拉网训练19(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级

资源下载
  1. 二一教育资源

拉网训练19(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级

资源简介

拉网训练19
阅读理解
题目:让我来设计
体裁:应用文
语篇主题·人与社会
If you can design a product(设计一个产品)that shows your school culture,what do you think
Here are the ideas of four students from different schools.
Liu Yixi,13,Anhui
I want to design a special notebook.The cover can be printed with a bird's-eye-view photo of our
school building.From this point,the building looks like the Chinese character",which means we
should help our country develop.This notebook is for taking notes.It pushes us to work hard.
Yang Aixuan,14,Shanghai
I will design a badge(for my school.I want the school badge to be green and white.These
are the colors of our classroom buildings.My school badge will also have a gold apple on it.It stands
for the idea that hard work always pays off.Whenever we see this badge,we will be encouraged to
study hard.
Zhao Yirui,12,Jiangsu
I will design a sports T-shirt because our school encourages us to exercise more.The shirt can be
red,showing our love for sports.The front of the T-shirt can be printed with different pictures.For
example,it can show soccer players scoring a goal or runners sweating()on the track.Students
can choose different pictures with their favorite sports.
Peng Jigi,13,Zhejiang
I am in a boarding school(寄宿学校).I use my suitcase every week.I would design a suitcase
to show my love for my school.There would be a big tree printed on the suitcase.Under the tree
would be four wheels that look like four round apples.Our school,like the tree,gives us all the
"nutrition"we need to become better students.We are like the apples.
)1.What does Liu Yixi want to design
A.A sports T-shirt.B.A notebook.
C.A suitcase.
D.A badge.
)2.Which of the following is the fact about Yang Aixuan's design
A.It looks like the Chinese character“兴”
B.It shows the students'love for sports.
C.It has a gold apple on it and is green and white.
D.It is made of four wheels like four round apples.
)3.新考泫·人物性格From Zhao Yirui's design,what does he probably like
A.Sports.
B.Traveling.
C.Art.
D.Science
)4.Who are of the same age
A.Yang Aixuan and Zhao Yirui
B.Liu Yixi and Yang Aixuan.
C.Zhao Yirui and Peng Jiqi.
D.Peng Jiqi and Liu Yixi.
)5.What can we know from the passage
A.Liu Yixi comes from Shanghai.
B.Yang Aixuan is the youngest of all the four students.
C.Zhao Yirui's design shows hard work always pays off.
D.Peng Jigi's design means his school gives students all the nutrition they need.
能力拓展
一、词汇突破
l.different ad.不同的
differently adv.不同地
difference n.区别
2.develop v.发展
development n.发展
developed ad,发达的
拉网训
3.love n.&y.喜爱;热爱
lovely adj.可爱的
lovely kids可爱的孩子们
二、短语突破
19
1.look like.…看起来像…
2.take notes记笔记
3.pay off付清;成功
4.show one's love for...
表现某人对…的爱
三、句子突破
It stands for the idea that hard work always pays off.
它代表着努力总会有回报的理念
127.参考答案
拉网训练1
we have,whether it's something big or something small.
们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥
女阅读理解女
有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。
4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not
【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。
always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。
【答案详解】
5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微
1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我
熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。
笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一
放选B。
天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。
2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早
故选D。
上“我”常常感到疲惫。故选A。
C
3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'”
【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的
可知得4+2=6分。故选B。
法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出
4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more
其研发目的是把学习一门语言变得更有趣
than 20 points,you have a big sleep problem...If you
【答案详解】
get less than 5 points,you have good sleep quality."
1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字
知,分数越高,睡眠问题越多。故选C。
厨房我们知道了什么。根据第一段第一、二句“What
5,A文章出处题。本篇材料为睡眠质量自测表,因此
do you think of a 'talking kitchen' A French digital
本文应属于健康版块。故选A。
(数字的)kitchen has been developed at Newcastle
B
University in the UK.”可知,此处说的数字厨房就是
【语篇导读】文章讲述了作者由于生活中的不顺和未知
“会说话”的厨房。故选A。
而闷闷不乐,但因为无意中看到了天室中云的形状而受
2.C单词还原题。题意:下列哪一项可以放入第二
到鼓舞,重拾了对生活的热情。最后作者告诉我们别忘
段中的“▲_”?根据上文“Students can learn the
了拾头看看天空,笑对新生活
language by the following cooking steps..”以及第四段第
【答案详解】
三句“With this computer,the users can first choose a
1.C细节理解题。根据文章第一段中的句子“Itws
French recipe(食谱)that they want to follow.”可以推
just one of those days when things were not going right for
断,该处应该是学生们按照食谱进行烹饪。故选C。
me.I sat in a corner of the boat with my backpack next
3.C细节理解题。题意:如果用户不按照电脑上的指
to me.I wanted to be alone and I didn't want anyone to
talk to me..”可知,作者不快乐。故选C。
示操作,厨房会发生什么?根据第四段倒数第二句
2.B推理判断题。根据文章第二段中的句子“t
"If you go wrong,the program will go back and repeat
looked so perfect that I couldn't help smiling.Seeing the
he recipe or any other information.”可知,如果你出错
shape of the clouds made me feel relaxed and calm.It
了,程序就会返回并重复食谱或其他信息。故选C。
seemed to tell me that everything was going to be
4.B写作意图题。题意:这篇文章的写作目的是什
alright.”可知,作者在看到云的形状后忍不住露出微
么?根据第一段的“What do you think of a‘talking
笑。故选B。
kitchen'?A French digital(数字的)kitchen has been
3.C词义猜测题。根据文章第三段中的句子“We should
developed at Newcastle University in the UK."以及全文
lear to take it all in,stop for a while and appreciate what
内容可知,全文主要介绍法式数字厨房。故选B。

展开更多......

收起↑

资源列表