Unit 6 Earth first 单元素养测评卷(含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 6 Earth first 单元素养测评卷(含解析,含听力原文及音频)

资源简介

单元素养测评卷(六)
1—5  BCBAB  6—10  CCCBA  11—15 BBCBB  16—20 ABAAC
21—25 ABCDC 26—30 ADACD  31—35 DDCBA 36—40 GEBAF
41—45 DCADB  46—50 CADBA  51—55 BCABD
第一部分
录音稿
Text 1
W: I must say, the food was great and I’ve never had better service.
M: Well, thank you, ma’am. I’ll pass your praise on to the cook and the manager. And thanks again for the tip.
Text 2
M: Can I help you
W: I’m looking for a size twelve dress.
M: Oh, let me see. An eight, a ten…Ah, you’re lucky. I have the prettiest dress here in a twelve. Why don’t you try it on
Text 3
M: Oh, no! Look at the line! There are so many people.
W: I didn’t realize it was such a popular film. Hurry up, or we won’t see it today.
Text 4
W: I’ve almost finished typing half of the report.
M: Tell me when it’s ready. The boss needs it this morning.
W: I’ll give it to you to check immediately I finish it.
Text 5
W: That is a great movie, isn’t it It has some really funny parts, and I think the actors are really good.
M: I agree about the acting, but I don’t think it is funny. I don’t care much for the music.
Text 6
W: I would like to exchange this dress.
M: Can I ask why
W: Well, to tell the truth, it fits me well and the price is reasonable. But my husband says that this colour doesn’t look good on me.
M: Oh, I see. You can exchange this dress with anything of the same value. Or if there’s nothing you like, you can have your money back.
W: OK! I want this pair of shoes.
Text 7
M: Have you decided how much you’re going to ask for your flat, ma’am
W: Not yet. Oh, I’m totally at a loss where to start.
M: Well, you need to consider several factors, like the size, location, condition. Um…how big is your flat
W: Two bedrooms.
M: That’s not very big. Is it downtown
W: Yes. It’s just a block away from the finance centre.
M: Well, that certainly adds to its value. Is it in good shape
W: It was built in the ‘90s, but we’ve just had it redecorated.
M: You also need to consider the prices of other flats in the neighbourhood.
W: Sure, sure.
M: Can you decide on the offer price now
W: Um, probably not. I’d better talk with my husband first. Thanks for the information though. I’ll contact you when we have decided.
Text 8
M: Are you going for the job interview tomorrow
W: Yes. I need to get to their office on Lincoln Street at 10:00 am. Can you drive me there tomorrow
M: Yes, of course. It’d take too long to get there by bus or subway. Are you prepared for the interview
W: I think so. But I’m kind of nervous. I don’t have much work experience.
M: Relax. You’re a great engineer, and I’m sure you’re the right person they are looking for.
W: Maybe. I don’t think I’m good enough at French.
M: What are you talking about Your French is really good. I was impressed by the way you talked to those people we met on holiday last year.
W: Yeah, but that was just simple daily conversations.
M: Well, I think you’re very talented at learning languages. I’m sure you’ll become good at it in no time.
W: Thank you for encouraging me. I’m still worried, though.
M: We’ll just have to wait and see, won’t we
Text 9
M: Hi Nancy! You look worried. What’s wrong
W: Well, Daniel, have you ever felt nervous on stage
M: Sure. Do you remember that play I was in a few years ago I knew my lines, but I was terrified to have to recite them in front of an audience. As soon as I saw the crowd of people down there, my heart beat so fast that I was unable to say a single word.
W: That’s how I feel just thinking about the spelling competition next week.
M: I didn’t know you made it to the finals.
W: I’m worried I’ll get nervous and freeze on stage. I might forget how to spell everything, even my own name. I don’t know what to do.
M: Nancy, I know that you’re not going to forget how to spell your name. I’ll help you get through this. I’ll go to the school hall with you to practise. Then I’ll teach you an exercise my baseball coach taught me. Believe me. It works.
W: I feel much better now. Thanks, Daniel.
Text 10
W: Get ready to say goodbye to today’s warm, sunny weather. Just when millions of people are getting ready for the Christmas holiday, three storms are expected to make problems for holiday travellers. None of the storms will be strong, but the cold air will make travelling difficult. The first storm will arrive on this weekend. It will bring rain to the northeast, but warm air in New York City might cause some fog and low clouds. It will be hard for drivers to see the road clearly. Later in the week, snow will come to the northwest states, with three inches falling in Saint Paul, Minnesota. And a few days later, just when the New Year’s celebrations are scheduled, Boston will be covered with freezing rain. The ice will cause problems for anyone trying to travel on foot, with one inch of ice expected on city roads. New Year’s will be cold in Chicago, too, with a strong wind blowing water from the river onto anyone hoping to celebrate by the water.
第二部分
第一节
A
【文章大意】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个青少年野生动物志愿者项目。
21.A 细节理解题。根据Wildlife Orphanage Programme, Zimbabwe部分“These animals have been abandoned, injured, or rescued from illegal wildlife traders.”可知,青少年想照顾受伤的动物,他们应该去津巴布韦。故选A。
22.B 细节理解题。根据Sea Turtle Conservation Programme, Greece部分“Volunteers will also have the opportunity to explore ancient ruins and sample delicious Greek cuisine.”可知,志愿者们在Sea Turtle Conservation Programme可以品尝到美味的希腊美食。故选B。
23.C 细节理解题。根据Yucatan Peninsula Programme, Mexico部分“Age: 17—19”以及“Duration 4 weeks”可知,Yucatan Peninsula Programme适合有4周假期的19岁的孩子参与。故选C。
B
【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章讲述Isatou Ceesay受到自己生活环境的启发,组织One Plastic Bag活动,号召社区居民处理并回收利用塑料口袋,这既能帮助当地人增加收入同时对环境也有益。
24.D 细节理解题。根据第一段的“At that time, the plastic bags, being strong and light, became popular in Gambia. The problem was that people did not reuse the bags and simply threw them behind their homes. Over time, the houses were surrounded by trash.”可知, Ceesay小时候生活在一个被废弃塑料袋严重污染的环境。故选D。
25.C 推理判断题。根据第三段的“Over time, the movement became big and able to support and provide income for women around. It was also able to greatly reduce plastic waste in Gambia.”推知,Ceesay的回收活动既能帮助当地人增加收入同时对环境也有益。故选C。
26.A 词义猜测题。根据画线词下文“During the rainy season, plastic waste became wet and difficult to take, and after that it still took patience to dry it before it could be processed.”可知,在雨季,收集垃圾的工作变得困难了。由此猜测画线词意为“困难的”,与challenging意思相近。故选A。
27.D 推理判断题。根据第四段的“Of course, if one man’s house is clean but his neighbour’s is not, then the man is also not healthy.”推知,Ceesay认为处理塑料垃圾是社区居民共同的责任。故选D。
C
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了与陌生人交谈会对我们产生积极影响。
28.A 细节理解题。根据第二段中“Gillian Sandstrom, a lecturer in psychology,would often talk with a woman working on a hot dog stand. ‘I started nodding and smiling at the lady. When she replied, the small connection made me feel seen, safe and part of the community,’ says Sandstrom. This positive connection led her to study the effect of simple social communication.”可知,Sandstrom的亲身经历促使她开始她的研究,故选A。
29.C 推理判断题。根据第三段中“In fact, according to a study from Harvard Business School, people who talk within more different relationship levels, including friends, family members, co-workers and strangers, are happier than those with a less broad mix of communication.”可知,哈佛商学院的研究建议人们扩大他们的社交圈子。故选C。
30.D 细节理解题。根据最后一段中“The more people talked to strangers, the less worried they felt about being refused and more confident they became in their ability to start and continue a conversation.”可知,很多人不愿意和陌生人说话是因为他们担心被拒绝。故选D。
31.D 主旨大意题。通读全文,尤其是根据第一段“In childhood we’re told not to talk to strangers. But now we’ve grown up, and it’s time to forget that, because having a chat with someone we don’t know could change our whole day.”可知,文章主要介绍了与陌生人交谈会对我们产生积极的影响,即可能会改变我们的一整天,D项“与陌生人交谈的力量”适合做文章标题,故选D。
D
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了光环效应对消费者的影响。
32.D 细节理解题。根据第一段最后两句“It describes our tendency to judge a wider concept on our experience of a single moment or interaction. That is, your experience of using a product may colour your impression of an entire brand.”可知,光环效应是通过我们以往的经历来影响我们对事情的看法的。故选D项。
33.C 细节理解题。根据第三段“Advertisers want to back winners, especially those on big stages. The Olympics, the World Cup and the Super Bowl all attract huge amounts of advertising spend. Why Because when sports stars win big, they create huge amounts of feel-good factors and a brand can use the halo effect to project some of those feel-good factors onto themselves.”可知,广告商支持大赛事的赢家是因为当体育明星大获成功时,会创造积极的情绪影响,而广告商可以将他们的品牌与这种积极情绪联系起来。故选C项。
34.B 推理判断题。根据第四段“Studies have shown that when a product has a label that it is either fair trade, sustainably sourced or organic in nature, it will receive higher ratings in customer satisfaction and people will pay more for it. In a blind taste test though, that’s not necessarily the case. The product could be considered poor in taste or quality, but the act of adding a certain label to the packaging increases people’s liking for it.”可知,在商品包装上添加某种标签会增加人们对其喜爱程度,尽管该产品可能质量不好,说明光环效应会导致不正确的判断。故选B项。
35.A 推理判断题。根据最后一段“The halo effect is a bias we cannot escape. It is in action everywhere in the modern world. Every high-end product you experience leaves a lasting impression and every advertisement that catches your eye is looking to direct your attention towards something you may not have otherwise been interested in. As a consumer, be careful. There are businesses that will go to any extent to influence your behaviour. Next time you find yourself really wanting something, stop and ask yourself why.”可知,该段主要说明作为消费者,我们无法摆脱光环效应的影响,所以当自己想买某样东西时,要三思而后行,故该段主要警告我们要警惕无计划的购买行为。故选A项。
第二节
【文章大意】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了能量的来源和作用,以及植物、动物和人类是如何获取和利用能量的。
36.G 上文“Energy can come in many different forms.”提出能源有多种形式,G项 (例如,光能、热能和化学能都是不同形式的能源。)举例说明能源有哪些形式,上下文语意连贯。故选G项。
37.E 下文“This chemical process is called photosynthesis.”提出光合作用的概念,由此可知,上文会讲到光合作用。结合常识,E项 (它们利用太阳的能量将水和二氧化碳转化为植物的食物和氧气。)正是光合作用的过程,且句中the sun’s energy照应上文中plants absorb sunlight。故选E项。
38.B 下文“Then, a human eats the rabbit.”中the rabbit是特指,由此可推知设空句中会提到兔子,只有B项 (然后,这种植物可能会被兔子吃掉,给兔子提供能量。)中提到兔子,指代关系成立。故选B项。
39.A 下文“We require energy from food for basic functions, like moving and breathing. Energy from food also helps our body repair itself and stay warm.”指出从食物中获取能量的作用,是对A项 (这种反应为我们的身体提供能量。)的解释说明,且句中this reaction照应上文中a chemical reaction takes place。故选A项。
40.F 下文“Wholefoods (全天然食品), like kale, contain lots of important nutrients, such as calcium (钙) and potassium (钾). Sugary foods, like candy, do not contain as many nutrients. Wholefoods can provide us with enough energy over long periods of time.”举例说明了不同食物中的不同营养物质,是对F项 (我们从食物中获得的能量取决于我们吃的食物中含有哪些营养物质。)的举例说明。故选F项。
第三部分
第一节
【文章大意】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述Leila Taheri小时候经常在Welsh Harp湿地玩耍,长大后再去湿地时发现那里污染严重,垃圾满地,于是她从捡垃圾开始,致力于保护湿地的环境,最终她的努力得到回报,越来越多的当地人意识到了保护环境的重要性。
41.D 根据空后“…was home to various birds…”可知,很多鸟类的家园应是自然保护区,故选D项。camp营地; port港口; wonderland仙境; reserve保护区。
42.C 根据上文“Leila Taheri used to go to the Welsh Harp wetland as a schoolgirl.”及also Taheri’s perfect playground可知,Taheri经常去自然保护区打棒球。故选C项。definitely明确地,肯定; eventually最终; frequently频繁地,经常; absolutely绝对。
43.A 上文提到Taheri上学时经常去湿地打棒球,根据“…the kind of dump-like (垃圾场般的) surroundings…Taheri.”及语境可知,此处指Taheri长大后再次找到湿地时发现这里如垃圾场一般,故选A项。rediscover重新找到,重新发现; reflect反映,反思; rebuild重建; register登记,注册。
44.D 根据上下文可知,湿地以前是各种鸟类的家园,也是Taheri玩耍的地方,现在却如垃圾场一般,这使Taheri震惊。故选D项。attract吸引; embarrass(使)尴尬; excite使兴奋,使激动; shock使震惊,使难以置信。
45.B 根据“Because of pollution…”可知,由于污染,湿地的鸟类数量应是下降。故选B项。double加倍; drop下降; disappear消失; recover恢复。
46.C 根据下一句“Taheri decided to begin with a litter pick.”可知,此处指Taheri有一种强烈的欲望,要做些什么来保护湿地。故选C项。shame羞耻; doubt怀疑; desire欲望,愿望; fear害怕,恐惧。
47.A 根据下文“In one month, they…70 bags of rubbish.”可知,此处指邀请邻居加入捡垃圾的行列。故选A项。invite邀请; promise承诺; order命令; teach教。
48.D 根据上文“Taheri decided to begin with a litter pick.”可知,他们是在湿地捡垃圾,所以此处指“收集了70袋垃圾”。故选D项。provide提供; replace取代; spot看见; collect收集。
49.B 根据also可知,他们除了捡垃圾,还与鸟类保护组织合作。故选B项。due to由于; apart from除……之外(还); as for至于; instead of代替。
50.A 根据“…for it will destroy birds’ habitat…”可知,桥梁会破坏鸟类的栖息地,所以他们应是试图阻止建桥,故选A项。block阻挠,阻止; tailor迎合; design设计; preserve保护,维护。
51.B 根据语境及the advantage可知,桥梁的好处就是让当地人节省几分钟的步行时间。故选B项。permit批准,许可; save节省; spare抽出(时间等); take花费,取,拿。
52.C 根据下文“More and more locals are now more environmentally…more involved, and have come to see the value of her work.”可知,越来越多的当地人有了更强的环保意识并参与其中,此处指她的努力取得好结果,故选C项。go out外出; run out用完,耗尽; pay off取得成功; take off脱下,起飞。
53.A 根据“…and have come to see the value of her work.”可知,此处指越来越多的当地人有了环保意识,开始看到她工作的价值。故选A项。aware意识到的; demanding苛刻的,费时费力的; anxious焦虑的; generous慷慨的。
54.B 根据上文内容可知,通过Taheri的努力,越来越多的当地人有了环保意识,所以此处指“对Welsh Harp产生影响”。make a difference有影响。故选B项。advance前进,进步; difference不同; decision决定; response回答。
55.D 根据“Do something about it.”可知,此处与下文意义相反,表示“不要站着不动,要去做点什么”。故选D项。straight直的; alone独自的; fast快速的; still静止的。
第二节
【文章大意】 本文是一篇说明文。中国在生物多样性保护和荒野保护方面取得的成就对全球生物多样性保护的未来具有重要意义。政府重新考虑其保护区体系,并将一些荒野地区转变为正式的国家公园,新的国家公园系统将使保护栖息地和物种多样性变得更加实际。
56.achievements 考查名词复数。分析句子可知,空处应用名词在句中作主语,根据系动词are可知,应用复数形式。故填achievements。
57.global 考查形容词。分析句子可知, 空处应用形容词作定语修饰名词短语biodiversity conservation。故填global。
bined 考查非谓语动词。分析句子可知,空处动词在句中作非谓语,和句子的主语the vital biodiversity构成逻辑上的被动关系,故应用过去分词形式。故填combined。
59.into 考查介词。transform…into…“把……转变成……”。故填into。
60.to protect 考查非谓语动词。分析句子可知,it在句中作形式宾语,空处应用不定式在句中作真正的宾语。故填to protect。
61.where 考查定语从句。分析句子可知,空处引导限制性定语从句,修饰先行词the Hainan Tropical Rainforest National Park,且先行词在从句中作地点状语,故用关系副词where。故填where。
62.the 考查冠词。分析句子可知,空处应用定冠词the表示特指。故填the。
63.is reflected 考查时态、语态和主谓一致。叙述客观事实,句子应用一般现在时,空处动词在句中作谓语,与句子主语之间构成被动关系,故空处应用一般现在时的被动语态,主语the diversity是单数名词,be动词用is。故填is reflected。
64.or 考查连词。分析句子可知,空处应用并列连词or表示选择。故填or。
65.themselves 考查反身代词。分析句子可知,空处指代人群和主语they一致,故应用反身代词themselves作get的宾语。故填themselves。
第四部分
第一节
One possible version:
We are the little environmental guards
Last weekend, our school organized an activity called “We are the Little Environmental Guards” and led all high school freshmen to clean up the garbage in People’s Square.
We went to People’s Square to search for and collect the garbage that was thrown randomly. We also preached to the public about some knowledge and methods related to environmental protection.
Protecting the ecological environment, in fact, is to ensure our own survival. In my view, this activity is meaningful, because it is a good chance for us to protect the planet we live on.
第二节
【思路点拨】 本文以人物为线索展开,讲述了作者是一个牧场的负责人,牧场里有很多由教育系统送来的陷入困境的男孩。牧场为他们打造了“童马交流计划”,希望通过与马儿的交流来治愈他们受伤的心灵。15岁的男孩Martin是新来的,他看上去冷酷、容易生气,认为马只是速度和刺激的交通工具。他每天总是冲到队伍的最前面,撞倒较小的孩子才能上马,作者为Martin的行为感到很不安。一天,一匹母马死去了,“她”刚生出不久的小马需要有人来喂食,但是小马不接受奶瓶,所以必须有人把手伸进牛奶里,让“她”吮吸手指上的牛奶,以此来喂食。Martin接下了这个任务,慢慢地在照顾小马的过程中Martin也改变了。
【详解】
1.段落续写:
①由第一段首句内容“他轻轻地将手指放在‘她’的嘴边。”和第二段首句“看着马儿睡着了,Martin哭着说:‘我要做她的妈妈,照顾“她”。’”可知,第一段可描写Martin喂食小马的过程以及作者告诉Martin小马失去了母亲这件事。
②由第二段首句内容“看着马儿睡着了,Martin哭着说:‘我要做“她”的妈妈,照顾“她”。’”可知,第二段可描写Martin像妈妈一样每天都照顾小马,同时Martin自己也发生了改变,变得温柔了。
2.续写线索:喂食小马—得知小马失去了母亲—像母亲一样照顾小马—改变—作者很高兴看到Martin改变。
One possible version:
And he gently put his fingers near her mouth. Again the horse sucked greedily. This time, Martin’s face relaxed into a smile of pure pleasure. Again and again, he put his hand in the milk and gave it to the horse. “She’s so hungry,” he said softly. Eventually, the horse had enough milk and fell into a deep sleep. “What happened to her ” Martin asked me. I told him that she had lost her mum and needed someone to care for her. Then we talked about how it felt to lose a mother.
Watching the horse sleep, Martin cried, “I’ll be her mum and care for her.” Touched, I nodded. He came every day to feed the baby horse and clean her stable. He brushed her and played with her. They had a wild game where they took turns to chase each other, bringing fun and love to each other. Gradually, Martin’s eyes had more tenderness, and he began caring for little boys there, teaching them to ride horses. I was glad about Martin’s change. And this was just one story here that showed how our programme could heal a broken spirit.单元素养测评卷(六)
Unit 6
(时间:120分钟 分值:150分)
                    
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
( )1.What is the man
A.A cook. B.A waiter. C.A manager.
( )2.What dress size does the woman want
A.8. B.10. C.12.
( )3.What do the speakers want to do
A.Go to a store.      B.See a film.
C.Watch a football match.
( )4.When does the boss need the report
A.This morning. B.This afternoon.
C.Tomorrow morning.
( )5.What does the man like about the movie
A.Its funny plot. B.Its actors. C.Its music.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
( )6.Why does the woman want to exchange the dress
A.It’s a little larger for her. B.The price is unreasonable.
C.The colour is unsuitable.
( )7.What will the woman do
A.Come to the shop the next day.
B.Have her money back.
C.Exchange the dress for shoes.
听第7段材料,回答第8、9题。
( )8.What is the greatest advantage of the woman’s flat
A.Its size.   B.Its condition.   C.Its location.
( )9.Who will the woman talk to later
A.Her parents. B.Her husband.
C.Her neighbour.
听第8段材料,回答第10至13题。
( )10.How will the woman go for the job interview
A.By car.    B.By bus.    C.By subway.
( )11.What job is the woman applying for
A.A translator. B.An engineer.
C.A tour guide.
( )12.What did the woman impress the man with last year
A.Her business skills.
B.Her spoken French.
C.Her work experience.
( )13.How does the woman feel about her interview tomorrow
A.Excited. B.Confident. C.Anxious.
听第9段材料,回答第14至17题。
( )14.How does Nancy look to Daniel
A.Confused. B.Anxious. C.Excited.
( )15.Why does Daniel mention his performance in a play
A.To show his pride.
B.To calm down Nancy.
C.To express his regret.
( )16.What is Nancy going to do next week
A.Go in for a competition.
B.Take a school test.
C.Have a check-up.
( )17.What does Daniel offer to do for Nancy
A.Rewrite her lines.  B.Help her with the practice.
C.Drive her to the school hall.
听第10段材料,回答第18至20题。
( )18.Which city will have fog
A.New York City. B.Saint Paul. C.Boston.
( )19.For whom will the ice cause problems according to the speaker
A.People travelling on foot.
B.People driving on the road.
C.People celebrating by the water.
( )20.What will the weather be like in Chicago
A.Sunny. B.Snowy. C.Windy.
                    
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分 37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A [2024·辽宁省丹东市高一期末]
Wildlife volunteer programmes for teens
Wildlife Orphanage Programme, Zimbabwe
Age: 14—17
Duration: 2 weeks
At one of the most successful wildlife care centres in Zimbabwe, volunteers work with wildlife ranging from monkeys to lions. These animals have been abandoned, injured, or rescued from illegal wildlife traders. Tasks include preparing food, cleaning out yards, and contributing enrichment ideas. Leisure time can be spent visiting Victoria Falls and Hwange National Park.
Sea Turtle Conservation Programme, Greece
Age: 13—15
Duration: 4 weeks
With this programme, teens can help the endangered sea turtle while working alongside experts. Volunteers can expect long walks along the beach watching over sea turtle nesting areas or building fences to protect them from natural enemies. Volunteers will also have the opportunity to explore ancient ruins and sample delicious Greek cuisine.
Yucatan Peninsula Programme, Mexico
Age: 17—19
Duration: 4 weeks
With this programme, volunteers will learn about the issues facing the marine (海洋的) ecosystem, including pollution, overfishing, and climate change. Teens will gain valuable skills on how to conduct deep sea research and identify fish species. During free time, participants can explore Mayan ruins set in tropical (热带的) jungles.
Preserving Nature’s Wonders Programme, Galapagos
Age: 16—18
Duration: 2 weeks
Volunteers joining this programme help restore the natural habitat of native wildlife, which is in danger of losing its habitat. This programme gives teens an experience of a lifetime where they can swim with sea lions and spot rare wildlife in one of the last untouched places on earth.
( )21.Where should teens go if they want to look after wounded animals
A.Zimbabwe. B.Greece.
C.Mexico. D.Galapagos.
( )22.What can volunteers in the Sea Turtle Conservation Programme do during their free time
A.Visit a national park.
B.Enjoy tasty local food.
C.Set foot in an untouched place.
D.Explore ancient ruins in tropical jungles.
( )23.Which programme is suitable for 19-year-olds with a 4-week holiday
A.The Wildlife Orphanage Programme.
B.The Sea Turtle Conservation Programme.
C.The Yucatan Peninsula Programme.
D.The Preserving Nature’s Wonders Programme.
B [2024·广东省茂名市信宜市高一期末]
Isatou Ceesay was born in 1972 in a small village in Gambia Africa. As a teenager, Ceesay was forced to drop out of school because of poverty. She carried some goods with many girls like her to sell in the market to raise herself. At that time, the plastic bags, being strong and light, became popular in Gambia. The problem was that people did not reuse the bags and simply threw them behind their homes. Over time, the houses were surrounded by trash.
Ceesay lived in such an environment for many years. She kept learning from the surrounding environment and planned to take action to change. In 1997, she started a recycling movement called One Plastic Bag in Gambia. She educated women in Gambia to recycle plastic waste into income for themselves. In the beginning, the movement had a mission to educate their village colleagues about the need to reuse garbage and recycle plastic waste, rather than letting the garbage increase behind their homes.
Over time, the movement became big and able to support and provide income for women around. It was also able to greatly reduce plastic waste in Gambia. But the work of collecting trash turned to be taxing. During the rainy season, plastic waste became wet and difficult to take, and after that it still took patience to dry it before it could be processed.
Ceesay said, “As a habit, people are used to pouring their garbage behind their houses, and because it is not visible, they forget it. But the bad effects again knock on your door very quickly—dirty air, various diseases and so on. Of course, if one man’s house is clean but his neighbour’s is not, then the man is also not healthy.”
For 17 years, Ceesay has contributed to one of the most important problems about the plastic waste. In 2012, she got the TIAW Difference Maker Award in Washington, D.C., United States. Her story was written into a book, which inspires many others to join or become makers of change in their own communities.
( )24.What can be learned about young Ceesay from Paragraph 1
A.She gave up the chance of going to school.
B.She had many friends good at doing business.
C.She sold strong and light plastic bags to support herself.
D.She lived in an environment heavily polluted by plastic waste.
( )25.What can we infer about Ceesay’s recycling movement
A.It aimed to make full use of natural resources to get rich.
B.It was hard to carry on because of the shortage of workers.
C.It benefited both people’s economic situation and the environment.
D.It taught the villagers to replace plastic bags with hand-made ones.
( )26.What does the underlined word “taxing” in Paragraph 3 mean
A.Challenging. B.Pleasant.
C.Dangerous. D.Successful.
( )27.What does Ceesay mainly intend to say in Paragraph 4
A.Bad habits are hard to remove once formed.
B.Garbage problems contribute greatly to climate change.
C.Valuing the relationship between neighbours is important.
D.Dealing with plastic waste is a shared responsibility in communities.
C [2024·山东省济南市高一期末]
In childhood we’re told not to talk to strangers. But now we’ve grown up, and it’s time to forget that, because having a chat with someone we don’t know could change our whole day.
Gillian Sandstrom, a lecturer in psychology,would often talk with a woman working on a hot dog stand. “I started nodding and smiling at the lady. When she replied, the small connection made me feel seen, safe and part of the community,” says Sandstrom. This positive connection led her to study the effect of simple social communication. She found that people were about 17 percent happier on the days when they started a chat over a coffee machine,or said hi to a neighbour. “My work clearly shows that talking to strangers makes you more positive,” she says. “It also encourages you to trust other people more,which makes the world friendlier and safer.”
The reason is simple. We want to connect with others. The more people we do this with,the happier we are. In fact, according to a study from Harvard Business School, people who talk within more different relationship levels, including friends, family members, co-workers and strangers, are happier than those with a less broad mix of communication.
The problem is that many of us find the idea of beginning a conversation with strangers a bit frightening. Humans are naturally afraid of being refused. As a result, even though we can sense deep down that nothing too bad could happen if we start a conversation with a stranger, a part of us is afraid of getting hurt doing it.
The good news is that what we fear most rarely happens. In Dr Sandstrom’s work, she found that only ten percent of contact received no answers. The more often we speak to people, the easier it becomes. “Doing it time and time again was the key,” says Dr Sandstrom. “The more people talked to strangers, the less worried they felt about being refused and more confident they became in their ability to start and continue a conversation.”
( )28.What drove Sandstrom to start her study
A.Her personal experience.
B.Her childhood memories.
C.Her interest in social study.
D.Her chats with co-workers.
( )29.What does the study from Harvard Business School suggest people do
A.Talk more with friends.
B.Group different people.
C.Enlarge their social circle.
D.Select their favourite partners.
( )30.Why are many people unwilling to talk with strangers
A.They fear getting physically injured.
B.They are not used to making friends.
C.They have no idea how to start a talk.
D.They worry about being turned down.
( )31.Which of the following is a suitable title for the text
A.Skills necessary for social life
B.Tips on leaving comfort zones
C.The key to building connections
D.The power of talking to strangers
D [2024·辽宁省丹东市高一期末]
The halo effect is a cognitive bias (认知偏见) that affects our opinions of quality in products, brands, businesses or people. It describes our tendency to judge a wider concept on our experience of a single moment or interaction. That is, your experience of using a product may colour your impression of an entire brand.
This is a very surface-level, quick-fire response that’s deep in our mind. If we see a good or bad quality, we really can’t help thinking this “thing” must flow through to the rest of the person, business or brand. Marketers understand this and have been using it against you for years.
Advertisers want to back winners, especially those on big stages. The Olympics, the World Cup and the Super Bowl all attract huge amounts of advertising spend. Why Because when sports stars win big, they create huge amounts of feel-good factors and a brand can use the halo effect to project some of those feel-good factors onto themselves.
Studies have shown that when a product has a label that it is either fair trade, sustainably sourced or organic in nature, it will receive higher ratings in customer satisfaction and people will pay more for it. In a blind taste test though, that’s not necessarily the case. The product could be considered poor in taste or quality, but the act of adding a certain label to the packaging increases people’s liking for it.
The halo effect is a bias we cannot escape. It is in action everywhere in the modern world. Every high-end product you experience leaves a lasting impression and every advertisement that catches your eye is looking to direct your attention towards something you may not have otherwise been interested in. As a consumer, be careful. There are businesses that will go to any extent to influence your behaviour. Next time you find yourself really wanting something, stop and ask yourself why.
( )32.How does the halo effect influence our opinions
A.It helps us see things in a better way.
B.It deepens our understanding of things.
C.It stops us from jumping to conclusions.
D.It works on us through former experiences.
( )33.Why do advertisers back winners of big events
A.To use the halo effect to attract more audience.
B.To contribute to the development of sports.
C.To connect their brands with positive emotions.
D.To drive sports stars to create feel-good factors.
( )34.What can be inferred about the halo effect from Paragraph 4
A.It leads to false advertisements.
B.It results in incorrect judgements.
C.It ensures the quality of products.
D.It improves environmental protection.
( )35.What is the purpose of the last part of the text
A.To warn of unplanned buying.
B.To summarize the halo effect.
C.To expose the influence of advertising.
D.To show modern marketing strategies.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
[2024·辽宁省沈阳市高一期末]
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
All living things need energy to move and grow. Energy can come in many different forms. 36.     While energy cannot be created nor destroyed, it can be converted (转换) between different forms.
Where do plants get their energy They get their energy from the sun. Plants absorb sunlight with their leaves. 37.     This chemical process is called photosynthesis. Photosynthesis means, “making out of light”. The energy from the sun, light energy, is converted into chemical energy through photosynthesis.
Plants are called producers because they produce their own food. Producers form the base of every food chain in an ecosystem. Plants are eaten by animals, which are eaten by larger animals. For example, a plant takes in energy from the sun and turns it into plant food. 38.     Then, a human eats the rabbit. The energy the human gets from the food was originally energy from the sun!
The food humans eat provides us with energy. When we chew and digest food, a chemical reaction takes place. 39.     We require energy from food for basic functions, like moving and breathing. Energy from food also helps our body repair itself and stay warm.
40.     Wholefoods (全天然食品), like kale, contain lots of important nutrients, such as calcium (钙) and potassium (钾). Sugary foods, like candy, do not contain as many nutrients. Wholefoods can provide us with enough energy over long periods of time. So are you more energized throughout the day
A.The energy produced from this reaction fuels our bodies.
B.Later, that plant might be eaten by a rabbit, giving the rabbit energy.
C.Notice how you feel when you eat wholefoods like vegetables and fruits.
D.Through this process, energy from the sun is moved from one living thing to another.
E.They use the sun’s energy to change water and carbon dioxide into plant food and oxygen.
F.The amount of energy we get from food depends on which nutrients are in the food we eat.
G.For example, light energy, heat energy, and chemical energy are all different forms of energy.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
[2024·山东省德州市高一月考]
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Leila Taheri used to go to the Welsh Harp wetland as a schoolgirl. At that time, the 160-hectare nature  41  was home to various birds, also Taheri’s perfect playground. She  42  played baseball there, forgetting to go home.
In August, 2020, 37-year-old Taheri  43  the wetland and the kind of dump-like (垃圾场般的) surroundings  44  Taheri. Because of pollution, birds’ populations had been  45 . To make things worse, the nearby residents paid little attention to the wetland.
A strong  46  to do something controlled her. Taheri decided to begin with a litter pick. She  47  her neighbours to join in. In one month, they  48  70 bags of rubbish. Then, Taheri expanded the work into more general environmental activism.  49  monthly litter picks, they also worked with some bird protection organizations. Currently, they are trying to  50  a planned bridge across the wetland, for it will destroy birds’ habitat despite the advantage of  51  the locals a few minutes’ walk.
Taheri’s efforts  52 . More and more locals are now more environmentally  53 , more involved, and have come to see the value of her work. She makes a real  54  not only to the Welsh Harp, but for the wider community. Just as Taheri says,“Don’t stand 55 . Do something about it.”
( )41.A.camp B.port
C.wonderland D.reserve
( )42.A.definitely B.eventually
C.frequently D.absolutely
( )43.A.rediscovered B.reflected
C.rebuilt D.registered
( )44.A.attracted B.embarrassed
C.excited D.shocked
( )45.A.doubling B.dropping
C.disappearing D.recovering
( )46.A.shame B.doubt
C.desire D.fear
( )47.A.invited B.promised
C.ordered D.taught
( )48.A.provided B.replaced
C.spotted D.collected
( )49.A.Due to B.Apart from
C.As for D.Instead of
( )50.A.block B.tailor
C.design D.preserve
( )51.A.permitting B.saving
C.sparing D.taking
( )52.A.went out B.ran out
C.paid off D.took off
( )53.A.aware B.demanding
C.anxious D.generous
( )54.A.advance B.difference
C.decision D.response
( )55.A.straight B.alone
C.fast D.still
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
[2024·广东省深圳市高一期末]
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
With about half of the vast country covered in wilderness, China is the world’s third most species-rich country. Therefore, China’s 56.      (achieve) in biodiversity conservation and wilderness protection are important to the future of 57.      (globe) biodiversity conservation.
The vital biodiversity, 58.       (combine) with a large population, has led the government to reconsider its protected area system and transform some wilderness areas 59.       formal national parks. The new national park system will make it more practical 60.       (protect) habitats and species. The aim is to preserve biodiversity and ensure a harmonious relation between humans and nature.
The national parks cross China’s vast ecosystems from the Hainan Tropical Rainforest National Park in the south 61.       the Hainan gibbon (长臂猿), a critically endangered species lives, the Giant Panda National Park, the Northeast Tiger and Leopard National Park, the Wuyi Mountain National Park to the Sanjiangyuan National Park on the Qinghai-Tibet Plateau, 62.       source of the Yellow River, the Yangtze River and the Lancang River. The diversity of species and habitats under protection 63.       (reflect) in these parks’ names.
The national parks are open to all. Visitors can make reservations online in advance 64.       buy tickets on the spot. They should acquire a little local knowledge to get 65.       (they) ready for the amazing trip and maximize their enjoyment.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
[2024·江西省宜春市高一期末]
上周末,你校组织了“我是环保小卫士”活动,带领全体高一学生清扫了人民广场的垃圾。请根据下面的写作提示,为校英文报写一篇报道,记述这次活动。内容包括:
1.活动时间、地点和参加人员;
2.活动过程;
3.你的体会与感受。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.标题已给出,不计入总词数。
We are the little environmental guards


第二节(满分25分)
[2024·山东省枣庄市高一期末]
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Most boys coming to our ranch (大牧场) were living around animals for the first time. Sent by educational systems, they were boys in trouble; they had no family, lacked love, often broke the rules, and were lonely. Our ranch created a “boy-horse communication programme” for them, hoping to heal their broken spirits and help them behave well through their communication with horses. I was the programme’s head.
15-year-old Martin was a new arrival. He appeared cold and easily angry and had no experience with horses. He seemed to consider a horse only a vehicle for speed and thrills. He always pushed his way to the front of the line every day, knocking down smaller children to get on the horse. And then he started moving fast. We tried to communicate with him, but he only cared about his excitement.
One morning, when I was upset about Martin’s behaviour in my office, one worker told me that a female horse was ill. Then, I ran to its stable (马厩), and within an hour she was dead. We felt sad about her and also concerned about the young baby she had recently delivered (分娩). The baby horse’s first need was to be fed.
We prepared some milk in a bottle and offered it to her. But she wouldn’t accept the bottle. We had to put our hands in the milk and let her suck (吮吸) the milk off our fingers. It was a painfully slow method of feeding, but we had no choice if we wanted the baby horse to survive.
At that moment, Martin finished his daily riding and found us. Pushing his way through the crowd of kids who were watching us feed the baby horse, he got to the front, shouting, “I want to feed it!”
After I showed Martin how to do it, he put his hand in the milk and then put his fingers towards the horse’s mouth. When the baby horse closed her mouth around his fingers, Martin was surprised and drew back, shouting, “Hey, it bit me!” But knowing the little horse wanted more food, he immediately re-wet his hand.
注意:续写词数应为150个左右。
Paragraph 1:
And he gently put his fingers near her mouth.

Paragraph 2:
Watching the horse sleep, Martin cried, “I’ll be her mum and care for her.”

展开更多......

收起↑

资源列表