资源简介 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷时间120分钟 总分150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the woman probably feel A.Hopeless. B.Nervous. C.Angry.2.What will the woman do first A.Finish her homework. B.Design a water system. C.Go over the instructions.3.Where are probably the speakers A.In the car shop. B.In the toy shop. C.In the clothing shop.4.What is the probable relationship between the speakers A.Classmates. B.Cousins. C.Uncle and niece.5.What language can the man speak now A.Japanese. B.Chinese. C.French第二节(共15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。6.Where does the conversation probably take place A.In a nature park. B.At a shopping mall. C.At a hi-tech exhibition.7.What is the man likely to buy A.A swimsuit. B.A mini-robot. C.An unmanned air vehicle.听下面一段对话,回答以下小题。8.What are the speakers talking about A.Future life. B.Health care. C.Amazing experiences.9.How long will people spend for holidays according to the man A.About half a month. B.About 30 days. C.About 15 weeks.10.What will cars be like according to the man A.They will be cheaper. B.They will be safer. C.They will be larger.听下面一段对话,回答以下小题。11.What do we know about the new shoes A.They can give your phone power.B.They appeared in scientific movies.C.They are invented by lovers of running.12.What can the new fridge do for people A.Translate the food names.B.Suggest proper meals.C.Make a big dinner.13.What are the speakers mainly talking about A.Practical tools. B.Smart ideas. C.Creative products.听下面一段对话,回答以下小题。14.What is Joe looking for A.A poster board. B.A science model. C.Materials for a project.15.Who once made a solar system model A.Joe. B.Judy. C.David.16.What does the woman think of the science project A.Boring. B.Educational. C.Challenging.17.What will the woman do next A.Help paint the balls. B.Meet Joe in the garage. C.Look for usable items.听下面一段独白,回答以下小题。18.What is the passage mainly talking about A.The ways to help deaf people.B.The life of deaf people.C.Special news programs for the deaf.19.How is the news reported for deaf people A.By using pictures. B.By using sign language. C.By using words only.20.What may “putting two hands together” mean A.Sandwich. B.House. C.Quiet.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Most Expected Art Exhibitions of 2022For many travelers, the past 18 months have been lacking experiences of seeing art. Now, some of the world's most expected exhibitions are ready for their turn.Mind/MirrorAmerican artist Jasper Johns first came to the art scene in the 1950s. He is still actively creating art in his nineties and his paintings continue to find new audiences today. “Mind/Mirror” is his most wonderful show and it will appear at both New York's Whitney Museum and the Philadelphia Museum of Art from January 20, 2022 to February 13, 2022.Big Heartedness, Be My NeighborSwiss artist Pipilotti Rist has received a worldwide following for her video art. Beyonce's 2016 music video for“Hold Up”was inspired by Rist's 1997 video artwork “Ever Is Over All”. With immersive(沉浸式的)exhibitions becoming more popular than ever, Los Angeles 'MoCA couldn't have chosen a better time to introduce new eyes to Rist's works. It is from March 6, 2022 to June 6, 2022.Man and BeastFrancis Bacon is one of the best-known painters of the twentieth century. His unique explanations on the shapes and structures of the human are the main content of his works. “Man and Beast” shows the artist's love of animals. The highly expected exhibition will finally open at London's Royal Academy from January 29, 2022 to April 17, 2022.CezannePaul Cezanne, whose works inspired such names as Monet, Matisse and Picasso, will be featured in this exhibition of the French artist in over 25 years. Along with over 90 of the artist's oil paintings and 40 watercolors and drawings, the exhibition will feature rare works recently from private collections. It is from May 15, 2022 to September 5, 2022.21.Who keeps working even at 90 years old A.Pipilotti Rist. B.Jasper Johns. C.Francis Bacon. D.Paul Cezanne.22.Where can people enjoy Pipilotti Rist's works on exhibition A.In London. B.In Philadelphia. C.In New York. D.In Los Angeles.23.Which of the following exhibitions lasts the longest A.Cezanne B.Man and Beast. C.Big Heartedness, Be My Neighbor. D.Mind/Mirror.BIt all started when then 16-year-old Boyan Slat was scuba diving (水肺潜水) in Greece and was surprised to see more plastic than fish. The question “Why don’t we just clean it up ” stayed in his mind, and led him to devote his high school science project to understanding the problem.After a year of experimenting, Boyan came up with the idea to use the ocean currents to his advantage, and let them be the driving force behind catching and collecting the plastic. Instead of going after the plastic, you could let the plastic come to you.Initially, his idea did not gain attention. He decided to quit his studies and founded The Ocean Cleanup, with just 300 euros of savings as a starting capital.Then one night in March 2013, things changed. He spoke on TEDx about this project. The TEDx video spread to hundreds of thousands of people. In a matter of days, an initial team was built, and it raised the first USD 90,000. The project took off.Their early models had their share of failures — plastic slipping through, parts breaking off in the ocean. But they kept at it. In 2019, System 001/B finally worked. Then came System 002, which in 2021 gathered 20,000 pounds of ocean waste. Now they launched the Interceptor: a solar-powered system designed to catch plastic in rivers before it reaches the ocean. So far, Interceptors have been used in Indonesia, Malaysia, the Dominican Republic, and Los Angeles — with more on the way.Boyan Slat’s journey is a powerful reminder that innovation, passion, and determination can lead to significant change. His work to clean up the oceans has made a lasting impact on the world and serves as an inspiration for others to take action on environmental issues.24.What inspired Boyan Slat to deal with plastic problems A.A high school science project. B.An unpleasant diving experience.C.A cleanup research program. D.An experiment of ocean currents.25.What is Boyan’s idea of the ocean cleanup A.Catching plastics by scuba divers. B.Breaking down plastics in the sea.C.Trapping trash using ocean currents. D.Going after plastics with machines.26.What was the turning point of the The Ocean Cleanup A.The donated 300 euros to the project. B.Boyan’s presentation in a TEDx video.C.The successful launching of Interceptor. D.Boyan’s decision to drop out of school.27.What can be learned from Boyan Slat’s story A.Better late than never. B.All roads lead to Rome.C.A good beginning is half done. D.Where there is a will, there is a way.CIn a strawberry field surrounded by strawberry fields on the outskirts of Santa Maria, a pair of robots have been picking berries all summer.Each robot, made by a Colorado company called Tortuga AgTech, rolls in the field on wheels, then stops in front of a plant. A mechanical arm operates its sensor (传感器) among the leaves; machine sight software scans the sensor data in search of grown-up berries. If an unready berry is in the way, the robot relocates for a better position. A snipper-grabber (夹爪) mounted in the middle of the sensors extends to cut the berry's stem (茎), then carefully places it in a waiting plastic container at the robot's base.Tortuga's robots are designed to pick strawberries from plants grown on hydroponic (水培的) tabletops, not the ground strawberries. The tabletop system enables Tortuga's strawberry robots to work by making berries easier to be picked up with robotic arms and protecting the robots from direct exposure to disadvantageous elements.Since hitting this field last spring, the robots are on their way to picking nearly as many berries as human pickers, and with 95% correctness, according to Tortuga. Unlike a human, the Tortuga robots don't need breaks, can't get sick, are always ready to work and can pick all day and into the night. With human-work making up so much of a grower's cost, the allure of a robot's increased dependability and potential to become more cost-efficient over time is hard to refuse."I do think the best humans are going to be able to outperform robots at these judgment-driver tasks," said Eric Adamson, Tortuga's cofounder and general manager. "But that's OK. It doesn't have to be better than every human, it just has to be better than enough humans."Meanwhile, the team behind Tortuga sees agricultural robots as more than workforce-saving devices. They see them as the only way that an industry facing climate change, land use and chemical regulation can adapt and survive.28.How can the robot find grown-up strawberries A.By monitoring their stems. B.By observing their positions.C.By analyzing the sensor data. D.By testing them in containers.29.What does the author intend to do in paragraph 3 A.Add some related information. B.Provide some advice for growers.C.Summarize the previous paragraphs. D.Introduce a new topic for discussion.30.What does the underlined word "allure" in paragraph 4 probably mean A.Pressure. B.Extension C.Impact. D.Attraction.31.What is the text mainly about A.Robots replacing human workforce. B.Great challenges of future robots.C.Robots shaping the future of strawberry. D.Immediate need for agricultural robots.DAs the global population continues to expand, traditional farming methods are struggling to provide enough food. However, an innovative agricultural company in Compton, Los Angeles, may have the solution. Their revolutionary farming system could transform food production, offering remarkable efficiency and sustainability.It’s far from the storybook picture of a farm — no mud, no boots, no hens pecking in the yard. Unlike conventional farms, this high-tech facility operates without soil, heavy machinery, or pesticides. Instead, it relies on automation and advanced plant science to maximize output. Using precisely calibrated (符合标准的) LED lighting and nutrient delivery systems, the facility produces up to 350 times more yields compared to traditional farms while using just 10% of the water — and it can be replicated (复制) almost anywhere.The entire process — from planting seeds to packaging produce — is automated. From the moment a worker tips seeds into the sowing machine, robots take over. Nearly 80 plant scientists study best growing conditions for each plant, working with over 100 engineers who translate these findings into hardware and software solutions.“Plants are really just little software programs,” explains one of the scientists. By studying plant DNA without changing it, scientists can program qualities like growth, flavor, and nutrition. For instance, exposing plants to blue light at specific growth cycles creates leaves with a satisfying crunch at harvest. The same principles can enhance antioxidant levels in vegetables by up to 40%. Since crops never contact soil, pesticides, or human hands, they require no washing — reducing both water waste and contamination risks.One of the greatest threats to the natural world is habitat loss due to farmland expansion. If successful, farms like this could reduce deforestation while meeting food demands. Yet the high costs — including energy-intensive artificial lighting — may block global adoption, particularly in developing nations where infrastructure is limited.Could this be the future of agriculture With its incredible efficiency, minimal environmental impact, and potential for worldwide replication, this high-tech farming model may soon become essential in feeding our growing world — if the challenges of scaling and affordability can be overcome.32.What is the main feature of the innovative farming system A.It demands water-free technology.B.It gets high yields with little input.C.It is widely introduced in the world.D.It mixes old and new farming methods.33.What is the scientists’ major role in the process of the farming system A.They are gene editors. B.They are machine operators.C.They are system monitors. D.They are plant programmers.34.What may limit the worldwide spread of this farming system A.Low public acceptance. B.Great farmland loss.C.Poor production facilities. D.High energy demands.35.What is the author’s attitude toward the future of agriculture A.Optimistic. B.Critical. C.Indifferent. D.Doubtful.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How do you write a letter to your future self If you’re interested in writing a letter to your future self, but don’t know where to start, here are some steps you can take:Decide how far into the future you want to read your letterThe content of any letter depends on the reader. The content of your letter to your future self might change depending on whether you’re writing for someone three months or three years into the future. 36 . You can also write several letters to different future selves.37As you write the content of your letter, provide context for your future self. Consider dating the letter and including a summary of what’s happening in your life. If you’re writing your letter for self-improvement, it’s important to note where you’re starting from.Express your hopesTalk about what you hope your future self has achieved. 38 When you read the letter in the future, your words might make you feel proud because you’ve achieved what was important to you.Ask yourself questions39 Ask whether you got closer to a new friend, or if something you were looking forward to happened. These can also add context for your future self about what was important to you when you wrote the letter. Express gratitude and kindness for yourselfFinally, remember to include words of kindness and support for your future self. Your reader, whoever and wherever they are, may need to hear them. You never know where you’ll be when you finally read the letter, and hearing that you’re cared for and loved can help you stay positive. Try not to include criticism about yourself in the letter. 40A.Answer questions surprisinglyB.Talk about what’s going on in your lifeC.You can discuss different occupations in your letterD.These hurtful words can prevent self-improvementE.You can write the letter as far into the future as you likeF.Consider including questions for your future self in your letterG.You could talk about a project you’ve started that you hope to finish第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Like almost every set of new parents, Bryan and Elizabeth loved taking photos of their new-born son, Noah. One day, Elizabeth noticed something 41 in a picture: One of Noah’s eyes shone red with the camera flash, but the other had a small white spot. Elizabeth 42 the strange phenomenon to their doctor, who identified that a white reflection is a(n) 43 of retinal cancer. 44 , Noah endured months of treatment, but doctors could not save his eye.Retinoblastoma (视网膜母细胞瘤), the scientific name of Noah’s disease, is 45 if caught early. Bryan couldn’t help but 46 whether there were signs he’d missed. He went back over every baby picture of Noah he could find — thousands of them — and 47 the first white spot in a photo taken when Noah was 12 days old. As time 48 , it appeared more frequently.It was too late for Noah’s eye, but Bryan was 49 to put his hard-won insights to good use. He created a 50 that charted the cancer’s appearance in every photo. 51 with that data, he began to work with colleagues in Baylor’s computer science department to 52 a smartphone app. It can scan the photos to 53 white eye and can be used as a kind of eye-check 54 . Called White Eye Detector, it is now 55 for free.“I just kept telling myself, I really need to do this,” Bryan told People. “This disease is tough to detect. Not only could this software save vision, but it can save lives.”41.A.amusing B.unusual C.satisfying D.typical42.A.mentioned B.contacted C.reflected D.complained43.A.conclusion B.account C.sign D.response44.A.Surprisingly B.Sadly C.Gradually D.Fortunately45.A.rare B.distinct C.practical D.treatable46.A.wonder B.regret C.appreciate D.criticise47.A.created B.imagined C.discovered D.highlighted48.A.died out B.went by C.carried on D.engaged in49.A.disappointed B.determined C.relieved D.confused50.A.facility B.company C.reserve D.database51.A.Armed B.Compared C.Struggled D.Interacted52.A.develop B.find C.cure D.prevent53.A.apply for B.prepare for C.search for D.stand for54.A.sample B.experience C.tool D.information55.A.capable B.flexible C.remarkable D.available第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空自处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。Born in Ningbo, China, Tu Youyou graduated from Peking University Medical School in 195S. She 56 (acknowledge) as a scientist of great achievements. In 1967, she was chosen into a research team 57 was formed by the Chinese government with the aim of discovering. a new treatment 58 malaria. She and her teammates examined over 2,000 old medical texts, 59 (evaluate) 280,000 plants for their medical properties, and tested 380 distinct ancient Chinese medical treatments that showed promise in the fight against malaria. As a 60 (commit) and patient scientist, she never acknowledged defeat no matter what difficulty she met. After failing more than 190 times, she began even 61 (careful) research work. 62 (eventual), she drew a conclusion that 63 (boil) the sweet wormwood destroyed 64 (it) medical properties. So she used a lower temperature 65 (draw) out the extract and finally she succeeded.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66.10月16日,中国共产党第二十次全国代表大会在北京胜利召开,今年也是习近平总书记提出“中国梦”十周年。“同心筑梦”是每一个中华儿女的理想和追求。 请以“My dream job”为主题,写一篇英语短文,说一说你对自己梦想的所知所感。要点:1.你梦想中的工作是什么 2. 为什么有这样的梦想 3. 为了实现梦想将如何努力 注意:词数80词左右____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 读后续写(满分25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Papa always wanted a cowboy to help on our farm. When I was born, he probably took one look at me and said, “Send her back!” OK, so I overstate a little. But I know he wishes I were a boy. He’s always calling me “Joey” instead of “Josefina”. I’ve been riding in barrel races since about the time I started walking. But whenever I ask to help herd the cows here on the farm, Papa always says, “That’s men’s work.”One Saturday morning it rained cats and dogs. I flew into the kitchen when I smelled the delicious pork sausage. Papa had already finished eating and was putting on this rubber boots. Without a word, Papa walked out into the downpour and his face fell. “Is Papa mad at me ” I asked Mama, who sat at the table drinking coffee. After filling my plate with eggs and sausage, I sat down beside her.“Your father’s worried about the cows, ” Mama explained. “Unless he can drive them to high ground, they might drown. He needs help.” “I’m pretty good on horses, ” I reminded her between bites. “I’ve got several cups to prove it.” She laughed, “You know how Papa feels about young ladies driving cattle.”I did, but I decided to make an offer anyway. When he came to the stable, I was there waiting. “I could help if you’d only let me, ” I told him. He stood there for what seemed like an hour, and then said, “Go get your raincoat, Joey.”“It’s Josefina!” I raced back into the house. Walking in my wide brimmed hat and high topped boots, I felt like a cowgirl.Fully equipped, Papa and I set off in the heavy rain. Papa rode on a big horse named Miguel and I on my small horse Isabella. We began calling the cows as soon as we reached the side of the river. Our horses made a noise every now and then as muddy water from the flooded stream tickled their bellies.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。Finally, we found the cows bunched up in a large bush.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________By the time we got back home, the rain had mostly given way to darkness.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中A.Future life.B.Health care.C.Amazing experiences高二英语试卷9.How long will people spend for holidays according to the man A.About half a month.B.About 30 daysC.About 15 weeks.时间120分钟总分150分10.What will cars be like according to the man 第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)A.They will be cheaper.B.They will be safer.C.They will be larger听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳听下面一段对话,回答以下小题。选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅11.What do we know about the new shoes 读一遍。A.They can give your phone power.1.How does the woman probably feel B.Nervous.C.Angry.B.They appeared in scientific movies.A.Hopeless.2.What will the woman do first C.They are invented by lovers of running.12.What can the new fridge do for people A.Finish her homework.B.Design a water systemC.Go over the instructions.3.Where are probably the speakers A.Translate the food names.A.In the car shop.B.In the toy shop.C.In the clothing shop.B.Suggest proper meals.C.Make a big dinner.4.What is the probable relationship between the speakers A.Classmates.B.Cousins.C.Uncle and niece.13.What are the speakers mainly talking about A.Practical tools.B.Smart ideas.C.Creative products.5.What language can the man speak now 听下面一段对话,回答以下小题A.Japanese.B.Chinese.C.French第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)14.What is Joe looking for 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中A.A poster board.B.A science model.C.Materials for a project.选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每15.Who once made a solar system model 小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。A.Joe.B.Judy.C.David.6.Where does the conversation probably take place 16.What does the woman think of the science project A.In a nature park.B.At a shopping mall.C.At a hi-tech exhibition.A.Boring.B.Educational.C.Challenging.7.What is the man likely to buy 17.What will the woman do next A.A swimsuit.B.A mini-robot.C.An unmanned air vehicle.A.Help paint the balls.B.Meet Joe in the garage.C.Look for usable items.听下面一段对话,回答以下小题。听下面一段独白,回答以下小题。8.What are the speakers talking about 18.What is the passage mainly talking about 第1页,共12页第2页,共12页江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷参考答案1.B【原文】W: I know it’s the day before the test, but I really need your help. My professor is busy with meetings all day. I can’t fail this class. I’ll pay double your normal rate.M: OK, let me check my schedule...2.C【原文】W: I’m struggling with my project. I have to come up with a design for a water treatment system… but I don’t know where to start.M: Well, why not look closely at the task instructions first W: Good idea.3.B【原文】W: Excuse me, can you show me this toy car M: Sure. This is battery-powered. Just press this button to turn it on.W: OK. I’ll take it. The doll in the pink dress is really pretty. I want one, too.4.A【原文】M: Fortunately, I woke you in class, otherwise Mrs. White would have criticized you. Why are you so sleepy W: I stayed up late talking with my cousin Kate last night. Uncle Alex will send her to study abroad.5.B【原文】W: Is Chinese your native language M: Actually, I spoke Japanese for three years, but then I moved to China. As I became fluent in Chinese, I forgot everything of Japanese.6.C 7.B【原文】W: The design of the new swimsuit is inspired by sharks. It can effectively improve the swimmer’s speed.M: That’s impressive! Are there any innovative devices inspired by flying species W: Sure. There are several devices on display on the second floor, such as an unmanned air vehicle inspired by wasps.M: Great! Can I buy it here W: It is a newly released design for the display only, but you can buy a mini-robot inspired by spiders in the souvenir shop.M: Sounds nice.8.A 9.C 10.B【原文】A: In our studio today we have Mr Green with us. Mr. Green is a professor. He believes that in ten years there will be great changes in our life. Mr. Green, is it right B: Yes, we’ll experience amazing changes in every aspect of life. For instance, healthcare will improve. People will live much longer.A: Great, but does that mean we will have to work longer B: Oh no, people will work just thirty hours a week on average and will have fourteen or fifteen weeks of holidays.A: Then we will have more free time, which means we can travel a lot.B: Since you mentioned travelling, I believe flight will be cheaper, ships will be larger and cars will be safer. People will love to travel by car the most.11.A 12.B 13.C【原文】W: Hey, did you catch the news about those new types of shoes They can charge your phone while you are walking.M: No way. That sounds like something from a science fiction movie. How do they work W: They turn the energy from your steps into power for your phone. It’s perfect for people who are always running around.M: That’s awesome. I also heard about glasses that can translate different languages right away.W: Traveling would be so much easier with those. Oh and there’s a new fridge that tells you what you can cook with the food in it.M: Sometimes I don’t know what to make for dinner. That would solve the problem. These inventions make everyday life easier which is really cool.W: For sure. People are making all these smart tools to help us out. I’m excited to see what they come up with next.14.C 15.B 16.B 17.C【原文】W: Hi Joe. What are you looking for M: David has to make a model of the solar system with the sun and the planets. I’m looking for some materials.W: How about some balls They can represent the planets and the sun.M: I was looking for some foam balls, but I can’t find any in our garage.W: I might have some. Judy made a solar system model a few years ago. I might have some balls left over.M: That would be great! David wants to paint them and glue them on a black poster board.W: That’s what Judy did too.M: Was Judy in Mrs. Johnson’s science class W: Yes!M: She must have the students do the same project every year.W: It’s a great learning experience. We had a fun time doing it together.M: I hope David enjoys it too. Maybe we can even add some glow-in-the-dark stars to make it more realistic!W: I think I still have her model in the garage too. I’ll be right back.M: Thank you! I’ll keep looking in my garage too.18.C 19.B 20.A【原文】Today, in the United States, there are special TV news programs for deaf people. The news reporter tells the news in sign language. At the same time, the words appear on the TV screen. The actors don’t use their fingers to spell every word. Sometimes they use hand signs. When they put two hands together, it means “sandwich”. They can make a roof with their hands over their heads when they want to show “house”. Pointing to an actor’s mouth can mean “Quiet”. You can talk to people who are behind windows that are closed. And when you go swimming with your friends, you can have conversations under water.21.B 22.D 23.A【导语】本文是应用文。文章介绍了2022年最受期待的四个艺术展览。21.细节理解题。根据Mind/Mirror中“American artist Jasper Johns first came to the art scene in the 1950s. He is still actively creating art in his nineties and his paintings continue to find new audiences today.(美国艺术家贾斯珀·约翰斯第一次进入艺术界是在20世纪50年代。在他90多岁时,他仍在积极地创作艺术,他的绘画在今天继续能找到新的观众。)”可知,Jasper Johns是一位在九十岁高龄还坚持创作的艺术家。故选B。22.细节理解题。根据“Big Heartedness, Be My Neighbor 中“With immersive(沉浸式的)exhibitions becoming more popular than ever, Los Angeles' MoCA couldn't have chosen a better time to introduce new eyes to Rist's works.(随着沉浸式展览比以往任何时候都越来越流行,洛杉矶的MoCA选择了一个最好的时机来介绍Rist的作品的新视角。)”可知,人们在洛杉矶可欣赏到Pipilotti Rist的展览作品。故选D。23.细节理解题。根据Cezanne 中“It is from May 15, 2022 to September 5, 2022.(截止时间为2022年5月15日至2022年9月5日。)”可知,Cezanne持续时间为110天左右,在几个展览中时间是最长的。故选A。24.B 25.C 26.B 27.D【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了Boyan Slat从一次不愉快的潜水经历中获得灵感,立志清理海洋塑料垃圾,历经挫折后创立“海洋清理”项目,最终研发出有效清理设备并产生深远影响的故事。24.细节理解题。根据第一段“It all started when the 16-year-old Boyan Slat was scuba diving (水肺潜水) in Greece and was surprised to see more plastic than fish. The question “Why don’t we just clean it up ” stayed in his mind, and led him to devote his high school science project to understanding the problem.(这一切都始于16岁的博扬·斯莱特在希腊进行水肺潜水时,惊讶地发现塑料比鱼还多。“我们为什么不把它清理干净呢?”这个问题一直萦绕在他的脑海里,并促使他把自己的高中科学项目投入到理解这个问题上)”可知,这次不愉快的潜水经历让他产生了解决塑料污染问题的想法。故选B。25.细节理解题。根据第二段中“After a year of experimenting, Boyan came up with the idea to to use the ocean currents to his advantage, and let them be the driving force behind catching and collecting the plastic.(经过一年的实验,Boyan想出了利用洋流的优势,让洋流成为捕捉和收集塑料的动力的办法)”可知,他的清理思路是借助洋流困住垃圾。故选C。26.细节理解题。根据第四段中“Then one night in March 2013, things changed. He spoke on TEDx about this project. The TEDx video spread to hundreds of thousands of people. In a matter of days, an initial team was built, and it raised the first USD 90,000. The project took off.(2013年3月的一天晚上,Boyan在TEDx上讲述了这个项目,相关视频被数十万人观看。很快组建了初始团队并筹集到第一笔9万美元的资金。项目自此顺利展开)”可知,他在TEDx的演讲是项目的转折点。故选B。27.推理判断题。根据最后一段中“Boyan Slat’s journey is a powerful reminder that innovation, passion, and determination can lead to significant change.(Boyan Slat的经历强有力地证明,创新、热情与决心能够带来重大改变)”可推知,“有志者事竟成”最能概括他的故事带来的启示。故选D。28.C 29.A 30.D 31.C【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了Tortuga AgTech公司开发的草莓采摘机器人及其在草莓种植中的应用。28.细节理解题。根据第二段的“A mechanical arm operates its sensor (传感器) among the leaves; machine vision software scans the sensor data in search of grown-up berries. (机械臂在树叶间操纵传感器;机器视觉软件扫描传感器数据,寻找成熟的浆果。)”可知,机器人通过对传感器数据的分析检测成熟的草莓,故选C。29.推理判断题。根据第三段的“Tortuga’s robots are designed to pick strawberries from plants grown on hydroponic (水培的) tabletops, not the ground strawberries. The tabletop system enables Tortuga’s strawberry robots to work by making berries easier to be picked up with robotic arms and protecting the robots from direct exposure to the elements. (Tortuga的机器人被设计用来从水培桌上的植物中采摘草莓,而不是地面上的草莓。桌面系统使Tortuga的草莓机器人更容易用机械臂捡起浆果,并保护机器人不直接暴露在不利的环境中,从而使机器人能够工作。)”可知,作者在第3段打算添加一些关于这种机器人的相关信息。故选A。30.词句猜测题。根据倒数第三段的划线词后文“a robot's increased dependability and potential to become more cost-efficient (机器人提高了可靠性,并有可能变得更具成本效益)”和前文“With human-work making up so much of a grower's cost (人工劳动占了种植成本的很大一部分)”可知,机器人更可靠,可以节约成本,所以这种吸引力是难以抗拒的,划线词allure的意思是“吸引力”,和Attraction意思相近,故选D。31.主旨大意题。通读全文,尤其是第二段的“Each robot, made by a Colorado company called Tortuga AgTech, rolls in the field on wheels, then stops in front of a plant. A mechanical arm operates its sensor (传感器) among the leaves; machine sight software scans the sensor data in search of grown-up berries. (每个机器人都是由科罗拉多州一家名为Tortuga AgTech的公司制造的,它们带着轮子在田地里滚动,然后停在植物前面。机械臂在树叶间操纵传感器;机器视觉软件扫描传感器数据,寻找成熟的浆果。)”和最后一段的“Meanwhile, the team behind Tortuga sees agricultural robots as more than workforce-saving devices. They see them as the only way that an industry facing climate change, land use and chemical regulation can adapt and survive.(与此同时,Tortuga背后的团队认为农业机器人不仅仅是节省劳动力的设备。他们认为,这是一个面临气候变化、土地使用和化学品监管的行业适应和生存的唯一途径。)”可知,本文主要介绍的是采摘草莓的机器人以及它的前景,C选项“Robots shaping the future of strawberry. (机器人塑造草莓的未来。)”是文章的主旨,故选C。32.B 33.D 34.D 35.A【导语】本文是一篇说明文。主要介绍洛杉矶康普顿一家农业公司的高科技耕作系统,阐述其无土、自动化等特点、优势,也提及推广挑战及未来潜力。32.细节理解题。根据第二段中的“Using precisely calibrated (符合标准的) LED lighting and nutrient delivery systems, the facility produces up to 350 times more yields compared to traditional farms while using just 10% of the water — and it can be replicated (复制) almost anywhere.(该设施使用精确校准的LED照明和营养输送系统,与传统农场相比,产量高达350倍,而用水量仅为传统农场的10%——而且它几乎可以在任何地方复制。)”可知,这种创新耕作系统的主要特点是投入少(用水少)却能获得高产量。故选B项。33.细节理解题。根据第四段中的““Plants are really just little software programs,” explains one of the scientists. By studying plant DNA without changing it, scientists can program qualities like growth, flavor, and nutrition.(“植物实际上就是小型软件程序,”其中一位科学家解释道。通过研究植物DNA而不改变它,科学家们可以对植物的生长、风味和营养等特性进行“编程”。)”可知,科学家在该耕作系统流程中的主要角色是植物“程序员”,可对植物特性进行调控。故选D项。34.细节理解题。根据第五段中的“Yet the high costs — including energy-intensive artificial lighting — may block global adoption, particularly in developing nations where infrastructure is limited.(然而,高昂的成本——包括能源密集型的人工照明——可能会阻碍其在全球范围内的应用,尤其是在基础设施有限的发展中国家。)”可知,高能源需求带来的高成本可能限制该耕作系统在全球的推广。故选D项。35.推理判断题。根据最后一段中的“Could this be the future of agriculture With its incredible efficiency, minimal environmental impact, and potential for worldwide replication, this high-tech farming model may soon become essential in feeding our growing world — if the challenges of scaling and affordability can be overcome.(这会是农业的未来吗?凭借其惊人的效率、最小的环境影响以及在全球范围内复制的潜力,如果能克服规模化和可负担性方面的挑战,这种高科技耕作模式可能很快会成为养活我们不断增长的人口的关键。)”可知,作者认可该耕作系统的优势和潜力,对农业未来持乐观态度。故选A项。36.E 37.B 38.G 39.F 40.D【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了如何给未来的自己写一封信,提供了五个具体建议,包括确定写信的未来时间点、阐述当下生活情况、表达期望、提出问题以及给予自我善意与感激。36.根据上文“The content of your letter to your future self might change depending on whether you’re writing for someone three months or three years into the future. (你给未来自己的信,内容会因是写给三个月后还是三年后的自己而不同)”以及下文“You can also write several letters to different future selves. (你也可以给不同未来时间点的自己写好几封信)”可知,上文说信的内容会因时间选择不同而不同,下文说你可以多写几封信,E选项“You can write the letter as far into the future as you like. (你可以把信写给未来任意时间点的自己)”承接上文“未来时间点选择”的话题,说明时间点选择的灵活性,“as far into the future as you like”与上文“three months or three years”形成范围上的扩展,同时为下文“写给不同未来自己”做铺垫,逻辑连贯。故选E项。37.根据设空位置和下文“As you write the content of your letter, provide context for your future self. Consider dating the letter and including a summary of what’s happening in your life. (写信时,为未来的自己提供背景信息。可以在信上标注日期,并简要说明你当下的生活状况)”可知,下文说当你写信的内容时,为未来的自己提供背景信息,B选项“Talk about what’s going on in your life (聊聊你当下的生活情况)”是对下文内容的核心概括,“what’s going on in your life”与下文“what’s happening in your life”直接呼应,准确提炼了本段“为未来自己提供当下生活背景”的建议,适合作为段落小标题。故选B项。38.根据上文“Talk about what you hope your future self has achieved. (谈谈你希望未来的自己实现了什么)”可知,上文说谈谈你希望未来的自己期许,G选项“You could talk about a project you’ve started that you hope to finish (你可以聊聊你已经开始、并希望未来能完成的某个项目)”是对“表达期望”的具体举例,“a project you’ve started that you hope to finish”属于“希望实现的事”,与上文“what you hope your future self has achieved”相契合,使建议更具体可操作。故选G项。39.根据本段小标题“Ask yourself questions (给自己提问题)”以及下文“Ask whether you got closer to a new friend, or if something you were looking forward to happened. (比如问问自己,是否和新朋友的关系更近了,或者你期待的某件事是否发生了)”可知,本段主要讲的是给未来的自己提问,F选项“Consider including questions for your future self in your letter (考虑在信中加入给未来自己的问题)”直接呼应小标题,“questions for your future self”与下文具体问题示例形成“总—分”逻辑,起到统领段落的作用。故选F项。40.根据上文“Try not to include criticism about yourself in the letter. (尽量不要在信中加入对自己的批评)”可知,上文说不要在信中批评自己,D选项“These hurtful words can prevent self-improvement (这些伤人的话会阻碍自我提升)”中的“These hurtful words”指代上文“criticism about yourself”,解释了“不要批评自己”的原因 —— 批评性语言有害且不利于成长,逻辑通顺。故选D项。41.B 42.A 43.C 44.B 45.D 46.A 47.C 48.B 49.B 50.D 51.A 52.A 53.C 54.C 55.D【导语】本文是一篇记叙文。讲述了在儿子Noah患视网膜母细胞瘤后,Bryan通过研究照片,最终开发出相关智能手机应用来帮助检测眼疾的故事。41.考查形容词词义辨析。句意:一天,Elizabeth在一张照片中注意到一些不寻常的东西:Noah的一只眼睛在相机闪光灯下发红,但另一只眼睛有一个小白点。A. amusing有趣的;B. unusual不寻常的;C. satisfying令人满意的;D. typical典型的。根据“One of Noah’s eyes shone red with the camera flash, but the other had a small white spot.”可知,这种情况是“不正常的、不同寻常的”。本段最后一句里的“the strange phenomenon”也有提示作用。故选B项。42.考查动词词义辨析。句意:Elizabeth向他们的医生提及了这个奇怪的现象,医生指出白色反光是视网膜母细胞瘤的一个迹象。A. mentioned提及,说起;B. contacted联系;C. reflected反映;D. complained抱怨。根据“the strange phenomenon to their doctor”可知,Elizabeth是跟医生“说起”这个奇怪现象。故选A项。43.考查名词词义辨析。句意:Elizabeth向他们的医生提及了这个奇怪的现象,医生指出白色反光是视网膜母细胞瘤的一个迹象。A. conclusion结论;B. account账户;C. sign迹象;D. response回应。根据“a(n) __3__ of retinal cancer”以及常识可知,眼睛出现异常反光是疾病的“迹象、征兆”。第二段里“signs he’d missed”也有提示作用。故选C项。44.考查副词词义辨析。句意:遗憾的是,Noah经受了数月的治疗,但医生没能保住他的眼睛。A. Surprisingly令人惊讶地;B. Sadly遗憾地,悲伤地;C. Gradually逐渐地;D. Fortunately幸运地。根据“months of treatment”以及“could not save his eye”可知,这是一件“悲伤的、遗憾的”事。故选B项。45.考查形容词词义辨析。句意:视网膜母细胞瘤是Noah所患疾病的科学名称,如果早发现是可以治疗的。A. rare稀有的;B. distinct明显的;C. practical实际的;D. treatable可医治的。根据“if caught early”可知,如果早发现是“可医治的”。故选D项。46.考查动词词义辨析。句意:Bryan不禁想知道是否有他错过的迹象。A. wonder想知道;B. regret后悔;C. appreciate欣赏;D. criticise批评。根据“whether there were signs he’d missed”可知,此处是指Bryan“忍不住回想、不禁想知道”。故选A项。47.考查动词词义辨析。句意:他翻出了能找到的Noah的每一张婴儿照片,有成千上万张,并在 Noah12天大时拍的一张照片中发现了第一个白点。A. created创造;B. imagined想象;C. discovered发现;D. highlighted强调。根据“every baby picture of Noah”以及“the first white spot”可知,是“发现了”最早出现白点的照片。故选C项。48.考查动词短语辨析。句意:随着时间的流逝,它出现得更频繁了。A. died out灭绝;B. went by经过,流逝;C. carried on继续;D. engaged in从事。根据“As time”以及“appeared more frequently”可知,此处是指“随着时间的推移、流逝”。故选B项。49.考查形容词词义辨析。句意:Noah的眼睛已经来不及了,但Bryan决心把他来之不易的见解好好利用起来。A. disappointed失望的;B. determined有决心的;C. relieved宽慰的;D. confused困惑的。根据“put his hard-won insights to good use”可知,此处是指Bryan下定决心把见解好好用起来,应是be determined to do sth.,意为 “决心做某事”。故选B项。50.考查名词词义辨析。句意:他创建了一个数据库,记录了每张照片中癌症的出现情况。A. facility设施;B. company公司;C. reserve储备;D. database数据库。根据“charted the cancer’s appearance in every photo”可知,此处是指他创建“数据库”。下一句里的“that data”也有提示作用。故选D项。51.考查动词词义辨析。句意:有了这些数据,他开始与贝勒大学计算机科学系的同事合作开发一款智能手机应用程序。A. Armed武装,配备;B. Compared比较;C. Struggled挣扎;D. Interacted互动。根据“with that data”以及“a smartphone app”可知,此处是指“有了这些数据”。armed with...表示“以……武装,配备……”,符合语境。故选A项。52.考查动词词义辨析。句意:有了这些数据,他开始与贝勒大学计算机科学系的同事合作开发一款智能手机应用程序。A. develop开发;B. find找到;C. cure治愈;D. prevent预防。根据“a smartphone app”可知,此处是指“开发”应用程序。故选A项。53.考查动词短语辨析。句意:它可以扫描照片来寻找白眼现象,并可以用作一种眼部检查工具。A. apply for申请;B. prepare for准备;C. search for寻找;D. stand for代表。根据第二段“He went back over every baby picture of Noah he could find”可知,之前他是通过肉眼观察寻找白眼现象,现在是应用程序“寻找”照片里的白眼现象。故选C项。54.考查名词词义辨析。句意:它可以扫描照片来寻找白眼现象,并可以用作一种眼部检查工具。A. sample样本;B. experience经历;C. tool工具;D. information信息。根据“It can scan the photos”以及“white eye”可知,这款应用程序是检查眼睛的“工具”。故选C项。55.考查形容词词义辨析。句意:这款名为“白眼探测器”的应用程序现在可以免费使用。A. capable有能力的;B. flexible灵活的;C. remarkable显著的;D. available可获得的,可使用的。根据“for free”以及下一段“Not only could this software save vision, but it can save lives.”可知,此处是指这款应用程序可以免费获得及使用。be available for free意为“可免费使用”,符合语境。故选D项。56.is acknowledged 57.that/which 58.for 59.evaluated 60.committed 61.more careful 62.Eventually 63.boiling 64.its 65.to draw【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了科学家屠呦呦的科研经历及成就。56.考查被动语态。句意:她被公认为是一位成就卓越的科学家。空处为句子的谓语动词。主语She与动词 acknowledge之间是被动关系,且此处陈述客观事实,应用一般现在时的被动语态,其结构为“am/is/are + 过去分词”,主语为第三人称单数。故填 is acknowledged。57.考查定语从句。句意:1967年,她被选入一个由中国政府组建的研究小组,目的是发现一种治疗疟疾的新方法。空处引导定语从句,先行词是team,指物,关系词在定语从句中作主语,应用关系代词that或which引导该从句。故填that/which。58.考查介词。句意同上。a treatment for...表示“……的治疗方法”,是固定搭配。故填for。59.考查非谓语动词。句意:她和她的队友检查了2000多篇古老的医学文献,评估了28万种植物的医学特性,并测试了380种不同的中国古代医学疗法,这些疗法在对抗疟疾方面显示出希望。空处和examined,tested是并列的谓语动词,应用一般过去时。故填evaluated。60.考查形容词。句意:作为一名尽职尽责、耐心的科学家,无论遇到什么困难,她从不承认失败。空处和patient并列,修饰名词scientist,应用形容词committed“尽职尽责的”作定语。故填committed。61.考查比较级。句意:在失败了190多次之后,她开始了更加仔细的研究工作。根据空前的even及语境可知,此处应用形容词比较级more careful,修饰名词research work,作定语。故填 more careful。62.考查副词。句意:最终,她得出结论,煮沸的甜艾草破坏了它的药用特性。空处修饰整个句子,应用副词eventually“最终”作状语,句首单词首字母大写。故填Eventually。63.考查非谓语动词。句意同上。空处作that引导的同位语从句的主语,应用动名词boiling。故填boiling。64.考查代词。句意同上。空处修饰名词properties,应用形容词性物主代词its。故填its。65.考查非谓语动词。句意:所以她用较低的温度提取提取物,最后她成功了。她使用低温的目的是提取提取物,空处应用不定式形式表示目的,作状语。故填to draw。66.One possible version:My dream jobI have a dream. When I grow up, I want to be an astronaut. I am going to fly into space to see the stars and explore the universe. It is going to be very interesting and meaningful.The reason why I have this dream is that I like reading books about astronomy and watching documentaries about the universe. The universe is so large and magical. I love it! I also often go to the Beijing Planetarium to see the exhibitions and listen to lectures there.To realize my dream, I am going to study really hard and do lots of sports to build a knowledgeable mind as well as a strong body. Whenever I meet difficulties, I won’t give up. I will try to overcome them. With all my hard work, I believe my dream will eventually come true.【导语】本篇书面表达属于说明文。要求考生以“My dream job”为主题,写一篇英语短文,说一说你对自己梦想的所知所感。【详解】1.词汇积累展览:exhibition→show最终:eventually→finally实现梦想:realize one’s dream→make one’s dream come true神奇的:magical→miraculous2.句式拓展合并简单句原句:I am going to fly into space to see the stars and explore the universe. It is going to be very interesting and meaningful.拓展句:I am going to fly into space to see the stars and explore the universe, which is going to be very interesting and meaningful.【点睛】[高分句型1] When I grow up, I want to be an astronaut. (运用了when引导时间状语从句)[高分句型2] To realize my dream, I am going to study really hard and do lots of sports to build a knowledgeable mind as well as a strong body. (运用了不定式作目的状语)67.One possible version:Finally, we found the cows bunched up in a large bush. Papa and I rode back and forth behind them, yelling to drive them out of the bush. At last we got the cows out of the bush and herded them along a muddy road toward high ground. As Isabella waded across a deep stream, I felt cold water creeping into my boots and due to the heavy rain, I was nearly soaked to the skin. Grinning, Papa said, “A true cowboy is tough, Joey.” “Cowgirl, ”I murmured. Finally, we succeeded in getting the cows to high ground, which took us all day.By the time we got back home, the rain had mostly given way to darkness. We got off the horses and led them into the stable. After changing into dry clothes, we went to the stable again. Papa brushed the horses while I fed them. Papa said, “You’re a good cowboy, Joey.” “Cowboy Joey ” I asked. Laughing, Papa picked me up. “My little cowgirl, Josefina, I’m so proud of you!” A big smile spread over my face and I knew Papa really does love me, even though I’m not a cowboy.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者是个女孩,父亲认为作者无法帮自己管理农场。直到一个雨天,作者帮助父亲驱赶回了牛群,父亲也承认作者是个牛仔了。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“最后,我们发现牛群聚集在一大片灌木丛中。”可知,第一段可描写作者和父亲驱赶牛群的经过。②由第二段首句内容“我们回到家时,雨已经停了,天黑了。”可知,第二段可描写赶回牛群后,父亲承认作者是个牛仔。2.续写线索:发现牛群——驱赶牛群——赶回牛群——得到认可3.词汇激活行为类1.因为:due to / because of2.回家:get back home/go home3.感到骄傲:be proud of /take pride in情绪类1.坚强的:tough / strong-minded2.爱:love/adore【点睛】[高分句型1] Finally, we succeeded in getting the cows to high ground, which took us all day. (运用了which引导非限制性定语从句)[高分句型2] A big smile spread over my face and I knew Papa really does love me, even though I’m not a cowboy. (运用了even though引导让步状语从句)答案第1页,共2页江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中考试高二英语试卷答题卡时长:120分钟 试卷满分:150分条形码粘贴处姓名___________班级__________考场___________座号__________第一部分:听力(每题1.5分共计:30分)1 2 3 4 5 6 7 8 9 10[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]11 12 13 14 15 16 17 18 19 20[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ]第二部分:阅读理解(每题2.5分共计:50分)21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ][ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ][ E ] [ E ] [ E ] [ E ] [ E ][ F ] [ F ] [ F ] [ F ] [ F ][ G ] [ G ] [ G ] [ G ] [ G ]第三部分:英语知识运用(第一节)(每题1分共计:15分)41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55[ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ] [ A ][ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ] [ B ][ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ] [ C ][ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ] [ D ]第三部分:英语知识运用(第二节)(每题1.5分共计:15分)56. ________________________________ 57. ________________________________58. ________________________________ 59. ________________________________60. ________________________________ 61. ________________________________62. ________________________________ 63. ________________________________64. ________________________________ 65. ________________________________第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)第二节(满分25分)Finally, we found the cows bunched up in a large bush.By the time we got back home, the rain had mostly given way to darkness.江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中考试高二英语试卷答题卡第三部分:英语知识运用(第二节)(每题1.5分共计:15分)56.57.时长:120分钟试卷满分:150分58.59.姓名班级60.61考场座号62.条形码粘贴处64.65.第一部分:听力(每题1.5分共计:30分)第四部分写作(共两节,满分40分)12345678910第一节(满分15分)IAJ[AJIA][A】IA【A][A][A】[A][A][B][B][B][B][B)[B][B][B][B][B][c][c][C][C]IC]Ic】Ic】Ic】Ic]Ic]11121314151617181920【AJ[A][A][A】IAJ【A][A][A][A][A][B][B][B][B][B]IB】[B]IBJ[B]IB]IC]IC]IC]IC)IC]IC]IC]ICIIC]IC]第二部分:阅读理解(每题2.5分共计:50分)2122232425262728293031323334353637383940IAJ【AJIA][A][A]IA]IA]IA】[A][A]IA】IA】IAJ【AJIA][A][A][AJ【AJ【A[B][B)[B][B][B)IB】IB]IB1IB]IB]IB1IB】IB][B][BIB[B]IB)IB]【BIC]IC][C][C]IC]Ic】[c)Ic】Ic)Ic]Ic】Ic1Ic】Ic1Ic]Ic】[c】Ic】Ic】Ic[D][D][D][D][D]【D】ID】ID]ID]ID][D][D][D][D][D][D]ID】ID][D][D[E)【E】IE][E]IE][F】IF]IF]IF]IFJ【G1【G】【G][G】IG]第三部分:英语知识运用(第一节)(每题1分共计:15分)414243444546474849505152535455IA】[A】[A][A][AJ[AJIA】IA】【A】【AJ[AJ[A][A]【A)【AJ[B][B】[B][B]IBJ【B】IB】IB]【B】IB1IB1IB】[B]IB】[B][c)c】Ic】[c]Ic[c]Ic】Ic】【c]IcIc]Ic】[c]【c][c][D][D]【D]ID][D]ID]ID][D】ID][D][D][D][D]ID]【D]高二年级英语试题第1页(共4页)高二年级英语试题第2页(共4页) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷.docx 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷.pdf 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷听力.mp3 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷标准答案.docx 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷答题卡.docx 江西省九江市匡卢星瀚高级中学2025-2026学年上学期期中高二英语试卷答题卡.pdf