资源简介 2025-2026学年人教版(2024)英语七年级上册期中模拟卷8第一部分 听力理解(1分/题,满分20分)一、情景反应本题共有5个小题,每小题你将听到一组对话。请你从每小题所给的A、B、C三幅图片选出一个与你所听到的信息相关联的一项。1.A. B. C.2.A B. C.3.A B. C.4.A B. C.5.A. B. C.二、交际应答本题共有5个小题,每小题你将听到一句话。请你根据听到的内容,从每小题所给的A、B、 C三个选项中,选出一个最佳应答选项,并在答题卡上将该项涂黑。6.A.Goodbye! B. Good moming C.Nice to meet you too.7.A.It's a cow. B.No, it isn't. C.Sorry,my mistake.8.A. She likes stories. B. She's 8 years old. C.She's my art teacher.9.A.They're tall. B.They're my cousins. C.They have a pet bird.10.A.It's large. B. It's behind the gym. C. There is a book三、对话理解本题共有5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题,请你从每小题所给的A、B、 C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。11.A.The UK. B The US C.China12.A.class 1. B. Class 2 C.Class 313.A.It's red B It's blue C.It's yellow14. A. lt's Peter's B. It's Sarah's C.It's Ella's15 A. He thinksEnglish is difticulB.He is Ms Gao's favonte studentC.Ms Gao is a good Fnglish teacher四、听力填空本題你将听到一篇短文。请你根据所听内容,完成下面的表格,并将获取的信息填到答题卡相应的位置上。每空一词。How to make your room tidy A tidy room will bring you a lot of 16.Useful ways Make the bed. Having a clean bed is 17. Don't forget to 18. your walls.Get some toys. You can 19. make one with old T-shirts. Keep 20. plants in your room.第二部分阅读理解(共两节,15小题,每小题2分,计30分)第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AColourful fruits and vegetables are good for our health. Their colours help us keep healthy. Close your eyes and think about the colours of the food: the orange of carrots, the green of cabbages and the red of tomatoes.You can enjoy eating fruits and vegetables of all colours: green, yellow, red, blue, white and purple. They work together to protect (保护) our bodies.The list below shows how the colours work:* Green help prevent cancer (防癌). It is good for our eyes too. It also gives us strong bones (骨头) and teeth.* Blue and purple help us remember things well.* Red gives us healthy hearts.* Yellow and orange give us a healthy immune system (免疫系统). They are also good for our eyes.* White can keep cholesterol (胆固醇) at a low level.When shopping, you can look at the fruit and vegetable colour chart (表) below.Fruit and vegetable colour chartGreen Blue and purple Red Yellow and orange WhiteGreen grapes Green apples Cabbages Kiwifruit Purple cabbages Eggplants Blackberries Blueberries Purple grapes Tomatoes Red grapes Watermelon Red apples Carrots Sweet potatoes Oranges Bananas Onions Potatoes White peachesDo you think the colours are interesting So when we buy or eat fruits and vegetables, please remember: the more colours, the better.21. We can eat ________ fruits and vegetables to protect our eyes.A. green, blue and purple B. red, yellow and orangeC. white, blue and purple D. green, yellow and orange22. Lily is 12 years old and her mother can get some ________ for her to grow strong bones.A. cabbages and kiwifruit B. bananas and carrotsC. blueberries and eggplants D. tomatoes and red grapes23. Which is the best title (标题) for the passage A. Different Colours B. How We Keep HealthyC. Why We Need More Colours D. Colourful Fruits and VegetablesBGoing to a new school can be hard, but this passage will help you. Here is something to help you to fit in with (与……相处融洽) your teachers and classmates.First, take a day to enjoy your school. Ask for a school map. A good school handbook can also help you. But to make it easy, ask the people near you to find the right place. Be nice to everyone, because they might just be your next teacher or friend.Second, get to know your teachers and pay attention in class. Teachers always pay attention to new students. Talk to them and find out more about them. You need to make friends. Talk to different people.Third, join a few clubs or sports teams and make more friends in this way.Last, be yourself and be polite. Don’t worry too much about what people think of you. Be true and be nice to everyone, no matter (无论) how unfriendly they may be at first. Don’t tell lies.Work hard to fit in while still being yourself. The first few weeks are always hard, but you’ll soon get used to it.24. What should you do on your first day at a new school A. Walk around the school.B. Take photos of the school.C. Stay only in the classroom.D. Talk only to your teachers.25. Why should you be nice to people at the new school A. Because it’s a rule.B. Because they can help you.C. Because they may be your friends.D. Because it is good for study.26. What can you do to make new friends according to the passage A. Study hard. B. Be in some clubs.C. Be quiet. D. Give gifts.27. What is the main topic (主题) of this passage A. Ways to go to school.B. Ways to study better.C. How to fit in at a new school.D. How to be a teacher’s favorite student.CLouis and Lucas are two rabbits. They are good friends. There is a photo of them in Louis’s room. The rabbit in a blue jacket is Louis. Next to him is Lucas. Lucas is in a brown jacket and a green hat.The two are always together at school. When Lucas is not happy, Louis can always find the right words to say to his friend. And Lucas does the same when Louis has a problem (问题).In the morning, Lucas plays basketball in the school playground (操场). He likes it and he can play it well. Louis is there, too. He eats some carrots. They are his favorite. Then Big Rabbit Frank comes to Louis and says, “Hey, you! Give me your carrots!” Lou s is afraid (害怕), and he can’t say a word. Lucas sees this. He goes to Frank and says, “Hey, Frank! If (如果) you want to eat Louis’s carrots, you need to say ‘Please!’.”Louis is brave (勇敢的) when he sees Lucas. And he says, “Yes!”“I’ m sorry,” Frank says to Louis. “Can I have one of your carrots, please ”28. What color is Louis’s jacket A. Blue. B. Brown. C. Geen.29. How does Louis help Lucas when Lucas is unhappy A. He gives a carrot to Lucas.B. He plays basketball with Lucas.C. He finds the right words to say to Lucas.30. Why does Louis become brave at the end (结尾) of the story A. Because he gets his carrots back.B. Because he sees Lucas helping him.C. Because Big Rabbit Frank says “Please!”.31. What is the best title (最佳标题) for the story A. A Big Rabbit B. Good Friends C. A Basketball Game第二节(共4小题;每小题2分,满分8分)阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。It’s fun to hike with your family and friends safely. Follow these tips, and you’ll have a fun and safe trip!Plan well.Many parks have hiking trails. Do you know which park is nearby Check and get the maps for this park.Pack wisely.____32___ Each hiker can bring different things. Bring water and food. Pack the maps, matches, and a first-aid box.Dress right.Too much sun may hurt you. ____33___ Dress in long pants and shirts with long sleeves (手袖). They can keep you from getting hurt. Pack sweaters, in case it gets cool. Sneakers or hiking shoes are OK.____34____Pick a short way, and don’t hike too fast. A long way and walking too fast may make you tired. So go slow and take rests.Be good hikers.Put the rubbish in a bag. ____35____ Help our country and make the world a better place!A. Start small, go slow.B. Make a list of things to pack.C. Don’t leave rubbish on the way.D. So you should put on hats and sunglasses.第三部分语言运用(共两节,满分25分)第一节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。My name is Emily. I am 10 years old. I come from London, the capital(首都) of 36 .I have a large family. I live with my parents and two 37.My parents work hard. My father is a teacher and he 38 in a school. My mother is a doctor and she works in a 39_.I have two brothers. One is Mikc and the other is Tony. Mike loves 40 and his favorite sport is 41 . Tony has a lot of books. He likes 42 books.His favorite 43 is the library.Sometimes my aunt 44 us with her family. My aunt's name is Mary.She is 26 years old. Her husband is Clark. They have a daughter and 45 name is Amy. Amy is only 2 years old. She is very cute.36. A.England B.America C.China D.Japan37. A.sisters B. brothers C.uncles D.aunts38.A.studies B.gets C.works D.takes39.A.hotel B. factory C.park D.hospital40. A. singing B.photography C.sports D.writing41.A.history B.basketball C.art D.music42.A.looking B. seeing C.reading D.watching43.A.school B.room C. town D. place44.A.visits B.checks C. hits D. goes45. A.his B. her C. my D. their第二节(共10小题:每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据上下文或者括号内的提示,填入一个正确的单词。Dear Tom,How are you I'm in a new school in China . And I am writing to you in my school now.My new school is big and nice. There are many 46.____ /'modn/ buildings in our school.There are 1,400 students and 140 teachers in my school. We like all the teachers.They are very nice to us. My English teacher is very funny. He often makes us 47. (laugh).My best friend is Liu Gang. We are from different 48. (国家). But we have 49. (类似的) hobbies.We often spend weekends 50. (play) basketball. We often help each other.Look! Here is a photo 51. our classroom. It's big and tidy. You can find 45 desks and chairs.You can52. (也) find a bookcase in the classroom. The books in it are 53. (we).If you are free,Would you like 54. (come) to my school I will show you around and tell you more 55. (信息)about our school. Please write to me soon!Yours,Jack第四部分综合技能(共两节,满分25分)第一节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读短文,根据短文内容回答问题。Dear Marta,I’m going to tell you about my family. I live with my sister, mum, and dad. We live in London, but I grew up (长大) in Lancaster, a beautiful city.My dad’s name is Pierre. He’s from France, and he speaks English and French. When he was young, my mother went to France on a student exchange, and they met there. A few years later, my dad moved to England and married my mum. He works as a French teacher. He’s very tall—much taller than my mum—and athletic. He has short blonde hair and blue eyes.My mum’s name is Anna. She’s English. She’s very short, and she has long curly brown hair and brown eyes. She works at a chemist’s (药店) opposite our home. She can speak French too!My sister Julia is fourteen years old, and she has the same colour of hair and eyes as my father. She is good at playing the piano and dancing. She’s very clever, and she would like to be a musician.I have short blonde hair like my dad, but brown eyes like my mum. We all love playing board games together on Friday evenings, and we always order pizza. Our favourite game is Monopoly. Oh, I almost forgot… we also have a pet cat, Snowball. She’s all white and has got a lot of fur. She likes sleeping on me.Write back soon. Please, tell me about your family too.LoveAlice56. Where do Alice’s family live _______________________________________________________57. What is Alice’s father’s job _______________________________________________________58. What is Julia good at _______________________________________________________59. Who looks more (更) like dad, Julia or Alice Why _______________________________________________________60. What do you think of Alice’s family members Why _______________________________________________________第二节 写作(满分15分)61. 根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。新学期是新的开始,做好学习准备是步入初中的第一步。你校英文公众号正在开展以“我新书包”为主题的征文,假如你是李华,请分享一下你的新书包是什么样子的,并介绍你新书包里的物品及其数量、颜色等情况。提示词语:big, exercise books, dictionary, be ready for the new term (为新学期做准备)提示问题:● What is your new schoolbag like · What do you have in your schoolbag Describe (描述) them.My New Schoolbag_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案1~5 CCAAB 6-10 CABBB 11-15 BCBCC16.fun 17. important 18. change 19. even 20.two/2听力原文一、情景反应本题共有5个小题,每小题你将听到一组对话。请你从每小题所给的A、B、C三幅图片中,选出一个与你所听到的信息相关联的一项,并在答题卡上将该项涂黑。1. M: Mom, I can't find my new hat. W: Oh, it's under your desk.2. W:Look at the rabbit over there! M: How cute! It's eating a big carrot.3.W:Jack, do you raise the flag M: Yes.We usually do that every Monday.4.W: Who is your good friend at school M:Fu Xing.We both like playing tennis.5.W: David.what can you sce in the picture M:I can see a map of Shanxi.二、交际应答本题共有5个小题,每小题你将听到一句话。请你根据听到的内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳应答选项,并在答题卡上将该项涂黑。6.A: Nice to mcet you. Helen.7.A:What's that on the farm 8.A:How old is your little sister 9.A:Who are the twus in the photo 10. A:Where's the sechoel library 三、对话理解本题共有5个小题,每小题你将听到一组对话和一个问题。请你从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。11.W: Hi, I'm Gina from China. M: Hello, I'm Frank from the US Q:Where is Frank from 12.W: Is your sister Meimei in Class 1 M:No.she is in Class 3. Q:What class is Meimet in 13. W:What do you have in your schoolbag M: I have a blue bottle.Q:What color is the boy's bottle 14.W: Peter, is that Sarah's new bicycle M:No, it isn't. It's Ella's and she likes it very much. Q:Whose new bicycle is that 15.W:Tom, who's your English teacher M:It's Ms.Gao! She's kind and she can speak English very well. W: What does Tom mean 四、听力填空本题你将听到一篇短文。请你根据所听内容,完成下面的表格,并将获取的信息填到答题卡相应的位置上。每空一词。Hello.everyone! Now, you are middle school students. It is time to tidy everything up. And it's the right time to give your room a new look. A tidy room will bring you a lor of fun.Here are some good ways for you.The first is to make your bed clean. Having a clean bed is important because it can help you take a good rest. You will feel good to sleep on it.Then. don't forget to chanpe your walls.A change can make your room look nice. Put up some pictures with beautiful colors.Good colors make people happy.Third.get some toys.They make your room look better too.You can even make one with some old T-shirts. It's not difficult.And do you like plants Keep twa plants in your room. It will make your room smell lovely.Hope you can have n erear life.【答案】21. D 22. A 23. D【解析】【导语】本文是一篇应用文,主要介绍了不同颜色的水果和蔬菜对我们的健康有益。21题详解】细节理解题。根据“* Green help prevent cancer (防癌). It is good for our eyes too. It also gives us strong bones (骨头) and teeth.”和“* Yellow and orange give us a healthy immune system (免疫系统). They are also good for our eyes.”可知,我们可以吃绿色、黄色和橙色的水果和蔬菜来保护我们的眼睛。故选D。【22题详解】细节理解题。根据“* Green help prevent cancer (防癌). It is good for our eyes too. It also gives us strong bones (骨头) and teeth.”以及Fruit and vegetable colour chart中Green下“Green grapes Green apples Cabbages Kiwifruit”可知,莉莉12岁了,她妈妈可以给她买些卷心菜和猕猴桃,让她长强壮的骨头。故选A。【23题详解】最佳标题题。根据通读全文可知,本文主要介绍了不同颜色的水果和蔬菜对我们的健康有益。由此可知,D选项“丰富多彩的水果和蔬菜”最适合做文章的标题。故选D。【答案】24. A 25. C 26. B 27. C【解析】【导语】本文主要介绍了如何适应新学校。【24题详解】细节理解题。根据“First, take a day to enjoy your school.”可知首先,花一天时间享受你的学校。故选A。【25题详解】细节理解题。根据“Be nice to everyone, because they might just be your next teacher or friend.”可知对每个人都要友善,因为他们可能只是你的下一个老师或朋友。故选C。【26题详解】细节理解题。根据“join a few clubs or sports teams and make more friends in this way.”可知加入一些俱乐部或运动队,通过这种方式结交更多的朋友。故选B。27题详解】主旨大意题。本文主要介绍了如何适应新学校。故选C。【答案】28. A 29. C 30. B 31. B【解析】【导语】本文主要讲述了当卢卡斯不高兴时,路易斯总是能找到合适的话来说给他的朋友听。当路易斯有麻烦时,卢卡斯也会做同样的事。【28题详解】细节理解题。根据“The rabbit in a blue jacket is Louis.”可知,穿着蓝色夹克的兔子是路易斯。故选A。【29题详解】细节理解题。根据“When Lucas is not happy, Louis can always find the right words to say to his friend.”可知,当卢卡斯不开心的时候,路易斯总是能找到合适的话来说给他的朋友听。故选C。【30题详解】细节理解题。根据“Hey, Frank! If (如果) you want to eat Louis’s carrots, you need to say ‘Please!’.”和“Louis is brave when he sees Lucas.”可知,路易斯看到卢卡斯帮他,变得很勇敢。故选B。【31题详解】最佳标题题。根据文章开头“Louis and Lucas are two rabbits. They are good friends.”以及下文可知,本文主要介绍了路易斯和卢卡斯这两只好朋友兔子。故选B。【答案】 32. B 33. D 34. A 35. C【解析】【导语】本文主要讲述了如何安全且愉快地进行徒步旅行,提供了一些准备和注意事项的建议。【32题详解】根据“Pack wisely.”可知,此处与打包相关。选项B“列出要打包的东西。”符合语境。故选B。【33题详解】根据“Dress right.”可知此处与穿着相关。选项D“所以你应该戴上帽子和太阳镜。”符合语境。故选D。【34题详解】根据“Pick a short way, and don’t hike too fast. A long way and walking too fast may make you tired. So go slow and take rests.”可知,此处提到行走的节奏。选项A“从小事做起,慢慢来。”符合语境。故选A。【35题详解】根据“Put the rubbish in a bag.”可知,此处与垃圾相关。选项C“不要在路上乱扔垃圾。”符合语境。故选C。【答案】36-40 ABC DC 41-45B CDAB46. modem 47. laugh 48. countries 49. similar 50. playing51. of 52. also 53.ours 54. to come 55.information【答案】56. In London.57. He is a French teacher./A teacher.58. She is good at playing the piano and dancing./ Playing the piano and dancing.59. Julia. Because she has the same colour of hair and eyes like her dad, but Alice only has blonde hair like her dad./ Julia’ s hair and eyes look like her dad’ s. But only Alice’ s hair looks like her dad’s.60. I think Alice’s family members have an interesting life. Because they all have the same hobbies. (答案不唯一,言之有理即可)【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要是爱丽丝向玛尔塔介绍自己的家人。【56题详解】根据第一段中“I live with my sister, mum, and dad. We live in London, but I grew up (长大) in Lancaster, a beautiful city.”可知,爱丽丝的家人住在伦敦。故填In London.【57题详解】根据第二段中“My dad’s name is Pierre. He’s from France, and he speaks English and French.…He works as a French teacher.”可知,艾丽斯父亲是一名法语老师。故填He is a French teacher./A teacher.【58题详解】根据第四段中“My sister Julia is fourteen years old, and she has the same colour of hair and eyes as my father. She is good at playing the piano and dancing.”可知,Julia擅长弹钢琴和跳舞。故填She is good at playing the piano and dancing./ Playing the piano and dancing.【59题详解】根据第四段中“My sister Julia is fourteen years old, and she has the same colour of hair and eyes as my father.”和第五段中“I have short blonde hair like my dad, but brown eyes like my mum.”可知,Julia更像爸爸,因为因为她的头发和眼睛颜色和她爸爸一样,但是爱丽丝只有和她爸爸一样的金发。故填Julia. Because she has the same colour of hair and eyes like her dad, but Alice only has blonde hair like her dad./ Julia’ s hair and eyes look like her dad’ s. But only Alice’ s hair looks like her dad’s.【60题详解】开放性试题,答案不唯一,言之有理即可。故填I think Alice’s family members have an interesting life. Because they all have the same hobbies.61. 根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。新学期是新的开始,做好学习准备是步入初中的第一步。你校英文公众号正在开展以“我的新书包”为主题的征文,假如你是李华,请分享一下你的新书包是什么样子的,并介绍你新书包里的物品及其数量、颜色等情况。提示词语:big, exercise books, dictionary, be ready for the new term (为新学期做准备)提示问题:● What is your new schoolbag like · What do you have in your schoolbag Describe (描述) them.My New Schoolbag_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】One Possible Version:My New SchoolbagHello, I’m Li Hua. This is my new schoolbag. It’s big and nice. It’s blue, my favorite color. In my schoolbag, I have a pink pencil-box with all kinds of pens and pencils. There are five exercise books for different subjects. I also have a thick dictionary which is very useful for my study. And I put a water bottle in my schoolbag. I’m ready for the new term with my new schoolbag.【解析】【详解】[总体分析]① 题材:本文是一篇材料作文;② 时态:时态为“一般现在时”;③ 提示:根据所给提示完成写作,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语意连贯。[写作步骤]第一步,介绍自己的新书包是什么样的;第二步,具体描述新书包里有什么。[亮点词汇]① all kinds of各种各样的② be useful for对……有用③ be ready for为……准备[高分句型]I also have a thick dictionary which is very useful for my study.(定语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 七上期中听力.mp3 期中模拟卷8 2025-2026学年人教版(2024)英语七年级上册.doc