资源简介 南昌二十八中教育集团2024-2025学年第一学期期末试题卷八年级英语一、听力测试(20分)A)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题,每段对话读两遍。(每小题1分)1. What is the woman going to do 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Study hard. B. Take piano lessons. C. Write stories.【答案】B【解析】【原文】W: I’m going to take piano lessons. I love music very much.M: Sounds interesting. I’m going to write stories. I love writing.2. What does the boy think the life will be like in 100 years 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. There will be more water. B. There will be fewer trees. C. There will be more pollution.【答案】C【解析】【原文】W: There will be less water in 100 years.M: I agree, and there will be more pollution.3. When will the girl’s father come back 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. On October 6th. B. On October 10th. C. On October 16th.【答案】C【解析】【原文】M: When will your father come back from London W: Today is Oct 6th. He will be back in 10 days.4. How many students play sports every day 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. 20. B. 25. C. 31【答案】A【解析】【原文】M: How many students in your class play sports every day W: Of the 50 students, 40% of them play sports every day.5. What does the woman mean 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Bob is always on time. B. Bob will be late this time. C. Bob won’t come here today.【答案】A【解析】【原文】M: Will Bob be here on time W: If Bob can’t, nobody else will come on time.B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍(每小题1分)请听对话,回答小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How much bread do the speakers need A. Two pieces. B. Three pieces. C. Four pieces.7. What can we get from the conversation A. The speakers need some honey.B. The speakers should cook the egg first.C. The speakers should put some butter on the egg and bread.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: What do we need to make a sandwich, Lucy M: We need two pieces of bread, some butter, some ham, some lettuce and an egg.W: What should we do M: We should cook the egg first. Next, put some butter on a piece of bread. Then, put the egg, some pieces of ham and lettuce on the bread. Finally, put another piece of bread on the top. Then a sandwich is ready.W: Oh, it’s easy. Thanks!请听对话,回答小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the conversation probably take place A. In a shop. B. In a bookstore. C. At a party.9. What can we know about the girl A. Her mother doesn’t like flowers. B. Tomorrow is her mother’s birthday. C. She will choose a skirt for her mother.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】M: Can I help you W: Yes, please. Tomorrow is my mother’s birthday, but I don’t know what I should buy her.M: If you don’t have enough money, you can buy her some flowers.W: I don’t think that’s a good idea. I’d like to buy her a dress.M: OK, This way, please.请听对话,回答小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where is Anna going next year A. To America B. To Australia. C. To England.11. What is Dave’s dream job A. A tour guide. B. A reporter. C. A pianist.12. How long does Dave practice the piano every day A. For one hour B. For one and a half hours. C. For two hours.【答案】10. A 11. B 12. C【解析】【原文】M: What are you going to be in the future, Anna W: I’m going to be a tour guide because I like traveling and talking with others.M: Then you should be good at speaking English.W: You’re right. I’m going to New York City to study English next year. And what is your dream job, Dave M: My dream job is to be a reporter, but my mother wants me to be a pianist.W: Do you like playing the piano M: No, but I have to practice it for two hours every day.请听对话,回答小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What time is the man going to get up tomorrow morning A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 8:00.14. Where would the man like to have a meal this evening A. In his room. B. In the dining hall. C. In a restaurant.15. What can we get from the conversation A. The man can have a free dinner in the hotel.B. The man can use the Internet in the hotel.C. There is a post office next to the hotel.【答案】13. A 14. A 15. B【解析】【原文】W: Good afternoon, sir, can I help you M: Yes, I want to get up early tomorrow. I’d like a morning call at 6 o’clock, please.W: In the morning Certainly, sir, what’s your room number M: 327.W: OK, Room 327… a morning call at 6 o’clock.M: And I’d like to have a meal in my room this evening.W: Of course, sir, there is a menu in your room. It’s on the desk.M: Oh, yes! And I’d like to use the Internet, too.W: No problem, sir. There’s WiFi in every room.M: Great. Oh, Is there a bank near the hotel W: Yes, there is one in this street. It’s next to the cinema.M: OK. Thank you very much.请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词,将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。【此处可播放相关音频,请去附件查看】16. The winter camp will start on _________ 12th.17. Each child needs to pay _________ yuan.18. Children can play _________, football and ping-pong here.19. Children can sing, dance and play computer games with some_________.20. You can have an educational and _________winter holiday in the winter camp.【答案】16. January17. 150 18. basketball19. American children##American kids20. interesting【解析】【原文】The winter camp will start on Jan 12th. All children from 7 to 14 can take part in the winter camp, and each child needs to pay ¥150. You can play basketball, football and ping pong here. You will sing dance and play computer games with some American children. It’s a good chance to practice your spoken English. If you want to spend an educational and interesting winter holiday, please join us for learning with fun. Come now.二、单项填空(8分)请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题1分)21. I don’t think Alice can do the job, because she has little ______.A. success B. difference C. discussion D. experience【答案】D【解析】【详解】句意:我认为爱丽丝不能做这份工作,因为她几乎没有经验。考查名词辨析。success成功;difference区别;discussion讨论;experience经验。根据“I don’t think Alice can do the job, because she has little...”可知,她经验不足。故选D。22. ______ your parents hardly say “I love you”, they love you very much.A. Unless B. Or C. So D. Although【答案】D【解析】【详解】句意:虽然你的父母很少说“我爱你”,但他们非常爱你。考查连词的用法。Unless除非;Or或者;So所以;Although尽管。根据句意“父母很少说‘我爱你’,但他们非常爱你”可知,前后是让步关系,应用Although表示“尽管”。故选D。23. My mother is very kind. She hardly ever ________ to help others when they are in need.A. agrees B. refuses C. decides D. plans【答案】B【解析】【详解】句意:我妈妈很善良。当别人需要帮助时,她几乎从不拒绝。考查动词辨析。agrees同意;refuses拒绝;decides决定;plans计划。根据“My mother is very kind.”可知,妈妈很善良,应是几乎从不拒绝帮助别人,B项符合。故选B。24. It’s necessary for students to learn how to work in groups. Sometimes it’s even ______ than grades.A. more important B. less important C. the most important D. the least important【答案】A【解析】【详解】句意:对于学生来说,学习如何在团队中合作是必要的,有时这甚至比成绩更重要。考查形容词比较级。more important更重要;less important不太重要;the most important最重要的;the least important最不重要的。根据“Sometimes it’s even...than grades”可知,此处表示“比成绩更重要”,应使用比较级“more important”。故选A。25. —Does Judy like parties —Yes. If you ________her to your birthday party, she ________very happy.A. invite; is B. invite; will be C. will invite; is D. will invite; will be【答案】B【解析】【详解】句意:——Judy喜欢聚会吗?——是的,如果你邀请她去参加你的生日聚会,她会非常开心的。考查动词时态。invite邀请,动词原形;will invite是一般将来时;is是,一般现在时;will be一般将来时。根据句子结构可知,这句话中If引导的是条件状语从句,再结合上句时态可知从句中用一般现在时,主句用一般将来时。故选B。26. I feel tired because I have 5 classes and have to work for 40 hours ______.A. seriously B. dearly C. weekly D. truly【答案】C【解析】【详解】句意:我感觉很累,因为我要上5节课,而且每周得工作40小时。考查副词辨析。seriously认真地;dearly昂贵地;weekly每周地;truly真正地。根据“I feel tired because I have 5 classes and have to work for 40 hours….”可知,这里需要一个表示时间频率的词,weekly符合语境,说明是每周的课程和工作时长导致疲惫。故选C。27. Julia can’t go out with us tomorrow because she has to ______ her little sister at home.A. turn down B. hang out C. help out D. look after【答案】D【解析】【详解】句意:朱莉娅明天不能和我们一起出去了,因为她要在家照顾她的小妹妹。考查动词短语。turn down拒绝;hang out闲逛;help out帮助;look after照顾。根据“can’t go out with us tomorrow”可知,朱莉娅明天不能和大家一起外出,所以此处是指她要在家照顾妹妹。故选D。28. The school trip to the farm was really ______ for the students, because they learned a lot about farming.A. comfortable B. popular C. educational D. creative【答案】C【解析】【详解】句意:这次去农场的学校旅行对学生来说非常有教育意义,因为他们学到了很多关于农业的知识。考查形容词辨析。comfortable舒适的;popular受欢迎的;educational有教育意义的;creative有创造力的。根据“they learned a lot about farming”可知,学生学到了关于农业的知识,说明这次旅行很有教育意义,应用educational。故选C。三、完形填空(26分)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I want to be an ____29____. I know it seems hard to realize (实现) my dream. But that’s what I really want to be. I was outgoing with my family, but very ____30____ in front of people. Drama (戏剧) classes helped me with this ____31____.I started practicing drama three years ago, because I thought it was a great way to ____32____ my acting skills. But above all, it would help ____33____ realize my dream. I was surprised at how fast all this went. I became more confident (自信的), and I could see real ____34____. I was very worried when I got on the stage (舞台) for the first time. But when the play ____35____, I was so proud of (为……骄傲) myself. I could feel ____36____ great my improvement was. Later, I was even more confident. I ____37____ enjoyed acting. I became my parents’ pride. They are very proud of me.Now I’ve started high school. But I kept on ____38____ drama. I’m not afraid to speak in front of people any more. I feel ____39____ and confident when it comes to speaking in front of my class, or meeting with new people. I’ve also acted in some short movies. I ____40____ that I will have a wonderful future!It’s important to know what your dream is. So you can work hard for it and make it ____41____. Just as Mohamed Ali once said, “If your ____42____ doesn’t scare (使害怕) you, it isn’t big enough.” I’m scared, ____43____ I won’t give up (放弃).29. A. doctor B. engineer C. scientist D. actress30. A. relaxed B. famous C. shy D. brave31. A. problem B. notice C. question D. message32. A. fall B. change C. improve D. miss33. A. us B. me C. her D. them34. A. lessons B. stories C. reasons D. results35. A. ended B. started C. appeared D. shared36. A. how B. why C. when D. where37. A. nearly B. finally C. really D. hardly38. A. watching B. teaching C. enjoying D. practicing39. A. careful B. comfortable C. personal D. scared40. A. decide B. want C. hope D. doubt41. A. come on B. come from C. come out D. come true42. A. dream B. habit C. role D. job43. A. or B. but C. and D. so【答案】29. D 30. C 31. A 32. C 33. B 34. D 35. A 36. A 37. C 38. D 39. B 40. C 41. D 42. A 43. B【解析】【导语】本文讲述作者想成为一名演员,但在很多人面前会害羞,戏剧课帮助作者解决了这个问题,经过上台演出之后,作者更加自信,非常喜欢表演,并且梦想正一步一步成真。【29题详解】句意:我想当一名演员。doctor医生;engineer工程师;scientist科学家;actress女演员。根据下文“I’ve also acted in some short movies.”可知,作者想当一名演员。故选D。【30题详解】句意:我和家人很外向,但在别人面前很害羞。relaxed放松的;famous著名的;shy害羞的;brave勇敢的。根据“but”并结合选项可知,此处句意发生了转折,指在别人面前很害羞。故选C。【31题详解】句意:戏剧课帮我解决了这个问题。problem问题,指需要解决或克服的难题,强调解决过程;notice通知;question问题,表示需要回答的“问题”;message消息。根据上文“I was outgoing with my family, but very…in front of people.”可知,作者需要解决的问题在于和家人很外向,但在别人面前很害羞。故选A。【32题详解】句意:我三年前开始练习戏剧,因为我认为这是提高我表演技巧的一种好方法。fall落下;change改变;improve提高;miss错过。根据“I started practicing drama three years ago”并将结合选项可知,此处指作者认为练习戏剧可以提高自己的表演技巧。故选C。【33题详解】句意:但最重要的是,这将帮助我实现我的梦想。us我们;me我;her她;them他们。根据“realize my dream”可知,此处指帮助我实现我的梦想。故选B。【34题详解】句意:我变得更加自信了,我可以看到真正的结果。lessons课程;stories故事;reasons原因;results结果。根据“I became more confident (自信的), and I could see real…”的语境并结合选项可知,此处指作者变得更加自信了,可以看到真正的结果。故选D。【35题详解】句意:但是当戏剧结束的时候,我为自己感到骄傲。ended结束;started开始;appeared出现;shared分享。根据上文“I was very worried when I got on the stage (舞台) for the first time.”可知,作者上台前感到很担心,此处应是指当戏剧结束时,作者为自己感到骄傲。故选A。【36题详解】句意:我能感觉到我的进步有多大。how怎样,多么;why为什么;when什么时候;where正在哪里。根据“I could feel…great my improvement was.”的语境可知,此处指作者能感觉自己进步很大,应用how,对great进行修饰。故选A。【37题详解】句意:我真很喜欢表演。nearly几乎;finally最后;really真正地;hardly几乎不。根据上文“Later, I was even more confident.”可知,作者因为上台表演而变得更有自信,所以应是很喜欢表演。故选C。【38题详解】句意:但我一直在练习戏剧。watching观看;teaching教;enjoying享受;practicing练习。根据上文“I started practicing drama three years ago”可知,此处指练习戏剧。故选D。【39题详解】句意:当我在课堂上演讲或与陌生人见面时,我感到舒适和自信。careful仔细的;comfortable舒适的;personal个人的;scared害怕的。根据“and confident”并结合选项可知,此处指作者不再感到害羞,而是感到舒适和自信。故选B。【40题详解】句意:我希望我会有一个美好的未来!decide决定;want想要;hope希望;doubt怀疑。根据“I will have a wonderful future”可知,此处指作者的愿望。故选C。【41题详解】句意:所以你可以努力工作,让它成真。come on加油;come from来自;come out出版;come true成真。根据上文“It’s important to know what your dream is.”可知,此处努力工作,实现梦想。故选D。【42题详解】句意:如果你的梦想没有吓到你,那它还不够大。dream梦想;habit习惯;role角色;job工作。根据上文“It’s important to know what your dream is. So you can work hard for it and make it…”可知,此处谈论的是梦想。故选A。【43题详解】句意:我很害怕,但是我不会放弃。or或者;but但是;and和;so所以。根据“I’m scared…I won’t give up (放弃).”的语境可知,此处句意发生了转折,指自己感到害怕,但不会放弃梦想。故选B。请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案写在答题卡的相应位置。每个词限用一次them cover sure pour if make delicious piece hole one tellDonuts (甜甜圈) are popular with the young. Most kids could eat them every day and I’m ____44____ you could, too.Do you like to eat apple yogurt donuts They taste ____45____, and you can hardly get fat after eating them. Now let me ____46____ you how to make the apple donuts.You need an apple, a bottle of yogurt and some honey. ____47____, cut the apple into slices (薄片). ____48____ the apple slices look more like real donuts, we have to poke (戳) a(n) ____49____ in the center of each slice. Next, ____50____ some yogurt into a bowl. Then, add two spoons of honey. Don’t forget to mix the honey and the yogurt. Finally, ____51____ the slices with the yogurt. ____52____ you love fruit, you can put some fruit on the top of the yogurt, like oranges, bananas or strawberries. Remember to cut the fruit into small ____53____. Now you can put your apple yogurt donuts on a beautiful plate and share ____54____ with your family or friends.【答案】44. sure45. delicious46. tell 47. First48. To make49. hole 50. pour51. cover 52. If53. pieces 54. them【解析】【导语】本文主要介绍如何制作苹果甜甜圈。【44题详解】句意:大多数孩子都可以每天吃,我相信你也可以。根据“Most kids could eat them every day and I’m…you could, too.”的语境并结合备选词汇可知,此处指相信你也可以每天吃,sure“确信的”符合 。故填sure。【45题详解】句意:它们尝起来很美味,吃了它们几乎不会发胖。根据“They taste…”的语境并结合备选词汇可知,此处指味道,指美味的,delicious“美味的”符合。故填delicious。【46题详解】句意:现在让我告诉你如何做苹果甜甜圈。根据下文制作甜甜圈的步骤并结合备选词汇可知,此处指让我告诉你如何做苹果甜甜圈,tell“告诉”,let sb. do sth.“让某人做某事”,是固定词组。故填tell。【47题详解】句意:首先,把苹果切成薄片。根据下文“ Next…”以及“Then…”并结合备选词汇可知,此处指第一步,first“首先”,句首首字母大写。故填First。【48题详解】句意:为了使苹果薄片看起来更像真正的甜甜圈,我们必须在每片的中心戳一个洞。根据“the apple slices look more like real donuts, we have to poke (戳) a(n)…in the center of each slice.”的语境并结合备选词汇可知,此处指为了使苹果薄片看起来更像真正的甜甜圈,make“使”,此处表示目的,应用不定式结构,句首首字母大写。故填To make。【49题详解】句意:为了使苹果薄片看起来更像真正的甜甜圈,我们必须在每片的中心戳一个洞。根据“the apple slices look more like real donuts, we have to poke (戳) a(n)…in the center of each slice.”的语境并结合备选词汇可知,此处指在中心戳一个洞,hole“洞”符合,根据空前的“a(n)”可知,此处用单数形式。故填hole。【50题详解】句意:接下来,往碗里倒些酸奶。根据“…some yogurt into a bowl”的语境并结合备选词汇可知,此处指往碗里倒些酸奶,pour“倒”符合,此句为祈使句,用动词原形。故填pour。【51题详解】句意:最后,在薄片上洒上酸奶。根据“…the slices with the yogurt”的语境并结合备选词汇可知,此处指在薄片上洒上酸奶,cover“洒上”,此句为祈使句,用动词原形。故填cover。【52题详解】句意:如果你喜欢水果,你可以在酸奶上放一些水果,比如橙子、香蕉或草莓。根据“…you love fruit, you can put some fruit on the top of the yogurt, like oranges, bananas or strawberries”的语境并结合备选词汇可知,此处表示条件或假设,用于引出某种情况或条件,if“如果”符合,句首首字母大写。故填If。【53题详解】句意:记得把水果切成小块。根据“Remember to cut the fruit into small…”的语境并结合备选词汇可知,此处表示把水果切成小块,piece“块”,此处应用复数形式,表示概数概念。故填pieces。【54题详解】句意:现在,你可以把你的苹果酸奶甜甜圈放在一个漂亮的盘子里,和你的家人或朋友分享它们。根据“Now you can put your apple yogurt donuts on a beautiful plate and share…with your family or friends.”的语境并结合备选词汇可知,此处表示分享甜甜圈,应用them“它们”指代。故填them。四、阅读理解(46分)A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题2分)AGood news for you, everyone! We have many kinds of robots on sale in our shop. Would you like to have a look at them There’s always one you need and like.No. 1 Study Robot Study Robot looks like a man’s head. It is made in Shanghai. If you have any difficulty in your study, it can give you great help. It is ¥399 each.No. 2 Music Robot Music Robot is made in Beijing. It can play lots of music and it can also sing. It can help you relax if you feel tired. You may ask it to play any music or sing any song you like. It is ¥299 each.No. 3 Time Robot Time Robot looks like a clock, but it is not only a clock. It can also tell you when to get up. It can talk with people and answer the questions about time. It is made in Nanjing and it is ¥199 each.No. 4 Housework Robot Housework Robot is very useful. It can help you do many kinds of housework. When you are tired after work or after school, you may ask it to do the housework. It is made in Wuhan. It is ¥11,100 each.55. Which number of the robots can tell you the time to get up A. No. 1. B. No. 2. C. No. 3. D. No. 4.56. How much should you pay if you want to buy two robots to help with study A. 798. B. 698. C. 498 D. 398.57. Which of the following is TRUE according to the passage above A. The four robots can all answer people’s questions.B. The four robots are made in different cities of China.C. For your grandparents, Study Robot is the most useful.D. The unit price of Time Robot is higher than that of Music Robot.【答案】55. C 56. A 57. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。介绍了商店里出售的四种不同功能和价格的机器人,包括学习机器人、音乐机器人、时间机器人和家务机器人。【55题详解】细节理解题。根据“No. 3 Time Robot”和“It can also tell you when to get up. ”可知,3号机器人能告诉你起床的时间。故选C。【56题详解】细节理解题。根据“No. 1 Study Robot”和“It is 399 each.”可知,一个学习机器人要399元,两个需要花费399×2=798元。故选A。【57题详解】细节理解题。根据“It is made in Shanghai.”、“Music Robot is made in Beijing.”、“It is made in Nanjing.”和“It is made in Wuhan.”可知,这四个机器人是在中国不同的城市制造的。故选B。BWe all know that students don’t have much money to buy expensive presents (礼物). So as students, what should you do if the birthdays of your parents, teachers, friends or classmates are coming Here are some ideas for you.To your parents. On your father’s birthday or your mother’s birthday, you can sing a song or write a letter to your dad or mom, and you can also draw a picture or cook a big dinner for them.To your teacher. You can give a beautiful card to your teacher on his or her birthday. On the card, you can write down a few words of thanks and you can also write down the favorite thing you learned in the teacher’s class this year. I am sure the card will make your teacher feel very happy.To your friend or your classmate. When your friend or classmate celebrates his or her birthday, you can make a nice toy for him or her by hand. If he or she likes movies, you can see a movie with him or her at home. If he or she likes sports, you can just play sports with him or her.I hope these ideas can help you. Just have a try!58. What can you do on your parents’ birthdays according to the second paragraph ①Sing them a song. ②Write them a letter. ③Draw them a picture. ④Cook them a big dinner.A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②③④59. What does the underlined word “them” refer to in Paragraph 2 A. your teachers. B. your parents. C. your friends. D. your classmates.60. What can you write down on it if you want to give your teacher a card according to the passage A. How to make a nice and beautiful card. B. Why you don’t like these classmates in class.C. Something you learned in his or her class. D. Something about your great birthday party.61. Which of the following best shows the structure (结构) of the passage A. B. C. D.62. What’s the best title for this passage A. Nice Presents for Different People B. Some Ways to Spend Different Birthday PartiesC. Never Buy Others Expensive Presents D. Ways to Celebrate Birthdays with Little Money【答案】58. D 59. B 60. C 61. D 62. A【解析】【导语】本文介绍了父母、老师或朋友过生日时,作为学生,我们应该送什么礼物。【58题详解】细节理解题。根据“On your father’s or your mother’s birthday, you can sing a song or write a letter (信) to your dad or mom, and you can also draw a picture or cook a big dinner for them .”可知,父母生日时,你可以给你爸爸或者妈妈唱首歌或写一封信或画一幅画或做一顿大餐。故选D。【59题详解】词句猜测题。根据“To your parents.”可知,“them”指的是父母,故选B。【60题详解】细节理解题。根据“On the card , you can write down a few words of thanks and you can write down the favorite thing you learned in the teacher’s class this year, too.”可知建议在卡片上写一些对老师的感谢或是课堂上学到的东西,故选C。【61题详解】篇章结构题。通读全文可知,第一段是引出话题;第二、三、四段具体介绍了父母、老师和朋友过生日时作为学生应该送什么礼物;第五段是鼓励大家尝试一下,因此本文的结构为总—分—总。故选D。【62题详解】最佳标题题。通读全文可知,文章主要介绍了作为学生给父母、老师、朋友或同学的生日礼物的一些建议,所以选项A“送给不同人的精美礼物”作为标题最合适。故选A。CIt was a truly happy birthday. Odin is a thirteen-year-old Canadian boy, different from other children, he has the Asperger Syndrome (自闭症). His 13th birthday was on Friday, and he didn’t ask too much for it. He just wanted a few of the 15 friends he invited to come to his party. But after he sent out the invitations, no one replied. He was not happy with it.Odin’s mom was worried about him. She knew how difficult it was for him to try to make friends because of his Asperger Syndrome.She decided to help him. She posted his story on the Internet, asking some moms to text (发短信) “Happy Birthday!” to Odin’s new mobile phone she bought for him. “I want him to feel special on his thirteenth birthday,” she wrote.It spread quickly on the Internet, and Odin got at least 5,000 text messages saying “Happy Birthday!”. People also posted birthday wishes for him on the Internet. Even the wife of Canada’s Prime Minister (总理) showed her wishes for him.Thousands of people got together near Odin’s home. They had a party for him to celebrate his birthday. The place was full of gifts and love. Everyone wanted to take a photo with Odin. “It’s amazing that so many people care about my birthday. I feel really happy,” said Odin. He also thanked his mom for all this.“As Odin says, it is his best birthday ever,” Odin’s mom wrote after the party. “Thank you all.”63. When is Odin’s thirteenth birthday A. On Monday. B. On Thursday. C. On Friday. D. On Sunday.64. Why did Odin’s mom post Odin’s story on the Internet A. Because Odin’s friends might not come to his party, and she wanted to help him.B. Because she wanted him to have the best birthday in the world.C. Because she wanted to let everybody know that Odin’s friends weren’t good to him.D. Because she wanted to make Odin become famous and popular.65. What does the underlined word “spread” mean in Chinese A. 阻止 B. 传播 C. 隐藏 D. 发明66. What did people do for Odin A. They sent him less than 4,000 text messages. B. They brought him wishes and money.C. They had a big party to celebrate his birthday. D. They asked Odin’s friends to come to the party.67. What is the main idea of this passage A. A Boy with Asperger Syndrome B. Odin and His friendsC. The Best Birthday D. True Friends or Not【答案】63. C 64. A 65. B 66. C 67. C【解析】【导语】本文讲述了一个患有阿斯伯格综合症的男孩奥丁的感人故事。在他13岁生日时,因没有朋友参加派对,他的母亲通过互联网发起求助,不仅收到了数千条祝福短信,还得到了成千上万人的支持和关爱,最终为他带来了一个难忘的生日。文章展现了人们对特殊儿童的关注和温暖。【63题详解】细节理解题。根据第一段“Odin’s 13th birthday was on Friday”可知,奥丁的生日是在星期五。故选C。【64题详解】细节理解题。根据第三段“She posted his story on the Internet, asking some moms to text ‘Happy Birthday!’ to Odin’s new mobile phone she bought for him”以及“She knew how difficult it was for him to try to make friends because of his Asperger Syndrome”可知,奥丁的朋友可能不会来参加派对,他的妈妈希望通过网上寻求帮助,让他感到特别。故选A。65题详解】词句猜测题。根据第四段“It spread quickly on the Internet, and Odin got at least 5,000 text messages”可知,这里描述的是奥丁妈妈的帖子在网上迅速“传播”。故选B。【66题详解】细节理解题。根据第四段“Thousands of people got together near Odin’s home. They had a party for him to celebrate his birthday”可知,成千上万的人聚集在奥丁家附近,为他举办了一个大派对。故选C。【67题详解】主旨大意题。文章主要讲述了奥丁的13岁生日从无人回复邀请到成千上万的人为他庆祝的感人故事,这说明这是他“最好的生日”。故选C。DBefore you go to a place for your vacation, you may think about what to eat there. Some of you may choose to eat at five-star restaurants. In fact, you can also find some cheap and delicious food on the streets. Here’s some popular street food around the world.Takoyaki is popular ball-shaped (球形的) Japanese food on the streets of Japan. Do you know how Japanese people make it First, they mix flour (面粉) and eggs with water, and then pour them into a takoyaki machine. Second, they put a piece of octopus (章鱼) into each of the holes of the takoyaki machine, and make the mixture (混合物) into the shape of balls when the food cooks. Last, they add something on the balls to make the food taste better.Along the streets of Thailand, you’ll find delicious roti sai mai. The food looks like pieces of thin paper.In China you’ll probably meet someone selling a kind of pancake made from flour, oil (油) and green onions on the streets. It is easy to make. Chinese people call the food cong you bing.You can’t miss the chimney (烟囱) cake in Europe. The name of the cake most probably comes from its shape. You can find it in many countries in Europe.So next time you travel, be sure to go to the streets for a pretty good eating experience.68. Which of the following is the RIGHT order according to Paragraph 2 a Cut octopus into pieces and put the pieces into the takoyaki machine.b. Add something to give the balls a special taste.c. Turn the mixture to make a ball-shape.d. Mix flour, eggs and water together.e. Pour the mixture into a takoyaki machine.A. a-d-b-e-c B. a-d-e-b-c C. d-b-a-c-e D. d-e-a-c-b69. What do takoyaki and cong you bing have in common according to the passage A. It is difficult to make both of them. B. They both look like paper.C. They both come from Europe. D. People need flour to make them.70. How many kinds of street food are mentioned (被提及) in the passage A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.71. Which of the following is TRUE according to the passage A. Japanese people mix flour and rice with water to make takoyaki.B. You can miss the chimney (烟囱) cake in Europe.C. Takoyaki is popular ball-shaped (球形的) Chinese food on the streets of China.D. In China, it is easy to make cong you bing.72. What’s the main purpose of the passage A. To tell us some popular street food around the world.B. To tell us some delicious junk food in Europe.C. To tell us some unhealthy fast food around the world.D. To tell us some beautiful streets around the world.【答案】68. D 69. D 70. C 71. D 72. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界各地流行的街头美食,包括其制作方式、外观和名称来源等信息。【68题详解】细节理解题。根据第二段“First, they mix flour and eggs with water, and then pour them into a takoyaki machine.”可知,首先将面粉、鸡蛋和水混合 (d),然后倒入章鱼烧机器 (e);再根据“Second, they put a piece of octopus into each of the holes of the takoyaki machine, and make the mixture into the shape of balls when the food cooks.”可知,接着把章鱼切成块放入机器 (a),烹饪时将混合物做成球形 (c);再根据“Last, they add something on the balls to make the food taste better.”可知,最后添加一些东西让味道更好 (b);因此,制作章鱼烧的步骤是d-e-a-c-b。故选D。【69题详解】细节理解题。根据第二段“they mix flour and eggs with water”和第四段 “a kind of pancake made from flour, oil and green onions”可知,制作章鱼烧和葱油饼都需要面粉。故选D。【70题详解】细节理解题。文章分别介绍了日本的Takoyaki、泰国的roti sai mai、中国的cong you bing和欧洲的chimney cake,一共四种街头美食。故选C。【71题详解】细节理解题。根据第四段“It is easy to make. Chinese people call the food cong you bing.”可知,在中国,葱油饼很容易制作。故选D。【72题详解】主旨大意题。综合全文可知,本文主要介绍了世界各地流行的街头美食,包括它们的制作方式、外观和名称来源等信息;因此,文章的主要目的是告诉我们一些世界各地流行的街头美食。故选A。请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。Can you become a pilot or a pianist Maybe The most important thing is to find something that you love to do and makes you happy.Look for your hidden (隐藏的) talent. We all know people who are good at painting or sports. They are the lucky ones who have a natural talent for what they love to do. ____73____ It’s just that you might have to look for it a little harder.It won’t happen overnight (一夜之间). Developing a new talent takes time. Don’t worry if you haven’t found out yours by the end of a day, a week or even a month. ____74____Find out what excites you. ____75____ And the more you keep doing it, the better you’ll become.Be open to new ideas. ____76____ Even the famous writer had to start somewhere. Make today your day to try something new.____77____ Sometimes you don’t need to look further than your own families to see who can teach you something useful.A. Ask someone to help you.B. In the end, you will get it.C. I want to get a lot of exercise.D. I’m going to learn to play the piano.E. But that doesn’t mean you can’t find anything you’re good at.F. You shouldn’t say that you can’t write a book if you’ve never really tried.G. The more interest you have in a hobby, the more you’ll want to keep doing it.【答案】73. E 74. B 75. G 76. F 77. A【解析】【导语】本文主要探讨了关于寻找自身爱好和天赋的话题,强调要找到让自己喜爱且快乐的事情,即便过程可能需要时间。【73题详解】根据上文“They are the lucky ones who have a natural talent for what they love to do.”及下文“It’s just that you might have to look for it a little harder.”可知,有些人对自己喜欢做的事情有天赋,那是很幸运的,而自己应该也能找到擅长或喜欢做的事情,但只是需要努力一点去寻找,选项E“但这并不意味着你找不到任何你擅长的东西。”符合语境。故选E。【74题详解】根据上文“Developing a new talent takes time. Don’t worry if you haven’t found out yours by the end of a day, a week or even a month.”并结合选项可知,培养一种新的天赋需要时间,虽然有时会花费很长时间,但最终还是会找到的。故选B“最终,你会得到它。”符合语境。故选B。【75题详解】根据上文“Find out what excites you.”和下文“And the more you keep doing it, the better you’ll become.”可知,此处指找到能让自己感兴趣的事情,并为之坚持下去,选项G“你对爱好越感兴趣,就越想继续做下去。”符合语境。故选G。【76题详解】根据上文“Be open to new ideas.”和下文“Make today your day to try something new.”可知,要乐于接受新想法,敢于尝试新事物,选项F“如果你从未真正尝试过,就不应该说你不能写一本书。”符合语境。故选F。【77题详解】根据下文“Sometimes you don’t need to look further than your own families to see who can teach you something useful.”并结合选项可知,此处指寻求帮助,选项A“请别人帮你。”符合语境。故选A。五、补全对话(5分)请阅读下面对话,根据对话内容选择恰当的句子填入空白中,使对话通顺、合理、意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。(Andy and Becky are talking about future life. Andy=A Becky=B)A: ____78____B: Oh, I think our life will be much better.A: ____79____B: We’ll live on the space station.A: ____80____B: We’ll fly a spaceship to get there.A: Will life be interesting there B: Yes, I think it will be more interesting.A: ____81____B: Yes, of course there will. I think the shopping malls will have all kinds of things and we will take everything for free.A: Sounds great. ____82____B: I agree. People will have a happier life.A. Where will we live B. How will we get there C. We will fly rockets to get there.D. Our life will be more boring than before.E. Maybe everyone will enjoy his life there.F. Will there be banks, schools, and shopping malls G. What do you think our life will be like in 50 years 【答案】78. G 79. A 80. B 81. F 82. E【解析】【导语】本文是一段关于未来生活的对话,安迪和贝基讨论了50年后人们的居住地点、交通方式以及生活环境等内容。对话表达了对未来生活的美好期望。【78题详解】根据下文“I think our life will be much better.”可知,此处询问对未来生活的看法,选项G“你认为50年后的生活会是什么样子?”符合语境,故选G。【79题详解】根据下文“We’ll live on the space station.”可知,此处询问“我们会住在哪里”,选项A“我们会住在哪里?”符合语境,故选A。【80题详解】根据下文“We’ll fly a spaceship to get there.”可知,此处询问“我们怎么到那里”,选项B“我们会怎么到那里?”符合语境,故选B。【81题详解】根据下文“I think the shopping malls will have all kinds of things and we will take everything for free.”可知,此处询问“是否会有银行、学校和购物中心”,选项F“那里会有银行、学校和购物中心吗?”符合语境,故选F。【82题详解】根据上文“Sounds great.”和下文“I agree. People will have a happier life.”可知,此处表示大家会享受那里的生活,选项E“也许每个人都会享受那里的生活。”符合语境,故选E。六、书面表达(15分)83. 春节将至,新的一年即将到来。俗话说“一年之计在于春”,在新的一年里,你有什么计划呢?有没有需要改变的习惯?有没有新的愿望要实现呢?请根据以下提示,以“My New Year’s Resolutions”为题,用英语写一篇短文,介绍一下你的新年决心。写作要点:1. What are your New Year’s resolutions (List at least three of them.)2. How do you make them come true 3. Why are you going to do these 要求:1. 短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;2. 短文中不能出现真实的人名和地名;3. 词数不少于80字,短文标题和开头已给出,不计入总词数。My New Year’s ResolutionsThe Spring Festival is coming soon. To make my life better and easier…________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】例文My New Year’s ResolutionsThe Spring Festival is coming soon. To make my life better and easier, I plan to make three resolutions.The first resolution is about self-improvement. I am going to take up a new hobby. I think playing the piano is a great activity, so I will start to learn to play it on weekends. It will make me become talented and popular among friends. The second resolution has to do with improving my relationship with my parents. I plan to help them do more housework and talk with them more. By doing so, it can bring us closer. The last resolution is about improving my physical health. I will do more exercise. I plan to exercise at least three times a week. After all, it’s good for my mind and body.I will try my best to make my resolutions come true.【解析】【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态以“一般现在时”和“一般将来时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏提示,并适当添加细节,注意字母大小写以及标点符号。[写作步骤]第一步、开篇点题,引出话题;第二步、介绍自己的新年决心,具体阐述你将如何实现它们以及这样做的原因;第三步、书写结语。[亮点词汇]①plan to do sth.计划做某事②take up开始从事 ③on weekends在周末④at least至少⑤after all毕竟⑥come true成真;实现[高分句型]①I think playing the piano is a great activity, so I will start to learn to play it on weekends.(省略that的宾语从句;动名词作主语)南昌二十八中教育集团 2024-2025 学年第一学期期末考试初二年级英语听力材料A)请听下面 5 段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有 10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题,每段对话读两遍。(每小题 1 分)1. W: I'm going to take piano lessons.I love music very much.M: Sounds interesting.I'm going to write stories.I love writing.2. W:There will be less water in 100 years.M: I agree, and there will be more pollution.3. M:When will your father come back from London W: Today is Oct 6th.He will be back in 10 days.4. M: How many students in your class play sports every day W: Of the 50 students, 40% of them play sports every day.5. M:Will,Bob be here on time W: If Bob can't, nobody else will come on time.B)请听下面 4 段对话。每段对话后有几个小题, 从题中所给的 AB、C 三个选项中选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后, 各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。(每小题 1分)请听第 1段对话, 回答第 6、7 小题。W:We should cook the egg first. Next, put some butter on a piece of bread. Then, put the egg, somepieces of ham and lettuce on the bread. Finally, put another piece of bread on the top. Then a sandwichis ready.M:Oh,it's easy. Thanks!请听第 2段对话, 回答第 8、9 小题。M:Can I help you W:Yes, please.Tomorrow is my mother's birthday, but I don't know what I should buy her.M:If you don't have enough money, you can buy her some flowers.W:I don't think that's a good idea.I'd like to buy her a dress.M:OK, This way, please.请听第 3段对话,回答第 10 至第 12 小题。M:What are you going to be in the future,Anna, W: I'm going to be a tour guide because I like traveling and talking with others.M:Then you should be good at speaking English.W:You're right.I'm going to New York City to study English next year,.And what is your dreamjob,Dave M:My dream job is to be a reporter, but my mother wants me to be a pianist.W:Do you like playing the piano M:No, but I have to practice it for two hours every day.请听第 4段对话,回答第 13 至第 15 小题。W: Good afternoon, sir, can I help you M:Yes, I want to get up early tomorrow.I'd like a morning call at 6 o'clock.Please.W:In the morning Certainly, sir, what's your room number M:327.W:OK, Room 327... a morning call at 6 o'clockM:And I'd like to have a meal in my room this evening.W:Of course, sir, there is a menu in your room.It's on the desk.M:Oh,yes!And I'd like to use the internet, too.W:No problem, sir.There's WiFi in every room.M:Great.Oh,Is there a bank near the hotel W:Yes, there is one in this street.It's next to the cinema.M:OK. Thank you very much.C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过 3 个单词,将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有 50 秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。(每小题 1 分)The winter camp will start on Jan 12th.All children from 7 to 14 can take part in the winter camp,and each child needs to pay ¥150。You can play basketball, football and ping pong here .You will sing,{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}dance and play computer games with some American children.It's a good chance to practice yourspoken English.If you want to spend an educational and interesting winter holiday, please join us forlearning with fun.Come now.参考答案一、听力测试(共 20 分,每小题 1分)1-5 BCCAA 6-10 ABABA 11-15 BCAAB16. January 17. 150 18. basketball 19. American children/kids 20.interesting二、单项填空(共 8分,每小题 1分)21-28 DDBAB CDC三、完形填空(共 26 分,每小题 1分)A)29-33 DCACB 34-38 DAACD 39-43 BCDABB)44.sure 45. delicious 46. tell 47. First 48.To make 49. hole50. pour 51. cover 52. If 53. pieces 54. them四、阅读理解(共 46 分,每小题 2分)A)55-57 CAB 58-62DBCDA 63-67CABCC 68-72 DDCDAB)73-77 EBGFA五、补全对话(共 5分,每小题 1分)78-82 GABFE六、书面表达(共 15 分)One possible version :I plan to make three resolutions.The first resolution is about self-improvement.I am going to take up a new hobby.I think playingthe piano is a great activity,so I will start to learn to play it on weekends.It will make me becometalented and popular among friends.The second resolution has to do with improving my relationshipwith my parents.I plan to help them do more housework and talk with them more.By doing so,it canbring us closer.The last resolution is about improving my physical health.I will do more exercise.I planto exercise at least three times a week.After all,it's good for my mind and body.I will try my best to make my resolutions come true.{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}南昌二十八中教育集团 2024-2025 学年第一学期期末试题卷 13.What time is the man going to get up tomorrow morning 八年级英语 A. At 6:00. B.At.7:00. C.At8:00.14.Where would the man like to have a meal this evening A.In his room. B.In the dining hall. C.In a restaurant.一、听力测试(20 分)15.What can we get from the conversation A)请听下面 5 段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,A. The man can have a free dinner in the hotel.并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有 10 秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小B. The man can use the Internet in the hotel.题,每段对话读两遍。(每小题 1 分)1. What is the woman going to do C.There is a post office next to the hotel.A.Study hard. B.Take piano lessons. C. Write stories. C)请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过 3个单词,将答案填写到答题2. What does the boy think the life will be like in 100 years 卡的相应位置。听独白前你将有 50 秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。(每小题 1 分)A.There will be more water. B.There will be fewer trees. C. There will be more pollution. 16. The winter camp will start on _________12th.3.When will the girl's father come back 17.Each child needs to pay _________yuan.A.On October 6th. B.On October 10th. C.On October 16th. 18.Children can play _________,football and ping-pong here.4. How many students play sports every day 19.Children can sing,dance and play computer games with some________.?A.20. B. 25. C.31 20.You can have an educational and ________winter holiday in the winter camp.5.What does the woman mean 二、单项填空(8分)A.Bob is always on time. 请阅读下面各小题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在B. Bob will be late this time. 答题卡上将该项涂黑。(每小题 1 分)C.Bob won't come here today. 21.I don't think Alice can do the job, because she has little________.A.success B. difference C.discussion D.experienceB)请听下面 4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,22. ______,your parents hardly say “I love you”, they love you very much .并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各 A. unless B. or C. so D. although小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍(每小题 1 分) 23. My mother is very kind. She hardly ever _______ to help others when they are in need.请听第 1段对话,回答第 6、7 小题6. How much bread do the speakers need A. agrees B. refuses C. decides D. plans24. It's necessary for students to learn how to work in groups. Sometimes it's even _____ than grades.A. Two pieces. B. Three pieces. C. Four pieces. A.more important B. less important C. the most important D.the least important7. What can we get from the conversation 25.—Does Judy like parties A. The speakers need some honey. B. The speakers should cook the egg first. —Yes. If you ________ her to your birthday party,she ________ very happy.C. The speakers should put some butter on the egg and bread. A. invite;is B. invite;will be C. will invite;is D. will invite;will be请听第 2段对话,回答第 8、9 小题 26. I feel tired because I have 5 classes and have to work for 40 hours ___.8. Where does the conversation probably take place A. seriously B. dearly C. weekly D. trulyA. In a shop. B.In a bookstore. C.At a party. 27. Julia can't go out with us tomorrow because she has to ___ her little sister at home.9.What can we know about the girl A. turn down B. hang out C. help out D. look afterA. Her mother doesn’t like flowers. 28. The school trip to the farm was really ___ for the students,because they learned a lot aboutB. Tomorrow is her mother's birthday. farming.C. She will choose a skirt for her mother. A. comfortable B. popular C. educational D.creative请听第 3段对话,回答第 10 至第 12 小题。 三、完形填空(26 分)10.Where is Anna going next year A)请选阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入相A.To America B.To Australia. C.To England. 应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题 1 分)11.What is Dave's dream job I want to be an __29___. I know it seems hard to realize(实现) my dream. But that's what IA.A tour guide. B.A reporter. C.A pianist. really want to be. I was outgoing with my family, but very__30____ in front of people. Drama(戏12. How long does Dave practice the piano every day 剧) classes helped me with this__31____ .A.For one hour B. For one and a half hours. C.For two hours.请听第 4段对话,回答第 13 至第 15 小题。第 1 页 共 4 页{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}I started practicing drama three years ago , because I thought it was a great way to __32____ my A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的 A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答acting skills. But above all, it would help _33___ realize my dream. I was surprised at how fast all 题卡上将该项涂黑。(每小题 2 分)this went. I became more confident(自信的), and I could see real ___34___ . I was very worried Awhen I got on the stage(舞台) for the first time. But when the play ___35____ , I was so proud of Good news for you,everyone!We have many kinds of robots on sale in our shop. Would you(为……骄傲) myself. I could feel __36____great my improvement was. Later, I was even more like to have a look at them There's always one you need and like.confident. I ___37___enjoyed acting. I became my parents' pride. They are very proud of me.Now I've started high school. But I kept on __38___drama. I'm not afraid to speak in front of No.1 Study Robotpeople any more. I feel___39___ and confident when it comes to speaking in front of my class, or Study Robot looks like a man's head. It is made in Shanghai. Ifmeeting with new people. I've also acted in some short movies. I ___40___that I will have a you have any difficulty in your study,it can give you great help. It iswonderful future! ¥399 each.It's important to know what your dream is. So you can work hard for it and make it __41____. No.2 Music RobotJust as Mohamed Ali once said,“If your___42___doesn't scar(e 使害怕)you, it isn't big enough.” I'm Music Robot is made in Beijing. It can play lots of music and itscared , ___43___I won't give up(放弃). can also sing. It can help you relax if you feel tired. You may ask it29. A. doctor B. engineer C. scientist D. actress to play any music or sing any song you like. It is ¥299 each.30. A. relaxed B. famous C. shy D. brave31. A. problem B. notice C. question D.message No.3 Time Robot32. A. fall B. change C. improve D. miss Time Robot looks like a clock,but it is not only a clock. It can33. A. us B. me C. her D. them also tell you when to get up. It can talk with people and answer the34. A. lessons B. stories C. reasons D. results questions about time. It is made in Nanjing and it is ¥199 each.35. A. ended B. started C. appeared D.shared36. A. how B.why C. when D.where No.4 Housework Robot37. A. nearly B. finally C. really D. hardly Housework Robot is very useful. It can help you do many38. A. watching B. teaching C. enjoying D. practicing kinds of housework. When you are tired after work or after39. A. careful B. comfortable C. personal D. scared school,you may ask it to do the housework. It is made in Wuhan. It40. A. decide B.want C. hope D. doubt is ¥11,100 each.41. A. come on B. come from C. come out D.come true 55. Which number of the robots can tell you the time to get up 42. A. dream B. habit C. role D. job A.No.1 . B.No.2. C. No.3. D. No.4.43. A. or B.but C. and D. so 56. How much should you pay if you want to buy two robots to help with study B)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案写在答题卡的 A. 798. B. 698. C. 498 D. 398.相应位置。每个词限用一次(每小题 1 分) 57. Which of the following is TRUE according to passage above them cover sure pour if make delicious piece hole one tell A. The four robots can all answer people's questions.Donuts(甜甜圈) are popular with the young. Most kids could eat them every day and I'm B. The four robots are made in different cities of China.__44___ you could, too. C. For your grandparents,Study Robot is the most useful.Do you like to eat apple yogurt donuts They taste ___45______ , and you can hardly get fat D. The unit price of Time Robot is higher than that of Music Robot.after eating them. Now let me ___46____ you how to make the apple donuts.You need an apple, a bottle of yogurt and some honey. ____47____ , cut the apple into slices(薄 B片). ____48____ the apple slices look more like real donuts, we have to poke(戳) a(n) __49____ We all know that students don't have much money to buy expensive presents(礼物).So asin the center of each slice. Next, ____50___ some yogurt into a bowl. Then, add two spoons of honey. students, what should you do if the birthdays of your parents,teachers,friends or classmates areDon't forget to mix the honey and the yogurt. Finally, ___51___ the slices with the yogurt.___52___ coming Here are some ideas for you.you love fruit, you can put some fruit on the top of the yogurt, like oranges, bananas or strawberries. To your parents. On your father's birthday or your mother's birthday, you can sing a song orRemember to cut the fruit into small ___53___ . Now you can put your apple yogurt donuts on a write a letter to your dad or mom, and you can also draw a picture or cook a big dinner for them.beautiful plate and share ___54___ with your family or friends. To your teacher. You can give a beautiful card to your teacher on his or her birthday. On the四、阅读理解(46 分) card, you can write down a few words of thanks and you can also write down the favorite thing you第 2 页 共 4 页{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}learned in the teacher's class this year. I am sure the card will make your teacher feel very happy. thanked his mom for all this.To your friend or your classmate. When your friend or classmate celebrates his or her birthday, “As Odin says, it is his best birthday ever,” Odin's mom wrote after the party.“Thank youyou can make a nice toy for him or her by hand. If he or she likes movies, you can see a movie with all.”him or her at home. If he or she likes sports, you can just play sports with him or her. 63.When is Odin's thirteenth birthday?I hope these ideas can help you. Just have a try! A. On Monday. B. On Thursday. C. On Friday. D. On Sunday.58.What can you do on your parents' birthdays according to the second paragraph 64.Why did Odin's mom post Odin's story on the Internet ①Sing them a song.②Write them a letter.③Draw them a picture.④Cook them a big dinner. A. Because Odin's friends might not come to his party, and she wanted to help him.A. ①②③ B.②③④ C.①③④ D.①②③④ B. Because she wanted him to have the best birthday in the world .59.What does the underlined word “them” refer to in Paragraph 2 C. Because she wanted to let everybody know that Odin's friends weren't good to him.A. your teachers. B. your parents. C. your friends. D. your classmates. D. Because she wanted to make Odin become famous and popular.60.What can you write down on it if you want to give your teacher a card according to the passage 65.What does the underlined word “spread” mean in Chinese A. How to make a nice and beautiful card. A. 阻止 B . 传播 C. 隐藏 D. 发明B. Why you don't like these classmates in class. 66.What did people do for Odin C. Something you learned in his or her class. A. They sent him less than 4,000 text messages.D. Something about your great birthday party. B. They brought him wishes and money.61.Which of the following best shows the structure(结构) of the passage C. They had a big party to celebrate his birthday.A. B. C. D. D. They asked Odin's friends to come to the party.67.What is the main idea of this passage A. A Boy with Asperger SyndromeB. Odin and His friendsC. The Best Birthday62.What's the best title for this passage D. True Friends or NotA. Nice Presents for Different People DB. Some Ways to Spend Different Birthday Parties Before you go to a place for your vacation, you may think about what to eat there. Some of youC. Never Buy Others Expensive Presents may choose to eat at five-star restaurants. In fact,you can also find some cheap and delicious food onD. Ways to Celebrate Birthdays with Little Money the streets. Here's some popular street food around the world.C Takoyaki is popular ball-shaped(球形的) Japanese food on the streets of Japan. Do you knowIt was a truly happy birthday. how Japanese people make it First, they mix flour(面粉) and eggs with water, and then pour themOdin is a thirteen-year-old Canadian boy,different from other children, he has the Asperger into a takoyaki machine. Second,they put a piece of octopus(章鱼) into each of the holes of theSyndrome(自闭症) .His 13th birthday was on Friday, and he didn't ask too much for it. He just takoyaki machine, and make the mixtur(e 混合物)into the shape of balls when the food cooks. Last,wanted a few of the 15 friends he invited to come to his party. But after he sent out the invitations, no they add something on the balls to make the food taste better.one replied. He was not happy with it. Along the streets of Thailand, you'll find delicious roti sai mai. The food looks like pieces ofOdin's mom was worried about him. She knew how difficult it was for him to try to make friends thin paper. In China, you'll probably meet someone selling a kind of pancake made from flour, oilbecause of his Asperger Syndrome. (油) and green onions on the streets. It is easy to make. Chinese people call the food “cong youShe decided to help him. She posted his story on the Internet, asking some moms to text(发短 bing”.信)“Happy Birthday!” to Odin's new mobile phone she bought for him“. I want him to feel special You can't miss the chimney(烟囱)cake in Europe. The name of the cake most probably comeson his thirteenth birthday,” she wrote. from its shape. You can find it in many countries in Europe.It spread quickly on the Internet, and Odin got at least 5,000 text messages saying “Happy So next time you travel, be sure to go to the streets for a pretty good eating experience.Birthday!” . People also posted birthday wishes for him on the Internet. Even the wife of Canada's 68.Which of the following is the RIGHT order according to Paragraph 2 Prime Minister(总理) showed her wishes for him. a. Cut octopus into pieces and put the pieces into the takoyaki machine.Thousands of people got together near Odin's home. They had a party for him to celebrate his b. Add something to give the balls a special taste.birthday. The place was full of gifts and love. Everyone wanted to take a photo with Odin.“ It's c. Turn the mixture to make a ball-shape.amazing that so many people care about my birthday. I feel really happy,” said Odin. He also d. Mix flour, eggs and water together.第 3 页 共 4 页{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}e. Pour the mixture into a takoyaki machine. 请阅读下面对话,根据对话内容从方框中选择恰当的句子填入空白中,使对话通顺、合理、A. a-d-b-e-c B. a-d-e-b-c C. d-b-a-c-e D. d-e-a-c-b 意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。(每空一句,每小题 1 分)69.What do takoyaki and “cong you bing” have in common according to the passage (Andy and Becky are talking about future life.Andy=A Becky=B)A. It is difficult to make both of them. A:78.__________B. They both look like paper. B:Oh, I think our life will be much better.C. They both come from Europe. A:79.__________D. People need flour to make them. B:We'll live on the space station.70. How many kinds of street food are mentioned(被提及) in the passage A:80.__________A. Two. B. Three. C. Four. D. Five. B:We'll fly a spaceship to get there.71.Which of the following is TRUE according to the passage A:Will life be interesting there A.Japanese people mix flour and rice with water to make takoyaki . B:Yes, I think it will be more interesting.B.You can miss the chimney(烟囱)cake in Europe . A:81.__________C.Takoyaki is popular ball-shaped(球形的) Chinese food on the streets of China . B:Yes, of course there will. I think the shopping malls will have all kinds of things and we will takeD.In China, it is easy to make “cong you bing”. everything for free.72.What's the main purpose of the passage A:Sounds great.82.__________A. To tell us some popular street food around the world. B:I agree. People will have a happier life.B. To tell us some delicious junk food in Europe. A.Where will we live C. To tell us some unhealthy fast food around the world. B.How will we get there D. To tell us some beautiful streets around the world. C.We will fly rockets to get there.B) 请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原 D.Our life will be more boring than before.到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。(每小题 2 分) E.Maybe everyone will enjoy his life there.Can you become a pilot or a pianist Maybe. The most important thing is to find something that F.Will there be banks, schools, and shopping malls you love to do and makes you happy. G.What do you think our life will be like in 50 years Look for your hidden(隐藏的) talent. We all know people who are good at painting or sports. 六、书面表达(15 分)They are the lucky ones who have a natural talent for what they love to do. ___73_____ It's just that 春节将至,新的一年即将到来。俗话说“一年之计在于春”,在新的一年里,你有什么计划呢?you might have to look for it a little harder. 有没有需要改变的习惯?有没有新的愿望要实现呢?请根据以下提示,以“My New Year'sIt won't happen overnight(一夜之间).Developing a new talent takes time. Don't worry if you Resolutions”为题,用英语写一篇短文,介绍一下你的新年决心。haven't found out yours by the end of a day, a week or even a month. _____74_____ 写作要点:Find out what excites you. _____75_____And the more you keep doing it, the better you'll 1.What are your New Year's resolutions (List at least three of them.)become. 2.How do you make them come true Be open to new ideas. ____76______Even the famous writer had to start somewhere. Make 3.Why are you going to do these today your day to try something new. 要求:___77_____ Sometimes you don't need to look further than your own families to see who can 1.短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;teach you something useful. 2.短文中不能出现真实的人名和地名;A.Ask someone to help you. 3.词数不少于 80 字,短文标题和开头已给出,不计入总词数。B.In the end, you will get it.C.I want to get a lot of exercise. My New Year's ResolutionsD.I'm going to learn to play the piano. The Spring Festival is coming soon . To make my life better and easier,......E.But that doesn't mean you can't find anything you're good at. __________________________________________________________________________F.You shouldn't say that you can't write a book if you've never really tried. __________________________________________________________________________G.The more interest you have in a hobby, the more you'll want to keep doing it. __________________________________________________________________________五、补全对话(5分) __________________________________________________________________________第 4 页 共 4 页{#{QQABKYSAggggABAAABgCQQ2ACgOQkBCAAYgOwBAUoAAAyAFABAA=}#}南昌二十八中教育集团2024-2025学年第一学期期末试题卷八年级英语一、听力测试(20分)A)请听下面5段对话。每段对话后有一小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都将有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题,每段对话读两遍。(每小题1分)1. What is the woman going to do 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Study hard. B. Take piano lessons. C. Write stories.2. What does the boy think the life will be like in 100 years 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. There will be more water. B. There will be fewer trees. C. There will be more pollution.3. When will the girl’s father come back 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. On October 6th. B. On October 10th. C. On October 16th.4. How many students play sports every day 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. 20. B. 25. C. 315. What does the woman mean 【此处可播放相关音频,请去附件查看】A. Bob is always on time. B. Bob will be late this time. C. Bob won’t come here today.B)请听下面4段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍(每小题1分)请听对话,回答小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How much bread do the speakers need A. Two pieces. B. Three pieces. C. Four pieces.7. What can we get from the conversation A. The speakers need some honey.B. The speakers should cook the egg first.C. The speakers should put some butter on the egg and bread.请听对话,回答小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where does the conversation probably take place A. In a shop. B. In a bookstore. C. At a party.9. What can we know about the girl A. Her mother doesn’t like flowers. B. Tomorrow is her mother’s birthday. C. She will choose a skirt for her mother.请听对话,回答小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where is Anna going next year A. To America B. To Australia. C. To England.11. What is Dave’s dream job A. A tour guide. B. A reporter. C. A pianist.12. How long does Dave practice the piano every day A. For one hour B. For one and a half hours. C. For two hours.请听对话,回答小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What time is the man going to get up tomorrow morning A. At 6:00. B. At 7:00. C. At 8:00.14. Where would the man like to have a meal this evening A. In his room. B. In the dining hall. C. In a restaurant.15. What can we get from the conversation A. The man can have a free dinner in the hotel.B. The man can use the Internet in the hotel.C. There is a post office next to the hotel.请听下面一段独白,根据独白内容完成下列句子,每个空格不超过3个单词,将答案填写到答题卡的相应位置。听独白前你将有50秒钟的时间阅读句子内容。独白读两遍。【此处可播放相关音频,请去附件查看】16. The winter camp will start on _________ 12th.17. Each child needs to pay _________ yuan.18. Children can play _________, football and ping-pong here.19. Children can sing, dance and play computer games with some_________.20. You can have an educational and _________winter holiday in the winter camp.二、单项填空(8分)请阅读下面各小题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题1分)21. I don’t think Alice can do the job, because she has little ______.A success B. difference C. discussion D. experience22. ______ your parents hardly say “I love you”, they love you very much.A. Unless B. Or C. So D. Although23. My mother is very kind. She hardly ever ________ to help others when they are in need.A. agrees B. refuses C. decides D. plans24. It’s necessary for students to learn how to work in groups. Sometimes it’s even ______ than grades.A. more important B. less important C. the most important D. the least important25. —Does Judy like parties —Yes. If you ________her to your birthday party, she ________very happy.A. invite; is B. invite; will be C. will invite; is D. will invite; will be26. I feel tired because I have 5 classes and have to work for 40 hours ______.A. seriously B. dearly C. weekly D. truly27. Julia can’t go out with us tomorrow because she has to ______ her little sister at home.A. turn down B. hang out C. help out D. look after28. The school trip to the farm was really ______ for the students, because they learned a lot about farming.A. comfortable B. popular C. educational D. creative三、完形填空(26分)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I want to be an ____29____. I know it seems hard to realize (实现) my dream. But that’s what I really want to be. I was outgoing with my family, but very ____30____ in front of people. Drama (戏剧) classes helped me with this ____31____.I started practicing drama three years ago, because I thought it was a great way to ____32____ my acting skills. But above all, it would help ____33____ realize my dream. I was surprised at how fast all this went. I became more confident (自信的), and I could see real ____34____. I was very worried when I got on the stage (舞台) for the first time. But when the play ____35____, I was so proud of (为……骄傲) myself. I could feel ____36____ great my improvement was. Later, I was even more confident. I ____37____ enjoyed acting. I became my parents’ pride. They are very proud of me.Now I’ve started high school. But I kept on ____38____ drama. I’m not afraid to speak in front of people any more. I feel ____39____ and confident when it comes to speaking in front of my class, or meeting with new people. I’ve also acted in some short movies. I ____40____ that I will have a wonderful future!It’s important to know what your dream is. So you can work hard for it and make it ____41____. Just as Mohamed Ali once said, “If your ____42____ doesn’t scare (使害怕) you, it isn’t big enough.” I’m scared, ____43____ I won’t give up (放弃).29. A. doctor B. engineer C. scientist D. actress30. A. relaxed B. famous C. shy D. brave31. A. problem B. notice C. question D. message32. A. fall B. change C. improve D. miss33. A. us B. me C. her D. them34. A. lessons B. stories C. reasons D. results35. A. ended B. started C. appeared D. shared36. A. how B. why C. when D. where37. A. nearly B. finally C. really D. hardly38. A. watching B. teaching C. enjoying D. practicing39. A. careful B. comfortable C. personal D. scared40. A. decide B. want C. hope D. doubt41. A. come on B. come from C. come out D. come true42. A. dream B. habit C. role D. job43. A. or B. but C. and D. so请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空,并将答案写在答题卡的相应位置。每个词限用一次them cover sure pour if make delicious piece hole one tellDonuts (甜甜圈) are popular with the young. Most kids could eat them every day and I’m ____44____ you could, too.Do you like to eat apple yogurt donuts They taste ____45____, and you can hardly get fat after eating them. Now let me ____46____ you how to make the apple donuts.You need an apple, a bottle of yogurt and some honey. ____47____, cut the apple into slices (薄片). ____48____ the apple slices look more like real donuts, we have to poke (戳) a(n) ____49____ in the center of each slice. Next, ____50____ some yogurt into a bowl. Then, add two spoons of honey. Don’t forget to mix the honey and the yogurt. Finally, ____51____ the slices with the yogurt. ____52____ you love fruit, you can put some fruit on the top of the yogurt, like oranges, bananas or strawberries. Remember to cut the fruit into small ____53____. Now you can put your apple yogurt donuts on a beautiful plate and share ____54____ with your family or friends.四、阅读理解(46分)A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题2分)AGood news for you, everyone! We have many kinds of robots on sale in our shop. Would you like to have a look at them There’s always one you need and like.No 1 Study Robot Study Robot looks like a man’s head. It is made in Shanghai. If you have any difficulty in your study, it can give you great help. It is ¥399 each.No. 2 Music Robot Music Robot is made in Beijing. It can play lots of music and it can also sing. It can help you relax if you feel tired. You may ask it to play any music or sing any song you like. It is ¥299 each.No. 3 Time Robot Time Robot looks like a clock, but it is not only a clock. It can also tell you when to get up. It can talk with people and answer the questions about time. It is made in Nanjing and it is ¥199 each.No. 4 Housework Robot Housework Robot is very useful. It can help you do many kinds of housework. When you are tired after work or after school, you may ask it to do the housework. It is made in Wuhan. It is ¥11,100 each.55. Which number of the robots can tell you the time to get up A. No. 1. B. No. 2. C. No. 3. D. No. 4.56. How much should you pay if you want to buy two robots to help with study A. 798. B. 698. C. 498 D. 398.57. Which of the following is TRUE according to the passage above A. The four robots can all answer people’s questions.B. The four robots are made in different cities of China.C. For your grandparents, Study Robot is the most useful.D. The unit price of Time Robot is higher than that of Music Robot.BWe all know that students don’t have much money to buy expensive presents (礼物). So as students, what should you do if the birthdays of your parents, teachers, friends or classmates are coming Here are some ideas for you.To your parents. On your father’s birthday or your mother’s birthday, you can sing a song or write a letter to your dad or mom, and you can also draw a picture or cook a big dinner for them.To your teacher. You can give a beautiful card to your teacher on his or her birthday. On the card you can write down a few words of thanks and you can also write down the favorite thing you learned in the teacher’s class this year. I am sure the card will make your teacher feel very happy.To your friend or your classmate. When your friend or classmate celebrates his or her birthday, you can make a nice toy for him or her by hand. If he or she likes movies, you can see a movie with him or her at home. If he or she likes sports, you can just play sports with him or her.I hope these ideas can help you. Just have a try!58. What can you do on your parents’ birthdays according to the second paragraph ①Sing them a song. ②Write them a letter. ③Draw them a picture. ④Cook them a big dinner.A. ①②③ B. ②③④ C. ①③④ D. ①②③④59. What does the underlined word “them” refer to in Paragraph 2 A. your teachers. B. your parents. C. your friends. D. your classmates.60. What can you write down on it if you want to give your teacher a card according to the passage A. How to make a nice and beautiful card. B. Why you don’t like these classmates in class.C. Something you learned in his or her class. D. Something about your great birthday party.61. Which of the following best shows the structure (结构) of the passage A. B. C. D.62. What’s the best title for this passage A. Nice Presents for Different People B. Some Ways to Spend Different Birthday PartiesC. Never Buy Others Expensive Presents D. Ways to Celebrate Birthdays with Little MoneyCIt was a truly happy birthday. Odin is a thirteen-year-old Canadian boy, different from other children, he has the Asperger Syndrome (自闭症). His 13th birthday was on Friday, and he didn’t ask too much for it. He just wanted a few of the 15 friends he invited to come to his party. But after he sent out the invitations, no one replied. He was not happy with it.Odin’s mom was worried about him. She knew how difficult it was for him to try to make friends because of his Asperger Syndrome.She decided to help him. She posted his story on the Internet, asking some moms to text (发短信) “Happy Birthday!” to Odin’s new mobile phone she bought for him. “I want him to feel special on his thirteenth birthday,” she wrote.It spread quickly on the Internet, and Odin got at least 5,000 text messages saying “Happy Birthday!”. People also posted birthday wishes for him on the Internet. Even the wife of Canada’s Prime Minister (总理) showed her wishes for him.Thousands of people got together near Odin’s home. They had a party for him to celebrate his birthday. The place was full of gifts and love. Everyone wanted to take a photo with Odin. “It’s amazing that so many people care about my birthday. I feel really happy,” said Odin. He also thanked his mom for all this.“As Odin says, it is his best birthday ever,” Odin’s mom wrote after the party. “Thank you all.”63 When is Odin’s thirteenth birthday A. On Monday. B. On Thursday. C. On Friday. D. On Sunday.64. Why did Odin’s mom post Odin’s story on the Internet A. Because Odin’s friends might not come to his party, and she wanted to help him.B. Because she wanted him to have the best birthday in the world.C. Because she wanted to let everybody know that Odin’s friends weren’t good to him.D. Because she wanted to make Odin become famous and popular.65. What does the underlined word “spread” mean in Chinese A. 阻止 B. 传播 C. 隐藏 D. 发明66. What did people do for Odin A. They sent him less than 4,000 text messages. B. They brought him wishes and money.C. They had a big party to celebrate his birthday. D. They asked Odin’s friends to come to the party.67. What is the main idea of this passage A. A Boy with Asperger Syndrome B. Odin and His friendsC. The Best Birthday D. True Friends or NotDBefore you go to a place for your vacation, you may think about what to eat there. Some of you may choose to eat at five-star restaurants. In fact, you can also find some cheap and delicious food on the streets. Here’s some popular street food around the world.Takoyaki is popular ball-shaped (球形的) Japanese food on the streets of Japan. Do you know how Japanese people make it First, they mix flour (面粉) and eggs with water, and then pour them into a takoyaki machine. Second, they put a piece of octopus (章鱼) into each of the holes of the takoyaki machine, and make the mixture (混合物) into the shape of balls when the food cooks. Last, they add something on the balls to make the food taste better.Along the streets of Thailand, you’ll find delicious roti sai mai. The food looks like pieces of thin paper.In China, you’ll probably meet someone selling a kind of pancake made from flour, oil (油) and green onions on the streets. It is easy to make. Chinese people call the food cong you bing.You can’t miss the chimney (烟囱) cake in Europe. The name of the cake most probably comes from its shape. You can find it in many countries in Europe.So next time you travel, be sure to go to the streets for a pretty good eating experience.68. Which of the following is the RIGHT order according to Paragraph 2 a. Cut octopus into pieces and put the pieces into the takoyaki machine.b. Add something to give the balls a special taste.c. Turn the mixture to make a ball-shape.d. Mix flour, eggs and water together.e. Pour the mixture into a takoyaki machine.A. a-d-b-e-c B. a-d-e-b-c C. d-b-a-c-e D. d-e-a-c-b69. What do takoyaki and cong you bing have in common according to the passage A. It is difficult to make both of them. B. They both look like paper.C. They both come from Europe. D. People need flour to make them.70. How many kinds of street food are mentioned (被提及) in the passage A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.71. Which of the following is TRUE according to the passage A. Japanese people mix flour and rice with water to make takoyaki.B. You can miss the chimney (烟囱) cake in Europe.C. Takoyaki is popular ball-shaped (球形的) Chinese food on the streets of China.D. In China, it is easy to make cong you bing.72. What’s the main purpose of the passage A. To tell us some popular street food around the world.B. To tell us some delicious junk food in Europe.C. To tell us some unhealthy fast food around the world.D. To tell us some beautiful streets around the world.请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卡上将其序号涂黑。Can you become a pilot or a pianist Maybe. The most important thing is to find something that you love to do and makes you happy.Look for your hidden (隐藏的) talent. We all know people who are good at painting or sports. They are the lucky ones who have a natural talent for what they love to do. ____73____ It’s just that you might have to look for it a little harder.It won’t happen overnight (一夜之间). Developing a new talent takes time. Don’t worry if you haven’t found out yours by the end of a day, a week or even a month. ____74____Find out what excites you. ____75____ And the more you keep doing it, the better you’ll become.Be open to new ideas. ____76____ Even the famous writer had to start somewhere. Make today your day to try something new.____77____ Sometimes you don’t need to look further than your own families to see who can teach you something useful.A. Ask someone to help you.B. In the end, you will get it.C. I want to get a lot of exercise.D. I’m going to learn to play the piano.E. But that doesn’t mean you can’t find anything you’re good at.F. You shouldn’t say that you can’t write a book if you’ve never really tried.G. The more interest you have in a hobby, the more you’ll want to keep doing it.五、补全对话(5分)请阅读下面对话,根据对话内容选择恰当的句子填入空白中,使对话通顺、合理、意思完整,并在答题卡上将其序号涂黑。(Andy and Becky are talking about future life. Andy=A Becky=B)A: ____78____B: Oh, I think our life will be much better.A: ____79____B: We’ll live on the space station.A: ____80____B: We’ll fly a spaceship to get there.A: Will life be interesting there B: Yes, I think it will be more interesting.A: ____81____B: Yes, of course there will. I think the shopping malls will have all kinds of things and we will take everything for free.A: Sounds great. ____82____B: I agree People will have a happier life.A. Where will we live B. How will we get there C. We will fly rockets to get there.D. Our life will be more boring than before.E. Maybe everyone will enjoy his life there.F. Will there be banks, schools, and shopping malls G. What do you think our life will be like in 50 years 六、书面表达(15分)83. 春节将至,新的一年即将到来。俗话说“一年之计在于春”,在新的一年里,你有什么计划呢?有没有需要改变的习惯?有没有新的愿望要实现呢?请根据以下提示,以“My New Year’s Resolutions”为题,用英语写一篇短文,介绍一下你的新年决心。写作要点:1. What are your New Year’s resolutions (List at least three of them.)2. How do you make them come true 3. Why are you going to do these 要求:1. 短文应包括所有的写作要点,条理清楚,行文连贯,可适当发挥;2. 短文中不能出现真实的人名和地名;3. 词数不少于80字,短文标题和开头已给出,不计入总词数。My New Year’s ResolutionsThe Spring Festival is coming soon. To make my life better and easier…________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 24八年级英语听力.mp3 24八年级英语答案.pdf 24八年级英语试卷.pdf 江西省南昌市第二十八中学教育集团2024-2025学年八年级上学期期末考试英语试题(学生用).docx 江西省南昌市第二十八中学教育集团2024-2025学年八年级上学期期末考试英语试题(教师用).docx 24八年级英语听力.mp3