资源简介 河南省洛阳2025-2026学年九年级英语上期中模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】(总分120 时间120分钟)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力选择(满分15分)1.What’s Tom’s favorite subject A.History. B.English. C.Math.2.How’s the weather in London today A.Sunny. B.Cloudy. C.Rainy.3.What is Lisa planning for this evening A.To go to the museum. B.To clean the house. C.To visit her grandparents.4.Where is the cinema A.Next to the post office. B.Opposite the train station. C.Near a big supermarket.5.Why is the man’s friend’s English hard to understand A.She comes from India.B.She can’t learn English well.C.She speaks too quickly.听下面一段对话,回答以下小题。6.What does the father think is the most important A.The cups. B.The water. C.Tea leaves.7.Why does the father like drinking tea A.It keeps him healthy. B.It makes him relaxed. C.It helps make friends.听下面一段对话,回答以下小题。8.What are the speakers mainly talking about A.A summer camp. B.Paper cutting. C.A birthday gift.9.What is the relationship between the speakers A.Strangers. B.Friends. C.Mother and son.听下面一段对话,回答以下小题。10.What did Tom win in Grade 8 A.A football match. B.A baseball match. C.A basketball match.11.What does Helen want to be in the future A.An astronaut. B.A scientist. C.A violinist.12.Why will Tom and Helen make a card A.To paint pictures. B.To take notes. C.To thank their teachers.听下面一段对话,回答三个小题。13.What does the man exercise for A.Losing weight. B.Relaxing himself. C.Making friends.14.Which sport does the woman like best A.Swimming. B.Running. C.Bike riding.15.When are they going to start to exercise together A.Right now. B.This weekend. C.Tomorrow.二、听力填空(满分5分)听下面一段短文。请用你所听到的内容,填写表格中所缺单词,每空限填一词或一个数字。短文读两遍。Learn to Make a Bookmark (书签)Things Prepared All of you have prepared some colored 16 and card paper right for the bookmark.What to Do First, we are going to pick up some leaves that have 17 off trees. Then you will choose the leaves you need. After that, try to stick (粘) them 18 on the paper. In the end, you can write some beautiful 19 on your bookmark.A Tip In order to make your bookmark more beautiful, I 20 that you should work in groups.阅读理解(满分45分)AAn Amazing Theme Park: Happy ValleyLocation Gift shop and snack bar●In Overseas Chinese Town, Shenzhen City, Guangdong Province ●Lots of books, T-shirts and toys. ●You will love our ice cream and fresh fruit juice.Tickets How to get there●All-day ticket of Happy Valley: 180/ person. ●Night ticket of Happy Valley: 60/ person valid (有效的) between 18:30 and 22:00. ●Ticket of Happy Train: 40/ person. ●Tickets of Happy Valley & Happy Train: 200/ person. ●Tickets are free to the people over 70 and under 3. ●By tourist bus No.1 (running between Luohu Railway Station and Happy Valley). ●By bus No. 20, 21, 26, 27, then get off at Window of the World Station and walk for about 3 minutes to Happy Valley. ●By subway Line 1 (running between 06:30 — 23:30), get off at the stop of Window of the World Station and leave from Exit A, then walk for about 3 minutes to Happy Valley.Groups●School groups are welcome on Tuesdays and Wednesdays. ●The theme park is also available to rent (租用) for birthday parties. ●The park is totally accessible (可进入的) to people with disabilities. ●Visit us on the website to place your order for a group in advance (提前).21.Where is Happy Valley A.In Overseas Chinese Town, Beijing. B.In Overseas Chinese Town, Shenzhen.C.In Window of the World, Shenzhen. D.In Luohu Railway Station, Guangdong.22.How much should a couple with their child under 3 pay for the All-day tickets A. 180. B. 360. C. 540. D. 60023.How can people get to Happy Valley A.Take bus No.21 and get off at Happy Valley.B.Take subway Line 1 and get off at Happy Valley.C.Take tourist bus No.1 and get off at Window of the World Station.D.Take subway Line 1, get off at Window of the World Station and exit from A.24.What do we know from the text A.A person in a wheelchair can visit the park.B.Birthday parties can be held in the theme park at 23:30.C.On Tuesdays and Thursdays school groups are welcome.D.Tourists can buy fresh fruits in the gift shop and snack bar.25.Where can we possibly find this kind of information A.In a story book. B.In a language book.C.In a travel guidebook. D.In a science book.BEnjoy DIY TimeBusy with your schoolwork on weekdays Why not give yourself a chance to try something new We have enough materials for e and do your DIYs with the instructions below!A crème br lée (焦糖布蕾) ● Mix egg yolks and sugar to make yolk liquid (蛋黄液). ● Mix light cream and milk with yolk liquid. ● Put the liquid in cups, cover the cups with tin foil (锡纸), and put them into the oven (烤箱), at a temperature of 160℃. ●Take the cups out of the oven and cool them down in the fridge. ●Put some sugar on them, and then heat them until the sugar turns brown. Time: 4:00 p.m.—4:30 p.m. on Monday Place: The dining hall Teacher: Miss ZhouA Chinese kite ●Fold the bamboo into the required shape and cut it into smaller strips (条). ●Use the bamboo strips to make a kite model you like. ●Stick the paper to the bamboo structure. ●Draw pictures on the paper. ● Fix all parts of the kite together. ● Check its structure and the length of the lines. Time: 4:30 p.m.—5:30 p.m. on Friday Place: The art room Teacher: Mr. Li根据材料内容选择最佳答案。26.What will we need to make a crème br lée a. Egg yolks. b. Sugar. c. Bamboo. d. Milk. e. Light cream. f. Lines.A.a,b,c,e B.a,b, c,f C.a,b,d,e D.c,d,e,f27.When can we make a crème br lée A.4:00 p.m.—4:30 p.m. on Monday. B.4:00 p.m.—4:30 p.m. on Friday.C.4:30 p.m.—5:30 p.m. on Monday. D.4:30 p.m.—5:30 p.m. on Friday.28.Where is the Chinese kite-making activity held A.The dining hall. B.The art room. C.The music room. D.The gym.29.What can we learn from the text A.Mr. Li teaches students to make a crème br lée.B.Students may spend two hours making a Chinese kite.C.Students can do the two kinds of DIYs on the same day.D.Students may use the bamboo strips to make a kite model they like.30.What is the text A.A report. B.A notice. C.A diary. D.A letter.C“Going on holiday with blind people opens your eyes,” says Wendy Coley. She often goes on tours with Travel Eyes, a company that takes tourists traveling around the world. For each tour, half of the people can see and half can’t. A person who can see travels with a person who can’t. The world is there for sighted (有视力的) people but that can cause problems for the blind. So, sighted members might describe the size and color of a building, or the smiles of strangers passing by. They might explain the food, “Our lunch is a sandwich in the center of your plate, and chips in a bowl to the right of your plate.”Clearly, it is good for blind travelers. They are able to learn about new places and make new friends. “You don’t worry about danger any more. That’s really important,” says Jenny Tween, a blind tourist. But it is also of benefit to sighted travelers. Wendy is one of them. She says that when you describe what you see, you see things in a very different way. The tour manager, Hannah Vince, agrees, “Sighted people learn a lot from these trips. It’s a two-way thing.” Traveling with blind people and describing the world to them makes sighted people go more slowly and look more closely at colors, shapes, and the sizes of things. Blind people can also help sighted people find more about the smells of food or flowers, and the sounds of music or traffic.In the end, this isn’t a story about people who can see helping people who can’t. It’s about people with different abilities showing each other new ways of experiencing the world and meeting new friends.根据材料内容选择最佳答案。31.What do we know about tours with Travel Eyes A.Most of the tourists are blind people.B.They are organized by Wendy Coley.C.A blind person travels with a sighted person.D.Blind people join in the tours at half price.32.What does the underlined word“They” in Paragraph 1 refer to A.Tourists. B.Strangers. C.Blind people. D.Sighted members.33.How does Jenny Tween feel during the tours A.Safe. B.Sleepy. C.Nervous. D.Surprised.34.What does Hannah Vince mean by saying “It’s a two-way thing.” in Paragraph 2 A.The tour needs both sighted and blind people to join together.B.Both sighted and blind travelers can get benefits from the tour.C.The tour has two different ways for people to experience the world.D.Sighted people and blind people need to help each other during the tour.35.What is the best title for the text A.Shared Travel. B.Help Blind People. C.Happy Holiday. D.Travel Around the World.D根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。Progress means the act of going forward. Making progress can make us healthy and happy in life. 36 If we think positively, it can be useful and helpful. We need to know that problems are part of our lives. After we solve problems one after another, we can make more progress and become stronger.Having confidence (自信心) is helpful for us to make progress. 37 These people can make us confident and help us towards progress.Slow progress is still progress. It doesn’t matter how slowly you go as long as you do not stop. 38 Even if progress is slow, try not to be worried. The important thing is that we keep taking steps towards our goals and clearly remember what our goals are all the time. The actual speed isn’t important.39 Sometimes, maybe it feels like we’re taking one step forward and three steps back, but it won’t always be like that. Keep going towards our goals and we can more easily make the progress we want.Progress doesn’t always happen in a straight line. The road to success is always full of challenges and difficulties. We can’t make it easily. 40A.Progress never follows a trouble-free road.B.Progress usually comes a lot more slowly than we expect.C.We should stay with people who believe in our success and actively support us.D.But we will achieve higher levels as long as we keep working.E.To make more progress in life, start looking at problems in a different way.四、选词填空(满分10分)阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。during, write, draw, real, decide, different, what, they, much, gameThe winter holiday is coming. What kind of homework do your teachers usually give you 41 the holiday When Sheng Zeqi was a 7th-grader, Journey to the West was a must-read book for students after class. Her teacher asked 42 to tell the story in a special way. Sheng thought hard and had a plan. She was going to tell 43 happened in the story by 44 pictures.Sheng didn’t just draw random (随意的) pictures. She thought of a 45 she usually played with her parents when she was young. She 46 to turn Journey to the West into a road map. Her map had eighty-one 47 locations (地点). They exactly told the story of Journey to the West. She also 48 some interesting conversations for the four characters. The work took her a lot of time, but she enjoyed it very much.Sheng 49 did a good job in turning the novel into pictures. “My parents were very happy when they saw my work,” Sheng said. “And I know 50 clearly about the four characters and their amazing journey than before.”五、短文填空(满分5分)阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。There are three common questions about how to improve our English.The first question is about real English. Watching English films 51 a good way. When we are tired after studying for a long time, we can watch an English film to relax. While watching it, we can also learn real English at 52 same time.The second question is about speaking. Most students feel too shy to talk with foreigners. “Where are you from ” “What do you think of China ” These are both good questions 53 start a conversation. Before we begin, take a deep breath and smile! Smiling always helps.The third question is about vocabulary. We want to remember all the new words. The problem is that we write them down 54 we forget them soon. Write eight or ten words 55 a piece of paper and put it in our bedroom. Try to remember them. Spell the words whenever we see them, and change them every day.六、补全对话(满分10分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Rose. I noticed you’re really good at English.B: Thanks, Andy!A: 56 B: Yes. I think practice is the key. I try to read English articles or a few pages of a book every day.A: That’s a good way. What about listening skills B: Watching English movies or TV shows helps me a lot.A: I’ll try that. 57 B: I remember new words by using flashcards and apps. I also use new words to make sentences.A: Very useful advice! By the way, the weekend is coming. 58 B: I plan to visit my grandparents. What about you A: 59 .B: Sounds fun! Hope you have a good time.A: 60 . You too.七、书面表达(满分15分)61.一个安静文明的校园环境对每个人都很重要,但是走廊里打闹喧哗的声音,校园里乱扔垃圾的“潇洒”……破坏了这份宁静,请你以一名学生的身份对其他同学提出倡议,给出您宝贵的建议。题目:A quiet and civilized campus environment要点:1.安静文明的(civilized) 校园环境对学习和身心发展的重要性。2.作为学生,从日常行为的不同维度给出至少三个方面的建议,且建议切实可行,贴近生活。3.100词左右,不超过120词。注意:认真审题,字体工整,卷面干净。________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】W: Tom, you’re really good at math. It must be your favorite subject, right M: Thanks. I like math and history, but English is my favorite.2.C【原文】W: Uncle Sam, it’s cloudy and cool in Zhengzhou today. How’s the weather in London M: It’s raining cats and dogs. So we all stay at home.3.B【原文】M: Hi, Lisa! I plan to go to the museum this evening. Would you like to go with me W: Sounds great! But I have to clean the house for my grandparents’ visit.4.C【原文】M: Excuse me Can you tell me where the cinema is, please W: Um… Just a moment. Oh yes, it’s opposite the post office near a big supermarket.5.A【原文】W: It’s hard for me to understand your friend’s English.M: Of course. She comes from India and speaks quite differently from British people.6.B 7.C【原文】W: Dad, what are those things M: They’re tea sets for making tea. It’s a traditional Chinese way to make tea.W: Sounds interesting. Could you tell me more about tea M: Sure. Water is the most important. Good water makes good tea.W: So it is.M: Don’t make the cups full. It will be too hot for people to hold.W: Oh, I didn’t know it before. How do you know so much about tea, Dad M: I often drink tea. I love it because drinking tea helps me make friends.W: Oh, I know it a lot! Thanks.8.A 9.B【原文】W: Hi, Liu Dong.M: Hey, Lucy.W: I heard you went to a summer camp. Can you tell me something about it M: There were different kinds of lessons in the summer camp, such as kite making, paper cutting and 3D printing.W: What lesson did you take M: 3D-printing and paper cutting.W: Cool! Did you make anything special with 3D-printing M: Yes, I made a model bridge for my mother as a birthday gift.W: Good for you!10.C 11.A 12.C【原文】W: How time flies. Junior high school days are almost over. Do you have any special memories, Tom M: Yes, Helen. I remember that when I was in grade eight, my teammates and I won the basketball match. It was so exciting.W: That’s true. We were so proud of you at that time.M: I used to play basketball. But now I’m more interested in science and the violin.W: So what do you want to be in the future A scientist or a violinist M: A scientist, I think. What about you, Helen What do you want to be W: I want to be an astronaut. I love space and my family have always encouraged me to follow what I like.M: Wonderful, I’m sure you can do it well in the future.W: Thanks. Tomorrow is the last day in our school. Why don’t we send each of our teachers a thank you card by hand It will be meaningful.M: Good idea. Let’s go and make it.13.A 14.C 15.B【原文】M: I need to exercise and lose some weight.W: Can I join you I think I need some exercise to be healthy.M: Sure. What kind of exercise do you want to do W: I’m not sure. Swimming or running M: What about going running W: Good. We can run whenever we want.M: We can also do other sports like bike riding.W: Yes, it’s more interesting and relaxing. I like it best.M: A friend of mine goes bike riding every weekend. We can join his bike riding club and meet other riders.W: It must be fun to go bike riding with some new friends.M: Great. I’ll call my friend tomorrow. Let’s start this weekend.W: OK.16.pencils 17.fallen 18.carefully 19.sentences 20.suggest【原文】Boys and girls, today, we’ll learn to make a bookmark with leaves in the art class. Now, listen to me carefully. Please make sure you understand what you are going to do. All of you have prepared some colored pencils and card paper right for the bookmark. Now let’s see what to do. First, we are going to pick up some leaves that have fallen off trees. Then you will choose the leaves you need. After that, try to stick them carefully on the paper. In the end, you can write some beautiful sentences on your bookmark. Here is a small tip: in order to make your bookmark more beautiful, I suggest that you should work in groups. That’s it. It’s time for us to collect leaves. Please put on your jackets and let’s go outside.21.B 22.B 23.D 24.A 25.C【导语】本文介绍了深圳欢乐谷的位置、礼品店与小吃吧、各类门票价格及免费政策、前往方式、团体接待安排(含学校团体、生日派对租用等)以及无障碍设施等信息。21.细节理解题。根据“Overseas Chinese Town, Shenzhen City, Guangdong Province”可知,主题公园位于广东省深圳市华侨城。故选B。22.推理判断题。根据“All-day ticket of Happy Valley: 180/ person.”和“Tickets are free to the people over 70 and under 3.”可知,成人全日票 180 元/人,3 岁以下儿童免费,所以夫妻二人共 360 元。故选B。23.细节理解题。根据“By subway Line 1 (running between 06:30 — 23:30), get off at the stop of Window of the World Station and leave from Exit A, then walk for about 3 minutes to Happy Valley.”可知,乘坐地铁 1 号线,在“Window of the World Station”下车并从 A 出口出站再步行约 3 分钟可到达。故选D。24.细节理解题。根据“The park is totally accessible to people with disabilities.”可知,这个公园对残疾人完全开放,坐轮椅的人可以进入。故选A。25.推理判断题。通读全文可知,本文介绍了深圳欢乐谷的位置、礼品店与小吃吧、各类门票价格及免费政策、前往方式、团体接待安排(含学校团体、生日派对租用等)以及无障碍设施等信息。这些信息属于景点介绍,最可能来自旅游指南。故选C。26.C 27.A 28.B 29.D 30.B【导语】本文主要介绍了两项 DIY 活动的相关信息,包括焦糖布蕾和中国风筝的制作材料、步骤、时间、地点及指导老师等内容。26.细节理解题。根据“ Mix egg yolks and sugar to make yolk liquid...Mix light cream and milk with yolk liquid.”可知,制作焦糖布蕾需要egg yolks、sugar、light cream和milk。故选C。27.细节理解题。根据“Time: 4:00 p.m.—4:30 p.m. on Monday”可知周一下午4:00-4:30可以制作焦糖布蕾。故选A。28.细节理解题。根据“Place: The art room”可知制作风筝在艺术教室。故选B。29.细节理解题。根据“Use the bamboo strips to make a kite model you like”可知学生可以用竹条制作一个喜欢的风筝模型。故选D。30. 推理判断题。细读文章可知,文章以通知的形式罗列活动信息,包括标题、活动内容、步骤、时间、地点等,符合通知的格式特征。故选B。31.C 32.D 33.A 34.B 35.A【导语】本文主要介绍了Travel Eyes公司组织的旅行活动,该活动让视力正常的人和盲人一起旅行,互相帮助,共同体验世界。31.细节理解题。根据“For each tour, half of the people can see and half can’t. A person who can see travels with a person who can’t.”可知,在Travel Eyes的旅行中,盲人和视力正常的人一起旅行。故选C。32.词句猜测题。根据“So, sighted members might describe the size and color of a building, or the smiles of strangers passing by. They might explain the food...”可知,视力正常的人可能会描述建筑物的大小和颜色,或者路过的陌生人的微笑,可能会解释食物,所以“They”指代的是前文提到的“sighted members”,即有视力的成员。故选D。33. 细节理解题。根据“You don’t worry about danger any more. That’s really important”可知,Jenny在旅行中应是感到安全的。故选A。34. 细节理解题。根据“Clearly, it is good for blind travelers. They are able to learn about new places and make new friends.”及“Sighted people learn a lot from these trips ... music or traffic”可知,这种方式的旅行对盲人旅行者有好处,他们能够了解新的地方,结交新朋友。同时对视力正常的人也有益处,他们在旅行中会注意到更多细节。故选B。35. 最佳标题题。通读全文并根据“It’s about people with different abilities showing each other new ways of experiencing the world and meeting new friends.”可知,文章的核心是“共享旅行”,强调双方共同受益。故选A。36.E 37.C 38.B 39.A 40.D【导语】本文主要论述了“进步”的内涵与实现路径,强调进步并非一帆风顺,需要我们以积极心态看待问题、保持自信心、接纳缓慢的进步节奏,即便过程充满挑战与曲折,只要坚持向目标迈进,最终就能取得想要的进步。36.根据下文“If we think positively, it can be useful and helpful. We need to know that problems are part of our life.”可知,问题是生活中的一部分,因此空格处是强调以不同方式看待问题对进步的重要性;选项E“为了在生活中取得更多进步,开始以不同的方式看待问题。”符合语境。故选E。37.根据下文“These people can make us confident and help us towards progress.”可知,此处是强调与让我们自信和进步的人在一起;选项C“我们应该与那些相信我们成功并积极支持我们的人在一起。”符合语境。故选C。38.根据上文“Slow progress is still progress. It doesn’t matter how slowly you go as long as you do not stop.”可知,缓慢的进步也是进步,说明进步比我们预期的要慢;选项B“进步通常比我们预期的要慢得多。”符合语境。故选B。39.根据下文“Sometimes, maybe it feels like we’re taking one step forward and three steps back, but it won’t always be like that.”可知,有时,可能感觉我们前进了一步,后退了三步,说明进步从来不是没有困难的路;选项A“进步从来不会是一条没有困难的路。”符合语境。故选A。40.根据上文“Progress doesn’t always happen in a straight line. The road to success is always full of challenges and difficulties. We can’t make it easily”可知,取得进步不容易,但是只要持续下去,就会达到更高的水平;选项D“但只要我们持续努力,我们就能达到更高的水平。”符合语境。故选D。41.during 42.them 43.what 44.drawing 45.game 46.decided 47.different 48.wrote 49.really 50.more【导语】本文主要讲述了盛泽琪在寒假期间,通过独特的方式将《西游记》故事呈现出来的经历。41.句意:在假期期间,你的老师通常会给你布置什么样的作业呢?根据“...the holiday”可知,此处表示在假期期间,应用介词during“在……期间”。故填during。42.句意:她的老师要求他们用一种特别的方式讲述这个故事。根据“Her teacher asked...”可知,老师是要求学生们,这里应用人称代词宾格them“他们”来指代学生们。故填them。43.句意:她打算通过画画来讲述故事中发生的事情。根据“She was going to tell...happened in the story”可知,此处是tell的宾语从句,从句中缺少主语,应用what“什么”来引导宾语从句,表示讲述故事里发生的事。故填what。44.句意:她打算通过画画来讲述故事中发生的事情。根据“by...pictures”可知,by是介词,后接动名词,draw的动名词为drawing“画”。故填drawing。45.句意:她想到了小时候经常和父母玩的一个游戏。根据“a...she usually played”可知,是一个游戏,a后接可数名词单数形式,因此用game“游戏”。故填game。46.句意:她决定把《西游记》变成一张路线图。根据“She...to turn Journey to the West into a road map.”可知,此处应用动词,decide to do sth.“决定做某事”,事情发生在过去,用一般过去时,decide的过去式是decided“决定”。故填decided。47.句意:她的地图上有八十一个不同的地点。根据“Her map had eighty-one...locations”可知,此处应用形容词修饰名词locations,different“不同的”,形容词作定语。故填different。48.句意:她还为四个角色写了一些有趣的对话。根据“some interesting conversations”可知,是写对话,write“写”,事情发生在过去,用一般过去时,write的过去式是wrote。故填wrote。49.句意:盛泽琪真的把这部小说很好地变成了图片。根据“did a good job”可知,此处应用副词修饰动词did,really“真正地,确实”符合语境,强调她确实做得很好。故填really。50.句意:盛泽琪说:“并且我比以前更清楚地了解了这四个角色和他们惊人的旅程。”根据“clearly about the four characters and their amazing journey than before”可知,此处是than引导的比较级,more clearly“更清楚地”,more用于构成比较级。故填more。51.is 52.the 53.to 54.but 55.on【导语】本文主要介绍了三个关于如何提高英语水平的常见问题及建议。51.句意:看英文电影是一个好方法。根据“Watching English films...a good way.”可知,句子主语“Watching English films”是动名词短语作主语,谓语动词要用单数形式。故填is。52.句意:在看电影的同时,我们也可以学习真实的英语。根据“at...same time”可知,“at the same time”是固定表达,意为“同时”,这里需要用定冠词“the”。故填the。53.句意:这些都是开始对话的好问题。根据“These are both good questions...start a conversation.”可知,此处是“形容词+名词+to do sth.”结构,动词不定式作后置定语,说明“questions”的用途。故填to。54.句意:问题是我们把单词写下来,但很快就忘了。根据“we write them down...we forget them soon.”可知,前后两个分句是转折关系,“写下来”和“很快忘记”形成对比,所以用“but”连接。故填but。55.句意:在纸上写八到十个单词。根据“Write eight or ten words...a piece of paper”可知,“on a piece of paper”是固定搭配,意为“在一张纸上”。故填on。56.Do you have any good ways to learn English 57.How do you remember new words 58.What are your plans for the weekend 59.I plan to go hiking with my friends 60.Thank you【导语】本文讨论了学习英语的方法以及周末计划。56.根据答语“Yes. I think practice is the key. I try to read English articles or a few pages of a book every day.”可知,此处询问对方有哪些学习英语的方法。故填Do you have any good ways to learn English。57.根据答语“I remember new words by using flashcards and apps. I also use new words to make sentences.”可知,此处询问如何记住新单词。故填How do you remember new words。58.根据答语“I plan to visit my grandparents.”可知,此处询问周末的计划。故填What are your plans for the weekend。59.根据上文“What about you ”可知,此处回答自己的周末计划。故填I plan to go hiking with my friends。60.根据上文“Sounds fun! Hope you have a good time.”可知,此处表达感谢。故填Thank you。61.A quiet and civilized campus environmentA quiet and civilized campus environment is of great importance to our study as well as mental and physical development. It can help us focus on our studies and improve our efficiency.As students, we should do something to create a quiet and civilized campus environment. First of all, we should keep quiet in the corridors. We should not run or shout in the corridors. Second, we should not litter in the campus’s public areas. We should put the trash in the trash can. Third, we should respect our teachers and classmates. We should not make fun of others.Let’s take action and work together to create a quiet and civilized campus environment.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:以“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应根据提示要点进行书面表达,不要遗漏要点,可适当发挥。应能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。[写作步骤]第一步,表明写作意图,引出话题;第二步,具体阐述写作内容。首先阐明安静文明的校园环境对学习和身心发展的重要性,然后从日常行为的不同维度给出至少三个方面的建议。第三步,书写结语。表达自己的愿望。[亮点词汇]①help sb do sth帮某人做某事②of great importance至关重要③first of all首先④work together共同努力[高分句型]①As students, we should do something to create a quiet and civilized campus environment. (动词不定式短语做目的状语)②Let’s work together to create a quiet and civilized campus environment. (祈使句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 河南省洛阳2025-2026学年九年级英语上期中模拟题.docx