资源简介 单元质量检测(二) CONFLICT AND COMPROMISE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the conversation mainly about?( )A.A school. B.A farm. C.A storm.2.What’s the probable relationship between the speakers?( )A.Husband and wife. B.Manager and clerk. C.Friends.3.Why does the woman call the man?( )A.To book a room.B.To order her meal.C.To remind him of her dinner.4.How much is the blue dress?( )A.$200. B.$100. C.$50.5.What does the woman promise to do?( )A.Compensate the man for his loss.B.Be careful next time.C.Punish Bob.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What are the speakers mainly discussing?( )A.Where to buy tickets. B.Where to park the car. C.Where to get a camera.7.Where will the speakers meet?( )A.At the market. B.At the camera shop. C.At the sports stadium.听第7段材料,回答第8、9题。8.How does the woman feel about climbing the rock?( )A.Tired. B.Relaxed. C.Excited.9.What will the woman do with Kate?( )A.See films. B.Have dinner. C.Watch TV shows.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why doesn’t the man like to go to France?( )A.He’s been there. B.It is too noisy. C.The time does not fit.11.How much does the tour to Spain cost?( )A.345 pounds. B.385 pounds. C.470 pounds.12.Where will the man go for his holiday?( )A.Sweden. B.Spain. C.Italy.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where will the man work?( )A.At a computer company. B.At a newspaper. C.At an advertising company.14.Why did the man choose that workplace?( )A.It has less pressure. B.It offers him good pay. C.It is close to his home.15.How is the woman’s job hunting?( )A.Unsuccessful. B.Lucky. C.Easy.16.What does the woman want to become?( )A.A teacher. B.A writer. C.A reporter.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why did the speaker quarrel with her neighbour?( )A.He came home late. B.He was too noisy. C.He stayed up late.18.How did the neighbour react after the speaker went to his apartment?( )A.He changed for the worse. B.He admitted his misbehaviour. C.He apologised to her.19.What did the speaker do after arguing with her neighbour?( )A.She gave him a gift.B.She had a talk with him.C.She watched a movie with him.20.What is the speaker’s suggestion to Teddy?( )A.Turning to the police for help.B.Being patient and trying to stand it.C.Writing a friendly letter to the neighbour.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEnvironment Contest Hybrid(混合动力) cars? Organic food? Solar and wind energy? Pay-as-you-throw trash programs? Required recycling? If you have a plan to save the world, we want to hear about it.And if you know a lot about a current problem facing the planet — pollution,overpopulation,natural resource consumption/destruction — share your thoughts with others by writing a persuasive essay. Prizes Winning stories are published in Teen Ink magazine and contest winners receive a copy of the magazine featuring their work.Plus, they’ll have the opportunity to choose from an exciting selection of Teen Ink products — clothes and other items — available only from Teen Ink. Contest Guidelines Teen Ink will only consider original essays and poems written by teens.Essays should be between 150 and 1,000 words.Possible topics include global warming, clean water, species preservation, air quality, the rainforest, alternative power, depletion of resources and more! For more ideas on how to write a winning essay, see our Environment Writing Tips. Submit entries through our website.All articles related to the environment submitted to Teen Ink are automatically considered for the contest.See our submission guidelines for more information. Deadlines There are no deadlines; entries are accepted throughout the year. 21.What would probably be most welcome in the contest?( )A.The stories with interesting plots. B.The stories with meaningful themes.C.The essays with constructive ideas. D.The essays with beautiful sentences.22.What must you do if you want to participate in the contest?( )A.Write a very long story. B.Finish your work by yourself.C.Write a poem within 1,000 words. D.Submit your work through e-mail.23.What’s special about the contest?( )A.It is held all year round. B.It offers big prize money.C.It has no limitation on topics. D.All participants’ works will be published.B Is it possible that there are basic myths and lies that are ruining your life, holding back your career or justifying an unhappy or unfulfilled life? The little things we believe or tell ourselves can go a long way towards affecting our success.Here’s what Greg McKeown, author and Young Global Leader at World Economic Forum, had to say. Why do capable people fail to break through to the next level? It’s a question McKeown began pursuing an answer to when he quit law school 15 years ago.“The answer to the question, to my great surprise, is success,” he wrote in his post 12 Myths That Lead to a Busy, Unfulfilling Life. “I found that success can be a catalyst (催化剂) for failure,” McKeown wrote.What often happens, he said, is that successful people get disturbed by small things. He pointed to 12 big myths that can lead to a stressful, unsatisfying career and life.Among them: “If everyone is doing it, then I need to do it. Let the fear of missing out consume you.Buy into the cultural belief that glorifies being busy and checking social media and email constantly.Don’t pay attention to the quiet voice telling you a different life is possible.Just go with the crowd.The truth:There is a joy in missing out.Discover it. “I’ll stay up late and get it done.If you ever mention sleep to someone remember to talk about how little you’ve had lately.Boast about getting five hours last night, or about how you pulled an all-nighter earlier this week.It’s okay to be tired and to admit it.But don’t show weakness — or worse, laziness — by suggesting you need a full eight hours.The truth: Sleep is for high performers.” The lesson is simple.“When organising your life, there are only two choices: The disciplined pursuit of the essential or the undisciplined pursuit of the nonessential,” McKeown wrote.“And that matters because if you don’t control your life, someone else will.”24.What was Greg McKeown focusing on when he quit law school?( )A.Why many people give up their dreams.B.Why capable people can’t achieve success.C.What is the secret of many people’s success.D.What keeps capable people from winning greater success.25.Why can success be a catalyst for failure according to Greg McKeown?( )A.Successful people will become proud.B.Success may offer people more challenges.C.Successful people won’t work hard any more.D.Success can prevent people from concentrating.26.What does Greg McKeown advise us to do?( )A.Go with the crowd. B.Check email regularly.C.Follow your own course. D.Check social media often.27.In Paragraph 7, Greg McKeown stressed the importance of .( )A.working hard B.managing timeC.getting enough sleep D.combining work and playC Most parents tell lies to their children as a way to change their behaviour, suggests a study of families in the United States and China. The most frequent example was parents threatening to leave children alone in public unless they behaved.Persuasion ranged from asking the support of the tooth fairy to telling children they would go blind unless they ate particular vegetables. Another example was:“That was beautiful piano playing.” The study, published in the International Journal of Psychology, examined the use of “instrumental lying” — and found that such lies were used by a great number of parents in both the United States and China. The most commonly used lie — popular with both US and Chinese families — was parents pretending to a child that they were going to walk away and leave the child alone.“The popularity of this lie may relate to the challenge parents face in trying to leave a place against their child’s wishes,” say the researchers. Another lie that was common in both countries was the false promise to buy a requested toy at some time in the future. Researchers established different kinds of these untruths.There were “untrue statements related to misbehaviour”, which included:“If you don’t behave, I will call the police,” and “If you don’t quiet down and start behaving, the lady over there will be angry with you.” There are some more surprising lies recorded.For example, “untrue statements related to leaving or staying” a parent was recorded as saying:“If you don’t follow me, a kidnapper (绑架者) will come to kidnap you.” The researchers, headed by Gail D.Heymana, Anna S.Hsua, Genyue Fub and Kang Leeac, concluded that this raises “important moral questions for parents about when, if ever, parental lying is reasonable”.28.Which of the following is the most common lie used by parents?( )A.I’ll buy you a toy. B.I’ll go home first.C.The police will come. D.The bad guy will come.29.What’s the parents’ purpose of using “instrumental lying”?( )A.To criticize their children. B.To comfort their children.C.To persuade their children. D.To encourage their children.30.The “kidnapper” lie is usually used by parents when a child .( )A.asks for a present B.does something wrongC.refuses to leave a place D.refuses to eat a vegetable31.What is the researchers’ attitude towards parents’ lying?( )A.Doubtful. B.Surprised.C.Favourable. D.Ambiguous.D If you ask most people whether they like having more choices, the answer will be yes.But when it comes to sales, a large selection can actually hurt your clients’ revenues. Although people like choice, they become overwhelmed (不知所措) by it.Hick’s Law perfectly demonstrates this.It states that there is a measurable increase in how long it takes somebody to make a decision as the number of options that are available goes up. That delay in decision making can prove damaging on an online shopping site because it tends to result in users giving up.They are paralyzed by the decision, and so, they decide to go away and think about it.That will significantly reduce the number of people who eventually make a purchase. I know it can be hard to convince clients to limit the variety of products or complex options they offer on their sites, but there is some strong evidence to support your cause. Researchers in California ran an experiment in a local grocery store.They set up a stall in the store selling jam.Some days the stall would sell six flavors of jams, while on other days it offered 24 varieties.The results were significant.On days where they sold 24 varieties, they saw a mere four percent conversion (转化) rate.However, when they offered only six choices, that figure rose to a surprising 31 percent.Limiting choice works. That experiment perfectly demonstrates both the problem and the solution.Despite the evidence, you will not always be able to persuade clients to reduce choice.The next best option is to hide some of those choices. Unlike a stall in a grocery store, we have more flexibility online regarding how products are displayed.We can highlight some options and hide others.For example, you could display the best-selling categories of products, while hiding other groupings under something like a “more” option.If you are unable to remove options, you can at least focus users on the most popular choices.32.What does Hick’s Law mainly tell us about more choices?( )A.They increase product sales. B.They lead to better decisions.C.They can better satisfy customers. D.They make decision-making harder.33.What does the underlined word “paralyzed” in Paragraph 3 mean?( )A.Attracted. B.Prevented.C.Controlled. D.Encouraged.34.What can we learn from the experiment in California?( )A.More varieties attract more customers.B.Fewer varieties attract more customers.C.More varieties create higher conversion rate.D.Fewer varieties create higher conversion rate.35.What is the author’s advice in the last paragraph?( )A.Improve product quality. B.Increase product varieties.C.Avoid displaying all products. D.Hide the best-selling products.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Living a life of simplicity can be a beautiful thing.But simplifying itself can seem like a difficult process.So I recommend simplicity in your simplifying. Instead of trying to simplify your whole life, how about just simplifying one thing? Simplifying one thing is doable.36.( ) Simplicity is the path.You can pick one of the ideas below and carry it out today. Single-task. The next thing you choose to do ...do only that.Close everything else, put your phone away, and just focus on that one task.37.( ) When you go for a walk, have nothing to listen to or look at, other than the nature all around you.One thing at a time: wash one dish, just write, just eat. Use in-between spaces as meditations (沉思). 38.( ) Enjoy this in-between space.Notice how you’re feeling, what’s around you, what you just did, what your intention is for what you’re about to do.When you’re going somewhere else, just enjoy this time fully, and don’t rush past it. 39.( ) Pick someone today to be with fully.Put away your phone, let go of anything else you’re thinking about, and just be with them.Listen to them.Open your heart to them.Send them your love.If you do this with one person a day, your life will become better through better relationships and connection. Clear one space. 40.( ) Just the amount of space that you can hug.For example, just a little space on your desk or kitchen counter.Let this be the blissful oasis of peace and simplicity that will ripple outward to the rest of your life!A.Be kind to everyone.B.Be fully present with someone.C.Try your best to complete every task.D.You don’t have to simplify everything today.E.Find one little area in your office or home, and tidy it up.F.If you’re reading this article, stay with it and do nothing else.G.When you’re done with one thing, instead of rushing to the next, pause.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A school in Sarajevo is making headlines.The 41 began in September last year.Mirzana Coralic requested the primary school in her neighbourhood to 42 her six-year-old son, Zejd, who has a 43 disability.The teacher, Sanela Ljumanovic, accepted almost 44 , but on the first day of school, she noticed Zejd sitting all by himself, unable to 45 with anyone. Sanela, determined to find a(n) 46 , tried developing a few tricks and signs.But a parent of another child 47 a better idea — getting the whole class to 48 sign language along with Zejd.They got a sign language teacher, and three months later, Zejd was happily able to communicate with all his classmates about 49 things like homework and games. The other kids in the class are quite happy as well.“I 50 to learn Zejd’s language so I can talk to him and other deaf people,” said one of his classmates.Now, sign language is getting quite 51 at the primary school, with kids from other classes 52 to learn as well.It is hoped that it can be 53 as a part of the official course. “Sign language is great because it 54 communication and also helps children become more 55 to people with disabilities,” said Sanela.41.A.report B.message C.article D.story42.A.admit B.adopt C.invite D.defend43.A.learning B.speech C.hearing D.sight44.A.conditionally B.passively C.personally D.immediately45.A.cooperate B.interact C.compete D.stay46.A.solution B.explanation C.theory D.alternative47.A.selected B.imagined C.presented D.favored48.A.enjoy B.create C.design D.learn49.A.regular B.formal C.complex D.professional50.A.afford B.like C.prepare D.wait51.A.popular B.confusing C.challenging D.practical52.A.failing B.hesitating C.trying D.helping53.A.described B.known C.defined D.included54.A.enables B.shows C.stresses D.represents55.A.polite B.sensitive C.adaptable D.thankful第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Eiffel Tower stands 984 feet high over the city of Paris.The tower is the second 56. (tall) building in Paris and one of the most-visited attractions in the world.The tower 57. (receive) its 250 millionth visitor in 2010.The tower is 324 metres tall, about the same 58. (high) as an 81-storey building.It has three levels for visitors, with restaurants on the first and second levels. It is named after 59. engineer Gustave Eiffel, whose company designed and built the tower.It has become a global cultural icon of France and one of the most well-known 60. (building) in the world. 61. took three hundred men two years to build it.It is made of fifteen thousand pieces of iron 62. (hold) together by 2.5 million rivets (铆钉).Forty-seven tons of paint are needed 63. (cover) the tower, which remained the tallest building in the world until 1930, 64. the Chrysler Building, soon followed by the Empire State Building, was built in New York City. The Eiffel Tower 65. (complete) in 1889 for the hundred-year anniversary of the French Revolution.Gustave Eiffel’s design won the competition from among the seven hundred pieces of works.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 你校正在组织英语作文比赛。请你以It’s Time to Protect Sea Animals为题写一篇短文参赛,内容包括: 1.海洋动物面临的现状——海水污染;2.我们应该怎么做。注意:1.写作词数应为80左右;2.请按如下格式作答。It’s Time to Protect Sea Animals 第二节(满分25 分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 (2024·深圳高二下期中检测)When I was in middle school, my family moved to Seattle, where my parents started their new business — a small grocery store downstairs my house.As a girl of shy and reserved nature, I had to take a fresh start to fit into the sophisticated city life. One sunny day, my school announced an exciting event, a talent show for the local food bank.Students were encouraged to showcase their unique talents in front of the public in the city hall on National Day.A buzz of excitement fed the school as everyone began preparing for the big day.Deep down, I felt a spark of curiosity and a desire to participate.However, my self-doubt held me back, “I don’t have any special skills to share.” Days turned into weeks, and the talent show drew closer.I couldn’t shake the upsetting feeling until one day, Emma, one of the most popular girls in my class, came to me while I was helping in the grocery store after class.“How about singing together in the talent show?”she grinned,“I heard you singing a tune, along the way back home.I can’t help following you here.” Gosh, I couldn’t believe my ears.Emma, with personality and popularity, acknowledged my little talent.Since Emma had the world’s prettiest voice, I felt like being favoured by fortune. “You two? The talent show for the food bank?” My mum bent towards us and her face lit up.“A big occasion.” Then a light bulb seemed to go in her head.“Why not practise right now upstairs? I bet you’ll be a perfect match.” Winking at us, she seemed to know we were thinking alike. Emma and I embarked on rehearsing almost every single day after school.We brainstormed, exchanged ideas and rehearsed the scene.As the days rolled by, I was feeling pretty good about our act.But the day before the performance, Emma called that she had an acute stomachache and was not in any shape to perform.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。 I was completely surprised at the news. Finally came the big moment. 单元质量检测(二) CONFLICT AND COMPROMISE第一部分1-5 CACBA 6-10 BBAAB11-15 BAACA 16-20 BBABC听力材料:(Text 1)M:I was scared by the storm last night, which sounded like it hit the area near the hotel.W:Me, too.It has been reported lightning hit the factory near the farm.(Text 2)W:Oh, the bell is ringing.Please open the door.I think it’s our friend Mary to see us.I’m busy doing the washing.M:OK, just a minute.I’m feeding little Tommy.(Text 3)M:Hello, room service.Can I help you?W:I ordered dinner about forty minutes ago.It hasn’t been served yet.M:We are sorry for the delay, ma’am.Could you hold the line, please? I’ll check your order.(Text 4)W:That dress is too expensive.M:But it’s so pretty.W:Yes, it is pretty, but it costs $200.What about the blue one? It’s almost the same, but it costs half as much.(Text 5)M:I’m sorry to have to say this, but your son Bob has broken my window.W:I’m really sorry, sir.This will never happen again.Don’t worry.I will pay for the damage.M:It’s OK.Just tell him to be more careful next time.(Text 6)W:Where shall we park our car?M:I’ll park near the sports stadium.There are always spaces round there.W:But I want to go to the camera shop so the sports stadium isn’t very convenient for me.Is it possible to park along the street?M:No way.We’ll get a ticket.I’ll drive to the camera shop and you can get off.I’ll walk back to the camera shop after I’ve parked the car.W:OK.I’ll see you there.Then we can go to the market together.(Text 7)M:Where would you like to go on holiday?W:Well, I have no idea about that.M:I would like an active holiday this year.Maybe I’ll visit Ayers Rock.W:I’ve been quite tired of doing so much work.Climbing the rock will use even more energy.M:What would you like to do then?W:Well, I just want to relax.I’m going to have dinner with my parents and then watch my favourite TV show.M:Do you think you can do that for a whole week?W:Oh, my sister Kate told me there will be a movie festival.They are showing many old and new movies this week.We’ve decided to go to the movies together.(Text 8)W:OK.Now, let’s find a place to go for your holiday.Do you have any preferences ...France ...Italy?M:Oh, not France.Last year it was absolutely packed with visitors.It was very noisy.We want somewhere quieter this year.W:All right.Was it seven or ten nights you wanted?M:Oh, ten, please.W:Right.Well, let’s start with Italy.Um, we’ve got ten nights for 345 pounds, from Manchester, on the sixteenth.M:No, that’s no good for me.We wouldn’t get back till the twenty-sixth, and my wife’s got to be back at work before that.W:Um ...how about Sweden? That would be 470 pounds, from Manchester again, on the eleventh.M:Well, that seems too much.W:All right.How about Spain?M:Oh, that sounds great.We’ve never been there.W:Let’s see now.We’ve got ten nights, from London, on the thirteenth, for 385 pounds.M:Oh, wait a minute.We’d prefer a flight from the north somewhere, Manchester perhaps.Er ...OK, in this case, Sweden then.W:All right.(Text 9)W:John, we’re leaving college soon.Have you found a job?M:Yes.I was interviewed by a computer company and an advertising company.And both of them offered me a job.W:So which one will you work for?M:The first one.W:Why?Is it a high-paid job?Or does it have less pressure?M:Well, the computer company is close to my house.And I can go to work easily.W:Are your parents happy about that?M:Yes.What about you?Have you found a job?W:Not really.I tried to find work at three different newspapers, but none of them replied.M:Why do you want to work for a newspaper?W:I want to write my own books.Working for a newspaper can make my dream come true.M:Don’t worry.I believe you will find work at a newspaper sooner or later.(Text 10)W:Dear Teddy, Having a noisy neighbour is a really common problem, especially for people who live in an apartment. Like you, I also had a noise problem with a neighbour.He’d watch loud movies every night, sometimes until 3 in the morning.One night, I decided I’d had enough of the noise, so I went to my neighbour’s apartment and we argued.However, that only made him turn his TV up even louder every night after that. A week or so later, I saw my neighbour outside.Even though we’d lived next to each other for a long time, the first time we’d spoken was when we had our argument. So, I chatted with him and got to know him better — I also made a joke about how I liked his taste in movies. That night, the noise problem stopped.It seemed that all I had to do was get my neighbour to see me as a friend, not an enemy. So, my advice to you is to be calm and patient with your neighbour. One day, go over and ask if you can come in for a talk.If you mention that their noise is affecting your studies, they should soon change their mind. At the same time, however, not everyone is comfortable with facing people this way.If you’re one of those people, write a polite and friendly letter instead, explaining your problem to your neighbour. Many people we know can make us angry, but usually, the best way to win someone over is through kindness.第二部分语篇解读:本文是一篇应用文。Teen Ink是美国面向青少年的一种杂志,本文是该杂志发起的一则以环保为主题的征稿启事。21.C 推理判断题。根据第一段可知,这项活动主要征集以环保为主题的方案和想法。22.B 细节理解题。根据第三、四段可知,这项征文活动要求文章必须原创,文章(不是诗歌)的词数在150到1,000之间,不过必须通过Teen Ink网站提交参赛作品。23.A 细节理解题。综合全文可知,本次活动全年征稿,话题为环保,没提到有奖金;另外,获奖者的作品才会在杂志发表。语篇解读:本文是一篇议论文。我们都渴望成功。不过,成功也有其负面效应,有时它甚至是失败的催化剂。24.D 细节理解题。根据第三段可知,Greg McKeown 15年前就从法学院退学,然后开始研究的话题是:是什么阻止成功人士取得更大的突破和成功。25.D 细节理解题。根据第四段可知,在Greg McKeown看来,成功可能会是失败的催化剂,原因是人们取得成功后往往会受到很多琐碎事情的干扰,从而精力无法集中。26.C 推理判断题。根据第六段可知,A、B、D三项都是Greg McKeown反对的,C项是他建议的,他呼吁我们不走寻常路、标新立异。27.C 细节理解题。根据第七段可知,Greg McKeown反对牺牲正常睡眠的做法,他极力强调足够睡眠的重要性。语篇解读:本文是一篇说明文。一项在美国和中国进行的研究表明,大部分父母经常对孩子撒谎。很多父母对这些善意的谎言不以为然,而研究人员却对此提出质疑。28.B 细节理解题。根据第二、四两段可知,父母最常用的谎言是“不管小孩先走了”。29.D 写作意图题。根据第三段可知,instrumental lying是指父母违背事实夸奖孩子钢琴(或其他乐器)演奏得好。30.C 细节理解题。根据倒数第二段可知,当孩子不愿离开某地时,父母通常会威胁说有绑匪要来。31.A 观点态度题。根据最后一段可知,研究者们对于父母对孩子撒谎的做法提出质疑:什么时候撒谎变得合理了?由此判断,作者持怀疑态度。语篇解读:本文是一篇说明文。人们都希望有更多的选择。可是,一项研究发现,商家如果给顾客提供太多的选择,反而会导致顾客购买意愿的下降。32.D 推理判断题。根据第二段可知,席克定律发现,随着选择的增加,顾客要作出决策会变得更难。33.B 词义猜测题。根据第三段可知,太多的选择让顾客很难作出决定,最终甚至会放弃购买。34.D 细节理解题。根据第五段可知,更多的选择导致更低的潜在顾客转化率,反之,更少的选择带来更高的潜在顾客转化率。35.C 推理判断题。根据最后一段可知,作者提出的建议是:商家应该隐藏一些不重要的选择(商品),重点凸显一些关键性的选择(最受欢迎的商品)。语篇解读:本文是一篇说明文。文章就如何简化我们的生活提供了四条建议。36.D 上句说“只简化一件事是可行的”,故D项符合语境。37.F 上文建议我们专注于一件事,接下来列举了一些例子,而F项正好是其中一个例子。38.G 本段建议我们利用好两件工作或任务之间的间歇去思考,故G项符合语境。39.B 本段建议我们全身心去陪伴一个人,故B项符合语境。40.E 本段建议我们清理好一个空间,故E项符合语境。第三部分语篇解读:本文是一篇记叙文。Sarajevo一所学校一个班级的学生为了更好地与聋哑学生Zejd沟通,全班学生学会了手语。41.D 根据文章第一句和下文描述可知,本文讲述了Sarajevo一所学校的故事。42.A 根据下文描述可知,因为Zejd有听力障碍,所以Mirzana Coralic请求她所在社区的小学接收她的儿子。43.C 根据第三段中的learn Zejd’s language so I can talk to him and other deaf people可知,Zejd有听力障碍。44.D 根据下文on the first day of school可知,Zejd很快就被学校接受了。45.B 根据下文They got a sign language teacher, and three months later, Zejd was happily able to communicate with ...可知,Zejd无法和别人互动交流。46.A 根据上文描述可知,Sanela发现Zejd不能和别人交流,于是下决心找一个解决办法。47.C 根据空后的a better idea可知,另一个孩子家长提出了一个更好的主意帮助Zejd。48.D 根据下文可知,这个家长提议让全班同学一起学手语。49.A 根据下文like homework and games可知,家庭作业和游戏是很常规的事情。50.B 根据上文The other kids in the class are quite happy as well.可知,孩子们对学习手语很开心,所以一个孩子表示喜欢学习Zejd的手语。51.A 根据下文with kids from ...learn as well可知,因为其他班的孩子也开始尝试学习手语,手语在小学里越来越受欢迎。52.C 参见上题解析。53.D 根据上文描述可知,因为手语在小学越来越受欢迎,所以人们希望能把手语作为正式课程的一部分。54.D 手语的主要功能是与聋哑人沟通。55.C 根据常识可知,学会手语能帮助孩子们更好与残疾人相处。语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了法国著名的标志性建筑——埃菲尔铁塔。56.tallest the second tallest building in Paris表示“巴黎第二高建筑”。57.received 本句时间状语为in 2010,因此用一般过去时。58.height 空前的the same暗示设空处需要填一个名词。59.the 这里特指设计了埃菲尔铁塔的工程师Gustave Eiffel,因此用定冠词the。60.buildings one of后面通常跟一个可数名词的复数形式。61.It It takes sb some time to do sth 是一个固定句式,意为“花费某人一些时间做某事”。62.held 这里表示上万块钢铁被铆钉连接到一起,因此用表被动的过去分词。63.to cover 这里需要一个目的状语,因此填入动词不定式。64.when 逗号前面的1930是先行词,因此填入关系副词when引导非限制性定语从句。65.was completed 由于埃菲尔铁塔是“被建立和完工”,因此用一般过去时的被动语态。第四部分第一节It’s Time to Protect Sea Animals As is known to all, our seas have been polluted because of human activities, such as overfishing and dumping garbage.In fact, the problem is so serious that many sea animals are on the verge of extinction.It is reported that over one million seabirds are killed by ocean pollution each year. Then what should we do to protect sea animals? For one thing, we should reduce plastic pollution by carrying out 3R Rule, namely Reduce, Reuse and Recycle, because plastic is the most common rubbish that is found in the sea.For another, illegal fishing must be completely forbidden.One of the main consequences of industrial fishing is that some species have been overfished to the point of near extinction.第二节 I was completely surprised at the news.What should I do? Having prepared for such a long time, I didn’t think of that coming up.Feeling at a loss, I was brainstorming as hard as I could to think of a solution, when a gentle touch on my back brought me back to reality.It was my mum, who lookedat me with care and concern.“You have prepared for it enough.You can do it by yourself.” she said after my stumbled explanation.I looked back at her eyes, and a sense of confidence and warmness swelled up in my heart.Yes, I could do it myself. Finally came the big moment.Looking around the audience, I stepped onto the stage, with butterflies in my stomach.My voice trembled at first, but with the melodies flew around, the nervousness was gone with the wind.Emotions filled in my song, I performed as naturally as I spoke every day.I saw my mum, who was looking at me with reassurance and care.It turned out to be a good performance, which helped me conquer my fears and turned me into a new person.9 / 9(共91张PPT)单元质量检测(二)CONFLICT AND COMPROMISE(满分150分,时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the conversation mainly about?( )A. A school.B. A farm.C. A storm.2. What’s the probable relationship between the speakers?( )A. Husband and wife.B. Manager and clerk.C. Friends.3. Why does the woman call the man?( )A. To book a room.B. To order her meal.C. To remind him of her dinner.4. How much is the blue dress?( )A. $200. B. $100. C. $50.5. What does the woman promise to do?( )A. Compensate the man for his loss.B. Be careful next time.C. Punish Bob.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly discussing?( )A. Where to buy tickets.B. Where to park the car.C. Where to get a camera.7. Where will the speakers meet?( )A. At the market.B. At the camera shop.C. At the sports stadium.8. How does the woman feel about climbing the rock?( )A. Tired. B. Relaxed. C. Excited.9. What will the woman do with Kate?( )A. See films.B. Have dinner.C. Watch TV shows.听第7段材料,回答第8、9题。10. Why doesn’t the man like to go to France?( )A. He’s been there.B. It is too noisy.C. The time does not fit.11. How much does the tour to Spain cost?( )A. 345 pounds.B. 385 pounds.C. 470 pounds.听第8段材料,回答第10至12题。12. Where will the man go for his holiday?( )A. Sweden. B. Spain. C. Italy.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where will the man work?( )A. At a computer company.B. At a newspaper.C. At an advertising company.14. Why did the man choose that workplace?( )A. It has less pressure.B. It offers him good pay.C. It is close to his home.15. How is the woman’s job hunting?( )A. Unsuccessful. B. Lucky. C. Easy.16. What does the woman want to become?( )A. A teacher. B. A writer. C. A reporter.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker quarrel with her neighbour?( )A. He came home late.B. He was too noisy.C. He stayed up late.18. How did the neighbour react after the speaker went to his apartment?( )A. He changed for the worse.B. He admitted his misbehaviour.C. He apologised to her.19. What did the speaker do after arguing with her neighbour?( )A. She gave him a gift.B. She had a talk with him.C. She watched a movie with him.20. What is the speaker’s suggestion to Teddy?( )A. Turning to the police for help.B. Being patient and trying to stand it.C. Writing a friendly letter to the neighbour.听力材料:(Text 1)M:I was scared by the storm last night, which sounded like it hit thearea near the hotel.W:Me, too.It has been reported lightning hit the factory near the farm.(Text 2)W:Oh, the bell is ringing.Please open the door.I think it’s our friendMary to see us.I’m busy doing the washing.M:OK, just a minute.I’m feeding little Tommy.(Text 3)M:Hello, room service.Can I help you?W:I ordered dinner about forty minutes ago.It hasn’t been served yet.M:We are sorry for the delay, ma’am.Could you hold the line,please? I’ll check your order.(Text 4)W:That dress is too expensive.M:But it’s so pretty.W:Yes, it is pretty, but it costs $200.What about the blue one? It’salmost the same, but it costs half as much.(Text 5)M:I’m sorry to have to say this, but your son Bob has broken mywindow.W:I’m really sorry, sir.This will never happen again.Don’tworry.I will pay for the damage.M:It’s OK. Just tell him to be more careful next time.(Text 6)W:Where shall we park our car?M:I’ll park near the sports stadium.There are always spaces roundthere.W:But I want to go to the camera shop so the sports stadium isn’t veryconvenient for me.Is it possible to park along the street?M:No way.We’ll get a ticket.I’ll drive to the camera shop and youcan get off.I’ll walk back to the camera shop after I’ve parked the car.W:OK. I’ll see you there.Then we can go to the market together.(Text 7)M:Where would you like to go on holiday?W:Well, I have no idea about that.M:I would like an active holiday this year.Maybe I’ll visit AyersRock.W:I’ve been quite tired of doing so much work.Climbing the rock willuse even more energy.M:What would you like to do then?W:Well, I just want to relax.I’m going to have dinner with myparents and then watch my favourite TV show.M:Do you think you can do that for a whole week?W:Oh, my sister Kate told me there will be a movie festival.They areshowing many old and new movies this week.We’ve decided to go to themovies together.(Text 8)W:OK. Now, let’s find a place to go for your holiday.Do you haveany preferences ...France ...Italy?M:Oh, not France.Last year it was absolutely packed with visitors.Itwas very noisy.We want somewhere quieter this year.W:All right.Was it seven or ten nights you wanted?M:Oh, ten, please.W:Right.Well, let’s start with Italy.Um, we’ve got ten nights for345 pounds, from Manchester, on the sixteenth.M:No, that’s no good for me.We wouldn’t get back till the twenty-sixth, and my wife’s got to be back at work before that.W:Um ...how about Sweden? That would be 470 pounds, fromManchester again, on the eleventh.M:Well, that seems too much.W:All right.How about Spain?M:Oh, that sounds great.We’ve never been there.W:Let’s see now.We’ve got ten nights, from London, on thethirteenth, for 385 pounds.M:Oh, wait a minute.We’d prefer a flight from the northsomewhere, Manchester perhaps.Er ...OK, in this case, Swedenthen.W:All right.(Text 9)W:John, we’re leaving college soon.Have you found a job?M:Yes.I was interviewed by a computer company and an advertisingcompany.And both of them offered me a job.W:So which one will you work for?M:The first one.W:Why?Is it a high-paid job?Or does it have less pressure?M:Well, the computer company is close to my house.And I can go towork easily.W:Are your parents happy about that?M:Yes.What about you?Have you found a job?W:Not really.I tried to find work at three different newspapers, butnone of them replied.M:Why do you want to work for a newspaper?W:I want to write my own books.Working for a newspaper can makemy dream come true.M:Don’t worry.I believe you will find work at a newspaper sooner orlater.(Text 10)W:Dear Teddy, Having a noisy neighbour is a really common problem, especiallyfor people who live in an apartment. Like you, I also had a noise problem with a neighbour.He’dwatch loud movies every night, sometimes until 3 in the morning.Onenight, I decided I’d had enough of the noise, so I went to myneighbour’s apartment and we argued.However, that only made himturn his TV up even louder every night after that. A week or so later, I saw my neighbour outside.Even thoughwe’d lived next to each other for a long time, the first time we’dspoken was when we had our argument. So, I chatted with him and got to know him better — I also made ajoke about how I liked his taste in movies. That night, the noise problem stopped.It seemed that all I had to dowas get my neighbour to see me as a friend, not an enemy. So, my advice to you is to be calm and patient with yourneighbour. One day, go over and ask if you can come in for a talk.If youmention that their noise is affecting your studies, they should soonchange their mind. At the same time, however, not everyone is comfortable withfacing people this way.If you’re one of those people, write a polite andfriendly letter instead, explaining your problem to your neighbour. Many people we know can make us angry, but usually, the bestway to win someone over is through kindness.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEnvironment ContestHybrid(混合动力) cars? Organic food?Solar and wind energy? Pay-as-you-throw trashprograms? Required recycling? If you have a planto save the world, we want to hear about it.And if you know a lot about acurrent problem facing the planet — pollution,overpopulation,natural resource consumption/destruction — share your thoughts with others by writing a persuasive essay.Prizes Winning stories are published in Teen Ink magazine and contestwinners receive a copy of the magazine featuring their work.Plus,they’ll have the opportunity to choose from an exciting selection of TeenInk products — clothes and other items — available only from Teen Ink. Contest GuidelinesTeen Ink will only consider original essays and poems written byteens.Essays should be between 150 and 1,000 words.Possible topicsinclude global warming, clean water, species preservation, airquality, the rainforest, alternative power, depletion of resources andmore! For more ideas on how to write a winning essay, see ourEnvironment Writing Tips. Submit entries through our website.All articles related to theenvironment submitted to Teen Ink are automatically considered for thecontest.See our submission guidelines for more information.Deadlines There are no deadlines; entries are accepted throughout the year.语篇解读:本文是一篇应用文。Teen Ink是美国面向青少年的一种杂志,本文是该杂志发起的一则以环保为主题的征稿启事。语篇解读:本文是一篇应用文。Teen Ink是美国面向青少年的一种杂志,本文是该杂志发起的一则以环保为主题的征稿启事。21. What would probably be most welcome in the contest?( )A. The stories with interesting plots.B. The stories with meaningful themes.C. The essays with constructive ideas.D. The essays with beautiful sentences.解析: 推理判断题。根据第一段可知,这项活动主要征集以环保为主题的方案和想法。22. What must you do if you want to participate in the contest?( )A. Write a very long story.B. Finish your work by yourself.C. Write a poem within 1,000 words.D. Submit your work through e-mail.解析: 细节理解题。根据第三、四段可知,这项征文活动要求文章必须原创,文章(不是诗歌)的词数在150到1,000之间,不过必须通过Teen Ink网站提交参赛作品。23. What’s special about the contest?( )A. It is held all year round.B. It offers big prize money.C. It has no limitation on topics.D. All participants’ works will be published.解析: 细节理解题。综合全文可知,本次活动全年征稿,话题为环保,没提到有奖金;另外,获奖者的作品才会在杂志发表。B Is it possible that there are basic myths and lies that are ruining yourlife, holding back your career or justifying an unhappy or unfulfilledlife? The little things we believe or tell ourselves can go a long waytowards affecting our success.Here’s what Greg McKeown, author andYoung Global Leader at World Economic Forum, had to say. Why do capable people fail to break through to the next level? It’sa question McKeown began pursuing an answer to when he quit lawschool 15 years ago.“The answer to the question, to my greatsurprise, is success,” he wrote in his post 12 Myths That Lead to aBusy, Unfulfilling Life. “I found that success can be a catalyst (催化剂) for failure,”McKeown wrote.What often happens, he said, is that successfulpeople get disturbed by small things. He pointed to 12 big myths that can lead to a stressful, unsatisfyingcareer and life.Among them: “If everyone is doing it, then I need to do it. Let the fear ofmissing out consume you.Buy into the cultural belief that glorifies beingbusy and checking social media and email constantly.Don’t payattention to the quiet voice telling you a different life is possible.Just gowith the crowd.The truth:There is a joy in missing out.Discover it. “I’ll stay up late and get it done.If you ever mention sleep tosomeone remember to talk about how little you’ve had lately.Boastabout getting five hours last night, or about how you pulled an all-nighter earlier this week.It’s okay to be tired and to admit it.But don’tshow weakness — or worse, laziness — by suggesting you need a fulleight hours.The truth: Sleep is for high performers.” The lesson is simple.“When organising your life, there are onlytwo choices: The disciplined pursuit of the essential or the undisciplinedpursuit of the nonessential,” McKeown wrote.“And that mattersbecause if you don’t control your life, someone else will.”语篇解读:本文是一篇议论文。我们都渴望成功。不过,成功也有其负面效应,有时它甚至是失败的催化剂。语篇解读:本文是一篇议论文。我们都渴望成功。不过,成功也有其负面效应,有时它甚至是失败的催化剂。24. What was Greg McKeown focusing on when he quit law school?( )A. Why many people give up their dreams.B. Why capable people can’t achieve success.C. What is the secret of many people’s success.D. What keeps capable people from winning greater success.解析: 细节理解题。根据第三段可知,Greg McKeown 15年前就从法学院退学,然后开始研究的话题是:是什么阻止成功人士取得更大的突破和成功。25. Why can success be a catalyst for failure according to GregMcKeown?( )A. Successful people will become proud.B. Success may offer people more challenges.C. Successful people won’t work hard any more.D. Success can prevent people from concentrating.解析: 细节理解题。根据第四段可知,在Greg McKeown看来,成功可能会是失败的催化剂,原因是人们取得成功后往往会受到很多琐碎事情的干扰,从而精力无法集中。26. What does Greg McKeown advise us to do?( )A. Go with the crowd.B. Check email regularly.C. Follow your own course.D. Check social media often.解析: 推理判断题。根据第六段可知,A、B、D三项都是Greg McKeown反对的,C项是他建议的,他呼吁我们不走寻常路、标新立异。27. In Paragraph 7, Greg McKeown stressed the importanceof .( )A. working hardB. managing timeC. getting enough sleepD. combining work and play解析: 细节理解题。根据第七段可知,Greg McKeown反对牺牲正常睡眠的做法,他极力强调足够睡眠的重要性。C Most parents tell lies to their children as a way to change theirbehaviour, suggests a study of families in the United States and China. The most frequent example was parents threatening to leave childrenalone in public unless they behaved.Persuasion ranged from asking thesupport of the tooth fairy to telling children they would go blind unlessthey ate particular vegetables. Another example was:“That was beautiful piano playing.” Thestudy, published in the International Journal of Psychology, examinedthe use of “instrumental lying” — and found that such lies were used bya great number of parents in both the United States and China. The most commonly used lie — popular with both US and Chinesefamilies — was parents pretending to a child that they were going to walkaway and leave the child alone.“The popularity of this lie may relate tothe challenge parents face in trying to leave a place against their child’swishes,” say the researchers. Another lie that was common in both countries was the false promiseto buy a requested toy at some time in the future. Researchers established different kinds of these untruths.There were“untrue statements related to misbehaviour”, which included:“Ifyou don’t behave, I will call the police,” and “If you don’t quietdown and start behaving, the lady over there will be angry with you.” There are some more surprising lies recorded.For example,“untrue statements related to leaving or staying” a parent was recordedas saying:“If you don’t follow me, a kidnapper (绑架者) willcome to kidnap you.” The researchers, headed by Gail D. Heymana, Anna S. Hsua,Genyue Fub and Kang Leeac, concluded that this raises “importantmoral questions for parents about when, if ever, parental lying isreasonable”.语篇解读:本文是一篇说明文。一项在美国和中国进行的研究表明,大部分父母经常对孩子撒谎。很多父母对这些善意的谎言不以为然,而研究人员却对此提出质疑。语篇解读:本文是一篇说明文。一项在美国和中国进行的研究表明,大部分父母经常对孩子撒谎。很多父母对这些善意的谎言不以为然,而研究人员却对此提出质疑。28. Which of the following is the most common lie used by parents?( )A. I’ll buy you a toy.B. I’ll go home first.C. The police will come.D. The bad guy will come.解析: 细节理解题。根据第二、四两段可知,父母最常用的谎言是“不管小孩先走了”。29. What’s the parents’ purpose of using “instrumental lying”?( )A. To criticize their children.B. To comfort their children.C. To persuade their children.D. To encourage their children.解析: 写作意图题。根据第三段可知,instrumental lying是指父母违背事实夸奖孩子钢琴(或其他乐器)演奏得好。30. The “kidnapper” lie is usually used by parents when achild .( )A. asks for a presentB. does something wrongC. refuses to leave a placeD. refuses to eat a vegetable解析: 细节理解题。根据倒数第二段可知,当孩子不愿离开某地时,父母通常会威胁说有绑匪要来。31. What is the researchers’ attitude towards parents’ lying?( )A. Doubtful. B. Surprised.C. Favourable. D. Ambiguous.解析: 观点态度题。根据最后一段可知,研究者们对于父母对孩子撒谎的做法提出质疑:什么时候撒谎变得合理了?由此判断,作者持怀疑态度。D If you ask most people whether they like having more choices, theanswer will be yes.But when it comes to sales, a large selection canactually hurt your clients’ revenues. Although people like choice, they become overwhelmed (不知所措) by it.Hick’s Law perfectly demonstrates this.It states that there isa measurable increase in how long it takes somebody to make a decision asthe number of options that are available goes up. That delay in decision making can prove damaging on an onlineshopping site because it tends to result in users giving up.They areparalyzed by the decision, and so, they decide to go away and thinkabout it.That will significantly reduce the number of people whoeventually make a purchase. I know it can be hard to convince clients to limit the variety ofproducts or complex options they offer on their sites, but there is somestrong evidence to support your cause. Researchers in California ran an experiment in a local grocerystore.They set up a stall in the store selling jam.Some days the stall wouldsell six flavors of jams, while on other days it offered 24 varieties.Theresults were significant.On days where they sold 24 varieties, they saw amere four percent conversion (转化) rate.However, when theyoffered only six choices, that figure rose to a surprising 31percent.Limiting choice works. That experiment perfectly demonstrates both the problem and thesolution.Despite the evidence, you will not always be able to persuadeclients to reduce choice.The next best option is to hide some of thosechoices. Unlike a stall in a grocery store, we have more flexibility onlineregarding how products are displayed.We can highlight some options andhide others.For example, you could display the best-selling categories ofproducts, while hiding other groupings under something like a “more”option.If you are unable to remove options, you can at least focus userson the most popular choices.语篇解读:本文是一篇说明文。人们都希望有更多的选择。可是,一项研究发现,商家如果给顾客提供太多的选择,反而会导致顾客购买意愿的下降。语篇解读:本文是一篇说明文。人们都希望有更多的选择。可是,一项研究发现,商家如果给顾客提供太多的选择,反而会导致顾客购买意愿的下降。32. What does Hick’s Law mainly tell us about more choices?( )A. They increase product sales.B. They lead to better decisions.C. They can better satisfy customers.D. They make decision-making harder.解析: 推理判断题。根据第二段可知,席克定律发现,随着选择的增加,顾客要作出决策会变得更难。33. What does the underlined word “paralyzed” in Paragraph 3 mean?( )A. Attracted. B. Prevented.C. Controlled. D. Encouraged.解析: 词义猜测题。根据第三段可知,太多的选择让顾客很难作出决定,最终甚至会放弃购买。34. What can we learn from the experiment in California?( )A. More varieties attract more customers.B. Fewer varieties attract more customers.C. More varieties create higher conversion rate.D. Fewer varieties create higher conversion rate.解析: 细节理解题。根据第五段可知,更多的选择导致更低的潜在顾客转化率,反之,更少的选择带来更高的潜在顾客转化率。35. What is the author’s advice in the last paragraph?( )A. Improve product quality.B. Increase product varieties.C. Avoid displaying all products.D. Hide the best-selling products.解析: 推理判断题。根据最后一段可知,作者提出的建议是:商家应该隐藏一些不重要的选择(商品),重点凸显一些关键性的选择(最受欢迎的商品)。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Living a life of simplicity can be a beautiful thing.But simplifyingitself can seem like a difficult process.So I recommend simplicity in yoursimplifying. Instead of trying to simplify your whole life, how about justsimplifying one thing? Simplifying one thing is doable.36.( ) Simplicity is the path.You can pick one of the ideas below and carryit out today. Single-task. The next thing you choose to do ...do only that.Close everythingelse, put your phone away, and just focus on that one task.37.( ) When you go for a walk, have nothing to listen to or look at,other than the nature all around you.One thing at a time: wash onedish, just write, just eat. Use in-between spaces as meditations (沉思). 38. ( ) Enjoy this in-between space.Notice how you’refeeling, what’s around you, what you just did, what your intentionis for what you’re about to do.When you’re going somewhere else,just enjoy this time fully, and don’t rush past it. 39. ( ) Pick someone today to be with fully.Put away your phone, let go ofanything else you’re thinking about, and just be with them.Listen tothem.Open your heart to them.Send them your love.If you do this withone person a day, your life will become better through betterrelationships and connection. Clear one space. 40. ( ) Just the amount of space that you can hug.Forexample, just a little space on your desk or kitchen counter.Let this bethe blissful oasis of peace and simplicity that will ripple outward to therest of your life!A. Be kind to everyone.B. Be fully present with someone.C. Try your best to complete every task.D. You don’t have to simplify everything today.E. Find one little area in your office or home, and tidy it up.F. If you’re reading this article, stay with it and do nothing else.G. When you’re done with one thing, instead of rushing to the next,pause.语篇解读:本文是一篇说明文。文章就如何简化我们的生活提供了四条建议。语篇解读:本文是一篇说明文。文章就如何简化我们的生活提供了四条建议。36. D 上句说“只简化一件事是可行的”,故D项符合语境。37. F 上文建议我们专注于一件事,接下来列举了一些例子,而F项正好是其中一个例子。38. G 本段建议我们利用好两件工作或任务之间的间歇去思考,故G项符合语境。39. B 本段建议我们全身心去陪伴一个人,故B项符合语境。40. E 本段建议我们清理好一个空间,故E项符合语境。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A school in Sarajevo is making headlines.The 41 began inSeptember last year.Mirzana Coralic requested the primary school in herneighbourhood to 42 her six-year-old son, Zejd, who hasa 43 disability.The teacher, Sanela Ljumanovic, acceptedalmost 44 , but on the first day of school, she noticed Zejd sittingall by himself, unable to 45 with anyone. Sanela, determined to find a(n) 46 , tried developing a fewtricks and signs.But a parent of another child 47 a better idea —getting the whole class to 48 sign language along with Zejd.They gota sign language teacher, and three months later, Zejd was happily ableto communicate with all his classmates about 49 things likehomework and games. The other kids in the class are quite happy as well.“I 50 tolearn Zejd’s language so I can talk to him and other deaf people,” saidone of his classmates.Now, sign language is getting quite 51 at theprimary school, with kids from other classes 52 to learn as well.Itis hoped that it can be 53 as a part of the official course. “Sign language is great because it 54 communication and alsohelps children become more 55 to people with disabilities,” saidSanela.语篇解读:本文是一篇记叙文。Sarajevo一所学校一个班级的学生为了更好地与聋哑学生Zejd沟通,全班学生学会了手语。语篇解读:本文是一篇记叙文。Sarajevo一所学校一个班级的学生为了更好地与聋哑学生Zejd沟通,全班学生学会了手语。41. A. report B. messageC. article D. story解析: 根据文章第一句和下文描述可知,本文讲述了Sarajevo一所学校的故事。42. A. admit B. adoptC. invite D. defend解析: 根据下文描述可知,因为Zejd有听力障碍,所以Mirzana Coralic请求她所在社区的小学接收她的儿子。43. A. learning B. speechC. hearing D. sight解析: 根据第三段中的learn Zejd’s language so I can talk tohim and other deaf people可知,Zejd有听力障碍。44. A. conditionally B. passivelyC. personally D. immediately解析: 根据下文on the first day of school可知,Zejd很快就被学校接受了。45. A. cooperate B. interactC. compete D. stay解析: 根据下文They got a sign language teacher, and threemonths later, Zejd was happily able to communicate with ...可知,Zejd无法和别人互动交流。46. A. solution B. explanationC. theory D. alternative解析: 根据上文描述可知,Sanela发现Zejd不能和别人交流,于是下决心找一个解决办法。47. A. selected B. imaginedC. presented D. favored解析: 根据空后的a better idea可知,另一个孩子家长提出了一个更好的主意帮助Zejd。48. A. enjoy B. createC. design D. learn解析:根据下文可知,这个家长提议让全班同学一起学手语。49. A. regular B. formalC. complex D. professional解析: 根据下文like homework and games可知,家庭作业和游戏是很常规的事情。50. A. afford B. like C. prepare D. wait解析: 根据上文The other kids in the class are quite happy aswell.可知,孩子们对学习手语很开心,所以一个孩子表示喜欢学习Zejd的手语。51. A. popular B. confusingC. challenging D. practical解析: 根据下文with kids from ...learn as well可知,因为其他班的孩子也开始尝试学习手语,手语在小学里越来越受欢迎。52. A. failing B. hesitatingC. trying D. helping解析: 参见上题解析。53. A. described B. knownC. defined D. included解析: 根据上文描述可知,因为手语在小学越来越受欢迎,所以人们希望能把手语作为正式课程的一部分。54. A. enables B. showsC. stresses D. represents解析: 手语的主要功能是与聋哑人沟通。55. A. polite B. sensitiveC. adaptable D. thankful解析: 根据常识可知,学会手语能帮助孩子们更好与残疾人相处。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Eiffel Tower stands 984 feet high over the city of Paris.Thetower is the second 56. (tall) building in Paris and one of the most-visited attractions in the world.The tower 57. (receive) its 250 millionth visitor in 2010.The tower is 324 metres tall, about the same 58. (high) as an 81-storey building.It has three levels for visitors, with restaurants on the first and second levels. It is named after 59. engineer Gustave Eiffel, whosecompany designed and built the tower.It has become a global cultural iconof France and one of the most well-known 60. (building) in the world. 61. took three hundred men two years to build it.It ismade of fifteen thousand pieces of iron 62. (hold)together by 2.5 million rivets (铆钉).Forty-seven tons of paint areneeded 63. (cover) the tower, which remained thetallest building in the world until 1930, 64. the ChryslerBuilding, soon followed by the Empire State Building, was built inNew York City. The Eiffel Tower 65. (complete) in 1889 for thehundred-year anniversary of the French Revolution.Gustave Eiffel’sdesign won the competition from among the seven hundred pieces ofworks.语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了法国著名的标志性建筑——埃菲尔铁塔。语篇解读:本文是一篇说明文。文章简要介绍了法国著名的标志性建筑——埃菲尔铁塔。56. tallest the second tallest building in Paris表示“巴黎第二高建筑”。57. received 本句时间状语为in 2010,因此用一般过去时。58. height 空前的the same暗示设空处需要填一个名词。59. the 这里特指设计了埃菲尔铁塔的工程师Gustave Eiffel,因此用定冠词the。60. buildings one of后面通常跟一个可数名词的复数形式。61. It It takes sb some time to do sth 是一个固定句式,意为“花费某人一些时间做某事”。62. held 这里表示上万块钢铁被铆钉连接到一起,因此用表被动的过去分词。63. to cover 这里需要一个目的状语,因此填入动词不定式。64. when 逗号前面的1930是先行词,因此填入关系副词when引导非限制性定语从句。65. was completed 由于埃菲尔铁塔是“被建立和完工”,因此用一般过去时的被动语态。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分) 你校正在组织英语作文比赛。请你以It’s Time to Protect SeaAnimals为题写一篇短文参赛,内容包括: 1. 海洋动物面临的现状——海水污染; 2. 我们应该怎么做。注意:1.写作词数应为80左右;2. 请按如下格式作答。It’s Time to Protect Sea Animals 参考范文:It’s Time to Protect Sea Animals As is known to all, our seas have been polluted because of humanactivities, such as overfishing and dumping garbage.In fact, theproblem is so serious that many sea animals are on the verge ofextinction.It is reported that over one million seabirds are killed by ocean pollution each year. Then what should we do to protect sea animals? For one thing, weshould reduce plastic pollution by carrying out 3R Rule, namelyReduce, Reuse and Recycle, because plastic is the most commonrubbish that is found in the sea.For another, illegal fishing must becompletely forbidden.One of the main consequences of industrial fishingis that some species have been overfished to the point of near extinction.第二节(满分25 分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 (2024·深圳高二下期中检测)When I was in middle school,my family moved to Seattle, where my parents started their newbusiness — a small grocery store downstairs my house.As a girl of shyand reserved nature, I had to take a fresh start to fit into the sophisticatedcity life. One sunny day, my school announced an exciting event, a talentshow for the local food bank.Students were encouraged to showcase theirunique talents in front of the public in the city hall on National Day.Abuzz of excitement fed the school as everyone began preparing for the bigday.Deep down, I felt a spark of curiosity and a desire toparticipate.However, my self-doubt held me back, “I don’t haveany special skills to share.” Days turned into weeks, and the talent show drew closer.Icouldn’t shake the upsetting feeling until one day, Emma, one of themost popular girls in my class, came to me while I was helping in thegrocery store after class.“How about singing together in the talentshow?”she grinned,“I heard you singing a tune, along the wayback home.I can’t help following you here.” Gosh, I couldn’tbelieve my ears.Emma, with personality and popularity,acknowledged my little talent.Since Emma had the world’s prettiestvoice, I felt like being favoured by fortune. “You two? The talent show for the food bank?” My mum benttowards us and her face lit up.“A big occasion.” Then a light bulbseemed to go in her head.“Why not practise right now upstairs? I betyou’ll be a perfect match.” Winking at us, she seemed to know wewere thinking alike. Emma and I embarked on rehearsing almost every single day afterschool.We brainstormed, exchanged ideas and rehearsed the scene.Asthe days rolled by, I was feeling pretty good about our act.But the daybefore the performance, Emma called that she had an acute stomachacheand was not in any shape to perform.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。 I was completely surprised at the news. Finally came the big moment. 参考范文: I was completely surprised at the news.What should I do? Havingprepared for such a long time, I didn’t think of that coming up.Feelingat a loss, I was brainstorming as hard as I could to think of a solution,when a gentle touch on my back brought me back to reality.It was mymum, who looked at me with care and concern.“You have prepared forit enough.You can do it by yourself.” she said after my stumbledexplanation.I looked back at her eyes, and a sense of confidence andwarmness swelled up in my heart.Yes, I could do it myself. Finally came the big moment.Looking around the audience, Istepped onto the stage, with butterflies in my stomach.My voicetrembled at first, but with the melodies flew around, the nervousnesswas gone with the wind.Emotions filled in my song, I performed asnaturally as I spoke every day.I saw my mum, who was looking at mewith reassurance and care.It turned out to be a good performance, whichhelped me conquer my fears and turned me into a new person.谢谢观看! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元质量检测(二) CONFLICT AND COMPROMISE.docx 单元质量检测(二) CONFLICT AND COMPROMISE.pptx