【新教材】外研版八年级下册英语期中拔尖检测(含答案解析,听力原文,无听力音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

【新教材】外研版八年级下册英语期中拔尖检测(含答案解析,听力原文,无听力音频)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
外研版八年级下册英语期中拔尖检测
时间:120分钟 总分120分
(范围:unit1—unit3)
第一部分 听力 (共四大题, 满分20分)
I. 短对话理解 (共 5小题;每小题1分,满分5分)
( ) 1. Who will the woman interview
A. B. C.
( ) 2. What does Mary NOT like about camping
A. B. C.
( ) 3. What does the girl want to be
A. A policewoman. B. A reporter. C. A pilot.
( ) 4. What did Alice’s science teacher think of her
A. She was hard-working. B. She was smart.
C. She was lazy.
( ) 5. Who are they talking about
A. An actor. B. A teacher. C. A director.
II. 长对话理解 (共 5小题;每小题1分,满分5分)
听下面一段对话,回答第 6、7题。
( ) 6. What’s wrong with Jenny
A. She lost her ping-pong bat.
B. She fought with her friend.
C. She failed the ping-pong match.
( ) 7. What’s Jack’s advice
A. Sending a message.
B. Writing a letter.
C. Practicing more.
听下面一段对话,回答第 8至10题。
( ) 8. What is the woman’s dream
A. To be an actress.
B. To be a writer.
C. To be a doctor.
( ) 9. Why did the man change his dream
A. Because he likes reading books.
B. Because writing makes him happy.
C. Because he works for a newspaper.
( ) 10. What will the man probably do next month
A. Visit a primary school.
B. Give a talk about the future.
C. Take part in a competition.
III. 短文理解 (共 5小题;每小题1分,满分5分)
( ) 11. What’s the matter with David these days
A. He has a cold.
B. He has a cough.
C. He has a toothache.
( ) 12. Why does David have much stress
A. Because he can’t get good grades.
B. Because he has to take many after-school classes.
C. Because his parents often compare him with his classmates.
( ) 13. What does David’s mother think is good for his development
A. Doing some chores.
B. Taking more exercise.
C. Having some hobbies.
( ) 14. How might David feel last Friday when he got home
A. Angry. B. Tired. C. Relaxed.
( ) 15. Why did David write to Cherry
A. To show her why he has troubles.
B. To ask her to give him some advice.
C. To tell her what he did with the troubles.
IV. 信息转换 (共 5小题;每小题1分,满分5分)
In many countries It is 16._______ for students to take a part-time job.
In China Students are supposed to spend all of their time on their 17._______.
It’s good forstudents to take apart-time job. Students will be more independent because they have the chance to meet different people and different 18._______.Students will learn to plan how to use the 19._______.Students will learn how to 20._______ with others.
第二部分 语言知识运用 (共三大题, 满分35分)
V. 单项填空 (共 10小题;每小题1分,满分10分)
( ) 21. Betty used to be shy. The first prize in last week’s English speaking competition helps improve her _______.
A. patience B. importance C. difference D. confidence
( ) 22. —We are talking about our hobbies. Would you like to share _______, Grace
—Sure.
A. his B. hers C. yours D. mine
( ) 23. —Why did you turn down the offer
—The job wasn’t _______ enough for me. I wanted something more creative.
A. pleasant B. challenging C. typical D. practical
( ) 24. —Your face seems to be _______ today, Mary. What’s wrong with you
—Nothing serious. Just a cold.
A. pale B. wet C. awful D. disappointed
( ) 25. While the rain was beating against the windows, it _______ me of an old song.
A. warned B. experienced C. reminded D. told
( ) 26. [ 2025芜湖期末]—My English teacher advises me _______ English every morning.
—That’s a good way to help you learn it well.
A. read B. to read C. reading D. reads
( ) 27. [2025合肥瑶海区期末]You _______ be tired after such a long journey.
Please sit down and have a rest.
A. must B. can C. should D. could
( ) 28. My brother is three years younger than me. He is _______ young _______ go to school.
A. too; to B. enough; to C. such; that D. so; that
( ) 29. The environment in our city _______ greatly if we make every effort in the near future.
A. improved B. was improved
C. has improved D. will be improved
( ) 30. —Thank you for offering me so many valuable suggestions!
—_______, my dear friend.
A. All right B. With pleasure
C. Best wishes D. Don’t mention it
VI. 完形填空 (共 20小题;每小题1分,满分20分)
A
Our school basketball team is going to play in another city. But the 31 costs a lot of money. Each player needs to 32 $150. So we need to make some money for the team.
Danny said, “How can we make money I don’t have a 33 .” Brian suggested, “Maybe we can work together to raise some money. Have you got any 34, Jenny ”
Jenny replied, “Maybe we can have a bake sale. We can sell snacks and other things 35 lunch hour.” Brian thought it was a good idea and said, “I’ll bake something delicious. I think everybody likes cookies.”
Danny asked, “How much will they cost ” Brian answered, “One dollar 36 . four cookies.” Danny said, “I’m going to buy sixteen!”
Jenny then said, “We need some advertising. I’ll make a poster. What will you sell, Danny ” Danny said, “I’m going to 37 a new product!” Brian and Jenny were surprised.
We are all looking forward to our plan and hope we can raise enough money, 38 the team can make it to the game. It’s not just about making money; it’s about showing our 39 for the team and working together. Through this experience, we’ll understand more about 40 and responsibility.
( ) 31. A. game B. trip C. practice D. match
( ) 32. A. get B. take C. pay D. cost
( ) 33. A. dream B. product C. job D. hobby
( ) 34. A. ideas B. snacks C. products D. posters
( ) 35. A. on B. at C. in D. for
( ) 36. A. with B. of C. for D. about
( ) 37. A. invent B. buy C. give D. need
( ) 38. A. but B. so C. or D. and
( ) 39. A. love B. money C. time D. food
( ) 40. A. teamwork B. study C. toys D. life
B [2025滁州期中]
Parents can help their children have a great first job experience. Teenagers might become more successful later if they do well at their first job. So, parents should help their children find the 41 first job.
Even for children who have 42 learning or thinking, a good first job can be very important. Success at work can help them 43 their attitudes (态度) to the difficulties they face at school. In fact, both part-time jobs and volunteer work can help teens feel 44 .
Lucy is a high school student who works part-time at a coffee shop. She says that teenagers can get something useful out of their jobs. For example, they learn how to 45 and save money. They also learn how to 46 people and plan their time well.
Nancy cleans part-time at her school. She says that working helps her quickly 47 skills that will be useful when she goes to university. Nancy enjoys her 48 . and feels that it has helped her grow as a person.
Both part-time jobs and volunteer work can 49 teenagers with wonderful experience and help them develop important skills. Encouraged by their 50, teenagers happily take up part-time jobs and get important work experience. By doing so, they will learn and grow, and also help others in a good way.
( ) 41. A. usual B. proper C. easy D. latest
( ) 42. A. pressure B. difficulty C. fun D. interest
( ) 43. A. change B. rise C. believe D. forget
( ) 44. A. wrong B. lonely C. excited D. successful
( ) 45. A. depend B. find C. borrow D. make
( ) 46. A. work out B. wait for C. communicate with D. compete against
( ) 47. A. begin B. cause C. realize D. develop
( ) 48. A. show B. trip C. job D. study
( ) 49. A. compare B. provide C. share D. offer
( ) 50. A. kids B. volunteers C. friends D. parents
VII. 补全对话,有两项多余 (共 5小题;每小题1分,满分5分)
A: Hi, Jack. 51._______
B: Um, I’m not sure yet. Maybe a librarian.
A: A librarian 52._______
B: Yes, I do. I love reading and being around books. It’s so fun to help people find the books they want.
A: I get it. What will you do as a librarian
B: I’ll show people where to find the books they want, and tell them about good new books. 53._______
A: I want to be a baker.
B: You like baking, right
A: Sure. I became interested in it when I was little. I like making cakes and cookies.
B: 54._______
A: No, I’ll open my own bakery. If you come, I’ll give you free treats!
B: 55._______ I’m looking forward to it.
A. Great!B. I’m sorry to hear that.C. What about you, Lily D. Do you like books a lot E. Will you work in a big bakery F. What kind of fruit do you like best G. What do you want to be when you grow up
第三部分 阅读 (共两节, 满分40分)
VIII. 阅读理解 (共 20小题;每小题2分,满分40分)
第一节 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
( ) 56. Who might take part in the survey
A. Tom, a Grade Nine student in the US.
B. Lin Han, a Grade Nine student in China.
C. Mary, a Grade Three student in the UK.
D. Chen Luxin, a Grade Three student in China.
( ) 57. What’s the most popular way to lower anxiety
A. Listening to music. B. Doing exercise.
C. Talking to someone. D. Reading books.
( ) 58. In which part of a magazine can you read the passage
A. Travel. B. Culture.
C. Health. D. Science.
B
The Queen ant woke up on a warm summer’s day. In a few months’ time, winter would arrive. Her army of ants had been working hard to collect food for the winter. However, there was still a shortage of food for every ant in the army.
So the Queen ordered her soldier ants to work all day and all night without resting for the next few weeks. Since all her soldier ants were strong and well-trained, they followed her order and did their best to store the food for the coming winter. However, a young soldier ant, Sam refused to work. He thought to himself, “Why don’t I just rest since there are so many other ants working for the Queen There must be enough food for the winter with other ants’ work.”
Soon, the captain ant found that Sam was not working. He informed the Queen at once. She was so angry that she wanted Sam to leave the army. Sam begged the Queen to forgive him. “Please do not send me away. I promise to turn over a new leaf,” cried Sam.
“Well, I will let you off this time but I hope you have learned an important lesson. Everyone should play a part in the army. It’s wrong of you to sit around and just hope to gain something from the team,” said the Queen.
( ) 59. Why did the soldier ants keep working all day and all night
A. Because they needed training.
B. Because they needed food.
C. Because they never felt tired.
D. Because they had nothing else to do.
( ) 60. What does the underlined phrase “turn over a new leaf” probably mean
A. Make a fresh start. B. Throw away leaves.
C. Leave the team. D. Get on well with other ants.
( ) 61. What does this story want to tell us
A. We make mistakes from time to time.
B. We should do our part in a team.
C. We can’t live without food.
D. We can learn through practice.
C
In the modern age of social media and digital distractions, building good relationships with classmates has become a challenge for many middle school students. Here are some useful tips to help you get along well with your classmates.
① ________
In group discussions or when your classmates are sharing something, put away your phone and give them your full attention. Look into their eyes, nod, and show that you are interested in what they are saying. This makes them feel respected and valued.
② ________
Whether it’s a school project, a sports event, or a club activity, joining in it can help you get to know your classmates better. Working together towards a common goal allows you to understand their strengths, weaknesses, and personalities. It also creates shared memories that can strengthen your bond.
③ ________
Avoid complaining all the time. A positive attitude is contagious. When you are positive, your classmates are more likely to be positive, too. Try to find the good in every situation and share your positive energy with others.
④ ________
Your classmates come from different families, have different hobbies and ways of thinking. Don’t judge them for being different. Instead, learn from their differences and try to understand their perspectives.
⑤ ________
If a classmate is having trouble with schoolwork or facing difficulties in life, offer a helping hand. Small acts of kindness can go a long way in building strong friendships.
( ) 62. Who is this passage mainly written for
A. Teachers. B. Parents.
C. Middle school students. D. College students.
( ) 63. Match the title with each paragraph.
a. Respect the diversity of classmates b. Be a willing helper
c. Participate in group activities d. Be a good listener
e. Keep a positive attitude
A. ① -d,② -c,③ -e,④ -a,⑤ -b
B. ① -c,② -d,③ -a,④ -e,⑤ -b
C. ① -b,② -a,③ -e,④ -c,⑤ -d
D. ① -d,② -e,③ -c,④ -b,⑤ -a
( ) 64. Which of the following is NOT true according to the passage
A. Taking part in group activities helps you understand your classmates
better.
B. We should try to change our classmates to be more like us.
C. An active listener gives full attention to the speaker.
D. Helping classmates in trouble is a good way to build friendship.
( ) 65. What’s the main idea of the passage
A. How to deal with digital distractions at school.
B. How to become a popular student in school.
C. How to build good relationships with classmates.
D. How to organize group activities effectively.
D
The Most Valuable Player (MVP) award was what I hoped to get. Back in Grade 6, soccer became my favorite sport. I wasn’t the best player on the team at the beginning of the year. But after a lot of hard work, by the end of the year, I felt that I was the MVP. As the soccer season went on, we finally finished second in the city. Our team was a very good team, and I was a big part of that. Kenny was the captain, but I was the player who scored the most goals on the team. Kenny would always pass the ball to all his players.
At the end of the year, there was a sports dinner at school. People got prizes for excellent performance. Everyone on the team felt that I would get the MVP. At the end of the dinner, the coach stood up and announced (宣布) the winners for the prizes, “The winner for the MVP is Kenny.”
How could that be I couldn’t believe my ears. After the event, the coach came up to me and explained. He said, “You were the best player on the team, but you did not pass the ball. You were out there for yourself but not for the team. You have to realize that soccer is about the team, not about one individual player.” I was ashamed of what the coach had said.
Now I am in Grade 8 and the captain of the soccer team. I feel that I have learned that a team sport is not just about you. It is about “us”. Now I am both a better player and a better captain because of this.
( ) 66. Which of the following is TRUE according to Paragraph 1
A. The writer didn’t work very hard.
B. Kenny scored the most goals in the team.
C. The writer’s team won the second place in the city.
D. The writer was the best player when he joined the team.
( ) 67. How did the writer feel when he knew Kenny got the MVP
A. Excited. B. Surprised. C. Sad. D. Relaxed.
( ) 68. What does the underlined word “individual” mean in Paragraph 3
A. Personal. B. Polite.
C. Excellent. D. Active.
E
Do you like doing homework while listening to music Or will you fold clothes when watching a show Everyone may experience these situations in daily life and this doing-it-all-at-once thing is known as multitasking.
Multitasking means doing more than one activity at a time. In daily life, many of us multitask without even realizing it. But does multitasking really do good to our lives
You may think multitasking saves your time, but the truth is that only 2.5% of people can multitask well. Studies have found that most people who multitask will spend more time and make more mistakes. That’s because when we multitask, we are overusing (过度使用) the part of our brain that controls thinking and planning. It is hard on our brains. Our brains will get tired, and since we have not successfully finished any task, we can feel upset and stressed. Instead, if we only deal with one task at a time, we will do a better and more correct job.
However, others may disagree. They think people multitask not only because they want to save time but also because they enjoy it. Some scientists find that multitasking makes people feel more active and have a better sense of participation (参与感). These good feelings will improve their performance and offer a feeling of satisfaction. Also, multitasking is a modern way of life and an important skill you should learn as you grow up. After all, who doesn’t want to complete more in less time Instead of stopping multitasking, it’s better to learn how to deal with so many tasks well.
It seems that multitasking is playing an important role in our lives. But it may not be as useful as you expect. What do you think Should we keep it or drop it
( ) 69. Which of the following is multitasking
A. Lily focuses on her homework.
B. Tom eats lunch while checking emails.
C. Emma is lost in reading books.
D. Peter does nothing but sleep the whole day.
( ) 70. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to
A. Overusing our brains. B. Thinking and planning.
C. Finishing a task successfully. D. Feeling upset and stressed.
( ) 71. What does the writer think of multitasking
A. He thinks it’s useful. B. He’s unsure about it.
C. He thinks it’s unimportant. D. He’s hopeful about it.
( ) 72. What is the structure of the passage
第二节 阅读下面短文,并用英语回答问题 (请注意每小题的词数要求)。
F
There’s always something we treasure a lot in our lives. As I was cleaning the bookcase this morning, I saw a book on the top shelf (架子). I got it down carefully and took out the letter in it. My memories came back quickly.
When I was a young boy, I was interested in crochet (钩针编织). I began to learn it by watching videos online. I found it was great fun. However, something unhappy happened. One day, an older boy at school heard of my hobby and laughed at me. “It’s silly for boys to crochet,” he said. His words hurt me deeply and I decided to give up crocheting.
A few days later, my teacher Mr. Green noticed I was upset. When he got to know the truth, he didn’t say anything. He just brought me a special gift. When I opened it, I saw a book about great people, and there was a letter in it. The letter read, “Don’t let anyone tell you what you can or can’t do. Be yourself.” Thanks to him, I got the courage to continue my hobby.
Over the following years, I worked hard to improve my skills and became an excellent crochet artist. Now I have a shop to sell beautiful crochet things I make. Even today, the letter still means so much to me. It reminds me to follow my heart, whatever others say.
73. How did the writer learn to crochet (不超过10 个词)
_______________________________________________________________
74. Why did the older boy laugh at the writer (不超过10 个词)
_______________________________________________________________
75. What can we learn from the writer’s story (不超过15 个词)
_______________________________________________________________
第四部分 写 (共两大题, 满分25 分)
IX. 单词拼写 (共5 小题;每小题1 分,满分5 分)
76. In a conversation between two persons, 65% of c (交流) is done through body language.
77. The movie’s ending was so h (使人心碎的) that many people cried.
78. Chinese basketball players showed great t (团队合作) during the championship.
79. Luckily, all the mountain c (登山者) were still alive after the snowstorm.
80. All the students are r (要求) to wear school uniforms every day.
X. 书面表达 (共1 小题;满分20 分)
“世上无难事,只怕有心人。”我们在学习或生活中都会遇到一些困难或挫折,但是只要怀有积极的心态去面对它们,就一定能够守得云开见月明。某英语报正在开展以“Never be afraid of difficulties”为题的征文活动。请你写一篇文章投稿参加这次活动。
写作要点:
Never be afraid of difficulties opinions towards difficulties
an unforgettable experience
feelings and plans
注意事项:1. 词数80-100;2. 文中不得出现真实姓名和学校名。
Never be afraid of difficulties
In our life, everybody may sometimes need to face different kinds of problems.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
答案
I. 短对话理解
你将听到五段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
1. M: What are you going to do tomorrow, Ann
W: I will have an interview with the engineer about the project.
2. M: What are some good things and bad things about camping, Mary
W: I like hiking, but I don’t like rivers!
3. M: To be a pilot or a reporter is cool. What do you think of it
W: You’re right, but I’d like to be a policewoman.
4. M: Alice, how was your school report
W: Well, my math teacher said I was hard-working, but my science teacher said I
was lazy.
5. M: Do you know who directed the film The ending is so surprising.
W: John Smith. He is a famous director and has created many excellent films.
II. 长对话理解
你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答第6、7 题。
M: Jenny, you look unhappy. What’s wrong
W: Well, Jack. I lost my best friend John’s favourite ping-pong bat. I said sorry to him. But he didn’t listen to me. I got very angry and then we fought. Now I feel worried about losing my best friend.
M: I’m sorry to hear that. I think it’s your fault. Maybe you can talk to him on the phone.
W: But he didn’t answer the phone.
M: Oh, maybe you can write him a letter.
W: Good idea. I will have a try.
听下面一段对话,回答第8 至10 题。
M: I’m reading a book about dreams these days. What do you want to be in the future
W: I want to be an actress. What about you
M: I wanted to be a doctor when I was at primary school, but now I want to be a writer.
W: Why
M: I find writing really makes me happy.
W: Sounds good. But it is not easy to become a writer.
M: I’ve tried. And some of my writings have come out in the local newspaper.
W: Cool. I hear there will be a writing competition next month.
M: Good news. I’ll take part in it.
W: Hope you can win a prize.
III. 短文理解
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
Dear Cherry,
Is everything going well with you these days I’m having some troubles. First, I have a toothache these days. Sometimes I can’t even eat anything. Second, my parents often compare me with my classmates. That gives me a lot of pressure. Third, I don’t like doing chores every day because it takes me so much time. However, my mother often asks me to do some chores. She says it’s good for my development. Fourth, when I came back home from school last Friday, I found my mother looking through my diary in my room and I argued with her. I feel upset about these things now. What should I do I’m looking forward to your advice.
Yours,
David
IV. 信息转换
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
In many countries it is popular for teenagers to take a part-time job while they are still in high school. In China, however, students are supposed to spend all of their time on their study. In my opinion, it is a good idea for students to work while studying.
It is true that a student’s most important thing is to study, but it doesn’t need to be the only thing. In fact, a life which only consists of study is not balanced and may make students miss many important experiences. By doing part-time jobs, students have the chance to meet different people and different problems. This will help them to grow more independent. Also, by doing part-time jobs, students make their own money, and have to plan how to use the money. Finally, while doing a part-time job at a coffee shop or a restaurant, students learn how to work with the other members of the team.
答案:
I. 1-5 CBACC
II. 6-10 BBABC
III. 11-15 CCAAB
IV. 16. popular 17. study 18. problems 19. money 20. work
V. 答案速查21—25 DCBAC 26—30 BAADD
21. D 【点拨】贝蒂过去很害羞,而获得英语演讲比赛一等奖帮助她提升了自信,让她不再那么害羞,所以此处应该用confidence。故选D。
22. C 【点拨】空格处指代your hobbies,应该用名词性物主代词,故选C。
23. B 【点拨】pleasant 令人愉快的;challenging 有挑战性的;typical 典型的;practical 实际的。此处指这份工作对我来说不够有挑战性,故选B。
24. A 【点拨】根据答语中的“Just a cold.”可知,此处指你的脸色苍白,故选A。
25. C 【点拨】此处指雨滴敲打窗户使“我”想起了一首老歌,remind sb of sth 使某人想起某物,故选C。
26. B 【点拨】advise sb to do sth 建议某人做某事,应用不定式作宾语补足语。故选B。
27. A 【点拨】此处需用表强烈肯定的推测语气,must 用于肯定句时表示“必定,一定”,符合语境。故选A。
28. A 【点拨】空处是指“ 太小而不能上学”,需用too...to... 结构,表示“太……而不能……”。故选A。
29. D 【点拨】if 引导条件状语从句,遵循“主将从现”的原则,且环境与improve 之间为被动关系,因此要用一般将来时的被动语态,故选D。
30. D 【点拨】All right 好的;With pleasure 乐意效劳;Best wishes 最好的祝福;Don’t mention it 别客气。上句表示感谢,下句应说“别客气”。故选D。
VI. A. 答案速查31—35 BCCAB 36—40 CABAA
【主旨大意】本文讲述一些学生为给学校篮球队筹集比赛的出行费用,通过烘焙、义卖等活动展现团队合作精神的故事。
31. B 【点拨】根据“Our school basketball team is going to play in another city.”可知,篮球队要去另一个城市参加比赛,这一趟出行要花费很多钱。故选B。
32. C 【点拨】根据“Each player needs to...$150.”可知,空后是具体金额,空处应是pay。故选C。
33. C【点拨】根据“How can we make money I don’t have a...” 可知,没有工作,赚不了钱。故选C。
34. A 【点拨】根据“Maybe we can work together to raise some money. Have you got any..., Jenny ”可知,要一起筹钱,问珍妮有没有什么主意。故选A。
35. B 【点拨】at lunch hour 在午餐时间,是固定搭配。故选B。
36. C 【点拨】根据“One dollar...four cookies.”可知,表示“用钱换物品”,用介词for。故选C。
37. A 【点拨】根据“a new product”可知,应是发明新产品。故选A。
38. B 【点拨】根据“we can raise enough money, ...the team can make it to the game”可知,设空处的前后是因果关系,so符合语境。故选B。
39. A 【点拨】根据“It’s not just about making money; it’s about showing our...for the team and working together.”可知,这不仅仅是为了赚钱,更是为了表达对团队的热爱以及体现团队合作精神。故选A。
40. A 【点拨】全文强调集体行动,此处应是指团队合作。故选A。
B. 答案速查41—45 BBADD 46—50 CDCBD
【主旨大意】本文主要讲述了父母如何帮助孩子获得良好的第一次工作体验,以及第一份工作对青少年成长的重要性。
41. B 【点拨】根据上文“Parents can help their children have a great first job experience”可知,父母应帮助孩子找到“合适的”工作以获得良好体验。故选B。
42. B 【点拨】根据“learning or thinking”可知,此处指有学习或思维“困难”的孩子。故选B。
43. A 【点拨】后文提到“attitudes to the difficulties”,结合语境应选“改变”。故选A。
44. D 【点拨】前文提到“Success at work”,此处应与之呼应,故选D。
45. D 【点拨】与“save money”并列的应为“赚钱”。故选D。
46. C 【点拨】根据“... people and plan their time well”可知,此处应指学习“与人沟通”。故选C。
47. D 【点拨】“develop skills”为固定搭配,指“培养技能”。故选D。
48. C 【点拨】前文提到“Nancy cleans part-time”,因此此处指工作。故选C。
49. B 【点拨】“provide sb with sth”为固定搭配,指“提供某物给某人”,主语可以是事物。故选B。
50. D 【点拨】全文主题是关于父母帮助孩子,且“Encouraged by”对应父母的角色。故选D。
VII. 51-55 GDCEA
VIII. A. 答案速查56—58 BAC
【主旨大意】本文主要介绍了青少年精神状况调查结果,并介绍了如何减少焦虑。
56. B 【点拨】细节理解题。根据“a new survey looked into teenagers’ mental condition in 28 places in China and got answers from more than 21,500 teenagers”可知调查是针对中国青少年的,故选B。
57. A 【点拨】细节理解题。根据“Listening to music (12,007 teenagers)”可知减少焦虑最受欢迎的方式是听音乐。故选A。
58. C 【点拨】推理判断题。本文主要介绍了青少年精神状况调查结果,并介绍了如何减少焦虑,故文章可能出现在杂志的“健康”部分。故选C。
B. 答案速查59—61 BAB
【主旨大意】本文讲述了一只蚂蚁偷懒的故事。在大家都忙于为冬季储备食物的过程中,萨姆认为,如此多的蚂蚁都在工作,自己可以休息一下。没想到他的偷懒行为被发现,蚁后警告他:每个个体都应在整体中发挥自己的作用。
59. B 【点拨】细节理解题。根据“Since all her soldier ants were strong and well-trained, they followed her order and did their best to store the food for the coming winter.”可知,他们整日整夜坚持工作,是在为冬天储备食物。故选B。
60. A 【点拨】推理判断题。根据“Sam begged the Queen to forgive him. ‘Please do not send me away. I promise to turn over a new leaf’”可知,萨姆乞求蚁后原谅他,不要让他离开,结合选项进一步推测是萨姆承诺重新开始。故选A。
61. B 【点拨】主旨大意题。根据“Everyone should play a part in the army. It’s wrong of you to sit around and just hope to gain something from the team”可知,文章用蚁后的忠告揭示了主题:团体中的每个个体都应发挥自己的作用。故选B。
C. 答案速查62—65 CABC
【主旨大意】本文主要针对中学生如何与同学建立良好关系提出了几点建议。
62. C 【点拨】细节理解题。根据“building good relationships with classmates has become a challenge for many middle school students”可知,本文主要写给中学生。故选C。
63. A 【点拨】最佳标题题。根据“put away your phone and give them your full attention”可知,本段强调要认真倾听,d“做一个好的倾听者”符合语境,即① -d;根据“Whether it’s a school project, a sports event, or a club activity, joining in it can help you get to know your classmates better”可知,本段强调要参加活动,c“参与集体活动”符合语境,即② -c;根据“Avoid complaining all the time. A positive attitude is contagious.”可知,本段在介绍要有积极的态度,e“保持积极的态度”符合语境,即③ -e;根据“Don’t judge them for being different”可知,本段强调要尊重差异,a“尊重同学的多样性”符合语境,即④ -a;根据“offer a helping hand”可知,本段主要介绍了要提供帮助,b“做一个乐于助人的人”符合语境,即⑤ -b。故选A。
64. B 【点拨】细节理解题。根据“Don’t judge them for being different”可知,不要因为别人的不同而评判别人。故选项B“我们应该改变同学让他们更像我们”与原文矛盾。故选B。
65. C 【点拨】主旨大意题。根据“building good relationships with classmates”和全文其他内容可知,文章主要讲述如何与同学建立良好关系。故选C。
D. 答案速查66—68 CBA
【主旨大意】本文作者讲述了自己在足球队逐渐理解了团队合作重要性的经历。
66. C 【点拨】细节理解题。根据“we finally finished second in the city”可知作者的团队获得了市第二名的好成绩,故选C。
67. B 【点拨】推理判断题。根据“Everyone on the team felt that I would get the MVP” 和“How could that be I couldn’t believe my ears.”可推断作者没有想到自己落选,对这个结果是惊讶的,故选B。
68. A 【点拨】词义猜测题。根据“You have to realize that soccer is about the team” 和“not about one ... player” 可猜测其意思和the team(团队) 相反,结合备选项可知personal(个人的) 符合语境,故选A。
E. 答案速查69—72 BABA
【主旨大意】本文主要讨论了多任务处理在日常生活中的优缺点及其对人们的影响。
69. B 【点拨】细节理解题。根据文章第二段可知,同时处理多项任务意味着同时进行多个活动。选项B“汤姆边吃午饭边检查电子邮件”描述的是同时进行两个活动,符合多任务处理的定义。故选B。
70. A 【点拨】代词指代题。根据文章第三段可知,当我们同时处理多项任务时,我们过度使用了大脑中控制思维和计划的部分,这对我们的大脑来说很难。所以“It”指代的是“过度使用大脑”。故选A。
71. B 【点拨】观点态度题。根据文章最后一段可知,似乎多任务处理在我们的生活中起着重要作用,但它可能没有你想象的那么有用。由此可知作者对是否应该同时处理多项任务的态度是未明确的。故选B。
72. A 【点拨】篇章结构题。根据文章的结构,首先介绍了多任务处理的定义(第一、二段) ,接着分析了其优缺点(第三、四段) ,最后提出了是否应该继续同时处理多项任务的思考(第五段) 。故选A。
F. 【主旨大意】本文主要讲述了作者因为有钩针编织的爱好被嘲笑而想放弃,但在老师的鼓励下,作者坚持自我并最终取得成功的故事。
73. By watching videos online. / He learned it by watching videos online.
74. Because he thought it was silly for boys to crochet.
75. We should follow our heart and not care what others say. / We shouldn’t let anyone tell us what we can or can’t do. /...
IX. munication 77. heartbreaking 78. teamwork 79. climbers 80. required
X. One possible version:
Never be afraid of difficulties
In our life, everybody may sometimes need to face different kinds of problems. I think that everyone may face difficulties in learning. However, we shouldn’t give up easily.
Once I could hardly follow my teachers in class and I made many mistakes in my homework and tests. I really felt sad. Now whenever I meet difficulties, I’ll try hard to overcome them instead of giving up. Sometimes I look up information in reference books or search the Internet. Sometimes I turn to my teachers or classmates for help. With hard work, I have done much better in my studies.
Nothing is too difficult if we put our hearts into it. Whatever difficulty we meet, there’s always a way for us to deal with it.
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览