资源简介 拉网训练6阅读理解A题目:有趣的景点体裁:应用文语篇主题·人与自然There are many interesting things around the world.Here is something fun to visit.英语拉The Piano HouseThis house in Huainan City of Anhui Province looks like a large piano,with a glass violin in themiddle.Some university students in Hefei built it and hoped to bring the city plenty of tourists.It works!读Now it has become one of the favorites for tourists in China.If you are a music lover,don't miss it.Singing Roads八In Japan,some roads can play music as cars travel over them.Grooves()are carefully cut into年the road.The spaces between the grooves make different music as cars touch them.The closer thegrooves are,the louder the music will be.Drivers can hear the beautiful songs best when driving at acertain speed.And all say they can make them keep wide awake when they feel tired.Mr.Toilet HouseThis large building in Korea was built by Mr.Toilet in 2007.His real name is Sim.Sim built it totell people how important toilets are to the health of a society.It's a toilet museum and is suitable forchildren.And now it is a popular place for students and they love it.Opening time:March-October10:00-18:00:November -February 10:00-17:00.Closed on Mondays.)1.Why can the Singing Roads play music according to the passage A.Because those roads in Japan are very wide.B.Because Japanese cars are running very fast.C.Because there are some pianos on those roads.D.Because cars touch the spaces between the grooves.)2.新考该·代词指代What does the underlined word“they”refer to A.Spaces.B.Songs.C.Drivers.D.Tourists.)3.In December,when can Peter's family visit Mr.Toilet House A.At 11:00 a.m.on Monday.B.At 9:00 a.m.on Tuesday.C.At 3:30 p.m.on FridayD.At 5:30 p.m.on Sunday)4.About Mr.Toilet House,which of the following is NOT told in the passage A.Who Mr.Toilet is.B.When Sim built it.C.Why students like itD.How Sim built it.)5.Where may we read this passage A.In the sports column()of a magazine.B.In the travel column of a magazineC.In the food column of a magazine.D.In the business column of a magazine.能力拓展一、词汇突破1.hope v.希望hopeful ad山.有希望的hopeless ad.绝望的2.bring v.带来brought(过去式)brought(过去分词)3.Japan n.日本Japanese adj.日本(人/语)的;n.日本人二、短语突破1.look like看起来像2.plenty of许多3.one of+复数名词…其中之一4.feel tired感到疲惫5.be suitable for适合于·36.参考答案拉网训练1we have,whether it's something big or something small.们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥女阅读理解女有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。【答案详解】5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一放选B。天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早故选D。上“我”常常感到疲惫。故选A。C3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'”【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的可知得4+2=6分。故选B。法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more其研发目的是把学习一门语言变得更有趣than 20 points,you have a big sleep problem...If you【答案详解】get less than 5 points,you have good sleep quality."1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字知,分数越高,睡眠问题越多。故选C。厨房我们知道了什么。根据第一段第一、二句“What5,A文章出处题。本篇材料为睡眠质量自测表,因此do you think of a 'talking kitchen' A French digital本文应属于健康版块。故选A。(数字的)kitchen has been developed at NewcastleBUniversity in the UK.”可知,此处说的数字厨房就是【语篇导读】文章讲述了作者由于生活中的不顺和未知“会说话”的厨房。故选A。而闷闷不乐,但因为无意中看到了天室中云的形状而受2.C单词还原题。题意:下列哪一项可以放入第二到鼓舞,重拾了对生活的热情。最后作者告诉我们别忘段中的“▲_”?根据上文“Students can learn the了拾头看看天空,笑对新生活language by the following cooking steps..”以及第四段第【答案详解】三句“With this computer,the users can first choose a1.C细节理解题。根据文章第一段中的句子“ItwsFrench recipe(食谱)that they want to follow.”可以推just one of those days when things were not going right for断,该处应该是学生们按照食谱进行烹饪。故选C。me.I sat in a corner of the boat with my backpack next3.C细节理解题。题意:如果用户不按照电脑上的指to me.I wanted to be alone and I didn't want anyone totalk to me..”可知,作者不快乐。故选C。示操作,厨房会发生什么?根据第四段倒数第二句2.B推理判断题。根据文章第二段中的句子“t"If you go wrong,the program will go back and repeatlooked so perfect that I couldn't help smiling.Seeing thehe recipe or any other information.”可知,如果你出错shape of the clouds made me feel relaxed and calm.It了,程序就会返回并重复食谱或其他信息。故选C。seemed to tell me that everything was going to be4.B写作意图题。题意:这篇文章的写作目的是什alright.”可知,作者在看到云的形状后忍不住露出微么?根据第一段的“What do you think of a‘talking笑。故选B。kitchen'?A French digital(数字的)kitchen has been3.C词义猜测题。根据文章第三段中的句子“We shoulddeveloped at Newcastle University in the UK."以及全文lear to take it all in,stop for a while and appreciate what内容可知,全文主要介绍法式数字厨房。故选B。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 参考答案 英语拉网阅读8年级.pdf 拉网训练6(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级.pdf