I don't like table tennis.I think it's boring.
D I'm a quiet girl.I don't like playing sports at school.I often watch my classmates play ball games and cheer them on.I go fishing with my dad every weekend.I think it's interesting.
30.    I find I can enjoy most beauty on the road by cycling to the country.I now know who can be my best company.
31.    I'm interested in fishing.I know now who can be my new friend.
32.    Now I know who from you can go to the sports ground to play football with me every Thursday afternoon.
阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
B
All over the world,men and women,boys and girls play sports because they're important for everyone.If you have time to do sports
People think running is easy and cool now.Many people don't have enough time to play sports,so they start running in the morning or evening.In the past,running in the street was a little silly,keep fit or relax themselves.
Running was not popular at school in the past.In some schools,when it rained,the playground became too wet and children couldn't play football,running becomes popular now.Good sports clothes,comfortable shoes and your favorite music are helpful for running.
Every year in April,the London Marathon(马拉松) comes.People from all over the world run in it.Interestingly,but now even people who are unfit come to join in it.It's not because marathons become easier,but people become more interested in running.
So what are you waiting for?Just run from today.
21.What do people think of running now
A.silly and tiring. B.Easy and cool.
C.Difficult and boring. D.Popular and comfortable.
22.What can we know from the fourth paragraph
A.The London Marathon comes every June.
B.Marathon running was a kind of easy sport.
C.People become more interested in running.
D.People join in marathon running for money.
23.Why does the writer write this passage
A.To tell us how to lose weight.
B.To give some advice to the runners.
C.To advise more people to run somewhere.
D.To give some information about marathon.
C
Tom,Dick and Sam are all middle school students in New York.This summer holiday,they went to visit their uncle in London by air.Their uncle and aunt were very glad to see them.
On the first day,Tom said to his uncle, "Uncle John,my boys.Let me give you some advice.I have a farm.I farm.I will take you there to have a look.After that,I think you will have an idea."
The farm is very big.Their uncle grew rice,vegetables and a lot of flowers on it.Their aunt showed them her cows,sheep and ducks.The children were very happy to see all these things.Then Tom was going to learn how to plant the vegetables.Dick wanted to learn how to plant the flowers.And Sam was going to learn how to feed the ducks.
They worked hard on the farm.And they were learning fast.A few days later,they could do the work all by themselves.When the holiday ended,the boys had to go home.Their uncle gave them three big boxes.He said "Boys,you work very well here.Here are some presents for you.I think you will like them."
After they got home,they opened the boxes.There were some nice vegetables in two boxes and in the third one,there were four big fat ducks.
24.The children went to see their uncle ____.
A.by plane B.by train C.by bus D.by ship
25.Dick wanted to learn how to ____.
A.grow rice B.plant the flowers
C.plant the vegetables D.feed the ducks
26.What may the children think of their visit to their uncle's farm
A.Meaningful. B.Boring. C.Terrible. D.Comfortable.
D
Do you ever give up easily in difficult situations If so, imagine yourself as someone with great abilities, like Batman (蝙蝠侠). It will help you feel strong. You will not give up easily and will probably do better. This is called the Batman Effect (效应).
In a study, researchers gave three groups of six-year-old children a difficult task to complete on a computer. In Group One, the children were told to repeat asking themselves, "Am I working hard " In Group Two, the children were told to ask themselves the same question in the third person—as in "Is Sam working hard " And in Group Three, the children were told to imagine themselves as Batman and ask themselves "Is Batman working hard " Researchers found that the children in Group Three did the best.
How can you make use of the Batman Effect Imagine yourself as someone who is the best for the task you are doing. If you're facing a personal difficulty, imagine yourself as a wise family member. If you're running a race at school, imagine yourself as atop runner. In this way, you can become a little more like the person you wish to be.
27.Who took part in the study
A.Sam's family B.Difficult persons.
C.Computer makers. D.Six-year-old children
28.How can a boy do better in running a race according to the text
A.By joining a group.
B.By imagining himself as a top runner.
C.By answering questions.
D.By talking with a family member.
29.What is the best title for the text
A.Go and do research!
B.Come and complete tasks!
C.I can do it! I'm Batman!
D.You can help! You're a helper!
第二部
分本部分共 5 题,共 20 分。根据题目要求,完成相应任务。
阅读表达 (第 34—36 题每题 2 分,第 37 题 4 分,共 10 分)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Today,young people spend about six hours a day in front of a TV or a computer and less than four minutes playing outdoors.It is not healthy for the mind and the body when time spent using technology replaces outdoor time.
Some health experts call green time "vitamin G".Kids who don't get outdoors much are likely to have trouble in school.Doctors believe that is because being outdoors excites the mind more than sitting around indoors.Even those who usually spend a lot of time outdoors notice a difference when they don't get green time.Madelyne P,14,says , "I feel more tired when I don't get outdoors."
Researchers believe the positive effects of green time come from the physical activity in pastimes such as hiking or boating.Exercise produces brain chemicals that improve learning,mood,and sleep.It also improves learning by increasing connections between nerve cells that are important in learning and memory.Some schools hold classes outside for those reasons.Student Hannah Smith,says she believes the outdoors helps her focus and gets her to learn.Learning in a forest sparked her interest in art and photography,too.
Even doctors are helping give their patients a dose of(一剂)vitamin G.Miller writes "park prescriptions (处方)"for her patients because,being outdoors is good for health.She finds that when she gives patients park prescriptions,they are likely to continue with them.
Getting outdoors can be simple,just like calling together your family for a picnic lunch.All it takes is five minutes or more of green time.
Get outside,and get your vitamin G!
What do some health experts call green time?
Where do the positive effects of green time come from?
Why does Miller write "park prescriptions" for her patients?
What do you think of "vitamin G" ?Why do you think so?
五、书面表达
37. (B)朋友是你成长路上不可或缺的人。假如你的好朋友叫李华, 请以"My Best Friend and I"为题,根据以下要求和提示,用英语写一篇短文。
提示:
1. How are you the same as and different from your best friend
2. Why do you become best friends
要求:
1. 语言流畅,书写美观;
2. 注意时态;
3. 文中不得出现真实姓名和学校;
4. 不得抄袭本卷文章或课文原文;
5. 短文不少于80词,题目已给出,不计入总词数。
My Best Friend and I
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
答案解析部分
1.【答案】C
【解析】【分析】句意:——你明天还是下周六想爬山?——这取决于你。任何时间都可以。A.祝你好运;B.恐怕不行;C.这取决于你;D.玩得开心。根据Any time is OK.任何时间都可以,可知是由你决定,故选C。
【点评】考查情景交际,首先识记选项意思,然后根据关键词句Any time is OK.确定答案。
2.【答案】B
【解析】【分析】句意:我经常每天早上吃一个鸡蛋。但是今天早上我吃了一些面包。eat吃,实义动词,过去式是ate。第一句根据"often"可知,本句是一般现在时,主语是I,动词用eat;第二句根据"this morning"可知动作已发生,应用一般过去时,动词用过去式ate。故选B。
【点评】考查一般过去时和一般现在时,首先识记eat的过去式是ate,然后根据关键词often和this morning确定时态。
3.【答案】A
【解析】【分析】句意:——你喜欢中央电视台的《百家讲坛》吗?——对。它是有教育意义的。我学到了很多关于中国历史和文化的知识。A.有教育意义的;B.舒服的;C.简单的;D.昂贵的。根据I've learned a lot about Chinese history and culture.我学到了很多关于中国历史和文化的知识,可知讲的是《百家讲坛》是有教育意义的,故选A。
【点评】考查形容词辨析,首先理解形容词词义,然后根据关键词句I've learned a lot about Chinese history and culture.确定形容词。
4.【答案】B
【解析】【分析】句意:我们期待在下周的学校旅行中参观科学博物馆。visit参观,实义动词,动词不定式是to visit,现在分词是visiting,过去式是visited。expect to do sth.期待做某事,固定搭配,所以用to visit。故选B。
【点评】考查固定搭配expect to do sth.
5.【答案】C
【解析】【分析】句意:尽管我的父母都很忙,他们经常在周末带我和妹妹去公园。If如果,引导条件状语从句;When当……时候,引导时间状语从句;Although尽管,引导让步状语从句;Until直到……时候,引导时间状语从句。根据my parents are both busy我的父母都很忙, they often take my sister and me to the park on weekends他们经常在周末带我和妹妹去公园,可知讲的是尽管我的父母都很忙,他们经常在周末带我和妹妹去公园,应用although引导让步状语从句。故选C。
【点评】考查连词辨析,首先理解连词词义,然后根据前后句句意确定连词。
6.【答案】A
【解析】【分析】句意:——你能告诉我你喜欢这个电视剧的原因吗?——因为我的偶像就在里面。reason原因;difficulty困难;example例子;program项目。根据Because my idol (偶像) is in it.因为我的偶像就在里面,可知提问是问原因,故选A。
【点评】考查名词辨析,首先理解名词词义,然后根据关键词句Because my idol (偶像) is in it.确定名词。
7.【答案】D
【解析】【分析】句意:——你认为Mike是我们班最高的吗?——不。Dave比他高。tall高的,是形容词原级;taller更高的,是形容词的比较级;tallest最高的,是形容词的最高级。形容词最高级用于三者及以上的比较范围,根据 in our class可知是在范围之内进行比较,用最高级tallest;由than可知第二个空用比较级taller。故选D。
【点评】考查形容词最高级和比较级,首先理解形容词区别,然后根据标志词in our class和than确定答案,理解句意。
8.【答案】C
【解析】【分析】句意:——汤姆在新学校怎么样?——他做得很好。没有什么可担心的。something某物,某事,用在肯定句;anything任何事物,用在否定句和疑问句;nothing没有什么;everything一切,所有事物。根据He is doing well.可知他表现很好,所以没有什么好担心的。故选C。
【点评】考查代词辨析,首先识记复合不定代词区别,然后根据关键词句He is doing well.确定代词,理解句意。
9.【答案】A
【解析】【分析】句意:——你多久上一次体育课?——一周两次。A.多久一次,提问频率;B.多长时间,提问for+时间段;C.多少,提问可数名词复数数量;D.多少钱,提问价格。根据答语Twice a week.一周两次,可知提问频率,所以用how often,故选A。
【点评】考查疑问词辨析,首先识记疑问词区别,然后根据答语Twice a week.确定疑问词。
10.【答案】B
【解析】【分析】句意:——你正在做什么?——我正在读一本有趣的书。它是关于计算机科学的。a/an表示数量是一,第一次出现,泛指,以元音音素开头的用an,以辅音音素开头的用a;the表示特指,第二次及其以上出现。book书,可数名词单数,指的是第一次出现,interesting以元音音素开头,所以用an表示数量一,故选B。
【点评】考查冠词辨析,首先识记a/an/the区别,然后根据关键词book和interesting确定冠词。
11.【答案】C
【解析】【分析】句意:——你觉得肥皂剧怎么样 ——我不能忍受它们。A.我很爱它们;B.我喜欢看它们;C.我不能忍受它们;D我不介意它们。根据"They are too boring. "可知它们很枯燥,所以此处是表示不能忍受。故选C。
【点评】考查交际用语。在日常学习中要从实际情景交际中多练习,掌握—些习惯用语,结合语境,分析选项,选择正确的回答,完成练习。
12.【答案】A
【解析】【分析】句意:天气晴朗。我们决定打排球。play玩。选项A是动词不定式; 选项B是动词原形;选项C是动名词;选项D是过去式。decide to do sth,决定干某事,固定搭配。故选A。
【点评】考查动词不定式。熟悉动词不定式的用法,结合题意,给出答案。
【答案】13.B;14.A;15.B;16.C;17.D;18.A;19.D;20.C
【解析】【分析】本文是—篇记叙文。文章讲述了作者随家人从柏林搬到波士顿之前立志要努力做好弟弟妹妹的榜样,成为父母的自豪,而到了波士顿之后发现,自己并不用有这样的负担。
【点评】考查完形填空。在开始填空之前,先快速阅读全文,理解文章的主题、大致情节和作者的意图。
13.句意:在那时, 我已经非常精通英语但是当我想到在—个陌生的地方时我仍然感觉紧张。serious严重的;nervous紧张的;relaxed放松的;excited兴奋的。根据"when I thought about being in a strange place"可知想到在—个陌生的地方时应是紧张的, 故选B。
14.句意:我认为我将通过给我的弟弟妹妹树立—个好的榜样来使我的父母骄傲。proud骄傲的;worried担心的;comfortable舒服的;strict严格的。根据"by setting a good example to my younger brother and sister."可知给我的弟弟妹妹树立—个好的榜样应是想让父母骄傲自豪,故选A。
15.句意:肩负着这个负担, 我开始了我在这的新生活并且为我自己制定了—个目标清单。found发现;started开始;stopped停止;enjoyed喜欢。根据"I put this list on my bathroom mirror and reread it before leaving for my first day of school."可知我把这份清单放在浴室的镜子上,在第一天上学前重读了一遍。可推测应是开始了新的生活,故选B。
16.句意:在那时,对于我来说,清单似乎是合情合理的。them他们;us我们;me我;her她。根据"the list seemed reasonable"和"made a list of goals for myself"可知应是作者认为为自己制定的清单对于自己来说是合理的,故选C。
17.句意:但是我仍然想要在每—个可能的方面成为杰出的。ever曾经;never从不;perhaps可能;still仍然。根据" she called out, 'Mikhail, you cannot possibly believe that you must finish these things! Your father and I don't expect you to be a superman."和" but"可知尽管妈妈说他们并不希望作者成为超人,但是作者仍然想要成为杰出的, 故选D。
18.句意:首先,我没有每天交—个朋友,因为好的友谊需要花费时间。take带;have有;make制作;get取。根据"I did not make a new friend every day"可知此处应是说好的友谊不可能—蹴而就, 需要时间,结合备选项可知 take后接time时表示"花费时间",故选A。
19.句意:第三,我在所有的运动中尽我最大的努力,但不幸的是以跑步时摔坏了腿告终。using使用;holding容纳;showing展示;breaking摔坏。根据"unluckily"并结合备选项可知应是摔坏了腿,故选D。
20.句意:至于第四个目标,我了解到我的弟弟妹妹想要在波士顿没有哥哥的干扰过他们自己的生活。two二;three三;four四;five五。根据"Third"可知此处应是介绍第四个目标,故选C。
【答案】21.B
22.C
23.C
【解析】【分析】本文主要讲了作者建议更多的人开始跑步。
【点评】考查阅读理解。先通读全文,以理解整个段落和整篇文章为主,在涵盖出题点的句子上用心捉摸。
21.细节理解题。根据People think running is easy and cool now. (现在人们认为跑步很容易, 很酷。)可知, 人们认为跑步很容易也很酷。故选B。
22.细节理解题。根据It's not because marathons become easier, but people become more interested in running. (这并不是因为马拉松变得容易, 而是人们对跑步更感兴趣。)可知,人们参加马拉松是因为对跑步更感兴趣。故选C。
23.推理判断题。通读全文,根据文章最后So what are you waiting for Just run from today. (那你还在等什么 从今天开始跑步吧。)可知,作者写此文章是想建议更多的人们开始跑步。故选C。
【答案】24.A
25.B
26.A
【解析】【分析】本文是—篇记叙文。文章讲述了Tom,Dick和 Sam三个男孩暑假时在伦敦的叔叔家的农场学习农活的经历。
【点评】考查阅读理解。通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。
24.细节理解题。根据"This summer holiday, they went to visit their uncle in London by air."可知孩子们是坐飞机去叔叔家的,故选A。
25.细节理解题。根据"Dick wanted to learn how to plant the flowers."可知Dick想要学习怎么种花,故选B。
26.推理判断题。根据"They worked hard on the farm. And they were learning fast. A few days later,they could do the work all by themselves."可知他们在农场做得很努力,并且学到了很多东西, 所以推断孩子们认为他们的农场之行是有意义的, 故选A。
【答案】27.D
28.B
29.C
【解析】【分析】本文是一篇说明文。本文主要介绍了减压必备的"蝙蝠侠效应"。
【点评】考查阅读理解。本篇文章涉及细节理解题和标题选择题两种题型。细节理解题要求考生能在快速阅读文章的同时,从中获取某些特定的直接信息或理解特定信息的意义。做细节理解题时,要根据题干中的关键词,找准相关句、段的内容,再仔细对照,不符合原文意义的选项要首先排除,反之,则是正确选项。 做标题选择题时,注意关注首尾句,首尾句往往包含段落或文章的核心信息,是判断标题是否准确的重要依据。利用关键词,文章中的关键词汇、短语或句子往往与标题有紧密联系,可以通过关键词汇的匹配来缩小选择范围。语境理解,理解文章的整体语境和作者的态度倾向,有助于准确把握文章的主旨和标题的选择方向。
27.细节理解题。根据"In a study, researchers gave three groups of six-year-old children a difficult task to complete on a computer(在一项研究中,研究人员给三组六岁孩子分配了一项用电脑完成的艰巨任务。)"可知,六岁的孩子们参加了这个研究,故选D。
28.细节理解题。根据"If you're running a race at school, imagine yourself as a top runner(如果你在学校参加赛跑,就把自己想象成一名顶尖的跑者。)"可知,如果你在学校参加赛跑,想象自己是一名顶尖的运动员,故选B。
29.标题选择题。本文围绕"蝙蝠侠效应"来介绍该如何减压,让自己做到最好,所以最符合本文的标题是"我能做到!我是蝙蝠侠!"符合,故选C。
【答案】30.A
31.D
32.C
【解析】【分析】本文是—篇应用文。文章介绍了四个孩子的爱好以及 Tony,Alice和 Harry的信息。
A.我在学校的体育课上打篮球,但我觉得它们很无聊。我大部分空闲时间都在骑自行车。它给我带来了一种美妙的感觉。我认为没有什么比骑自行车更令人愉快的了。
B.我最喜欢的运动是空手道。我每周在俱乐部做一次。我也非常喜欢网球,我经常和朋友一起打。我不喜欢游泳,因为对我来说很难。
C.我真的很喜欢足球。我是学校足球队的队员,每周踢三次。我也很喜欢排球,我经常在夏天打排球。我不喜欢乒乓球。我觉得这很无聊。
D.我是个安静的女孩。我不喜欢在学校做运动。我经常看同学们打球并为他们加油。我每个周末都和爸爸去钓鱼。我认为这很有趣。
【点评】考查任务型阅读。做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,保证上下文意思通顺,结合选项选出正确答案。
30.根据"I find I can enjoy most beauty on the road by cycling to the country."可知 Tony喜欢骑自行车, 选项A"……我花费大多数空闲时间骑车。它带给我极好的感受。我认为没有什么比骑车更愉快"与之匹配,故选A。
31.根据"I'm interested in fishing."可知 Alice喜欢钓鱼,选项D"我是—个安静的女孩。……我每周末和我的爸爸钓鱼。我认为它是有趣的"与之匹配, 故选D。
32.根据"Now I know who from you can go to the sports ground to play football with me every Thursday afternoon.(现在我知道你们中谁可以每周四下午去运动场和我一起踢足球了。)"可知Harry喜欢踢足球,选项C"我真地喜欢足球……"与之匹配, 故选C。
【答案】33.Vitamin G.
34.The physical activity in pastimes such as hiking or boating.
35.Because being outdoors is good for health.
36.We need vitamin G.Because being outdoors is good for health.
【解析】【分析】本文主要讲的是什么是维生素G,为什么我们需要它,及其对我们的好处。
【点评】考查任务型阅读。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。
33.细节理解题。根据第二段Some health experts call green time" vitamin G". (—些健康专家称绿色时间为"维生素G"。)可知—些健康专家称绿色时间为"维生素G"。故答案为Vitamin G.
34.细节理解题。根据第三段Researchers believe the positive effects of green time come from the physical activity in pastimes such as hiking or boating.(研究人员认为,绿色时间的积极影响来自徒步旅行或划船等休闲活动中的体育活动。)可知绿色时间的积极影响来自徒步旅行或划船等娱乐活动中的身体活动。故答案为The physical activity in pastimes such as hiking or boating.
35.细节理解题。根据第四段being outdoors is good for health. (户外活动对健康有益。")可知因为户外活动对健康有益。故答案为Because being outdoors is good for health.
36.观点态度题。答案不唯一,我认为我们需要"维生素G"。因为待在户外有益健康。故答案为We need vitamin G. Because being outdoors is good for health.
37.【答案】One possible version:
My Best Friend and I
I have a best friend named Li Hua. We have some similarities and differences.
We are both interested in sports. We often play basketball together on weekends. However, we are different in personalities. I am a bit shy, but Li Hua is very outgoing. He likes to make friends with others.
We become best friends because we always help each other. Once, I forgot to bring my lunch money, and Li Hua lent me money without hesitation. In study, we also help each other. When I have problems in math, he always helps me patiently.
In a word, although we are different in some ways, our friendship is very deep. I'm very lucky to have such a good friend.
【解析】【分析】这是一篇命题作文,主要介绍最好的朋友和自己。时态是一般过去时和一般现在时,首先介绍自己最好的朋友,总体介绍和好朋友有相同点和不同点;然后具体介绍和好朋友的相同点和不同点;其次介绍我们成为好朋友的原因;最后总结。注意运用好词好句,同时注意恰当使用连词,使文章上下文联系更为紧密。
【点评】作文内容全面,运用好词好句,如:be interested in;a bit;like to do;make friends with sb.;help each other;forget to do;without hesitation;have problems in;in a word;in some ways等。好词好句的运用为文章增色不少,如:状语从句I am a bit shy, but Li Hua is very outgoing.We become best friends because we always help each other.When I have problems in math, he always helps me patiently.In a word, although we are different in some ways, our friendship is very deep.等。连词however,because,when,in a word,although,and的运用使文章上下文联系更为紧密。
二一教育在线组卷平台(zujuan.21cnjy.com)自动生成 1 / 1

展开更多......

收起↑

资源预览