资源简介 2025 年秋初二期中测试 AB 卷英语·B 卷答案及解析1.答案:B解析:M: Is your toothache getting better W: No. It's worse.2.答案:C解析:M: How did your friends like the film they saw last weekend W: Nancy thought it was terrible, but Lucy liked it.3.答案:C解析:W: Have you got any online order, Jack M: Sorry, I rarely surf the internet. I prefer to go to a store.4.答案:A解析:M: Why are you late for class W: Sorry, Mr Zhang. I got up late this morning.5.答案:B解析:W: William, how wonderfully you are skating!M: Thanks. It took me five years to do well. Practice makes perfect,you see.6.答案:B7.答案:B解析:M: Where do you think you are On a racing track W: I’m sorry, officer.M: Didn’t you see the sign W: I’m afraid I didn’t. I must be dreaming.M: Let me see your driving licence.W: Here you are, Sir. I won’t do that again.M: I will let you go this time, but remember safety comes first.8.答案:A9.答案:C10.答案:C解析:W: Jack, have you ever visited the Chengdu Research Base M: Yes. I have been there five times.W: That's great. What do you usually do there M: We talk to the panda keepers and learn something from them.W: Do you want to be an animal keeper in the future M: Yes. That's my dream.W: I'm sure your dream will come true.M: Thank you.11.答案:A12.答案:A13.答案:B14.答案:C15.答案:B解析:Hi, I’m Tom. I'm going to talk about my family rules.The main rule I have to follow, I think, is to study hard at school. My parents want me to do myhomework carefully and tell them about anything important at school.I must go home after school at once.I have to go to bed by 10:00 p. m. on school nights. But duringthe holidays, I can stay up longer at night.Another rule is that I have to clean my room. My parents will get angry if I leave things around thehouse. But I often break the rule. My room is a bit untidy. I can put some posters on the wall. But Idon't think my parents would like it if I put photos of stars up.16-20.答案:big;together;quieter;jokes;math解析:Peter and Paul are twins. As you can see, in some ways they look the same. But in other waysthey are different. They both have big eyes, and they are both tall. So they look very handsome. Theyare in the same junior school and they both like sports. They always play basketball together afterschool.Peter likes reading, so he is quieter than Paul. Paul is outgoing. But Peter is better at telling jokesthan Paul. As for subjects, Peter likes English best, but Paul likes math best. Their teacher sometimessays that Paul is less hard-working. So you can see Peter always helps Paul.21.答案:B解析:句意为:你认为朋友和友谊怎么样 talk about 意为“谈论”; think of 意为“认为”;thanks for 意为“因……而感谢”; look at 意为“看”。“What do you think of... ”为固定句型,意为“你认为……怎么样?”22.答案:C解析:句意为:你的一些朋友可能有不同的观点和兴趣,而一些(朋友)喜欢和你做一样的事情。interest 意为“兴趣”; view 意为“观点”; thing 意为“事情”; habit 意为“习惯”。根据语境,故选 C 项。23.答案:A解析:句意为:你喜欢和你不同的朋友还是和你一样的朋友 or 表示选择关系;and 表示顺承和并列关系;until 意为“直到”;but 表示转折关系。根据句意可知此处表示选择,故选 A 项。24.答案:B解析:句意为:你可能喜欢和你有同样兴趣的朋友。have 意为“有”,符合语境。故选 B 项。25.答案:A解析:like 意为“像”; as 意为“和……一样;作为”; for 意为“为了”; with 意为“和”。根据下文的“I am a quiet boy, and Peter is also quiet.”可知彼得像“我”, be like sb 意为“像某人”。26.答案:C解析:句意为:我们都喜欢看书和上网。根据语境可知,此处指彼得和“我”两个人都,故选C 项。27.答案:D解析:句意为:周末,我们经常一起去图书馆或玩电脑。根据 surfing the Internet 和所给选项可知选 D 项。28.答案:C解析:句意为:他外向得多。a few 和 few 修饰可数名词复数,而 little 多修饰不可数名词;a lot可修饰比较级。根据 more outgoing 可知选 C 项。29.答案:D解析:句意为:他喜欢说话,经常逗我们笑。根据语境可知此处指“我们”,故选 D 项。30.答案:B解析:句意为:你看,朋友没有必要相同。important 意为“重要的”; necessary 意为“必要的”;difficult 意为“困难的”; different 意为“不同的”。根据语境,故选 B 项。31.答案:A解析:根据"Do you know a festival for fire "可知,作者通过提问的方式引入文章内容。故选 A项。32.答案:C解析:根据"In the old days, people lit a small fire outside the door before they took animal meatinto the home. They put the meat over the fire. It's said that it can drive bad luck away."可知,这么做是为了驱走厄运。故选 C 项。33.答案:D解析:根据"People also use fire to light leaves on the land to make it rich."可知,人们用火点燃土地上的树叶,是为了使土地肥沃。故画线单词表示“使适合种植植物”。故选 D 项。34.答案:D解析:根据“During the festival both the Yi people and visitors come together around the fire.”和“The Yi children look forward to this festival, because it means good food and a good time to staywith family.”可知,节日期间是聚在一起的好时机。故选 D 项。35.答案:C解析:通读全文可知,本文主要介绍了火把节。故选项 C 符合文意。故选 C 项。36.答案:B解析:根据第一段中“Though some people said it might vanish, dough figurine makers are stillworking very hard to keep it alive.”可知,尽管有人说它可能会 vanish,但面人制作者仍在努力让它存活下去,由此可推测 vanish 意为“消失”,与 die out 意思相近。故选 B。37.答案:D解析:根据第二段中彭小平说的“If I only teach them how to make the figurines, my studentswon’t be able to make a living from it, and it will not be possible to pass on the traditional art tomore people.”可知,他让学生学习做生意是为了让他们在传承传统艺术的同时能以此谋生。故选 D。38.答案:D解析:第三段提到“教授这门艺术的专业课程很少”以及“如果面人制作者出错,很难修复,只能重新做,这会带来压力”,这些都是年轻人面临的问题,所以空白处应填 difficulties“困难”。故选 D。39.答案:C解析:根据第四段开头提到“Peng believes he can teach the young people in a new way.”,接着介绍他考虑将动画设计与面人制作结合,制作面人卡通,可知他有了传承传统艺术的新方法。故选 C。40.答案:D解析:根据最后一段“We are excited about the future of the traditional art as dough figurine makersin China continue to look for ways to bring new life to their practice.”可知,作者认为面人制作的未来是令人兴奋的。故选 D。41.答案:C解析:词义理解题。根据“when walking on the street, he may run into obstacles”的语境,结合盲人出行时可能遇到的困难,可知 obstacles 意为“障碍物”。故选 C。42.答案:B解析:细节理解题。根据第三段描述,WeWalk 的功能包括:① 通过传感器看到障碍物并震动提醒(“The sensors can ‘see’ obstacles...and then the cane will vibrate”)② 通过蓝牙连接互联网(“It can also connect to the Internet through Bluetooth”)③ 提供位置信息(“give the userinformation about the place”)文中未提及帮助盲人乘坐飞机功能。故选 B。43.答案:C解析:细节理解题。根据“Kursat decided to do something to help the blind”和“He well understandsthe difficulties...That’s because he himself is a blind person”可知,发明 WeWalk 是为了帮助像他一样的盲人。故选 C。44.答案:D解析:推理判断题。根据“With the WeWalk, blind people can live a more convenient life.”可知,WeWalk 对盲人有很大帮助。故选 D。45.答案:B解析:推理判断题。本文介绍科技产品 WeWalk 的发明及其功能,属于科技类内容。故选 B。46-50.答案:DFEBA解析:46.根据“What should I do with my life ”可知,在询问人生职业方向,设空处应是列举一些职业选择来回应。选项 D“我应该成为一名教师、科学家还是医生 ”符合语境,故选 D。47.后文强调“Getting the right job for yourself is like climbing. You do it step by step before youget to the top.”,说明获得合适工作需要努力且循序渐进,设空处应是引出这一观点,不能只空想。选项 F“但不要只想着你梦想的工作。”符合语境,故选 F。48.根据后文“At college, you might choose a journalism major”可知,这里在讲述成为记者的路径,设空处应是先提及高中及大学阶段。选项 E“你可能首先要完成高中,然后上大学。”符合语境,故选 E。49.根据前文“You might work as an intern (实习生) after finishing college”可知,成为实习生后,设空处应是对努力后的结果进行展望。选项 B“只要你努力,总有一天你会成为一名记者。”符合语境,故选 B。50.根据后文"This does not only mean school education. In fact, our learning started long ago."强调学习不止于学校教育且很早就开始了,设空处应是概括学习是持续的这一观点。选项 A“我们从未停止学习。”符合语境,故选 A。51.答案:It can use bits of vegetables to create food.解析:根据“What is more amazing, two young scientists made a special 3D food printer in Qatar.It can use bits of vegetables to create food!”可知,它可以用蔬菜碎片制作食物。故填 It can usebits of vegetables to create food.52.答案:At Carnegie Mellon University in Doha.解析:根据“These smart students, Annan and Mansoori, are students at Carnegie MellonUniversity in Doha.”可知,两位学生是多哈卡内基梅隆大学的学生。故填 At Carnegie MellonUniversity in Doha.53.答案:By using vegetable cells and ultraviolet.解析:根据“By using vegetable cells (细胞) and ultraviolet (紫外线) (UV) , a new carrot isprinted.”可知,通过使用蔬菜细胞和紫外线(UV),一个新的胡萝卜被打印出来。故填 Byusing vegetable cells and ultraviolet.54.答案:Because scientists knew a lot about how carrot parts grew into plants.解析:根据“They chose carrots in the test because scientists knew a lot about how carrot partsgrew into plants.”可知,他们在测试中选择胡萝卜是因为科学家们对胡萝卜部分如何长成植物了解很多。故填 Because scientists knew a lot about how carrot parts grew into plants.55.答案:To make food reachable to people all over the world.解析:根据“The purpose, she said, is to make food reachable to people all over the world.”可知,目的是让全世界的人都能获得食物。故填 To make food reachable to people all over the world.56-65.答案:probably;anyone;wherever;for;joy;playing;joke;cleans;to fight;perfect解析:56.句意为:你可能每天至少见到他们中的一个。分析句子结构可知,此处应用副词作状语,修饰 see;结合语境及所给词可知填 probably。57.句意为:而且,他们对你的影响可能比你这一生中遇到的任何其他人都要大。根据“Mum andDad are two of the most important people in our life.”及所给词可知填 anyone。58.句意为:所以,如果你的妈妈喜爱阅读,你可能在成长过程中无论走到哪里都会带一本书,就像她一样。分析句子结构可知,此处应用连词,结合句意和所给词,故填 wherever。59.句意为:从孩子出生的那一刻起,父母就照顾他们。care for 为固定短语,意为“照顾”。60.句意为:和你的父母保持亲密并给他们带来快乐是非常重要的。设空处应用名词作宾语,结合语境及所给词,故填 joy,表示“愉快”。61.句意为:不要再花很多时间玩电脑游戏或看电视了。根据 a computer game 可知选 play; spendtime doing sth 为固定用法,意为“花费时间做某事”,故填 playing。62.句意为:你可以用一个拥抱、一张卡片或一个笑话来让你的父亲或母亲开心一天。根据“ahug, a card”及所给词可知,此处应表示“笑话”,且设空前有 a(n),故填 joke。63.句意为:当一个孩子在没有被要求的情况下打扫他或她的房间时,这也很可爱。根据上下文可知,时态为一般现在时;clean up 为固定短语,意为“清扫”,主语为 a kid,故填 cleans。64.句意为:而且如果你尽量不和你的兄弟姐妹打架,你的父母可能会很高兴!fight with 意为“和……打架”,符合语境; try not to do sth 意为“尽量不去做某事”,故填 to fight。65.句意为:你不需要是完美的,但是当你尽最大努力时,你会让父母骄傲。分析句子结构可知,此处应用形容词作表语,结合句意和所给词,故填 perfect。66-70.答案:CDGAE解析:66.根据上文及“It was wonderful!”可知,此处询问对方对展览的看法,选项 C(你觉得它怎么样?)符合语境。故选 C 项。67.根据上文“It was about the great inventions in China.”及下文“The compass.”可知,此处询问对方最喜欢的发明是哪个,选项 D(你最喜欢哪项发明?)符合语境。故选 D 项。68.根据下文“Hmm, I'm not sure about it.”以及“It looked like a spoon!”可知,此处询问对方是否知道指南针的外观,选项 G(你知道中国第一个指南针是什么样子的吗?)符合语境。故选 G 项。69.根据上文“I think it was a useful invention. Without it, ancient people wouldn't have been ableto travel around the world successfully.”及空后的“It played an important role in navigation.”可知,选项 A(你说得有道理。)符合语境。故选 A 项。70.根据空后的“I think we should learn from them.”并结合选项可知,选项 E(我们的祖先是多么聪明啊!)符合语境。故选 E 项。71.答案:Dear Tony,I'm so glad to hear that you're coming to Shijiazhuang. Now let me tell you something about theSpring Festival. Among all the traditional festivals in China, I like the Spring Festival best. It usuallycomes in January or February. It lasts for days. During the Spring Festival, it is time for familymembers to get together. On the eve of the Spring Festival, all family members enjoy different kindsof food, such as dumplings and fish. We also stay up late, hoping to have a new start in the followingyear. What's more, children are always looking forward to getting lucky money and setting offfireworks with friends happily. It is my favorite festival because it can make us feel not only loveand happiness, but also the importance of family.By the way, it's very cold here in winter, so don't forget to bring your warm clothes.I'm looking forward to your coming.Yours,Li Ming2025 年秋初二期中测试 AB 卷英语·B 卷分值:120 分 时间:120 分钟一、听力部分(每小题 1 分,共 20 分)第一节:听下面 5 段对话,每段对话有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。1.What does the woman mean A. Her toothache is getting better.B. Her toothache is getting worse.C. Her toothache is not serious.2.What did Nancy and Lucy think of the film A. They both enjoyed it.B. They didn’t like it.C. One of them liked it.3.How does Jack buy things A. He usually orders things online.B. He rarely surfs the internet.C. He goes to the stores to buy things.4.What’s the relationship between the two speakers A. Teacher and student.B. Father and daughter.C. Husband and wife.5.When did William begin to skate A. Four years ago. B. Five years ago. C. Six years ago.第二节:听下面两段对话,每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。听第 6 段对话,回答第 6、7 小题。6.What is the man A.An office worker. B.A policeman. C.A manager.7.Why didn’t the woman see the sign A.Because she was daydreaming.B.Because she was driving fast.C.Because she was on a racing track.听第 7 段对话,回答第 8、9、10 小题。8.How many times has Jack been to the Chengdu Research Base A.Five. B.Six. C.Seven.9.What does Jack usually do there A.He feeds pandas. B.He plays with pandas. C.He talks to the keepers.10.What is Jack’s dream job A.An animal doctor. B.An animal trainer. C.An animal keeper.第三节:听下面一篇短文,短文后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳答案。短文读两遍。11.What’s the main rule Tom has to follow A.Studying hard. B.Going to bed early. C.Cleaning his room.12.What time does Tom have to go to bed on school nights A.By 10 p. m. B.By 11p.m. C.By 12p.m.13.How will Tom’s parents feel if he leaves things everywhere A.Bored. B.Angry. C.Sad.14.What does Tom often put on the wall A.Maps. B.Rules. C.Posters.15.What’s the passage mainly about A.Family photos. B.Family rules. C.Family members.第四节:听下面一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。Names Similarities Differences●Peter is 18._______ than Paul.●They both have 16._______ eyes. ●Peter is better at telling 19._______Peter & ●They are both tall. than Paul.Paul ●They both like sports and always play ●Peter likes English best, but Paul likesbasketball 17._______ after school. 20._______ best.●Paul is less hard-working.二、完形填空(共 10 小题,计 10 分)。To live a better life, everyone needs friends. Do you have lots of friends What do you 21friends and friendship And are they very important to you Some of your friends may have differentviews and interests, while some like doing the same 22 as you. Do you like the friends differentfrom you 23 the same as you You may like the friends who 24 the same interests as you. ButI don't really care.I have two good friends. Who are they They are Peter and James. Peter is 25 me. I am aquiet boy, and Peter is also quiet. We 26 enjoy reading books and surfing the Internet. Atweekends, we often go to the library or 27 on the computer together. But James is very differentfrom us. He likes playing ball games, and he is more athletic (擅长运动的) than us. He is 28more outgoing. He likes talking and often makes 29 laugh. Both of the two friends make me feelhappy in my life. You see, friends are not 30 to be the same. Do you agree with me Who is your best friend Could you say something about him or her 21. A. talk about B. think of C. thanks for D. look at22. A. interests B. views C. things D. habits23. A. or B. and C. until D. but24. A. are B. have C. show D. get25. A. like B. as C. for D. with26. A. all B. each C. both D. some27. A. watch B. teach C. bring D. play28. A. a few B. few C. a lot D. little29. A. him B. her C. them D. us30. A. important B. necessary C. difficult D. different三、阅读理解(20 小题,共 40 分)第一节:阅读下列材料,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。ADo you know a festival for fire The Torch Festival (火把节) is celebrated by the Yi people. It isusually from the 24th day to the 26th day of the sixth lunar month every year. The Yi people lighttorches to show they respect the fire. The fire is very important to the Yi people.The early Yi people lived in high and cold places in the mountains. They used fire for light, tostay warm, and to cook food. As one old saying goes, "Everything you eat must ‘see’ fire." In the olddays, people lit a small fire outside the door before they took animal meat into the home. They putthe meat over the fire. It's said that it can drive bad luck away. People also use fire to light leaves onthe land to make it rich.But the festival means a lot now. During the festival, both the Yi people and visitors cometogether around the fire. They show and spread their happiness and thanks for a good life. The Yipeople want to get more people to learn about their life.During the festival, each family has a big torch. But the children's torches are much smaller. TheYi children look forward to this festival, because it means good food and a good time to stay withfamily. They even go out in different groups to pick flowers to make their torches beautiful. What aninteresting festival it is!31.How does the writer begin the text A. By asking a question.B. By showing numbers.C. By giving an example.D. By using an old saying.32.Why did they put meat over the fire before taking it into their homes A. To show their thanks.B. To keep the meat warm.C. To make bad luck go away.D. To make animals stay away.33.Which of the following can best explain the underlined word "rich" A. Very interesting. B. Having a lot of money.C. Making you feel full quickly. D. Making it good for growing plants.34.Which of the following may the writer agree on A. There aren't any sayings about fire.B. Only the Yi people celebrate the festival.C. The early Yi people lived in warm places.D. It’s a good time to get together during the festival.35.What is the best title for the text A. Why the Torch Festival Is CelebratedB. When the Yi People Learned to Use FireC. An Introduction to the Torch FestivalD. What Visitors Can Do During the Torch FestivalBDough figurine making (面人制作) is traditional Chinese art. It has a history of about 2,000years in China. Though some people said it might vanish, dough figurine makers are still workingvery hard to keep it alive.Peng Xiaoping is a great dough figurine making artist. He also teaches students about thetraditional art. “I pass on not only the skills, but also the experience of running a business (企业),” hesaid. “If I only teach them how to make the figurines, my students won’t be able to make a livingfrom it, and it will not be possible to pass on the traditional art to more people.”Many young people are interested in traditional art, but they’re facing many ▲ . There’refew professional (专业的) classes teaching students about this art. Also, because of the materials (材料), if dough figurine makers make any mistake, they can’t fix it easily. Instead, they have to do it allover again. So it can be stressful.Peng believes he can teach the young people in a new way. “My daughter is studying animationdesign (动画设计) at university, so I’m thinking about bringing animation and dough figurinestogether. Making dough figurine cartoons would be much more exciting than just passing on the artto young people,” he said.We are excited about the future of the traditional art as dough figurine makers in China continueto look for ways to bring new life to their practice.36.What does the underlined word “vanish” in Paragraph 1 mean A. Grow up. B. Die out. C. Fix up. D. Run out.37.Why should Peng’s students learn to do business A. To sell more dough figurines.B. To raise money to save more dying traditions.C. To compete with other dough figurine makers.D. To make a living while passing on the traditional art.38.The best word for “ ▲ ” in Paragraph 3 is “________”.A. changes B. dangers C. results D. difficulties39.What is the main idea of Paragraph 4 A. Peng provides dough figurine makers with lots of help.B. Peng invites young artists to design dough figurines.C. Peng has a new way to pass on the traditional art.D. Peng decides to sell dough figurines online.40.What does the writer think of the future of dough figurine making A. Uncertain. B. Worrying. C. Interesting. D. Exciting.CIn the past ten years, great progress has been made in technology. It seems like everything hasbeen reinvented and greatly improved. However, there is one thing that is different. It was inventedover 100 years ago but remained (保持) unchanged until now. It is the white cane (盲杖) used byblind people. Many blind people have used this kind of white cane for a long time. However, it hasseen no real improvement, until a blind engineer named Kursat decided to make a difference.Kursat is from Turkey (土耳其). He lost his eyesight at the age of 2. He well understands thedifficulties and challenges that the blind face. That’s because he himself is a blind person. As a blindperson, when he is at the subway station, he doesn’t know which is his exit (出口). When walking onthe street, he may run into obstacles.Kursat decided to do something to help the blind. He invented a new kind of cane called theWeWalk. This smart cane is equipped (配备) with built — in speakers and different sensors (传感器). The sensors can “see” obstacles in front of it, like a wall or a car, and then the cane will vibrate(震动) to tell the user. It can also connect to the Internet through Bluetooth. It can give the userinformation about the place he or she is visiting, such as the name of the store or the direction of thelibrary. Besides, the cane can be folded, so it’s easy to carry. What’s more, the price of the WeWalk isaround $500, which is relatively cheap compared with other high-tech products for the blind. Thisinvention will bring great changes to the lives of blind people.These days, we are talking about flying cars. But blind people are still using just a simple cane.With the WeWalk, blind people can live a more convenient life. It’s really a great invention thatshows how technology can help improve people’s lives.41.What does the word “obstacles” in the Paragraph 2 mean A.机会 B.宠物 C.障碍物 D.朋友42.What can the WeWalk do according to the passage ① It can "see" obstacles and vibrate to tell the user.② It can connect to the Internet through Bluetooth.③ It can give the user information about the place.④ It can help the blind take a plane.A.①②③④ B.①②③ C.②③④ D.①③④43.Why did Kursat invent the WeWalk A.Because he wanted to make money.B.Because he wanted to be famous.C.Because he wanted to help the blind like him.D.Because he liked inventing things.44.Which of the following is TRUE according to the passage A.The WeWalk is very expensive.B.The WeWalk can’t be folded.C.Kursat lost his eyesight when he was born.D.The WeWalk is a great invention for the blind.45.Which part of the newspaper can we probably read the passage in A.Health. B.Science. C.Business. D.Travel.第二节:阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。You may ask yourself these questions many times: What should I do with my life 46.__________ You may always have many different ideas about that. As a middle school student,it’s time for you to choose one.47.__________ You need to work hard for it. Getting the right job for yourself is like climbing.You do it step by step (一步一步) before you get to the top. You need to take the necessary lessons.Maybe you want to be a reporter. 48.__________ At college, you might choose a journalismmajor (新闻专业) and work for a newspaper when you are free. You might work as an intern (实习生) after finishing college. 49.__________ Then you will have more useful lessons to take and moretiring work to do.50.__________ This does not only mean (意味着) school education. In fact, our learning startedlong ago. Many things we did in the middle school gave us much we will use in our job. Joining aclub, having a summer job, volunteering (志愿活动) and reading — all of these are useful in thelong term. Just remember: the decisions you make now are important.A. We never stop learning.B. As long as you work hard, you will be a reporter one day.C. It’s interesting to be a reporter.D. Should I be a teacher, a scientist or a doctor E. You might first finish your high school and then go to college.F. But don’t just think about your dream job.四、阅读表达(共 5 小题,共 10 分)。Great inventions are changing and improving our lives in many ways. A 3D printer, one of thegreat inventions, is like a magical machine. It can make objects into real things from computerdesigns. What is more amazing, two young scientists made a special 3D food printer in Qatar. It canuse bits of vegetables to create food!These smart students, Annan and Mansoori, are students at Carnegie Mellon University inDoha. To make the 3D carrot, they first used very small parts of a real carrot and made lots of themin a science lab. Then they used these tiny parts like ink (墨水) in their printer to make the carrot. Byusing vegetable cells (细胞) and ultraviolet (紫外线) (UV) , a new carrot is printed. UV light is akind of energy that helps stick the carrot bits together. The invention may help with food safety.They chose carrots in the test because scientists knew a lot about how carrot parts grew intoplants. Mansoori said 3D-printed food can be made cheaply. It doesn’t require large areas of land. Italso does not require maintenance (维护) costs. 3D-printed carrots are cheaper than real carrots.Today, 733 million people are facing hunger. Mansoori hopes 3D printers will be used inrestaurants, supermarkets, and hospitals. The purpose, she said, is to make food reachable to peopleall over the world.51.What can the special 3D food printer do ________________________________________________________52.Where do Annan and Mansoori study ________________________________________________________53.How is a new carrot printed ________________________________________________________54.Why did they choose carrots in the test ________________________________________________________55.What is the purpose of the invention of 3D food printers ________________________________________________________五、短文填空(共 10 小题,计 20 分)。用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次,每空限填一个单词。)play;for;perfect;anyone;clean;fight;joke;probable;wherever;joyMum and Dad are two of the most important people in our life. You 56.________ see at leastone of them every day. And, they’re likely to influence you more than 57.________ else you willmeet in your lifetime. So if your mum loves to read, you might grow up carrying a book58.________ you go, just like she does.But parents do a lot more than just pass on their hobbies. Mums and Dads care 59.________their children from the minute they were born. They are the people everyone should respect and lovebest. It's very important to stay close and bring 60.________ to your parents. But not every childknows how to do this. Here are some ways to help you.Spend time together. Stop spending much time 61.________ a computer game or watching TV.Ask your mum and dad to play with you. Go outside together, or read a book aloud.Be kind. Little things might mean a lot to your mum or dad. You can brighten (使更开心) aparent's day with a hug, a card, or a(n) 62.________ . It's also lovely when a kid 63.________ up hisor her room without being asked. And if you try not 64.________ with your brothers or sisters, yourparents might be very happy! Do your best at whatever you do. You don't have to be 65.________,but when you do your best, you make your parents proud. It makes them happy to see how you’returning into a great kid. Why Because it lets them know you’re doing a good job.六、补全对话(5 小题,共 5 分)。A: Hi, Tina. What did you do at the weekend B: I visited an exhibition (展览) in the museum.A: 66.________B: It was wonderful! It was about the great inventions in China.A: 67.________B: The compass (指南针). 68.________A: Hmm, I'm not sure about it.B: It looked like a spoon! I think it was a useful invention. Without it, ancient people wouldn't havebeen able to travel around the world successfully.A: 69.________ It played an important role in navigation (航海).B: 70.________ I think we should learn from them.A. You have a point.B. I don't agree with you.C. What did you think of it D. Which invention did you like best E. How clever our ancestors (祖先) were!F. I don't want to know what it was used for.G. Do you know what the first Chinese compass looked like 七、书面表达(15 分)。71.假定你是李明,最近你收到来自澳大利亚的交换生 Tony 的电子邮件,请你阅读后回复。Dear Li Ming,I'm so excited to go to Shijiazhuang as an exchange (交换) student and we can meet again!Could you please tell me something about the Spring Festival When is it What do you usually doduring the Spring Festival What is the traditional food for it By the way, what will the weather belike in Shijiazhuang when I arrive in winter Looking forward to your reply.Yours,Tony注意:(1)须回答邮件中所有问题,可适当发挥;(2)文中不得出现真实的校名和人名;(3)词数 70 左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。Dear Tony,I'm so glad to hear that you're coming to Shijiazhuang.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I'm looking forward to your coming.Yours,Li Ming 展开更多...... 收起↑ 资源列表 初二英语八上期中测试B卷.mp3 初二英语八上期中测试B卷——A4版.pdf 初二英语八上期中测试B卷——答案.pdf