【期中考点突破】突破03 任务型阅读-补全句子(含答案解析)--2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点突破人教版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点突破】突破03 任务型阅读-补全句子(含答案解析)--2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点突破人教版(2024)

资源简介

/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点突破人教版(2024)
突破03 任务型阅读-补全句子
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。
Zi Lalan is a 6-year-old girl from Xinjiang. She can speak English very well. She tells about her happy life in the TV show Young Power. Many people like the lovely girl.
The girl has a happy family. Her parents love her very much in life. At school, her favorite class is English because she can play interesting games in English classes. On weekends, she usually helps old people in the old people’s home.
Zi Lalan is young, but she has many dreams. “I want to go to Beijing to see the flag-raising ceremony there. I want to be a reporter in the future. I want to tell people what China is like. I love my country and its colorful culture.”
1.How old is Zi Lalan
She is .
2.Why does Zi Lalan like English best
Zi Lalan likes English best because .
3.What does Zi Lalan usually do on Saturday and Sunday
She usually .
4.What does Zi Lalan want to be when she grows up
When she grows up, she wants to be .
5.What do you think of this girl
I think she is .
My name is Helen Street. I’m not twelve. I am eleven. I’m not in Grade Eight. I am in Grade Seven. I am in Class Two. My teacher isn’t Miss Black. My teacher is Mr. Grey. He is really tall and his classes are very interesting. I like playing with my classmates after school. I like my school life very much!
6.What is the girl’s last name
Her last name is .
7.How old is Helen
She is .
8.Who is Helen’s teacher
Her teacher is .
9.When does Helen play with her classmates
She plays with her classmates .
10.What does Helen think of her teacher’s classes
She thinks .
阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。
Zi Lalan is a 6-year-old girl from Xinjiang. She can speak English very well. She tells about her happy life in the TV show Young Power. Many people like the lovely girl.
The girl has a happy family. Her parents love her very much in life. At school, her favorite class is English because she can play interesting games in English classes. On weekends, she usually helps old people in the old people’s home.
Zi Lalan is young, but she has many dreams. “I want to go to Beijing to see the flag-raising ceremony there. I want to be a reporter in the future. I want to tell people what China is like. I love my country and its colorful culture.”
11.How old is Zi Lalan
She is .
12.Why does Zi Lalan like English best
Zi Lalan likes English best because .
13.What does Zi Lalan usually do on Saturday and Sunday
She usually .
14.What does Zi Lalan want to be when she grows up
When she grows up, she wants to be .
15.What do you think of this girl
I think she is .
阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
Hey, boys and girls! My name is Gina Green and I’m 14. I’m a student in Class 5. I have a good friend. Her name is Cindy Smith. She’s the same age as me. We’re in the same school, but in different classes. She’s in Class 2.
Tomorrow is the first day of school for this term, so we want to buy some new school things this afternoon. We go to the bookstore first because it’s next to my home. I buy an English dictionary there, and Cindy buys some history books. History is her favourite subject. And she wants to be a history teacher like Mr. Brown one day. After that, we go to the clothes store. I buy a pair of white sports shoes. It can help me do well in the PE class. But Cindy doesn’t like the colour. She thinks the black one is better.
Those are all we buy for this semester. What about you Come and tell me now!
16.How old is Cindy Smith
She is years old.
17.Where do Gina and Cindy first go this afternoon
They first go to .
18.What does Mr. Brown do
He’s a .
19.What does Gina buy at the clothes store
She buys .
20.Which English word means “学期” in the passage
It’s “ ”.
阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。
Dear Kevin,
I’m happy to write to you and tell you something about myself. My name is Wang Ping. I’m a thirteen-year-old girl with short hair. I’m from Suzhou, but I live in Singapore now.
I’m in a middle school near my home. My favourite number is nine. It sounds like the Chinese character (汉字) “久”. I like drawing and cooking. My mum and dad are teachers. They both teach Chinese.
I have a good friend. Her name is Jessica. She is twelve years old, and she is from the US. She has three tennis balls (网球). We often play tennis after school.
I want to be your friend. Please tell me about yourself.
Yours,
Wang Ping
21.Where does Wang Ping live now
She lives in now.
22.What’s Wang Ping’s favourite number
Her favourite number is
23.Who are “They” in Paragraph (段落) 2
They are .
24.Where is Jessica from
She is from .
25.What does Wang Ping often do with Jessica after school
She often with Jessica after school.
Hello, I’m Mike. I’m from the UK. I’m a middle school student in Beijing now. Here is a photo of my family.
This is my grandmother, Jane. She is my mother’s mother. She’s 75 years old and she is very kind. I really love her. She loves reading books, and she often reads stories to me.
This is my ▲ . She is my mother’s sister. Her name is Mary Green. And Simon Green is her husband. They only have a son, Nick. And that is Guaiguai, their dog. It is brown and white.
My mother’s name is Cathy and my father’s name is Jeff. These are my brother and sister. My brother’s name is Paul, and my sister’s name is Cindy. They are in Zhongshan Middle School. They are with my parents in this photo. But I am not in the photo.
26.Where is Mike from
He’s from .
27.Which word(s) can you put in the “ ▲ ”
I can put “ ” there.
28.Who is Nick
He is Mary Green’s .
29.Which paragraph best matches the picture on the right
It’s Paragraph in the passage.
30.What’s the passage mainly about
It’s about .
阅读下面短文,根据其内容填空。
This is Mr. Black’s family photo. The man with glasses is Mr. Black, the father. The woman is the mother. They have a son and a daughter. The son is behind Mr Black. His name is Jack. He is fourteen years old. Kate is Jack’s sister. She is 12 years old. Jack and Kate are in the same (相同的) school, but they are in different grades. Jack is in Grade Six and Kate is in Grade Five. They are good students.
31.This is Mr. Black’s . (不超过3个词)
32.Mr. and Mrs. Black have a . (不超过4个词)
33.They are in the same school, but they are in . (不超过3个词)
34.Kate is old. (不超过3个词)
35.Jack and Kate are in the same school. They are . (不超过3个词)
阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
Jim’s school is big and beautiful. There is a garden in the school. There are some flowers in the garden. The flowers are colourful—they are in all kinds of colours. There is a pool (池子) in the garden, too. The fish are swimming in it. They look very happy and free (自由的).
Around the garden, there are three teaching buildings. There are ten classrooms in each teaching building. And there is a library near the garden. There are all kinds of books in the library, such as storybooks, cartoon books and magazines. Jim can read them after class.
The playground is behind the teaching buildings. Jim can do morning exercises with the other students on the playground every day. On it, Jim can also play sports—running, playing basketball and playing football. He likes his school very much.
36.What’s in the garden
and a pool are in the garden.
37.How do the fish look
They look very .
38.How many classrooms are there in the three teaching buildings
There are classrooms in the three teaching buildings.
39.When can Jim read books in the library
He can read books there .
40.Where can Jim do morning exercises and play sports
He can do morning exercises and play sports .
阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
Bamboo is always green in a year and it is everywhere in Bali (巴厘岛). There are 1,450 kinds of bamboo around the world, but we use seven kinds of them to make things. We can use bamboo to make things like beds, desks and chairs.
My father uses bamboo to build Green School in Bali. In Green School, all of the rooms are made of bamboo. There are a lot of bamboo things in the classroom. Every classroom has a bamboo blackboard, some bamboo desks and bamboo chairs. But every classroom doesn’t have windows, doors or walls. It only has a bamboo roof (屋顶).
Green School is very nice. Students have maths, English, art and music. In their free time, all students grow fruit and vegetables around the school. A lot of food comes from their hands.
Come and have a look at our Green School. It’s a nice school.
41.How many kinds of bamboo can we use to make things
We can use kinds of bamboo to make things.
42.Where is Green School
It is in .
43.In the Green School, what can’t we see in every classroom
We can’t see windows, doors and in every classroom.
44.What do students do in their free time at the Green School
They around the school.
45.What does the writer (作者) think of the school
He thinks it is .
根据图示信息,用正确的单词完成句子。
Emily is an eleven-year-old student in Star Primary School. It is a big school with many trees and flowers ....
Here is a map of Emily’s school. Let’s have a look at the map !
1. Sports hall 2. Science building (science labs and computer rooms) 3. Library 4. Classroom building 5. Office building 6. Art and music building 7. Playground 8. Dining halls
46.There are dining halls in Emily’s school .
47.The computer rooms are in the .
48.The school gate is across from the .
49.The is between the office building and the playground .
50.Students can play basketball either in the or on the playground.
I’m Mary. This is my classroom. Twenty boys and sixteen girls are in our class. Students’ desks are orange and the teacher’s desk is white. A computer is on it.
This desk is my friend Jenny’s. You can see her books on the desk. Her red schoolbag is on the chair. Next to Jenny’s desk is Peter’s. His favourite subject is maths. Oh, a basketball is under Peter’s chair. But it isn’t his. It’s Frank’s. He likes playing basketball after school. Where is Frank’s desk It’s behind Peter’s.
51.How many students are there in Mary’s class There are students in Mary’s class.
52.Where are Jenny’s books
They are .
53.What subject does Peter like best
Peter’s favourite subject is .
54.What does Frank like doing after school
Frank likes after school.
55.What is the passage mainly (主要) about
It is mainly about some things in Mary’s .
任务型阅读:阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
This is my classroom. My classroom has 20 chairs and 20 small desks. There is also a big desk in front of the blackboard. The big desk is for teachers. There is a television in the classroom, too.
Sarah
I’m Mike. I am from India (印度). There are only ten students in my class. Look at my classroom. It is a small classroom, but it is nice. There are only ten desks and ten chairs in the classroom.
Mike
I’m Paul and I’m 18 years old. I am a high school student. Please have a look at my classroom. It is big and beautiful. There are 60 chairs and 60 desks here. Every student has a computer. Our computers are on our desks.
Paul
56.What are the three students talking about
They are talking about .
57.How many desks does Sarah’s classroom have
Sarah’s classroom has desk (s).
58.What is Mike’s classroom like
It is .
59.How old is Paul
He is years old.
60.What does the underlined word “It” refer to (指的是)
It refers to “ ”.
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Do you know how to save a person when his or her life is in danger (危险) Our school has a new lesson this term—first aid (急救). We have it on Wednesday afternoons, and Mr. Lee is our teacher. Mr. Lee is a doctor. He is very busy, but he is happy to come to our school and teach us how to give first aid.
Mr. Lee is funny, and we all like him. He always takes a first aid kit (急救包) because he wants us to use the things in it well. In class, we learn to give first aid in an interesting way—by acting as (扮演) doctors. From the lesson, we can gain knowledge (获得知识) of first aid and make friends at the same time.
Some parents say, “We can’t be with our children all the time. It’s useful for them to learn first aid.”
61.When do students have the first aid lesson
Students have the first aid lesson .
62.What does Mr. Lee do
Their teacher Mr. Lee is a .
63.How do the students learn to give first aid
They learn to give first aid by .
64.What can the writer get from the first aid lesson
The writer can of first aid and make friends at the same time.
65.What’s the passage about
It’s about in the writer’s school.
阅读下面的语篇材料,完成下列各题。
Hello, my name is Ellen Camenron. I am a student in Sunshine Middle School.
I always go to school at 8:00 a. m. and get there at 8:30 a. m. Today is Monday. The first class is history. Our history teacher asks us to do group work. I like history because I like working with my group members. English is my favourite subject. Miss Xu is our English teacher and she is very nice. Her classes are great fun, too. We read storybooks and play games to learn English. About Chinese, we have four Chinese classes in a week. It’s difficult for me but it’s interesting.
After school, we have some activities. Here I’d like to list two of them.After-school Activities of Sunshine Middle School
Book SalePlace: The teaching buildingTime: 11:00 a. m.—2:00 p. m., Thursday, 12th December
Christmas PartyPlace: The school libraryTime: 5:00 p. m.—8:00 p. m., Tuesday, 24th December
66.When does Ellen get to school
She gets to school at .
67.What subject does Ellen like best
She likes best.
68.What does Ellen think of Chinese
It’s .
69.How long is the book sale
It’s hours.
70.Where is Christmas Party
It’s .
阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。
Sam and Kate are classmates. They are good friends, too. It’s Friday today.
In the morning, the first class is maths. Sam likes maths very much because he thinks it is interesting, but Kate doesn’t. She thinks it is boring. After maths, they have English. They like English because their English teacher, Mr Smith, is great fun. And then they have music. They like music because it’s relaxing for them. The last class in the morning is PE. They usually have PE class in the ▲ .
At 12:00, they often have lunch with their classmates at school. The food is delicious and they like the food very much.
In the afternoon, they have history and geography. They both like the two subjects.
After school, they play tennis together. It’s really fun! It’s their favourite sport. They often have a good time.
71.What subjects do they have on Friday morning
They have on Friday morning.
72.What does Kate think of maths
She thinks it is .
73.What word(s) can you put in the “ ▲ ”
I can put “ ” there.
74.Which paragraph best matches the picture on the right (哪一段最符合下边的图片)
It’s Paragraph .
75.What’s your favourite subject Why (根据自己实际情况回答)
My favourite subject is . Because it’ s .
阅读下面的语篇材料,根据所读内容,完成下列各题。
I’m Li Ming. My school life is very interesting. The same as American schools, we have two terms in a school year in China. The first term begins in September and it ends in January. The second is from February to July. I go to Sunshine Middle School from Monday to Friday. I have four classes in the morning and three classes in the afternoon. And classes begin at 8 o’clock.
Today is Tuesday. The first class is English and the second is maths. I don’t like maths because it’s too difficult for me. Then we have Chinese and music. My Chinese teacher, Mr. Han, is my favourite teacher. He makes Chinese easy and fun. From 12:00 pm to 1:00 pm, we have lunch at school. Then we take a nap (午睡) for half an hour. In the afternoon, we have history, art and geography. Classes finish at 4:50 pm. After that, I usually play basketball with my classmates. I think I’ll be a basketball star.
76.When does the first term begin in China
It begins in .
77.How many classes does Li Ming have a day
He has class(es) a day.
78.What does the underlined word “He” refer to (指的是)
It refers to “ ”.
79.What classes does Li Ming have on Tuesday afternoon
He has .
80.What do you usually do after school
I usually after school.
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.six years old 2.she can play interesting games 3.helps old people in the old people’s home 4.a reporter 5.lovely/...
【导语】本文主要介绍了来自新疆的6岁女孩紫兰,她英语说得很好,在电视节目《青年力量》中讲述自己的幸福生活,还介绍了她的家庭、学校生活、周末活动以及她的梦想。
1.根据“Zi Lalan is a 6-year-old girl from Xinjiang.”可知,紫兰6岁了。故填6 years old。
2.根据“At school, her favorite class is English because she can play interesting games in English classes.”可知,紫兰最喜欢英语是因为她可以在英语课上玩有趣的游戏。故填she can play interesting games in English classes。
3.根据“On weekends, she usually helps old people in the old people’s home.”可知,紫兰周末通常在养老院帮助老人。故填helps old people in the old people’s home。
4.根据“I want to be a reporter in the future.”可知,紫兰长大后想成为一名记者。故填a reporter。
5.本题为开放性问题,答案不唯一,合理即可。示例:lovely 。
6.Street 7.eleven/11 8.Mr. Grey 9.after school 10.his classes are very interesting
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了海伦的一些个人信息,包括她的姓氏、年龄、所在年级和班级、老师以及课后活动和对老师课程的看法。
6.根据“My name is Helen Street.”可知,英文名字中,姓氏在后,因此她的姓是Street。故填Street。
7.根据“I am eleven.”可知,海伦11岁了。故填eleven/11。
8.根据“My teacher is Mr. Grey.”可知,海伦的老师是格雷先生。故填Mr. Grey。
9.根据“I like playing with my classmates after school.”可知,海伦放学后和同学们一起玩。故填after school。
10.根据“He is really tall and his classes are very interesting.”可知,海伦认为老师的课很有趣。故填his classes are very interesting。
11.six years old 12.she can play interesting games in English classes 13.helps old people in the old people’s home 14.a reporter 15.lovely and kind
【导语】本文介绍了六岁的Zi Lalan以及她的梦想。
11.根据文中“Zi Lalan is a 6-year-old girl from Xinjiang.”可知,Zi Lalan六岁,故填six years old。
12.根据文中“At school, her favorite class is English because she can play interesting games in English classes.”可知,在学校里,她最喜欢的科目是英语,因为在英语课上她可以玩有趣的游戏,故填she can play interesting games in English classes。
13.根据文中“On weekends, she usually helps old people in the old people’s home.”可知,周末时,她通常会去养老院帮助老人,故填helps old people in the old people’s home。
14.根据文中“I want to be a reporter in the future.”可知,她将来想当记者,故填a reporter。
15.根据文中“Many people like the lovely girl.”和“On weekends, she usually helps old people in the old people’s home.”可知,她是一个可爱的、善良的女孩,故填lovely and kind。
16.14/fourteen 17.the bookstore 18.history teacher/teacher 19.a pair of white sports shoes 20.semester/term
【导语】本文主要介绍了Gina Green和她的朋友Cindy Smith在新学期开始前购买学习用品和衣物的情况。
16.根据“Her name is Cindy Smith. She’s the same age as me.”和“My name is Gina Green and I’m 14.”可知,Cindy和Gina同龄,都是14岁。故填14/fourteen。
17.根据“We go to the bookstore first because it’s next to my home.”可知,她们首先去了书店。故填the bookstore。
18.根据“And she wants to be a history teacher like Mr. Brown one day.”可知,Mr. Brown是一名历史老师。故填(history) teacher。
19.根据“I buy a pair of white sports shoes.”可知,Gina在服装店买了一双白色运动鞋。故填a pair of white sports shoes。
20.根据“Tomorrow is the first day of school for this term”和“Those are all we buy for this semester.”可知,文中表示“学期”的英文单词是semester。故填semester/term。
21.Singapore 22.nine 23.Wang Ping’s mum and dad/Wang Ping’s parents 24.the US 25.plays tennis
【导语】本文是王平写信向Kevin介绍自己的个人信息、兴趣爱好以及她的好朋友Jessica。
21.根据“I’m from Suzhou, but I live in Singapore now.”可知王平现在居住在新加坡。故填Singapore。
22.根据“My favourite number is nine.”可知王平最喜欢的数字是9。故填nine。
23.根据“My mum and dad are teachers. They both teach Chinese.”可知“They”指的是王平的爸爸妈妈或父母。故填Wang Ping’s mum and dad/Wang Ping’s parents。
24.根据“She is twelve years old, and she is from the US.”可知Jessica来自美国。故填the US。
25.根据“We often play tennis after school.”可知王平经常和Jessica放学后打网球。主语是第三人称单数,动词用三单形式,故填plays tennis。
26.the UK 27.aunt 28.son 29.2/Two 30.Mike’s family
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要是作者Mike通过家庭照片描述家庭成员的情况。
26.根据第一段“Hello, I’m Mike. I’m from the UK.”可知,迈克来自英国。故填the UK。
27.根据第三段“She is my mother’s sister.”可知,她是作者母亲的妹妹,也就是作者的姨妈;考查aunt“姨妈”,名词,此处用名单词数形式。故填aunt。
28.根据第三段“Her name is Mary Green. And Simon Green is her husband. They only have a son, Nick.”可知,尼克是玛丽·格林和西蒙·格林的儿子;考查son“儿子”,名词,此处应用名词单数形式。故填son。
29.根据第二段“This is my grandmother, Jane. She is my mother’s mother. She’s 75 years old and she is very kind. I really love her. She loves reading books, and she often reads stories to me.”可知,作者的外婆经常给作者读故事,作者喜欢与外婆在一起;据此可以推断,本段所描述的内容与插图内容相符。故填2/Two。
30.综合全文可知,本文主要是作者Mike讲述了自己的家庭成员情况,因此这篇文章主要是关于Mike的家庭的。故填Mike’s family。
31.family photo 32.son and a daughter 33.different grades 34.12 years 35.good students
【导语】本文主要讲了布朗先生的一家。
31.根据“This is Mr. Black’s family photo.”可知,这是布朗先生的家庭照片。故填family photo。
32.根据“They have a son and a daughter.”可知,布朗先生夫妇有一个儿子和一个女儿。故填son and a daughter。
33.根据“but they are in different grades.”可知,他们学校一样,年级不一样。故填different grades。
34.根据“Kate is Jack’s sister. She is 12 years old.”可知,凯特12岁。故填12 years。
35.根据“They are good students.”可知,杰克和凯特都是好学生。故填good students。
36.Some flowers 37.happy and free 38.30/thirty 39.after class 40.on the playground
【导语】本文讲述了Jim的学校环境,包括学校的花园、教学楼、图书馆和操场。
36.根据“There are some flowers in the garden”可知,在花园里有一些花。故填Some flowers。
37.根据“The fish are swimming in it. They look very happy and free”可知,鱼儿在池中游得很快乐和自由。故填happy and free。
38.根据“There are ten classrooms in each teaching building”可知,每个教学楼有10个教室,而一共有三个教学楼。所以一共有30个教室。故填30/thirty。
39.根据“Jim can read them after class”可知,Jim可以在课后看书。故填after class。
40.根据“Jim can do morning exercises with the other students on the playground”可知,Jim可以在操场上做早操和其他运动。故填on the playground。
41.seven 42.Bali 43.walls 44.grow fruit and vegetables 45.nice
【导语】本文介绍了巴厘岛的绿色学校,该学校使用竹子建造,强调可持续性与自然环境的结合。
41.根据“we use seven kinds of them to make things”可知,可用七种竹子做物品。故填seven。
42.根据“Green School in Bali”可知,Green School在巴厘岛。故填Bali。
43.根据“every classroom doesn’t have windows, doors or walls”可知,每个教室没有窗户、门或墙壁。故填walls。
44.根据“In their free time, all students grow fruit and vegetables around the school.”可知,学生在空闲时间在学校周围种植水果和蔬菜。故填grow fruit and vegetables。
45.根据“Green School is very nice.”可知,作者认为学校很好。故填nice。
46.three 47.science building 48.library 49.art and music building 50.sports hall
【导语】本文主要介绍了Emily学校的地图。
46.根据表格中的“8. Dining halls”可知,序号8代表餐厅,可以从地图上找到三个餐厅。故填three。
47.根据“2. Science building (science labs and computer rooms)”可知,电脑教室在科学楼。故填science building。
48.根据地图可知,大门在序号3的对面,结合“3. Library”可知,大门在图书馆对面。故填library。
49.根据地图可知,“6. Art and music building”在“5. Office building”和“7. Playground”之间,故填art and music building。
50.根据“play basketball”可知,能够运动的地方除了操场外还有体育馆。故填sports hall。
51.thirty-six/36 52.on her desk 53.maths 54.playing basketball/to play basketball 55.classroom
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Mary教室里的一些物品。
51.根据第一段中的“Twenty boys and sixteen girls are in our class.”可知,Mary班有二十个男生和十六个女生,共计36名学生。故填thirty-six/36。
52.根据第二段中的“This desk is my friend Jenny’s. You can see her books on the desk.”可知,她的书在她的书桌上。故填on her desk。
53.根据第二段中的“Next to Jenny’s desk is Peter’s. His favourite subject is maths.”可知,Peter最喜欢的科目是数学。故填maths。
54.根据第二段中的“It’s Frank’s. He likes playing basketball after school.”可知,Frank放学后喜欢打篮球。故填playing basketball/to play basketball。
55.根据第一段中的“I’m Mary. This is my classroom.”并通读全文可知,文章主要介绍了Mary教室里的一些物品。故填classroom。
56.their classrooms 57.21/twenty-one 58.small but nice 59.18/eighteen 60.Paul’s classroom/the classroom
【导语】本文是三个人介绍了自己的教室。
56.根据文中描述“Sarah…This is my classroom.”、“Mike…Look at my classroom.”以及“Paul…Please have a look at my classroom.”可知,三人都在谈论他们的教室。故填their classrooms。
57.根据文中描述“My classroom has 20 chairs and 20 small desks. There is also a big desk in front of the blackboard.”可知,Sarah的教室有20张小桌子和1张大桌子,共21张桌子。故填21/twenty-one。
58.根据文中描述“Look at my classroom. It is a small classroom, but it is nice.”可知,Mike的教室是小而漂亮的。故填small but nice。
59.根据文中描述“I’m Paul and I’m 18 years old.”可知,Paul18岁。故填18/eighteen。
60.根据文中描述“I’m Paul…Please have a look at my classroom. It is big and beautiful.”可知,划线的“It”指的是Paul的教室。故填Paul’s classroom/the classroom。
61.on Wednesday afternoons 62.doctor 63.acting as doctors 64.gain knowledge/get knowledge 65.a new lesson/the first aid lesson
【导语】本文是一篇记叙文。本文主要讲述了一所学校新增的急救课程,包括课程的时间、老师、教学方式以及学习急救的重要性。
61.根据第一段“Our school has a new lesson this term—first aid. We have it on Wednesday afternoons,”可知,学生们在周三下午上急救课。故填on Wednesday afternoons。
62.根据第一段“Mr. Lee is our teacher. Mr. Lee is a doctor.”可知,他们的老师李先生是一名医生。故填doctor。
63.根据第二段“In class, we learn to give first aid in an interesting way—by acting as doctors.”可知,学生们通过扮演医生的方式学习急救。故填acting as doctors。
64.根据第二段“From the lesson, we can gain knowledge of first aid and make friends at the same time.”可知,作者能从急救课中获得急救知识并交到朋友。故填gain/get knowledge。
65.综合全文,尤其是根据第一段“Our school has a new lesson this term—first aid.”可知,本文通篇围绕学校开设的一门新课——急救展开,介绍了课程的时间、老师、学习方式以及学生和家长对它的看法等,所以本文是关于作者学校的一门新课——急救课。故填the first aid lesson/a new lesson。
66.8:30 a.m. 67.English 68.difficult but interesting 69.3/three 70.in the school library
【导语】本文介绍了Ellen在学校的日常生活,包括她的上课时间、喜欢的科目、课后活动等。
66.根据“I always go to school at 8:00 a.m. and get there at 8:30 a.m.”可知,Ellen在8:30到校。 故填8:30 a.m.。
67.根据“English is my favourite subject.”可知,Ellen最喜欢的科目是英语。故填English。
68.根据“About Chinese, we have four Chinese classes in a week. It’s difficult for me but it’s interesting.”可知,Ellen认为中文很难但很有趣。故填difficult but interesting。
69.根据“Time: 11:00 a.m.—2:00 p.m., Thursday, 12th December”可知,书籍销售活动从11:00到14:00,持续3小时。故填3/three。
70.根据“Place: The school library”可知,圣诞晚会在学校图书馆举行。故填in the school library。
71.maths, English, music, and PE 72.boring 73.sports field/playground/gym/gymnasium 74.5/Five 75. English interesting and useful
【导语】本文主要介绍了山姆及其同班同学凯特的一天。
71.根据“In the morning, the first class is maths...After maths, they have English...then they have music...The last class in the morning is PE.”可知,星期五早上他们有数学、英语、音乐和体育。故填maths, English, music, and PE。
72.根据“Sam likes maths very much because he thinks it is interesting, but Kate doesn’t. She thinks it is boring.”可知,她觉得数学很无聊。故填boring。
73.根据“They usually have PE class in the”可知,通常在操场/体育馆上体育课。故填sports field/playground/gym/gymnasium。
74.图片上有人打网球,本文第五段“After school, they play tennis together.”提到打网球,故填5/Five。
75.开放性试题,言之有理即可。例如:我最喜欢的科目是英语。因为它既有趣又有用。故填English;interesting and useful。
76.September 77.seven/7 78.Mr. Han/Li Ming’s Chinese teacher 79.history, art and geography 80.read books
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了李明的校园生活。
76.根据第一段“The first term begins in September and it ends in January.”可知,中国第一个学期在九月份开始。故填September。
77.根据“I have four classes in the morning and three classes in the afternoon.”可知,李明一天有7节课。故填seven/7。
78.根据“My Chinese teacher, Mr. Han, is my favorite teacher. He makes Chinese easy and fun.”可知,“He”指代的是“韩老师/李明的语文老师”。故填Mr. Han/Li Ming’s Chinese teacher。
79.根据“In the afternoon, we have history, art and geography.”可知,下午有历史、艺术和地理课。故填history, art and geography。
80.开放性试题,言之有理即可。参考答案为read books。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览