资源简介 2025 — 2026学年度上学期期中测试卷七年级英语试卷 .(一、语盲知识运用(共35分))(时冈:100分仲 冯分:90分)巨 月 1 1 Ⅲ N V II I 总分得分得分 评卷人1. 从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答案。(5分) ( )1.一Do you have on the sports flield 一Yes.We play many interesting games there.A.fun B.time C.seat ( )2 There is food on the tableA lot of B.a lot C.lots of ( )3.—World Food Day is on 16th October.一That's good.It's e(n) day for the world.A.important B.large C.full( )4. Q 易错题- Where's my grandmother -She is in the park.She most of her time_ her dog there.A.takesr walkB.spends;to walkC.spends;walking( 5.Tom is tall.He often sits the classroom.A.at the back ofB.in front olC.across fromⅡ.从方框中选择正确选项,其中有一个选项与对话内容无关。 (5分)A.What's your favounite B.Are you Tina C.Thank you!D.Vhat's your name E.Nice to meet you,Tina.F.Julia and I play basketball together every Friday aftenoon.(Ar Julia's birthday party)A.How grent the party is!I'm Julin's classmote and friend, Ginn.B:Nicc to mcet you,Gina.Julia is my cousin.A:Oh,Julia's cousin 6.B:Yes,I am.A:7. Julia says you play basketball very well.Can you help me with it B:Sure.Are you free on Fnday alternoon 8.A:That's great.Let's meel then.B:Wow,here is some nice fruit.9.A:Apples.1 like apples best.B:Here is an apple.A:10.Ⅲ.根据所给对话;填写适当的内容,使其完整、通顺、正确,每空 词数不限。(5分)A.Hello,Helen!1 have n new |friend.He is Bill.Do youknow him B:Sorry,I don't know him.11. A:He is from London,in the UK.B:Is he 12. A:He is tall.B:13. are hus clothes A:His clothes are blackB Are you in the ssme class A:No.14. .He is in Class Three and I'm inClass Four.B:Thank you for telling me so much.A:15.V. 根据短文内容,从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答 案。(10分)巨 新 题 型Hello,boys and girls.My name is Quan Hongchan.Hongchan is my 16. name ond Quan is my last namc. I'm 17 years old now.I'm from Guangdong.China.There are 17. people in my family,my parents,(wo brothers,two sisters and L.So you see.l have a bigfamily.We work hard ond love each other.Have a look at 18. room!lt's very tidy.You can 19. n bed.a desk..a chair and other things in 20. .The 21. is blue.My toy bear is on the blue bed.I love toy bears and turtles a lot.Dunng(在……期问) the Olympic games,I got(收到)lots of them from many fans (粉丝) . I was so happy.You can blso see some books 22. on the desk Look!Whot's under the chair It's a toy car.But It's not mine.'It's my 23. .He likes cars. Can you see a computer in my room Oh,no.My father and coach 24. Ican't play computer'games;so I don't have B'computer in my room.I have many frionds and we eall like diving(跳水).I'll kecp practicing(练习)25. and diving lor my country.( )16.A.full B.first C.Iast( )17.A.five B.six C.seven( )18.A.his B.my C.me( )19.Alook B.watch C.see( )20.A.one B.It C.them( )21.A.bed B.desk C.chair( )22.A.is B.be C.are( )23.A.brother's B.brother C.sister's( 24.A.speak B.say C.write( )25.A.hard B.fast C.earlyV. 从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余 的。(10分)A.Need B.tomatoes C.puts D.have fun E.from F.Would G.kinds H.because L really J.largeK.are L.butMr.Brown is an old man.He lives in a 26. house, but he has no family.Today is a special day 27. it's his birthday.Mr.Brown doesn't know how to spend the day.After breakfast,he goes to the park across 28. his house. There 29. many chlldren playing games in the park. Then Mr,Brown has an idea.He cooks 30. well.He wants to make some nice food and asks the children to have dinner with him.He 31. up a notlce in the park It says.“32. you like to have dinner with me Here is nice food [or all of you."Then Mr.Brown goes to buy all 33. of vegetables in the shop next to his house.He uses carrots.34. and other vegetables to make salad( 沙 拉) .He also makes a big birtbday cake.When the children see the notice.they all como to Mr.Brown's house.They eat delicious food and they sing and dance(二、阅读理解(共40分))for the old man.They rcally 35.得分 评卷人Ⅲ .根据所给材料,完成下列各题。(共40分)(A)This is No.2 Middle School.It's Emma's school.Helen and Peter are her classmates.They are good frlends.Emma's classroom is behind tbe sports field,and it is next to the student center.Ms Gao is her English teacher.Her office is in the teachers'building.It'sin front of the classroom building ①.(LbraryClassroombuilding厅TeacbenbuldingcoolHa)ichooCal##M Boldng-Dunlog Ha)-Auslc Han)-ClnSSTDombuildingSports FieldSclencebuildingclassrDombuilding3StudentCenterCym)根据材料内容,选择正确答案。(5分)( )36.Emma's classroom is in the classroom building— _ ·A.① B.② C.③ D.④( )37. is Emma's English teacher.A.Helen B.EllaC.Peter D.Ms Gao( )38.There are classroom buildings in Emmn's school.A.3 B.4 C.5 D.6 ( )39.The dining hall is the sports field.A.on B.underC.acrossfrom D.in front of( )40.The science building is between the and themusic hall.A.gym B.libraryC.school hall D.student center(B)Tom lives with his grandfather.Every day his grandfather reads books.Tom asks his grandfather,“Grandpa,I want to read books like( 像 )you.But I always forget ( 忘 记 )what I read.Is rcading really important "His grandfather doesn't answer him,but says,“Go to the lake and get me a basket(篮子)of water."Tom runs to the lake with a basket,but all the water lcaks out before he gets back home.His grandfather loughs and says,“You have to walk faster (更快地)."Tom goes to the lake with the basket agaln.He runs faster this time.But the basket is still cmpty(空的)before he get back home.Tom says.“Sce,Grandpa,it's no use!”"Is it no use "his grandfather says."Look at the baskeL"Tom looks at the basket and finds the basket is different.It Is very clean,inside and out (从里到外) .“It is like reading books.You may forget what you read,but when you read,youll be changed(会被改变),inside and out."银据短文内容,选择正确答案。(5分)( )41.What does Tom's grandfather do every day A.He runs. B.He gets water.C.He reads books. D.He cleans the basket.( )42.What Is Tom's problem(向题) A.He doesn't run fnst.B.He forgets what he reads.C.He doesn't like reading.D.He doesn't like living with his grandfather.( )43.What does the underlined word“leaks”mean inChinese A.结冰 B. 沸腾C. 蒸发 D.渗漏( )44.Which of the following is TRUE about Tom A.He likes to swim in the lake.B.He likes running in the morning.C.He wants to learn from his grandfather.D.He often helps his grandfather to get water.( )45. 巨 新 设 问写 作 目 的What does the story want totell us A.Tom is e good boy.B.Old people like reading.C.Reading can change people.D.It's no use getting water with a basket.(C)Hello.I'm Li Mei I'm thirtcen.I have on e-fricnd.Her nameis Groce.She is thirteen,too.She is in the UK with her parents. She can speak English very well.But my English isn't very good. So Grace always helps me with it.I get an email from Grace this morning.Here are some pbotos in the emall.In the first photo are ber family.Grace is ina blue skirt and a white T-shirt.Her father is in a black T-shirt. Her mother is a nice woman.She is in a black hat.Grace buys the hat for her mother.In the next photo are Grace and her dog.The dog is her best friend.She's always happy with it.Grace and her cousins are in the last photo.Lucy is her uncle's daughter and Tom is her aunt's son.Grace wants to come to China one day and I want to visit the UK,too.Do you have an e-frend 根据短文内容,判断下列句子正(T) 误(F) 。(5 分)( )46.Li Me and Grace are of the same age.( )47.Li Mei is good at(擅长)English,so sbe often helpsGrace.( )48.The man in a black T-shirt is Grace's grandfather. ( )49.Grace buys a blue hat for her mother.( )50.Tom is Grace's cousin.(D)When students go to a new school,it can be scary ( 可 怕的).They worry about(担心)their studies.51. But donot worry too much.Most of the time,students and teachers inthe new school are kind.There are some people you like.Thesepeople often like you too.52. What makes a person ifriend 53.“My name is Helen,54. We are fourtecn years old.I like Amy because she is happy and cute.Sally is a quiet person.55. They.both have the same hobby as me.We often spend time together and help cach other."根据短文内容,将下面方框内的选项还原到文中空白处,使短文 内容完整、通顺,每个选项只能用一次,共中有一个选项是多余 的,(5分)A.Here is some advice(建议). B.Here is what one.student says. C.How do people make friends D.Amy and Sally are my best friends. E.They also worry about making friends. F.Amy likes to talk and Sally likes to listen.(E)I'm Liu Feng.Let me tell you something about my classmate Bob.56. He is twelve years old,and we are in the same class.He is an American boy.He is in Xi'an with his parents now.His parents are English teachers in a school.57. It's big and beautiful.There are six rooms in 'it,and a photo of hisfamily is on the wall in the living room (客 厅).His family like having a rest(休息)on the sofa.58. She is only three years old.She likes playing with her brother.She is not tidy,and her things are everywhere (到处).She always asks,“Where is my ball ”59. lt's a nice room;and it's always tidy.There isa bed.a desk,a bookcase and a green quilt (被子) .In the bookcase.you can see many books.60. When he is free.he often gocs there to read books.He always says it's useful and fun to read books and he has lots of things to lcarn.(a) 根据短文内容,从方框中选出每段的首句,其中有一个选项 是多余的。(5分)A.He loves reading books in our school library. B.Jenny is Bob's sister,his parents daughter. C.Bob is his first name,and his last name is Green. D.This is a picture of my family. E.Look!This is Bob's room. F.His parents buy a new house.(b) 根据短文内容,补全下面的语段,每空一词。(5分)●Bob is Liu Feng's 61. .He is from the US and 62. with his parents in China now. ●Bob is tidy.but his 63. Jenny is not.Jenny often can't find ber things ●Bob is 64. in reading books and he thinks reading books is 65. and fun.(F)I'm Mike.My classroom is big and nice.There are 18:boys and 20 girls in my class and two students share a big desk.So there are 19 desks and 38 chairs.The.desks and.chairs aro yellow.It is my favourite colour.Look!This is my desk.It is atthe.back of our classroom because 1am tall.My books and pencil box are on it.There is a white teacher's desk in the front of tho classroom and there's a computer on the desk.There's a black bag on it too.The bag is our science teacher's.Ms Green,our class teacher,likes drawing.So there are many nice plctures of famous people on the walls of my classroom.There is also a map of China on the back wall.1 like my classroom.How about you 根据短文内容,回答下列问题。(10分)66.How many students are there in Mike's class 67.What's Mike's favourite colour 68.What are on the teacher's desk 69.Who is Mike's class,teacher (三、写作(15分))70.What does Mike think of his classroom 得分 评卷人M. 根据要求,完成写作。(15分)71.假如下图是你学校的平面建筑示意图,请你根据所给提示。 以 My School 为题,写一第60词左右的英语短文,介绍你学校的建筑布局情况并谈谈你对学枚的看法,(教学楼图书k百位运动场学楼校11餐厂公 位)注 意 :(1)短文中不能出现真实的学校名称和考生姓名:(2)短文开头已给出,不计人总词数。My SchoolThis is a map of my school.Let me introduce it to Jou参 考 答 案一 、语言知识运用I.1-5 ACACA1.6-10 BEFACK.11.IW'here is he from12.tall or short13.What colour14.IWe are in different classes15.You're welconieK.16-20 BCBCB 21-25 ACABA r.26-30 JHEK1 31-35 CFGBD 二、阅读理解V.(A)36-40 BDACC(B)41-45 CBDCC【迈】@文主要讲述了汤姆从爷爷耶知道了读书凶重要性的故事.41.C[解析】细节理解题,根据第一段“every day hls grandfather reads books."可知、爷爷每天早 上读书。故选C.42 B【解析】细节理解题、根据第一段“But 1 alays forget what I read."可知,汤姆总是忘 记读过的东西,故选B.43.D【解析】词义所测题、根据第三段"But the basket is still cmpty before he gefs back home." 可知,在他回到家之前.篮子还是空的、 故leaks 表示“渗淄”、故选D.44.C【解析】细节理解题。根据第一段“Grandpa,1 want to read books just like you."可知,汤姆想 仪爷爷一样,他想向爷爷学习。故选 C.45.C【解析】推理判昕题、根据最后一段“You may forget what you read.but when you read. you'll be chnnged,inslde and ouu!可知,你可 能会忘记你读过的东西,但是当你读书的时候, 你会由内而外地被改变,由此可知,读书能改变 人,故选C.(C)46-50 TEFFT(D)51-55 ECBDF(E)(a)56-60 CFBEA(b)61.clnssinate 62.Ices 63.alnter64.interestcd 65.useful(F)66.There aro 38ntudonts in Mike's clnss,/3B students./38.67.Yellow./Mike'slavourite colour is yellow.68.There is a computer and a blnck bng on the teacher's desk./Thete is a computer and a black bng./A computcr and a black big.69.His class teacher is Ms Green./Ms Green.70.Big and nice.三、写作1.71.One possible version My SchoolThis is a map of my school.Let me introduce it to youIn the middle of the school is a big sports field.The science bullding Is on the night of the sports ficld.The libraryis bchlnd the·sciencc buildlng.Between this building and the dining hall is the classroom building.The gym -is in front of the dining ball and the building in front of that is the oflce building.I think my school is large and beautiful.It is happy for.us to study and play in it every dny.I like it very much.2025—2026学年度上学期期中测试卷(Ar Julia's birthday party) V.根据短文内容,从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答七年级英语试卷.A.How great the parly isl I'm Juli_a's_ c_lassmote and friend, 案。(10分)巨新题型(时间:100分忡 涡分:90分) Gina.1 1 Ⅲ N Y II I Hello,boys and girls. My name is Quan Hongchan.巨月 总分 B:Nice to meet you,Gina.Julia is my cousin.得分 Hongchan is my 16._____name and Quan is my last name.A:Oh,Julia's cousin 6.____得分 评卷人 B:Yes,I am. I'm 17 years old now. I'm from Guangdong.China. There are一、语盲知识运用(共35分) A:7._____Julia says you play basketball very well. Can you 17.___people in my family,ny parents,two brothers,two1.从每小题所给的三个选项中,选出一个正确答案。(5分) help me with it sisters and L.( )1.一Do you have____on the sports field -Yes.We play many interesting games there. B:Sure.Are you free on Fnday alternoon 8._____ So you see.I have a big family.We work hard and love eachA.fun B.time C.seat A:That's great.Let's meet then. other.( )2 There is_____[food on the table B:Wow,here is some nice fruit.9._A.lot of B.a lot C.lots of Have a look at 18.____room:lt's very tidy.You canA:Apples.I like apples best.( )3.—World Food Day is on 16th October. 19.______a bed.a desk.a chair and ouher things in一That's good.It's e(n)____ day for the world. B:Here is an apple.C.full 门 20.___, The(21.____ is blue.My toy bear is on theA.important B.large A:10.( )4.易错题-Where's my grandmother blue bed.1 love toy beors and turtles a lot. Dunng(在 期间)Ⅲ.根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、通顺、正确,每空-She is in the park She_____most of her time_ the Olympic games,I got(收到)lots of ihem from many lans词数不限。(5分)her dog there.A.Hello,Helen! I have n new |friend. He is Bill. Do you (粉丝).I was so huppy. You can blso see some booksA.takesr walkB.spendsi to walk know him 22._____on the desk Look! Whot's under the chalr It's aC.spendsi walking B:Sorry, I don't know him.11._____ toy car.But It's not mine. It's my 23.______. He likes cars.( )5.Tom is tall. He often sits_____the classroom.A.at the back of A:He is from London, in the UK. Can you see a computer in my room Oh,no.My father andB.in front of B:Is he 12. coach 24._____I can't play computer'games,so I don't haveC.across from A:He Is tall.Ⅱ.从方框中选择正确选项,其中有一个选项与对话内容无关。 B'computer in my room.I have many friends and we ell likeB:13. are hus clothes (5分) diving(跳水).I'll kecp practicing(练习)25._______and divingA.His clothes are blackAWhat's your favounite lor my country.B.Are you Tina B Are you in the ssme class C. Thank you! A:No.14. .He is in Class Three and I'm in( )16.A.full B. lirst C.lostD.What's your name Class Four. ( )17.A.five B.six C.sevenE.Nice to meet you,Tina. B:Thank you for telling me so much. ( )18.A.his B.my C.meF.Julia and I play basketball together every Friday afternoon. A:15. ( )19.Alook B.watch C.see( )20.A.one B.It C. them for the old man.They really 35.__ A.3 B.4 C.5 D.6( )21.A.bed B.desk C.chair 得分 评卷人 ( )39.The dining hall is _____the sports field.二、阅读理解(共40分)( )22.A.is B.be C.are A.on B.under( )23.A.brother's B.brother C.sister's Ⅲ.根据所给材料,完成下列各题。(共40分) C.across from D.in front of( )24.A.speak B.say C.write (A) ( )40. The science building is between the___and the( )25.A.hard B.fast C.early This is No.2 Mlddle School. It's Emma's school. Helen and music hall.V.从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余 Peter are her classmates.They are good frlends. A.gym B.library的。(10分) Emma's classroom is behind the sports field,and it is next C.school hall D.student centerA.Need B.tomatoes C.puts D.have fun E.from to the student center.Ms Gao is her English teacher.Her office (B)F.Would G.kinds H.because Lreally J.large is in the teachers'building.It'sin front of the classroom building Tom lives with his grandfather.Every day his grandfatheK.are Lbut ①. reads books. Tom asks his grandfather.“Grandpa.I want toMr.Brown is an old man.He lives in a 26._______house, Lbrary Sudeot ## CymCenter rend books like(像)you. But I always forget(忘记)what Ibut he has no family. Today is a special day 27.____it's his daroom clnsSrDom read. Is reading really important "bullding个 building An Bolldingbirthday.Mr.Brown doesn't know how to spend the day.After His grandfather doesn't answer him.but soys,"Go to theTeacben Sports Field Dunlog Hal) ClastTDombreakfast, he goes to the park across 28.____his house. bulding bulding③ lake and get me a basket(篮子)of water."Tom runs to the lakeThere 29.___many chlldren playing games in the park. School Haly Scicncebuilding Musle Hal)- with a basket, but all the water lcaks out before he gets backThen Mr.,Brown has an idea. He cooks 30.____well. He (chool Gale home. His grandfather loughs and says,“You have to walkwants to make some nice food and asks the children to have 根据材料内容,选择正确答案。(5分) faster(更快地).”dinner with him.He 31.______up a notle in the park It ( )36.Emma—'s c_la.ssroom is in the classroom building Tom goes to the lake with the basket agaln.He runs fastersays,“32.____you like to have dinner with me Here is this tìme.But the basket is sill empty(空的)before he getnice food for all of you."Then Mr.Brown goes to buy all A.① B.② C.③ D.④ back home Tom says,"Sce,Grandpa,it's no use!"33._____of vegetables in the shop next to his house. He uses ( )37._____is Emma's English teacher. "Is it no use " his grandfather says."Look at the baskeL.'carrots,34. _______and other vegetables to make salad(沙 A.Helen B.Ella Tom looks at the basket and finds the basket is different. It拉).He also makes a big birtbday cake. C.Peter D.Ms Gao Is very clean,inside and out(从里到外).“It is like readingWhen the children see the notice, they all come to Mr. ( )38. There are_____ classroom buildings in Emmn's books. You may forget what you read, but when you read, you11Brown's house. They eat delicious food and they sing and dance school. be changed(会被改变),inside and out."根据短文内容,选择正确答案。(5分) is Grace.She is thirteen,too.She is in the UK with her parents. "My name is Helen.54.______We are fourteen years( )41.What does Tom's grandfather do every day She can speak English very well. But my English isn't very good. old. I like Amy because she is happy and cute. Sally is a quietA.He runs. B.He gets water. So Grace always helps me with it. person.55._____They. both have the same hobby as me.WeC. He reads books. D.He cleans the basket. I get an email from Grace this morning. Here are some often. spend time together and help each other."( )42. What Is Tom's problem(向题) photos in the emoll. In the first photo are ber family. Grace is in a 根据短文内容,将下面方框内的选项还原到文中空白处,使短文A.He doesn't run fast. blue skirt and a white T-shirt. Her father is in a black T-shirt. 内容完整、通顺,每个选项只能用一次,其中有一个选项是多余B.He forgets what he reads. Her mother is a nice woman.She is in a black hat.Grace buys the 的,(5分)C.He doesn't like reading. hat for her mother.In the next photo are Grace and her dog.The A.Here is some advice(建议).D.He doesn't like living with his grandfather. dog is her best friend.She's always happy with it. Grace and her B. Here is what one.student says.( )43. What does the underlined word"leaks" mean in cousins are in the last photo. Luey is her uncle's daughter and C.How do people make friends Chinese Tom is her aunt's son.Grace wants to come to China one day and D.Amy and Snlly are my best friends.I want to visit the UK,too.A.结冰 B.沸腾 E.They also worry about making friends,Do you have an e-friend C.蒸发 D.渗漏 F.Amy likes to talk and Sally likes to listen.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。(5分)( )44.Which of the following is TRUE about Tom (E)( )46.Li Mer and Grace are of the same age.A.He likes to swim in the lake.( )47.Li Mei is good at(擅长)English,so she often helps I'm Liu Feng.Let me tell you something about myB.He likes running in the morning.Grace. classmate Bob.C.He wants to learn from his grandfather.( )48.The man in a black T-shirt is Grace's grandfather. 56._____He is twelve years old,and we are in the sameD. He often helps his grandfather to get water.( )49.Grace buys a blue hat for her mother. class.He is an American boy. He is in Xi'an with his parents)45.回新设问写作目的What does the story want to ( )50.Tom is Grac's cousin. now.His parents are English teachers in a school.tell us (D) 57._____It's big and beautiful. There are six rooms inA.Tom is a good boy. When students go to a new school, it can be scary(可怕 'it.and a photo of his family is on the wall in the living room(客B.Old people like reading. 的).They worry about(担心)their studies.51.____But do 厅).His family like having a rest(休息)on the sofa.C.Reading can change people. not worry too much.Most of the time,students and teachers in 58._____She is only three years old. She likes playingD.It's no use geting water with a basket. the new school are kind. There are some people you like.These with her brother.She is not tidy,and her things are everywhere(C) people often like you too.52.______What makes a person a (到处).She always asks,“Where is my ball ”Hello,I'm Li MeiI'm thirteen.I have an e-friend.Her name friend 53. 59.____lt's a nice room,and it's always tidy. There isa bed, a desk,a bookcase and a green quilt(被子).In the the back of our classtoom because l am tall. My books and pencil 校的建筑布局情况并谈谈你对学枚的看法,bookcase. you can see many books. box are on it. There is a white teacher's desk in the front of tho教学楼60._____When he is free,he often gocs there to read classroom and there's a computer on the desk. There's a black 餐厅 图书馆books.He always says it's useful and fun to read books and he bag on it too.The bag is our science teacher's. 体恤has lots of things to learn. Ms Green,our class teacher,likes drawing. So there are 运动场学楼(a)根据短文内容,从方框中选出每段的首句,其中有一个选项 many nice pletures of famous people on the walls of my 办公楼是多余的。(5分) classroom.There is also a map of China on the back wall YY 校11A.He loves reading books in our school library. I like my classroom.How about you 注意:B.Jenny is Bob's sister, his parents daughter. 根据短文内容,回答下列问题。(10分) (1)短文中不能出现真实的学校名称和考生姓名;C.Bob is his first name,and his last name is Green. 66.How many students are there in Mike's class (2)短文开头已给出,不计人总词数。D.This is a picture of my family. My SchoolE.Look! This is Bob's room, 67.What's Mike's Iavourite colour This is a map of my school. Let me introduce it to jouF.His parents buy a new house.(b)根据短文内容,补全下面的语段,每空一词。(5分) 68. What are on the teacher's desk ●Bob is Liu Feng's 61._____.He is from the US and 62.with his parents in China now. 69.Who is Mike's class,teacher ●Bob is tidy, but his 63._____Jenny is not.Jenny often can't findber things●Bob is 64.__in reading books and he thinks reading books is 70.What does Mike think of his classroom 65.____and fun.(F) 得分 评卷人三、写作(15分)I'm Mike. My classroom is big and nice. There are 1B:boysand 20 girls in my class and two students share a big desk. So Ⅱ.根据要求,完成写作。(15分)there are 19 desks and 38 chairs. The desks and chairs are 71.假如下图是你学校的平面建筑示意图,请你根据所给提示。yellow.It is my favourite colour.Look! This is my desk.It is at 以My School为题,写一篇60词左右的英语短文,介绍你学参考 答 案一、语言如识运用I.1-5 ACACA1.6-10 BEFAC (b)61.classinate 62. 1cen 63.slaterI.11. IWhere is he from 64.interested 65.useful12.tallor short (F)66.There aro 38ntudonts in Mike's clnss./ 3B13. What colour students./38.14. IWe are in dilferent classes 67.Yellow./Mike's lavourite colour is yellow.15.You're welcome 68.There is a computer and a black bag on ther.16-20 BCDCB 21-25 ACABA tencher's desk./ Thete is a computer and aY.26-30 JHEK1 31-35 CFGBD black bng./A computer and a black bag.二、丙读理解 69.His class teacher is Ms Green./ Ms Green.U.(A)36-40 BDACC 70.Big and nice.(B)41-45 CBDCC 三、写作【习迈】叵文主要讲述了汤姆从爷爷那知道了读书 I.71.One possible versionz的重要性的故事. My School41.C【解析】细节理解题、根据第一段“every day This is a map of my school. Let-mehls grandfather reads books“可知、爷爷每天早 introduce it to you上读书。故选C. In the middle of the school is a big sports42 B【解析】细节理解题。根据第一段“But 1 field. The science bullding Is on the night of thealways forget what I read."可知,汤姆总是忘 sports ficld. The library is bchlnd the'science记读过的东西,故选B. buildlng.Between this building and the dining43.D【解析】词义所测题、根据第三段"But the hall is the classroom building. The gym -is inbasket is still cmpty before be gefs back front of the dining hall and the building inhome."可知,在他回到家之前.篮子还是空的, front of that is the oflce building.故leaks 表示“渗汤”、故选D. I think my school is large and beautiful. It44.C【解析】细节理解题。根据第一段“Grandpa,1 is happy for.us to study and play in it everywant to read books just like you.”可知,汤姆想 dny. I like it very much.像爷爷一样.他想向爷爷学习。故选C.45.C【解析】推理判断题。根据最后一段“Youmay forget what you read. but when you read.you'll be changed, inslde and out"可知,你可能会忘记你读过的东西,但是当你读书的时候,你会由内面外地被改变,由此可知,读书能改变人。故选C.(C)46-50 TEFFT(D)51-55 ECBDF(E)(a)56-60 CFBEA 展开更多...... 收起↑ 资源列表 黑龙江省鸡西市四校2025—2026学年度上学期期中测试卷 七年级英语(含答案).docx 黑龙江省鸡西市四校2025—2026学年度上学期期中测试卷 七年级英语(含答案).pdf