资源简介 石门中学2025-2026学年上学期高二期中考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man forget to buy 【听力原文】M: I’ve got everything I need — flour, some eggs, and chocolate. Let’s go pay for them.W: To make a delicious cake, you also need some milk.M: Oh, I forgot.A. Chocolate. B. Eggs. C. Milk.【答案】C2.What is the woman doing 【听力原文】W: Doctor Harper, I need to take a few days off. My mom is visiting, and I want to show her around the city.M: Okay, just make sure you’re back in the lab next week.A. Asking for leave. B. Calling her mother. C. Going on a city walk.【答案】A3.How will the man get to Chicago 【听力原文】W: Jim, you’re going to Chicago tomorrow, aren’t you M: Yeah. I thought I’d fly, but then I decided that taking a bus would be cheaper than driving or flying.A. By plane. B. By bus. C. By car.【答案】B4.What did Jason do 【听力原文】W: Jason, what’s up You look pretty tired.M: I just ran 4 kilometers around the park.W: Nice. I prefer to spend my evenings cycling or playing badminton.A. He went running. B. He played badminton. C. He cycled around the park.【答案】A5.When will the man leave tomorrow 【听力原文】W: What are you doing tomorrow M: I’m going to the island with my family. We’re leaving early at 6 a.m., so I’ll try to go to bed by nine o’ clock tonight.A. At 6 a.m. B. At 7 a.m. C. At 9 a.m.【答案】A第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,完成以下小题。【听力原文】M: Are you doing anything this week W: Not much. Why M: Well, my friend can get me free tickets for the music festival and there’s a group I’d really like to see. Do you fancy going W: Which group M: Manus, from South Africa.W: Yeah, I’d love to. When is it M: It’s most of the week. I prefer Thursday or Friday evening. What about you W: Oh, sorry. I’m working both nights. What about Wednesday M: OK. They’re performing twice on Wednesday, at 3:30 p.m. and 8:00 p.m..W: 3:30 p.m. is fine.M: All right! We should get in the festival hall fifteen minutes earlier. I’ll go and fetch you at 2:30 p.m..W: OK.M: By the way, are you interested in other performances on the festival 6.Who is Manus A. A music group. B. The man’s friend. C. A festival organizer.【答案】A7.When should the speakers enter the hall A. At 2:30 p.m.. B. At 3:15 p.m. C. At 3:30 p.m.【答案】B8.What will the speakers talk about next A. The man’s interest. B. The festival hall. C. Other performances.【答案】C听下面一段对话,完成以下小题【听力原文】W: May I help you M: Yes. I want to take an English course here. Please tell me about your courses.W: We have courses of different levels. Level 1 is for beginners, level 2 is for those whohave learned English for over a year, and level 3 is for advanced learners.M: I’d like a course for beginners. How much do I have to pay W: 450 dollars in total. You’ll have classes twice a week and the course will last sixteen weeks.M: When does the class begin W: It begins next Monday.M: Got it.9.What level of the course is the man interested in A. Level 1. B. Level 2. C. Level 3.【答案】A10.How many classes will the man have in total A. 16. B. 32. C. 48.【答案】B听下面一段对话,完成以下小题。【听力原文】M: I haven’t seen you for a while. Oh, what’s new W: Oh, not much, I went to 500KM Musical Festival a couple of weeks ago.M: Isn’t that one in June W: No, you’re thinking about Strawberry Musical Festival. 500KM Musical Festival was on from thirteenth to fourteenth of April.M: Oh, it lasted two days.W: Yeah, but actually we went the night before to get a good place in the campsite.M: You mean you camped But the weather was still a little bit cold in April.W: Yeah, but we had a great time. There was a fantastic performing team. We were delighted to see Peace Hotel, Mayuan Poets and Miriam.M: Oh! What a pity I missed them!W: Don’t worry. You can come with us next year if you like.M: Count me in.11.What activities has the woman been involved in recently A. June Musical Festival. B. 500KM Musical Festival. C. Strawberry Musical Festival.【答案】B12.Why did the woman go the night before A. To look at the starry sky. B. To avoid the cold weather in April. C. To find a good place in the campsite.【答案】C13.What did the woman think of the festival A. Special. B. Excellent. C. Disappointing.【答案】B听下面一段对话,完成以下小题。【听力原文】M: You look terrible. What's wrong, Brenda W: Oh, Alan. I couldn't sleep last night. Couldn't stop coughing.M: Got a cold W: Yeah, I guess so. Probably caught it from someone on the train.M: Taken anything for it W: Well, I've got some cough sweets, but I can't seem to get rid of it. You'd better stay away from me!M: Not feeling too good myself, actually.W: Oh really M: There's something wrong with my stomach. I haven't been able to keep my food down. Sick all night, I was.W: Have you been to the doctor's M: Nah, not yet. Will you if it carries on like this W: Yes, I will. Any idea what caused it M: I think it might have been some seafood I had in a restaurant on Monday.W: Oh right, yeah, have to be a bit careful with seafood, don't you M: Hmm, guess so.14.What's wrong with Brenda A. She's got a stomachache. B. She coughed all night. C. She couldn't keep food down.【答案】B15.What would the woman like to do if it carries on A. Go to work by train. B. Take some medicine. C. Go to the hospital.【答案】C16.What did Alan do A. Went to the doctor's. B. Ate some seafood. C. Took some candies.【答案】B17.What suggestion does the woman give A. Keep away from seafood. B. Have dinner in a restaurant. C. Have a sleep.【答案】A听下面一段独白,完成以下小题【听力原文】M: Hello, my name’s art. I’m 74 years old and I live in a retirement community with my wife, Kate. I retired about 12 years ago from the bicycle business. I was in the bicycle business for 35 years. 20 of the 35 years I ran my own business. After I decided to sell my business, I became an advisor. I worked as an advisor for five years and then I retired. The retirement community I live in requires one to be 48 years or older. In the community, I engage in many activities, oil painting, watercolor painting, stained glass projects. My major activity, however, is Golf. Weather permitting, I play every day. We have a Golf course in the community and since I played more often than I used to before I retired, my game has really improved.18.How long has Art been retired A. About twelve years. B. About five years. C. About eight years.【答案】A19.What was Art just before his retirement A. A painter. B. golfer. C. An advisor.【答案】C20.What is Art’s main activity now A. Painting pictures. B. Playing golf. C. Making glass.【答案】B第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMore than 30 years ago,there was a well-known boxer named Eugene Hart.Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer,Antuofermo.It was said that the only thing that Antuofermo could do was “he bled well”.However,here was an important thing.He had good qualities that you couldn’t see.During the fight,Hart controlled Antuofermo,knocking him down and giving him a good beating.Antuofermo absorbed the punishment that was dealt to him by his naturally superior opponent,and he did it so well that Hart became discouraged.In the fifth round,Hart began to tire,not physically but mentally.Taking advantage of the situation,Antuofermo attacked and knocked Hart down,thus ending the fight.When the fighters went back to their temporary restrooms,only a thin curtain was between them.Hart’s room was quiet,but on the other side he could hear Antuofermo’s coach talking about who would take the fighter to the hospital.Finally he heard Antuofermo saying,“Every time he hit me with that left hook to the body,I thought I was going to quit.After the second round,I thought if he hit me there again,I’d quit.I thought the same thing after the fourth round.But he stopped hitting me there.”At that moment,Hart began to weep.He was crying because for the first time he understood that Antuofermo had felt the same way he had and even worse.And the only thing that distinguished the guy who was talking from the guy who was crying was perseverance.The coward and the hero had the same emotions.They’re both humans.The important question to ask yourself here is this:How does each man respond to the tough situation that they are experiencing Maybe you are in a tough position right now or,if not,one might be coming. How will you react Like a hero or a coward 【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了一个名叫Antuofermo的拳击手凭借自己的果断和坚持不懈打败了比自己强大的对手的事。21.What can we learn from Paragraph 1 A. Hart was an ordinary boxer. B. Antuofermo was hardly defeated.C. Hart was believed to win the game. D. Antuofermo was gifted in boxing.【答案】C【解析】细节理解题。根据第一段第二句“Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer,Antuofermo.”可知,哈特被认为会赢下这场比赛。故选C项。22.How did Antuofermo win the fight A. He trained hard before the fight. B. Hart became discouraged by his coach.C. He was confident about his boxing talent and power. D. He dealt with the punishment properly and grasped the chance.【答案】D【解析】细节理解题。根据第二段的内容可知,Antuofermo妥善应对了哈特对他的攻击并且在哈特表现出疲惫的情况下抓住机会将其击倒在地。故选D项。23.Why did Hart cry after the fight A. He realized he was just mentally defeated. B. He was hurt and sent to a hospital.C. He lost the game easily. D. He was considered to be a coward.【答案】A【解析】推理判断题。根据第四段的内容可推知,哈特哭泣是因为他意识到他是因为没有足够的意志力才被打败。故选A项。24.What are Antuofermo’s qualities A. Hard-work and honesty. B. Humor and intelligence.C. Perseverance and determination. D. Enthusiasm and responsibility.【答案】C【解析】推理判断题。根据第二段最后一句可知,他是一个果断的人。再根据第三段Antuofermo的描述可知,每次Antuofermo都想放弃,但每次他都没有放弃并坚持了下来。说明Antuofermo是一个有决心有毅力的人。故选C项。BAt the start of every working week, millions of people around the world get ready for something they do endlessly, joylessly and badly: a meeting.The reason is simple, says Madeleine de Hauke, a meeting coach and teacher in an Antwerp Management School. “We spend our lives and huge amounts of money on meetings, but there’s very little work that helps people run them effectively.”Madeleine is correct. Running a meeting well takes skill. People need to know ahead why they are meeting, what they are supposed to achieve, who really needs to be there and how they should contribute. That sounds obvious but it is not, as anyone who has been to a pointless meeting knows. Yet meeting leaders are expected to learn all this on the job. I cannot remember ever being taught how to organize a meeting, and I have rarely had a job requiring me to do it.I also like Madeleine’s descriptions of what she calls the Meeting Monsters: people who destroy meetings with all sorts of annoying behaviors. There is the unkind off-topic speaker. The non-stop noise in the background. The confusing rambler whose speech is endless. The rude multi-tasker. The one who says nothing but emails later to say what was decided will never work.The trouble is, we are all meeting monsters sometimes, says Madeleine. A good meeting leader knows how to stop this behavior, or make sure it never starts by making it clear what will and won’t be allowed.A bad meeting is like a virus (病毒). By failing to produce good decisions it often requires another meeting to be held, then another and another. Luckily there is no need for a vaccine (疫苗), just a bit more care and preparation, and an understanding that there is no shame in being taught how to lead a meeting well.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了当代人们大多数时间都在为无聊且糟糕的会议做准备,指出办好会议需要技巧,并给出了一些建议。25.What cause bad meetings according to the author A. Boring meeting activities. B. Untrained meeting leaders.C. Careless meeting coaches. D. Unreasonable meeting schedules.【答案】B【解析】推理判断题。根据文章第三段”可知,根据Madeleine所说,糟糕的会议是由于缺乏训练的会议领导导致。故选B。26.Which is a typical behavior of a “Meeting Monster” A. Never stopping his chatter. B. Scaring meeting attendees.C. Always raising questions. D. Refusing to finish his tasks.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第四段“I also like Madeleine’s descriptions of what she calls the Meeting Monsters: people who destroy meetings with all sorts of annoying behaviors. There is the unkind off-topic speaker. The non-stop noise in the background. The confusing rambler whose speech is endless. The rude multi-tasker. The one who says nothing but emails later to say what was decided will never work.”可知,“会议怪物”的典型行为总是喋喋不休。故选A。27.Why does the author say “a bad meeting is like a virus” A. It makes the attendees sick. B. It fails to produce decisions.C. It results in more meetings. D. It requires care and preparation.【答案】C【解析】推理判断题。根据文章最后第一段“A bad meeting is like a virus (病毒). By failing to produce good decisions it often requires another meeting to be held, then another and another.(糟糕的会议就像病毒。由于不能做出好的决策,它往往需要召开另一次会议,然后是一次又一次会议。)”可知,作者把糟糕会议比成病毒,因为糟糕的会议会导致再召开多次会议。故选C。28.Which can be the best title for the text A. Spend More for Meeting Attendees B. Get Ready for Bad MeetingsC. Start the Week with a Meeting D. Kill the Meeting Monsters【答案】D【解析】主旨大意题。根据倒数第二段“The trouble is, we are all meeting monsters sometimes, says Madeleine.(“问题是,我们有时候都是会议怪物,”Madeleine说。)”以及最后一段“Luckily there is no need for a vaccine (疫苗), just a bit more care and preparation, and an understanding that there is no shame in being taught how to lead a meeting well.(幸运的是,不需要接种疫苗,只需要更多的用心和准备,以及理解学习如何很好地领导会议并不可耻。)”及全文可知,作者主要介绍办好会议,避免成为会议怪物需要的技巧。所以D选项“Kill the Meeting Monsters(杀死会议怪物)”可作为最好的题目。故选D。CWhen Emma Yang was 8,her grandmother became increasingly forgetful.Over the next few years,those memory problems caused by early Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病) worsened.Yang,who learned to code at an early age,decided to create an app to help.“I have personal experience with how the disease can affect not only the patient,but also family and friends.When I was about 11 or 12,I got really interested in using technology for social good to help other people around the world,” says Yang,who is now 14.In her app under development,called Timeless,Alzheimer’s patients can scroll through (上下滚动) photos of friends and family,and the app will tell them who the people are and how they’re related to the patient.If a patient doesn’t recognize people in the same room,they can take a picture and the technology will also try to recognize them.The app also includes a simple contact screen that shows photos of family members along with names.If a patient tries to call a contact repeatedly — something that can sometimes happen because of the disease — the app will show a quick reminder: “Are you sure you want to call You just called less than five minutes ago.” A “me” page shows the patient’s own name,age,phone number,and address.The app is still in development,and Yang doesn’t yet have evidence that it will work.But she is optimistic that it can help,especially if introduced to someone in the early stages of the disease.Katherine Possin,an associate professor at the UCSF Memory and Aging Center,agrees,“It can be hard for somebody who has a lot of memory problems to learn a new technology,” Possin says.“But if somebody is in the early stages of the disease,and if the app is simple enough,it’s possible that they can learn to use it through repetition and practice.”【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了Emma Yang 正在研发的一款能帮助阿尔茨海默病患者的应用软件的相关情况。29.Why did Emma Yang come up with the idea of creating the app A. She decided to develop some codes. B. She suffered from Alzheimer’s disease.C. She was inspired by her grandma’s case. D. She wished to use technology to help people.【答案】C【解析】推理判断题。根据第一段中的“When Emma Yang was 8,her grandmother...decided to create an app to help.”可推知,是Emma Yang祖母的病激发了她的想法。30.According to Emma Yang,what can the app do A. Scroll through photos. B. Make a phone call.C. Contact family members. D. Remind personal information.【答案】D【解析】细节理解题。根据对第三段的整体理解,尤其是“A ‘me’ page shows the patient’s own name,age,phone number,and address.”可知,这款应用软件可以提醒个人信息。31.What do we know about the app A. It works well. B. It is convenient.C. It is under research. D. It has a good memory.【答案】C【解析】细节理解题。根据第三段倒数第二句“The app is still in development,and Yang doesn’t yet have evidence that it will work.”可知,这款应用软件仍在研发中。32.What’s Katherine Possin’s attitude to the app A. Favorable. B. Doubtful.C. Critical. D. Concerned.【答案】A【解析】推理判断题。根据对第四段的整体理解,尤其是“if the app is simple enough,it’s possible that they can learn to use it through repetition and practice.”可推知,Katherine Possin是支持这款应用软件的。DIn America,we often regard Sally Ride as the first female astronaut (宇航员).But the first woman in space is actually a Soviet astronaut who beat out 400 applicants to pilot the Vostok 6 spacecraft in 1963—twenty years before Ride took her historic spaceflight.There was nothing in Valentina Tereshkova’s early life that showed she would become a space pioneer.Tereshkova finished school at age 16 and went to work to help support her family.She seemed to follow her mother’s footsteps as a textile factory worker,except one interest:skydiving.By the time she was 22,she was jumping out of a plane pretty regularly.And then came the space race.By 1962,the competition to get into space had been starting between the Soviet Union and the United States for about seven years.The two countries,in an effort to do better than the other in exploring space,had each launched men into space.During the space race,the Soviet Union and the U.S.constantly tried to be better.After putting a man in space,the obvious next step was to send a woman into space.The Soviet Union’s lead spacecraft designer,Sergey Korolyov,is said to have been helpful in the decision.There are rumors (传言) that the Soviet Union knew that the U.S.was planning to send a woman to space and wanted to beat the Americans.Inspired by Gagarin’s flight,Tereshkova wrote to the Soviet authorities (当局) hoping for any future training program for female astronauts.The authorities answered and in early 1962 she became one of just five women accepted for astronaut training.On June 16,1963,Tereshkova took off,eventually circling the Earth 48 times over the course of almost three days and securing her place in history as the first woman to leave the Earth’s atmosphere.【语篇解读】这是一篇记叙文。介绍了世界上第一位女航天员——苏联的Valentina Tereshkova。33.When did Sally Ride go into space A. In 1963. B. In 1973.C. In 1983. D. In 1993.【答案】C【解析】根据第一段中的“a Soviet astronaut...took her historic spaceflight”可知,Valentina Tereshkova在1963年进入太空,20年后,美国女宇航员Sally Ride成功进入太空。故选C。34.Why did Tereshkova choose to be a textile factory worker A. Because she thought highly of her mother. B. Because she had to give a hand to her family.C. Because she wanted to save money for the space race. D. Because she was allowed to do skydiving.【答案】B【解析】根据第二段中的“Tereshkova finished school at age 16 and went to work to help support her family”可知,她做纺织女工是为了帮助养家。故选B。35.What did Tereshkova do on knowing a woman to be sent to space A. She suggested some training program for women. B. She refused the Soviet authorities’ invitation.C. She introduced herself to the training program. D. She announced she would be the first woman in space.【答案】C【解析】根据最后一段的第一句可知,Tereshkova受Gagarin的鼓舞,给苏联当局写信希望参加未来女宇航员的训练。故选C。第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。World Book and Copyright Day is celebrated on April 23. If you love to read, this April holiday may be perfect for you. 36 . By Attending Special EventsLocal bookstores may hold events on this date, including literacy activities for children and reading. The holiday is absolutely a great opportunity to introduce the significance of books and reading to your child. 37 . While larger bookstores may hold a range of events, you can connect with independent booksellers to learn about their offerings. If they don't have anything planned, you might just inspire them to host a special event. By Visiting the Local LibraryOne celebrated aspect of World Book and Copyright Day is the role that libraries play in making books accessible to so many people around the world. Pay a visit to your local library on April 23, in spite of the fact that there are no special events. 38 . By ReadingPerhaps the easiest way to celebrate World Book and Copyright Day is to read a book. 39 , purchase a book from a local bookstore, or just reread a favorite book you have at home. If you have a particularly busy day on April 23, reading a part of a book with your family can be a great way to end the day and to celebrate the holiday. 40 . To be frank, when you read a book, you will become a part of the ongoing transfer of information and culture. You're also supporting the work of the writers who are devoted to the process of information and cultural exchange. Happy World Book and Copyright Day! 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了三种庆祝世界图书与版权日的方式。A. Lend books to your friendsB. Here are three ways to celebrate the dayC. Reading is very important in human historyD. Check out a new book from your local libraryE. It's also a chance to start a new tradition within your familyF. Read books on plants, and you will be knowledgeable about themG. Spending the day on books, you can create your own special event36.【答案】B【解析】过渡句。设空处上文提到“4月23日是世界图书与版权日。如果你喜欢阅读,这个四月的节日对你来说可能是完美的。”,下文介绍了三种庆祝方式,B项“以下是庆祝这一天的三种方式”承上启下,符合语境。故选B。37.【答案】E【解析】细节句。设空处上一句提到“这个节日绝对是一个向你的孩子介绍书籍和阅读的重要性的好机会。”,E项“这也是一个在你的家庭中开始一个新传统的机会”与上文联系紧密。E项中的“chance”呼应上文的“opportunity”,E项中的“It”指的就是上文提到的“The holiday”,且E项中的“also”表明E项与上文之间是递进的关系。故选E。38.【答案】G【解析】细节句。设空处上一句提到“尽管事实是4月23日没有什么特别活动,你还是要去当地的图书馆看看。”,G项“花这一天时间看书,你可以创建自己的特别活动”与上文所述意义一致,虽然当地的图书馆没有什么特别的活动,但是我们可以用行动创建我们自己的特别活动。故选G。39.【答案】D【解析】细节句。根据小标题“By Reading”可知这部分主要讲的是阅读,设空处下文提到“从当地书店买一本书,或者只是重读一本你家里有的最喜欢的书”,D项“从当地图书馆借一本新书”符合这部分的主题,且在结构上与下文一致(三个并列的祈使句)。故选D。40.【答案】C【解析】主旨句。设空处下文提到“坦率地说,当你阅读一本书时,你将成为信息和文化持续传递的一部分。你也在支持致力于信息和文化交流过程的作家的工作。”,C项“阅读在人类历史上非常重要”是总的观点,下文详细解释这句话。故选C。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。As a teenager,I felt I was always letting people down. I was not easy-going and sometimes stubborn(顽固的) outside,but I wanted to be liked 41 .Once I 42 home to California with my friend Penelope. The trip wasn’t easy,and there were many times when I was in danger. This 43 in particular kept me grateful to still be alive. When I returned home,I was different,not so strongly 44 of myself.I noticed that Penelope,who was staying with me,was 45 my clothes. And my family seemed to like her 46 than me. I wondered if I would be missed if I weren’t there. I pointed out,“She is more patient and neater than I have ever been. ”My mom said these were wonderful 47 ,but I was the only person who could 48 my role and had my set of abilities. There would always be somebody who was better at one of the things I was 49 at,but no one in the universe can 50 the quality of my combination of talents,ideas,abilities and even 51 .My view of myself was 52 . I started to try to 53 in ways that I hadn’t liked before,and I was delighted by who I really was. I felt much more confident that no one can ever take my place.Each of us holds a unique 54 in the world,just as there are no two same leaves in the forests. You are 55 ,no matter what others say.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了青春期的作者和朋友Penelope从不太顺利的旅行中归来,注意到自己和朋友的差距,害怕家人更喜欢Penelope,因而向母亲提出质疑。母亲的接纳和爱使作者找回自信,从而变得越来越好。41.A. outdoors B. outside C. inside D. indoors【答案】C【解析】句意:但是在内心深处,我是如此渴望被人疼爱。前一句有提示“outside”,此处与之形成对比。C项符合句意。42.A. went B. started C. made D. left【答案】D【解析】句意:有一次,我离开家和我的朋友Penelope去了加利福尼亚。D项符合句意。43.A. experience B. condition C. tradition D. custom【答案】A【解析】句意:这次的经历让我一直庆幸自己还活着。A项符合句意。44.A. sure B. afraid C. fond D. tired【答案】A【解析】句意:回到家,我发觉自己变了,看上去不那么自信了。be sure of 对……自信。45.A. designing B. wearing C. washing D. packing【答案】B【解析】句意:我注意到和我一起的Penelope穿着我的衣服,而且我的家人看上去更喜欢她。B项符合句意。46.A. fewer B. less C. better D. worse【答案】C【解析】参见上题解析。like better更喜欢。47.A. guidances B. qualities C. rewards D. attitudes【答案】B【解析】句意:母亲说这些都是非常好的品质,但我却是唯一能扮演好自己角色的人,也是拥有属于我自己独具的能力的人。quality品质,符合句意。48.A. concern B. organize C. prefer D. play【答案】D【解析】参见上题解析。play my role扮演好我的角色。49.A. bad B. good C. kind D. happy【答案】B【解析】句意:总会有人在我擅长的事情上做得更好。be good at擅长,符合语境。50.A. reach B. arrive C. climb D. dig【答案】A【解析】句意:但是,世界上没有人能像我一样,将天赋、思想、能力甚至是缺点如此独特地结合在一起。reach the quality of my combination意为“达到我的各种品质的融合”,故A项正确。51.A. violence B. laughter C. shortcomings D. tears【答案】C【解析】参见上题解析。shortcoming缺点,不足。52.A. escaping B. flowing C. appearing D. changing【答案】D【解析】句意:我的人生观开始改变。D项符合句意。53.A. wake B. act C. set D. record【答案】B【解析】句意:我开始尝试用以前不喜欢的方式行动。B项符合句意。54.A. place B. power C. time D. view【答案】A【解析】句意:每个人在这个世界上都占有一个独一无二的位置,正如森林里没有两片完全相同的树叶。A项符合句意。55.A. hopeful B. active C. special D. common【答案】C【解析】句意:无论别人说什么,你都是独特的。special特别的,符合句意。第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。56.Different cultures have different family names.In many parts of Asia,the family name is written first, 1. (follow) by the given name.Some people,such as the Burmese,do not use a family name at all.Think of U Thant,the former United Nations 2. (lead),who was from Burma.The Chinese people adopt their father's names as their family names.The name 3.___________(pass) down through the father and son from generation to generation.Long ago,English-speaking people only 4. (have) one name.A man could be called 5. (simple) James.A woman could be Martha.Second names became necessary when too many people had the same first name. 6. (solve) the problem,a child would take his or her father's name as a last name or family name.For example, 7. (child) of John were called Peter Johnson or Mary Johnson.Names such as Wilson (Will's son),Jackson and Davidson came 8. use.Some people got their names from the places they lived in.A family that lived in a village 9.__________ plants grew thickly might be called Green.People also got their names from their work.A person who baked bread was called Baker.A person who had 10. very good voice was named Singer.These familiar names stayed with people and became family names that are still used today.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了人类名字的发展历史及不同地区名字的特点。【答案】1.followed 2.leader 3.is passed 4.had 5.simply 6.To solve 7.children 8.into 9.where 10.a【解析】1.考查非谓语动词。空格处应用非谓语动词,follow意为“跟随”,与family name为被动关系,应用其过去分词作状语。故填followed。2.考查名词。former为形容词,其后应接名词,根据句中U Thant可知,应用单数形式。故填leader。3.考查动词时态和语态。句子陈述的是客观事实,应用一般现在时,name和pass为被动关系,应用被动语态,故填is passed。4.考查动词时态。根据Long ago可知,句子陈述的是过去发生的事,为一般过去时,故填had。5.考查副词。空格处应用副词修饰谓语动词,作状语,故填simply。6.考查非谓语动词。空格处应用非谓语动词,根据句意可知,空格处应用不定式作目的状语,句首单词首字母大写,故填To solve。7.考查名词复数。空格处应用名词,作主语,根据句中were可知,空格处应用复数形式,故填children。8.考查固定短语。come into use是固定短语,意为“开始使用,投入使用”,故填into。9.考查定语从句。句子为限制性定语从句,先行词为village,在从句中作地点状语,故应用关系副词where引导从句。故填where。10.考查冠词。句中泛指一个很好的嗓音,应用不定冠词,very的发音以辅音音素开头,故填a。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)57.假定你是李华,是一名不久前经历了地震的中学生。请你就一下内容向报社写一封信,反映灾后情况,并对提供各方面帮助的爱心人士表达谢意。要点如下: 1. 目睹了人们奋不顾身救人,及时运送救援物资; 2. 在众多陌生人的帮助下,找回自己的父母,正在重建家园; 3. 更加珍惜来之不易的学习机会,将来会努力学习,回报他人。注意:1. 词数100左右; 2. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear editor,I’m a senior student that has experienced a great earthquake. I’m writing to you to express my thanks to those who helped us when we suffered the disaster.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua【答案】Dear editor,I’m a senior student that has experienced a great earthquake. I’m writing to you to express my thanks to those who helped us when we suffered the disaster.During that time, I witnessed that many strangers devoted their efforts to saving lives, providing food and clothes regardless of their own safety. Without their help, I couldn’t have found my parents in such a short time, which made me excited. besides, new houses are also being rebuilt and I have returned to my classroom to attend classes as usual.Therefore, I will treasure the opportunity of studying in the classroom again. The help from others lets me know how I can take others’ needs into consideration. It also makes me realize the importance of helping and caring for those in need during disasters. I’ll study harder and help more people in return.Yours,Li Hua第二节(满分25分)58.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Emily White was born seventeen years ago with so many birth problems in her body.Some of her organs,bones and muscles were out of shape.No one expected her to survive.She did make it but with her strange body figure,everyone could recognize her,even from a distance.In Emily White's hometown,there was a yearly outdoor performance in the school auditorium(大礼堂).It had been performed for so many years and actually had become one of the most important events of the New Year season for many of the town's people.Many people tried out each year for it,but so many were turned away.It can only include the most excellent people in the field.Emily had a beautiful singing voice.Last year she went to Mrs.Owens—her music teacher to ask to join in the performance.Without letting her sing,Mrs.Owens took a look at Emily's body and said,“Child,you just don't fit.Everyone would stare at you and that would make you uncomfortable.It would make them uncomfortable,too.”Without singing a single note,Emily was sent back through the door of the choral room.Hurt and upset,she decided never to try out again.But Mrs.Owens then retired.This year,there came a new music teacher,Mr.Buttler.He heard about Emily and suggested that she have a try.Emily didn't want to be rejected again,so she hesitated a little about it.As Emily struggled,the door was pushed open and Mr.Buttler called,“Emily,you're next.”Although kind of nervous,Emily did as Mr.Buttler told her to do.Mr.Buttler sat by the piano to keep Emily company.When Emily finished her testing performance,she thanked Mr.Buttler and knew the result would be posted on the door of the choral room the next day.Emily couldn't sleep that night.She was suffering from the feelings that she didn't fit and the great need to be accepted.By the next morning,her stomach was even in pain because of stress.注意:续写词数应为150左右。The next day,Emily nervously glanced at the list on the door of the choral room. Finally,the day of performance came. 【答案】【参考范文】The next day, Emily nervously glanced at the list on the door of the choral room.She was not rejected this time.Her name was posted at the top of the list.She,Emily White,was chosen to be the leading singer! She would sing alone in the performance.Emily couldn't believe her eyes.There must be some mistakes.But Mr.Buttler said to her with determined eyes,“Emily,I choose you because you should perform the part—your voice is unusual.Believe in yourself.” Greatly encouraged,Emily practiced really hard.Finally, the day of performance came.Standing in front of the line,Emily felt her throat tight and her palms sweating.When the curtain opened up,the eyes of the whole audience fell upon Emily.“Emily White! ”Someone whispered.Then,along with the first note of music,Emily began to sing her heart out.Her voice was like a nightingale ringing in the auditorium.Applause! Emily felt so happy and comfortable.She was shining on the stage.石门中学2025-2026学年上学期高二期中考试英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man forget to buy A. Chocolate. B. Eggs. C. Milk.2.What is the woman doing A. Asking for leave. B. Calling her mother. C. Going on a city walk.3.How will the man get to Chicago A. By plane. B. By bus. C. By car.4.What did Jason do A. He went running. B. He played badminton. C. He cycled around the park.5.When will the man leave tomorrow A. At 6 a.m. B. At 7 a.m. C. At 9 a.m.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,完成以下小题。6.Who is Manus A. A music group. B. The man’s friend. C. A festival organizer.7.When should the speakers enter the hall A. At 2:30 p.m.. B. At 3:15 p.m. C. At 3:30 p.m.8.What will the speakers talk about next A. The man’s interest. B. The festival hall. C. Other performances.听下面一段对话,完成以下小题9.What level of the course is the man interested in A. Level 1. B. Level 2. C. Level 3.10.How many classes will the man have in total A. 16. B. 32. C. 48.听下面一段对话,完成以下小题。11.What activities has the woman been involved in recently A. June Musical Festival. B. 500KM Musical Festival. C. Strawberry Musical Festival.12.Why did the woman go the night before A. To look at the starry sky. B. To avoid the cold weather in April. C. To find a good place in the campsite.13.What did the woman think of the festival A. Special. B. Excellent. C. Disappointing.听下面一段对话,完成以下小题。14.What's wrong with Brenda A. She's got a stomachache. B. She coughed all night. C. She couldn't keep food down.15.What would the woman like to do if it carries on A. Go to work by train. B. Take some medicine. C. Go to the hospital.16.What did Alan do A. Went to the doctor's. B. Ate some seafood. C. Took some candies.17.What suggestion does the woman give A. Keep away from seafood. B. Have dinner in a restaurant. C. Have a sleep.听下面一段独白,完成以下小题18.How long has Art been retired A. About twelve years. B. About five years. C. About eight years.19.What was Art just before his retirement A. A painter. B. golfer. C. An advisor.20.What is Art’s main activity now A. Painting pictures. B. Playing golf. C. Making glass.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMore than 30 years ago,there was a well-known boxer named Eugene Hart.Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer,Antuofermo.It was said that the only thing that Antuofermo could do was “he bled well”.However,here was an important thing.He had good qualities that you couldn’t see.During the fight,Hart controlled Antuofermo,knocking him down and giving him a good beating.Antuofermo absorbed the punishment that was dealt to him by his naturally superior opponent,and he did it so well that Hart became discouraged.In the fifth round,Hart began to tire,not physically but mentally.Taking advantage of the situation,Antuofermo attacked and knocked Hart down,thus ending the fight.When the fighters went back to their temporary restrooms,only a thin curtain was between them.Hart’s room was quiet,but on the other side he could hear Antuofermo’s coach talking about who would take the fighter to the hospital.Finally he heard Antuofermo saying,“Every time he hit me with that left hook to the body,I thought I was going to quit.After the second round,I thought if he hit me there again,I’d quit.I thought the same thing after the fourth round.But he stopped hitting me there.”At that moment,Hart began to weep.He was crying because for the first time he understood that Antuofermo had felt the same way he had and even worse.And the only thing that distinguished the guy who was talking from the guy who was crying was perseverance.The coward and the hero had the same emotions.They’re both humans.The important question to ask yourself here is this:How does each man respond to the tough situation that they are experiencing Maybe you are in a tough position right now or,if not,one might be coming. How will you react Like a hero or a coward 21.What can we learn from Paragraph 1 A. Hart was an ordinary boxer. B. Antuofermo was hardly defeated.C. Hart was believed to win the game. D. Antuofermo was gifted in boxing.22.How did Antuofermo win the fight A. He trained hard before the fight. B. Hart became discouraged by his coach.C. He was confident about his boxing talent and power. D. He dealt with the punishment properly and grasped the chance.23.Why did Hart cry after the fight A. He realized he was just mentally defeated. B. He was hurt and sent to a hospital.C. He lost the game easily. D. He was considered to be a coward.24.What are Antuofermo’s qualities A. Hard-work and honesty. B. Humor and intelligence.C. Perseverance and determination. D. Enthusiasm and responsibility.BAt the start of every working week, millions of people around the world get ready for something they do endlessly, joylessly and badly: a meeting.The reason is simple, says Madeleine de Hauke, a meeting coach and teacher in an Antwerp Management School. “We spend our lives and huge amounts of money on meetings, but there’s very little work that helps people run them effectively.”Madeleine is correct. Running a meeting well takes skill. People need to know ahead why they are meeting, what they are supposed to achieve, who really needs to be there and how they should contribute. That sounds obvious but it is not, as anyone who has been to a pointless meeting knows. Yet meeting leaders are expected to learn all this on the job. I cannot remember ever being taught how to organize a meeting, and I have rarely had a job requiring me to do it.I also like Madeleine’s descriptions of what she calls the Meeting Monsters: people who destroy meetings with all sorts of annoying behaviors. There is the unkind off-topic speaker. The non-stop noise in the background. The confusing rambler whose speech is endless. The rude multi-tasker. The one who says nothing but emails later to say what was decided will never work.The trouble is, we are all meeting monsters sometimes, says Madeleine. A good meeting leader knows how to stop this behavior, or make sure it never starts by making it clear what will and won’t be allowed.A bad meeting is like a virus (病毒). By failing to produce good decisions it often requires another meeting to be held, then another and another. Luckily there is no need for a vaccine (疫苗), just a bit more care and preparation, and an understanding that there is no shame in being taught how to lead a meeting well.25.What cause bad meetings according to the author A. Boring meeting activities. B. Untrained meeting leaders.C. Careless meeting coaches. D. Unreasonable meeting schedules.26.Which is a typical behavior of a “Meeting Monster” A. Never stopping his chatter. B. Scaring meeting attendees.C. Always raising questions. D. Refusing to finish his tasks.27.Why does the author say “a bad meeting is like a virus” A. It makes the attendees sick. B. It fails to produce decisions.C. It results in more meetings. D. It requires care and preparation.28.Which can be the best title for the text A. Spend More for Meeting Attendees B. Get Ready for Bad MeetingsC. Start the Week with a Meeting D. Kill the Meeting MonstersCWhen Emma Yang was 8,her grandmother became increasingly forgetful.Over the next few years,those memory problems caused by early Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病) worsened.Yang,who learned to code at an early age,decided to create an app to help.“I have personal experience with how the disease can affect not only the patient,but also family and friends.When I was about 11 or 12,I got really interested in using technology for social good to help other people around the world,” says Yang,who is now 14.In her app under development,called Timeless,Alzheimer’s patients can scroll through (上下滚动) photos of friends and family,and the app will tell them who the people are and how they’re related to the patient.If a patient doesn’t recognize people in the same room,they can take a picture and the technology will also try to recognize them.The app also includes a simple contact screen that shows photos of family members along with names.If a patient tries to call a contact repeatedly — something that can sometimes happen because of the disease — the app will show a quick reminder: “Are you sure you want to call You just called less than five minutes ago.” A “me” page shows the patient’s own name,age,phone number,and address.The app is still in development,and Yang doesn’t yet have evidence that it will work.But she is optimistic that it can help,especially if introduced to someone in the early stages of the disease.Katherine Possin,an associate professor at the UCSF Memory and Aging Center,agrees,“It can be hard for somebody who has a lot of memory problems to learn a new technology,” Possin says.“But if somebody is in the early stages of the disease,and if the app is simple enough,it’s possible that they can learn to use it through repetition and practice.”29.Why did Emma Yang come up with the idea of creating the app A. She decided to develop some codes. B. She suffered from Alzheimer’s disease.C. She was inspired by her grandma’s case. D. She wished to use technology to help people.30.According to Emma Yang,what can the app do A. Scroll through photos. B. Make a phone call.C. Contact family members. D. Remind personal information.31.What do we know about the app A. It works well. B. It is convenient.C. It is under research. D. It has a good memory.32.What’s Katherine Possin’s attitude to the app A. Favorable. B. Doubtful.C. Critical. D. Concerned.DIn America,we often regard Sally Ride as the first female astronaut (宇航员).But the first woman in space is actually a Soviet astronaut who beat out 400 applicants to pilot the Vostok 6 spacecraft in 1963—twenty years before Ride took her historic spaceflight.There was nothing in Valentina Tereshkova’s early life that showed she would become a space pioneer.Tereshkova finished school at age 16 and went to work to help support her family.She seemed to follow her mother’s footsteps as a textile factory worker,except one interest:skydiving.By the time she was 22,she was jumping out of a plane pretty regularly.And then came the space race.By 1962,the competition to get into space had been starting between the Soviet Union and the United States for about seven years.The two countries,in an effort to do better than the other in exploring space,had each launched men into space.During the space race,the Soviet Union and the U.S.constantly tried to be better.After putting a man in space,the obvious next step was to send a woman into space.The Soviet Union’s lead spacecraft designer,Sergey Korolyov,is said to have been helpful in the decision.There are rumors (传言) that the Soviet Union knew that the U.S.was planning to send a woman to space and wanted to beat the Americans.Inspired by Gagarin’s flight,Tereshkova wrote to the Soviet authorities (当局) hoping for any future training program for female astronauts.The authorities answered and in early 1962 she became one of just five women accepted for astronaut training.On June 16,1963,Tereshkova took off,eventually circling the Earth 48 times over the course of almost three days and securing her place in history as the first woman to leave the Earth’s atmosphere.33.When did Sally Ride go into space A. In 1963. B. In 1973.C. In 1983. D. In 1993.34.Why did Tereshkova choose to be a textile factory worker A. Because she thought highly of her mother. B. Because she had to give a hand to her family.C. Because she wanted to save money for the space race. D. Because she was allowed to do skydiving.35.What did Tereshkova do on knowing a woman to be sent to space A. She suggested some training program for women. B. She refused the Soviet authorities’ invitation.C. She introduced herself to the training program. D. She announced she would be the first woman in space.第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。World Book and Copyright Day is celebrated on April 23. If you love to read, this April holiday may be perfect for you. 36 . By Attending Special EventsLocal bookstores may hold events on this date, including literacy activities for children and reading. The holiday is absolutely a great opportunity to introduce the significance of books and reading to your child. 37 . While larger bookstores may hold a range of events, you can connect with independent booksellers to learn about their offerings. If they don't have anything planned, you might just inspire them to host a special event. By Visiting the Local LibraryOne celebrated aspect of World Book and Copyright Day is the role that libraries play in making books accessible to so many people around the world. Pay a visit to your local library on April 23, in spite of the fact that there are no special events. 38 . By ReadingPerhaps the easiest way to celebrate World Book and Copyright Day is to read a book. 39 , purchase a book from a local bookstore, or just reread a favorite book you have at home. If you have a particularly busy day on April 23, reading a part of a book with your family can be a great way to end the day and to celebrate the holiday. 40 . To be frank, when you read a book, you will become a part of the ongoing transfer of information and culture. You're also supporting the work of the writers who are devoted to the process of information and cultural exchange. Happy World Book and Copyright Day! A. Lend books to your friendsB. Here are three ways to celebrate the dayC. Reading is very important in human historyD. Check out a new book from your local libraryE. It's also a chance to start a new tradition within your familyF. Read books on plants, and you will be knowledgeable about themG. Spending the day on books, you can create your own special event第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。As a teenager,I felt I was always letting people down. I was not easy-going and sometimes stubborn(顽固的) outside,but I wanted to be liked 41 .Once I 42 home to California with my friend Penelope. The trip wasn’t easy,and there were many times when I was in danger. This 43 in particular kept me grateful to still be alive. When I returned home,I was different,not so strongly 44 of myself.I noticed that Penelope,who was staying with me,was 45 my clothes. And my family seemed to like her 46 than me. I wondered if I would be missed if I weren’t there. I pointed out,“She is more patient and neater than I have ever been. ”My mom said these were wonderful 47 ,but I was the only person who could 48 my role and had my set of abilities. There would always be somebody who was better at one of the things I was 49 at,but no one in the universe can 50 the quality of my combination of talents,ideas,abilities and even 51 .My view of myself was 52 . I started to try to 53 in ways that I hadn’t liked before,and I was delighted by who I really was. I felt much more confident that no one can ever take my place.Each of us holds a unique 54 in the world,just as there are no two same leaves in the forests. You are 55 ,no matter what others say.41.A. outdoors B. outside C. inside D. indoors42.A. went B. started C. made D. left43.A. experience B. condition C. tradition D. custom44.A. sure B. afraid C. fond D. tired45.A. designing B. wearing C. washing D. packing46.A. fewer B. less C. better D. worse47.A. guidances B. qualities C. rewards D. attitudes48.A. concern B. organize C. prefer D. play49.A. bad B. good C. kind D. happy50.A. reach B. arrive C. climb D. dig51.A. violence B. laughter C. shortcomings D. tears52.A. escaping B. flowing C. appearing D. changing53.A. wake B. act C. set D. record54.A. place B. power C. time D. view55.A. hopeful B. active C. special D. common第二节(共10小题;每小题15分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。56.Different cultures have different family names.In many parts of Asia,the family name is written first, 1. (follow) by the given name.Some people,such as the Burmese,do not use a family name at all.Think of U Thant,the former United Nations 2. (lead),who was from Burma.The Chinese people adopt their father's names as their family names.The name 3.___________(pass) down through the father and son from generation to generation.Long ago,English-speaking people only 4. (have) one name.A man could be called 5. (simple) James.A woman could be Martha.Second names became necessary when too many people had the same first name. 6. (solve) the problem,a child would take his or her father's name as a last name or family name.For example, 7. (child) of John were called Peter Johnson or Mary Johnson.Names such as Wilson (Will's son),Jackson and Davidson came 8. use.Some people got their names from the places they lived in.A family that lived in a village 9.__________ plants grew thickly might be called Green.People also got their names from their work.A person who baked bread was called Baker.A person who had 10. very good voice was named Singer.These familiar names stayed with people and became family names that are still used today.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)57.假定你是李华,是一名不久前经历了地震的中学生。请你就一下内容向报社写一封信,反映灾后情况,并对提供各方面帮助的爱心人士表达谢意。要点如下: 1. 目睹了人们奋不顾身救人,及时运送救援物资; 2. 在众多陌生人的帮助下,找回自己的父母,正在重建家园; 3. 更加珍惜来之不易的学习机会,将来会努力学习,回报他人。注意:1. 词数100左右; 2. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear editor,I’m a senior student that has experienced a great earthquake. I’m writing to you to express my thanks to those who helped us when we suffered the disaster.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节(满分25分)58.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Emily White was born seventeen years ago with so many birth problems in her body.Some of her organs,bones and muscles were out of shape.No one expected her to survive.She did make it but with her strange body figure,everyone could recognize her,even from a distance.In Emily White's hometown,there was a yearly outdoor performance in the school auditorium(大礼堂).It had been performed for so many years and actually had become one of the most important events of the New Year season for many of the town's people.Many people tried out each year for it,but so many were turned away.It can only include the most excellent people in the field.Emily had a beautiful singing voice.Last year she went to Mrs.Owens—her music teacher to ask to join in the performance.Without letting her sing,Mrs.Owens took a look at Emily's body and said,“Child,you just don't fit.Everyone would stare at you and that would make you uncomfortable.It would make them uncomfortable,too.”Without singing a single note,Emily was sent back through the door of the choral room.Hurt and upset,she decided never to try out again.But Mrs.Owens then retired.This year,there came a new music teacher,Mr.Buttler.He heard about Emily and suggested that she have a try.Emily didn't want to be rejected again,so she hesitated a little about it.As Emily struggled,the door was pushed open and Mr.Buttler called,“Emily,you're next.”Although kind of nervous,Emily did as Mr.Buttler told her to do.Mr.Buttler sat by the piano to keep Emily company.When Emily finished her testing performance,she thanked Mr.Buttler and knew the result would be posted on the door of the choral room the next day.Emily couldn't sleep that night.She was suffering from the feelings that she didn't fit and the great need to be accepted.By the next morning,her stomach was even in pain because of stress.注意:续写词数应为150左右。The next day,Emily nervously glanced at the list on the door of the choral room. Finally,the day of performance came. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 石门中学2025-2026学年上学期高二期中考试英语试卷 解析.docx 石门中学2025-2026学年上学期高二期中考试英语试卷.docx