资源简介 吉林省长春市长春外国语学校2024-2025学年八年级上学期期末英语试题一、I. 单项选择(10分)。从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。1.(2024八上·朝阳期末)—Hey, Nancy! Do you know ________ boy with glasses over there —Yes. He is my cousin, ________ outgoing boy.A.the; the B.the; an C.a; the D.a; an2.(2024八上·朝阳期末)—The winter vacation is around the corner. I'm planning to do ________.—Yes, ________ hopes to relax after a busy term.A.something relaxing; anybody B.everything relaxing; everybodyC.something relaxing; everybody D.everything relaxed; anybody3.(2024八上·朝阳期末) you are, mistakes you'll make.A.The more careful; the fewer B.The more carefully; the lessC.The more careful; the less D.The more careless; the fewer4.(2024八上·朝阳期末)________ problems, we need to face them first and then ________ our best.A.To solve; try B.Solve; tryC.Solving; to try D.Solved; to try5.(2024八上·朝阳期末)—________ can I get the phone if I place an order today —In about three days, sir.A.How far B.How long C.How soon D.How often6.(2024八上·朝阳期末)You won't get stronger and healthier ________ you take more exercise.A.unless B.if C.because D.so that7.(2024八上·朝阳期末)Thanksgiving, which falls ________ the fourth Thursday in November in the US, is a time to give thanks ________ food in autumn and other good things people enjoy in life.A.in; to B.in; for C.on; for D.on; to8.(2024八上·朝阳期末)I want to take a trip to Beijing tomorrow. Can you help me ________ when the train will leave A.come out B.find out C.bring out D.care about9.(2024八上·朝阳期末)—How do you like your school —It's a good place for us to ________ ourselves for the future.A.promise B.serve C.advice D.prepare10.(2024八上·朝阳期末)—You'd better not eat too much sugar. It's bad for your teeth.—_________.A.Yes, I'd love to B.Not at allC.Never mind D.Thanks for your advice二、II. 完形填空(15分)(2024八上·朝阳期末)Dear Tina,I'm writing to tell you my favourite season—spring. As a Chinese saying goes, "The whole year's work starts with 11. ." For our Chinese, spring means the beginning of a whole year's farming 12. China is an agricultural (农业的) country. 13. , I like everything about spring, such as the Start of Spring.In the last 14. I told you there are 24 solar terms (节气) in China. The Start of Spring, also called Lichun in Chinese, is the first one. In 2023, it 15. on February 4 and ended on February 19. Lichun marks the 16. of winter and the beginning of spring. The weather becomes warmer, and plants start to grow 17. . Also we can find that the daytime is becoming 18. and the night is shorter.We often take part in some interesting activities to 19. the day of Lichun.Welcoming springTo welcome spring, people 20. a picture of the Spring God and show it in their homes. It is said that the God of Spring has the 21. of a human and the body of a bird.Standing up spring eggsAccording to the Chinese folk (民俗的) culture, 22. you can make an egg stand up on the first day of "Start of Spring" , then you will have good luck in the new year. It's so 23. , right "Eating" springOn the day of Lichun, people eat foods related (和……相关) to spring. This is 24. "Eating spring" gets its name. Spring pancakes, spring rolls, or spring vegetables are the most 25. "spring foods" among people of all ages.In a word, I love spring.Mary11.A.spring B.summer C.autumn D.winter12.A.so B.because C.although D.but13.A.At least B.At first C.For example D.In fact14.A.book B.plan C.email D.party15.A.looked B.began C.happened D.felt16.A.end B.past C.time D.history17.A.even B.still C.only D.again18.A.hotter B.longer C.bigger D.smaller19.A.watch B.protect C.celebrate D.save20.A.enjoy B.find C.draw D.take21.A.heart B.feet C.mind D.head22.A.if B.as C.while D.until23.A.terrible B.important C.interesting D.strange24.A.when B.how C.where D.what25.A.boring B.expensive C.terrible D.popular三、(A)(2024八上·朝阳期末)Kittty's Gym Keep fit! Play tennis,swim,dance and meet many new friends! Price: 40 yuan/day Open time: Saturdays and Sundays Tel: 213-3780 or 213-0567A Concert Do you like pop music Come to the concert on Friday evening. The concert will begin at 6:30 p.m. in the Children's Theater. Ticket price: 120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)A Movie American action movie: Doctor Strange Ticket price:50 yuan (adults); 25 yuan (children under 15) Time: 6:00 p.m.-- 7:55 p. m. Date: November 4th to 7thA Trip Do you like to play near the sea Here you can have a good time near the seaside. If you want to get more information, please call Jenny at 812-1697.根据表格内容,选择最佳答案。26.What can't you do at Kitty's Gym A.Dance. B.Hold a party. C.Play tennis. D.Make friends.27.If Mr Green and his 14-year-old son go to the concert, they'll pay_______ for the tickets.A.120 yuan B.180 yuan C.240 yuan D.300 yuan28.Which of the following is TRUE about Doctor Strange A.It's a very interesting cartoon.B.It lasts for one hundred and fifty minutes.C.You can watch it on November 5th.D.Mr Green and his wife will spend 50 yuan on it.29.Peter wants to go to the seaside, He can______________for information,A.phone 812-1697 B.phone 213-3780C.send an e-mail D.go to the Children's Theater30.What can we learn from the passage A.Kitty's Gym is open every day.B.The movie will be on for a week.C.You can enjoy the concert at 6 p.m.D.A ten-year-old child can go to the concert for free.四、(B)(2024八上·朝阳期末)Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether (总共) over two hundred people were homeless after the storm.A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour."I was eating with my wife and children," he said, "when we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him safe but very frightened."Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children."There was no time to take anything," she said, "A few minutes later, the roof came down."Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes andshelter.31.How many homes altogether were damaged in the storm A.Fourteen. B.Twenty-one. C.Twenty-nine. D.Thirty-six.32.Where was Mr. Tan when the storm first began A.He was in bed. B.He was inside the house.C.He was outside the house. D.He was on the roof.33.Mrs. Woo and her family didn't get hurt because ________.A.her husband knew there would be a stormB.they were all outside the house when the storm became worseC.she felt the house moving and they ran out immediatelyD.the welfare department helped her34.The underlined word "shelter" in the last paragraph means ________.A.something to eat B.something to wearC.somewhere to study D.somewhere to stay35.Which of the following may be the best title for this passage A.A Terrible Storm B.A Lucky WomanC.Good Soldiers D.Clever People五、(C)(2024八上·朝阳期末)Do you get angry when your friends sing loudly Or when your best friend doesn't wait for you after school If you do, you need to control your feelings and stop getting angry so easily. Getting angry easily can make you lose friends.Gary Egeberg, an American high school teacher, wrote My Feelings are Just Like Wild Animals to help you control your feelings. It tells teenagers how to stay cool when bad things happen to them. The book says that getting angry only makes problems worse. It can not make them better. "Getting angry is not a natural way to act", the book says. It is not good for your health, like smoking. The book says you can control your anger easily,and all you have to do is to tell yourself not to be angry.When a baby falls over, it cries only when people are watching it. Like a baby, you can only get angry if you are sure it is the right thing to do.The book gives many suggestions to help you if you get angry easily. Here are the top three.①Keep a record. Every time you get angry, write down why you are angry. Look at it later and you will see you get angry too easily.②Ask your friends to stop talking to you when you get angry. This will teach you not to be angry.③Do something different.When you get angry,walk away from the problem and go somewhere else. Try to laugh!根据短文内容,选择最佳答案。36.The underlined word"control" means "_________"in Chinese.A.发作 B.控制 C.消除 D.抵制37.My Feelings are Just Like Wild Animals mainly tells us_______________.A.what the nature is B.smoking is a bad habitC.how to stay cool D.how to learn English well38.What can you do when you get angry A.Quarrel (争吵) with others.B.Don't walk away from the problem.C.Ask your friends to talk to you.D.Write down the reason why you're angry.39.Which of the following is TRUE according to the passage A.Here are four suggestions to help you if you get angry easily.B.My Feelings are Just Like Wild Animals is a film.C.The writer thinks it is hard to control anger.D.The writer thinks that if you get angry easily, you can lose your friends.40.Which is the best title(题目) for this passage A.Don't Get Angry Easily B.Let's Make FriendsC.Laughing Helps D.A Baby Gets Angry Easily六、(D)(2024八上·朝阳期末)There are more than three hundred night markets in Taiwan. The night markets are great places to have fun. Most cities and towns in Taiwan all have night markets. They take place on the same streets every day. During the day, these streets are quiet. At night, they become busy.Usually, people arrive at three or four in the afternoon. By six o'clock, the streets have been full of people. The night markets are famous for their cheap but delicious food. If you are not hungry, you can buy some snacks to eat. If you are very hungry, you can sit down for a meal.Besides the food, there are many shops that sell all kinds of things like clothes, toys, and books. The things sold at night markets are usually cheap. If you think the price is high, you can bargain(讨价还价) with the sellers.There are also fun games to play at the night markets. Everyone can enjoy himself at the night markets.根据短文内容,判断正(T)误(F)。41.There are about three hundred markets in Taiwan.42.Usually, the streets are filled with people at four in the afternoon.43.The food at the night market are good, but not expensive.44.You can buy toys for the kids at the night market.45.If you don't buy food, you don't have to go to the night markets.七、(E)(2024八上·朝阳期末)Being safe at school and in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information, your life will be much safer.※ Always notice the environment around you. You shouldn't walk alone outside. 46. If anything dangerous happens, you can find them quickly.※ Don't use earphones when running in the schoolyard or on the street. 47. ※ School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back. 48. ※ If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction, let the stranger know that you know he or she is there. Next, go and get help from others if it is necessary. 49. You are safer on the street than you are in your home or in a lift.※ If you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave. 50. On buses, don't sit alone, sit behind the driver or with friends. Don't sleep.阅读短文, 把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。A. Don't go home directly.B. You will keep yourself from the outside world and can be dangerous.C. Make sure where the public phones are.D. This stops a stranger from following you.E. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back.八、(F)(2024八上·朝阳期末)阅读下面短文,完成短文后的问题。Aprils Fool's Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happens on April 1st every year and is a day when many people play all kinds of tricks and jokes on each other. It celebrates lies.I'm sure you have known a lot about Aprils Fool's Day. But do you know Honesty Day Be honest. That's all you have to do on Honesty Day. It would be great if we were all honest every day of the year. It's good that there is a day to encourage honesty. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fool's Day. On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer. That means that you have knowledge of Honesty Day.M. Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies —— The Book of Lies. It has been translated into Japanese, Korean and Chinese. He said in his book that a common person lies almost about 200 times a day. These lies include omission (疏忽), white lies (善意的谎言) and so on. In our daily life, a typical lie for a man is "I did not drink that much" and for a woman is "Nothing is wrong, I'm fine." It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians (政客) are the biggest liars (说谎者). Every Honesty Day, Mr. Hirsh Goldberg hands out prizes to honest people.根据短文内容,回答下列问题。51.When is Honesty Day 52.What should we do on Honesty Day 53.Why did M. Hirsh Goldberg start Honesty Day 54.How many times does a common person tell lies a day according to The Book of Lies 55.Who are the most honest people according to M. Hirsh Goldberg 九、IV. 短文填空。(10分)(2024八上·朝阳期末)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Internet is 56. useful tool. It has many advantages 57. makes our life convenient. The Internet 58. (main) changes the ways of our shopping, our communicating with each other. H 59. , some older people can't use a computer.Paul worked for an IT company before. He said, "I often helped older people to use the Internet. It made a 60. (different) to their lives. Learning 61. to use e-mail was a wonderful experience for them. So I left my job and 62. (create) a charity (慈善机构)—Seniors Online."One of Paul's students, Betty, says, "At 63. (one), I thought it difficult. But soon I succeeded in 64. (search) for information online. I think all people of 65. (I) age should take classes like this."十、A66.(2024八上·朝阳期末)你是Mike,为迎接新年的到来,你的班级要在12月31日上午在班级举行派对,请写一封邀请函,邀请你的老师们来参加。要求:词数40左右。Dear_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Your studentMike十一、B67.(2024八上·朝阳期末)假如你是Susan,你的朋友Leo最近心情不好,他觉得自己很努力在学习,成绩却不理想,另外,他还觉得孤独缺少朋友,为此他很苦恼。请你给他写一封信,针对他的问题提出你的建议。要求:1. 80词左右,开头和结尾已给出,不计入词数。2.语句通顺,符合逻辑,内容可适当发挥。3.文中不得出现真实人名或班级。Dear Leo,I'm sorry to hear that______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Susan答案解析部分1.【答案】B【知识点】表示数量“一”;表示特指【解析】【分析】句意:——嘿,南希!你认识那边那个戴眼镜的男孩吗?——是的。他是我的堂兄,一个外向的男孩。the定冠词,表特指;a不定冠词,表泛指,用于以辅音音素开头的单词前;an不定冠词,表泛指,用于以元音音素开头的单词前。根据第一个空空后的"with glasses over there"可知,此处表示特指的含义,应用定冠词the;根据第二个空所在句的语境可知,此处表示泛指的含义,空后的"outgoing"是以元音音素开头的单词,用an。故选B。【点评】考查冠词辨析,首先识记a/an/the区别,然后根据关键词with glasses和outgoing确定答案。2.【答案】C【知识点】表示某物的复合不定代词;表示人的复合不定代词【解析】【分析】句意:——寒假即将来临。我计划做一些令人放松的事情。——是的,每个人都希望在忙碌的学期后放松一下。something relaxing某件令人放松的事情;everything relaxing所有令人放松的事情;everything relaxed错误形式;anybody任何人,通常用于疑问句或否定句;everybody每个人,用于肯定句。第一空,根据"I'm planning to do"可知此处表达的是"我计划做一些令人放松的事情",应用something relaxing。第二空根据"hopes to relax after a busy term.可知表示"每个人都希望在一个忙碌的学期后放松一下",故选C。【点评】考查复合不定代词+形容词,理解句意。3.【答案】A【知识点】“the+形容词比较级, the+形容词比较级”表示越……(就)越……【解析】【分析】句意:你越小心,犯的错误就越少。The+比较级+主语+谓语+其他,the+比较级+主语+谓语+其他:越…越…。第一句作are的表语,可知填形容词比较级,第二句修饰名词mistakes可知填形容词比较级;The more carefully是副词比较级,可排除B;fewer:更少的,修饰可数名词复数,less:更少的,修饰不可数名词,mistakes是可数名词复数,用fewer修饰,可知排除B和C。careful:细心的,仔细的,careless:粗心的,大意的,马虎的。结合句意可知填The more careful; the fewer;选A。【点评】考查固定搭配The+比较级+主语+谓语+其他,the+比较级+主语+谓语+其他,理解句意。4.【答案】A【知识点】动词原形;动词不定式【解析】【分析】句意:要解决问题,我们需要先面对它们,然后尽最大努力。根据句意可知,第一空表示目的,用动词不定式to do;try one's best to do sth"尽某人最大的努力做某事",与前面的动词不定式"face them first"是并列关系,因此第二空填动词原形。故选A。【点评】考查动词不定式和and连接并列成分,注意理解句意。5.【答案】C【知识点】特殊疑问句【解析】【分析】句意:——如果我今天下单,最快什么时候能拿到手机?——大约三天后,先生。How far多远;How long多长时间;How soon多快,多久以后;How often多久一次。根据"In about three days,"可知,对in+一段时间提问,疑问词用how soon。故选C。【点评】考查疑问词辨析,首先理解疑问词区别,然后根据答语In about three days确定疑问词。6.【答案】A【知识点】unless引导的条件状语从句【解析】【分析】句意:除非你多锻炼,否则你不会变得更强壮、更健康。unless除非;if如果;because因为;so that因此。根据"You won't get stronger and healthier…you take more exercise."的语境可知,此处用于表示某种条件或前提,且指这种条件或前提不满足时,则会出现的结果或情况,A项符合。故选A。【点评】考查连词辨析,首先理解连词词义,然后根据前后句句意和关键词句确定正确答案。7.【答案】C【知识点】固定搭配;时间介词in, at, on的用法比较【解析】【分析】句意:在美国,每年11月的第四个星期四是感恩节,这是一个人们感谢秋天的食物和生活中其他美好事物的日子。in后跟年、月、季节等时间;on后跟具体到天的时间;to到;for为了。"the fourth Thursday in November"是具体到天的时间,所以用on;give thanks for..."因某事表示感谢";give thanks to..."对某人或某事感激"。感恩节是因秋收的食物表示感激,所以用介词for。故选C。【点评】考查介词辨析,首先理解in、to、on和for区别,然后根据关键词句on+星期,最后识记固定搭配 give thanks for..。8.【答案】B【知识点】短语辨析【解析】【分析】句意:我想明天去北京旅行。你能帮我查明火车什么时候离开吗?come out出现;find out查明;bring out出版;care about关心。根句中表述让朋友"查明"火车何时开。固定短语"find out"意为"查明"符合语境,故选B。【点评】考查短语辨析,首先理解短语意思,然后根据关键词句when the train will leave确定答案,理解句意。9.【答案】D【知识点】及物动词;不及物动词【解析】【分析】句意:——你觉得你的学校怎么样?——这是一个让我们为未来做好准备的好地方。promise许诺;serve服务;advice建议;prepare准备。根据"It's a good place for us to…ourselves for the future."的语境并结合选项可知,此处指学校让我们为未来做准备,prepare oneself for…"为……做准备",是固定词组。故选D。【点评】考查动词辨析,首先理解选项意思,然后识记固定搭配prepare oneself for…,理解句意。10.【答案】D【知识点】表达致谢【解析】【分析】句意:——你最好不要吃太多糖。这对你的健康有害。——谢谢你的建议。Yes, I'd love to是的,我很乐意;Not at all别客气;Never mind没关系;Thanks for your advice谢谢你的建议。根据"You'd better not eat too much sugar. It's bad for your health."可知,对于对方的建议表示感谢。故选D。【点评】考查情景交际,首先理解选项意思,然后根据关键词句 You'd better not eat too much sugar. It's bad for your health.确定答案。【答案】11.A;12.B;13.D;14.C;15.B;16.A;17.D;18.B;19.C;20.C;21.D;22.A;23.C;24.B;25.D【知识点】说明文;天气与生活【解析】【分析】本文介绍作者对春季的喜爱及中国节气立春的习俗。【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。11.句意:全年的工作从春天开始(一年之计在于春)。spring春天;summer夏季;autumn秋天;winter冬天。根据下文"For our Chinese, spring means the beginning of a whole year's farming…"对我们中国人来说,春天意味着一年农业的开始;可知此处指"全年的工作从春天开始"。故选A。12.句意:对我们中国人来说,春天意味着一年农业的开始,因为中国是一个农业国家。so所以;because因为;although尽管;but但是。根据"China is an agricultural country"可知此处指"春天意味着一年农业的开始,因为中国是一个农业国家",表原因。故选B。13.句意:事实上,我喜欢春天的一切,比如春天的开始。At least至少;At first起初;For example例如;In fact事实上。根据下文"I like everything about spring, such as the Start of Spring"可知用in fact以表示递进语气。故选D。14.句意:在上一封电子邮件中,我告诉过你中国有24个节气。book书;plan计划;email电子邮件;party聚会。根据"Dear Tina,"书信问候语;可知此处指"电子邮件"。故选C。15.句意:在2023年,(立春)于2月4日开始,2月19日结束。looked看着;began开始;happened发生;felt感觉。根据and并列表相承的关系,可知此处指"2月4日开始,2月19日结束"。故选B。16.句意:立春标志着冬天的结束和春天的开始。end结束;past过去;time时间;history历史。根据"the beginning of spring"可知此处指"冬天的结束和春天的开始"。故选A。17.句意:天气变暖和了,植物又开始生长了。even甚至;still仍然;only只有;again又。根据"plants start to grow"可知此处指"春天到来,植物又开始生长了"。故选D。18.句意:我们还可以发现白天更长,夜晚更短。hotter更热的;longer更长的;bigger更大的;smaller更小的。根据"and the night is shorter"可知此处指"白天更长,夜晚更短"。故选B。19.句意:我们经常参加一些有趣的活动来庆祝立春。watch观看;protect保护;celebrate庆祝;save保存。根据"Welcoming spring…Standing up spring eggs…‘Eating' spring…"迎春、立春蛋、吃春;可知此处指"参加一些有趣的活动来庆祝立春"。故选C。20.句意:为了迎接春天,人们画春神的画,并在家里展示。enjoy享受;find找到;draw画;take拿。根据"a picture of the Spring God"可知此处指"画春神的画"。故选C。21.句意:据说,春神有着人的头和鸟的身体。heart心;feet脚;mind心思;head头。根据"and the body of a bird."可知此处指"人的头和鸟的身体"。故选D。22.句意:根据中国民间文化,如果你能在"立春"的第一天使鸡蛋立起来,那么你在新的一年里会有好运。if如果;as因为;while当……时候;until直到。此处指"如果你能在立春的第一天使鸡蛋立起来,那么你在新的一年里会有好运",用if引导条件状语从句。故选A。23.句意:这很有趣,对吧?terrible可怕的;important重要的;interesting 有趣的;strange奇怪的。根据上文"if you can make an egg stand up on the first day of ‘Start of Spring' , then you will have good luck in the new year."可知此处指"使鸡蛋立起来有趣"。故选C。24.句意:这就是"吃春"这个名字的由来。when当……时候;how怎样;where在哪里;what什么。根据上文"On the day of Lichun, people eat foods related to spring" 在立春节,人们吃与春天有关的食物;可知此处指"‘吃春'这个名字的由来"。故选B。25.句意:饼、春卷或春菜是所有年龄段人群中最受欢迎的"春季食物"。boring无聊的;expensive昂贵的;terrible可怕的;popular受欢迎的。根据"among people of all ages"可知此处指"所有年龄段人群中都欢迎的食物"。故选D。【答案】26.B27.B28.C29.A30.D【知识点】广告布告类;应用文;细节理解;数字计算【解析】【分析】文章大意:本文是四则广告,分别讲到了Kittty的健身房,一场音乐会,一部电影和一次郊游。【点评】考查阅读理解,首先读懂题意,然后从文中找到重点语句,理解句意,确定答案。26.细节理解题。根据Kittty's Gym中的信息Play tennis,swim,dance and meet many new friends!可知,在Kittty的健身房,你可以打网球,游泳,跳舞,结识许多新朋友!但没有提到可以举行宴会,故答案选B。27.数字计算题。根据A Concert中的信息Ticket price:120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)可知,成年人的票价是120元,13至16岁儿童的票价是60元。题干中提到一个大人和一个14岁的孩子,所以共计180元,故答案选B。28.细节理解题。根据A Movie中的信息Date: November 4th to 7th可知,这部电影的播放日期是11月4日至7日,由此可知,你可以在11月5日观看此电影。结合选项可知C选项You can watch it on November 5th.描述是正确的,故答案选C。29.细节理解题。根据A Trip中的信息If you want to get more information, please call Jenny at 812-1697.可知,如果彼得想了解关于去海边的更多信息,他可以拨打电话812-1697询问,故答案选A。30.细节理解题。根据A Concert中Ticket price的内容120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)可知,10岁以下的孩子去音乐会是免费的,故答案选D。【答案】31.D32.B33.C34.D35.A【知识点】故事阅读类;记叙文;细节理解;推理判断;词义猜测【解析】【分析】这篇短文主要介绍了一场严重的暴风雨造成的危害。描写了人们在遭到暴风雨袭击时的感受及灾后的救助。【点评】考查阅读理解,首先读懂题目要求,然后从文中抓住相关语句,理解句意,最终选择正确答案。31.数字计算题。从第一段可知:"fourteen"+"Seven"+"fifteen"=36,故选D。32.推理判断题。根据第三段的叙述,可知当时他在房子里。故选B。33.推理判断题。从第四段中when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.可知他们感到房子晃动,就跑了出去,故选C。34.词义猜测题。从并列的这几项"brought them food, clothes and shelter"可猜测出shelter的意思可排除A、B。根据常识,受灾的人们无家可归,除了食物、衣服之外,最需要的是什么?是学习的地方,还是住的地方?当然是后者。故选D。35.标题选择题。短文讲到了几个人,但是关键还是围绕这场暴风雨,因此选A。【答案】36.B37.C38.D39.D40.A【知识点】故事阅读类;说明文;细节理解;词义猜测;标题选择【解析】【分析】这篇文章主要告诉我们生气是一种坏习惯,会使人失去朋友。Gary Egeberg写了一本书来帮助我们控制情绪。这本书提出了很多建议,这篇文章列举了其中的最重要的三条建议。【点评】考查阅读理解,首先浏览文章大意,然后从文中抓住重点语句,理解句意,最终选择正确答案。36.词义猜测题。根据"control"所在的句子you need tocontrol your feelings and stop getting angry so easily."你需要去…自己的情绪,不要那么轻易地生气。"由语境可知应是"控制"自己的情绪,故答案选B。37.细节理解题。根据文中的信息It tells teenagers how to stay cool when bad things happen to them.可知,Gary Egeberg写的《我的感情就像野生动物》告诉我们如何去保持冷静,故答案选C。38.细节理解题。根据文中的信息Every time you get angry, write down why you are angry. 每次你生气时,写下你生气的原因。可知,D选项"写下你生气的原因。"符合题意,故答案选D。39.细节理解题。根据文中的信息Getting angry easily can make you lose friends."容易生气会让你失去朋友。"结合选项可知D选项"作者认为如果你很容易生气,你就会失去你的朋友。"是正确的,故答案选D。40.标题选择题。通读全文可知本文主要讲述了生气是一种坏习惯,会使人失去朋友。文中给出了当你生气时应该采取的几条建议。结合选项A. Don't Get Angry Easily不要轻易生气;B. Let's Make Friends让我们做朋友吧;C. Laughing Helps笑有帮助;D. A Baby Gets Angry Easily婴儿很容易生气;可知A选项符合题意,故答案选A。【答案】41.F42.F43.T44.T45.F【知识点】说明文;中国主要城市(家乡)地理概况;推理判断【解析】【分析】本文介绍了台湾的夜市。夜市是人们休闲娱乐的好地方,人们可以买到各类小吃、衣服、玩具和书。除此之外,还有很多的趣味游戏供人们娱乐。【点评】考查阅读理解,首先理解每个题意,然后从文中找到相关语句,理解句意,最终判断对错。41.理解判断题。根据文中的信息There are more than three hundred night markets in Taiwan."台湾有三百多个夜市。"可知,本句的叙述There are about three hundred markets in Taiwan."台湾有大约三百个市场。"是错误的,故答案填F。42.理解判断题。根据文中的信息Usually, people arrive at three or four in the afternoon. By six o'clock, the streets have been full of people."通常,下午三四点到达。到六点钟,街上挤满了人。"可知,本句的叙述Usually, the streets are filled with people at four in the afternoon."通常,下午四点街上挤满了人。"是错误的,故答案填F。43.理解判断题。根据文中的信息The night markets are famous for their cheap but delicious food."夜市以其便宜但美味的食物而闻名。"可知,本句的叙述The food at the night market are good, but not expensive."夜市的食物很好,但不贵。"是正确的,故答案填T。44.理解判断题。根据文中的信息there are many shops that sell all kinds of things like clothes, toys, and books."有许多商店出售各种各样的东西,如衣服,玩具和书籍。"可知,本句的叙述You can buy toys for the kids at the night market."你可以在夜市给孩子们买玩具。"的叙述是正确的,故答案填T。45.理解判断题。根据文中的信息There are also fun games to play at the night markets. Everyone can enjoy himself at the night markets."还有一些有趣的游戏可以在夜市上玩。每个人都可以在夜市里尽情享受。"可知,本句的叙述If you don't buy food, you don't have to go to the night markets."如果你不买食物,你就不必去夜市。"是错误的,故答案填F。【答案】46.C;47.B;48.E;49.A;50.D【知识点】说明文;生命安全【解析】【分析】本文介绍了一些安全规则。A.Don't go home directly.不要直接回家。B.You will keep yourself from the outside world and can be dangerous. 你会让自己远离外界,可能会很危险。C.Make sure where the public phones are.确定公用电话在哪里。D.This stops a stranger from following you.这样可以防止陌生人跟踪你。E.When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back.当公共汽车拥挤时,小偷很容易偷走你背上包里的东西。【点评】考查阅读还原,首先理解所给选项意思,然后根据前后句句意和关键词句确定正确选项,最后通读全文仔细检查。46.根据下文"If anything dangerous happens, you can find them quickly"可以推测前文需要让你快速找到"公共电话"。选项C"确认一下公用电话在哪?"符合。故选C。47.上文提到"Don't use earphones when running in the schoolyard or on the street",下文应提及这样做可能造成危险。 选项B"你会让自己远离外界,而且会很危险。"符合。故选B。48.上文提到"School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back",下文应解释原因,选项E"当公共汽车拥挤的时候,小偷很容易把你背上的书包里的东西偷去。"符合。故选E。49.根据下文"You are safer on the street than you are in your home or in a lift."可知上文应建议不要回家,选项A"不要直接回家。"符合。故选A。50.根据上文" ...you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave."可知,下句应解释原因,选项D"这会阻止一个陌生人跟随你。"符合。故选D。【答案】51.It is on the last day of April.52.If anyone ask you any question and you should give a true and honest answer.53.It's good to encourage honesty.54.About 200 times.55.Nurses.【知识点】说明文;世界主要国家文化习俗【解析】【分析】本文介绍了由M.赫什·戈德堡发起的"诚实日"的活动。【点评】考查阅读表达,首先理解题目要求,然后从文中抓住重点语句,结合语法确定正确答案。51.根据"He chose the last day of April because the first day is April Fool's Day."可知,诚实节在4月的最后一天。故填It is on the last day of April.52.根据"On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer."可知,在诚实的日子里,任何人都可以问你任何问题,你应该给出一个真实和诚实的答案。故填If anyone ask you any question and you should give a true and honest answer.53.根据"It's good that there is a day to encourage honesty."可知,设置诚实节是为了鼓励人们要诚实。故填It's good to encourage honesty.54.根据"He said in his book that a common person lies almost about 200 times a day."可知,一个普通人每天大约撒谎200次。故填About 200 times.55.根据"It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians (政客) are the biggest liars (说谎者)."可知,护士是最诚实的人。故填Nurses.【答案】56.a;57.and;58.mainly;59.(H)owever;60.difference;61.how;62.created;63.first;64.searching;65.my【知识点】记叙文;科学技术【解析】【分析】本文主要讲述了一家帮助老人学会用电脑上网的慈善机构。【点评】考查选词填空,首先浏览文章,读懂题意,然后根据前后句句意和语法确定单词正确形式,最后仔细检查。56.句意:互联网是一个有用的工具。根据"The Internet is…useful tool."可知,此处表示泛指,空后的"useful"是以辅音音素开头的单词,空处应用不定冠词a。故填a。57.句意:它有很多优点,让我们的生活更方便。根据"It has many advantages…makes our life convenient."可知,此处表示并列关系,应用连词and"和"。故填and。58.句意:互联网主要改变了我们的购物方式,我们彼此之间的交流方式。此处应用副词作状语,修饰动词changes,mainly"主要地"符合。故填mainly。59.句意:然而,一些老年人不会使用电脑。根据"The Internet…changes the ways of our shopping, our communicating with each other…some older people can't use a computer."以及首字母提示可知,此处句意发生了转折,however"然而"符合,句首首字母大写。故填(H)owever。60.句意:这改变了他们的生活。make a difference to…"改变……",是固定词组。故填difference。61.句意:学习如何使用电子邮件对他们来说是一次很棒的经历。根据"Learning…to use e-mail was a wonderful experience for them."可知,此处表示学习如何使用电子邮件,how"如何"符合。故填how。62.句意:所以我辞掉了工作,创建了一个慈善机构——Seniors Online。句子时态为一般过去时,此处应用过去式created。故填created。63.句意:起初,我认为这很难。at first"起初",是固定词组。故填first。64.句意:但很快我就成功地在网上搜索了信息。succeed in doing sth."成功做某事",是固定词组。故填searching。65.句意:我认为所有和我同龄的人都应该上这样的课。空处修饰名词"age",应用形容词性物主代词my"我的"。故填my。66.【答案】例文Dear teachers,New Year is coming. We are going to have a New Year's Party on December 31st. It will start at 8 a.m. and end at 10 a.m. We will hold it in our classroom. At the party, we will play party games together. After that, we will eat a big cake. I hope you can come and we will have a good time together.Your studentMike【知识点】应用文写作;提纲作文;表示目前存在的状态、性质或经常发生的动作或习惯;一般将来时;学校生活【解析】【分析】这是一篇应用文写作,主要介绍邀请老师参加班级派对。时态是一般将来时和一般现在时,首先介绍举办派对的时间和地点;然后介绍举办派对的活动;最后总结。注意运用好词好句,同时注意恰当使用连词,使文章上下文联系更为紧密。【点评】作文格式规范,这封邀请函遵循了书信的基本格式,有明确的称呼"Dear teachers,",结尾有署名"Your student Mike",结构完整。 内容完整,包含了邀请函的关键要素。时间上,清晰指出是12月31日上午8点开始,10点结束;地点是"in our classroom";活动内容方面,说明了会一起玩派对游戏,之后会吃大蛋糕,满足了邀请函传达活动信息的要求。 语言简洁:使用了简单直接的语言,如We are going to have...It will start...We will hold...等,表意清晰,易于理解,符合邀请函简洁明了的特点。67.【答案】例文:Dear Leo,I'm sorry to hear that you are feeling down. About your study, you should remember that hard work often pays off, so don't give up. Maybe you can change a better learning method. For example, try to review what you've learned regularly and seek help from teachers or classmates if needed. As for feeling lonely, join school clubs or activities where you can meet people with similar interests. Making friends takes time, but you will find people who care about you. Stay positive and keep reaching out. I'm here for you.Yours,Susan【知识点】提纲作文;表示目前存在的状态、性质或经常发生的动作或习惯;现在进行时;一般将来时;学校生活【解析】【分析】这是一篇应用文写作,主要介绍对Leo问题的建议。时态是现在进行时、一般将来时和一般现在时,首先介绍Leo最近心情不好;然后介绍给Leo问题的建议;最后总结。注意运用好词好句,同时注意恰当使用连词,使文章上下文联系更为紧密。【点评】作文结构清晰,采用总分总的结构。开头表达对Leo心情不好的遗憾,中间分别针对Leo学习不理想和感到孤独这两个问题提出具体建议,结尾给予鼓励并表明支持,层次分明,逻辑连贯。 内容针对性强,紧扣Leo的问题给出建议。对于学习方面,建议他不要放弃,改变学习方法,如定期复习、向老师和同学求助;对于孤独问题,建议他参加学校俱乐部或活动,结交有共同兴趣的人。 语言简洁易懂,使用了简单常见的词汇和句式,如"you should...""Maybe you can...""As for..."等,使建议清晰明了,易于Leo理解和接受。1 / 1吉林省长春市长春外国语学校2024-2025学年八年级上学期期末英语试题一、I. 单项选择(10分)。从每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。1.(2024八上·朝阳期末)—Hey, Nancy! Do you know ________ boy with glasses over there —Yes. He is my cousin, ________ outgoing boy.A.the; the B.the; an C.a; the D.a; an【答案】B【知识点】表示数量“一”;表示特指【解析】【分析】句意:——嘿,南希!你认识那边那个戴眼镜的男孩吗?——是的。他是我的堂兄,一个外向的男孩。the定冠词,表特指;a不定冠词,表泛指,用于以辅音音素开头的单词前;an不定冠词,表泛指,用于以元音音素开头的单词前。根据第一个空空后的"with glasses over there"可知,此处表示特指的含义,应用定冠词the;根据第二个空所在句的语境可知,此处表示泛指的含义,空后的"outgoing"是以元音音素开头的单词,用an。故选B。【点评】考查冠词辨析,首先识记a/an/the区别,然后根据关键词with glasses和outgoing确定答案。2.(2024八上·朝阳期末)—The winter vacation is around the corner. I'm planning to do ________.—Yes, ________ hopes to relax after a busy term.A.something relaxing; anybody B.everything relaxing; everybodyC.something relaxing; everybody D.everything relaxed; anybody【答案】C【知识点】表示某物的复合不定代词;表示人的复合不定代词【解析】【分析】句意:——寒假即将来临。我计划做一些令人放松的事情。——是的,每个人都希望在忙碌的学期后放松一下。something relaxing某件令人放松的事情;everything relaxing所有令人放松的事情;everything relaxed错误形式;anybody任何人,通常用于疑问句或否定句;everybody每个人,用于肯定句。第一空,根据"I'm planning to do"可知此处表达的是"我计划做一些令人放松的事情",应用something relaxing。第二空根据"hopes to relax after a busy term.可知表示"每个人都希望在一个忙碌的学期后放松一下",故选C。【点评】考查复合不定代词+形容词,理解句意。3.(2024八上·朝阳期末) you are, mistakes you'll make.A.The more careful; the fewer B.The more carefully; the lessC.The more careful; the less D.The more careless; the fewer【答案】A【知识点】“the+形容词比较级, the+形容词比较级”表示越……(就)越……【解析】【分析】句意:你越小心,犯的错误就越少。The+比较级+主语+谓语+其他,the+比较级+主语+谓语+其他:越…越…。第一句作are的表语,可知填形容词比较级,第二句修饰名词mistakes可知填形容词比较级;The more carefully是副词比较级,可排除B;fewer:更少的,修饰可数名词复数,less:更少的,修饰不可数名词,mistakes是可数名词复数,用fewer修饰,可知排除B和C。careful:细心的,仔细的,careless:粗心的,大意的,马虎的。结合句意可知填The more careful; the fewer;选A。【点评】考查固定搭配The+比较级+主语+谓语+其他,the+比较级+主语+谓语+其他,理解句意。4.(2024八上·朝阳期末)________ problems, we need to face them first and then ________ our best.A.To solve; try B.Solve; tryC.Solving; to try D.Solved; to try【答案】A【知识点】动词原形;动词不定式【解析】【分析】句意:要解决问题,我们需要先面对它们,然后尽最大努力。根据句意可知,第一空表示目的,用动词不定式to do;try one's best to do sth"尽某人最大的努力做某事",与前面的动词不定式"face them first"是并列关系,因此第二空填动词原形。故选A。【点评】考查动词不定式和and连接并列成分,注意理解句意。5.(2024八上·朝阳期末)—________ can I get the phone if I place an order today —In about three days, sir.A.How far B.How long C.How soon D.How often【答案】C【知识点】特殊疑问句【解析】【分析】句意:——如果我今天下单,最快什么时候能拿到手机?——大约三天后,先生。How far多远;How long多长时间;How soon多快,多久以后;How often多久一次。根据"In about three days,"可知,对in+一段时间提问,疑问词用how soon。故选C。【点评】考查疑问词辨析,首先理解疑问词区别,然后根据答语In about three days确定疑问词。6.(2024八上·朝阳期末)You won't get stronger and healthier ________ you take more exercise.A.unless B.if C.because D.so that【答案】A【知识点】unless引导的条件状语从句【解析】【分析】句意:除非你多锻炼,否则你不会变得更强壮、更健康。unless除非;if如果;because因为;so that因此。根据"You won't get stronger and healthier…you take more exercise."的语境可知,此处用于表示某种条件或前提,且指这种条件或前提不满足时,则会出现的结果或情况,A项符合。故选A。【点评】考查连词辨析,首先理解连词词义,然后根据前后句句意和关键词句确定正确答案。7.(2024八上·朝阳期末)Thanksgiving, which falls ________ the fourth Thursday in November in the US, is a time to give thanks ________ food in autumn and other good things people enjoy in life.A.in; to B.in; for C.on; for D.on; to【答案】C【知识点】固定搭配;时间介词in, at, on的用法比较【解析】【分析】句意:在美国,每年11月的第四个星期四是感恩节,这是一个人们感谢秋天的食物和生活中其他美好事物的日子。in后跟年、月、季节等时间;on后跟具体到天的时间;to到;for为了。"the fourth Thursday in November"是具体到天的时间,所以用on;give thanks for..."因某事表示感谢";give thanks to..."对某人或某事感激"。感恩节是因秋收的食物表示感激,所以用介词for。故选C。【点评】考查介词辨析,首先理解in、to、on和for区别,然后根据关键词句on+星期,最后识记固定搭配 give thanks for..。8.(2024八上·朝阳期末)I want to take a trip to Beijing tomorrow. Can you help me ________ when the train will leave A.come out B.find out C.bring out D.care about【答案】B【知识点】短语辨析【解析】【分析】句意:我想明天去北京旅行。你能帮我查明火车什么时候离开吗?come out出现;find out查明;bring out出版;care about关心。根句中表述让朋友"查明"火车何时开。固定短语"find out"意为"查明"符合语境,故选B。【点评】考查短语辨析,首先理解短语意思,然后根据关键词句when the train will leave确定答案,理解句意。9.(2024八上·朝阳期末)—How do you like your school —It's a good place for us to ________ ourselves for the future.A.promise B.serve C.advice D.prepare【答案】D【知识点】及物动词;不及物动词【解析】【分析】句意:——你觉得你的学校怎么样?——这是一个让我们为未来做好准备的好地方。promise许诺;serve服务;advice建议;prepare准备。根据"It's a good place for us to…ourselves for the future."的语境并结合选项可知,此处指学校让我们为未来做准备,prepare oneself for…"为……做准备",是固定词组。故选D。【点评】考查动词辨析,首先理解选项意思,然后识记固定搭配prepare oneself for…,理解句意。10.(2024八上·朝阳期末)—You'd better not eat too much sugar. It's bad for your teeth.—_________.A.Yes, I'd love to B.Not at allC.Never mind D.Thanks for your advice【答案】D【知识点】表达致谢【解析】【分析】句意:——你最好不要吃太多糖。这对你的健康有害。——谢谢你的建议。Yes, I'd love to是的,我很乐意;Not at all别客气;Never mind没关系;Thanks for your advice谢谢你的建议。根据"You'd better not eat too much sugar. It's bad for your health."可知,对于对方的建议表示感谢。故选D。【点评】考查情景交际,首先理解选项意思,然后根据关键词句 You'd better not eat too much sugar. It's bad for your health.确定答案。二、II. 完形填空(15分)(2024八上·朝阳期末)Dear Tina,I'm writing to tell you my favourite season—spring. As a Chinese saying goes, "The whole year's work starts with 11. ." For our Chinese, spring means the beginning of a whole year's farming 12. China is an agricultural (农业的) country. 13. , I like everything about spring, such as the Start of Spring.In the last 14. I told you there are 24 solar terms (节气) in China. The Start of Spring, also called Lichun in Chinese, is the first one. In 2023, it 15. on February 4 and ended on February 19. Lichun marks the 16. of winter and the beginning of spring. The weather becomes warmer, and plants start to grow 17. . Also we can find that the daytime is becoming 18. and the night is shorter.We often take part in some interesting activities to 19. the day of Lichun.Welcoming springTo welcome spring, people 20. a picture of the Spring God and show it in their homes. It is said that the God of Spring has the 21. of a human and the body of a bird.Standing up spring eggsAccording to the Chinese folk (民俗的) culture, 22. you can make an egg stand up on the first day of "Start of Spring" , then you will have good luck in the new year. It's so 23. , right "Eating" springOn the day of Lichun, people eat foods related (和……相关) to spring. This is 24. "Eating spring" gets its name. Spring pancakes, spring rolls, or spring vegetables are the most 25. "spring foods" among people of all ages.In a word, I love spring.Mary11.A.spring B.summer C.autumn D.winter12.A.so B.because C.although D.but13.A.At least B.At first C.For example D.In fact14.A.book B.plan C.email D.party15.A.looked B.began C.happened D.felt16.A.end B.past C.time D.history17.A.even B.still C.only D.again18.A.hotter B.longer C.bigger D.smaller19.A.watch B.protect C.celebrate D.save20.A.enjoy B.find C.draw D.take21.A.heart B.feet C.mind D.head22.A.if B.as C.while D.until23.A.terrible B.important C.interesting D.strange24.A.when B.how C.where D.what25.A.boring B.expensive C.terrible D.popular【答案】11.A;12.B;13.D;14.C;15.B;16.A;17.D;18.B;19.C;20.C;21.D;22.A;23.C;24.B;25.D【知识点】说明文;天气与生活【解析】【分析】本文介绍作者对春季的喜爱及中国节气立春的习俗。【点评】考查完形填空,首先通读一遍文章,跳过缺失的单词,再根据上下文来判断所缺单词的含义,最后对选项进行区别,选出正确的那一项。11.句意:全年的工作从春天开始(一年之计在于春)。spring春天;summer夏季;autumn秋天;winter冬天。根据下文"For our Chinese, spring means the beginning of a whole year's farming…"对我们中国人来说,春天意味着一年农业的开始;可知此处指"全年的工作从春天开始"。故选A。12.句意:对我们中国人来说,春天意味着一年农业的开始,因为中国是一个农业国家。so所以;because因为;although尽管;but但是。根据"China is an agricultural country"可知此处指"春天意味着一年农业的开始,因为中国是一个农业国家",表原因。故选B。13.句意:事实上,我喜欢春天的一切,比如春天的开始。At least至少;At first起初;For example例如;In fact事实上。根据下文"I like everything about spring, such as the Start of Spring"可知用in fact以表示递进语气。故选D。14.句意:在上一封电子邮件中,我告诉过你中国有24个节气。book书;plan计划;email电子邮件;party聚会。根据"Dear Tina,"书信问候语;可知此处指"电子邮件"。故选C。15.句意:在2023年,(立春)于2月4日开始,2月19日结束。looked看着;began开始;happened发生;felt感觉。根据and并列表相承的关系,可知此处指"2月4日开始,2月19日结束"。故选B。16.句意:立春标志着冬天的结束和春天的开始。end结束;past过去;time时间;history历史。根据"the beginning of spring"可知此处指"冬天的结束和春天的开始"。故选A。17.句意:天气变暖和了,植物又开始生长了。even甚至;still仍然;only只有;again又。根据"plants start to grow"可知此处指"春天到来,植物又开始生长了"。故选D。18.句意:我们还可以发现白天更长,夜晚更短。hotter更热的;longer更长的;bigger更大的;smaller更小的。根据"and the night is shorter"可知此处指"白天更长,夜晚更短"。故选B。19.句意:我们经常参加一些有趣的活动来庆祝立春。watch观看;protect保护;celebrate庆祝;save保存。根据"Welcoming spring…Standing up spring eggs…‘Eating' spring…"迎春、立春蛋、吃春;可知此处指"参加一些有趣的活动来庆祝立春"。故选C。20.句意:为了迎接春天,人们画春神的画,并在家里展示。enjoy享受;find找到;draw画;take拿。根据"a picture of the Spring God"可知此处指"画春神的画"。故选C。21.句意:据说,春神有着人的头和鸟的身体。heart心;feet脚;mind心思;head头。根据"and the body of a bird."可知此处指"人的头和鸟的身体"。故选D。22.句意:根据中国民间文化,如果你能在"立春"的第一天使鸡蛋立起来,那么你在新的一年里会有好运。if如果;as因为;while当……时候;until直到。此处指"如果你能在立春的第一天使鸡蛋立起来,那么你在新的一年里会有好运",用if引导条件状语从句。故选A。23.句意:这很有趣,对吧?terrible可怕的;important重要的;interesting 有趣的;strange奇怪的。根据上文"if you can make an egg stand up on the first day of ‘Start of Spring' , then you will have good luck in the new year."可知此处指"使鸡蛋立起来有趣"。故选C。24.句意:这就是"吃春"这个名字的由来。when当……时候;how怎样;where在哪里;what什么。根据上文"On the day of Lichun, people eat foods related to spring" 在立春节,人们吃与春天有关的食物;可知此处指"‘吃春'这个名字的由来"。故选B。25.句意:饼、春卷或春菜是所有年龄段人群中最受欢迎的"春季食物"。boring无聊的;expensive昂贵的;terrible可怕的;popular受欢迎的。根据"among people of all ages"可知此处指"所有年龄段人群中都欢迎的食物"。故选D。三、(A)(2024八上·朝阳期末)Kittty's Gym Keep fit! Play tennis,swim,dance and meet many new friends! Price: 40 yuan/day Open time: Saturdays and Sundays Tel: 213-3780 or 213-0567A Concert Do you like pop music Come to the concert on Friday evening. The concert will begin at 6:30 p.m. in the Children's Theater. Ticket price: 120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)A Movie American action movie: Doctor Strange Ticket price:50 yuan (adults); 25 yuan (children under 15) Time: 6:00 p.m.-- 7:55 p. m. Date: November 4th to 7thA Trip Do you like to play near the sea Here you can have a good time near the seaside. If you want to get more information, please call Jenny at 812-1697.根据表格内容,选择最佳答案。26.What can't you do at Kitty's Gym A.Dance. B.Hold a party. C.Play tennis. D.Make friends.27.If Mr Green and his 14-year-old son go to the concert, they'll pay_______ for the tickets.A.120 yuan B.180 yuan C.240 yuan D.300 yuan28.Which of the following is TRUE about Doctor Strange A.It's a very interesting cartoon.B.It lasts for one hundred and fifty minutes.C.You can watch it on November 5th.D.Mr Green and his wife will spend 50 yuan on it.29.Peter wants to go to the seaside, He can______________for information,A.phone 812-1697 B.phone 213-3780C.send an e-mail D.go to the Children's Theater30.What can we learn from the passage A.Kitty's Gym is open every day.B.The movie will be on for a week.C.You can enjoy the concert at 6 p.m.D.A ten-year-old child can go to the concert for free.【答案】26.B27.B28.C29.A30.D【知识点】广告布告类;应用文;细节理解;数字计算【解析】【分析】文章大意:本文是四则广告,分别讲到了Kittty的健身房,一场音乐会,一部电影和一次郊游。【点评】考查阅读理解,首先读懂题意,然后从文中找到重点语句,理解句意,确定答案。26.细节理解题。根据Kittty's Gym中的信息Play tennis,swim,dance and meet many new friends!可知,在Kittty的健身房,你可以打网球,游泳,跳舞,结识许多新朋友!但没有提到可以举行宴会,故答案选B。27.数字计算题。根据A Concert中的信息Ticket price:120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)可知,成年人的票价是120元,13至16岁儿童的票价是60元。题干中提到一个大人和一个14岁的孩子,所以共计180元,故答案选B。28.细节理解题。根据A Movie中的信息Date: November 4th to 7th可知,这部电影的播放日期是11月4日至7日,由此可知,你可以在11月5日观看此电影。结合选项可知C选项You can watch it on November 5th.描述是正确的,故答案选C。29.细节理解题。根据A Trip中的信息If you want to get more information, please call Jenny at 812-1697.可知,如果彼得想了解关于去海边的更多信息,他可以拨打电话812-1697询问,故答案选A。30.细节理解题。根据A Concert中Ticket price的内容120 yuan (adults); free (children under 12); 60 yuan (children between 13 and 16)可知,10岁以下的孩子去音乐会是免费的,故答案选D。四、(B)(2024八上·朝阳期末)Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes. Seven others were so badly damaged (破坏) that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to hospital, and a number of other people received smaller hurt. Altogether (总共) over two hundred people were homeless after the storm.A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour."I was eating with my wife and children," he said, "when we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him safe but very frightened."Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children."There was no time to take anything," she said, "A few minutes later, the roof came down."Soldiers helped to take people out of the flooded (水淹的) area and the welfare department (福利机构) brought them food, clothes andshelter.31.How many homes altogether were damaged in the storm A.Fourteen. B.Twenty-one. C.Twenty-nine. D.Thirty-six.32.Where was Mr. Tan when the storm first began A.He was in bed. B.He was inside the house.C.He was outside the house. D.He was on the roof.33.Mrs. Woo and her family didn't get hurt because ________.A.her husband knew there would be a stormB.they were all outside the house when the storm became worseC.she felt the house moving and they ran out immediatelyD.the welfare department helped her34.The underlined word "shelter" in the last paragraph means ________.A.something to eat B.something to wearC.somewhere to study D.somewhere to stay35.Which of the following may be the best title for this passage A.A Terrible Storm B.A Lucky WomanC.Good Soldiers D.Clever People【答案】31.D32.B33.C34.D35.A【知识点】故事阅读类;记叙文;细节理解;推理判断;词义猜测【解析】【分析】这篇短文主要介绍了一场严重的暴风雨造成的危害。描写了人们在遭到暴风雨袭击时的感受及灾后的救助。【点评】考查阅读理解,首先读懂题目要求,然后从文中抓住相关语句,理解句意,最终选择正确答案。31.数字计算题。从第一段可知:"fourteen"+"Seven"+"fifteen"=36,故选D。32.推理判断题。根据第三段的叙述,可知当时他在房子里。故选B。33.推理判断题。从第四段中when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.可知他们感到房子晃动,就跑了出去,故选C。34.词义猜测题。从并列的这几项"brought them food, clothes and shelter"可猜测出shelter的意思可排除A、B。根据常识,受灾的人们无家可归,除了食物、衣服之外,最需要的是什么?是学习的地方,还是住的地方?当然是后者。故选D。35.标题选择题。短文讲到了几个人,但是关键还是围绕这场暴风雨,因此选A。五、(C)(2024八上·朝阳期末)Do you get angry when your friends sing loudly Or when your best friend doesn't wait for you after school If you do, you need to control your feelings and stop getting angry so easily. Getting angry easily can make you lose friends.Gary Egeberg, an American high school teacher, wrote My Feelings are Just Like Wild Animals to help you control your feelings. It tells teenagers how to stay cool when bad things happen to them. The book says that getting angry only makes problems worse. It can not make them better. "Getting angry is not a natural way to act", the book says. It is not good for your health, like smoking. The book says you can control your anger easily,and all you have to do is to tell yourself not to be angry.When a baby falls over, it cries only when people are watching it. Like a baby, you can only get angry if you are sure it is the right thing to do.The book gives many suggestions to help you if you get angry easily. Here are the top three.①Keep a record. Every time you get angry, write down why you are angry. Look at it later and you will see you get angry too easily.②Ask your friends to stop talking to you when you get angry. This will teach you not to be angry.③Do something different.When you get angry,walk away from the problem and go somewhere else. Try to laugh!根据短文内容,选择最佳答案。36.The underlined word"control" means "_________"in Chinese.A.发作 B.控制 C.消除 D.抵制37.My Feelings are Just Like Wild Animals mainly tells us_______________.A.what the nature is B.smoking is a bad habitC.how to stay cool D.how to learn English well38.What can you do when you get angry A.Quarrel (争吵) with others.B.Don't walk away from the problem.C.Ask your friends to talk to you.D.Write down the reason why you're angry.39.Which of the following is TRUE according to the passage A.Here are four suggestions to help you if you get angry easily.B.My Feelings are Just Like Wild Animals is a film.C.The writer thinks it is hard to control anger.D.The writer thinks that if you get angry easily, you can lose your friends.40.Which is the best title(题目) for this passage A.Don't Get Angry Easily B.Let's Make FriendsC.Laughing Helps D.A Baby Gets Angry Easily【答案】36.B37.C38.D39.D40.A【知识点】故事阅读类;说明文;细节理解;词义猜测;标题选择【解析】【分析】这篇文章主要告诉我们生气是一种坏习惯,会使人失去朋友。Gary Egeberg写了一本书来帮助我们控制情绪。这本书提出了很多建议,这篇文章列举了其中的最重要的三条建议。【点评】考查阅读理解,首先浏览文章大意,然后从文中抓住重点语句,理解句意,最终选择正确答案。36.词义猜测题。根据"control"所在的句子you need tocontrol your feelings and stop getting angry so easily."你需要去…自己的情绪,不要那么轻易地生气。"由语境可知应是"控制"自己的情绪,故答案选B。37.细节理解题。根据文中的信息It tells teenagers how to stay cool when bad things happen to them.可知,Gary Egeberg写的《我的感情就像野生动物》告诉我们如何去保持冷静,故答案选C。38.细节理解题。根据文中的信息Every time you get angry, write down why you are angry. 每次你生气时,写下你生气的原因。可知,D选项"写下你生气的原因。"符合题意,故答案选D。39.细节理解题。根据文中的信息Getting angry easily can make you lose friends."容易生气会让你失去朋友。"结合选项可知D选项"作者认为如果你很容易生气,你就会失去你的朋友。"是正确的,故答案选D。40.标题选择题。通读全文可知本文主要讲述了生气是一种坏习惯,会使人失去朋友。文中给出了当你生气时应该采取的几条建议。结合选项A. Don't Get Angry Easily不要轻易生气;B. Let's Make Friends让我们做朋友吧;C. Laughing Helps笑有帮助;D. A Baby Gets Angry Easily婴儿很容易生气;可知A选项符合题意,故答案选A。六、(D)(2024八上·朝阳期末)There are more than three hundred night markets in Taiwan. The night markets are great places to have fun. Most cities and towns in Taiwan all have night markets. They take place on the same streets every day. During the day, these streets are quiet. At night, they become busy.Usually, people arrive at three or four in the afternoon. By six o'clock, the streets have been full of people. The night markets are famous for their cheap but delicious food. If you are not hungry, you can buy some snacks to eat. If you are very hungry, you can sit down for a meal.Besides the food, there are many shops that sell all kinds of things like clothes, toys, and books. The things sold at night markets are usually cheap. If you think the price is high, you can bargain(讨价还价) with the sellers.There are also fun games to play at the night markets. Everyone can enjoy himself at the night markets.根据短文内容,判断正(T)误(F)。41.There are about three hundred markets in Taiwan.42.Usually, the streets are filled with people at four in the afternoon.43.The food at the night market are good, but not expensive.44.You can buy toys for the kids at the night market.45.If you don't buy food, you don't have to go to the night markets.【答案】41.F42.F43.T44.T45.F【知识点】说明文;中国主要城市(家乡)地理概况;推理判断【解析】【分析】本文介绍了台湾的夜市。夜市是人们休闲娱乐的好地方,人们可以买到各类小吃、衣服、玩具和书。除此之外,还有很多的趣味游戏供人们娱乐。【点评】考查阅读理解,首先理解每个题意,然后从文中找到相关语句,理解句意,最终判断对错。41.理解判断题。根据文中的信息There are more than three hundred night markets in Taiwan."台湾有三百多个夜市。"可知,本句的叙述There are about three hundred markets in Taiwan."台湾有大约三百个市场。"是错误的,故答案填F。42.理解判断题。根据文中的信息Usually, people arrive at three or four in the afternoon. By six o'clock, the streets have been full of people."通常,下午三四点到达。到六点钟,街上挤满了人。"可知,本句的叙述Usually, the streets are filled with people at four in the afternoon."通常,下午四点街上挤满了人。"是错误的,故答案填F。43.理解判断题。根据文中的信息The night markets are famous for their cheap but delicious food."夜市以其便宜但美味的食物而闻名。"可知,本句的叙述The food at the night market are good, but not expensive."夜市的食物很好,但不贵。"是正确的,故答案填T。44.理解判断题。根据文中的信息there are many shops that sell all kinds of things like clothes, toys, and books."有许多商店出售各种各样的东西,如衣服,玩具和书籍。"可知,本句的叙述You can buy toys for the kids at the night market."你可以在夜市给孩子们买玩具。"的叙述是正确的,故答案填T。45.理解判断题。根据文中的信息There are also fun games to play at the night markets. Everyone can enjoy himself at the night markets."还有一些有趣的游戏可以在夜市上玩。每个人都可以在夜市里尽情享受。"可知,本句的叙述If you don't buy food, you don't have to go to the night markets."如果你不买食物,你就不必去夜市。"是错误的,故答案填F。七、(E)(2024八上·朝阳期末)Being safe at school and in your everyday life needs knowledge. If you remember the following information, your life will be much safer.※ Always notice the environment around you. You shouldn't walk alone outside. 46. If anything dangerous happens, you can find them quickly.※ Don't use earphones when running in the schoolyard or on the street. 47. ※ School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back. 48. ※ If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction, let the stranger know that you know he or she is there. Next, go and get help from others if it is necessary. 49. You are safer on the street than you are in your home or in a lift.※ If you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave. 50. On buses, don't sit alone, sit behind the driver or with friends. Don't sleep.阅读短文, 把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。A. Don't go home directly.B. You will keep yourself from the outside world and can be dangerous.C. Make sure where the public phones are.D. This stops a stranger from following you.E. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back.【答案】46.C;47.B;48.E;49.A;50.D【知识点】说明文;生命安全【解析】【分析】本文介绍了一些安全规则。A.Don't go home directly.不要直接回家。B.You will keep yourself from the outside world and can be dangerous. 你会让自己远离外界,可能会很危险。C.Make sure where the public phones are.确定公用电话在哪里。D.This stops a stranger from following you.这样可以防止陌生人跟踪你。E.When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal the things in your bags on your back.当公共汽车拥挤时,小偷很容易偷走你背上包里的东西。【点评】考查阅读还原,首先理解所给选项意思,然后根据前后句句意和关键词句确定正确选项,最后通读全文仔细检查。46.根据下文"If anything dangerous happens, you can find them quickly"可以推测前文需要让你快速找到"公共电话"。选项C"确认一下公用电话在哪?"符合。故选C。47.上文提到"Don't use earphones when running in the schoolyard or on the street",下文应提及这样做可能造成危险。 选项B"你会让自己远离外界,而且会很危险。"符合。故选B。48.上文提到"School bags should be carried towards the front of your body instead of putting them on your back",下文应解释原因,选项E"当公共汽车拥挤的时候,小偷很容易把你背上的书包里的东西偷去。"符合。故选E。49.根据下文"You are safer on the street than you are in your home or in a lift."可知上文应建议不要回家,选项A"不要直接回家。"符合。故选A。50.根据上文" ...you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave."可知,下句应解释原因,选项D"这会阻止一个陌生人跟随你。"符合。故选D。八、(F)(2024八上·朝阳期末)阅读下面短文,完成短文后的问题。Aprils Fool's Day is a celebration that takes place in different countries around the world. It happens on April 1st every year and is a day when many people play all kinds of tricks and jokes on each other. It celebrates lies.I'm sure you have known a lot about Aprils Fool's Day. But do you know Honesty Day Be honest. That's all you have to do on Honesty Day. It would be great if we were all honest every day of the year. It's good that there is a day to encourage honesty. M. Hirsh Goldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fool's Day. On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer. That means that you have knowledge of Honesty Day.M. Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies —— The Book of Lies. It has been translated into Japanese, Korean and Chinese. He said in his book that a common person lies almost about 200 times a day. These lies include omission (疏忽), white lies (善意的谎言) and so on. In our daily life, a typical lie for a man is "I did not drink that much" and for a woman is "Nothing is wrong, I'm fine." It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians (政客) are the biggest liars (说谎者). Every Honesty Day, Mr. Hirsh Goldberg hands out prizes to honest people.根据短文内容,回答下列问题。51.When is Honesty Day 52.What should we do on Honesty Day 53.Why did M. Hirsh Goldberg start Honesty Day 54.How many times does a common person tell lies a day according to The Book of Lies 55.Who are the most honest people according to M. Hirsh Goldberg 【答案】51.It is on the last day of April.52.If anyone ask you any question and you should give a true and honest answer.53.It's good to encourage honesty.54.About 200 times.55.Nurses.【知识点】说明文;世界主要国家文化习俗【解析】【分析】本文介绍了由M.赫什·戈德堡发起的"诚实日"的活动。【点评】考查阅读表达,首先理解题目要求,然后从文中抓住重点语句,结合语法确定正确答案。51.根据"He chose the last day of April because the first day is April Fool's Day."可知,诚实节在4月的最后一天。故填It is on the last day of April.52.根据"On Honesty Day, anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer."可知,在诚实的日子里,任何人都可以问你任何问题,你应该给出一个真实和诚实的答案。故填If anyone ask you any question and you should give a true and honest answer.53.根据"It's good that there is a day to encourage honesty."可知,设置诚实节是为了鼓励人们要诚实。故填It's good to encourage honesty.54.根据"He said in his book that a common person lies almost about 200 times a day."可知,一个普通人每天大约撒谎200次。故填About 200 times.55.根据"It is found that nurses are the most honest people, while sales people and politicians (政客) are the biggest liars (说谎者)."可知,护士是最诚实的人。故填Nurses.九、IV. 短文填空。(10分)(2024八上·朝阳期末)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Internet is 56. useful tool. It has many advantages 57. makes our life convenient. The Internet 58. (main) changes the ways of our shopping, our communicating with each other. H 59. , some older people can't use a computer.Paul worked for an IT company before. He said, "I often helped older people to use the Internet. It made a 60. (different) to their lives. Learning 61. to use e-mail was a wonderful experience for them. So I left my job and 62. (create) a charity (慈善机构)—Seniors Online."One of Paul's students, Betty, says, "At 63. (one), I thought it difficult. But soon I succeeded in 64. (search) for information online. I think all people of 65. (I) age should take classes like this."【答案】56.a;57.and;58.mainly;59.(H)owever;60.difference;61.how;62.created;63.first;64.searching;65.my【知识点】记叙文;科学技术【解析】【分析】本文主要讲述了一家帮助老人学会用电脑上网的慈善机构。【点评】考查选词填空,首先浏览文章,读懂题意,然后根据前后句句意和语法确定单词正确形式,最后仔细检查。56.句意:互联网是一个有用的工具。根据"The Internet is…useful tool."可知,此处表示泛指,空后的"useful"是以辅音音素开头的单词,空处应用不定冠词a。故填a。57.句意:它有很多优点,让我们的生活更方便。根据"It has many advantages…makes our life convenient."可知,此处表示并列关系,应用连词and"和"。故填and。58.句意:互联网主要改变了我们的购物方式,我们彼此之间的交流方式。此处应用副词作状语,修饰动词changes,mainly"主要地"符合。故填mainly。59.句意:然而,一些老年人不会使用电脑。根据"The Internet…changes the ways of our shopping, our communicating with each other…some older people can't use a computer."以及首字母提示可知,此处句意发生了转折,however"然而"符合,句首首字母大写。故填(H)owever。60.句意:这改变了他们的生活。make a difference to…"改变……",是固定词组。故填difference。61.句意:学习如何使用电子邮件对他们来说是一次很棒的经历。根据"Learning…to use e-mail was a wonderful experience for them."可知,此处表示学习如何使用电子邮件,how"如何"符合。故填how。62.句意:所以我辞掉了工作,创建了一个慈善机构——Seniors Online。句子时态为一般过去时,此处应用过去式created。故填created。63.句意:起初,我认为这很难。at first"起初",是固定词组。故填first。64.句意:但很快我就成功地在网上搜索了信息。succeed in doing sth."成功做某事",是固定词组。故填searching。65.句意:我认为所有和我同龄的人都应该上这样的课。空处修饰名词"age",应用形容词性物主代词my"我的"。故填my。十、A66.(2024八上·朝阳期末)你是Mike,为迎接新年的到来,你的班级要在12月31日上午在班级举行派对,请写一封邀请函,邀请你的老师们来参加。要求:词数40左右。Dear_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Your studentMike【答案】例文Dear teachers,New Year is coming. We are going to have a New Year's Party on December 31st. It will start at 8 a.m. and end at 10 a.m. We will hold it in our classroom. At the party, we will play party games together. After that, we will eat a big cake. I hope you can come and we will have a good time together.Your studentMike【知识点】应用文写作;提纲作文;表示目前存在的状态、性质或经常发生的动作或习惯;一般将来时;学校生活【解析】【分析】这是一篇应用文写作,主要介绍邀请老师参加班级派对。时态是一般将来时和一般现在时,首先介绍举办派对的时间和地点;然后介绍举办派对的活动;最后总结。注意运用好词好句,同时注意恰当使用连词,使文章上下文联系更为紧密。【点评】作文格式规范,这封邀请函遵循了书信的基本格式,有明确的称呼"Dear teachers,",结尾有署名"Your student Mike",结构完整。 内容完整,包含了邀请函的关键要素。时间上,清晰指出是12月31日上午8点开始,10点结束;地点是"in our classroom";活动内容方面,说明了会一起玩派对游戏,之后会吃大蛋糕,满足了邀请函传达活动信息的要求。 语言简洁:使用了简单直接的语言,如We are going to have...It will start...We will hold...等,表意清晰,易于理解,符合邀请函简洁明了的特点。十一、B67.(2024八上·朝阳期末)假如你是Susan,你的朋友Leo最近心情不好,他觉得自己很努力在学习,成绩却不理想,另外,他还觉得孤独缺少朋友,为此他很苦恼。请你给他写一封信,针对他的问题提出你的建议。要求:1. 80词左右,开头和结尾已给出,不计入词数。2.语句通顺,符合逻辑,内容可适当发挥。3.文中不得出现真实人名或班级。Dear Leo,I'm sorry to hear that______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Susan【答案】例文:Dear Leo,I'm sorry to hear that you are feeling down. About your study, you should remember that hard work often pays off, so don't give up. Maybe you can change a better learning method. For example, try to review what you've learned regularly and seek help from teachers or classmates if needed. As for feeling lonely, join school clubs or activities where you can meet people with similar interests. Making friends takes time, but you will find people who care about you. Stay positive and keep reaching out. I'm here for you.Yours,Susan【知识点】提纲作文;表示目前存在的状态、性质或经常发生的动作或习惯;现在进行时;一般将来时;学校生活【解析】【分析】这是一篇应用文写作,主要介绍对Leo问题的建议。时态是现在进行时、一般将来时和一般现在时,首先介绍Leo最近心情不好;然后介绍给Leo问题的建议;最后总结。注意运用好词好句,同时注意恰当使用连词,使文章上下文联系更为紧密。【点评】作文结构清晰,采用总分总的结构。开头表达对Leo心情不好的遗憾,中间分别针对Leo学习不理想和感到孤独这两个问题提出具体建议,结尾给予鼓励并表明支持,层次分明,逻辑连贯。 内容针对性强,紧扣Leo的问题给出建议。对于学习方面,建议他不要放弃,改变学习方法,如定期复习、向老师和同学求助;对于孤独问题,建议他参加学校俱乐部或活动,结交有共同兴趣的人。 语言简洁易懂,使用了简单常见的词汇和句式,如"you should...""Maybe you can...""As for..."等,使建议清晰明了,易于Leo理解和接受。1 / 1 展开更多...... 收起↑ 资源列表 吉林省长春市长春外国语学校2024-2025学年八年级上学期期末英语试题(学生版).docx 吉林省长春市长春外国语学校2024-2025学年八年级上学期期末英语试题(教师版).docx