拉网训练5(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级

资源下载
  1. 二一教育资源

拉网训练5(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读8年级

资源简介

拉网训练5
阅读理解
A
题目:加入学校社团
体裁:应用文
语篇主题·人与社会
Join the School Clubs!
Are you looking to take up new hobbies,make friends,and have fun Our school clubs are
the perfect places to start!
1.The Science Club
Are you ready to unlock the secrets
2.The Dance Club
of science?Join us now!
Express yourself through movement!
Vdo exciting tests in our lab
Different dance styles(风格):hip-
Vbuild robots using basic tools
hop,ballet,modern dance...
Vvisit science museums in the city
Prepare for shows:Take part in school
festivals and other activities.
twice a term
Time:3:30 p.m.-5:00 p.m.every Monday
Time:4:00 p.m.-5:30 p.m.every Thursday
Place:Room C109
Place:Room A307
拉网训
3.The Pottery(陶艺)&Craft(手工艺)Club
4.The Cooking Club
Do you enjoy creating things with your
Open to all students who love food and
5
hands You don't need to
be
cooking.No experience required-just
experienced.Just join us at once!
bring your love!
We create fun projects such as pottery
Learn new skills:Make simple
60d
cups,paper-cuttings and bookmarks.
dishes like pizza,salads,and cookies.
*All the works will appear in our school art
Share your creations:Taste everyone's dishes
show or will be given as gifts to the community!
and take home your favorites.
Time:4:30 p.m.-5:30 p.m.every Wednesday
Time:4:00 p.m.-5:30 p.m.every Friday
Place:Room A201
Place:Room B305
)1.What can you do in the Science Club
A.Watch science films.
B.Buy the latest robots
C.Visit science museums
D.Listen to speeches of scientists.
)2.Who may go to Room A307 every week
A.Eric who is a food lover.
B.Grace who loves performing in activities
C.Anna who enjoys making things by hand.
D.Jerry who wants to learn more about science
)3.When does the Pottery Craft Club meet
A.Every Monday.
B.Every Thursday
C.Every Wednesday.
D.Every Friday.
)4.What do the clubs 3 &4 have in common
A.The works can be taken home.
B.You don't need any experience to join.
C.Students need to bring tools from home.D.Both of their activities last for one hour.
)5.新考法·文章出处Where can we probably read the text
A.On a school noticeboard.
B.In a city guidebook.
C.On a community website.
D.In a local newspaper.
能力拓展
词汇突破
1.friend n.朋友
friendly ad.友好的
make friends交朋友
2.science n.科学
scientist n.科学家
scientific ad.科学的
3.create v.创造
creative adj.有创造力的
creation n.创造;创建
·29·参考答案
拉网训练1
we have,whether it's something big or something small.
们应该学若接受一切,停下来一会儿并且珍惜我们所拥
女阅读理解女
有的,无论是大事还是小事。)”可知选C。
4.C细节理解题。根据文章第三段第一句“Life is not
【语篇导读】本文是一份睡眠质量自测表。
always perfect..(生活并不总是完美的。)”可知选C。
【答案详解】
5.D写作意图题。根据文章最后一段可知,记得微
1.B细节理解题。根据“D.从不”和“第一个问题:我
熬夜学习或玩”可知,丽萨从不熬夜,总是早早睡觉。
笑,并拾头看看天空,一些小事也可以照亮我们的一
放选B。
天,你永远不会知道什么时候某事会使你快乐起来。
2.A单词还原题。根据句意,“我”做很多梦,所以早
故选D。
上“我”常常感到疲惫。故选A。
C
3.B数字计算题。根据Points下“A=5.B=2,C=1.D=0'”
【语篇导读】文章主要介绍了英国纽卡斯尔大学研制的
可知得4+2=6分。故选B。
法式数字厨房。文中介绍了这种厨房的运作方式,指出
4.C图文转换题。根据Points中的“If you get more
其研发目的是把学习一门语言变得更有趣
than 20 points,you have a big sleep problem...If you
【答案详解】
get less than 5 points,you have good sleep quality."
1.A细节理解题。题意:读了这篇文章后,关于数字
知,分数越高,睡眠问题越多。故选C。
厨房我们知道了什么。根据第一段第一、二句“What
5,A文章出处题。本篇材料为睡眠质量自测表,因此
do you think of a 'talking kitchen' A French digital
本文应属于健康版块。故选A。
(数字的)kitchen has been developed at Newcastle
B
University in the UK.”可知,此处说的数字厨房就是
【语篇导读】文章讲述了作者由于生活中的不顺和未知
“会说话”的厨房。故选A。
而闷闷不乐,但因为无意中看到了天室中云的形状而受
2.C单词还原题。题意:下列哪一项可以放入第二
到鼓舞,重拾了对生活的热情。最后作者告诉我们别忘
段中的“▲_”?根据上文“Students can learn the
了拾头看看天空,笑对新生活
language by the following cooking steps..”以及第四段第
【答案详解】
三句“With this computer,the users can first choose a
1.C细节理解题。根据文章第一段中的句子“Itws
French recipe(食谱)that they want to follow.”可以推
just one of those days when things were not going right for
断,该处应该是学生们按照食谱进行烹饪。故选C。
me.I sat in a corner of the boat with my backpack next
3.C细节理解题。题意:如果用户不按照电脑上的指
to me.I wanted to be alone and I didn't want anyone to
talk to me..”可知,作者不快乐。故选C。
示操作,厨房会发生什么?根据第四段倒数第二句
2.B推理判断题。根据文章第二段中的句子“t
"If you go wrong,the program will go back and repeat
looked so perfect that I couldn't help smiling.Seeing the
he recipe or any other information.”可知,如果你出错
shape of the clouds made me feel relaxed and calm.It
了,程序就会返回并重复食谱或其他信息。故选C。
seemed to tell me that everything was going to be
4.B写作意图题。题意:这篇文章的写作目的是什
alright.”可知,作者在看到云的形状后忍不住露出微
么?根据第一段的“What do you think of a‘talking
笑。故选B。
kitchen'?A French digital(数字的)kitchen has been
3.C词义猜测题。根据文章第三段中的句子“We should
developed at Newcastle University in the UK."以及全文
lear to take it all in,stop for a while and appreciate what
内容可知,全文主要介绍法式数字厨房。故选B。

展开更多......

收起↑

资源列表