资源简介 拉网训练3阅读理解A题目:融入新科技的动画片体裁:应用文语篇主题·人与社会What do you think will happen when the traditional culture meets modern technology Yes,the“dead'words become lively characters(人物,角色)at once.How happy it is to enjoy these ChinesecartoonsMa Liang is a poor boy whoA group of tadpoles(蝌蚪)are9loves painting.He always uses hisborn.They try to find their mothermagic brush to fight against bad that they have never seen.The storypeople in the village.The cartoonis very simple,but it needs complex拉The Magic Brush came out in 1955.(复杂的)technology to show the artistic style of训the ink(水墨)painting.Baby Tadpoles Look forTheir Mother was watched in 1960 first.3The Monkey King:Havoc inTo beat two bad people,an oldHeaven(《大闹天宫》)(1961-1964)man grows7 calabashes(葫芦),andisChina's first color cartoon.It is they change into 7 boys.They try theirfrom the Chinese novel Journey to the best to beat the bad.Calabash BrothersWest.It's successful.Not only we but(l986)is a masterpiece(杰作)of Chinese paperalso many westerners like the great cutting(art.monkey Sun Wukong)1.Which of the following shows the artistic style of the ink painting A.The Magic Brush.B.The Monkey King:Havoc in Heaven.C.Calabash Brothers.D.Baby Tadpoles Look for Their Mother.)2.What is special about The Monkey King:Havoc in Heaven A.It is the first film in China.B.It has the longest historyC.It is the first color cartoon in ChinaD.It is loved by all the westerners.)3.What can we know from the text A.Calabash Brothers is from Chinese clay art.B.Ma Liang fought against the villagers with his brush.C.Baby Tadpoles Look for Their Mother came out in 1964D.The Monkey King:Havoc in Heaven is from a Chinese novel)4.What can we learn from the text A.Famous people.B.Popular films.C.Famous books.D.Chinese cartoons.)5.新考法·文章出处Where can we most probably read the text A.In a magazine.B.In a storybook.C.In a history book.D.In a picture book.能力拓展一、词汇突破l.tradition n,传统,惯例traditional ad.传统的2.enjoy.享受,欣赏enjoyable ad.令人愉快的二、短语突破1.at once立刻,马上2.try one's best to do sth.尽某人最大努力去做某事三、句子突破Not only we but also many westerners like the great monkey Sun Wukong不仅我们喜欢孙悟空这个美猴王,而且许多西方人也喜欢它。·15·参考答案拉网训练1we have,whether it's something big or something small.们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥女阅读理解女有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。【答案详解】5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一放选B。天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早故选D。上“我”常常感到疲惫。故选A。C3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'”【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的可知得4+2=6分。故选B。法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more其研发目的是把学习一门语言变得更有趣than 20 points,you have a big sleep problem...If you【答案详解】get less than 5 points,you have good sleep quality."1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字知,分数越高,睡眠问题越多。故选C。厨房我们知道了什么。根据第一段第一、二句“What5,A文章出处题。本篇材料为睡眠质量自测表,因此do you think of a 'talking kitchen' A French digital本文应属于健康版块。故选A。(数字的)kitchen has been developed at NewcastleBUniversity in the UK.”可知,此处说的数字厨房就是【语篇导读】文章讲述了作者由于生活中的不顺和未知“会说话”的厨房。故选A。而闷闷不乐,但因为无意中看到了天室中云的形状而受2.C单词还原题。题意:下列哪一项可以放入第二到鼓舞,重拾了对生活的热情。最后作者告诉我们别忘段中的“▲_”?根据上文“Students can learn the了拾头看看天空,笑对新生活language by the following cooking steps..”以及第四段第【答案详解】三句“With this computer,the users can first choose a1.C细节理解题。根据文章第一段中的句子“ItwsFrench recipe(食谱)that they want to follow.”可以推just one of those days when things were not going right for断,该处应该是学生们按照食谱进行烹饪。故选C。me.I sat in a corner of the boat with my backpack next3.C细节理解题。题意:如果用户不按照电脑上的指to me.I wanted to be alone and I didn't want anyone totalk to me..”可知,作者不快乐。故选C。示操作,厨房会发生什么?根据第四段倒数第二句2.B推理判断题。根据文章第二段中的句子“t"If you go wrong,the program will go back and repeatlooked so perfect that I couldn't help smiling.Seeing thehe recipe or any other information.”可知,如果你出错shape of the clouds made me feel relaxed and calm.It了,程序就会返回并重复食谱或其他信息。故选C。seemed to tell me that everything was going to be4.B写作意图题。题意:这篇文章的写作目的是什alright.”可知,作者在看到云的形状后忍不住露出微么?根据第一段的“What do you think of a‘talking笑。故选B。kitchen'?A French digital(数字的)kitchen has been3.C词义猜测题。根据文章第三段中的句子“We shoulddeveloped at Newcastle University in the UK."以及全文lear to take it all in,stop for a while and appreciate what内容可知,全文主要介绍法式数字厨房。故选B。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 参考答案 英语拉网阅读8年级.pdf 拉网训练3(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级.pdf