Unit 2 We're Family!(含答案详解)-【新情境新趋势】2025年秋人教版七年级英语单元过关测试卷

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 2 We're Family!(含答案详解)-【新情境新趋势】2025年秋人教版七年级英语单元过关测试卷

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
【新情境新趋势】2025年秋七年级英语单元过关测试卷
Unit 2 We're Family!
(时间:70分钟 满分:90分)
一、语法选择(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
Peppa is a little pig. Many people know her name because they can see her on TV. Peppa has a big family.
Peppa wears a red dress. She 1 many friends. Peppa’s brother George is in a blue shirt. 2 favourite toy is a dinosaur (恐龙). He and his sister like 3 together. Daddy Pig is an engineer (工程师). 4 is his shirt It is green. He loves sitting 5 the sofa and watching TV. He doesn’t like doing 6 . Mummy Pig works on her computer. She wears 7 orange dress. She 8 very nice. Grandpa Pig is in purple and Granny Pig is in pink.
Peppa loves visiting her grandparents 9 granny Pig always makes delicious cakes! They have two tree 10 . Peppa enjoys playing in them.
Peppa has a happy family. She loves her family very much.
1.A.having B.has C.have
2.A.He B.Him C.His
3.A.playing B.play C.plays
4.A.What colors B.What color C.How color
5.A.from B.at C.in
6.A.sport B.sports C.sporting
7.A.an B.a C.the
8.A.am B.are C.is
9.A.so B.because C.but
10.A.houses B.house C.house’s
二、完形填空择(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
Susan is my cousin. She is my 11 daughter.
Susan’s father and mother 12 doctors in a hospital. Susan’s mother is friendly. She 13 very hard. She is kind to the patients (病人) in the hospital and they all like 14 . Susan’s father is tall 15 handsome. He likes 16 and he usually reads different books at night before bed. Susan’s family has a big house. There are six 17 in it. They are two bedrooms, a living room, a bathroom, a kitchen and a study. And there is a nice garden in front of the house. My grandparents’ house is next 18 their house. They are very old and they 19 work. They like gardening. On weekends, I often visit my grandparents and play football with Susan. We have 20 good time.
11.A.aunt B.aunt’s C.friend D.friend’s
12.A.are B.is C.am D.be
13.A.work B.works C.eat D.eats
14.A.him B.he C.her D.she
15.A.so B.but C.because D.and
16.A.reading B.read C.taking D.take
17.A.parks B.park C.rooms D.room
18.A.of B.to C.with D.for
19.A.does B.doesn’t C.do D.don’t
20.A.the B.an C.a D./
三、阅读理解(本大题共15小题,每小题2分,共30分)
A
Hello, everyone. My name is Dale Smith. I’ll introduce my family to you.
21.Where are the Smiths from
A. B. C.
22.According to the family tree, Bob is my ________.
A.brother B.cousin C.uncle
23.新考法·单词还原题What is the word for
A.Information B.Hobbies C.Pages
24.What kind of pets do Tom and Jenny have
A.The bird. B.The cat and the bird. C.The bird and the dog.
25.新考法·辨别事实与观点Which statement is TRUE (真实的)
A.Judy has three sons.
B.We can call Linda Miss Smith.
C.The Smiths like doing sports on the weekend.
B
Do you have a foreign (外国的) uncle Yes, I do! Here is his information.
My uncle is Scott Green. He is from the UK. He is a businessman in China. He is strong and has big brown eyes. And my aunt Her name is Amy. She is tall and has big eyes.
They have two daughters, Jenny and Kelly. They are 13. They can speak English and Chinese. Jenny has long hair and she likes pandas and apples. Kelly has a small nose and she likes vegetables.
My uncle and his family often have milk and bread for breakfast. They do exercise in the morning and go for a walk in the evening.
26.The writer (作者) starts the passage by (通过) ________.
A.asking a question B.giving a number C.showing a picture D.telling a story
27.Where is Scott from
A.China. B.Canada. C.The US. D.The UK.
28.新考法·推断文章大意Which is the main (主要的) idea of Paragraph 3
A.The writer’s uncle. B.The writer’s aunt. C.Scott’s cousins. D.Scott’s daughters.
29.What do Scott and his family have for breakfast
A.Eggs. B.Tofu. C.Bread. D.Noodles.
30.新考法·推断文章结构The structure (结构) of the passage is ________ . (①= Paragraph 1,……)
A. B. C. D.
C
配对阅读。左栏是关于5个家庭成员的介绍,从右栏中找出最匹配的人物。
31 My mother is a teacher. She is 36 years old. She is from China but her students are Americans. 32 My sister is a student in a middle school. She is fourteen. She likes English and she is good at it. 33 My mother is a housewife (家庭主妇). She can cook nice food. We love her. 34 My father is nice to me. He likes playing games with me. I like my father. 35 My grandpa is old. His hair is grey (花白的). He likes writing. He is a great writer. A.Mr. Miller writes many funny stories. Children like reading his books. He is very happy because he can do something for the kids.B.Grace is a good student at school. She can speak English well. She wants to go to the UK one day.C. Julie is a good mother. She doesn’t go to work. She cooks nice food for her children.D.Bob is 42 years old. He likes playing games with his children. He thinks it’s important to be with his kids.E. Jane works in a school. She teaches American students Chinese. She is a nice teacher. If you need any help, you can go and meet her in the school. Her telephone number is 13715933222.F. Jenny is my new friend. Her last name is Smith. She is from America. She is now learning Chinese in Shanghai.G. Linda is a housewife, but she is not very good at cooking. She goes to a cooking class on weekends.
四、短文填空 (本大题共10小题,每小题1.5分,共15分)
请从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为多余项。
do she read a from pet be for name and look boy
Hello! My name is Anna. I’m thirteen and I come 36 the USA.I have 37 big family.
My grandparents live with us. They are 70 years old. They often 38 sports in the morning. Sometimes they go for a walk in the park after dinner. Let’s 39 at the two photos of my grandparents. The first one is a black-and-white photo. They are young 40 they look happy in it. The second one is a color photo. There are three people in it. They 41 my grandparents and my father.
Now my parents have three children. They are my brother Tim, my sister Cindy and me. Tim is only 3 years old. Cindy is a seven-month-old baby. My father has a sister and 42 name is Olivia. My mother has two brothers. Their 43 are Richard and William. They like 44 books when they have time.
I have a 45 called Phil. He is a dog. He is brown. He is in my family too. I love my family!
五、读写综合 (本大题分为A、B两部分,共25分)
A. 回答问题(本题共5小题,每小题2分,共10分)
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答五个问题,并将答案写在横线上。要求所写答案语法正确、信息完整切题。
There is a photo on Becky’s desk. It is a photo of her family. There are four people in it. All of them are smiling happily. The handsome man on the right is Becky’s father. He is thirty-eight years old. He is a doctor. He likes fishing. He spends some time going fishing by the sea on his holidays. The beautiful woman next to him is Becky’s mother. She is thirty-seven years old. She can speak English well. She is an English teacher at a middle school. There is a boy and a girl in the photo. They are Becky and her brother. Now, Becky is twelve years old and her brother is two years older than her. She wears a pink dress. It’s her favourite colour. She enjoys reading funny stories. They always make her feel happy. When she reads, she always can’t help laughing. Her brother is beside her. He can play basketball and football. He loves sports very much and he is on the school basketball team. Becky and her brother are in the same school, but they are in different grades. They go to school and go home together every day. This is Becky’s family, it’s small but happy.
46.How many people are there in Becky’s family
_______________________________________________
47.What does Becky’s father do
________________________________________________
48.Where does Becky’s mother work
________________________________________________
49.How old is Becky’s brother
________________________________________________
50.Who does Becky go to school with
________________________________________________
B. 书面表达(本题15分)
假如你是李欣,也带了一张全家福照片,在英语课上要介绍自己和父母、妹妹的情况。请根据思维导图完成短文写作,词数60左右。注意:须包含所有提示要点,可适当发挥;不能照抄原文;开头和结尾部分内容已给出,不计入总词数。
父母、妹妹和我
介绍全家福照片 父母的年龄和职业你和妹妹的爱好…… 个人情感:我爱我家,……
Hello, everyone! My name is Li Xin. Here is my family photo. There are__________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.B 2.C 3.A 4.B 5.C 6.B 7.A 8.C 9.B 10.A
【导语】本文介绍了小猪佩奇的家庭成员及其日常生活。
1.句意:她有很多朋友。
having现在分词;has动词第三人称单数;have动词原形。主语是She,谓语动词用第三人称单数。故选B。
2.句意:他最喜欢的玩具是恐龙。
He主格代词;Him宾格代词;His形容词性物主代词。空处修饰名词favourite toy,用形容词性物主代词。故选C。
3.句意:他和姐姐喜欢一起玩。
playing动名词;play动词原形;plays动词第三人称单数。like doing sth“喜欢做某事”,空处用动名词作宾语。故选A。
4.句意:他的衬衫是什么颜色?
What colors错误形式;What color什么颜色;How color错误搭配。询问颜色,用疑问词组What color。故选B。
5.句意:他喜欢坐在沙发上看电视。
from从;at在;in在……里面。sit in the sofa“坐在沙发上”。故选C。
6.句意:他不喜欢做运动。
sport运动,单数;sports复数;sporting现在分词。do sports“做运动”,固定搭配。故选B。
7.句意:她穿着一件橙色连衣裙。
an一个,表泛指,用于元音音素开头单词前;a一个,表泛指,用于辅音音素开头单词前;the表特指。此处泛指一件橙色连衣裙,orange是元音音素开头的单词,用an修饰。故选A。
8.句意:她非常友善。
am主语是I;are主语是复数或第二人称;is主语是第三人称单数。主语是She,be用is。故选C。
9.句意:佩奇喜欢拜访祖父母,因为猪奶奶总是做美味的蛋糕!
so所以;because因为;but但是。空后句是前句的原因,用because引导原因状语从句。故选B。
10.句意:他们有两座树屋。
houses房子,名词复数;house名词单数;house’s名词所有格。two后跟名词复数形式。故选A。
二、
11.B 12.A 13.B 14.C 15.D 16.A 17.C 18.B 19.D 20.C
【导语】本文介绍了Susan的家庭情况,包括她的父母职业、家庭住房以及周末活动等。
11.句意:她是我姑姑的女儿。
aunt姑姑;aunt’s姑姑的;friend朋友;friend’s朋友的。根据“Susan is my cousin.”可知,表妹是姑姑的女儿,且用所有格修饰名词daughter,故选B。
12.句意:Susan的父母是医院的医生。
are复数形式;is单数形式;am仅用于主语是I,be动词原形。主语“father and mother”是复数,谓语动词用复数形式are,故选A。
13.句意:她工作非常努力。
work工作,动词原形;works工作,动词三单;eat吃,动词原形;eats吃,动词三单。根据“hard”可知是工作努力,且主语“She”是第三人称单数,谓语动词用三单形式,故选B。
14.句意:她在医院里对病人很友善,他们都喜欢她。
him他,宾格;he他,主格;her她,宾格;she她,主格。like后接宾语,用宾格,且指代“Susan’s mother”用her,故选C。
15.句意:Susan的父亲又高又帅。
so所以;but但是;because因为;and然后。tall和handsome是并列关系,用and连接,故选D。
16.句意:他喜欢阅读,晚上睡前常读不同的书。
reading阅读,动名词;read阅读,动词原形;taking拿,动名词;take拿,动词原形。根据“usually reads different books”可知喜欢读书,且like doing“喜欢做某事”,故选A。
17.句意:里面有六个房间。
parks公园,复数;park公园,单数;rooms房间,复数;room房间,单数。根据“Susan’s family has a big house.”可知家里的房间,且six修饰复数rooms,故选C。
18.句意:我祖父母的房子紧挨着她家。
of……的;to到;with和;for为了。next to是固定搭配,表示“紧挨着”,故选B。
19.句意:他们年纪大了,不再工作。
does三单,肯定形式;doesn’t三单,否定形式;do复数,肯定形式;don’t复数,否定形式。根据“They are very old”可知他们不工作,且主语“They”是复数,否定用don’t,故选D。
20.句意:周末我常去看祖父母,和Susan踢足球,我们玩得很开心。
the定冠词,表示特指;an不定冠词,且用于元音音素前;a不定冠词,且用于辅音音素前;/零冠词。have a good time是固定搭配,表示“玩得开心”,故选C。
三、
21.C 22.C 23.B 24.C 25.C
【导语】本文介绍了史密斯一家的信息。
21.细节理解题。根据“the UK”可知,他们来自英国。故选C。
22.推理判断题。根据家谱可知,Taylor是“我”妈妈,她和Bob是兄妹,所以Bob是“我”的舅舅。故选C。
23.推理判断题。根据“John: swimming; Taylor: playing the guitar; Mike: drawing; Jenny: reading”可知,这些都属于爱好。故选B。
24.细节理解题。根据“Pets”的相关内容可知,Jenny有一只狗狗,Tom有一只鹦鹉。故选C。
25.细节理解题。根据“Weekend Fun”的相关内容可知,骑行和球类运动都在其中,表明他们在周末时喜欢运动。故选C。
26.A 27.D 28.D 29.C 30.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的外国叔叔Scott Green及其家人的基本信息,包括国籍、职业、外貌、爱好和生活习惯等。
26.细节理解题。根据“Do you have a foreign (外国的) uncle Yes, I do!”可知,作者通过提出一个问题开启文章。故选A。
27.细节理解题。根据“My uncle is Scott Green. He is from the UK.”可知,斯科特来自英国。故选D。
28.主旨大意题。根据“They have two daughters, Jenny and Kelly. They are 13... Jenny has long hair... Kelly has a small nose...”可知,该段主要介绍斯科特的女儿们。故选D。
29.细节理解题。根据“My uncle and his family often have milk and bread for breakfast.”可知,他们早餐吃面包。故选C。
30.篇章结构题。第1段通过提问引出“有外国叔叔”这一话题;第2段介绍叔叔Scott和婶婶Amy的信息;第3段介绍叔叔的两个女儿;第4段介绍叔叔一家的早餐和日常活动习惯。由此可知文章结构为①总起引出话题,②③④分别介绍不同家庭成员及生活习惯,即“总—分”结构。故选C。
31.E 32.B 33.C 34.D 35.A
【导语】本文是根据五位家庭成员的介绍,匹配对应的人物。
31.根据“My mother is a teacher. She is 36 years old. She is from China but her students are Americans.”可知,这里是一位教美国学生中文的老师,选项E“简在一所学校工作。她教美国学生中文。她是一位好老师。”符合。故选E。
32.根据“My sister is a student in a middle school. She is fourteen. She likes English and she is good at it.”可知,这里是一位擅长英语的中学生,选项B“格蕾丝在学校是个好学生。她英语说得很好。她希望有一天能去英国。”符合。故选B。
33.根据“My mother is a housewife. She can cook nice food. We love her.”可知,这里是一位擅长做饭的家庭主妇,选项C“朱莉是一位好母亲。她不上班。她为孩子们做美味的食物。”符合。故选C。
34.根据“My father is nice to me. He likes playing games with me. I like my father.”可知,这里是一位喜欢和孩子玩游戏的父亲,选项D“鲍勃42岁了。他喜欢和他的孩子们玩游戏。他认为和孩子在一起很重要。”符合。故选D。
35.根据“My grandpa is old. His hair is grey. He likes writing. He is a great writer.”可知,这里是一位喜欢写作的作家,选项A“米勒先生写了很多有趣的故事。孩子们喜欢读他的书。他很高兴,因为他能为孩子们做些事情。”符合。故选A。
四、
36.from 37.a 38.do 39.look 40.and 41.are 42.her 43.names 44.reading 45.pet
【导语】本文以第一人称视角,介绍了Anna的家庭构成,包括祖父母、父母、兄弟姐妹、亲属及宠物,展现了其家庭生活场景。
36.句意:我十三岁,来自美国。根据“I’m thirteen and I come…the USA”可知,此处考查come from,表示“来自……”。故填from。
37.句意:我有一个大家庭。根据“I have…big family”可知,此处表示“一个大家庭”,big是以辅音音素开头的单词,应用不定冠词a修饰。故填a。
38.句意:他们经常在早上做运动。根据“They often…sports in the morning”可知,此处考查do sports,表示“做运动”,主语They是复数,且时态为一般现在时,动词用原形。故填do。
39.句意:让我们看看我祖父母的两张照片。根据“Let’s…at the two photos of my grandparents”可知,此处考查look at,表示“看……”,Let’s后接动词原形。故填look。
40.句意:他们很年轻,而且在照片里看起来很开心。根据“They are young…they look happy in it”可知,“年轻”和“看起来开心”是并列关系,应用连词and连接。故填and。
41.句意:他们是我的祖父母和父亲。根据“They…my grandparents and my father”可知,此处缺少系动词,主语They是复数,时态为一般现在时,应用are。故填are。
42.句意:我爸爸有一个妹妹,她的名字叫Olivia。根据“My father has a sister and…name is Olivia”可知,此处指“爸爸妹妹的名字”,应用形容词性物主代词her修饰名词name。故填her。
43.句意:他们的名字是Richard和William。根据“Their…are Richard and William”可知,此处指“两个人的名字”,应用name 的复数形式names。故填names。
44.句意:他们有时间的时候喜欢看书。根据“They like…books when they have time”可知,此处考查like doing sth,表示“喜欢做某事”,应用read的动名词形式reading。故填reading。
45.句意:我有一只宠物,名叫Phil。根据“I have a…called Phil. He is a dog”可知,狗属于宠物,此处应用pet,空前有a修饰,用单数形式。故填pet。
五、A.
46.There are four people in Becky’s family. 47.He is a doctor. 48.She works at a middle school. 49.He is fourteen years old. 50.Becky goes to school with her brother.
B.例文:
Hello, everyone! My name is Li Xin. Here is my family photo. There are four people in it—my parents, my sister and me.
My father is 40 and he’s a driver. My mother is 38, and she works as a nurse. My sister and I love different things. I like reading storybooks, and she enjoys drawing cartoons. We often play together after school. I love my family so much. It always makes me feel warm and happy!
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览