Unit 3 Make it happen! Reading同步练作业(含答案)2025-2026学年外研版(2024)八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 3 Make it happen! Reading同步练作业(含答案)2025-2026学年外研版(2024)八年级英语上册

资源简介

Unit 3 Make it happen!
Reading练习
知识基础练 掌握知识夯实基础。.
Ⅰ.根据句意及首字母或汉语提示完成单词
1. The girl won a few prizes in the science f .
2. Grandfather picked up a b of wood.
3. The girl has a serious brain (长期疾病).
4. (人造的) flowers look real, but they never need water.
5.— How much does your computer (重量是)
—— About 2 (千克).
6. Don't (下载) this file. It isn't safe.
7. Tickets (价格为) fifty yuan each.
8. I want to (发明)a new kind of camera.
Ⅱ.用括号内所给词的适当形式填空
1. My cousin (lend) his favourite book to me last Friday.
2. The (invent) of the internet has changed the world greatly.
3. Daniel's father enjoys (fix) things for people living around him.
4. Michael can show you how to use the 3-D (print). He is good at it.
5. If you keep (work) hard, your dream will come true one day.
6. I decided (go) to Shanghai last summer vacation.
7. She was able (draw) pictures well when she was six.
Ⅲ.根据汉语意思完成句子
1.他对他的学生一直很有耐心。
He is patient with his students
2.山区的美丽景色让我惊叹不已。
The beautiful view of the mountains me .
3.这个博物馆在周末对学生免费开放。
The museum is open to students on weekends.
4.刚才她提出了一个新计划。
She with a new plan just now.
5.那年他在一次事故中受了伤,更糟糕的是,他丢了工作。
He was hurt in an accident that year. , he lost his job.
6.我们应该向那些身处困境的人伸出援手。
We should a to those who are in trouble.
7.我喜欢一个接一个地解决问题。
I enjoy fixing problems
8.昨天,我们的校长亲自为我颁奖并和我握了握手。
Our headmaster presented the prize to me in person and with me yesterday.
Ⅳ.单项填空
1. My parents don't allow me out on school nights.
A. go B. going
C. to going D. to go
2.—— fine day it is today!
—— Yes, beautiful the sunshine is!
A. How a; what B. What; how a
C. How; what a D. What a; how
3. If it's , I think I will buy one.
A. enough good B. enough well
C. good enough D. well enough
4. Dad gives Mum a ring as a gift on her birthday and the ring gold(黄金).
A. is made of B. is made from
C. is made in D. is made by
5.— Can I go to the party with you, Mum
—I'm afraid not, dear. It is not suitable(适合的) for kids like you.
A.10 years old B.10-years-old
C.10 year old D. 10-year-old
6.—— Do you know how much Mary all these books
—— They only 200 yuan!
A. spent; cost B. paid for; cost
C. paid for; spent D. cost; spent
素养提升练综合运用提升素养。.
Ⅰ.综合填空(课文改编)
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。
Easton LaChappelle met Jenny at a science fair. Jenny was born w 1 an arm. Her artificial arm was just a simple hook, but it c2 $80,000. What's worse, children like her grow quickly and need new arms all the time. Easton built a robotic arm out of plastic b3 and fishing line. He built it for only$300. Easton thought he must 1 4 a hand to people like Jenny.
After the fair, Easton's room became a lab. He stayed there all day. He always tried to i 5 his work. For his 16th birthday, Easton got a 3-D printer. And with it, he invented an a 6 arm. It was able to move with brain signals of the user. But it was too heavy for a child. Easton kept working on it. And finally he hit on s 7 at age 23. His design only w 8 0.5 kilograms and cost around $500!
Easton's i 9 has helped many children. He didn't want to make money from it. He decided to post his design online... for free! People can d 10 the design and make an artificial arm with their own 3-D printers!
What a helping hand!
1. 3. 2. 4. 6. 5. 7. 9. 8. 10.
Ⅱ.完形填空
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(部分区期末)
The history of the umbrella
There are many different stories about the history of the umbrella. According to an old Chinese story, the umbrella was invented by Luban's 1 about 3,000 years ago.
Luban was the most famous craftsman(工匠) in 2 China. One day, Luban and his wife were walking by the West Lake. They were 3 the beautiful scenery(景色) when it suddenly started to rain heavily. 4 they returned home, they were already wet all over.
“It's terrible to get wet in the rain,” Luban's wife said. “Can you make 5 to keep the rain out ” The craftsman replied, “I can build some pavilions(亭子) 6 the West Lake. You can hide under them when it rains.”
“But pavilions can't move,” Luban's wife 7 her head. “Is it possible to make a movable(可移动的) pavilion that will always follow people when they walk ” 8 thought about this question for a long time.
One day, Luban's wife saw some 9 playing in the rain. Each child was holding up a large lotus leaf(荷叶) to keep out the 10 .She got a good idea from the children. The next day, she made the first umbrella in ancient China.
1. A. mother B. wife
C. daughter D. father
2. A. ancient B. new
C. modern D. popular
3. A. looking B. smelling
C. noticing D. enjoying
4. A. Since B. Until C. After D. While
5. A. something B. nothing
C. everything D. anything
6. A. with B. over C. under D. along
7. A. nodded B. shook
C. dropped D. washed
8. A. We B. You C. She D. He
9. A. boys B. children
C. girls D. people
10. A. snow B. wind
C. sunlight D. rain
Ⅲ.阅读理解
阅读下面的材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Pranavh Vallabhaneni studied at a high school, Pennsylvania, US. Several years ago, he and his family were preparing something for his new baby brother.
“My parents were shopping for car seats,” Vallabhaneni said. “From the shopkeeper, I learnt that many babies died in cars, when parents left them inside on hot days. I was very worried.”
He wanted to solve this problem. He made a special device(装置). It can send a message to parents' mobile phones when their car gets too hot. It also makes a sound and tells nearby police officers.
Vallabhaneni's device took first place at a global K-12 education competition. He asked for a patent(专利) and hoped to help more people.
“It's good to see how it grows from an idea to an invention,” Vallabhaneni said. “I hope it will save lives and make the world better.”
1. Where is Pranavh Vallabhaneni from
A. The US. B. The UK.
C. France. D. Canada.
2. The underlined word “them” in the second paragraph refers to(指)
A. parents B. cars
C. days D. babies
3. The device will send a message to parents' mobile phones when their car gets .
A. too cold B. too hot
C. too fast D. too slow
4. How did Pranavh Vallabhaneni feel when his idea became an invention
A. Happy. B. Sorry.
C. Worried. D. Relaxed.
5. What's the best title for the passage
A. A Message
B. A Little Baby
C. A Special Device
D. A Car Seat
答案
知识 基础练
Ⅰ .1. fair 2. block 3. condition 4. Artificial
5. weigh; kilograms 6. download7. cost 8. invent
Ⅱ.1. lent 由句末的时间状语 last Friday 可知,时态为一般过去时,应用动词 lend 的过去式 lent。
2. invention 由空格前面的 the及后面的介词 of可知,空格处应用动词 invent的名词形式 invention。
3. fixing enjoy doing sth意为“喜欢做某事”,为固定用法。
4. printer 由空格前的定冠词 the可知,此处应用动词print 的名词形式 printer(打印机); the 3-D printer意为“3-D打印机”。
5. working keep doing sth 意为“一直做某事,不停地做某事”,为固定用法。
6. to go decide to do sth意为“决定做某事”,为固定用法。
7. to draw be able to do sth意为“能够做某事”、为固定用法。
Ⅲ.1. all the time 2. blows/ blew; away 3. for free
4. came up 5. What's worse 6. lend. hand
7. one after another/ one by one 8. shook hands
Ⅳ.1. D allow sb to do sth意为“允许某人做某事”,为固定用法。
2. D本题考查感叹句的用法。第一处被感叹的中心词为名词 day、应用 what引导感叹句、且 day为可数名词单数形式.其前应加不定冠词a;第二处被感叹的中心词为形容词 beautiful,应用 how引导感叹句、且不加冠词。
3. C 空格前的 it's 是 it is 的缩写、is后接形容词作表语,且结合句意“如果它足够好,我想我会买一个”可知,此处应用形容词 good;enough此处用作副词、意为“足够地”、修饰形容词时应后置,故选 C。
4. A be made of和 be made from 都表示“由······制成”.前者能看出原材料,后者看不出原材料;be made in 表示“产于……”; be made by 表示“由······制作”、后跟制作者。结合句意“爸爸在妈妈生日时送给她一枚戒指作为礼物,这枚戒指是由黄金制成的”可知,此处表示“戒指由黄金制成”、且能看出原材料,故用 be made of结构、选A。
5. D分析句子结构可知,空格处所填词修饰名词复数kids,应用复合形容词,其构成为“数词-名词单数-形容词”,故选 D。
6. B句意:“你知道玛丽买这些书花了多少钱吗 ”“它们仅仅花了200元!” spend的主语是人,常用于“spend some time/ money on sth”结构; cost的主语是物; pay的主语是人,常与 for搭配。第一处表示“某人花费了多少钱”,主语是人,先排除D项;A项中的 spent缺少与之搭配的介词,第一空应用 paid for;第二个空格前的they指代“books”,物作主语,用动词 cost。故选 B。
素养 提升练
Ⅰ .1. without 2. cost 3. blocks 4. lend 5. improve6. artificial 7. success 8. weighed 9. invention10. download
Ⅱ.1. B 根据下文 Luban's wife和 she made the first umbrella in ancient China 可知,此处说的是鲁班的妻子,故选 B。
2. A ancient古代的; new 新的; modern 现代的; popular受欢迎的。根据下文 in ancient China 可知,此处指古代中国,故选 A。
3. D 根据 the beautiful scenery可知,此处指鲁班和妻子正在享受美丽的景色,故选D。
4. C since 自从; until 直到……为止; after 在……之后;while 当……时候。根据 they were already wet all over可知,鲁班和妻子回去以后,浑身湿透了,故选C。
5. A something 某物; nothing 没有什么; everything一切;anything 任何事物。根据“Can you make... to keep therain out ”可知,该句为疑问句,且期望得到对方肯定的回答,应用 something,故选 A。
6. D 根据 the West Lake 可推知,此处指沿着西湖边,故选D。
7. B nod 点头; shake摇动; drop降低; wash洗。根据 But pavilions can't move可知,鲁班的妻子认为沿着西湖建亭子这个想法不可取,故推知此处是摇头,应用 shook,故选B。
8. C 根据“… thought about this question for a long time.”可知,鲁班的妻子思考了这个问题很久,应用 she,故选C。
9. B 根据 Each child was holding up a large lotus leaf 可知、此处指孩子、故选B。
10. D 根据 playing in the rain 可推知,每个孩子都举着一张大荷叶挡雨,故选 D。
Ⅲ.1. A 根据短文第一句“Pranavh Vallabhaneni studied at a high school, Pennsylvania, US.”可知,他来自美国。故选A。
2. D 根据上下文“I learnt that many babies died in cars, when parents left them inside on hot days. I was very worried.”可知, them指的是婴儿。故选 D。
3. B 根据“It can send a message to parents' mobile phones when their car gets too hot.”可知,当车子太热时就会给父母的手机发消息。故选 B。
4. A 根据“It's good to see how it grows from an idea to an invention”可知, Pranavh Vallabhaneni 感到很开心。故选A。
5. C本文主要讲述了一个男孩研制出一种保护婴儿的装置的故事。故选C。

展开更多......

收起↑

资源预览