湖北省黄冈市2025-2026学年八年级英语上册 期中模拟题(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖北省黄冈市2025-2026学年八年级英语上册 期中模拟题(含答案解析)

资源简介

湖北省黄冈市2025-2026学年八年级英语上期中模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
(总分90 时间100分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、完形填空(满分15分)
My parents and I usually go to my father’s hometown for the Dragon Boat Festival. But last weekend, my family took a 1 to my mother’s hometown. The bus 2 took more than two hours.
The roads were busy. I 3 the bus window. The scenery outside made me 4 . Beautiful hills, rice fields, and 5 working under the sun—it’s hard to 6 how lively the countryside felt!
My grandparents live in a 7 near the river. Their home is small but always full of laughter. When we arrived, Grandma was making zongzi (rice dumplings), and Grandpa was telling stories about his childhood. “ 8 what I found in the box,” Grandpa said, holding up my old toy bear. “Your ‘best friend’ from third grade!” Mum 9 , “Maybe it can help you with homework again!” Everyone laughed.
In the afternoon, we 10 in the village dragon boat race. Uncle Ming, who’s always 11 , described the rules—“Row fast, but don’t 12 into the water!” Later, we ate zongzi and 13 lots of interesting stories under a big tree. 14 the house is small and the town has no shopping malls, I really love coming here. The air smells like flowers and the warmth of family makes every moment 15 .
1.A.plane B.bus C.subway D.boat
2.A.time B.color C.text D.journey
3.A.looked for B.looked after C.looked out of D.looked at
4.A.happy B.sad C.angry D.tired
5.A.doctors B.farmers C.teachers D.works
6.A.nod B.hunt C.describe D.pull
7.A.village B.palace C.school D.plate
8.A.Guess B.Matter C.Decorate D.Plan
9.A.invited B.fought C.guided D.joked
10.A.found B.joined C.reminded D.heard
11.A.bored B.comfortable C.excited D.strange
12.A.add B.fall C.pour D.forget
13.A.turned B.budgeted C.shared D.borrowed
14.A.But B.So C.Because D.Although
15.A.unforgettable B.easily C.slowly D.similar
阅读理解(满分40分)
A
Summer Programs at Museums
The Postal Museum Date: July 17~23 Age: 11~13 Would you like to join us this summer vacation You can make a stamp with your own design (设计), write and mail a postcard, and learn about the history of stamps.Tel: 965-0400 The Air and Space Museum Date: July 29~30 Age: 8~11 If you enjoy programs about air and space, please come here. It’s a good place to make and fly your own paper plane, watch an IMAX movie, and climb into a real plane.Tel: 654-0930
The Science Museum Date: August 7~20 Age: 9~12 You can enjoy video arts and computer technology, play VR games to explore (探索) a future city, and ask the robots questions about science. It will be wonderful! Have fun!Tel: 357-3030 The Building Museum Date: August 21~27 Age: 13~15 Want to enjoy design challenges Come and join us. You can also go on field trips to some famous buildings, and build small houses with soft blocks. All the programs are free.Tel: 272-0560
16.Which number can you call if you want to learn about the history of stamps
A.272-0560. B.965-0400. C.654-0930. D.357-3030.
17.What can you do at the Air and Space Museum
A.Make a paper plane.B.Build a house. C.Make a stamp. D.Play VR games.
18.You can ask the robots questions about science at the ______.
A.Postal Museum B.Science Museum
C.Building Museum D.Air and Space Museum
19.Which of the following is TRUE according to the text
A.You can watch an IMAX movie at the Postal Museum.
B.All the programs at the Building Museum are free.
C.A 13-year-old student can join in the programs at the Science Museum.
D.You can join in the programs at the Air and Space Museum on August 15th.
20.Where can you probably read the passage
A.In a report. B.In a storybook.
C.In a food magazine. D.In a newspaper.
B
Road to HappinessYu Jing, a 29-year-old young woman, loves running. “Running is a way for me to keep healthy and stay happy,” she says. Early in 2015, she took part in New York City Marathon. Soon she joined a running club and made friends with others. They go to different cities to take part in running events. Also, she starts to help others organize (组织) events. She wants to be a judge (裁判) in the future.
________Most students of the Liling Primary School live with their grandparents. As a teacher, Cheng Fang often goes to the students’ homes, plays games with them and talks to them. She also teaches them other things. “We should let the light in ourselves shine on more people, and help them to dream bigger,” she says. “She is like an angel (天使).” Most of the villagers (村民) say.
Trash App WorksSome people don’t know how to classify the trash (分类垃圾). The twins Chu Siyu and Chu Siqi, both fifth grade students, make a set of four trash bins (垃圾箱). It can help us to classify the trash. People don’t have to touch the trash bin. You can choose or speak out the name of the trash in the app, the Bluetooth enabled (可使用蓝牙功能的) trash bin will open.
21.All the news above has something to do with ________.
A.SPORTS B.MUSIC C.PEOPLE D.TRAVEL
22.From the news above, we can know that ________.
A.Yu Jing is a judge now
B.Yu Jing also helps others organize events
C.Yu Jing and her friends go to different cities only for fun
D.in 2015 Yu Jing was the winner of New York City Marathon
23.What would be the best heading for the second piece of news
A.Teacher like an Angel. B.Dream Bigger.
C.Students in the Village. D.Life in Primary School.
24.Which of the following is TRUE according to the third news
A.The trash bins can’t help us to classify the trash.
B.The twin students teach us how to classify the trash.
C.If you want to throw away the trash, you must touch the trash bin.
D.The trash bin will open if you speak out the name of the trash with the app.
25.Most of the villagers say she is like an angel because ________ .
A.she teaches children other things
B.she is the only teacher in the village
C.she lives with students and often looks after them
D.she always spends time with students, teaches them and loves them
C
①Does anybody like doing housework Should children do housework For some children, doing housework may be their last choice. For many parents, getting their children to do some housework is also one big headache. However, a Malaysian mother found a creative way.
②Nurafiza came up with a rewarding plan for her two sons at home and put it online. She gave them money for some housework. Nurafiza also opened a “supermarket” at home for her kids. They could buy candies there from 10:00 a.m. to 8:00 p.m. The money she gave to her kids was a kind of prop (道具).
③Because of this, Nurafiza’s children are now more love to do housework. Her post got over 15,000 likes and was shared over 27,000 times online. Many parents began to imitate her. In other words, they use the same way to teach their children.
④In fact, doing housework can play a very important role in children’s growth. First, it teaches children necessary skills for living, such as cooking and cleaning. Second, it is a good way to help children keep healthy. Third, it makes parents and children closer. Finally, a child can grow into a responsible (有责任感的) and independent (独立的) person by helping with the housework.
26.How does the writer begin the text
A.By asking questions. B.By giving examples.
C.By telling stories. D.By using old sayings.
27.What’s the main idea of Paragraph 2
A.Nurafiza’s mini market. B.Nurafiza’s two children.
C.Nurafiza’s online prop. D.Nurafiza’s rewarding plan.
28.What does the underlined word “imitate” mean in Paragraph 3
A.Invite B.Love C.Follow D.Believe
29.What’s the structure of the text
A. B. C. D.
30.What’s the purpose of the text
A.To ask parents to do housework. B.To teach kids how to do housework.
C.To let family do housework together. D.To encourage children to do more housework.
第二节 阅读短文,从方框内所列选项中,选出最佳选项填入对应空白处,使短文通顺、连贯。(选项中有一项多余)
Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back. 31 To have a friend, you must learn to be a good friend first. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest, be generous (慷慨的), and be kind.
Honesty is where a good friendship starts. Friends must be honest to one another. If a friend finds out that you haven’t been honest, you may lose his or her trust (信任). 32
Generosity means sharing and it makes a friendship grow. You don’t have to give your lunch money or your clothes to your friends, of course. But you have to learn how to share things you enjoy, such as your hobbies and interests. 33 By sharing them, you help your friends know you better.
Everyone has problems and he or she needs help too. Something may go wrong at school. 34 So to be a friend, you must be kind to listen and understand. You must try to put yourself in your friend’s place so you can understand the problem better.
35 But all true friendships have these three things in common. If you plan to keep your friendships long, you must do the three things above well.
A.No two friendships are the same.
B.This can make you know more about your friends.
C.That is why some friendships don’t keep very long.
D.Talking about the problem can make it easier to solve.
E.Sometimes you even want to share your opinions and feelings.
F.Good friends always trust one another to speak and act honestly.
三、选词填空(满分10分)
阅读下面短文,从方框中选择恰当的单词并用其适当形式填空。
for they and bag wonder careful tie a become beauty
Tie-dye (扎染) is a traditional Chinese skill of dyeing (给……染色) clothes. It has 36 history of more than 1,000 years. It is especially popular among the Bai people in Yunnan. In 2006, it 37 China’s intangible cultural heritage (非物质文化遗产) .
There are a few steps in tie-dyeing. First, people need to use the threads (线) 38 the cloth in different ways to make designs.
Then, they put the cloth into dye (染料). After that, they open out the cloth and wash it 39 . Finally, they dry (变干) it in the sun. The designs made by tie-dye are usually 40 and special. Each tie-dyed art work is a little different.
People use tie-dye works not only for clothing but also for 41 , scarves and home decorations. They are very popular in both China 42 many other countries. Many visitors buy them as special gifts 43 their families or friends.
However, fewer young people today are learning this traditional skill than before. To protect it, artists are trying 44 best to keep it alive (活着的) by adding tie-dye skills to modern art and fashion design. Many schools also provide tie-dye courses for students. All of these help more people learn about the tie-dye culture. How 45 these courses are!
四、任务型阅读(满分10分)
Earlier this year, Liu Dachuan was at his shop in Chengdu, Sichuan Province, when his mother called him from Ningbo, Zhejiang Province. Liu’s mother was looking for a drugstore (药店). But she couldn’t find it and there was no one around to help her, she had to give her son a call.
Liu asked his mother to share her real-time location (实时位置) ① him and then used his phone to find a drugstore. He found that the nearest drugstore was just 200 meters away from his mother. But it was ② for him to guide his mother to the store by the phone. He could only tell his mother to turn right or left. This made Liu sad. He wondered how he could help his mother and other old people to find places easily.
Liu decided to develop an app. He once (曾经) worked in Beijing’s Zhongguancun for nine years and learned something about computer technology (技术).
He spent about a month finishing it. Then, he taught his mother how to use it, and his mother thought it was so great. Liu shared his work online and it quickly became popular.
“Although our world and technology are developing fast, we shouldn’t leave the old behind.” Liu said.
46.根据短文内容,分别写出①、②处所缺的单词。 (每空限填一词)
① ②
47.完成下面表格
An app designed for old people
Why to do it How to do it
Liu Dachuan’s mother (不超过4个词) and there was no one around to help her. Liu once learned something about computer technology in Beijing’s Zhongguancun.
Liu could only tell his mother turn right or left. This made Liu sad. He decided to . (不超过3 个词) Liu spent (不超过5个词) Then, he taught his mother how to do it. Liu shared his work online and became popular.
48.回答下面问题
What do you think of Liu’s app
五、书面表达(满分15分)
49.家是幸福的港湾。假如你是Sandy,请你以“Home, Sweet Home”为题写一篇短文介绍你的家。
提示:1.你的居住情况和家庭成员;
2.你的家庭成员之间是如何相处的(如:互助、互爱、互相信任等,要有具体实例支撑);
3.为了让你的家更加美好,你打算……
注意:1.短文须包括所有提示,可适当发挥。
2.词数80词左右。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.B 2.D 3.C 4.A 5.B 6.C 7.A 8.A 9.D 10.B 11.C 12.B 13.C 14.D 15.A
【导语】本文叙述了作者一家在端午节前的周末,乘坐公共汽车前往母亲家乡的经历,包括路途中的风景、与祖父母的相处、参与村庄龙舟赛以及对家乡的喜爱之情。
1.句意:但是上周末,我们一家人乘公共汽车去了妈妈的家乡。
plane飞机;bus公共汽车;subway地铁;boat船。根据后文“The bus…”可知,此处乘坐的交通工具是公共汽车。故选B。
2.句意:公共汽车行程花了两个多小时。
time时间;color颜色;text文本;journey行程、旅程。根据“took more than two hours”可知,此处指公交车的行程耗时。故选D。
3.句意:我向公共汽车窗外看。
looked for寻找;looked after照顾;looked out of向外看;looked at看。根据“the bus window”和后文“The scenery outside”可知,此处是向窗外看。故选C。
4.句意:外面的风景让我很开心。
happy开心的;sad难过的;angry生气的;tired疲惫的。根据“Beautiful hills, rice fields”可知,美丽的风景应让人开心。故选A。
5.句意:美丽的山、稻田,还有在阳光下劳作的农民——很难描述乡村有多热闹!
doctors医生;farmers农民;teachers老师;works作品、工作。根据“rice fields”“working under the sun”可知,在稻田劳作的是农民。故选B。
6.句意:美丽的山、稻田,还有在阳光下劳作的农民——很难描述乡村有多热闹!
nod点头;hunt打猎;describe描述;pull拉。根据“how lively the countryside felt”可知,此处指乡村的热闹难以用语言描述。故选C。
7.句意:我的祖父母住在河边的一个村庄里。
village村庄;palace宫殿;school学校;plate盘子。根据“in the village dragon boat race”可知,是住在村庄里。故选A。
8.句意:“猜猜我在盒子里找到了什么,” 爷爷举着我的旧玩具熊说。
Guess猜测;Matter要紧;Decorate装饰;Plan计划。根据“what I found in the box”可知,此处是让对方“猜测”找到的东西。故选A。
9.句意:妈妈开玩笑说:“也许它又能帮你做作业了!”
invited邀请;fought打架;guided 指导;joked开玩笑。根据“Maybe it can help you with homework again!”和“Everyone laughed”可知,妈妈在开玩笑。故选D。
10.句意:下午,我们参加了村子里的龙舟比赛。
found找到;joined参加;reminded提醒;heard听到。根据“in the village dragon boat race”可知,此处是参加比赛,join in符合语境。故选B。
11.句意:总是很兴奋的明叔叔讲解了规则 ——“划快点,但别掉进水里!”
bored无聊的;comfortable舒服的;excited兴奋的;strange奇怪的。根据“Uncle Ming, who’s always…, described the rules—“Row fast, but don’t…into the water!”及语境可知,讲解比赛规则时应是兴奋的。故选C。
12.句意:总是很兴奋的明叔叔讲解了规则 ——“划快点,但别掉进水里!”
add添加;fall掉落;pour倒;forget忘记。根据“into the water”可知,龙舟比赛在水上,应是提醒别掉进水里。故选B。
13.句意:后来,我们吃了粽子,在一棵大树下分享了很多有趣的故事。
turned转动;budgeted预算;shared分享;borrowed借。根据“lots of interesting stories”可知,此处是分享故事。故选C。
14.句意:虽然房子很小,镇上也没有购物中心,但我真的很喜欢来这里。
But但是;So所以;Because因为;Although虽然。根据“the house is small... I really love coming here”可知,前后为让步关系,用Although引导让步状语从句。故选D。
15.句意:空气里弥漫着花香,家庭的温暖让每一刻都难以忘怀。
unforgettable难以忘怀的,形容词;easily容易地,副词;slowly慢慢地,副词;similar相似的,形容词。根据“The air smells like flowers and the warmth of family makes every moment….”可知,此处需形容词作宾语补足语,结合“the warmth of family”可知,家庭温暖让时光难忘。故选A。
16.B 17.A 18.B 19.B 20.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了四个博物馆的暑期活动,包括活动时间、适合年龄、活动内容及联系电话等信息。
16.细节理解题。根据“The Postal Museum...learn about the history of stamps. Tel: 965-0400”可知,如果想了解邮票历史,可拨打965-0400。故选B。
17.细节理解题。根据“The Air and Space Museum...It’s a good place to make and fly your own paper plane”可知,在航空航天博物馆可以制作纸飞机。故选A。
18.细节理解题。根据“The Science Museum...ask the robots questions about science”可知,可以在科学博物馆向机器人询问科学问题。故选B。
19.细节理解题。根据“The Building Museum...All the programs are free”可知,建筑博物馆的所有项目都是免费的。故选B。
20.推理判断题。文章介绍了博物馆的暑期活动信息,这类信息通常会出现在报纸上。故选D。
21.C 22.B 23.A 24.D 25.D
【导语】本文包含三则新闻,第一则讲述了29岁的于静热爱跑步,通过跑步保持健康快乐,还加入跑步俱乐部并帮助组织活动;第二则讲述了醴陵小学的程芳老师经常去学生家,与学生做游戏、交谈并教他们其他知识,被村民称为天使;第三则讲述了双胞胎学生制作了一套四个可使用蓝牙功能的垃圾箱,帮助人们分类垃圾。
21.细节理解题。第一则新闻围绕于静展开,第二则围绕程芳老师展开,第三则围绕双胞胎学生展开,都与人物相关。故选C。
22.细节理解题。根据第一则新闻“Also, She starts to help others organize (组织) events.”可知,于静还帮助别人组织活动。故选B。
23.主旨大意题。第二则新闻主要讲述了程芳老师像天使一样,经常去学生家,与学生做游戏、交谈并教他们其他知识。故选A。
24.细节理解题。根据第三则新闻“You can choose or speak out the name of the trash in the app, the Bluetooth enabled (可使用蓝牙功能的) trash bin will open.”可知,如果你在应用程序中说出垃圾的名称,垃圾箱就会打开。故选D。
25.细节理解题。根据第二则新闻“As a teacher, Cheng Fang often goes to the students’ homes, plays games with them and talks to them. She also teaches them other things.”可知,程芳老师经常去学生家,与学生做游戏、交谈并教他们其他知识,所以大多数村民说她像天使。故选D。
26.A 27.D 28.C 29.A 30.D
【导语】本文先引出孩子做家务的话题,接着介绍了一种让孩子做家务的有效方法,最后阐述了做家务对孩子成长的重要性,整体目的是鼓励孩子多做家务。
26.推理判断题。根据“Does anybody like doing housework Should children do housework ”可知,文章开头引出了关于孩子做家务的话题。所以作者是通过提问的方式导入文本的。故选A。
27.主旨大意题。根据“Nurafiza came up with a rewarding plan for her two sons at home and put it online. She gave them money for some housework. Nurafiza also opened a ‘supermarket’ at home for her kids. The money she gave to her kids was a kind of prop.”可知,主要讲述了Nurafiza为她的两个儿子制定了一个奖励计划,给做家务的孩子钱,在家开超市,钱是道具,都是对计划的具体说明。故选D。
28.词句猜测题。根据“Many parents began to imitate her. In other words, they use the same way to teach their children.”可知,In other words,即换句话说,因此前后表达的意思相近,即很多父母开始用和她一样的方法教孩子,所以imitate意思是“模仿”。故选C。
29.篇章结构题。文章第一段通过提问引出孩子做家务的话题;第二、三段讲述马来西亚妈妈Nurafiza想出的让孩子做家务的奖励计划以及取得的效果;第四段阐述做家务对孩子成长的重要作用。故选A。
30.主旨大意题。文章先引出孩子做家务的话题,接着介绍了一种让孩子做家务的有效方法,最后阐述了做家务对孩子成长的重要性,整体目的是鼓励孩子多做家务。故选D。
31.C 32.F 33.E 34.D 35.A
【导语】本文主要讲述了友谊的三个重要原则:诚实、慷慨和理解,并强调真正的友谊需要双方共同维护。
31.根据“Too many people want others to be their friends, but they don’t give friendship back.”可知,此处解释了友谊不长久的原因。选项C“这就是为什么有些友谊不会长久。”符合语境。故选C。
32.根据“If a friend finds out that you haven’t been honest, you may lose his or her trust (信任).”可知,此处强调朋友之间应该坦诚相待。选项F“好朋友总是互相信任,诚实地说话和做事。”符合语境。故选F。
33.根据“You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. By sharing them, you help your friends know you better.”可知,此处与分享有关。选项E“有时你甚至想分享你的观点和感受。”符合语境。故选E。
34.根据“Everyone has problems and he or she needs help too.”可知,此处是帮助朋友解决问题的建议。选项D“谈论这个问题可以使它更容易解决。”符合语境。故选D。
35.根据“But all true friendships have these three things in common.”可知,此处是说友谊有不同之处。选项A“没有两种友谊是完全相同的。”符合语境。故选A。
36.a 37.became 38.to tie 39.carefully 40.beautiful 41.bags 42.and 43.for 44.their 45.wonderful
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了中国传统工艺扎染的历史、制作步骤、应用以及保护措施。
36.句意:它有一千多年的历史。“history”是以辅音音素开头的可数名词单数,此处泛指“一段历史”,用不定冠词a修饰。故填a。
37.句意:2006年,它成为中国的非物质文化遗产。根据“In 2006”可知,此句时态用一般过去时,空处填动词过去式作谓语。根据“China’s intangible cultural heritage”和备选词汇可知,此处指成为非物质文化遗产。become“成为”,动词,过去式为became。故填became。
38.句意:首先,人们需要用线以不同的方式捆扎布料来设计图案。use sth to do sth“用某物做某事”,空处填动词不定式。根据“the cloth”和备选词汇可知,此处指用线捆布料。tie“捆,绑”,动词,不定式为to tie。故填to tie。
39.句意:然后,他们展开布料并小心地清洗。空处修饰动词“wash”,需用副词。根据“wash it”和备选词汇可知,此处指小心清洗。careful“小心的”,形容词,副词为carefully“小心地”。故填carefully。
40.句意:扎染制作的图案通常美丽而独特。空处位于“are”后,需用形容词作表语。根据“The designs made by tie-dye”和备选词汇可知,扎染制作的图案是美丽的。beauty“美”,名词,形容词为beautiful“美丽的”。故填beautiful。
41.句意:人们不仅将扎染作品用于服装,还用于包、围巾和家居装饰。空处与“scarves”并列,需用可数名词复数。根据“scarves and home decorations”和备选词汇可知,扎染还可以用于包。bag“包”,可数名词,复数为bags。故填bags。
42.句意:它们在中国和许多其他国家都很受欢迎。根据“in both China”和备选词汇可知,此处指扎染在中国和其他国家都很受欢迎。both…and…是固定搭配,表示“两者都”。故填and。
43.句意:许多游客购买它们作为送给家人或朋友的特殊礼物。根据“buy them as special gifts”和备选词汇可知,此处指买扎染给家人和朋友。buy sth for sb“给某人买某物”,动词短语。故填for。
44.句意:为了保护它,艺术家们正在尽他们最大的努力通过将扎染技艺融入现代艺术和时尚设计来保持它的活力。try one’s best to do sth“尽某人最大努力做某事”。根据“artists are trying”和备选词汇可知,此处指尽艺术家“他们的”最大努力。they“他们”,主格,形容词性物主代词为their。故填their。
45.句意:这些课程多么棒啊!此句为How开头的感叹句,结构为“How+形容词+主语+谓语”。空处填形容词。根据“these courses are!”和备选词汇可知,此处指课程很棒。wonder“惊叹”,名词,形容词为wonderful“令人惊叹的,极好的”。故填wonderful。
46. with difficult/hard 47. couldn’t find the drugstore develop an app about a month finishing it 48.Liu’s app is very helpful/useful.
【导语】本文讲述了刘大川因母亲找不到药店且无人帮忙,决定开发一款帮助老年人找地方的应用程序,最终成功并受到欢迎的故事。
46.①处:根据“Liu asked his mother to share her real-time location (实时位置) ① him”可知,刘大川让母亲分享实时位置,应该是和他分享,“和……分享”用“share sth. with sb.”表示。故填with。
②处:根据“He could only tell his mother to turn right or left. This made Liu sad.”可知,他只能告诉母亲左右转,这说明通过电话引导母亲去药店是困难的,“困难的”可以用“difficult”或“hard”表示。故填difficult/hard。
47.①处:根据表格第一列“Why to do it”可知,此处要填开发应用程序的原因。由“Liu’s mother was looking for a drugstore (药店). But she couldn’t find it and there was no one around to help her”可知,原因是刘大川的母亲找不到药店且周围无人帮忙,不超过4个词。故填couldn’t find the drugstore。
②处:根据表格第一列“How to do it”可知,此处要填开发应用程序的做法。由“He wondered how he could help his mother and other old people to find places easily. Liu decided to develop an app.”可知,他决定开发一款应用程序,不超过3个词。故填develop an app。
③处:根据表格第一列“How to do it”可知,此处要填开发应用程序所花的时间。由“He spent about a month finishing it.”可知,他花了大约一个月时间完成,不超过5个词。故填about a month finishing it。
48.根据“Then, he taught his mother how to use it, and his mother thought it was so great. Liu shared his work online and it quickly became popular.”可知,刘大川的母亲觉得这个应用很棒,且它在网上迅速走红,由此可推测这个应用很有帮助。故填Liu’s app is very helpful/useful.
49.例文:
Home, Sweet Home
Home is the sweetest harbor. I live in a cozy Weihai apartment with my parents, elder sister. Our family is harmonious and loving, always supporting each other. When my sister prepared for exams, we helped her review and cared for her needs. Whenever someone is in trouble, others help without hesitation. To improve our home, I’ll spend more time with family, sharing meals and experiences. Our home will always be filled with love.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态主要为“一般现在时”为主;
③提示:写作要点包括居住情况、家庭成员介绍、家庭成员相处方式以及如何让家更美好,需注意不要遗漏要点,并适当添加细节。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。通过“Home is the sweetest harbor”来引出对家的介绍;
第二步,具体阐述写作内容。从居住情况、家庭成员、相处实例及如何让家更美好进行阐述;
第三步,书写结语。表达对家的热爱和对未来家庭生活的美好期望。
[亮点词汇]
①harmonious and loving和谐友爱的
②support each other互相支持
③in trouble有麻烦
[高分句型]
To improve our home, I’ll spend more time with family, sharing meals and experiences.(不定式表目的)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览