【单元考点培优】Unit 6 Keep our city clean 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 Keep our city clean 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点精练
Unit 6 Keep our city clean
考点17:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正(T)误(F)。
In some places, people throw waste paper and used Coke cans(可乐罐)anywhere and everywhere. There are plastic bags flying in the sky when the wind blows and getting caught in the trees. Or you may see old cans sitting in rivers and polluting(污染)the water. Our environment, the place we live in, is getting worse.
Believe it or not, every family in China makes about one ton(吨)of rubbish every year. That’s over 100 million tons of rubbish in China. All this rubbish makes our soil, our water and our air dirty. Some people still like littering. It’s too bad, and some rubbish like chewing gum(口香糖)is really hard to remove.
It is clear that we can’t go on living like this. We need to cut down on our waste. This world is ours. It is our only world. And it is our job to try to save it.
1.It’s our job to save the world. ( )
2.On windy days, the plastic bags could fly in the sky. ( )
3.Our environment is getting worse. ( )
4.Rubbish makes our water and air clean. ( )
5.We shouldn’t waste anything. ( )
阅读短文,判断正误,正确的写T,错误的写F。
In recent(最近的) years, a new kind of sport becomes popular in the world. It is called “plogging”. Plogging means picking up rubbish while jogging. People take rubbish bags with them during their jogging time. When they see rubbish on the road, they will pick it up and put it in their rubbish bags. This sport starts in Sweden, and it becomes popular around the world quickly.
Ploggers from different countries like to share(分享) their routes(路线) and rubbish bags on the Internet. People like plogging. Firstly, plogging can help people keep fit and strong. Secondly, during the plogging time, people can have a good time in nature(大自然) with their families or friends. Thirdly, plogging also helps keep the environment clean.
6.Plogging is a new kind of sport. ( )
7.Plogging means picking up rubbish while running. ( )
8.Plogging starts in Sweden and it is only popular in Sweden. ( )
9.Ploggers like to share music on the Internet. ( )
10.Plogging is a good way to protect the environment. ( )
阅读短文,正确写“T”,错误写“F”。
What can people do with rubbish That’s a big problem(问题). People must throw away or reuse rubbish in a right way. Rubbish may make the air, the water and the soil dirty. People and the animals may get ill when they breathe the dirty air or drink the dirty water. Grass, trees and flowers will be dead if they live near the dirty soil. So people shouldn’t throw rubbish everywhere. Before we send rubbish to some places, we should sort(分类)and wrap(打包)it. If everyone can do like this, our life will be better.
11.The article (文章) is about how to do with rubbish. ( )
12.Dirty soil is good for the grass, trees or flowers. ( )
13.It tells us the ways to reuse rubbish. ( )
14.The writer hopes everyone can sort and wrap rubbish. ( )
15.The underlined (划线的) word “breathe” means“呼吸”. ( )
阅读理解。根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Make Our City Greener
Now our city becomes much greener. A lot of trees, grass and flowers were planted on both sides of the streets. There are a lot of advantages because of them. First, trees, grass and flowers can make our city more beautiful. Second, plants can keep the air clean because they absorb carbon dioxide(吸收二氧化碳). Third, plants can reduce(减少)the noise. Finally, trees can make the weather cool in summer and warm in winter. Then how to make our city greener First, we should plant more trees, grass and flowers. Then, we should carefully look after the planted trees, grass and flowers.
16.There aren’t many flowers on the streets now. ( )
17.Trees can make our city more beautiful. ( )
18.Trees can make the weather cool in winter. ( )
19.It is important to make our city greener. ( )
20.We don’t need to look after the planted trees, grass and flowers carefully. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
When you walk in the country, you should follow these rules:
* To protect the trees, don’t start fires (点火) in the forest.
* Don’t throw rubbish here and there. When you leave, take away waste paper and bottles.
* Keep the river clean. The water here is used for drinking.
* Please protect animals and plants. Don’t shoot (射杀) birds. Don’t pick flowers.
21.We should follow the rules to protect the environment. ( )
22.We can smoke in the forest. ( )
23.We should leave waste paper and bottles on the ground. ( )
24.The river water in the country is used for drinking. ( )
25.We can pick flowers in the country. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
We can’t live without water, but now the water was polluted(被污染). It is the biggest problem. So we must find a way to work this problem out. Water is an important resource(资源). In our daily life, we often leave the tap on after cleaning hands. Sometimes we litter in the river. So the water was polluted by us. I think we should reuse(重复使用) water in our daily life. Don’t let our last tear(眼泪) become the last drop(滴) of water on Earth.
26.We shouldn’t litter in the river. ( )
27.We often forget to turn off the tap after cleaning hands. ( )
28.Water pollution is not the biggest problem now. ( )
29.We shouldn’t care about the water pollution. ( )
30.If we go on wasting water, there is no water at last. ( )
阅读对话,判断下列句子的正(T)误(F)
Alice: What’s the matter, Kitty Are you crying
Kitty: I’m not crying. My eyes hurt. It’s the smoke.
Alice: Where’s the smoke from
Kitty: It’s from cars and buses.
Alice: Look at the smoke from the big factory. It makes the air dirty too.
Kitty: Yes. Let’s go to the park, Alice. The air is clean there.
(In the park)
Kitty: The air is so fresh here.
Alice: Yes, there are a lot of trees and flowers here. Trees are our good friends. They keep the air clean.
Kitty: Really Let’s plant more trees this year.
Alice: Great!
31.Kitty is crying. ( )
32.Kitty’s eyes hurt. ( )
33.The smoke is from cars, buses and the factory. ( )
34.The air in the park is clean. ( )
35.They will take the bus to school this year. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
On Sunday morning, David and Jim are in the hospital. They want to see their English teacher Miss Yang. There are a lot of public signs there. They mean different things. The boys know a lot about them. They see a sign on the wall. It means “Be quiet”. So they don’t make any noise there. Suddenly, David sees a woman littering. He comes up to her and says, “Excuse me, you can’t litter here. Look at that sign, it says,’ No littering’.” The woman says sorry.
36.Miss Yang is a doctor in the hospital. ( )
37.There are some public signs in the hospital. ( )
38.The boys don’t know a lot about the signs. ( )
39.The sign on the wall means “Keep quiet”. ( )
40.The woman doesn’t see the sign. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
As we all know, the environment around us is getting worse and worse. In some places, we can’t see fish swimming in the river or trees on the hills. Some people even have no clean water to drink. So I think we must do something to protect the environment. But what can we do How to protect our environment For example, we can go to school on foot or by bike. we can use shopping baskets not plastic bags when we go shopping, and we can use both sides of the paper when we write. “There is only one earth”, I hope everyone will protect our environment well.
41.The environment around us is very nice. ( )
42.In all places, we can’t see fish swimming in the river. ( )
43.We can go to school on foot or by bike. ( )
44.When we go shopping, we can use many plastic bags. ( )
45.We should protect our environment well. ( )
【新语篇·环保】阅读短文,判断正(T)误(F)。
Dear friends,
Do you want a green life Let’s start with small things. Every day, we use many things—milk cartons, plastic bags, paper and more. But most of us throw them away after using once. That’s not good for the earth.
Milk cartons are useful. They have three parts: paper, plastic and metal. We can recycle them in three steps. First, open the carton and wash it. Then press it to make it flat. Finally, put it into the blue recycling box. After that, the carton will turn into new things—new paper, new bottles or new cans.
Recycling isn’t hard. It’s like magic. Let’s do it together for our earth!
Students from Class 502
46.We can start a green life with small things. ( )
47.Milk cartons have two parts: paper and plastic. ( )
48.Recycling a milk carton needs three steps. ( )
49.We should put the recycled carton into the red box. ( )
50.Recycling can turn old cartons into new things. ( )
同学们,地球(Earth)就像我们的妈妈,我们一定要爱护她,阅读下面短文,判断句子正(T)误(F)。
Earth Day (地球日) is always on 22nd April. People around the world celebrate (庆祝) Earth Day. It is about peace (和平) and about respecting (尊重) our world. The Earth is like our mother. She gives us a place to live. She gives us food, water and air. What can we do to help her Here are eight things we can do to make a better Earth.
1.Bike, walk or take a bus to school.
2.Turn off (关掉) the water when you brush your teeth.
3. Turn off the lights (灯) when not in use.
4. Don’t litter.
5. When you go shopping. take your own (自己的) bag to the shop.
6.Separate (分类) rubbish, so you can recycle (循坏利用) paper, glass and plastic.
7. Don’t pick flowers or cut down trees.
8. Take a shower (淋浴) instead of (替代) having a bath. (泡澡)
So, do your part for the earth. (为地球尽你的一份力量。)
51.Earth Day is always on 22nd June. ( )
52.Earth Day is about peace and respecting (尊重) the world. ( )
53.We can take a shower (淋浴) to save (节约) water. ( )
54.Doing the eight things cannot help her. ( )
55.Earth Day tells us it’s time to save (拯救) the Earth. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Madison is a girl from the US. She often went to the beach (海滩) with her family for a holiday. She found more and more plastic water bottles there, “The beach is too dirty with these plastic water bottles. And many of them will finally go to the sea and stay in it. Sea animals may swallow (吞) them. They may get ill for this. I think I should do something about it." Madison said. She wanted to make a special (特别的) water bottle. It is edible (可食用的) . After working hard for a long time, she finally made it. It’s a thin membrane (膜) with some water in it. It can hold (容纳) 3/4 of a cup of water. And it costs (花费) $1.2 to make it. When people drink up the water in the bottle, they can eat the bottle or reuse it. Madison did a small thing, but she made a big difference to the world.
56.Madison often went to the beach on holiday with her family. ( )
57.Plastic water bottles are not bad for sea animals. ( )
58.The special water bottle can hold a cup of water. ( )
59.It costs $1.2 to make a special water bottle. ( )
60.People can eat or reuse the special bottles after drinking up the water. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Our school is a green school. We have a lot of trees. Some trees are green only in spring and summer, but some are green all year round. The trees make our school look like a forest. And our school is a green one because we “go green”. We have two “green days” every month. On green days, no pupils or teachers go to school by car. We also have “clean-up day” every month. On that day, pupils go to the streets. They pick up rubbish to make the streets clean. We also have Tree Planting Day every spring. We plant young trees on the mountains.
61.All trees are green only in spring and summer. ( )
62.We have one “green day” every month. ( )
63.On green days, pupils and teachers may go to school on foot. ( )
64.The word “rubbish” in the passage means “垃圾”. ( )
65.We plant trees on Tree Planting Day. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Ken and his friends want to protect (保护) the Earth, so they make a GREEN weekend plan. Ken usually goes to the library by taxi, but he is going to take a subway (地铁) there this Saturday. He’s going to take Line 2 for twenty minutes. After that, he is going to walk for five minutes to the library. Ann is going to the science museum. She usually goes there by bus. But she is going there by bike this Sunday. Mike is going to the park. His parents often take him to the park by car. Mike says he’s going to walk there. It will take him half an hour. Do you want to make a GREEN weekend plan like them
66.Ken is going to the science museum by subway. ( )
67.Ann is going to take Line 2 for twenty minutes. ( )
68.Ann is going to the science museum by bike this Sunday. ( )
69.Mike will walk to the park for an hour. ( )
70.They make a GREEN weekend plan to protect the Earth. ( )
根据短文内容,判断与下列句子是(T)否(F)相符。
We live on the earth. The earth is a beautiful place. There are rivers, seas, land and forests. There are many different plants and animals, too.
People, plants and animals need clean water and air. Sometimes people throw rubbish into rivers and seas. Smoke from cars and factories makes the air dirty. Some people eat or hurt wild(野生的) animals. The earth gets sick.
Now people work together to keep the earth clean and healthy. They pick up rubbish. They plant trees. They walk or ride bikes more often. They bring their own shopping bags and stop using plastic(塑料) bags. They protect(保护) the animals and become friends with them.
Let’s protect the earth-our only home!
71.The moon is a beautiful place. ( )
72.There are rivers, seas, land and forests on the earth. ( )
73.Now people want to keep the earth clean and healthy. ( )
74.Smoke from cars and factories makes the air clean. ( )
75.We must protect the earth. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.T 4.F 5.F
【导语】本文描述了环境污染的情况和保护环境的倡导。
1.句意:拯救世界是我们的职责。根据“ This world is ours. It is our only world. And it is our job to try to save it.这个世界是我们的,它是我们唯一的世界。努力拯救它是我们的责任。”,可知句子与文章相符,故答案为T。
2.句意:在刮风的日子里,塑料袋可能会在天空中飞舞。根据“ There are plastic bags flying in the sky when the wind blows and getting caught in the trees. 当刮风的时候,有塑料袋在空中飞舞并挂在树上。”,可知句子与文章相符,故答案为T。
3.句意:我们的环境正在变得越来越糟糕。根据“Our environment, the place we live in, is getting worse.我们的环境,也就是我们居住的地方,正在变得越来越糟糕。”可知句子与文章相符,故答案为T。
4.句意:垃圾使我们的水和空气变得干净。根据“All this rubbish makes our soil, our water and our air dirty.所有这些垃圾使我们的土壤、水和空气变脏。”可知句子与文章不符,故答案为F。
5.句意:我们不应该浪费任何东西。根据“We need to cut down on our waste.我们需要减少浪费。”可知句子与文章不符,故答案为F。
6.T 7.F 8.F 9.F 10.T
【导语】本文介绍了跑步捡垃圾这一新型的流行运动。
6.句意:跑步捡垃圾是一种新的运动。根据“a new kind of sport becomes popular in the world. It is called “plogging”.”一种新的运动在世界上流行起来。它被称作“跑步捡垃圾”。题干与原文描述一致,故答案为T。
7.句意:跑步捡垃圾意味着跑步时捡垃圾。根据“Plogging means picking up rubbish while jogging.”跑步捡垃圾意味着慢跑时捡垃圾。题干与原文描述不一致,故答案为F。
8.句意:跑步捡垃圾始于瑞典,只在瑞典流行。根据“This sport starts in Sweden, and it becomes popular around the world quickly.”这项运动始于瑞典,然后它很快就在全世界流行起来。题干与原文描述不一致,故答案为F。
9.句意:跑步捡垃圾的人喜欢在互联网上分享音乐。根据“Ploggers from different countries like to share(分享) their routes(路线) and rubbish bags on the Internet.”来自不同国家的跑步捡垃圾的人喜欢在互联网上分享他们的路线和垃圾袋。题干与原文描述不一致,故答案为F。
10.句意:跑步捡垃圾是保护环境的好方法。根据“Thirdly, plogging also helps keep the environment clean.”第三,跑步捡垃圾也有助于保持环境清洁。题干与原文描述一致,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.T 15.T
【导语】本文主要描述了处理垃圾的办法。
11.句意:这篇文章是关于如何处理垃圾的。根据原文“What can people do with rubbish ”可知句子符合原文,故答案为T。
12.句意:肮脏的土壤对草、树或花都有好处。 根据原文“Grass, trees and flowers will be dead if they live near the dirty soil.”可知脏的土壤会让花草树木死亡,句子不符合原文,故答案为F。
13.句意:它告诉我们再利用垃圾的方法。根据原文“People must throw away or reuse rubbish in a right way.”可知人们必须以正确的方式扔掉或再利用垃圾,句子不符合原文,故答案为F。
14.句意: 作者希望每个人都能对垃圾进行分类和包装。根据原文“Before we send rubbish to some places, we should sort(分类)and wrap(打包)it. If everyone can do like this, our life will be better.”可知句子符合原文,故答案为T。
15.句意:划线单词意思是“呼吸”。根据原文“People and the animals may get ill when they breathe the dirty air or drink the dirty water.”可知句子符合原文,故答案为T。
16.F 17.T 18.F 19.T 20.F
21.T 22.F 23.F 24.T 25.F
【导语】本文主要介绍了在农村漫步,应该遵循的规则。
21.句意:我们应该按着规则来保护环境。本文列举了一些规则,都是有关环境保护的,句子和短文内容相符,故答案为T。
22.句意:我们可以在森林里吸烟。根据“To protect the trees, don’t start fires (点火) in the forest.”可知不能在森林里点火,也就是不能吸烟,句子和短文内容不符,故答案为F。
23.句意:我们应该把废纸和瓶子留在地面上。根据“When you leave, take away waste paper and bottles.”可知当你离开的时候,把废纸和瓶子带走,不能留在地面上,句子和短文内容不符,故答案为F。
24.句意:在农村,河水是用来喝的。根据“Keep the river clean. The water here is used for drinking.”可知农村的河水是用来喝的,句子和短文内容相符,故答案为T。
25.句意:我们可以在农村摘花。根据“Don’t pick flowers.”可知不能摘花,句子和短文内容不符,故答案为F。
26.T 27.T 28.F 29.F 30.T
31.F 32.T 33.T 34.T 35.F
36.F 37.T 38.F 39.T 40.T
【解析】36.由短文中的关键句“David and Jim are in the hospital. They want to see their English teacher Miss Yang.”可知Miss Yang是一位生病住院的老师,而不是医院里的医生,故为F。
37.由短文中的关键句“There are a lot of public signs there.”可知医院里有许多公共标志,与本题相符,故为T。
38.由短文中的关键句“The boys know a lot about them.”可知男孩们知道许多有关标志的内容,与本题意思不相符,故为F。
39.由短文中的关键句“They see a sign on the wall. It means "Be quiet". So they don't make any noise there.”可知墙上的标志意思是不要制造吵闹声,也就是保持安静,即keep quiet,与本题相符,故为T。
40.由短文中的关键句“"Excuse me, you can't litter here. Look at that sign, it says,' No littering'." The woman says sorry.”可知女人没有看到禁止丢垃圾的标志,与本题意思相符,故为T。
41.F 42.F 43.T 44.F 45.T
【解析】41.由短文中的关键句“As we all know,the environment around us is getting worse and worse .”可知正好与本题意思相反,故为F。
42.由短文中的关键句“In some places,we can't see fish swimming in the river or trees on the hills.”可知是一些地方而不是所有的地方,故为F。
43.由短文中的关键句“For example,we can go to school on foot or by bike .”可知与本题相符,故为T。
44.由短文中的关键句“we can use shopping baskets not plastic bags when we go shopping”可知当我们去购物时我们可以使用购物篮而不是塑料袋,故为F。
45.由短文中的关键句“I hope everyone will protect our environment well.”可知我们应该好好保护我们的地球,故为T。
46.T 47.F 48.T 49.F 50.T
【导语】本文以回收牛奶盒为例,说明了如何过绿色生活,从小事做起。
46.句意:我们可以从小事开始绿色生活。根据“Do you want a green life Let’s start with small things.”可知我们可以从小事开始绿色生活。句子和短文相符,故答案为T。
47.句意:牛奶盒有两部分:纸和塑料。根据“They have three parts: paper, plastic and metal.”可知牛奶盒有三部分,句子和短文不符,故答案为F。
48.句意:回收牛奶盒需要三个步骤。根据“We can recycle them in three steps.”可知回收牛奶盒需要三个步骤,句子和短文相符,故答案为T。
49.句意:我们应该把可回收的牛奶盒放在红色箱子里。根据“Finally, put it into the blue recycling box.”可知把可回收的牛奶盒放在蓝色的箱子里,句子和短文不符,故答案为F。
50.句意:回收可以将旧盒子变成新东西。根据“After that, the carton will turn into new things—new paper, new bottles or new cans.”可知回收可以将旧盒子变成新东西。句子和短文相符,故答案为T。
51.F 52.T 53.T 54.F 55.T
【导语】本文主要讲述了地球日的基本信息和保护地球的具体做法。
51.句意:地球日总是在6月22日。根据文中“Earth Day (地球日) is always on 22nd April.”可知地球日总是在4月22日,句子与原文相符,故答案为F。
52.句意:地球日关于和平和尊重世界的日子。根据文中“It is about peace (和平) and about respecting (尊重) our world.”可知地球日是关于和平和尊重世界的日子,句子与原文相符,故答案为T。
53.句意:我们可以通过淋浴来节约用水。根据文中“Take a shower (淋浴) instead of (替代) having a bath. (泡澡)”可知我们可以用淋浴代替泡澡来节约用水,句子与原文相符,故答案为T。
54.句意:做这8件事不能帮助她。根据文中“Here are eight things we can do to make a better Earth.”可知做这8件事能让地球变得更好,句子与原文不符,故答案为F。
55.句意:地球日告诉我们到了拯救地球的时间了。通过阅读全文地球日是关爱我们的地球,保护地球的日子,句子与原文相符,故答案为T。
56.T 57.F 58.F 59.T 60.T
【导语】本文主要介绍麦迪逊为了保护环境发明了一种可食用或可重复使用的瓶子。
56.句意:麦迪逊经常和她的家人一起在假期去沙滩。根据“She often went to the beach (海滩) with her family for a holiday.”可知她经常在假期和家人一起去海滩,故答案为T。
57.句意:塑料瓶对海洋里的动物不是不好的。根据“Sea animals may swallow (吞) them. They may get ill for this.”可知是不好的,故答案为F。
58.句意:这个特殊的水瓶能装一杯水。根据“It can hold (容纳) 3/4 of' a cup of water.”可知是能装3/4杯水,故答案为F。
59.句意:制作这个特殊的水瓶花费了1.2美元。根据“And it costs (花费) $1.2 to make it.”可知是花费1.2美元,故答案为T。
60.句意:人们喝完水后可以吃掉或者重复使用这些特殊的瓶子。根据“When people drink up the water in the bottle, they can eat the bottle or reuse it.”可知人们喝完水后可以吃掉或者重复使用这些特殊的瓶子,故答案为T。
61.F 62.F 63.T 64.T 65.T
【导语】本文介绍了一所绿色学校通过植树、每月绿色日、清洁日和植树节等活动来践行环保理念。
61.句意:所有的树木只有在春天和夏天的时候才是绿色的。根据“Some trees are green only in spring and summer, but some are green all year round.”可知有些树木只在春季和夏季是绿色的,而有些树木则全年都是绿色的。句子与文意不符,故答案为F。
62.句意:我们每个月都会有一个“绿色日”。根据“We have two “green days” every month. ”可知我们每个月都会有两个“绿色日”。句子与文意不符,故答案为F。
63.句意:在绿色日,学生们和老师们可以步行去上学。根据“On green days, no pupils or teachers go to school by car.”可知在绿色日,学生们和老师们可以步行去上学。句子与文意相符,故答案为T。
64.句意:文中的“rubbish”一词意为“垃圾”。根据“They pick up rubbish to make the streets clean. ”可知他们捡拾垃圾以保持街道的清洁,所以“rubbish”一词意为“垃圾”。句子与文意相符,故答案为T。
65.句意:我们在植树节那天植树。根据“We also have Tree Planting Day every spring. We plant young trees on the mountains.”可知我们在植树节那天植树。句子与文意相符,故答案为T。
66.F 67.F 68.T 69.F 70.T
【导语】本文介绍了Ken和他的朋友们为保护地球制定的绿色周末出行计划,包括改乘地铁、骑自行车和步行等环保方式。
66.句意:Ken将乘地铁去科学博物馆。根据“Ken usually goes to the library by taxi, but he is going to take a subway there this Saturday.”可知是去图书馆而非博物馆,故答案为F。
67.句意:Ann将乘坐2号线20分钟。根据“He’s going to take Line 2 for twenty minutes. ”可知是Ken而非Ann,故答案为F。
68.句意:Ann这周日将骑自行车去科学博物馆。根据“Ann is going to the science museum. She usually goes there by bus. But she is going there by bike this Sunday.”可知Ann这周日将骑自行车去科学博物馆,故答案为T。
69.句意:Mike将步行一小时去公园。根据“Mike says he’s going to walk there. It will take him half an hour”可知是半小时而非一小时,故答案为F。
70.句意:他们制定绿色周末计划来保护地球。根据“Ken and his friends want to protect the Earth, so they make a GREEN weekend plan.”可知他们制定绿色周末计划来保护地球,故答案为T。
71.F 72.T 73.T 74.F 75.T
【导语】文章描述了地球的美丽环境,指出人类污染导致地球“生病”,并呼吁人们通过具体行动保护地球这一唯一家园,强调环保重要性。
71.句意:月球是一个美丽的地方。根据“The earth is a beautiful place. ”可知文章介绍的是地球是一个美丽的地方,句子和短文不符,故答案为F。
72.句意:在地球上,有河流、海洋、陆地和森林。根据“There are rivers, seas, land and forests. ”可知地球上有河流、海洋、陆地和森林。句子和短文相符,故答案为T。
73.句意:现在人们想要保持地球清洁和健康。根据“Now people work together to keep the earth clean and healthy.”可知现在人们想要保持地球清洁和健康,句子和短文相符,故答案为T。
74.句意:汽车和工厂的烟使空气变干净。根据“Smoke from cars and factories makes the air dirty.”可知汽车和工厂的烟使空气变脏,句子和短文不符,故答案为F。
75.句意:我们必须保护地球。根据“Let’s protect the earth—our only home!”可知我们必须保护地球。句子和短文相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览