资源简介 Unit3 Celebrations单元检测卷一、阅读理解:本大题共 15 小题,共 37.5 分。AEntertaining Fall Festivals, Events and ActivitiesDuluth Fall Festival in Duluth, Georgia: Sept. 30—Oct. 2The 40th yearly end-of-summer celebration takes place in downtown Duluth on the last weekend inSeptember. This free event is run by a team of 300-plus volunteers. Attendees can wander around more than 180vendors (摊贩) selling arts and crafts or catch a show at either of the two stages with 20-plus scheduledperformances throughout the weekend. Kids can experience rides and games just for them, and anyone canenjoy the on-site carnival (嘉年华).Fall for Greenville in Greenville, South Carolina: Oct. 12—15Dozens of food and drink vendors set up for this yearly fall festival. Entry and entertainment are free, butattendees can buy Taste Tickets to try dishes prepared by local restaurants and exchange them for drinks,carnival rides and slides in the Kids' Area. Dozens of free performances are given by local and national acts onstages throughout the weekend.Albuquerque International Balloon Fiesta in Albuquerque, New Mexico: Oct. 7—15Well-known as the largest hot air balloon festival in the world, this annual autumn attraction has been aroundfor more than half a century. Attendees can enjoy activities for which they will have to pay a fee. A full scheduleof events keep attendees busy throughout each day with a series of themed balloon competitions. Additionalactivities include free live music performances, firework shows, and shopping and dining at vendors.West Coast Giant Pumpkin Regatta in Tualatin, Oregon: Oct. 21—22Tualatin draws people each October for a free festival with unique fall-themed activities. This year the eventkicks off on Saturday with a competition of a giant vegetable weigh-off. The next day starts with a 5K run toraise money for scholarships for local students. Attendees then gather on the banks of Lake Tualatin to watch thefestival's main performance: the Giant Pumpkin Competition.1.What is specially designed for children at Duluth Fall Festival A. Live music. B. Some rides. C. The carnival. D. Firework shows.2.What can Taste Tickets be used for A. Attending different festivals. B. Enjoying drinks.C. Shopping for clothes. D. Appreciating local performances.3.Which festival lasts for the shortest time A. Fall for Greenville.B. Duluth Fall Festival.C. West Coast Giant Pumpkin Regatta.D. Albuquerque International Balloon Fiesta.BIt s funny—as a writer, it s easy to share your knowledge, or your personal stories with an unknown listenerof many. You think your friends and family may not read your articles. But as I began to talk more openly aboutChinese traditions and food, I learned that they were interested, curious and really hungered for it. Their interestand curiosity grew and the culmination of their interest and curiosity was this past Spring Festival. They wouldlike to spend the Spring Festival with me. It was an inconvenient Monday. I d never had the Spring Festivalwhen anyone but my father cooked.I took the day off work in a madness of last-minute preparation. I drove 45 minutes out of town to aCantonese BBQ shop where I bought a whole roast duck (烤鸭) and watched, fascinated, as it was changed intobite sizes. I shopped at a faraway international market like a madwoman, looking for Chinese vegetables andother foods that would be new for my guests. I called my dad, asking for six-second pointers on how to makedishes I d never made. I texted him pictures of the sea fish I picked out, and the red clothing they threw on forluck.In just a few hours, I cooked a dinner of 15 dishes for six friends who cared enough about me and my cultureto come over on a cold winter Monday night to celebrate my tradition with me. We drank, ate and toasted thebeautiful night. And that night, I felt what it was to be loved for my culture as well as our food.4.What does the underlined word “culmination” mean in Paragraph 1 A. Top. B. Celebration. C. Tradition. D. Trouble.5.What did the author do in the BBQ shop A. She ate a whole roast duck.B. She took a roast duck.C. She asked to cook a duck herself.D. She took beautiful photos of the duck.6.What does the second paragraph mainly talk about A. The shops the author went to.B. The author s love of Chinese food.C. The author s preparation for dinner.D. The suggestions the author s father gave.7.What can we say about the author from the text A. She is living with her father. B. She is a madwoman.C. She is a world famous writer. D. She is proud of Chinese culture.CAncient Chinese folk (民俗的) paintings and many other art styles have been passed down fromgeneration to generation, and are still practiced in different parts of China. Here's a look at four unique Chinesefolk art forms.Chinese Opera is the traditional form of Chinese drama. According to incomplete statistics, in China thereare about more than 360 kinds of operas. The most famous ones include Peking Opera, Kunqu Opera, YuejuOpera, Yuju Opera, Sichuan Opera, Fujian Opera, Hebei opera, Huangmei Opera and so on. In total there aremore than 50, among which Peking Opera is the most popular in China.Shadow Play (皮影戏) dates back to Western Han Dynasty in Shaanxi more than 1000 years ago. Themoving figures, usually carved out from leather, are operated by folk artists, accompanied by music and singing.It is the world's first dubbed (配音的) motion picture art form, thus considered the "ancestor" of modern film.Today this art form is still popular in northern China.Paper-cutting is one of the most popular traditional decorative arts in China with a long history.Paper-cutting can be seen across China and it has even developed into different local genres (流派). They areusually used to decorate gates and windows during festivals.The Kite was invented by Chinese people. According to legend (传说), the earliest kite in China was awooden bird by Mo Di in the Eastern Zhou Dynasty. Later his student Lu Ban improved the tech and usedbamboo as material to make a kite. Today, various kite-flying activities can be found in different regions ofChina. Shandong Weifang Kite Festival is held every year and attracts lots of kite lovers and travelers.8.Which Chinese Opera is the most popular in China A. Peking Opera. B. Kunqu Opera. C. Yueju Opera. D. Yuju Opera.9.Why is Shadow Play considered the ancestor of modern film A. It has a history of more than 1000 years.B. It was operated by ancient folk artists.C. It is accompanied by music and dances on the stage.D. It is the world's first dubbed motion picture art form.10.What does the underlined word "They" in Paragraph 4 refer to?A. Popular Chinese handwriting. B. Traditional Chinese paintings.C. Paper-cutting art works. D. Different local genres.11.What is the main topic of this article A. Chinese folk art. B. Chinese folk paintings.C. Chinese operas. D. Chinese folk plays.DAdolescence is a time of growth for children, for both physical and mental development. A healthy diet isessential for teenagers not only because of their nutritional needs, but also because the foods they eat asteenagers can affect their health when they reach adulthood. Healthy eating also promotes good food habits tolast a lifetime.Teenagers need to burn more calories because their bodies are growing rapidly. According toHealthyChildren.org, adolescents need more calories each day than at any other point in their lives. In general,teenage boys need to burn 2,800 calories each day and teenage girls need to burn 2,200 (calories per day). Thesecalorific needs are even higher for teens who play sports or are otherwise very physically active.In addition, teenagers should eat foods in the right proportions. Approximately 50 to 60 percent of thecalories should come from carbohydrates (碳水化合物), HealthyChildren.org notes. Fat should make up lessthan 30 percent of a teenager's calories. These guidelines will also ensure that teenagers get enough protein,which is important because teenagers consume, on average, twice as much protein as they need,HealthyChildren.org reports.Vitamins and minerals are also critical for teenagers. Teenagers should eat a variety of foods, especiallyfruits and vegetables, to make sure that they get all of the vitamins they need. Milk is a healthier choice thansodas for most teenagers because it provides calcium and vitamins A and D and helps with making new bonesduring growth spurts (快速生长期).As teenagers mature into adulthood, they may continue some of the eating habits they developed earlier inlife. A diet high in sugar and fat can promote weight gain and poor health later in life, particularly once theteenager's metabolism (新陈代谢) slows down. A diet high in sugar can also increase a teenager's risk ofdeveloping heart disease later in life, the American Heart Association explains.12.What benefits can teenagers get from a healthy diet A. They can escape from mental suffering.B. They can grow up quickly.C. They can keep a good figure.D. They can form good eating habits.13.Who needs the highest amount of calories each day according to the passage A. A teenage girl who studies hard.B. A teenage boy who grows fast.C. A teenage boy who likes playing football.D. A teenage girl who likes playing table tennis.14.What should a person eat if he wants to promote bone growth A. Fat and eggs. B. Fruits and vegetables.C. Milk. D. Sugary drinks.15.What is the main idea of the last paragraph A. Good eating habits help teenagers avoid the risk of health problems.B. Many teenagers suffer from poor health as they age.C. Being overweight is one of the main health problems among teenagers.D. Teenagers might get ill even if they have developed good habits.二、阅读七选五:本大题共 5 小题,共 12.5 分。Leading a sustainable (可持续的) lifestyle doesn't require you to have to make great changes to your home,and this kind of transformation doesn't have to be an exhausting exercise. (16) Here are three of them.(17) By using solar energy, you will make your home far more sustainable. So long as there is sun in thesky, the solar panels atop of your house will catch the rays and then harvest them into electricity.Make changes to your water drinking habits. Have you ever thought about how many single-use plasticbottles you use a year If you should ever perform such a count, you'd find yourself well into three-figures, ormaybe even four. (18) To be truly sustainable, you've to change your water drinking habits.(19) More often than not, these types of straws are used only once before being got rid of and taking upvaluable landfill space.Reduce your transport emission (排放). If you want to be a more sustainable traveller, you should seek toreduce the carbon emissions you produce by avoiding driving. Of course, avoiding motor vehicles entirely isn'talways going to be a practical choice for you. There're, however, still things you can do to be moresustainable. (20)You have the power to make a sustainable change to your lifestyle—take the above advice and don't wasteit.A.Turn to solar energy.B.Avoid wasting valuable resources.C.The best thing you can do is cycle, walk, or run.D.Two choices you have are sharing cars and taking public transport.E.There're many easy and simple things you can do to be more sustainable.F.Another change you can make in this instance is to stop using plastic straws.G.Drinking water like this might be quick, easy and convenient, but it's not sustainable.三、完形填空:本大题共 15 小题,共 15 分。The Mid-Autumn Day is a happy time for a family reunion (团聚). But it was a different (21) after myparents and I came to America. I remember the first Mid-Autumn Day we spent here.On that morning, I smiled seeing mooncakes on the table. But then I (22) I had classes at 1:50 pm andfelt (23) . You see, there's a (24) in China for this special day but not in America. Noticing my upset, Momtried to comfort me, "We have duck at lunch, your favorite. (25) " The duck cheered me up. We had adelicious lunch, but before we (26) it was time for class. I had to put down my (27) and sat before mycomputer. I couldn't help (28) that my Mid-Autumn Day was like this—having online classes with lunchhalf-eaten. I would never (29) this in the past.At the Mid-Autumn Gala (联欢会), the scene (场景) of a family having dinner together made me (30) . Ireally missed my grandparents. Although we had (31) them in the day, it was different from a reunion. Howregretful we couldn't (32) !At midnight, I got lost in thought. The day is so important that I felt upset without a good (33) . But onsecond thoughts, although the holiday (34) , the moon was still full. (35) , although in different countries, allhearts of my family were connected. Realizing this made me filled with warmth.21.A. story B. time C. show D. symbol22.A. decided B. expected C. realized D. replied23.A. awful B. doubtful C. surprised D. tired24.A. meal B. party C. class D. holiday25.A. Moved B. Excited C. Relaxed D. Confused26.A. started B. cooked C. finished D. tidied27.A. papers B. chopsticks C. presents D. books28.A. forgetting B. confirming C. explaining D. thinking29.A. stress B. accept C. remind D. inspire30.A. cry B. chat C. recover D. understand31.A. visited B. met C. called D. welcomed32.A. show up B. hold on C. look back D. go back33.A. celebration B. tradition C. connection D. account34.A. continued B. disappeared C. changed D. returned35.A. Hopefully B. Generally C. Naturally D. Similarly四、语法填空:本大题共 10 小题,共 15 分。The Chinese Valentine's DayThe seventh day of the seventh lunar month is a Chinese festival to be connected with love in the lunarcalendar. Valentine's Day in China usually (36) (fall) in August.On the evening of the seventh day of the seventh lunar month, Niulang and Zhinü meet on (37) bridgeacross the Milky Way. If it rains that night, the rain will be the tears of Niulang and Zhinü.The story of Niulang and Zhinü seems not so romantic (38) (compare) with love stories in westernlegends. They just wait patiently on the riverbank, (39) (believe) that their love can be worth their notstaying together. Unlike St. Valentine's Day in other (40) (country), there is not so much importance ongiving chocolates, (41) (beauty) flowers and kisses. Instead, Chinese girls prepare fruits, melons and so onas offerings for Zhinü. They ask Zhinü to give them wisdom and high skills in making hand-made arts withneedles in the hope (42) finding their satisfactory husbands. On that day, people like to go to the local templeand hope to get their love and possible (43) (marry).At night, people sit outdoors to observe the stars (44) (happy). Some old people say that if you stand undera vine (葡萄藤), you can probably overhear (45) Niulang and Zhinü are talking about.五、应用文写作(满分 15 分)假设你是班长李华,班级计划在本周五下午 4 点举办“高一上学期结业庆祝派对”(地点:本班教室),需邀请外教 Peter参加。请你写一封邀请信,内容包括:1.说明邀请目的(感谢外教支持,共庆学期收获);2.介绍活动流程(才艺展示、游戏互动、分享零食);3.表达期待与感谢,注明回复班级邮箱确认。要求:80-100 词,格式正确,语言得体,使用本单元所学相关词汇。Dear Peter,————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————Li Hua六、任务型读写:(满分 25 分)A light rain was falling as my sister Jill and I ran out of the shop, eager to get home and play with thepresents that our parents had prepared for us and our baby sister, Sharon. Across the street from the shop wasa gas station where the Greyhound bus stopped, which was closed for New Year, but I saw a family standingoutside the locked door, gathering closely together under the narrow overhang in an attempt to keep dry. Iwondered briefly why they were there but then forgot about them as I raced to keep up with Jill.Once we got home, there was little time to enjoy our presents. We had to go off to our grandparents' housefor our annual family dinner. As we drove down the highway through town, I noticed that the family was stillthere, standing outside the closed gas station.My father was driving very slowly down the highway. The closer we got to the turnoff(岔道) for mygrandparents' house, the slower the car went. Suddenly, my father made a U-turn in the middle of the road andsaid that he couldn't stand(容忍) it. "What " asked my mother. "It's those people back there at the station,standing in the rain. They've got children. It's New Year. I can't stand it."When my father pulled into the service station, I saw that there were five of them: the parents and threechildren—two girls and a small boy, who were getting wet standing there. My father rolled down his "HappyNew Year," he said."Thanks. You, too," the man replied. He was very tall and had to bend slightly to look into the car. Jill,Sharon, and I looked at the children, and they looked back at us."You waiting on the bus " my father asked. The man said that they were. They were going to Birmingham,where he had a brother and chances of a job. Knowing the bus wouldn't come along for several hours, myfather invited them to our home to shelter from the rain.注意:(1)所续写短文的词数应为 150 左右;(2)续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:The man thought about it for a moment, but then refused.————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————Paragraph 2:When we got out of the car at our house, the three children ran through the front door happily.————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————答案和解析【解析】1~3. 本文是应用文。文章主要介绍了一些秋季活动。1. 根据 Duluth Fall Festival in Duluth, Georgia: Sept. 30—Oct. 2 部分中的“Kids can experience rides and gamesjust for them, and anyone can enjoy the on-site carnival (嘉年华).(孩子们可以体验乘骑和游戏,任何人都可以享受现场嘉年华)”可知,德卢斯秋季节特别为孩子们设计了一些乘骑项目,故选 B。2. 根据 Fall for Greenville in Greenville, South Carolina: Oct. 12—15部分中的“attendees can buy Taste Tickets totry dishes prepared by local restaurants and exchange them for drinks, carnival rides and slides in the Kids' Area.(参加者可以购买品尝票,尝试由当地餐馆准备菜肴,并交换饮料,嘉年华游乐设施和幻灯片在儿童区。)”可知,品尝票可以用来享受饮料。故选 B。3. 根据第一个活动的时间“Sept. 30—Oct. 2(9 月 30-10 月 2 日)”,第二个活动的时间“Oct. 12—15(10月 12-15 日)”,第三个活动的节目“Oct. 7—15(10 月 7-15 日)”和第四个活动的时间“Oct. 21—22(10月 21-22 日)”可知,West Coast Giant Pumpkin Regatta 这个活动持续时间最短,只有两天,故选 C。4~7. 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者除夕之夜在国外为朋友们准备了中国菜,让他们感受了中国传统节日的氛围,作者也因此感受到了他人对祖国的文化和食物的喜爱。4. 词义猜测题。根据第一段中“But as I began to talk more openly about Chinese traditions and food, I learned thatthey were interested, curious and really hungered for it.”可知,她发现朋友很感兴趣,且这种兴趣在增长,并在春节时达到了顶峰。由此可推知,culmination 意为“顶峰”。故选 A 项。5. 细节理解题。根据第二段中“I drove 45 minutes out of town to a Cantonese BBQ shop where I bought a wholeroast duck (烤鸭) and watched, fascinated, as it was changed into bite sizes.”可知,作者在一家广东烧烤店买了一只烤鸭。故选 B 项。6. 段落大意题。根据第二段内容尤其是提到的动作“took the day off, drove, bought, picked out”等动词可知,本段描述作者准备晚餐的过程。故选 C 项。7. 推理判断题。根据本文最后两句“We drank, ate and toasted the beautiful night. And that night, I felt what it wasto be loved for my culture as well as our food.”以及纵观全文可知,除夕,作者在国外为朋友们准备了中国菜,让他们感受到了中国传统节日的氛围。作者也因此感受到了他人对祖国的文化和食物的喜爱。所以作者应该是对中国文化感到自豪,故选 D 项。8~11. 本文讲述了中国四种独特的民间艺术:中国戏曲、皮影戏、剪纸和风筝。8. 根据文章第二段中 In total there are more than 50, among which Peking Opera is the most popular in China.(总共有 50 多个,其中京剧在中国是最受欢迎的。)可知,京剧在中国最受欢迎。故选 A。9. 根据文章第三段 It is the world's first dubbed (配音的) motion picture art form, thus considered the "ancestor" ofmodern film.(它是世界上第一部配音电影艺术形式,因此被认为是现代电影的“鼻祖”。)可知,皮影戏被认为是现代电影的鼻祖,因为它是世界上第一部配音电影艺术形式。故选 D。10. 根据第四段划线处前的 Paper-cutting can be seen across China and it has even developed into different localgenres (流派).(剪纸在全中国都可以看到,甚至发展成不同的地方流派)可知,该段主要讲述了剪纸艺术,剪纸通常在节日期间被用来装饰大门和窗户。因此推测 they 代指“剪纸艺术”,故选 C。11. 阅读全文以及第一段 Here's a look at four unique Chinese folk art forms 可知,本文讲述了中国四种独特的民间艺术:中国戏曲、皮影戏、剪纸和风筝。故选 A。12~15.本文从几方面谈论健康饮食对青少年的重要性。12. 根据第一段 Healthy eating also promotes good food habits to last a lifetime.(健康的饮食也促进良好的饮食习惯持续一生。)可知,健康的饮食可以促进他们养成良好的饮食习惯。故选 D。13. 根据第二段 These calorific needs are even higher for teens who play sports or are otherwise very physicallyactive.(这些热量需求对于从事运动或其他体力活动的青少年来说更高。)可推知,喜欢踢足球的十几岁男孩每天需要的热量最多。故选 C。14. 根据倒数第二段 Milk is a healthier choice than...making new bones during growth spurts (快速生长期).(对大多数青少年来说,牛奶比苏打水更健康,因为牛奶能提供钙和维生素 A 和 D,在快速成长期间有助于生成新骨骼。)可知,如果一个人想促进骨骼生长,应该喝牛奶。故选 C。15. 根据最后一段内容可知,随着青少年进入成年期,他们可能会延续早年养成的一些饮食习惯。高糖分和高脂肪的饮食会促进体重增加和日后的健康状况恶化,尤其是青少年的新陈代谢减缓时。美国心脏协会解释说,高糖饮食也会增加青少年晚年患心脏病的风险。 可推知,最后一段主要讲述良好的饮食习惯有助于青少年避免健康问题。故选 A。【七选五】这是一篇说明文。文章主要介绍三种可持续的生活方式:转向太阳能;停止使用塑料吸管和减少运输排放。16. 根据上文 Leading a sustainable (可持续的) lifestyle doesn't require you to have to make great changes to yourhome, and this kind of transformation doesn't have to be an exhausting exercise. 过一种可持续的生活方式并不要求你必须对你的家做出巨大的改变,这种改变也不一定是一种令人筋疲力尽的运动。可知空格处有很多简单易做方法。选项 E.There're many easy and simple things you can do to be more sustainable.有很多简单易行的事情可以让你更具可持续性。符合语境,故选 E。17. 根据下文By using solar energy, you will make your home far more sustainable. So long as there is sun in the sky,the solar panels atop of your house will catch the rays and then harvest them into electricity.通过使用太阳能,你的家会更可持续。只要天空中有太阳,你房子顶上的太阳能电池板就会吸收光线,然后将其转化为电能。可知空格处使用太阳能。选项 A.Turn to solar energy.转向太阳能。与下文是总分关系,故选 A。18. 根据上文 If you should ever perform such a count, you'd find yourself well into three-figures, or maybe even four.如果你真的要做这样的数数,你会发现自己已经数到三位数,甚至四位数了。可知这种饮水习惯,会造成大量的塑料瓶,会污染环境,所以空格处是改变这样的饮水习惯。选项G.Drinking water like this might be quick,easy and convenient, but it's not sustainable.像这样的饮用水可能快捷、方便,但不可持续。符合语境,故选 G。19. 根据下文 More often than not, these types of straws are used only once before being got rid of and taking upvaluable landfill space.这些类型的吸管在被清除并占用宝贵的垃圾填埋场之前只使用一次。可知空格处与塑料吸管有关;选项 F.Another change you can make in this instance is to stop using plastic straws(. 在这种情况下,你可以做的另一个改变是停止使用塑料吸管。)符合语境,故选 F。20. 根据上文 Of course, avoiding motor vehicles entirely isn't always going to be a practical choice for you. There're,however, still things you can do to be more sustainable.当然,完全避免使用机动车辆对你来说并不总是一个实际的选择。然而,你仍然可以做一些事情来保持可持续性。可知减少排放的方法那就是尽量选择乘坐公共交通工具。选项 D.Two choices you have are sharing cars and taking public transport.你有两个选择:共用汽车和乘坐公共交通工具。符合语境,故选 D。【完型填空】一篇记叙文。文章主要讲述了中秋节是一个阖家团圆的快乐日子,但作者和父母来到了美国后,中秋节无法和祖父母团圆,没有假期,连午餐也没吃完,作者觉得很沮丧。21. 句意:但我和父母来到美国后,情况就不同了。A. story 故事,情况;B. time 时间;C. show 展示;D. symbol符号。根据后文“after my parents and I came to America.”可知,此处指情况有所不同,应用 different story。故选 A。22. 句意:但是后来我意识到我下午 1:50 有课,感觉糟透了。A. decided 决定;B. expected 期待;C. realized意识到;D. replied 回答。根据后文“I had classes at 1:50 pm”可知,作者意识到自己下午有课。故选 C。23. 句意同上。A. awful 糟糕的;B. doubtful 怀疑的;C. surprised 惊讶的;D. tired 疲惫的。根据后文“Noticingmy upset”可知,作者感觉糟糕。故选 A。24. 句意:你看,在中国有一个假期来庆祝这个特殊的日子,但在美国没有。A. meal 餐;B. party 派对;C. class班级;D. holiday 假日。结合常识,中国中秋节会放假来庆祝,而美国不会放假。故选 D。25. 句意:我们午餐吃鸭子,你最喜欢的。激动吗?A. Moved 感动的;B. Excited 激动的;C. Relaxed 放松的;D. Confused 困惑的。根据后文“The duck cheered me up.(这只鸭子使我高兴起来)”可知,鸭子让作者兴奋激动,故选 B。26. 句意:我们吃了一顿美味的午餐,但还没吃完就该上课了。A. started 开始;B. cooked 烹饪;C. finished结束;D. tidied 整理。根据后文“with lunch half-eaten”可知,午餐没吃完就要去上课了。故选 C。27. 句意:我不得不放下筷子,坐在电脑前。A. papers 纸;B. chopsticks 筷子;C. presents 礼物;D. books 书。根据后文“and sat before my computer”可知,要上课了,作者不得不放下筷子,坐在电脑前。故选 B。28. 句意:我不禁想到我的中秋节就是这样——午餐吃了一半还在网上上课。A. forgetting 忘记;B. confirming确认;C. explaining 解释;D. thinking 思考,想到。根据后文“that my Mid-Autumn Day was like this”可知,作者不禁想到自己的中秋节就是这样了,故选 D。29. 句意:在过去,我绝不会接受这样的事。A. stress 强调;B. accept 接受;C. remind 提醒;D. inspire 鼓舞。上文提到作者在美国过中秋节,没有假期,午餐吃了一半还在网上上课,所以换了过去,作者绝不会接受这样的事情。故选 B。30. 句意:在中秋晚会上,一家人在一起吃饭的场景让我哭了。A. cry 哭泣;B. chat 闲聊;C. recover 恢复;D. understand 理解。根据后文“I really missed my grandparents.(我真的很想念我的祖父母)”可知,作者想念祖父母,所以一家人在一起吃饭的场景让自己哭了。故选 A。31. 句意:虽然我们白天与他们打过电话,但这与团聚不同。A. visited 拜访;B. met 遇见;C. called 打电话;D. welcomed 欢迎。根据第一段“after my parents and I came to America”可知,家人分割开了,只能打电话。故选 C。32. 句意:我们不能回去真是太遗憾了!A. show up 出现;B. hold on 稍等;C. look back 回顾;D. go back 回去。根据上文“How regretful we couldn't”可知,此处指回家,回到祖父母身边。故选 D。33. 句意:这一天太重要了,没有好好庆祝一下我感到心烦意乱。A. celebration 庆祝;B. tradition 传统;C.connection 连接;D. account 账户。根据上文“The day is so important that I felt upset without a good”可知,此处指庆祝中秋节,应用 celebration,故选 A。34. 句意:但转念一想,虽然节日变了,月亮还是圆的。A. continued 继续;B. disappeared 消失;C. changed改变;D. returned 返回。结合上文可知,作者他们如今身处美国,过节的方式变了。故选 C。35. 句意:同样地,虽然身处不同的国家,但我家人的心是相通的。A. Hopefully 希望地;B. Generally 通常;C. Naturally 自然地;D. Similarly 相似。根据后文“although in different countries, all hearts of my family wereconnected. Realizing this made me filled with warmth.”可知,虽然节日变了,月亮还是圆的,同样地,虽然身处不同的国家,但家人的心是相通的。故选 D。【语法填空】36.根据 usually 可知,此处应用一般现在时,主语是 Valentine's Day in China,是第三人称单数,因此谓语动词要用第三人称单数。故填 falls。37.空格后是可数名词单数 bridge,此处表示泛指,且 bridge 的发音以辅音音素开头,应用不定冠词 a 修饰,故填 a。38.句子的谓语动词是 seems,且 The story of Niulang and Zhinü 与 compare 之间是逻辑上的动宾关系,应用动词-ed 形式表被动。故填 compared。39.句子的谓语动词是 wait,且 They 与 believe 之间是逻辑上的主谓关系,因此用动词-ing 形式作状语。故填believing。40.country 为可数名词,且空前有 other 修饰,因此这里用名词的复数形式。故填 countries。41.空处修饰名词 flowers,在句中作定语,故应用形容词。名词 beauty的形容词形式为 beautiful。故填 beautiful。42.固定短语 in the hope of“抱着……的希望”。故填 of。43.marry 嫁娶,动词。根据形容词 possible 可知,此处填名词。marry 的名词形式为 marriage。故填 marriage。44.分析句子结构可知,空处修饰动词 observe 作状语,要用副词形式。形容词 happy 的副词是 happily。故填 happily。45.分析句子结构可知,空处引导宾语从句,且在从句中作介词 about 的宾语,意为“……的事情”,要用连接词 what。故填 what。【应用文】参考范文Dear Peter,I'm Li Hua, the monitor of our class. I'm writing to invite you to attend our "Senior One First SemesterCompletion Celebration Party".The party will be held in our classroom at 4 p.m. this Friday. We have prepared a variety of activities for thiscelebration. First, there will be talent shows where students will perform singing, dancing and other wonderfulprograms. Then, we will have some interesting games for everyone to participate in, which can help us relax and havefun together. Besides, we will also share some delicious snacks.We really hope you can come and join us. Your presence will surely make the party more special. If you cancome, please reply to our class email to confirm.Li Hua【读后续写】参考范文Paragraph 1:The man thought about it for a moment, but then refused. He said he didn't want to put us to any bother. Myfather explained that the rain would last long and our house was near the station. After my parents' strong persuasion,he finally agreed and thanked us all the time. They climbed into the car. They had no luggage, only the clothes theywere wearing. Once they settled in, my father looked back over his shoulder handing them some tissues to wipe therainwater from their faces.Paragraph 2:When we got out of the car at our house, the three children ran through the front door happily. My mothernoticed all their clothes were wet, so she found some of ours for them to change. Jill and I decided to share our NewYear presents with the children. One of the girls chose Jill's doll and immediately hugged it to her breast. When therain stopped, my father drove them to the station. As we drove away, I watched out the window as long as I could,looking back at their happy faces. That was the day when Jill and I learned the joy of making others happy. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit3单元检测卷.pdf 答案.pdf