资源简介 2025-2026学年人教版(2024)英语八年级上册期中考试试题(一)听力理解(共三节,满分20分)I.听力理解(每小题1分,共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画,找出与你所听句子内容相匹配的图画。1.A. B. C.2.A. B. C.3.A. B. C.4.A. B. C.B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。5. How does the man go to work every day A.By bus. B.By train. C.On foot.6. Which month does Jack like best A. June. B. September. C.December.7.When will they go swimming A.At 1:00 pm. B.At 2:00 pm. C.At3:00 pm.8.What does Jim want to be when he grows up A.A teacher. B.A doctor. C.A singer.9.What's wrong with the man A. He has a bad cold. B.He hurt his knee. C.He was lost.10.Where do they think books will be A. On papers. B.On computers. C.In libraries.11.What does the boy think of the English Club A. Helpful. B.Bad C.Interesting.12.Who likes to travel by train A.Jim. B.Tony. C.John.13. How long does it take the boy to go to school by bike A. Twenty minutes. B. Thirty minutes. C.Forty minutes.14. How many students will the man take out to the playground A.20. B.33. C.50.C)听下面长对话或独白,每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项。听下面一段材料,回答第15至第17题.15. Who wants to be a pianist(钢琴家) when growing up A.Linda. B.Lucy. C.Lily.16. Where is the girl going to work A.In Shanghai, B. In Beijing. C.In Dalian.17. Why does the boy want to be an actor A. Because it's easy. B.Because it's boring. C.Because it's exciting.听下面一段材料,回答第18至第20题。18.Where did Han Mei see the little boy A. In the shop. B. In the street. C.At the station.19. Who did Han Mei ask for help A. Her teacher. B.Her classmate. C.The policeman,20. How did the boy's parents feel when they saw their son A.Happy. B.Angry. C.Sad.第二部分 阅读理解(共两节,15小题,每小题2分,计30分)第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。TO:SamSubject: Trip to New YorkHi Sam, We’re having a great time in New York. There’s so much to do. We arrived on Friday and went up the Empire State Building. Then, on Saturday, we took a boat to Staten Island and saw the Statue of Liberty. I was surprised because it looked quite small. Yesterday, I went to a store called Macy’s and bought some nice clothes. Then we went to a famous restaurant in Grand Central Station and ate some delicious Italian food. Love from Sue21.What kind of writing is it A.Story. B.Novel. C.Diary. D.Email.22.Where did the writer go on Friday A.To Staten Island .B.To the Empire State Building.C.To a store called Macy’s.D.To Grand Central Station.23.Which of the following is TRUE A.They had a very boring trip to New York.B.They began their trip in New York on Saturday.C.They went from Macy’s to Staten Island by boat.D.They had Italian food at a famous restaurant.BMy mum is not good at cooking. She often cooks breakfast food for dinner. And one night she made dinner after a long, hard day at work. Mum put a plate of eggs, some sausages and burnt (烧焦的) biscuits in front of my dad. But all Dad did was smiling at my mum and asking me how my day was at school. I didn’t remember what I told him that night, but I did remember watching him eat every piece of the biscuits!When I got up from the table that evening, I heard my mum say sorry to my dad for burning the biscuits. And I will never forget what he said: “Honey, I love burnt biscuits.”Last night, I went to kiss Dad good night, and I asked him if he really liked his biscuits burned. He smiled and said, “Your mum puts in a hard day at work today and she’s tired. And a little burnt biscuit never hurts anyone!”At that time, I knew life is full of imperfect things and imperfect people. I’m not good at everything, either. And I forget birthdays and some other important days just like everyone else. What I learn from it over the years is that we should learn to face each other’s mistakes (错误) kindly. And we should also understand each other’s differences. They are key to having a healthy, growing, and lasting love with people around us.24.What did the family have for dinner ①eggs ②sausages ③milk ④banana ⑤biscuitsA.①②③ B.②③④ C.①②⑤25.Why did the dad eat all the burnt biscuits without complaining A.Because he really liked burnt food.B.Because he understood the mum was tired.C.Because he wanted to make his daughter feel relaxed.26.What does the writer learn from her dad A.Being kind to someone who makes mistakes.B.Learning from others’ differences.C.Doing things perfectly in her daily life.27.What is the main message of the story A.Cooking skills can improve with practice.B.Love means accepting kindly.C.Family dinner should always be delicious.CI was really curious (好奇的) about how my classmates spent their holidays. So, I decided to do a survey among them. Here are the results.30% of my classmates said they’d do their homework first. Some of my classmates said, “I want to finish it early so that I can play without any worries later.” By doing this, they could enjoy the rest of the holiday freely.About 25% of my classmates planned to read some interesting books. They thought that reading was a great thing. People could not only get knowledge but also relax through reading.20% of my classmates were going to learn a new skill, such as painting or playing the guitar. They believed it could make their holidays more colourful.In addition, 15% of them were going to help their parents with housework. And 10% planned to travel with their family. They were looking forward to seeing new scenery and having fun together.From the survey, we can see most of my classmates have well-organized summer holiday plans. I think it’s a great way to start the new term.28.Why did some classmates want to finish their homework first during the holiday A.Because they liked doing their homework.B.Because they had nothing else to do.C.Because their teachers asked them to do so.D.Because they wanted to play without worries later.29.If there are 40 classmates in total, how many of them plan to read books during the holiday A.6. B.8. C.10. D.12.30.What is the main idea of the passage A.The best plan for the holiday.B.A survey of classmates’ holiday plans.C.The importance of making holiday plans.D.Classmates’ activities in the holiday.31.What is the structure of the passage (①= Paragraph 1,...)A.①②③④-⑤⑥ B.①-②③④-⑤⑥C.①-②-③④⑤-⑥ D.①-②③④⑤-⑥第二节(共4小题;每小题2分,满分8分)阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项。Mom and Dad are two of the most important people in your life. Over your lifetime, they may influence (影响) you more than anyone else you will meet. 32 Here are some ways you can stay close, get along well, and build a strong relationship (关系) with your parents.Spend time together. Don’t spend so much time playing computer games or watching TV. You can ask your mom and dad to play with you. Go out to do something, try some new games, or just read a book together.33 You may want your parents to help you when you feel sad, but your mom and dad may not know that you are having a problem. Tell them what’s the matter with you and they will be glad to help you.Be kind. 34 You can brighten (点亮) a parent’s day with a hug (拥抱) , a card, or a joke. It’s also lovely when a kid cleans up his or her room without being asked.And if you try not to fight with your brothers or sisters, your parents will be so happy!Do your best at whatever you do. You don’t have to be perfect (完美的) , but when you do your best, you will make your parents proud (自豪的) . Why 35A.Share your feelings and ask for help.B.Little things may mean a lot to your mom or dad.C.Some kids always say their parents are too strict with them.D.Do you want to get on well with them E.Because it lets them know they’re doing a good job.第三部分语言运用(共两节,满分25分)第一节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B.C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In the past, I didn’t get on well with my parents. I hardly talked to them, because they liked to compare me with my sister. This made me 36 . I sometimes argued with them about this.However, I wanted to show them that I could do things as 37 as my sister. Then I began to 38 most of my free time painting in my bedroom. Luckily, my art teacher, Miss Green, gave me a lot of help. She taught me some drawing 39 different tools to help improve my paintings. At that time, she was the only person I would like to talk to.One day, I told Miss Green about my 40 . She advised me to take part in a painting competition, 41 she thought the best way to communicate with my parents was to prove (证明) 42 to them.After a few weeks’ waiting, the competition result finally came out. I was very happy and excited because I got the first prize. When I took the prize home, my parents were very 43 . They never thought I could do a good job. I could see that they were very happy. And they began to 44 me more.Now, relations between my parents and me are very good. So I think it’s very important to have 45 to talk to. Thanks, Miss Green!36.A.sad B.proper C.fair37.A.good B.well C.bad38.A.buy B.raise C.spend39.A.with B.in C.by40.A.problem B.step C.mistake41.A.because B.so C.but42.A.me B.us C.myself43.A.surprised B.worried C.funny44.A.call up B.try out C.care about45.A.someone B.anyone C.no one第二节(共10小题:每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many people like going on holiday. It’s a good time to relax, visit new places and see new things. But when you plan a trip, you have to decide if you want to travel with family or friends, or just by yourself.Traveling with family can be very cheap or even free, if parents pay (支付). However, there may be many arguments (争吵). One day, my friend shared her holiday experience 46 me. She and her sister 47 (be) in tears after they argued on holiday. In my own family, Dad always wants to visit 48 ancient building. Mom would like to stay in the hotel. My sister likes to buy clothes. For me, it matters a lot to find a good coffee shop.Traveling with friends would be fun. When you are traveling with friends, you can do more different 49 (thing) than with family. You can 50 (learn) more about your friends. You can become closer to each other. 51 money is always a problem because you may have different budgets from your friends.When we choose whom to travel with, there is another choice: Traveling alone (独自地). Traveling alone has advantages (优势) over traveling with other people. For example, you do not have to compromise (妥协) on your budget. You can choose what you feel like 52 (do), and you can make new friends 53 (easy).Sometimes you may feel lonely and 54 (bore). And when you want to go to the toilet at the bus station or airport, there isn’t 55 (somebody) to look after your things.第四部分读写综合(共两节,满分25分)第一节任务型阅读,按要求作答。(共5小题,每小题2分)阅读下面的短文, 将划线部分译成英文或中文。For most people, vacation is the best time to relax themselves. They don’t like to stay at home. They usually go out to see something different or do something interesting. During the vacation, trains, buses and planes are so busy that it’s very difficult to buy tickets. 许多人开车去度假。Last summer vacation, my family went to a village in our car. We moved very slowly because there were many cars on the road. It took us about two hours to get there. The wind was blowing gently(温和地). The weather was so cool! There was a beautiful mountain in the village. It was really a good place to have a picnic, so we took the bread, fruit and drinks out of the car. We sat down and had a wonderful meal. Before we went home, 我们拍了一些照片并且给我的朋友买了一份礼物。What an interesting trip!56.57.58.59.60.第二节 写作(满分15分)61.假设你是李华,你的英国笔友Peter来信询问你最近的学习和生活情况,以及你对即将到来的寒假的计划。请你根据以下提示给他回一封邮件。提示:1、学习情况:最近在准备期中考试,英语进步较大,但数学有些薄弱,正在努力提高;2、生活情况:每天坚持锻炼,和家人相处融洽,周末常和朋友一起参加志愿者活动;3、寒假计划:打算去乡下看望爷爷奶奶,帮他们做一些家务;阅读几本英语名著;参加一个英语冬令营,提高口语能力。要求:1、词数80~100左右;2、条理清晰,语句通顺,语法正确;3、包含所有提示内容,可适当发挥。________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案I.听力测试(每小题1分,共20分)1-5 ACBAC 6-10 CBCAB 11-15ABABA 16-20 BCBCA听力文本A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、℃三幅图画。找出与你所听句子内容相匹配的图画。1.W: The panda is one of the symbols of China.2.M: Peter was listening to music.3.W: I usually have bread and milk for breakfast.4.M:We will visit the Great Wall this summer vacation.B)下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题。根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项。5.W: How do you go to work every day M: l often walk there.6.W: June is my favourte month. Do you like it, Jack M:No.I like December best, because | can go skating.7.W: Let's go swimming at five o'clock in the afternoon. M: Oh, no! Let's go there at two o'clock. W:OK8.W: What do you want to be when you grow up, Jim M: I want to be a singer.9.W: What's wrong with you M: I've got a bad cold, Doctor.10.M: I think books will be on computers, not on paper.W:I agree.11.W: What do you think of the English club M: I think it's helpful.12.W: I like to travel by plane. What about you, Tony M:I like to take a train. It's not very expensive.13. W How long does it take you to go to school M.It takes me 20 minutes by bike, and 40 minutes on foot14.W:There are 68 children in the room.M Yes. Ler me take 33 children out to the playgroundC听下面长对话或独自,每段长对或独后都有几个问题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听下面一段材料,回答第15至第17题。M: Linda, what are you going to be when you grow up W: I'm going to be a pianist.M: How are you going to do that W: I'm going to practise the piano every day when others are singing and dancing. M: Where are you going to work W: I'm going to work in Beijing. What are you going to be in the future M: I want to be an actor.W: Why do you want to be an actor M:Because l think it is exciting听下面一段材料,回答第18至第20题。It was five o'clock in the afemnoon. Han Mei was on her way home.She saw a little boy crying in the street. The little boy had lost his way. He didn't know how to get home.So she went up to him. He told Han Mei his home address But Han Mei didn't know the way to the boy's home. Han Mei had to ask a policeman for help. and finally she took the boy home. The boy's parents were very happy to see their son back home, and they thanked Han Mei for her help. Han Mer was very late when she got home. But she was happy because she helped the boy【答案】21.D 22.B 23.D【分析】本文是一封电子邮件,作者在邮件中向山姆介绍了自己的纽约之旅。【详解】21.推理判断题。根据左上角的邮件图标“”以及行文格式可知,这是一封电子邮件。故选D。22.细节理解题。根据“We arrived on Friday and went up the Empire State Building.”可知,作者星期五去了帝国大厦。故选B。23.细节理解题。根据“Then we went to a famous restaurant in Grand Central Station and ate some delicious Italian food.”可知,作者在一家著名的餐厅吃了意大利菜。故选D。【答案】24.C 25.B 26.A 27.B【分析】本文通过一个温馨的家庭故事,传达了关于爱与包容的深刻道理。【详解】24.细节理解题。根据“Mum put a plate of eggs, some sausages and burnt (烧的) biscuits in front of my dad.”可知,晚餐有鸡蛋、香肠和饼干。故选C。25.细节理解题。根据“Your mum puts in a hard day at work today and she’s tired. And a little burnt biscuit never hurts anyone!”可知,作者的爸爸理解妈妈工作辛苦且疲惫,所以他毫无怨言地吃了所有烧焦的饼干。故选B。26.推理判断题。根据“What I learn from it over the years is that we should learn to face each other’s mistakes (错误) kindly.”可知,我们应该学会友善地面对彼此的错误,由此推知,作者学到了“要善待犯错的人”。故选A。27.主旨大意题。根据文章内容可知,爸爸体谅妈妈的疲惫,友善接受她烤焦的饼干,这体现了“爱意味着友善包容”。故选B。【答案】28.D 29.C 30.B 31.D【分析】本文是一篇说明文,主要讲述了作者对同学们假期计划的调查结果,包括写作业、阅读、学习新技能、做家务和旅行等活动。【详解】28.细节理解题。根据文章第2段“Some of my classmates said, ‘I want to finish it early so that I can play without any worries later.’”可知,他们先完成作业是为了之后能放心玩耍。故选D。29.细节理解题。根据文章第3段“About 25% of my classmates planned to read some interesting books.”可知,40名同学中,阅读的人数为40×25%=10人。故选C。30.主旨大意题。根据文章首段“I decided to do a survey among them. Here are the results.”及全文内容可推知,文章主要介绍了一项关于假期计划的调查。故选B。31.篇章结构题。文章结构为:第1段引出调查主题(①),第2-5段分别描述不同计划的比例(②③④⑤),第6段总结(⑥)。因此结构为“①-②③④⑤-⑥”。故选D。【答案】32.D 33.A 34.B 35.E【分析】本文主要介绍了如何与父母保持亲密关系、和睦相处并建立牢固关系的一些方法。【详解】32.根据“Here are some ways you can stay close, get along well, and build a strong relationship (关系) with your parents.”可知,此处应是引出与父母建立良好关系的话题,选项D“你想和他们和睦相处吗?”符合语境,能自然引出下文。故选D。33.根据“You may want your parents to help you when you feel sad, but your mom and dad may not know that you are having a problem. Tell them what’s the matter with you and they will be glad to help you.”可知,此处应是说要和父母分享感受并寻求帮助,选项A“分享你的感受并寻求帮助。”符合语境。故选A。34.根据“Be kind.”以及“You can brighten (点亮) a parent’s day with a hug (拥抱) , a card, or a joke. It’s also lovely when a kid cleans up his or her room without being asked.”可知,此处应是说一些小事对父母来说可能意义重大,选项B“小事可能对你的妈妈或爸爸意义重大。”符合语境。故选B。35.根据“Do your best at whatever you do. You don’t have to be perfect (完美的) , but when you do your best, you will make your parents proud (自豪的) . Why ”可知,此处应是解释为什么尽力而为会让父母自豪,选项E“因为这让他们知道他们做得很好。”符合语境。故选E。【答案】36.A 37.B 38.C 39.A 40.A 41.A 42.C 43.A 44.C 45.A【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者过去与父母关系不好,因为父母总喜欢将自己和姐姐比较,这让作者感到难过。后来作者通过努力在绘画比赛中获奖,向父母证明了自己,从而改善了与父母的关系。【详解】36.句意为:这让我很伤心。sad伤心的;proper适当的;fair公平的。由“I hardly talked to them, because they liked to compare me with my sister.”可知,父母总喜欢将作者和姐姐比较,这让作者很伤心。故选A。37.句意为:然而,我想向他们证明,我可以像姐姐一样把事情做好。good好的,形容词;well好地,副词;bad坏的,形容词。由“I could do things as…as my sister.”可知,此处应用副词well修饰动词do,表示“像姐姐一样把事情做好”。故选B。38.句意为:然后我开始把大部分空闲时间都花在卧室里画画上。buy买;raise筹集;spend花费。由“I began to…most of my free time painting in my bedroom.”可知,此处指作者把大部分空闲时间都花在画画上,spend time doing sth.“花费时间做某事”。故选C。39.句意为:她教了我一些绘画技巧,并使用不同的工具来帮助我提高绘画水平。with用;in在……里;by通过。由“She taught me some drawing…different tools to help improve my paintings.”可知,此处指使用不同的工具,应用介词with。故选A。40.句意为:有一天,我把我的问题告诉了格林老师。problem问题;step步骤;mistake错误。由“I told Miss Green about my…”及后文内容可知,作者把与父母之间的问题告诉了格林老师。故选A。41.句意为:她建议我参加一次绘画比赛,因为她认为与父母沟通的最好方式就是向他们证明自己。because因为;so所以;but但是。由“She advised me to take part in a painting competition…she thought the best way to communicate with my parents was to prove…to them.”可知,前后两句为因果关系,前因后果,故用because引导原因状语从句。故选A。42.句意为:她建议我参加一次绘画比赛,因为她认为与父母沟通的最好方式就是向他们证明自己。me我,人称代词宾格;us我们,人称代词宾格;myself我自己,反身代词。由“the best way to communicate with my parents was to prove…to them.”可知,此处指向父母证明自己,应用反身代词myself。故选C。43.句意为:当我把奖品带回家时,我的父母非常惊讶。surprised惊讶的;worried担心的;funny有趣的。由“They never thought I could do a good job.”可知,父母从未想过作者能做得很好,所以当作者把奖品带回家时,他们很惊讶。故选A。44.句意为:他们开始更加关心我。call up打电话给;try out尝试;care about关心。由“And they began to…me more.”及前文内容可知,作者通过努力证明了自己,父母开始更加关心作者。故选C。45.句意为:所以我认为有倾诉对象很重要。someone某人,用于肯定句;anyone任何人,用于否定句或疑问句;no one没有人。由“So I think it’s very important to have…to talk to.”可知,此处指有倾诉对象很重要,且本句为肯定句,故用someone。故选A。【答案】46.with 47.were 48.an 49.things 50.learn 51.But 52.doing 53.easily 54.bored 55.anybody【分析】本文主要介绍了与家人、朋友及独自旅游的利弊。【详解】46.句意为:有一天,我的朋友和我分享了她的假期经历。share sth with sb是固定搭配,意为“和某人分享某事”。故填with。47.句意为:她和她妹妹在度假时争吵后都哭了。根据“argued”可知,句子时态为一般过去时,主语是She and her sister表示复数,be动词应用were。 故填were。48.句意为:在我自己的家里,爸爸总是想去参观一座古建筑。ancient是以元音音素开头的单词,building是可数名词单数,此处表示“一座古建筑”,需用不定冠词an。故填an。49.句意为:当你和朋友一起旅行时,你能做比和家人一起旅行更多不同的事。different后接可数名词复数,thing的复数形式是things。故填things。50.句意为:你能更多地了解你的朋友。can是情态动词,后接动词原形。 故填learn。51.句意为:但钱总是个问题,因为你和你的朋友可能有不同的预算。前文讲和朋友旅行有趣,此处说钱是问题,存在转折关系,用but连接,句首首字母大写。故填But。52.句意为:你可以选择你想做的事,而且你能很容易地交到新朋友。feel like doing sth是固定搭配,意为“想要做某事”。故填doing。53.句意为:你可以选择你想做的事,而且你能很容易地交到新朋友。 此处修饰动词make,要用副词,easy的副词形式是easily。故填easily。54.句意为:有时候你可能会感到孤独和无聊。feel是系动词,后接形容词作表语,因此用bore的形容词bored,用来形容人的感受。故填bored。55.句意为:而且,当你想在公共汽车站或机场去厕所时,没有人照看你的东西。isn’t表示否定,在否定句中,somebody要变为anybody。故填anybody。【答案】56.对大多数人来说,假期是放松自己的最佳时间。 57.Many people drive cars to go on vacation. / Many people go on vacation by car. 58.我们花了大约两个小时才到那里 59.村里有一座美丽的山。 60.we took some photos and bought a gift for my friend.【分析】本文介绍了假期作者及家人出游的情况。【解析】56.For most people“对大多数人来说”;vacation“假期”;is the best time to relax“是放松的最好时间”;themselves“他们自己”。故填:对大多数人来说,假期是放松自己的最佳时间。57.many people“许多人”,作主语;drive cars“开车”,或者说by car “开车”,时态为一般现在时,主语是复数,谓语动词用原形;go on vacation“去度假”, 此处用不定式表示目的。故填Many people drive cars to go on vacation./Many people go on vacation by car.58.It took us about two hours to“做某事花掉我们大约两个小时”;get there“到达那里”。故填:我们花了大约两个小时才到那里。59.There was“有”;a beautiful mountain“一座美丽的山”;in the village“在村子里”。故填:村里有一座美丽的山。60.we“我们”,作主语;take some photos“拍了一些照片”,动词短语作谓语,结合上下句可知时态为一般过去时,动词用一般过去式took;and“并且”,连词,连接前后两个分句;buy a gift“买礼物”,动词buy用过去式bought;for“为”;my friend“我的朋友”。故填we took some photos and bought a gift for my friend.61.【答案】例文Dear Peter, How’s everything going Recently, I’ve been preparing for the mid-term exam. My English has improved a lot, but I’m still weak in math. So I’m trying my best to improve it by doing more exercises. In my daily life, I keep exercising every day to stay healthy. I get on well with my family. On weekends, I often take part in volunteer activities with my friends. For the coming winter vacation, I plan to visit my grandparents in the countryside and help them with some housework. I also want to read several English classics. Besides, I’ll attend an English winter camp to improve my spoken English.Yours,Li Hua【详解】【总体分析】①题材:本文是一篇电子邮件;②时态:时态主要为“一般现在时”;③提示:需包含近期学习生活情况以及寒假计划,适当添加细节,并突出写作重点。【写作步骤】第一步,开篇问候并说明写信目的;第二步,介绍最近的学习和生活情况以及阐述寒假计划;第三步,表达期待回复的心情。【亮点词汇】 ①try one’s best to do sth.尽某人最大努力去做某事②keep doing sth.坚持做某事③get on well with sb.与某人友好相处④plan to do sth.计划做某事⑤help sb. with sth.在某方面帮助某人【高分句型】①In my daily life, I keep exercising every day to stay healthy.(不定式表目的)②For the coming winter vacation, I plan to visit my grandparents in the countryside and help them with some housework.(and并列结构)第 page number 页,共 number of pages 页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年人教版(2024)英语八年级上册期中考试试题(一).docx 八年级英语期中听力.mp3