资源简介 进阶训练1181进阶训练11阅读理解A题目:活动通知体裁:应用文建议用时:6分钟评价:/5Notices from the Student CenterSlogan(标语)Design CompetitionClassical DramaPurposes:To use English creatively and helpEnjoy a new season of great dramas written byprovide a clean and safe schoolHans Christian Andersen at the music hall!PlacePrizeDate TimeDrama1st placeAn electronic dictionarySept.6 8:00 p.m.The Little Mermaid2nd placeA novel:Harry Potter0ct.27:30p.m.Thumbelina3rd placeA movie ticket:MulanNov.78:30p.m.The Red ShoesEach student can send 3 slogans by e-mail toStarring:Happy Tree Drama Teaminfo@ before Aug.30Director:Tom Weaver30-minute Fitness ClubLittle Cook Training Program30-a-day Fitness is a fun fitness class forIf you enjoy creating delicious dishes,why notstudents.Here are some advantages:attend our Little Cook Training Program Each student★Keep in shape.who takes part in it will get a certificate().★Make bones grow.Date:Aug.3-15Improve a sense of balance.Time:11:00a.m.-4:30p.m.*Increase daily physical activityPlace:dining hallDon't miss the chance!If you are interested in it,please e-mail info@Visit www...For more information:Adelina SantosTel:532-3009根据材料内容选择最佳答案。)1.What is the prize for 2nd place in Slogan Design Competition A.A certificate.B.A novel.C.A dictionaryD.A movie ticket()2.When is Thumbelina put on A.8:00p.m.,Sept.6.B.7:30p.m.,0ct.2C.8:30p.m.,Nov.7.D.11:00a.m.,Aug.3()3.How many advantages does the fitness class have A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.)4.What will the students probably do in Little Cook Training Program A.Enjoy The Red Shoes.B.Increase daily physical activity.C.Learn how to make Beijing Duck.D.Help the cooks wash dishes.)5.(新考法目标读者Who are the notices written for A.StudentsB.Parents.C.Teachers.D.Workers.一、汉译英。1.保持体形2.平衡感3.对…感兴趣4.参加链二、用所给词的正确形式填空createcreativecreatively1.The purpose is to use English2.If you enjoydelicious dishes,why not join us 3.He is aboy with many new ideas.参考答案进阶训练1作者通过文章想表达的是懂得拒绝是关爱自己的一部分。故选B。中阅读理解命5.A标题归纳题。根据文中多次出现的“saying no'”和最后两段的内容可推知,A项“学会拒绝”最适合作本【主旨大意】本文主要讲述了一个科学实验:通过玻璃文的标题。故选A。罐、热水、冰块和火柴烟雾模拟云的形成过程,并强调了【语篇链接】实验安全注意事项一、l.fl..with..2.all at once3.turn into【答案详解】二、l.For the first time2.Most importantly1.D细节理解题。根据“No,they are all clouds.”可知C父子俩的对话谈论的是云。故选D。【主旨大意】本文主要介绍了屏风的作用、屏风背后的故2.D细节理解题。根据“Very important!Only parents事及其演变deal with matches!!”可知,重要的是,用火柴的时候需【答案详解】要父母帮助。故选D。1.A细节理解题。根据第一段中的“The term pingfeng3.B细节理解题。根据Steps可知,制作云朵的顺序means protection from wind,showing its purpose at the是,首先在盖子上放冰,即D:然后罐子里装热水,即very beginning.”可知,屏风最初是为人们挡风用的。③:在罐子上方吹火柴,即⑤:将带冰盖子放在罐子上,故选A。即②:然后就会产生云朵,即④。故选B。2.D细节理解题。根据第二段中的“Beautiful flowers,4.A细节理解题。根据“A real cloud comes up.But it iswhich mean wealth and good luck”可知,花代表财富和not round and it disappears soon.”可知,最后的结果是好运。故选D。会出现真正的云朵。故选A。3.B推理判断题。作者在第二段中通过举例来表明自5.D推理判断题。制作云朵属于科学类。故选D己的观点:第二、三、四句(屏风上的龙及其代表的含【语篇链接】义):第五、六句(屏风上的孔雀及其代表的含义):第-,1.do an experiment 2.blow out 3.upside down七句(屏风上的漂亮的花及其代表的含义)。故选B。二、f6ll:with4.D词义猜测侧题。根据句意可知,作为活动的墙或隔断,屏风与现代的沙发和墙完美匹配,并且给它们增添【主旨大意】本文主要讲述了作者从只会说“好”到学会了风格。match在此处的意思是“相配的东西”。故说“不”的转变。选D。【答案详解】5.D标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要介绍1.A细节理解题。根据第一段的最后两句可知,作者了屏风的作用、屏风背后的故事及其演变历程,再结合不拒绝别人是为了取悦别人。故选A。“beautiful wishes”“a beauty behind”及“fashion,2.C细节理解题。根据第三段的第一句可知,严重的beauty”可知,D项“屏风背后的美”是本文的最佳标键康问题和失业使作者做出了改变。故选C题。故选D3.D人物心理题。作者选择说“不”后的感受如何?根【语篇链接】据第三段中的“All these helped me see how tired I一、1.date from2.stand for3.be satisfied withwas.”可知,作者不拒绝别人时感到很疲惫:根据第四,1.carry;beautiful wishes 2.is back in fashion段中的“I realized how good it felt not to be busy everyDsecond of every day”可推知,选择拒绝别人后,作者感【主旨大意】本文主要讲述了年轻人中的“搭子”社交。到轻松。故选D。【答案详解】4.B推理判断题。根据倒数第二段中的“saying no is1.E空前提到许多喜欢找搭子这一社会现象。选项Ebeing my own cheerleader'”和最后一段的内容可推知,提到“引发年轻人热烈讨论”,后文指出“找搭子是年1 展开更多...... 收起↑ 资源列表 参考答案 英语进阶阅读中考版(河南专版).pdf 进阶训练11(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语进阶阅读中考版(河南专版).pdf