【单元考点培优】Unit 5 What does he do?考点23:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 5 What does he do?考点23:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点精练
Unit 5 What does he do?
考点23:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,根据短文内容,从题中所给的A、B 、C 三个选项中,选出最佳选项。
My name is Timmy. I have a happy family. There are five people in my family. They’re my grandfather, my grandmother, my father, my mother and me. My grandfather is a scientist. Every morning he goes to work on foot. My grandmother is a housewife. She does housework. My father is a worker. He goes to work by bus. He likes playing football. My mother is a teacher. She works in a middle school. She goes to work by bus. She likes playing the violin. I am a student. I go to school by bike every day. I like drawing. We often watch TV together. They love me, and I love them, too.
1.How many people are there in Timmy’s family ( )
A.Three. B.Five. C.Six.
2.How does Timmy’s grandfather go to work ( )
A.On foot. B.By bus. C.By bike.
3.What does Timmy’s father do ( )
A.A scientist. B.A teacher. C.A worker.
4.Where does Timmy’s mother work ( )
A.A gym. B.A middle school. C.A bookstore.
5.What’s Timmy’s mother’s hobby ( )
A.Playing the violin. B.Playing football. C.Drawing.
阅读短文,选择正确答案。
There are many different jobs for us. For example, doctor, scientist, postman, pilot and so on. If you work hard, you can do them well.
Chen Hua is a writer. She writes books for children, so she often goes to the library and reads storybooks. She works in a newspaper office in Beijing. She goes to work by car. She works hard, and many people like to read her books.
Tom is a police office. He likes helping people. He likes listening to music. He often helps people find their way. He goes to work by subway.
Hu Ming is a postman. He works in a post office. He likes singing. He likes Liu Huan best. Where does he live Oh, he lives in Hong Kong. And he goes to work by subway.
6.Chen Hua goes to work by __________. ( )
A.bike B.bus C.car
7.__________ works in a newspaper office. ( )
A.Chen Hua B.Tom C.Hu Ming
8.Tom likes __________. ( )
A.reading books B.singing C.listening to music
9.__________ likes singing. ( )
A.Hu Ming B.Tom C.Chen Hua
10.Hu Ming goes to work __________. ( )
A.by bike B.by subway C.by car
阅读短文,选择正确选项补全句子。
There are many different jobs. Let’s meet some people with different jobs.
Wang Yan is a 22-year-old girl. She is young and polite. She is a nurse in an Eye Hospital. She goes to work on foot. She usually works 10 hours a day. Sometimes she works 13 hours. She is busy but happy, because she can help others.
Liu Tao is a cook. He is from Guangdong, China. He is good at making Cantonese cuisine(广东菜). He works in a restaurant and he always wears a chef hat. He is glad that the customers like eating his dishes.
Wang Wei is tall and strong. He is a lifeguard. He works at a children’s swimming club. His job is to protect all the kids in the swimming pool. He likes his job very much.
Mrs Ma is a tailor. She works at a tailor shop. She is good at making clothes. She is helpful. She usually mends clothes for her neighbours on the weekend.
11.Wang Yan is a _____ in an Eye Hospital. ( )
A.doctor B.nurse C.scientist
12.How does Wang Yan go to work ( )
A.By bike. B.On foot. C.By subway.
13.Wang Wei works at a _____. ( )
A.swimming club B.football club C.reading club
14.—What does Mrs Ma usually do on the weekend ( )
—She usually _____.
A.mends clothes for her neighbours B.buys clothes for her neighbours
C.makes new shoes for her parents
15.Who wears a chef hat ( )
A.A policeman. B.A postman. C.A cook.
Read and choose. 阅读统计图,选择正确的选项。
Lianlian了解完亚运会职业后,对所在年级200位学生父母的职业进行了调查,并制作了统计图。
16.From the chart (统计图), we know most of the parents are _______. ( )
A.businessmen/businesswomen B.teachers C.workers
17.In the chart, there are _______ teachers in the survey. They take up 10% in parents’ jobs. ( )
A.14 B.16 C.20
18.Look at the chart. Which one shows the right order ( )
A.businessman/businesswoman>police officer>teacher
B.teacher>police officer>postman/postwoman
C.worker>postman/postwoman>police officer
19.Which job is NOT “The Top Five Jobs” ( )
A.Doctor. B.Teacher. C.Postman/postwoman.
20.According to the chart, which of these sentences is correct (正确的) ( )
A.10% parents are police officer.
B.15% parents do other jobs.
C.45% parents are workers.
阅读短文,选择正确的答案。
Tony is my new pen pal. He lives in Sydney, Australia. Tony likes going hiking. His mother is a scientist, and she works at a university. She usually goes to work by bus. Tony’s father is a doctor. He works in a big hospital. He goes to work by car. Tony has a brother. He’s tall and strong. He is a coach. He works in a gym near their home. Every day he goes to work on foot. He works hard and stays healthy.
21.Who is Tony ( )
A.My cousin. B.My pen pal. C.My classmate.
22.Where does Tony’s mother work ( )
A.She works in a gym. B.She works in a hospital. C.She works at a university.
23.What does Tony’s father do ( )
A.He’s a doctor. B.He’s a scientist. C.He’s a coach.
24.How does Tony’s father go to work ( )
A.By bus. B.By car. C.On foot.
25.What does Tony’s brother look like ( )
A.He’s tall and thin. B.He’s short and thin. C.He’s tall and strong.
阅读短文,选择正确的答案。
This is a picture of my uncle. He likes math. He works in a bank (银行). He helps the bank use their money well. He likes working with numbers. He goes to work by car, but sometimes he walks. My aunt is an engineer (工程师). She likes drawing pictures. She works in a big company (公司). She designs computers. She goes to work by bus.
26.What does my uncle like ( )
A.He likes math. B.He likes drawing pictures. C.He likes computers.
27.How does my uncle go to work ( )
A.By car. B.By bus. C.By bike.
28.Where does my aunt work ( )
A.In a bank. B.In a car factory. C.In a computer company.
29.Who likes working with numbers ( )
A.My uncle. B.My aunt. C.My uncle and aunt.
30.What does my uncle do ( )
A.He is a teacher. B.He is a cleaner. C.He is an accountant.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Betty. Here is a picture of my family. The woman on the left is my mother. She is very good at English and Chinese. She also enjoys singing and dancing. She teaches English in a school. She loves her students very much. And her students love her English class very much. The man on the right is my father. You see, he is very tall and fat. He has very short hair and small eyes. He is good at playing football. He doesn’t like cooking. He is interested in sailing (航行). Because he is a good sailor (海员). The girl in the middle is me. I am an active girl. I have beautiful long hair and bright big eyes. My hobby is playing the piano. And I am also good at English. I love my parents. They are very kind to me.
We have different hobbies and we are a happy family.
31.There are ___________ people in the picture. ( )
A.one B.two C.three
32.My mother is good at ___________. ( )
A.English and Chinese B.playing the piano C.singing and drawing
33.Who is on the left ( )
A.My mother. B.My father. C.I.
34.My father’s hobby is ___________. ( )
A.cooking B.sailing C.singing
35.We have ___________ hobbies and we are a happy family. ( )
A.no B.the same C.different
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Mike. I come from Canada. I’m twelve. I’m in Class 1, Grade 6 now. My hobbies are going hiking and playing football. My family has five people. My father works in a post office. He likes swimming. My mother teaches music in a school. She likes singing and dancing. My little sister Ann is only three. She doesn’t go to school. My grandma looks after her at home.
36.There are __________ people in Mike’s family. ( )
A.five B.four C.seven
37.Mike’s father likes __________. ( )
A.singing B.swimming C.going hiking
38.Mike’s mother teaches __________ in a school. ( )
A.maths B.music C.science
39.Mike’s father works in a __________. ( )
A.library B.bookstore C.post office
40.__________ looks after Ann at home. ( )
A.Mike’s mother B.Mike’s grandma C.Mike’s father
阅读短文,选择正确的一项。
My father is a great man. He often makes things for me. He makes a desk and a chair for me. They can go up and down according to my height(根据我的身高). They are amazing! My friends like them very much. And my father makes a big table with the wheels of old bikes. We often have dinner at the great table. My father likes taking photos for us. There are many photos in our house. So we can remember all the happy time. I love my father. What does he do He is a worker!
41.I think my father ______. ( )
A.is a worker B.is very great C.isn’t a good father
42.My father makes a big table with ______. ( )
A.wood B.wheels C.photos
43.My father likes ______. ( )
A.cooking food B.going to work C.taking photos
44.There are many ______ in our house. ( )
A.tables B.chairs C.photos
阅读短文,选择正确的答案。
Tom’s father is a businessman. He is often very busy. But today he goes home early. Tom is happy. Tom and his father are going to the park. The park is in front of their house. They can get there on foot. Now they are in the park. They like doing kung fu. They are doing kung fu together in the park. Then they see a big black dog. Tom is afraid of the dog, because it is barking loudly(大声吠叫). His father says, “Don’t be afraid, Tom. Do you know the proverb(谚语) ‘Barking dogs do not bite(吠犬不咬人).’” Tom says, “I know. But does the dog know this proverb, too ”
45.What does Tom’s father do ( )
A.A businessman. B.A worker. C.A fisherman.
46.Where is the park ( )
A.Behind their house. B.In front of their house. C.Near their house.
47.How can they get to the park ( )
A.By bus. B.By bike. C.On foot.
48.Does Tom like doing kung fu ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
49.Why is Tom afraid of the dog ( )
A.The dog is big. B.The dog is barking. C.The dog is black.
There are many different jobs for us. For example: doctor, nurse, postman, pilot and so on. If you work hard, you can do them well.
Chen Hua is a writer. She writes books for children, so she often goes to the library and reads storybooks. She works in the newspaper office in Beijing. She goes to work by car. She works hard, and many people like to read her books.
Tom, a police officer. He likes helping people. He likes listening to music. He often helps people find their way. He goes to work by subway.
50.Chen Hua is ______. ( )
A.a student B.a teacher C.a writer
51.______ works in a newspaper office. ( )
A.Chen Hua B.Tom C.My mother
52.Tom likes ______. ( )
A.singing B.listening to music C.reading books
53.Chen Hua goes to work ______. ( )
A.by car B.by bus C.on foot
54.Tom often helps people ______. ( )
A.find their money B.find their way C.find their house
根据短文内容,选择正确答案。
Some people work in the day. Some people work at night.
Jason is a night worker. He drives an excavator(挖掘机) at night. He fixes the roads at night. Mark drives a police car at night. He is a police office. He helps keep people safe at night. Jessica is a baker. She makes bread for people’s breakfast at night. Dolly works at night, too. She is a nurse. She takes care of sick people in a hospital. Amy is a firefighter. She is a night worker, too. She helps people put out fires at night. Peter is a bus driver. He takes people to work at night.
55.—What does Jason drive at night ( )
—He drives an ______ at night.
A.excavator B.truck C.bus
56.What does the underlined word “baker” mean ( )
A.面包师 B.安全员 C.消防员
57.—Where does Dolly work ( )
—She works in a ______.
A.police station B.hospital C.store
58.What do you think of(有……看法) these people ( )
A.They are funny. B.They are hard-working. C.They don’t like sleeping.
59.Which is the best title(标题) for this passage ( )
A.Different jobs. B.Night workers. C.Hobbies and jobs.
Jim is eleven. He comes from America. He usually goes to school by subway. After school, he usually play basketball.
His father is a teacher. He goes to work early and gets back home late. He usually goes to work by bus.
Jim and his father go to the park every weekend.
60.Jim is _______ years old. ( )
A.11 B.12 C.13
61.Jim is a(n) _______ boy. ( )
A.English B.Chinese C.American
62.Jim usually plays _______. ( )
A.football B.baseball C.basketball
63.His father works in a _______. ( )
A.hospital B.school C.shop
64.His father usually goes to work _______. ( )
A.by bus B.by subway C.by car
Wang Bing likes sports. He is good at football and ping-pong. He often goes running after school. He wants to be a coach. He wants to work in a gym. Amy likes dancing. She often has dancing class at home. She wants to work in a university. Li Qiang wants to be a scientist. He studies hard. He wants to work on a plane.
65.—What does Amy like ( )
—She likes _____.
A.science B.sports C.dancing
66.—I like swimming. Who can be my best friend ( )
—______.
A.Wang Bing B.Amy C.Li Qiang
67.—When does Wang Bing go running ( )
—______.
A.At school B.At home C.After school
68.—Guess! Who often goes to the science museum ( )
—______.
A.Amy B.Li Qiang C.Wang Bing
69.Choose a title for the text. ( )
A.People and jobs B.Different jobs C.Hobbies and jobs
Today I am going to the firehouse(消防站) with my classmates. Our teacher takes us there. We see a fireman Joe and his dog Jack there. Joe is wearing a helmet and the fireman’s clothes. We wear helmets, too. We see a big fire truck. It is red. We learn about fires from Joe. He says when the smoke goes up, we must go down to the floor. At twelve o’clock, when we are eating in the dining hall, the fire alarm goes off(消防警报响了). The firemen run quickly and drive the fire trucks to go somewhere. Their food becomes cold.
I think they are heroes. I want to be a fireman like them one day.
70.The passage is about _______. (  )
A. B. C.
71.I am a _______. (  )
A. B. C.
72.Which is the fire truck (  )
A. B. C.
73.What are they doing at 12:00 (  )
A. B. C.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.C 4.B 5.A
【导语】本文主要讲了蒂米一家人的职业和交通方式。
1.句意:蒂米家有几口人?A三口。B五口。C六口。根据“There are five people in my family.”,可知有五口人,故选B。
2.句意:蒂米的爷爷怎么去上班?A步行。B坐公共汽车。C骑自行车。根据“My grandfather is a scientist. Every morning he goes to work on foot.”,可知步行去上班,故选A。
3.句意:蒂米的爸爸是做什么的?A科学家。B老师。C工人。根据“My father is a worker.”,可知是工人,故选C。
4.句意:蒂米的妈妈在哪工作?A一家体育馆。B一所中学。C一家书店。根据“My mother is a teacher. She works in a middle school.”,可知在一所中学工作,故选B。
5.句意:蒂米妈妈的爱好是什么?A拉小提琴。B踢足球。C画画。根据“My mother is a teacher. She works in a middle school. She goes to work by bus. She likes playing the violin.”,可知是拉小提琴,故选A。
6.C 7.A 8.C 9.A 10.B
【导语】本文讲了职业。
6.句意:陈华开_____去上班。A自行车,B公共汽车,C汽车,根据第二段的“She goes to work by car.”,可知陈华开车去上班,故选C。
7.句意:_______在报社工作。A陈华,B汤姆,C胡明,根据“Chen Hua is a writer. She writes books for children, so she often goes to the library and reads storybooks. She works in a newspaper office in Beijing.”,可知陈华在报社工作,故选A。
8.句意:汤姆喜欢_______。A看书,B唱歌,C听音乐,根据“Tom is a police office. He likes helping people. He likes listening to music.”,可知汤姆喜欢听音乐,故选C。
9.句意:______喜欢唱歌。A胡明,B汤姆,C陈华,根据“Hu Ming is a postman. He works in a post office. He likes singing.”,可知胡明喜欢唱歌,故选A。
10.句意:胡明______去上班。A骑自行车,B坐地铁,C开车,根据第四段的“And he goes to work by subway.”,可知胡明坐地铁去上班,故选B。
11.B 12.B 13.A 14.A 15.C
【导语】本文介绍了职业。
11.句意:王艳是一家眼科医院的一名_______。A医生,B护士,C科学家,根据“Wang Yan is a 22-year-old girl. She is young and polite. She is a nurse in an Eye Hospital.”,可知王艳是一家眼科医院的一名护士,故选B。
12.句意:王艳怎么去上班?A骑自行车。B步行。C坐地铁。根据“Wang Yan is a 22-year-old girl...She goes to work on foot.”,可知王艳步行去上班,故选B。
13.句意:王伟在一家_______工作。A游泳俱乐部,B足球俱乐部,C阅读俱乐部,根据“Wang Wei is tall and strong. He is a lifeguard. He works at a children’s swimming club.”,可知王伟在一家游泳俱乐部工作,故选A。
14.句意:—马夫人在周末通常做什么?—她通常________。A为邻居缝补衣服,B给邻居买衣服,C为父母做新鞋,根据“She usually mends clothes for her neighbours on the weekend.”,可知马夫人在周末通常为邻居缝补衣服,故选A。
15.句意:谁戴厨师帽?A警察。B邮递员。C厨师。根据“Liu Tao is a cook...He works in a restaurant and he always wears a chef hat.”,可知厨师戴厨师帽,故选C。
16.C 17.C 18.B 19.A 20.B
【导语】本文介绍了父母的职业。
16.句意:从统计图中,我们知道大多数父母都是______。A商人/女商人,B教师,C工人。根据统计图可知worker占42%,所以大多数父母都是工人,故选C。
17.句意:在统计图中,有______名教师参加了调查。她们占父母职业的10%。共有200位学生父母,教师占10%,200×10%=20,故选C。
18.句意:看统计图。哪一个显示正确的顺序?A商人/女商人>警察>教师,B教师>警察>邮递员/女邮递员,C工人>邮递员/女邮递员>警察。根据统计图可知worker(工人)占42%,businessman/businesswoman(商人/女商人)占18%,teacher(教师)占10%,police officer(警察)占8%,others(其他)占15%,所以postman/postwoman(邮递员/女邮递员)占7%,worker>businessman/businesswoman>teacher>police officer>postman/postwoman,故选B。
19.句意:哪一项工作不在“五大工作之一”?A医生。B教师。C邮递员。根据统计图可知五大工作是:工人、商人、教师、警察、邮递员,故选A。
20.句意:根据统计图,这些句子哪一个是正确的?A 10%的父母是警察。B 15%的父母做其他工作。C 45%的父母是工人。根据统计图可知工人占42%,警察占8%,其他职业占15%,故选B。
21.B 22.C 23.A 24.B 25.C
【导语】本文讨论了托尼一家人的职业。
21.句意:托尼是谁?A我的堂弟。B我的笔友。C我的同学。根据“Tony is my new pen pal.”,可知托尼是作者的笔友,故选B。
22.句意:托尼的妈妈在哪工作?A她在体育馆工作。B她在医院工作。C她在大学工作。根据“His mother is a scientist, and she works at a university.”,可知托尼的妈妈在大学工作,故选C。
23.句意:托尼的爸爸是做什么的?A他是一名医生。B他是一名科学家。C他是一名教练。根据“Tony’s father is a doctor.”,可知托尼的爸爸是一名医生,故选A。
24.句意:托尼的爸爸怎么去上班?A坐公共汽车。B开车。C步行。根据“Tony’s father is a doctor. He works in a big hospital. He goes to work by car.”,可知托尼的爸爸开车去上班,故选B。
25.句意:托尼的哥哥看起来什么样?A他又高又瘦。B他又矮又瘦。C他又高又壮。根据“Tony has a brother. He’s tall and strong.”,可知托尼的哥哥又高又壮,故选C。
26.A 27.A 28.C 29.A 30.C
【导语】本文主要介绍作者的叔叔婶婶的工作及上班的交通方式等。
26.句意:我的叔叔喜欢什么?A他喜欢数学。B他喜欢画画。C他喜欢电脑。根据“This is a picture of my uncle. He likes math.”可知他喜欢数学,故选A。
27.句意:我的叔叔怎么去上班?A开车。B乘公共汽车。C骑自行车。根据“He goes to work by car, but sometimes he walks.”可知是开车,故选A。
28.句意:我的婶婶在哪里工作?A在银行。B在一家汽车厂。C在一家计算机公司。根据“She works in a big company (公司). She designs computers.”可知是在计算机公司,故选C。
29.句意:谁喜欢与数字打交道?A我的叔叔。B我的婶婶。C我的叔叔和婶婶。根据“He likes working with numbers.”可知是叔叔喜欢和数字打交道,故选A。
30.句意:我的叔叔是做什么的?A他是一名老师。B他是一名清洁工。C他是一名会计。根据“He helps the bank use their money well.”可知应是会计,故选C。
31.C 32.A 33.A 34.B 35.C
【导语】本文介绍了贝蒂一家人。
31.句意:照片中有______个人。A一,B二,C三,根据“The woman on the left is my mother. The man on the right is my father. The girl in the middle is me.”,可知照片中有三个人,故选C。
32.句意:我妈妈擅长_______。A英语和语文,B弹钢琴,C唱歌和画画,根据“She is very good at English and Chinese.”,可知妈妈擅长英语和语文,故选A。
33.句意:谁在左边?A我妈妈。B我爸爸。C我。根据“The woman on the left is my mother.”,可知妈妈在左边,故选A。
34.句意:我爸爸的爱好是什么?A做饭,B航行,C唱歌,根据“He is interested in sailing.”,可知爸爸的爱好是航行,故选B。
35.句意:我们有______爱好,我们是幸福的一家。A不,B相同的,C不同的,根据“We have different hobbies and we are a happy family.”,可知有不同的爱好,故选C。
36.A 37.B 38.B 39.C 40.B
【导语】本文介绍了迈克和迈克的家人。
36.句意:迈克家有______口人。A五,B四,C七,根据“My family has five people.”,可知迈克家有五口人,故选A。
37.句意:迈克的爸爸喜欢_______。A唱歌,B游泳,C徒步旅行,根据“My father works in a post office. He likes swimming.”,可知迈克的爸爸喜欢游泳,故选B。
38.句意:迈克的妈妈在一所学校教_______。A数学,B音乐,C科学,根据“My mother teaches music in a school.”,可知迈克的妈妈在一所学校教音乐,故选B。
39.句意:迈克的爸爸在一家______工作。A图书馆,B书店,C邮局,根据“My father works in a post office.”,可知迈克的爸爸在一家邮局工作,故选C。
40.句意:________在家照顾安。A迈克的妈妈,B迈克的奶奶,C迈克的爸爸,根据“My little sister Ann is only three. She doesn’t go to school. My grandma looks after her at home.”,可知迈克的奶奶在家照顾安,故选B。
41.B 42.B 43.C 44.C
【导语】本文讲了爸爸会做什么东西。
41.句意:我认为我爸爸_______。A是一名工人,B很棒,C不是一个好爸爸,根据“My father is a great man.”,可知作者认为爸爸很棒,故选B。
42.句意:我爸爸用______做了一张大桌子。A木头,B轮子,C照片,根据“And my father makes a big table with the wheels of old bikes.”,可知用轮子做了一张大桌子,故选B。
43.句意:我爸爸喜欢_______。A做饭,B去上班,C拍照,根据“My father likes taking photos for us.”,可知爸爸喜欢拍照,故选C。
44.句意:我们的房子里有很多_______。A桌子,B椅子,C照片,根据“There are many photos in our house.”,可知房子里有很多照片,故选C。
45.A 46.B 47.C 48.A 49.B
【导语】本文主要讲述了今天Tom和他的爸爸去公园发生的事。
45.问句句意:Tom的爸爸是做什么工作的?根据“Tom’s father is a businessman.”,可知Tom的爸爸是一位商人,A选项符合题意,故选A。
46.问句句意:公园在哪儿?根据“The park is in front of their house.”,可知公园在他们家前面,B选项符合题意,故选B。
47.问句句意:他们能怎么到达公园?根据“They can get there on foot.”,可知他们能步行到达公园,C选项符合题意,故选C。
48.问句句意:Tom喜欢练武术吗?根据“They like doing kung fu.”,可知Tom喜欢练武术,答语应作肯定回答,故选A。
49.问句句意:为什么Tom害怕这只狗?根据“Tom is afraid of the dog, because it is barking loudly(大声吠叫).”,可知Tom是 因为这只狗叫得太大声而感到害怕,B选项符合题意,故选B。
50.C 51.A 52.B 53.A 54.B
【导语】本文介绍了陈华和汤姆的工作。
50.句意:陈华是______。A一名学生,B一名老师,C一名作家,根据“Chen Hua is a writer.”,可知陈华是一名作家,故选C。
51.句意:_______在报社工作。A陈华,B汤姆,C我妈妈,根据第二段可知陈华在报社工作,故选A。
52.句意:汤姆喜欢_______。A唱歌,B听音乐,C看书,根据“He likes listening to music.”,可知汤姆喜欢听音乐,故选B。
53.句意:陈华_____去上班。A开车,B乘公共汽车,C步行,根据“She goes to work by car.”,可知陈华开车去上班,故选A。
54.句意:汤姆经常帮助人们______。A找到他们的钱,B找到他们的路,C找到他们的房子,根据“He often helps people find their way.”,可知汤姆经常帮助人们找到他们的路,故选B。
55.A 56.A 57.B 58.B 59.B
【导语】本文讲述了夜班的工人们。
55.句意:—杰森晚上开什么车?—他在晚上开一辆_____。A挖掘机,B卡车,C公共汽车,根据“He drives an excavator(挖掘机) at night.”可知是挖掘机。故选A。
56.句意:划线单词“baker”的意思是什么?根据“Jessica is a baker. She makes bread for people’s breakfast at night. ”杰西卡是一位面包师。她在晚上为人们做早餐。故选A。
57.句意:—多莉在哪里工作?—她在一家_____工作。A警察局,B医院,C商店,根据“She takes care of sick people in a hospital.”可知她在医院工作。故选B。
58.句意:你对这些人有什么看法?A他们很有趣。B他们很努力。C他们不喜欢睡觉。根据短文内容可知他们都很努力。故选B。
59.句意:这篇文章的标题是哪一个?A不同的工作。B夜班工人。C爱好和工作。根据短文内容可知B选项符合。故选B。
60.A 61.C 62.C 63.B 64.A
【导语】本文介绍了吉姆和爸爸的国籍、职业及工作或上学的生活状态。
60.句意:吉姆____岁了。根据短文内容“Jim is eleven.”可知吉姆十一岁了,选项A符合题意,故选A。
61.句意:吉姆是一名____男孩。A英国的,B中国的,C美国的。根据短文内容“He comes from America.”可知吉姆是一名美国男孩,选项C符合题意,故选C。
62.句意:吉姆通常玩(踢、打)____。A足球,B棒球,C篮球。根据短文内容“After school, he usually play basketball.”可知吉姆通常在放学后打篮球,选项C符合题意,故选C。
63.句意:他的爸爸在一家____上班。A医院,B学校,C商店。根据短文内容“His father is a teacher.”可知吉姆的爸爸是老师,应该在学校上班,选项B符合题意,故选B。
64.句意:他的爸爸通常_____去上班。A乘公共汽车,B乘地铁,C坐汽车。根据短文内容“He usually goes to work by bus.”可知吉姆的爸爸通常乘公共汽车去上班,选项A符合题意,故选A。
65.C 66.A 67.C 68.B 69.C
【导语】本文主要介绍了三名学生的爱好和理想。
65.句意:—艾米喜欢什么?—她喜欢____。A科学,B运动,C跳舞,根据Amy likes dancing.可知艾米喜欢跳舞,故选C。
66.句意:—我喜欢游泳。谁能成为我最好的朋友?—____。A王兵,B艾米,C李强,根据Wang Bing likes sports.可知王兵喜欢运动,他能成为我最好的朋友,故选A。
67.句意:—王兵什么时候去跑步?—____。A在学校,B在家,C放学后,根据He often goes running after school.可知王兵经常放学后去跑步,故选C。
68.句意:—猜!谁经常去科学博物馆?—____。A艾米,B李强,C王兵,根据Li Qiang wants to be a scientist.可推断李强经常去科学博物馆,故选B。
69.句意:为文章选一个标题。A人和工作,B不同的工作,C爱好和工作,根据文章内容可知,本文主要讲爱好和工作,故选C。
70.A 71.C 72.C 73.B
【导语】本文讲了作者的老师带领同学们去消防站的事情。
70.句意:文章是关于______的。根据“Today I am going to the firehouse(消防站) with my classmates.”,可知文章是关于消防员的,故选A。
71.句意:我是一名_______。“Today I am going to the firehouse(消防站) with my classmates.”,可知作者是一名学生,故选C。
72.句意:哪辆是消防车?根据常识可知选项C是消防车,故选C。
73.句意:他们12点在做什么?根据“At twelve o’clock, when we are eating in the dining hall, the fire alarm goes off(消防警报响了).”,可知他们12点在吃午饭,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览