Unit 4 Stage and screen 单元素养测评卷(含解析,有听力音频和听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第二册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 4 Stage and screen 单元素养测评卷(含解析,有听力音频和听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第二册

资源简介

单元素养测评卷(四)
1—5  BBCCC  6—10  ABCBB  11—15 BCABB  16—20 CABAA
21—25 BDBCA 26—30 BCCCB  31—35 DDABA 36—40 CFBGD
41—45 ACDCB  46—50 BDAAD  51—55 BACBD
第一部分
录音稿
Text 1
W: Robert, don’t you think you need a new pair of pants
M: No, I don’t think so. I have three pairs of pants.
W: Then what about a new sweater
M: No. But I don’t mind having one more jacket.
Text 2
W: It has been raining for almost two weeks. I think everyone is tired of this rainy season.
M: The weather broadcast said that it would turn sunny the day after tomorrow.
Text 3
M: What about eating out tonight
W: Great idea! I know some new restaurants in the city, such as The Parlor, Mary’s, and Napa Valley.
M: Let’s go to The Parlor. I want pizza tonight.
Text 4
M: Concert tickets are 8 dollars for adults, half price for children.
W: OK. I’d like one adult ticket and two children tickets, please.
Text 5
W: Hi, I know Dr Wilson won’t be back till next week. I wonder if you could check in her computer records and find out how I did on her mid-term exam
M: I’m sorry. I have no right to give out that kind of information.
Text 6
M: I’m too tired now. I’ve already been working for 12 hours without a rest!
W: God! Don’t you think the boss should get someone to help you
M: Yes, but so far nobody’s turned up, and I have to do the work alone.
W: Why don’t you ask for some time off You should have a good rest.
M: I’m afraid I can’t before I finish this project.
W: You’d better pay more attention to your health.
M: I will, thanks for your concern.
W: You’re welcome.
Text 7
M: Penny, a group of us in the office are thinking of organizing badminton games every Saturday morning. Do you want to join us
W: Yes, that’s a great idea. I really need to get fit.
M: We all feel the same. Sitting here in an office all day isn’t healthy.
W: Who else will be playing
M: Colin, Alice, Jerry…I think Alice might bring one of her friends.
W: Sounds good. Where will we play
M: We can either go to the town sports centre or one of the local schools. I believe they hire out badminton courts.
W: Do they both cost the same
M: We haven’t checked yet.
W: I’ll do that if you like. I can call them.
M: That would be great.
Text 8
M: Are you looking for something special
W: Yes. I want to buy my dad a nice gift for Father’s Day. I usually couldn’t get him things that he likes, so I want to get it right this time.
M: Well, we have many items that men usually like. Does he use computers much We sell a screen cover that protects the eyes.
W: No, he’s not much interested in technology.
M: How about clothes, then Our shirts and ties are some of our most popular Father’s Day products.
W: That’s what I bought him last year—a nice jacket. He never wore it. But he liked my brother’s gift, which was a camera. He uses it to take many pictures from different parts of the world.
M: Your father probably likes to travel, right
W: That’s true.
M: Then I have a perfect gift for him: a foldable travel bag. It can carry a lot of things, and it’s comfortable to hold. When you aren’t using it, the bag can be folded into a carrying bag that is as small as a wallet.
Text 9
W: Mr White, could you spare me a few minutes to go over the letter I’ve just finished
M: OK. Please sit down. Why did you write a letter in German
W: I made a pen pal, who is a German girl. She always writes to me in English and asks me about college life. But in fact, her English isn’t very good. So I decided to write to her in German. My main purpose of writing the letter is to invite her to come here so that I can show her around.
M: OK, let me have a look.
W: I find it difficult to write letters in German. I started to write the letter yesterday afternoon, but didn’t finish it until this morning. I’m not sure if it’s OK.
M: Oh, your letter is wonderful. Actually, writing letters in German isn’t that difficult. With more practice, you will find it easy.
W: It seems that I should write to my pen pal more often.
M: That’s a good idea.
Text 10
W:I’m here to announce that we will operate a new flight from London Heathrow to the Maldives. We couldn’t be more excited to add this new route to our airline route map. I think many of you know our slogan “See the World Differently”, so the Maldives will surely leave you with unforgettable memories when you take a trip there. Our history began in 1984, when Richard Branson, founder of Virgin Atlantic, couldn’t leave Puerto Rico because his flight was cancelled, and a great idea of establishing a new company appeared in his mind. Shortly afterward, we were able to open 600-plus flights. This is the result we couldn’t have imagined. We fly to and from North and South America, Europe, Asia, and Australia. Our company is dedicated to the comfort of the passengers. We currently have three different types of cabins: upper class, premium and economy. Recently I received some inside information that the company is going to introduce a new type of cabin: business economy, which will be sold at more affordable prices, compared to the former three. However, its seating capacity is only half of them, so you will have to get the tickets as quickly as you can.
第二部分
第一节
A
【文章大意】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四部电影,说明了它们各自的特点和适合观看的人群,旨在帮助英语学习者提高英语水平。
21.B 细节理解题。根据Toy Story(1995)下的“…A cartoon film about toys that come to life when children and adults aren’t around.”可知,Toy Story最吸引卡通爱好者。故选B项。
22.D 细节理解题。根据Charlie & the Chocolate Factory (1971)下的“…Things go wrong when a group of kids get a free tour of Willy Wonka’s chocolate factory.”以及The Sound of Music(1965)下的“…A young woman (Maria) becomes the nanny for seven children in a house in the Austrian Alps.”可知,两者的共同之处是它们都包含儿童角色。故选D项。
23.B 推理判断题。根据第一段“Watching movies is great for improving your English. And if you choose films that you enjoy watching, you’ll learn English without even realising it! Here are four movies that are perfect for English learners.”可知,文章介绍了四部电影,旨在帮助英语学习者提高英语水平,故这篇文章可能来自一本语言杂志。故选B项。
B
【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Jennifer人生早期经济条件有限,只上了技校,但是后来通过自己的努力以及家人的帮助完成了大学学位。她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。
24.C 细节理解题。根据第二段的“After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education.”可知,高中毕业后Jennifer打工挣钱以完成学业。故选C项。
25.A 细节理解题。根据第三段的“She chose the UW-Eau Claire programme at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids.”可知,Jennifer选择这个项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子。故选A项。
26.B 细节理解题。根据最后一段的“Jennifer sacrificed(牺牲) to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study.”可知,为了实现自己的目标,Jennifer牺牲了和家人待在一起的时光。故选B项。
27.C 推理判断题。根据最后一段的“Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honours.”和“However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family—and that’s pretty powerful.”可知,Jennifer不畏艰苦,努力奋斗,不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,让家人得到了激励。故我们可以从Jennifer的故事中学到:努力总会有回报。故选C项。
C
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了Yes Means Yes, Everything Else Means No这本书可以帮助读者做出一个好的决定。
28.C 细节理解题。根据第一段“The book Yes Means Yes, Everything Else Means No, by Bruce Mullen, digs into the deep philosophy of simplicity in decision-making. The interesting title tells readers to grasp the art of clear choices. The book recommends us to put our energies into the definite ‘Yes’ and avoid weakening our efforts with the less important details.”可知,该书主要侧重于如何做出一个好的决定。故选C项。
29.C 细节理解题。根据第二段“When faced with complex decisions, individuals or organizations often struggle to deal with plenty of data, leading to imperfect choices.”可知,决策过程中的障碍是过量的信息。故选C项。
30.B 词义猜测题。根据画线词上文“Through his personal experiences, Mullen felt the power of simplicity, leading him to make better decisions. This book can also be applied to business planning.”以及后面的life’s crossroads可知,马伦对“是就是是”这句话的探索表明,经历人生的“十字路口”时,明确的意图很重要。故画线词意思是“经历”。故选B项。
31.D 推理判断题。根据最后一段“Basically, Yes Means Yes, Everything Else Means No is more than just an exploration of simplicity in theory; it’s a practical guide to improve decision-making skills…For those seeking to live a life with a clear purpose, this book is a guiding light among the fog of indecision.”可知,这是一本提高决策能力的实用指南。作者不仅推广了“简单”理念,还向读者介绍了有效贯彻这一理念所需的技能。这本书提供了简化决策过程的实用方法——从优先处理任务到消除干扰。对于那些寻求明确生活目标的人来说,这本书是在优柔寡断的迷雾中指引方向的明灯。据此可推知,作者对这本书持支持态度。故选D项。
D
【文章大意】 本文是一篇新闻报道。文章介绍了加州大学圣地亚哥分校的工程师们开发的一种新技术,该技术结合了产品包装中的芯片和手机上的软件更新,使人们可以通过手机应用程序立即知道哪些食品即将变质。文章介绍了这项技术的原理、应用和未来发展。
32.D 推理判断题。根据第二段中“The phone becomes capable of identifying objects based on signals the chip sends out from specific frequencies, in this case Bluetooth or WiFi.”和第四段中“The chip turns Bluetooth signals into WiFi signals, which can in turn be detected by a smartphone with that specific software update.”可推知,芯片通过向手机发送WiFi信号来与手机建立连接。故选D项。
33.A 推理判断题。根据第五段中“The technology’s broader promise is the development of devices that do not need batteries because they can harvest power from LTE signals instead. This in turn would lead to devices that are significantly less expensive and last longer, said Dinesh Bharadia…”和第六段Bharadia的话“‘E-waste, especially batteries, is one of the biggest problems the planet is facing, after climate change,’ Bharadia said.”可知,Bharadia认为可以利用这项技术开发不需要电池的设备,由此推知,电池的减少也就意味着电子垃圾的减少。故选A项。
34.B 细节理解题。根据最后一段中“For future research, the team will integrate this technology into other projects to demonstrate its capabilities, and they also hope to commercialize it, either through a startup or through an industry partner.”可知,这个团队将会把这项技术推向市场,使其商业化。故选B项。
35.A 主旨大意题。通读全文,并结合第一段中“Imagine you can open your fridge, open an app on your phone and immediately know which items will go bad soon.”和第二段中“The technology combines a chip (芯片) integrated into product packaging and a software update on your phone. The phone becomes capable of identifying objects based on signals the chip sends out from specific frequencies, in this case Bluetooth or WiFi. In an industrial setting, a smartphone equipped with the software update could be used as a radio frequency identification (RFID) reader.”可知,文章介绍了一项新的技术,它可以将手机变成射频识别器。因此“新技术将智能手机变成射频识别器”是文章最佳标题。故选A项。
第二节
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章讲了智能家居有助于解决生活中的一些常见的“忘事”。在不久的将来,我们将生活在智能家居中。文章从智能控制、定期健康检查、家庭灾害预警等方面介绍了智能家居的优势。智能家居不是幻想,而是在逐渐成为事实。
36.C 根据后文“…and can sometimes lead to problems.”可知,这里指的是前文提到的一系列“忘事”。分析可知,选项C (这种事经常发生在我们身上) 符合语境。选项C中的these kinds of things代指前文提到的“忘事”。故选C项。
37.F 根据后文“…so everything will be ready for you.”可知,家里的一切都会依据你的需求准备好。由此可推知,空处应提到“如何准备好”。分析可知,选项F (你的家也会了解你的日常安排和偏好)与后文联系紧密,能构成因果关系。故选F项。
38.B 后文“If you start to have sleep or weight problems, it will send a warning to your phone.”提到了智能家居能根据你的睡眠和体重状况发出警告。前文“Your bed, for example, will record how well you sleep every night.”提到了睡眠问题。由此可推知,空处应提到体重问题。选项B (它还会检查你的体重)符合语境。故选B项。
39.G 根据该段小标题“No more disasters”可知,该段主要介绍了智能家居对常见家庭灾害的预警和处理。选项G (智能家居将能够防止事故造成的严重损害)是对小标题的进一步解释,呼应段落主旨,适合作为段首句。后文“For example, if a water pipe starts leaking, or if there is a short circuit in the electrical wiring, your smart home will detect it and provide you with the relevant information.”和G项联系紧密,举例说明智能家居的这一功能。故选G项。
40.D 根据前文“This smart technology is not a fantasy.”可知,智能家居技术已不是幻想。空处紧跟其后,应承接上文。分析可知,选项D (这些新发明中有许多已经可用)符合语境,说明有些发明已经走进人们的生活当中,和后文“…and being used in some homes.”联系紧密。故选D项。
第三部分
第一节
【文章大意】 本文是一篇记叙文。作者通过听广播明白了一个道理:人的生命是有限的,应该珍惜与家人在一起的时光。
41.A 根据上文中的“Well, Tom, sounds you’re busy with your job.”可知,汤姆的工作很忙;根据下文中的“…you have to be away from home and your family so much.”可知,汤姆不得不频繁地离开家和家人,由此可知,这是一件让人感到“遗憾”的事情。故选A。pity可惜,遗憾; pride自豪; must必须做的事; disaster灾难。
42.C 根据常识和上文“Too bad you…”可知,此处指“错过”女儿的舞蹈表演实在是太可惜了。故选C。delay延迟; avoid避免; miss错过; prevent阻止。
43.D 根据下文中的“By watching the marbles decrease, I…more on the really important things in my life.”可知,看着玻璃弹珠减少,广播员将精力集中在人生中真正重要的事情上,由此可推断,此处指广播员告诉听众一些给事情划分等级的方法。故选D。track跟踪; update更新; revive(使)苏醒,复活; rate划分等级,评定。
44.C 根据下文中的“Folks live about seventy-five years…and have 3,900 Saturdays.”可知,此处指的是广播员做了一些计算。故选C。research调查; evaluation估计; maths计算,数学; experiment实验。
45.B 根据常识和上文中的“Folks live about seventy-five years…’”可知,人们的“平均”寿命是75岁,其中包含3900个星期六。故选B。in particular特别地; on average平均,一般; on purpose故意地; in all总计。
46.B 根据下文中的“…that I did not think about all this in detail until I was fifty-five years old…”可知,广播员在55岁时才详细考虑到这一切,所以“后悔的”符合语境。故选B。cheerful兴高采烈的; regretful后悔的; confused迷惑的; satisfied满意的。
47.D 根据上文中的“If I lived to be seventy-five…”以及下文中的“…had about a thousand of them left to enjoy.”可知,广播员如今55岁了,如果活到75岁,那他“只”剩下约一千个周六可以享受了。故选D。yet然而; still仍然; even甚至; only仅仅,只。
48.A 根据上文中的“So I visited three toy stores…”可知,广播员去了三家玩具店,结合下文中的“…and put them inside a large, clear plastic container.”可知,他把这些玻璃弹珠放到一个透明的大的塑料容器中,由此可知,此处指去三家玩具店“收集”玻璃弹珠。故选A。round up使聚集; fix up修理; sell off出售; play with玩弄。
49.A 根据上文中的“Every Saturday since then, I have taken one out…”以及下文中的“By watching the marbles decrease…”可知,玻璃弹珠在减少,所以此处应该是拿出去“扔掉”。故选A。throw扔,抛,投; give给予; send邮寄; drive驱使。
50.D 根据上文中的“By watching the marbles decrease…”可知,看着代表时间的玻璃弹球在减少,广播员有意识地把精力“集中”在重要的事情上,focus on意为“集中精力在……上”。故选D。base以……为基础; reflect反映; spend花费,度过; focus集中。
51.B 根据上文中的“By watching the marbles decrease, I…more on the really important things in my life.”可知,看着玻璃弹珠在减少,广播员把更多的精力放在了生命中真正重要的事情上,由此可知,此处指的是看着时间“用尽”。故选B。flash back回忆; run out用尽; stop停止; drag拖,拉。
52.A 根据上文中的“By watching the marbles decrease, I…more on the really important things in my life.”可知,看着时间减少会帮助你“理清”事情的轻重缓急。get sth straight意为“理清/明确某事”。故选A。straight直的; complete完全的; reasonable合理的; personal个人的。
53.C 根据语境和下文中的“…I woke my wife up. ‘Honey, I’m taking you and the kids out to breakfast…’”可知,作者听完广播后,觉得应该多和家人在一起,所以他叫醒妻子,打算带她和孩子们一起去吃早餐,由此可知,此处指本“打算”完成工作后去见几个无线电爱好者。故选C。long渴望; remember记住; intend打算; pretend假装。
54.B 根据上文中的“I had…to do some unfinished office work and then meet several radio-lovers.”可知,作者本打算完成工作后去见几个无线电爱好者;根据下文中的“…I woke my wife up. ‘Honey, I’m taking you and the kids out to breakfast…’”可知,作者叫醒妻子并带她和孩子们一起去吃早饭,由此可知,上下文之间为转折关系,所以此处使用“相反”符合逻辑。故选B。furthermore而且; instead相反; anyway不管怎样; thus因此。
55.D 根据上文中的“So I visited three toy stores…1,000 marbles (玻璃弹珠) and put them inside a large, clear plastic container.”可知,广播员收集了1000个玻璃弹珠,提醒自己时间在逐渐减少,作者效仿广播员的做法,所以此处应是“玻璃弹珠”。故选D。coffee咖啡; newspaper报纸; container容器; marble玻璃弹珠。
第二节
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了长江岸边的书屋琵琶亭,琵琶亭提供5000多本免费书籍,其中还包含咖啡厅和茶室。这些设施是长江国家文化公园的一部分,旨在传承长江——这条中国最长、最具标志性的河流的文化历史。
56.is called  考查动词时态、语态和主谓一致。主语与动词构成被动关系,描述事实,用一般现在时,主语为the book house,谓语用单数。故填is called。
57.a 考查冠词。此处pipa为泛指,且发音以辅音音素开头。故填a。
58.stands  考查动词时态和主谓一致。陈述事实用一般现在时,主语为Pipa Pavilion,谓语用三单形式。故填stands。
59.for 考查介词。短语for free表示“免费”。故填for。
60.facilities 考查名词复数。根据空前的these以及后文的are可知,facility应用复数形式。故填facilities。
61.longest 考查形容词最高级。根据后文and most可知空处应用形容词最高级形式。故填longest。
62.which 考查定语从句。此处为“介词+关系代词”引导的非限制性定语从句,修饰先行词the Great Wall, the Grand Canal, the Long March and the Yellow River,作介词的宾语,指物,故填which。
63.setting 考查非谓语动词。作介词的宾语,应用动名词形式。故填setting。
64.its  考查代词。修饰名词culture应用形容词性物主代词its。故填its。
65.offering 考查非谓语动词。分析可知,此处为非谓语动词作状语,动词offer与前面内容之间为主动关系,应用现在分词形式,故填offering。
第四部分
第一节
One possible version:
Dear Mr Hyde,
With our school film festival approaching near, I am writing to invite you to give us a lecture.
Our school film festival this year will be held next month, which is aimed at enriching students’ school life and inspiring them to explore the cultures and ideas behind films. A variety of activities will be organized, ranging from film watching to a film review competition. Since many students are really interested in what takes place behind the scenes, could you spare around two hours to give us a lecture on this topic I’m sure your lecture will become the highlight of our film festival.
I would appreciate it if you could accept my invitation. Looking forward to your reply!
Yours,
Li Hua
第二节
【思路点拨】 本文以人物为线索展开,讲述了作者刚上高中时觉得自己不合群。作者参加了排球队,比赛前后,只是静静地坐在看台上,对自己完全没有信心。在学校,没有人和作者说话,作者也不知道如何与同学相处。这些都让作者心烦。
【详解】
1.段落续写:
①由第一段首句内容“从去到回的一路上,我们有说有笑。”可知,第一段可描写作者和其他人开心地坐在一起,作者有了新朋友并且不再紧张。
②由第二段首句内容“我笑了,知道我终于有了朋友,我的学校生活将会更快乐。”可知,第二段可描写作者在有了朋友之后的变化。
2.续写线索:一路有说有笑—不再害怕与人说话—交到朋友—变得更加自信。
One possible version:
All the way there, and all the way back, we talked and laughed. We had a really good time together. It seemed that we had been friends for many years, and I soon realized that I was not afraid to talk to others anymore and I never felt like I didn’t know what to say in a big group of people. I was grateful for this chance to join them because I had friends, and I was sure my school life would be colourful.
I smiled, knowing I finally had friends and my school life would be much happier. When in school, I had friends to play with; when I came across a problem on study, they were always trying to help; when in trouble, I had friends to turn to for help; after school, I had friends to play together. With the help of my friends, I am more confident than before and I have made great progress in my study now. Friends really benefit me a lot.单元素养测评卷(四)
Unit 4
(时间:120分钟 分值:150分)
                    
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
( )1.What does Robert want
A.A pair of new pants.    B.A new jacket.
C.A new sweater.
( )2.When will it be sunny according to the weather forecast
A.Tomorrow. B.The day after tomorrow.
C.Next week.
( )3.Which restaurant will the speakers go to tonight
A.Mary’s.    B.Napa Valley.    C.The Parlor.
( )4.How much is a concert ticket for a child
A.$8. B.$2. C.$4.
( )5.What does the man mean
A.Dr Wilson will call the woman.
B.The woman has failed the exam.
C.He can’t tell the woman the information.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
( )6.What does the man need now
A.A helper. B.A pay rise. C.A job.
( )7.What is the woman worried about
A.The man’s family.
B.The man’s health.
C.The man’s project.
听第7段材料,回答第8、9题。
( )8.Why does Penny want to take part in the badminton games
A.To make more friends.   B.To kill the time.
C.To keep fit.
( )9.What does Penny plan to do
A.Invite some friends. B.Check the prices.
C.Organize a game.
听第8段材料,回答第10至13题。
( )10.Where does the conversation probably take place
A.At home.  B.At a store.  C.At a travel agency.
( )11.What do we know about the woman’s last gift
A.She returned it.   B.It wasn’t used.
C.Her father liked it a lot.
( )12.Who gave a camera as a Father’s Day gift
A.The woman. B.The man.
C.The woman’s brother.
( )13.What is the woman’s father interested in
A.Travelling. B.Technology.  C.Clothes.
听第9段材料,回答第14至17题。
( )14.What is the woman’s main purpose of writing the letter
A.To apply to college.   B.To make an invitation.
C.To express her thanks.
( )15.What does the woman think of writing letters in German
A.Easy.    B.Hard.    C.Interesting.
( )16.When did the woman finish writing the letter
A.Yesterday afternoon.   B.Last night.
C.This morning.
( )17.What is the probable relationship between the speakers
A.Teacher and student. B.Classmates.
C.Good friends.
听第10段材料,回答第18至20题。
( )18.What is the destination of the new flight
A.Puerto Rico.   B.Maldives.   C.England.
( )19.What happened to Richard Branson in 1984
A.His flight was called off.
B.He failed to catch his flight.
C.He couldn’t find a flight to his home city.
( )20.What is an advantage of the new cabin
A.Lower prices.     B.Better service.
C.Bigger seating capacity.
                    
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分 37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A [2024·福建省厦门市高一期末]
Watching movies is great for improving your English. And if you choose films that you enjoy watching, you’ll learn English without even realising it! Here are four movies that are perfect for English learners.
Charlotte’s Web (2006)
Story: The power of friendship between a pig(Wilbur)and a spider(Charlotte).
The live-action film, a fine adaptation of E.B. White’s book, will entertain the young audience with cute talking animals and easy-to-follow language. Adults will also be charmed by heartwarming good time and learn to look at the world with curiosity and joy.
Toy Story (1995)
Story: A cartoon film about toys that come to life when children and adults aren’t around.
The storylines are clear and the characters use simple but useful language. Though it’s mainly for kids, Toy Story doesn’t feel childish. The story and jokes also attracted adults, so parents would be more likely to take their children to see the film.
Charlie & the Chocolate Factory (1971)
Story: Things go wrong when a group of kids get a free tour of Willy Wonka’s chocolate factory.
This film is also great for English learners as it is generally easy to follow. And you’ll hear some extracts(选段) from English literature because Willy often quotes well-known writers such as Oscar Wilde and Shakespeare.
The Sound of Music(1965)
Story: A young woman (Maria) becomes the nanny for seven children in a house in the Austrian Alps.
The Sound of Music is a musical and listening to music is one of the best ways to improve your English. Many of the film’s songs have become classics because they’re so catchy.
( )21.Which movie attracts cartoon lovers most
A.Charlotte’s Web (2006).
B.Toy Story (1995).
C.Charlie & the Chocolate Factory (1971).
D.The Sound of Music (1965).
( )22.What do Charlie & the Chocolate Factory and The Sound of Music have in common
A.They are preferred by housewives.
B.They are musicals.
C.They are based on classic works.
D.They have children characters.
( )23.Where is this text probably taken from
A.A music blog. B.A language magazine.
C.A movie poster. D.A toy advertisement.
B [2024·湖北省荆州市荆州中学高一期末]
Jennifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelor’s degree.
Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition(学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.
Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire programme at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.
Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honours. Jennifer sacrificed(牺牲)to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. “Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,” she says. However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family—and that’s pretty powerful.
( )24.What did Jennifer do after high school
A.She helped her dad with his work.
B.She ran the family farm on her own.
C.She supported herself through college.
D.She taught her sisters and brothers at home.
( )25.Why did Jennifer choose the programme at Ministry Saint Joseph’s Hospital in Marshfield
A.To take care of her kids easily.
B.To learn from the best nurses.
C.To save money for her parents.
D.To find a well-paid job there.
( )26.What did Jennifer sacrifice to achieve her goal
A.Her health. B.Her time with family.
C.Her reputation. D.Her chance of promotion.
( )27.What can we learn from Jennifer’s story
A.Time is money.
B.Love breaks down barriers.
C.Hard work pays off.
D.Education is the key to success.
C [2024·山东省德州市高一期末]
In a world of constant noise, endless choices, and great complexity, the desire for simplicity has become a necessity. The book Yes Means Yes, Everything Else Means No, by Bruce Mullen, digs into the deep philosophy of simplicity in decision-making. The interesting title tells readers to grasp the art of clear choices. The book recommends us to put our energies into the definite “Yes” and avoid weakening our efforts with the less important details.
Simplicity in decision-making stresses clearness and efficiency while people are making choices. In a world filled with information overload, using simplicity can lead to better results. When faced with complex decisions, individuals or organizations often struggle to deal with plenty of data, leading to imperfect choices.
By accepting simplicity, decision-makers aim to get the key information, focus on the most related factors, and avoid unnecessary details. This approach encourages us to pick out the main aims, enabling quicker evaluations and conclusions.
Through his personal experiences, Mullen felt the power of simplicity, leading him to make better decisions. This book can also be applied to business planning. Mullen’s exploration into the phrase “yes means yes” showed the importance of clear intention in negotiating life’s crossroads.
Basically, Yes Means Yes, Everything Else Means No is more than just an exploration of simplicity in theory; it’s a practical guide to improve decision-making skills. The author doesn’t only promote the philosophy but equips readers with the skills they need to carry it out effectively. From techniques to prioritize (优先处理) tasks to methods for removing distractions, the book offers practical tools for simplifying the decision-making process. For those seeking to live a life with a clear purpose, this book is a guiding light among the fog of indecision.
( )28.What is Yes Means Yes, Everything Else Means No mainly about
A.It encourages us to live a simple life.
B.It tells us the importance of more choices.
C.It focuses on how to make a good decision.
D.It offers a workable approach to reducing noise.
( )29.What is considered a barrier in decision-making
A.Missed opportunities. B.Mental stress.
C.Overloaded information. D.Heated discussions.
( )30.What does the underlined word “negotiating” in Paragraph 4 probably mean
A.Cutting down. B.Getting through.
C.Telling apart. D.Making up.
( )31.What’s the writer’s attitude towards Mullen’s book
A.Unclear. B.Doubtful.
C.Pessimistic. D.Positive.
D [2024·广东省汕头市高一期末]
Imagine you can open your fridge, open an app on your phone and immediately know which items will go bad soon. This is one of the applications that a new technology developed by engineers at the University of California San Diego would enable.
The technology combines a chip (芯片) integrated into product packaging and a software update on your phone. The phone becomes capable of identifying objects based on signals the chip sends out from specific frequencies, in this case Bluetooth or WiFi. In an industrial setting, a smartphone equipped with the software update could be used as a radio frequency identification (RFID) reader.
The work uses breakthroughs in backscatter (反向散射) communication, which uses signals already generated by your smartphone and re-directs them back in a format your phone can understand. Effectively, this technique uses less power than the latest technology to generate WiFi signals.
The custom chip, which is roughly the size of a grain of sand and costs only a few pennies to produce, needs so little power that it can be entirely powered by LTE signals, a technique for wireless broadband communication for mobile devices. The chip turns Bluetooth signals into WiFi signals, which can in turn be detected by a smartphone with that specific software update.
The technology’s broader promise is the development of devices that do not need batteries because they can harvest power from LTE signals instead. This in turn would lead to devices that are significantly less expensive and last longer, said Dinesh Bharadia, one of the paper’s senior authors.
“E-waste, especially batteries, is one of the biggest problems the planet is facing, after climate change,” Bharadia said.
For future research, the team will integrate this technology into other projects to demonstrate its capabilities, and they also hope to commercialize it, either through a startup or through an industry partner.
( )32.How does the chip interact with the phone
A.By providing power for the phone.
B.By producing LTE signals for the phone.
C.By giving Bluetooth signals to the phone.
D.By sending WiFi signals back to the phone.
( )33.What is the potential of the technology according to Bharadia
A.Reducing e-waste.
B.Making batteries cheap.
C.Supplying power to LTE signals.
D.Decreasing the cost of LTE signals.
( )34.What will the team do in the future
A.Invest in new technologies.
B.Bring the technology to market.
C.Improve the quality of the device.
D.Commercialize more research projects.
( )35.Which is the most suitable title for the text
A.New technology turns smartphones into RFID readers
B.Smartphones need to be equipped with soft updates
C.RFID readers obtain new chips and have new functions
D.Backscatter communication makes the best of smartphones
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
[2024·福建省莆田市高一质量检测]
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever forgotten to lock the door of your house Or, have you ever forgotten to switch off the TV or computer 36.    , and can sometimes lead to problems. However, in the not-too-distant future, we will be living in smart homes that will help solve those problems.
Intelligent controls
Today, we have to use switches for our lights, and remote controls for our TVs and air conditioners. In the future, we will be using advanced technology every day for automatic control of just about everything in our home. You will no longer have to think about turning switches on and off yourself. 37.    , so everything will be ready for you.
Regular health checks
In addition, your smart home will be monitoring your health for you every day. Your bed, for example, will record how well you sleep every night. 38.    . If you start to have sleep or weight problems, it will send a warning to your phone. It will also give you suggestions on a healthier diet and how to sleep better.
No more disasters
39.    . For example, if a water pipe starts leaking, or if there is a short circuit in the electrical wiring, your smart home will detect it and provide you with the relevant information. This way, you will be able to fix the problem before your home becomes flooded or catches fire.
This smart technology is not a fantasy. 40.    , and being used in some homes. In this sense, the home of tomorrow is already the home of today. Nevertheless, it will take some years, before most new homes begin to use this new technology.
A.Natural disasters happen all the time
B.It will also be checking your body weight
C.These kinds of things happen to us all the time
D.Many of these new inventions are already available
E.The smart technology is being widely-used in our daily life
F.Your home will also learn your daily schedule and preferences
G.Smart homes will be able to prevent serious damage from accidents
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
[2024·湖北省武汉市华中师大一附高一期末]
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
One early Saturday morning, I was enjoying my coffee and reading the newspaper alone when I heard an old voice from the radio.
“Well, Tom, sounds you’re busy with your job. But it’s a  41  that you have to be away from home and your family so much. Too bad you  42  your daughter’s dance performance. Let me tell you something that has helped me  43  my most important things.”
“You see, I did a little  44  one day. Folks live about seventy-five years  45  and have 3,900 Saturdays. I felt  46  that I did not think about all this in detail until I was fifty-five years old,” he went on. “If I lived to be seventy-five, I  47  had about a thousand of them left to enjoy.”
“So I visited three toy stores,  48  1,000 marbles (玻璃弹珠) and put them inside a large, clear plastic container. Every Saturday since then, I have taken one out and  49  it away.”
“By watching the marbles decrease, I  50  more on the really important things in my life. Watching your time here  51  truly helps get your priorities (首要事情)  52 .”

He gave us all a lot to think about. However busy we were, we should spare time to stay with our family. I had  53  to do some unfinished office work and then meet several radio-lovers.  54 , I woke my wife up. “Honey, I’m taking you and the kids out to breakfast. Besides, I need to buy some  55  in a toy store.”
( )41. A.pity B.pride
C.must D.disaster
( )42. A.delayed B.avoided
C.missed D.prevented
( )43. A.track B.update
C.revive D.rate
( )44. A.research B.evaluation
C.maths D.experiment
( )45. A.in particular B.on average
C.on purpose D.in all
( )46. A.cheerful B.regretful
C.confused D.satisfied
( )47. A.yet B.still
C.even D.only
( )48. A.rounded up B.fixed up
C.sold off D.played with
( )49. A.thrown B.given
C.sent D.driven
( )50. A.based B.reflected
C.spent D.focused
( )51. A.flash back B.run out
C.stop D.drag
( )52. A.straight B.complete
C.reasonable D.personal
( )53. A.longed B.remembered
C.intended D.pretended
( )54. A.Furthermore B.Instead
C.Anyway D.Thus
( )55. A.coffee B.newspapers
C.containers D.marbles
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
[2024·广东省深圳市龙华区高一期末]
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Every weekend, Yang Jie spends at least a morning at a book house by the 6,300 km-long Yangtze River, reading while enjoying a cup of coffee. The book house that Yang Jie often visits 56.       (call) Pipa Pavilion, inspired by a famous poem “Pipa Xing”. Shaped like 57.       pipa from a bird’s-eye view, Pipa Pavilion 58.       (stand) as a cultural landmark in the Jiujiang section of the Yangtze River National Cultural Park.
Pipa Pavilion offers more than 5,000 books that can be read 59.     free, as well as a coffee shop and a tearoom. These 60.       (facility) are part of the Yangtze River National Cultural Park, which aims to pass on the cultural history of Yangtze River, the 61.       (long) and most iconic river in China.
Similarly, China is building cultural parks centred around the Great Wall, the Grand Canal, the Long March and the Yellow River, all of 62.       are defining symbols of Chinese culture. By 63.       (set) up these parks, China proudly displays 64.       (it) diverse culture. More importantly, it shows how cultural protection and environmental protection coexist in harmony, 65.       (offer) a sustainable legacy (遗产) for generations to come.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
[2024·江苏省苏州市高一月考]
假定你是校学生会主席李华,下个月你校将举行校园电影节(school film festival)。为此你代表学校写信邀请电影导演Mr Hyde来校举办讲座,介绍电影制作的一些幕后工作。要点包括:
1. 校园电影节的时间、活动目的及活动内容;
2. 讲座的具体要求(如主题、时长等)。
注意:1. 写作词数应为80个左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:最精彩的部分 highlight
Dear Mr Hyde,


Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
[2024·辽宁省抚顺市六校协作体高一期末]
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The girl who never talked
I never really felt like I fit in. I was a freshman in high school and my only close friend was Bella, whom I had known since kindergarten. Bella is and will always be one of my best friends and we often play together. However, she had other close friends too, but I didn’t. I was on the volleyball team, and on the court I knew exactly who I was and where I was supposed to be. I loved all of my teammates, but when we were sitting in the stands before and after games I would just sit there quietly, totally unsure of myself.
At school, no one spoke to me and I didn’t know how to get along with them. It seemed like the only time anyone talked to me was just to jokingly say, “You are so quiet!…do you ever talk ” I wanted to talk, but I just couldn’t find the words. I never felt like I knew what to say in a big group of people. All of these made me upset.
One Saturday after our game, Bella was supposed to come over and spend the night at my house. We always had a lot of fun together. I wished that I could talk to the other girls the way I talked to her. But before we left the gym that day, some of the other volleyball girls invited her to go to the movies with them. Since Bella had already made plans with me, they asked if I would like to go to the movies with them too. I agreed and was happy to have a chance to join them.
One of the mums drove us, and we all piled into the back seat of her Suburban-Rhiannon, Destinee, Christine, Bella, and me. I was kind of nervous at first, but once it was just us five, I came out of my shell (壳). For the first time in my life, I really felt like I was a part of the conversation, instead of just sitting there listening. It turned out that I had a lot to say.
注意:续写词数应为150个左右。
Paragraph 1:
All the way there, and all the way back, we talked and laughed.

Paragraph 2:
I smiled, knowing I finally had friends and my school life would be much happier.

展开更多......

收起↑

资源列表