资源简介 拉网训练1阅读理解A题目:睡眠质量自测表体裁:应用文语篇主题·人与自我Self Test of Your Sleep Quality(质量)Try to answer these questions with A,B,C or D.A.OftenB.Sometimes.C.Hardly ever.D.NeverQuestions1.I stay up late to study or play.网训练2.I have a hard time falling asleep(入睡).3.I can't go to bed on time.4.I wake up easily.5.I have a lot of dreams,so I often feel in the morning6.I wake up too early,and I can't fall asleep again7.I can't sleep because of small problems I had during the day.8.I can't fall asleep in a new place.9.I have little sleep when I'm on the night shift().l0.I have sleeping pills(药片).PointsA=5,B=2,C=1,D=0If you get more than 20 points,you have a big sleep problem.If you get between 5 and 20,your sleep is not so good.If you get less than 5 points,you have good sleep quality.)1.What does it mean if Lisa's answer to Question 1 is D A.She often stays up late.B.She always goes to bed early.C.She sometimes wakes up easily.D.She never has sleep problems.)2.Which word can be put in▲?A.tiredB.boredC.excitedD.wonderful)3.If there are five Ds,four Cs and one B in your answers,you will getpoints.A.3B.6C.9D.12)4.新考法·图文转换Which picture best describes the relationship(关系)between thepoints and the sleep problem ASleep prublemsBSleep problemsSleep problerrsDSleep prublems)5.新考法·文章出处n which part of a magazine can you read the text A.Health.B.Sports.C.Culture.D.Travel能力拓展一、词汇突破l.sleep.睡觉slept(过去式)slept(过去分词)sleepy adj.困倦的2.feel v.感觉felt(过去式)felt(过去分词)feeling n.感觉,感受二、短语突破1.stay up late熬夜2.go to bed on time按时上床睡觉3.wake up醒来4.fall asleep入睡三、句子突破I have a hard time falling asleep.我很难入睡参考答案拉网训练1we have,whether it's something big or something small.们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥女阅读理解女有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。【答案详解】5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一放选B。天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早故选D。上“我”常常感到疲惫。故选A。C3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'”【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的可知得4+2=6分。故选B。法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more其研发目的是把学习一门语言变得更有趣than 20 points,you have a big sleep problem...If you【答案详解】get less than 5 points,you have good sleep quality."1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字知,分数越高,睡眠问题越多。故选C。厨房我们知道了什么。根据第一段第一、二句“What5,A文章出处题。本篇材料为睡眠质量自测表,因此do you think of a 'talking kitchen' A French digital本文应属于健康版块。故选A。(数字的)kitchen has been developed at NewcastleBUniversity in the UK.”可知,此处说的数字厨房就是【语篇导读】文章讲述了作者由于生活中的不顺和未知“会说话”的厨房。故选A。而闷闷不乐,但因为无意中看到了天室中云的形状而受2.C单词还原题。题意:下列哪一项可以放入第二到鼓舞,重拾了对生活的热情。最后作者告诉我们别忘段中的“▲_”?根据上文“Students can learn the了拾头看看天空,笑对新生活language by the following cooking steps..”以及第四段第【答案详解】三句“With this computer,the users can first choose a1.C细节理解题。根据文章第一段中的句子“ItwsFrench recipe(食谱)that they want to follow.”可以推just one of those days when things were not going right for断,该处应该是学生们按照食谱进行烹饪。故选C。me.I sat in a corner of the boat with my backpack next3.C细节理解题。题意:如果用户不按照电脑上的指to me.I wanted to be alone and I didn't want anyone totalk to me..”可知,作者不快乐。故选C。示操作,厨房会发生什么?根据第四段倒数第二句2.B推理判断题。根据文章第二段中的句子“t"If you go wrong,the program will go back and repeatlooked so perfect that I couldn't help smiling.Seeing thehe recipe or any other information.”可知,如果你出错shape of the clouds made me feel relaxed and calm.It了,程序就会返回并重复食谱或其他信息。故选C。seemed to tell me that everything was going to be4.B写作意图题。题意:这篇文章的写作目的是什alright.”可知,作者在看到云的形状后忍不住露出微么?根据第一段的“What do you think of a‘talking笑。故选B。kitchen'?A French digital(数字的)kitchen has been3.C词义猜测题。根据文章第三段中的句子“We shoulddeveloped at Newcastle University in the UK."以及全文lear to take it all in,stop for a while and appreciate what内容可知,全文主要介绍法式数字厨房。故选B。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 参考答案 英语拉网阅读8年级.pdf 拉网训练1(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级.pdf