资源简介 2025-2026学年八年级上册英语单元测试Unit5·提升卷学校:___________班级:___________姓名:___________分数:___________(时间:90分钟,满分:100分)一、选择填空(10分)1.—You seem to be ________ with this city.—I have lived here for three years. It’s great to be back.A.bored B.patient C.careful D.familiar【答案】D2.—Where is your father I need to talk to him.—Sorry, he ________ Beijing. He’ll be back next week. By the way, I ________ Beijing before, and I ________ there for five years.A.have gone to; have been to; has been in B.has gone to; have been in; have gone toC.has gone to; have been to; have been D.have been to; has gone to; has been in【答案】C3.The children are looking forward ________ the famous teacher.A.meet B.meeting C.to meeting D.to meet【答案】C4.—Have you visited the new museum ________ —Yes. I have ________ visited it.A.ever; yet B.yet; ever C.ever; already D.yet; already【答案】D5.—I think the novel about friendship is really ________. It makes me think a lot.—Yes, it helps me understand friendship better.A.boring B.bored C.meaningful D.interested【答案】C6.The museum was too ________. I couldn’t see the exhibits clearly.A.expensive B.delicious C.crowded D.interesting【答案】C7.There isn’t ________ on TV. Let’s go for a walk.A.new something B.new anythingC.something new D.anything new【答案】D8.Two stores are having a big ________ this week. They ________ all the clothes at very low prices.A.sell; sale B.sale; sell C.sale; sale D.sell; sell【答案】B9.—Mr. Li, you know Suqian very well.________ have you lived here —Since fifteen years.A.How long B.How soon C.How much D.How far【答案】A10.—My family has booked a tour to New Zealand for this summer vacation.—________A.Sorry to hear that. B.Have a wonderful time!C.Oh, never mind. D.With pleasure.【答案】B二.完形填空(10分)Last summer, I took a trip to Mount Huangshan in Anhui with my parents. I will never 11 the Chinese tea culture there.On a sunny afternoon, we arrived at the foot of the mountain, tired but 12 . After a short rest, our 13 took us to a big farm where we learned about tea processing (加工). We were told that Shen Nong found 14 as a drink in ancient times. In the evening, we paid a visit to a teahouse. We watched a 15 tea art show and drank some green tea. We saw a young woman in a traditional Chinese dress who showed us 16 a cup of tea is made with tea sets. We really enjoyed it and 17 ourselves when we were listening to pieces of traditional folk music. There is no doubt (疑问) that the 18 are the ones who best understand the nature of tea.Time went so fast there. I learned a lot about tea culture. 19 , I had a better understanding of the country. I am 20 to the next trip to China.11.A.affect B.forget C.follow D.notice12.A.sick B.weak C.unhappy D.excited13.A.teacher B.guide C.nurse D.student14.A.coffee B.juice C.tea D.milk15.A.cheap B.fantastic C.loud D.terrible16.A.if B.until C.how D.what17.A.got B.rushed C.fed D.relaxed18.A.Russians B.Americans C.Chinese D.Japanese19.A.Finally B.Suddenly C.Usually D.Hopefully20.A.helping myself B.looking forward C.feeling like D.getting close【答案】11.B 12.D 13.B 14.C 15.B 16.C 17.D 18.C 19.A 20.B阅读理解(50分)ABeijing Travel Company (旅游公司)Beijing-Singapore: four days in Singapore Website: WWW.About the trip▲ Day 1: Morning: Arrive at Singapore Changi Airport (机场) Afternoon: Take a bus tour of the island (岛)▲ Day 2: Morning: Visit the National Museum Afternoon: Take the car to Sentosa Island▲ Day 3: Morning: Visit the Merlion Park Afternoon: Take a boat trip▲ Day 4: Morning: Take a walk in Chinatown Afternoon: Free time for shopping Evening: Come back to Beijing by airDeparture (出发) Time & Price November 16, 2024 Adults: ¥3,220Children (under 18) ¥2,620 November 17, 2024 Adults: ¥3,100Children (under 18) ¥2,500 November 18, 2024 Adults: ¥2,900Children (under 18) ¥2,480 November 19, 2024 Adults: ¥3,120Children (under 18) ¥2,58021.How will the visitors go to Singapore A.By car. B.By bus. C.By plane. D.By bike.22.What can the visitors do on the second day A.Take a boat trip. B.Visit a museum. C.Walk in Chinatown. D.Visit the City Park.23.If Jenny arrives at Singapore on November 16, she can go shopping on ________.A.November 16 B.November 17 C.November 18 D.November 1924.Bob takes the trip with his ten-year-old son on November 18. How much should they pay A.¥5380 B.¥5430 C.¥5700 D.¥584025.The passage may come from ________.A.a newspaper B.a storybook C.a diary D.a play【答案】21.C 22.B 23.D 24.A 25.ABHow do you decide where to go on holiday Is it the local famous place Is it the traditional culture there Or do you choose your next holiday just for delicious food “Food Travel” is that people travel to new places to try the local food. It is now becoming more and more popular among visitors. There are many kinds of food travel, such as trying street food, visiting food markets, eating at local restaurants and so on. A 2023 survey (调查) found that about 75% of Americans traveled for food in the last five years. They said the top four countries they would visit for their food are Italy, France, Spain and Japan.Food is a significant part of holidays for British people, too. A survey team asked 2,000 British people about their main reason for a holiday. 61% of them said “the food”. And 41% said they would travel hundreds of kilometers to find the perfect meal. The top three European countries they would choose to visit for food are Italy, Spain and France.The survey also found that British people like to try new and different foods when they are traveling and nearly half of people believe that they are more adventurous (大胆的) with what they eat when they are away.26.How does the writer start the text A.By asking questions. B.By giving some numbers.C.By telling a story. D.By showing some examples.27.According to the survey, how many Americans traveled for food in the last five years A.About 41%. B.About 60%. C.About 75%. D.About 80%.28.What does the underlined word “significant” mean in Paragraph 3 A.healthy B.important C.different D.small29.What can we learn from the passage A.There are only three kinds of food travel.B.Few British people like the food far away.C.Both American and British people like the food in Italy.D.American people hardly try the food of other countries.30.What would be the best title for the passage A.Popular Holiday Places. B.Traditional Culture in Holidays.C.British People’s Holiday Habits. D.A New Travel Way—Food Travel.【答案】26.A 27.C 28.B 29.C 30.DCUniversal Beijing ResortUniversal Beijing Resort is a widely expected theme park. There are several all-new attractions(景点) along with the best rides,and shows from around the world. Here are some of the most popular and interesting choices.Wand(魔杖) MagicFeel what it is like by waving a wand. This must be the coolest experience for a Harry Potter fan. Feel overawed with all that is happening Don’t worry! Someone who knows how to use a wand is nearby and happy to help guide you on your way!Rhythm Drifters(流浪者)This musical group of drifters know how to make the most of things to create music! Using whatever they can find,they always create the best music! Their special concert is wonderful. You will certainly get an unforgettable memory.SING on TourSee the energetic(充满活力的) and colorful concert starring your favorite SING characters. This is a must watch for guests of all ages! Warm up your vocal chords(声带) because you’ll be singing all day long!Lights Camera ActionEver wondered what it’s like to film a special effects(特效) movie Let our two special guests give you a learning experience like none other.Attention:Tickets are sold from Sep.14th and you can visit it from Sep.20th.Besides,remember that you should visit Universal Beijing Resort from 9 am to 9 pm. If you have any questions,please click https://www./en.31. may like Wand Magic most. A.A music lover B.A Harry Potter fanC.A tour guide D.A film maker32.In Rhythm Drifters and SING on Tour, we can . A.enjoy wonderful music B.see a special effects filmC.wave a wand D.create music33.In Lights Camera Action, visitors will learn . A.how to guide special guests B.how to warm up vocal chordsC.how to create the best music D.how to film a special effects movie34.You can visit the Universal Beijing Resort on . A.Sep.10th, 9 am B.Sep.14th, 10 amC.Sep.20th, 8 am D.Sep.23th, 10 am35.If you want to know more, please . A.call us B.write to usC.visit our website D.email us31.B 推理判断题。根据“This must be the coolest experience for a Harry Potter fan.”可知,一个哈利波特迷可能最喜欢魔杖魔法项目。故选B。32.A 推理判断题。根据Rhythm Drifters中“Their special concert is wonderful. You will certainly get an unforgettable memory.”以及SING on Tour中“See the energetic and colorful concert starring your favorite SING characters.”可知,在Rhythm Drifters和SING on Tour中,我们可以欣赏到美妙的音乐。故选A。33.D 细节理解题。根据“Ever wondered what it’s like to...like none other.”可知,游客可以学习如何拍摄特效电影。故选D。34.D 细节理解题。根据最后一段可知,可以在9月23日上午10点参观北京环球度假区。故选D。35.C 细节理解题。根据最后一句可知,如果你想了解更多,可以访问网站。故选C。D There are several ways to help you find the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have been to some places; you can go and see a travel documentary about them; you can read travel books.It seems that there are three kinds of travel books. The first kind is those books that give a personal and subjective(主观的) idea of travels which the writer has enjoyed himself. These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others. The second kind is those books which give objective (主观的) information of things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind is those books which are called “a guide” to some places. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind, they can be interesting and exciting. But the main purpose of the third kind of travel books is to help the reader plan his travel in the most practical way. No matter which travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an eye on its date of publication(出版) because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it’s easy to find the useful information for your travel.36. This passage was written to introduce . A.travel maps B.travel books C.travel films D.travel places37. The writer of the first kind of travel books gave his ideas after he . A.travelled B.read books C.watched films D.surfed the Internet38.The underlined phrase“a cultured person”means a person with . A.a good appearance B.a good education C.a lot of experience D.a lot of money39.The date of publication must be noticed because . A.the places of travel books may be differentB.the writers of travel books may be differentC.the information in travel books is always the sameD.the information in travel books is always changing40. According to the passage, it is the best to read before travelling to a place of interest. A.the first kind of travel books B.the second kind of travel booksC.the third kind of travel books D.some travel articles in newspapers36.B 主旨大意题。通读全文可知,作者写这篇文章的目的是介绍关于旅行的书籍。故选B。37.A 细节理解题。由第二段中的“These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others.”可知,第一种书的作者在旅行之后提出自己的观点。故选A。38.B 词义猜测题。culture意为“文化”;根据上下文以及构词法可推测出cultured意为“有文化的”,和选项B“有良好的教育”意思相近。故选B。39.D 细节理解题。由短文第三段第二句“You must also keep an eye on its date of publication because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century.”可知,旅游书籍的信息一直在变化。故选D。40.C 细节理解题。由短文第二段中的“The third kind is those books which are called ‘a guide’ to some places...plan his travel in the most practical way.”可知,在旅行前读第三种类型的书是最好的。故选C。E根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项是多余项。Where did you go this summer vacation 41 But there is always one thing in common—many Chinese students went to famous universities like Tsinghua University (大学), Peking University and Fudan University with their parents. People call it “University tourism (高校旅游)”.42 Tsinghua University, of course. It has 6,000 visitors a day. Tsinghua University opens at 8:30 am. But many visitors went there at 3 am to 4 am. 43 Even if the visitors come at 6 am, they might be too late and they have to go into it in the afternoon. What did they do when they went into the university 44 Or they even sat on chairs and enjoyed themselves quietly.Why is the “University tourism” so popular with people 45 On the other hand, many parents hope their children will go to a top (顶尖的) university in the future.A.They always visited the libraries and took many photos in front of the teaching buildings.B.Different people like to go to different places on vacation.C.Did you visit Tsinghua University D.There are thousands of visitors going into Tsinghua University every day.E.On the one hand, because of the long history and culture of these famous universities.F.Which university is the most popular with visitors 【答案】41.B 42.F 43.D 44.A 45.E四、阅读表达(10分)请阅读下面语篇,根据其内容回答问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。In southern Xinjiang’s Kuqa city, Qiuci Alley was once a quiet street. But now it’s full of life! In 2023, the government spent 32 million yuan making it beautiful. Today, 55 shops sell snacks, crafts, and coffee here.At Abudulkadeer’s teahouse, old tables and cheap tea (2—5 yuan a cup) make people feel at home. “Old friends come here to drink tea and play cards all day,” says the 64-year-old owner. “They love the warm company (陪伴)!” Tourists like Dong Wei from Nanjing are surprised by the alley’s bright buildings. “We stopped here because it’s so beautiful,” he says.Wang Xinyu left city life to open “Huahua Café” here. “The buildings have colourful paintings on the walls,” she says, hoping more tourists will visit.Women also find new jobs here. Tailor (裁缝) Nurgul Memet teaches 50 women to make clothes with Atlas silk. “They can earn 5,000 yuan a month!” she says. Ma Xiaoyan’s shop sells handmade gifts. “I want people to love our traditional culture,” she smiles.Chart Ⅰ Ma’s shop is filled with many traditional handcrafted things, such as embroidery (刺绣品), fans, and small gifts made from Atlas silk. Tourists can shop and also learn how to make them.Now, clean streets and happy people make Qiuci Alley a comfortable place. As Wang says, “Xinjiang is becoming a top tourist spot!”Chart Ⅱ Xinjiang’s tourism will get better. It’s far, but more people and shops here mean it has a bright future. —A worker in Qiuci Alley46.What is Qiuci Alley like now 47.Why do people like to stay at Abudulkadeer’s teahouse (One reason is OK.)48.What can tourists do in Ma Xiaoyan’s shop 49.What does Chart Ⅱ tell us 50.Where do you want to go on vacation Why 【答案】46.It’s full of life./It’s beautiful./It has many shops. 47.Because it makes them feel at home./Because they love the warm company. 48.They can shop and also learn how to make traditional handcrafted things. 49.Xinjiang’s tourism has a bright future. 50.Xinjiang. Because I’d like to experience its rich cultures, beautiful scenery and people’s friendliness./Because I enjoy exploring its wonderful deserts, historic towns and the ethnic treasures carrying ancient stories.五、语法填空(10分)阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。Vincent went on a school trip with his classmates and had some unforgettable experiences. On 17 July, their 51 (one) day, the weather was fine and everyone felt excited 52 (visit) some famous places in Russia.In the morning, they went to the Victory Museum. The Russian people 53 (build) this museum to remember 54 (they) fight against the Nazis during World War II. In one hall, Vincent saw 55 artwork with thousands of glass “tears” falling down. It reminds people that war is terrible and peace does not come 56 (easy). We should not forget that.At noon, they had lunch at a restaurant near the park. But, during dinner, Vincent didn’t feel like eating because he felt sick. He just wanted to get a good 57 (night) sleep.The next day, 18 July, Vincent felt much 58 (good). In the afternoon, they arrived 59 a school and met a group of Russian students. They played games and soon became friends. They were so happy 60 they didn’t notice the time. It was such a good experience!【答案】51.first 52.to visit 53.built 54.their 55.an 56.easily 57.night’s 58.better 59.at 60.that六、书面表达(10分)61.学校公众号正在征集以 “My Holiday Experience” 为主题的文章。假如你是李华,暑假你和家人去了张家界旅行。请你根据以下提示,并结合此次经历,写一篇英语短文投稿。要求:(1)短文必须包含所有提示信息,并适当发挥;(2)合理分段,80词左右;(3)文中不得出现真实人名和校名。My Holiday Experience________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】例文My Holiday ExperienceThis summer holiday, I had a wonderful trip to Zhangjiajie with my parents.On the first day, we climbed the amazing Tianmen Mountain. The view from the top was fantastic! We also saw the famous Avatar Hallelujah Mountain. The strange and tall peaks were like a dream. Also, we took many photos of the amazing scenery.I enjoyed this trip very much. It was not only great exercise but also a chance to get close to nature. I will never forget the beauty of Zhangjiajie.2025-2026学年八年级上册英语单元测试Unit5·提升卷学校:___________班级:___________姓名:___________分数:___________(时间:90分钟,满分:100分)一、选择填空(10分)1.—You seem to be ________ with this city.—I have lived here for three years. It’s great to be back.A.bored B.patient C.careful D.familiar2.—Where is your father I need to talk to him.—Sorry, he ________ Beijing. He’ll be back next week. By the way, I ________ Beijing before, and I ________ there for five years.A.have gone to; have been to; has been in B.has gone to; have been in; have gone toC.has gone to; have been to; have been D.have been to; has gone to; has been in3.The children are looking forward ________ the famous teacher.A.meet B.meeting C.to meeting D.to meet4.—Have you visited the new museum ________ —Yes. I have ________ visited it.A.ever; yet B.yet; ever C.ever; already D.yet; already5.—I think the novel about friendship is really ________. It makes me think a lot.—Yes, it helps me understand friendship better.A.boring B.bored C.meaningful D.interested6.The museum was too ________. I couldn’t see the exhibits clearly.A.expensive B.delicious C.crowded D.interesting7.There isn’t ________ on TV. Let’s go for a walk.A.new something B.new anythingC.something new D.anything new8.Two stores are having a big ________ this week. They ________ all the clothes at very low prices.A.sell; sale B.sale; sell C.sale; sale D.sell; sell9.—Mr. Li, you know Suqian very well.________ have you lived here —Since fifteen years.A.How long B.How soon C.How much D.How far10.—My family has booked a tour to New Zealand for this summer vacation.—________A.Sorry to hear that. B.Have a wonderful time!C.Oh, never mind. D.With pleasure.二.完形填空(10分)Last summer, I took a trip to Mount Huangshan in Anhui with my parents. I will never 11 the Chinese tea culture there.On a sunny afternoon, we arrived at the foot of the mountain, tired but 12 . After a short rest, our 13 took us to a big farm where we learned about tea processing (加工). We were told that Shen Nong found 14 as a drink in ancient times. In the evening, we paid a visit to a teahouse. We watched a 15 tea art show and drank some green tea. We saw a young woman in a traditional Chinese dress who showed us 16 a cup of tea is made with tea sets. We really enjoyed it and 17 ourselves when we were listening to pieces of traditional folk music. There is no doubt (疑问) that the 18 are the ones who best understand the nature of tea.Time went so fast there. I learned a lot about tea culture. 19 , I had a better understanding of the country. I am 20 to the next trip to China.11.A.affect B.forget C.follow D.notice12.A.sick B.weak C.unhappy D.excited13.A.teacher B.guide C.nurse D.student14.A.coffee B.juice C.tea D.milk15.A.cheap B.fantastic C.loud D.terrible16.A.if B.until C.how D.what17.A.got B.rushed C.fed D.relaxed18.A.Russians B.Americans C.Chinese D.Japanese19.A.Finally B.Suddenly C.Usually D.Hopefully20.A.helping myself B.looking forward C.feeling like D.getting close阅读理解(50分)ABeijing Travel Company (旅游公司)Beijing-Singapore: four days in Singapore Website: WWW.About the trip▲ Day 1: Morning: Arrive at Singapore Changi Airport (机场) Afternoon: Take a bus tour of the island (岛)▲ Day 2: Morning: Visit the National Museum Afternoon: Take the car to Sentosa Island▲ Day 3: Morning: Visit the Merlion Park Afternoon: Take a boat trip▲ Day 4: Morning: Take a walk in Chinatown Afternoon: Free time for shopping Evening: Come back to Beijing by airDeparture (出发) Time & Price November 16, 2024 Adults: ¥3,220Children (under 18) ¥2,620 November 17, 2024 Adults: ¥3,100Children (under 18) ¥2,500 November 18, 2024 Adults: ¥2,900Children (under 18) ¥2,480 November 19, 2024 Adults: ¥3,120Children (under 18) ¥2,58021.How will the visitors go to Singapore A.By car. B.By bus. C.By plane. D.By bike.22.What can the visitors do on the second day A.Take a boat trip. B.Visit a museum. C.Walk in Chinatown. D.Visit the City Park.23.If Jenny arrives at Singapore on November 16, she can go shopping on ________.A.November 16 B.November 17 C.November 18 D.November 1924.Bob takes the trip with his ten-year-old son on November 18. How much should they pay A.¥5380 B.¥5430 C.¥5700 D.¥584025.The passage may come from ________.A.a newspaper B.a storybook C.a diary D.a playBHow do you decide where to go on holiday Is it the local famous place Is it the traditional culture there Or do you choose your next holiday just for delicious food “Food Travel” is that people travel to new places to try the local food. It is now becoming more and more popular among visitors. There are many kinds of food travel, such as trying street food, visiting food markets, eating at local restaurants and so on. A 2023 survey (调查) found that about 75% of Americans traveled for food in the last five years. They said the top four countries they would visit for their food are Italy, France, Spain and Japan.Food is a significant part of holidays for British people, too. A survey team asked 2,000 British people about their main reason for a holiday. 61% of them said “the food”. And 41% said they would travel hundreds of kilometers to find the perfect meal. The top three European countries they would choose to visit for food are Italy, Spain and France.The survey also found that British people like to try new and different foods when they are traveling and nearly half of people believe that they are more adventurous (大胆的) with what they eat when they are away.26.How does the writer start the text A.By asking questions. B.By giving some numbers.C.By telling a story. D.By showing some examples.27.According to the survey, how many Americans traveled for food in the last five years A.About 41%. B.About 60%. C.About 75%. D.About 80%.28.What does the underlined word “significant” mean in Paragraph 3 A.healthy B.important C.different D.small29.What can we learn from the passage A.There are only three kinds of food travel.B.Few British people like the food far away.C.Both American and British people like the food in Italy.D.American people hardly try the food of other countries.30.What would be the best title for the passage A.Popular Holiday Places. B.Traditional Culture in Holidays.C.British People’s Holiday Habits. D.A New Travel Way—Food Travel.CUniversal Beijing ResortUniversal Beijing Resort is a widely expected theme park. There are several all-new attractions(景点) along with the best rides,and shows from around the world. Here are some of the most popular and interesting choices.Wand(魔杖) MagicFeel what it is like by waving a wand. This must be the coolest experience for a Harry Potter fan. Feel overawed with all that is happening Don’t worry! Someone who knows how to use a wand is nearby and happy to help guide you on your way!Rhythm Drifters(流浪者)This musical group of drifters know how to make the most of things to create music! Using whatever they can find,they always create the best music! Their special concert is wonderful. You will certainly get an unforgettable memory.SING on TourSee the energetic(充满活力的) and colorful concert starring your favorite SING characters. This is a must watch for guests of all ages! Warm up your vocal chords(声带) because you’ll be singing all day long!Lights Camera ActionEver wondered what it’s like to film a special effects(特效) movie Let our two special guests give you a learning experience like none other.Attention:Tickets are sold from Sep.14th and you can visit it from Sep.20th.Besides,remember that you should visit Universal Beijing Resort from 9 am to 9 pm. If you have any questions,please click https://www./en.31. may like Wand Magic most. A.A music lover B.A Harry Potter fanC.A tour guide D.A film maker32.In Rhythm Drifters and SING on Tour, we can . A.enjoy wonderful music B.see a special effects filmC.wave a wand D.create music33.In Lights Camera Action, visitors will learn . A.how to guide special guests B.how to warm up vocal chordsC.how to create the best music D.how to film a special effects movie34.You can visit the Universal Beijing Resort on . A.Sep.10th, 9 am B.Sep.14th, 10 amC.Sep.20th, 8 am D.Sep.23th, 10 am35.If you want to know more, please . A.call us B.write to usC.visit our website D.email usD There are several ways to help you find the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have been to some places; you can go and see a travel documentary about them; you can read travel books.It seems that there are three kinds of travel books. The first kind is those books that give a personal and subjective(主观的) idea of travels which the writer has enjoyed himself. These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others. The second kind is those books which give objective (主观的) information of things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind is those books which are called “a guide” to some places. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind, they can be interesting and exciting. But the main purpose of the third kind of travel books is to help the reader plan his travel in the most practical way. No matter which travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an eye on its date of publication(出版) because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it’s easy to find the useful information for your travel.36. This passage was written to introduce . A.travel maps B.travel books C.travel films D.travel places37. The writer of the first kind of travel books gave his ideas after he . A.travelled B.read books C.watched films D.surfed the Internet38.The underlined phrase“a cultured person”means a person with . A.a good appearance B.a good education C.a lot of experience D.a lot of money39.The date of publication must be noticed because . A.the places of travel books may be differentB.the writers of travel books may be differentC.the information in travel books is always the sameD.the information in travel books is always changing40. According to the passage, it is the best to read before travelling to a place of interest. A.the first kind of travel books B.the second kind of travel booksC.the third kind of travel books D.some travel articles in newspapersE根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项是多余项。Where did you go this summer vacation 41 But there is always one thing in common—many Chinese students went to famous universities like Tsinghua University (大学), Peking University and Fudan University with their parents. People call it “University tourism (高校旅游)”.42 Tsinghua University, of course. It has 6,000 visitors a day. Tsinghua University opens at 8:30 am. But many visitors went there at 3 am to 4 am. 43 Even if the visitors come at 6 am, they might be too late and they have to go into it in the afternoon. What did they do when they went into the university 44 Or they even sat on chairs and enjoyed themselves quietly.Why is the “University tourism” so popular with people 45 On the other hand, many parents hope their children will go to a top (顶尖的) university in the future.A.They always visited the libraries and took many photos in front of the teaching buildings.B.Different people like to go to different places on vacation.C.Did you visit Tsinghua University D.There are thousands of visitors going into Tsinghua University every day.E.On the one hand, because of the long history and culture of these famous universities.F.Which university is the most popular with visitors 四、阅读表达(10分)请阅读下面语篇,根据其内容回答问题,并将答案写在答题卡相应的位置上。In southern Xinjiang’s Kuqa city, Qiuci Alley was once a quiet street. But now it’s full of life! In 2023, the government spent 32 million yuan making it beautiful. Today, 55 shops sell snacks, crafts, and coffee here.At Abudulkadeer’s teahouse, old tables and cheap tea (2—5 yuan a cup) make people feel at home. “Old friends come here to drink tea and play cards all day,” says the 64-year-old owner. “They love the warm company (陪伴)!” Tourists like Dong Wei from Nanjing are surprised by the alley’s bright buildings. “We stopped here because it’s so beautiful,” he says.Wang Xinyu left city life to open “Huahua Café” here. “The buildings have colourful paintings on the walls,” she says, hoping more tourists will visit.Women also find new jobs here. Tailor (裁缝) Nurgul Memet teaches 50 women to make clothes with Atlas silk. “They can earn 5,000 yuan a month!” she says. Ma Xiaoyan’s shop sells handmade gifts. “I want people to love our traditional culture,” she smiles.Chart Ⅰ Ma’s shop is filled with many traditional handcrafted things, such as embroidery (刺绣品), fans, and small gifts made from Atlas silk. Tourists can shop and also learn how to make them.Now, clean streets and happy people make Qiuci Alley a comfortable place. As Wang says, “Xinjiang is becoming a top tourist spot!”Chart Ⅱ Xinjiang’s tourism will get better. It’s far, but more people and shops here mean it has a bright future. —A worker in Qiuci Alley46.What is Qiuci Alley like now 47.Why do people like to stay at Abudulkadeer’s teahouse (One reason is OK.)48.What can tourists do in Ma Xiaoyan’s shop 49.What does Chart Ⅱ tell us 50.Where do you want to go on vacation Why 五、语法填空(10分)阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。Vincent went on a school trip with his classmates and had some unforgettable experiences. On 17 July, their 51 (one) day, the weather was fine and everyone felt excited 52 (visit) some famous places in Russia.In the morning, they went to the Victory Museum. The Russian people 53 (build) this museum to remember 54 (they) fight against the Nazis during World War II. In one hall, Vincent saw 55 artwork with thousands of glass “tears” falling down. It reminds people that war is terrible and peace does not come 56 (easy). We should not forget that.At noon, they had lunch at a restaurant near the park. But, during dinner, Vincent didn’t feel like eating because he felt sick. He just wanted to get a good 57 (night) sleep.The next day, 18 July, Vincent felt much 58 (good). In the afternoon, they arrived 59 a school and met a group of Russian students. They played games and soon became friends. They were so happy 60 they didn’t notice the time. It was such a good experience!六、书面表达(10分)61.学校公众号正在征集以 “My Holiday Experience” 为主题的文章。假如你是李华,暑假你和家人去了张家界旅行。请你根据以下提示,并结合此次经历,写一篇英语短文投稿。要求:(1)短文必须包含所有提示信息,并适当发挥;(2)合理分段,80词左右;(3)文中不得出现真实人名和校名。My Holiday Experience_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 5 Travel单元测试·提升卷(原卷版).docx Unit 5 Travel单元测试·提升卷(答案版).docx