资源简介 英语科检测卷总分:150分 时量:120分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What did the woman dislike about her trip A. The weather. B. The traffic. C. The tourist attractions.2. When will the woman return the books A. This Saturday. B. This Sunday. C. Next Monday.3. What is the man’s favorite kind of tea A. Black tea with milk. B. Green tea without sugar. C. Iced green tea with sugar.4. How did the woman learn to cook the dish A. From a cookbook. B. From a restaurant. C. From her mom.5. What are the speakers mainly talking about A. A girl’s change. B. A football player. C. After-school activities.第二节 (共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do first after school A. See a film. B. Do a review. C. Buy a ticket.7. Where will the woman meet her friends A. At the cinema entrance. B. At the school gate. C. At an ice-cream shop.听第7段材料,回答第8至10题。8. Which kind of music is the woman’s favorite A. Folk music. B. Pop music. C. Rock music.9. When will the concert finish tomorrow A. At 7 pm. B. At 10 pm. C. At 11 pm.10. Where will the speakers meet tomorrow A. At a park. B. At an art center. C. At a restaurant.听第8段材料,回答第11 至 13题。11. What’s the weather like today A. It's hot. B. It's cold. C. It's warm.12. How does the woman feel about visiting the museum A. Bored. B. Worried. C. Interested.13. What does the woman want to do first A. Take some photos. B. Climb the tower. C. Go to the museum.听第9段材料,回答第14 至 17题。14. Where are the speakers probably A. In a library. B. In a theater. C. In an art museum.15. What does the woman think of modern art A. It is easy to draw. B. It is of great value. C. It is full of creativity.16. How does the man respond to the woman’s remarks A. He was forced to persuade her.B. He stopped arguing with her.C. He thought she was reasonable.17. What will the woman probably do in the future A. Learn to create modern art.B. Express feelings through paintings.C. Visit modern art exhibitions more often.听第10段材料,回答第18至20题。18. What can my Homework do A. Arrange school life well.B. Submit homework online.C. Search for homework answers.19. When did Rigo create my Homework A. After he graduated. B. When he started work. C. When he was in college.20. What should students do to visit the my Homework website A. Send out a reminder. B. Pay an extra charge. C. Create a built- in system.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you’re looking to widen your children’s vocabulary, consider one of the dictionaries for kids.Scholastic Children’s DictionaryNot only does the Scholastic Children ’s Dictionary ($ 16.36) have definitions for tens of thousands of words, but it also includes guides to grammar, geography, and US presidents. It’s a perfect reference book for children in grades 3-7.● Kid-friendly pronunciation guides● Helpful example sentencesThe American Heritage Children’s DictionaryThe American Heritage Children’s Dictionary ($13.95) is a practical dictionary for the children in grades 3-6, with vocabulary suitable for children, easy-to-understand definitions, lively example sentences, and enjoyable color pictures.● Detailed world maps● Handy for homeschoolingMerriam-Webster’s Elementary DictionaryWritten for young ones in grades 3-5, the Merriam-Webster s Elementary Dictionary ($14.49) makes its explanations richer by sentences taken from children’s literature, and has pronunciation paragraphs for each letter.● Explores Greek and Latin roots● History of many wordsMy First DictionaryThis is the perfect go-to reference book for children ages 5 and up. With 1,000 word entries and supporting pictures, it is a fantastic addition to any child’s library. The lively My First Dictionary ($11.21) explains commonly-used words in terms that speak to a child’s personal experience, so it’s easy to understand.● A picture for every word● Includes interesting games21. What is special about the Scholastic Children ’s Dictionary A. It introduces US presidents.B. It provides interesting games.C. It explores the basic form of words.D. It includes sentences from children’s books.22. Which dictionary provides word history paragraphs A. My First Dictionary.B. Scholastic Children ’s Dictionary.C. Merriam- Webster ’s Elementary Dictionary.D. The American Heritage Children ’s Dictionary.23. How much should you pay if you want to buy a dictionary suitable for a 6-year-old boy A. $11.21. B. $13.95. C. $14.49. D. $16.36.BI felt anxious when going into my room from school. Every day, my room was something different. The hours away at school were long enough to cause a terrible change to my peaceful harbor. Today was no exception.As I entered the house, Mom greeted me with a smile. It seemed like nothing was wrong. But I was doubtful about it. Yesterday, around the mouth of my favorite figurine (小雕像) was a chocolate cookie. Obviously, Callie enjoyed the cookie so that she wanted to share it with my angel.I looked around for Callie, who had just turned three. I didn’t see her, but I heard the TV blaring (发出声音) in the other room. As I examined the family room, I noticed it was pretty messy. There were toys all over the floor, but none of them seemed to be mine. Maybe she hadn't entered today. I was so hopeful that I breathed a sigh of relief.I pushed my room door open and saw damage! There were a few headless dolls, some broken blocks, and a few juice-stained stuffed animals. “She did it again!” I screamed in anger. My mother ran up to me, embarrassed. She promised to put a Callie-proof lock on my door tonight. I felt better, because I knew that soon my room would truly belong to me. However, I was still angry with my little sister so I went into the family room to tell her how she had made life unpleasant for me.She leaped off the sofa and hugged my knees with such happiness that I could only look down at her and smile. After all, she was only three and learning about the world in her own way. And she always chose to explore and destroy my room because she loved me, her big sister.24. Which of the following statements is not true A. The author's room today was messy as usual.B. The figurine was author’s sister’ favorite toy.C. The purpose of the first paragraph is to introduce the background of the story.D.The hours away at school were long enough for author's sister to cause a change to her room.25. Which of the following best describes the author’s sister A. Smart and potential. B. Naughty and lovely.C. Horrible and awkward. D. Shallow and energetic.26. How did the author react first when she found her room was messed up A. She was friendly to her sister.B. She refused to accept her sister’s apology.C. She was angry with her sister.D. She thought her sister had done nothing wrong.27. What finally helped the writer feel good again A. The love between sisters. B. The promise to her sister.C. Her sister’s honesty. D. Her sister’s younger age.CTransportation and communication networks bring people together. Yet sometimes people themselves create barriers (障碍) to transportation and communication. In some countries, laws stop people from moving freely from place to place. Over the centuries, many groups of people have been denied the freedom to travel because of their race, religion, or nationality. In the Middle Ages, for example, Jews were often forbidden to move about freely within certain cities. South Africa’s government used to require black Africans to carry passes when travelling in the country.Countries set up customs posts at their borders. Foreign travellers must go through a customs inspection before they are allowed to travel in the country. Usually travelers have to carry special papers such as passports and visas (签证). Some countries even limit the number of visitors to their country each year. Others allow tourists to visit only certain areas of the country, or they may require that travellers be with an official guide at all times during their stay.Many of those barriers to travel also act as barriers to communication. When two governments have conflicts with each other on important matters, they usually do not want their citizens to exchange news or ideas freely. Countries often try to keep military or industrial information secret.Today, people have the ability to travel, to communicate, and to transport goods more quickly and easily than ever before. Natural barriers that were difficult or dangerous to cross a hundred years ago can now be crossed easily. The barriers that people themselves make are not so easy to overcome. But in spite of all the different kinds of barriers, people continue to enjoy travel and the exchange of goods and ideas.28. The examples in Paragraph 1 are used to tell the readers that ________.A. transportation and communication networks bring people togetherB. it’s important to prevent people from transporting and communicatingC. people made it difficult for themselves to transport and communicateD. natural barriers mainly influenced transportation and communication29. How is the second paragraph mainly organized A. By listing several facts. B. By listing several figures.C. By following the order of time. D. By following the order of importance.30. Which of the following may lead to people’s less communication between countries A. People today have the ability to travel without any of the barriers.B. The governments can’t reach agreement each other on big issues.C. Citizens of some countries aren’t good at exchanging news or ideas.D. Countries require their citizens to keep all the information secret.31. We may learn from the passage that ________.A. people can not remove the obstacles made by nature and themselvesB. man-made barriers are sometimes harder to overcome than natural onesC. with so many barriers, people can’t travel and exchange goods and ideasD. natural barriers have always been difficult and dangerous to cross for usDStudents who are better able to understand and manage their emotions effectively, a skill known as emotional intelligence (EI), do better at school than their less-skilled classmates, according to research published by the American Psychological Association.“It’s not enough to be smart and hardworking. Students must also be able to understand and manage their emotions to succeed at school,” said Carolyn MacCann, lead author of the study. MacCann and her colleagues analyzed data from more than 160 studies, representing more than 42,000 students from 27 countries. The students ranged in age from primary school to college. The researchers found that students with higher EI tended to get higher grades and better achievement test scores than those with lower EI scores. This finding held true even when controlling for intelligence and personality factors.What was most surprising to the researchers was the association held despite different ages.“Students with higher EI may be better able to manage negative emotions, such as anxiety, boredom and disappointment.” she said. “Also, these students may be better able to manage the social world around them, forming better relationships with teachers, classmates and family, all of which are important to academic success.” Finally, the skills required for EI, such as understanding human motivation and emotion, may overlap with (与……重叠) the skills required to master certain subjects, such as history and language, giving students an advantage in those subject areas, according to MacCann.However, MacCann cautions against widespread testing of students to identify and target those with low EI. Instead, she recommends interventions that involve the whole school, including additional teacher training and a focus on teacher well-being and emotional skills. “Programs that integrate emotional skill development into the existing curriculum would be beneficial, as research suggests that training works better when run by teachers rather than external specialists,” she said.32. What surprised the researchers most during MacCann’s study A. Intelligence mattered more than EI for academic success.B. EI had an effect on learning for students of all ages.C. College students benefited more from EI than pupils.D. Personality affected academic performance greatly.33. What can be a reason for the conclusion of MacCann’s study A. High-EI students hardly experience negative emotions.B. High-EI students seldom develop social relationships.C. High-EI students tend to easily focus on their study.D. High-EI students have helpful skills for certain subjects.34. What does MacCann suggest in the last paragraph A. Equipping teachers with emotional skills.B. Designing tests to identify students with low EI.C. Developing special programs for students with low EI.D. Employing emotional specialists to give training to students.35. What can be a suitable title for the text A. Should EI be taught in school B. How can students develop high EI C. Students with high EI do better in schoolD. Good students do better in managing emotions第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you been wishing to put on your hiking shoes and enter the woods for a little backpacking trip, but you’re not sure exactly where to start That’s okay! 36 These are all of the things you need to know as a backpacking beginner!Stay close to your home.Find an overnight trip that’s not too far away from where you live and try for just a night. This will make you feel safer, and you won’t have to take along quite as much equipment during your first attempt. 37 You can work up to a tougher trip over time.Plan ahead.You need to make sure you know where you’re going, where you’re camping out, where to find water, etc. Be sure to read up on the route you’re hiking on so that you can prepare for your journey in advance! It also includes choosing a route, figuring out when you’re going to set off, who you’ re going with, and what you’re going to bring along. 38Put safety first.While beautiful, the wilderness can sometimes also be dangerous. 39 What’s worse, there are no hospitals close by. Make sure you know some basic first aid and stay safe and careful when you’ re on the way.40When you’re backpacking and camping out, it’s important to try to leave the space as it was when you found it. If you’ve made a fire, be sure to put it out and bury it before you head back onto the trip. Also, don’t leave any waste or litter behind. Pick up after yourself and take care of the beautiful earth!A. Take care of nature.B. Take advantage of the peace.C. As a result, your bag will be a little lighter.D. You never know what could happen outdoors.E. You should also take time to kick back and relax.F. We’ve got you covered on all the backpacking basics.G. You can try making a checklist to get it totally prepared.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白的最佳选项。In a small village called Brightville, there lived three friends: Kimberley, John and Alicia. They were all students at Brightville High School, each displaying unique 41 . Kimberley, a hardworking girl, always 42 for excellence. John, with his 43 spirit, always sought new experiences. Alicia was a kind and helpful girl. They shared a common dream of achieving their goals through 44 .On a sunny day, the three friends 45 at their favorite spot near the village river. They often met there to discuss their dream and 46 each other. Kimberley always stressed the importance of setting goals. John loved exploring new things and finding 47 ways to learn. Alicia, with her caring nature, listened 48 and offered words of encouragement.One day, they 49 an old abandoned (废弃的) library in the heart of village. Kimberley saw this as a(n) 50 for their dream to come true. She suggested turning the library into a learning center for the village.The three friends spent months cleaning and 51 the library. They reached out to the villagers, and soon, volunteers 52 them to set up the learning center. Therefore, they created a friendly and 53 environment where students could come to study, read books, and seek help.News of the learning center spread quickly, 54 students of all ages and backgrounds. The three friends devoted their after-school hours to tutoring the students. They understood that education was about developing curiosity and 55 for learning.41.A.views B.hobbies C.tastes D.personalities42.A.struggled B.applied C.prepared D.admired43.A.independent B.powerful C.adventurous D.practical44.A.business B.education C.travel D.philosophy45.A.escaped B.hid C.lived D.gathered46.A.inspire B.challenge C.introduce D.hurt47.A.commercial B.creative C.passive D.virtual48.A.anxiously B.nervously C.secretly D.attentively49.A.came across B.adapted to C.set up D.missed out50.A.alarm B.opportunity C.duty D.branch51.A.observing B.recommending C.conquering D.renewing52.A.persuaded B.joined C.chose D.permitted53.A.controlled B.natural C.welcome D.strange54.A.attracting B.judging C.confusing D.rejecting55.A.need B.reason C.passion D.excuse第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Music, the universal language, has existed for thousands of years, 56 (bridge) gaps between people without the need for words. In ancient times, people used simple rhythms to communicate, and today, it still plays a role 57 uniting communities.Mozart, a genius composer, showed his talent at a very young age. By the time he was near 10,he 58 (compose) several pieces that amazed audiences. His music, which is full of joy and passion, 59 (love) by people of all ages even now.It’s very interesting that music can affect our moods. A fast-paced song might make us feel very 60 (energy), while a slow melody can calm us down. This power explains why music is often used in therapy 61 (help) people deal with stress.With the development of technology, we can now enjoy music anytime, anywhere. Platforms like Spotify and Apple Music allow us 62 (access) millions of songs from around the world. A student in China might listen to a jazz piece from the US, 63 a musician in France could draw inspiration from Indian classical music—all thanks to 64 universal language.Truly, music is more than just sounds; it’s a bond 65 connects the whole world.第四部分 写作(共两节,满分 40分)第一节 (满分 15分)你校将举办英语演讲比赛,请你以“The Person I Admire Most”为题写一篇发言稿参赛。内容:1. 人物评价;2. 你敬佩的原因;3. 你的评价或对你的影响。注意:1. 词数应为80左右;2. 开头结尾已给出,不计入总数。The Person I Admire MostDear fellow students,There are many respectable people around us. And the person I admire most is ____________________________________________________________________________________________That’s all. Thank You!第二节 (满分 25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When Mary entered the South Pole Penguin Research Lab, she saw her friend Tom gently stroking(抚摸)a penguin in his arms. As children of the lab scientists, Mary and Tom often observed(观察) the emperor penguins that were studied to understand how they adapted to extreme temperatures—insights (领悟)that could aid human survival.“We’re thirteen, Tom. It’s time to grow up and stop playing with the lab penguins,” said Mary as she started cleaning. “They’re research animals, not pets.”“But the birds listen to me!” insisted Tom, his breath forming a cloud in the freezing air. “You’re just trying to be a penguin whisperer again,” Mary replied, shaking her head with a gentle smile. The penguins seemed playful as they walked, dove(潜水), swam and chased their live fish.Suddenly, an alarm rang out and red lights flashed, signaling a problem. The kids rushed over to look into it. “It’s colder than before—there’s ice forming on the water,” noted Tom. Though always cold, Mary had never seen ice here before. She checked the habitat monitor(显示器)and found that the temperature had gone down a lot. “The heater(暖气设备)must be broken!”Mary quickly sent a message to their parents’ research team, who were conducting outdoor studies. With the adults away, the kids had to deal with the freezing conditions until help arrived.Time dragged as Mary and Tom anxiously waited. The increasing cold caused them to shake. “I wonder what emperor penguins do in extreme cold, since they stay in the pole all winter instead of going somewhere warmer,” asked Mary. “They huddle(挤作一团),” Tom answered. “They huddle together tightly so that the birds in the middle will be warm enough.” “What about the ones on the edge(边缘) ” Mary asked. “They push their way towards the centre, and then move back out to the edge, and struggle back again. Scientists in the early 21st century recorded it,” he replied as he stared at the large crowd of the penguins in the lab.注意:1. 所续写短文的词数应为150左右; 2. 续写部分分为两段。“I have an idea to stay warm!” Tom shouted excitedly.________________________________________________________________________________________________________________Two and a half hours later, the parents returned with help. _____________________________________________________________________________________________________________英语科检测卷总分:150分时量:120分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt A.f19.15.B.f9.18.C.9.15.答案是C。1.What did the woman dislike about her trip A.The weather.B.The traffic.C.The tourist attractions.2.When will the woman return the books A.This Saturday.B.This Sunday.C.Next Monday3.What is the man's favorite kind of tea A.Black tea with milk.B.Green tea without sugar.C.Iced green tea with sugar.4.How did the woman learn to cook the dish A.From a cookbook.B.From a restaurantC.From her mom5.What are the speakers mainly talking about A.A girl's change.B.A football player.C.After-school activities.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题。6.What will the woman do first after school A.See a film.B.Do a review.C.Buy a ticket7.Where will the woman meet her friends A.At the cinema entrance.B.At the school gate.C.At an ice-cream shop.听第7段材料,回答第8至10题。8.Which kind of music is the woman's favorite A.Folk music.B.Pop music.C.Rock music.9.When will the concert finish tomorrow A.At 7 pm.B.At 10 pm.C.At 11 pm.10.Where will the speakers meet tomorrow A.At a park.B.At an art center.C.At a restaurant听第8段材料,回答第11至13题。11.What's the weather like today A.It's hot.B.It's cold.C.It's warm.12.How does the woman feel about visiting the museum A.Bored.B.Worried.C.Interested.13.What does the woman want to do first A.Take some photos.B.Climb the tower.C.Go to the museum.第1页共8页(答题卡) (英语科检测卷) (66.写作一(15分)The Person I Admire MostDear fellow students,There are many respectable people around us. And the person I admire most is___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________That’s all. Thank You!请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效)(姓名:班 级:学 号:)((正面朝上,切勿贴出虚线方框))(正确填涂此方框为缺考考生标记,由监考员填涂:)(1[A] [B] [C]2[A] [B] [C]3[A] [B] [C]4[A] [B] [C]5[A] [B] [C]) (16[A] [B] [C]17[A] [B] [C]18[A] [B] [C]19[A] [B] [C]20[A] [B] [C]) (11[A] [B] [C]12[A] [B] [C]13[A] [B] [C]14[A] [B] [C]15[A] [B] [C]) (6[A] [B] [C]7[A] [B] [C]8[A] [B] [C]9[A] [B] [C]10[A] [B] [C])(36[A] [B] [C] [D][E][F][G]37[A] [B] [C] [D][E][F][G]38[A] [B] [C] [D][E][F][G]39[A] [B] [C] [D][E][F][G]40[A] [B] [C] [D][E][F][G]) (31[A] [B] [C] [D]32[A] [B] [C] [D]33[A] [B] [C] [D]34[A] [B] [C] [D]35[A] [B] [C] [D]) (26[A] [B] [C] [D]27[A] [B] [C] [D]28[A] [B] [C] [D]29[A] [B] [C] [D]30[A] [B] [C] [D]) (21[A] [B] [C] [D]22[A] [B] [C] [D]23[A] [B] [C] [D]24[A] [B] [C] [D]25[A] [B] [C] [D])(46[A] [B] [C] [D]47[A] [B] [C] [D]48[A] [B] [C] [D]49[A] [B] [C] [D]50[A] [B] [C] [D]) (51[A] [B] [C] [D]52[A] [B] [C] [D]53[A] [B] [C] [D]54[A] [B] [C] [D]55[A] [B] [C] [D]) (41[A] [B] [C] [D]42[A] [B] [C] [D]43[A] [B] [C] [D]44[A] [B] [C] [D]45[A] [B] [C] [D])(56.57.58.59.60.61.62.63.64.65.)(请勿在此区域内作答)(永州市第一中学技术组设计英语答题卡第1页共2页请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效 )(请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效) (67.写作二(25分)Paragragh1:“I have an idea to stay warm!”Tom shouted excitedly._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragragh2:Two and a half hours later, the parents returned with help.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效)(请勿在此区域内作答)(永州市第一中学技术组设计英语答题卡第2页共2页请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效 ) ( )■英语科检测卷答题卡请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效66.写作一(15分)姓名:The Person I Admire Most班级:学号:Dear fellow students,贴条形码区(正面朝上,切勿贴出虚线方框)There are many respectable people around us.And the person I admire most is正确填涂此方框为缺考考生标记,由监考员填涂:1[A][B][C]6[A][B][C]11[A][B][C]16[A][B][C]2[A][B][C]7[A][B][C]12[A][B][C]17[AJ[B][C]3[A][B][C]8[A][B][C]13[A][B][C]18[A][B][C]4[A][B][C]9[A][B][C]14[A][B][C]19[A][B][C]5[A][B][C]10[A][B][C]15[A][B][C]20[A][B][C]21[A][B][C][D]26[A][B][C][D]31[A][B][C][D]36[A][B][C][D][E][F][G]22[A][B][C][D]27[A][B][C][D]32[A][B][C][D]37[A][B][C][D][E][F][G]23[A][B][C][D]28[A][B][C][D]33[A][B][C][D]38[A][B][C][D][E][F][G]24[A][B][C][D]29[A][B][C][D]34[A][B][C][D]39[A][B][C][D][E][F][G]25[A][B][C][D]30[A][B][C][D]35[A][B][C][D]40[A][B][C][D][E][F][G]41[A][B][C][D]46[A][B][C][D51[A][B][C][D]42[A][B][C][D]47[A][B][C][D52[A][B][C][D]43[A][B][C][D]48[A][B][C][D]53[A][B][C][D]44[A][B][C][D]49[A][B][C][D]54[A][B][C][D]45[A][B][C][D]50[A][B][C][D]55[A][B][C][D]That's all.Thank You!56.57请勿在此区域内作答58.59606162.63.64.65.请在各题目的答题区域内作答,超出黑色矩形边框限定区域的答案无效英语答题卡第1页共2页■永州市第一中学技术组设计英语科检测卷参考答案1-5 BCBCA 6-10 BCABC 11-15 BCACA 16-20 BCACB21-23 ACA 24-27 BBCA 28-31 CABB 32-35 BDAC36-40 FCGDA41-45 DACBD 46-50 ABDAB 51-55 DBCACbridging 57. in 58. had composed 59. is loved 60. energetic to help 62. to access 63. and 64. the 65. that/which 66.【参考范文】The Person I Admire MostDear fellow students,There are many respectable people around us. And the person I admire most is Tu Youyou, a brilliant scientist whose perseverance and devotion have left an indelible mark on the world.What truly moves me is that despite countless setbacks in her quest for artemisinin, she never gave up, devoting decades to research that ultimately saved millions of lives globally—a feat that not only earned her the Nobel Prize but also showcased the power of unwavering commitment.Tu Youyou is more than a scientist; she is a beacon, teaching me that true success lies not in avoiding failures but in rising from them. Her spirit encourages me to pursue my goals forever.That’s all. Thank You!67.【参考范文】“I have an idea to stay warm!” Tom shouted excitedly. Spreading his arms, he suggested joining the penguin huddle. Worried that the penguins wouldn’t let them, Mary hesitated but was soon persuaded by Tom’s assuring grin. He slowly approached the crowded penguins, crouching down. Gently stroking them with care, he whispered softly. Though scared at first, the penguins recognized Tom and let him into their group. Mary quickly followed. The children squeezed into the huddle’s edge with the penguins. Just as the birds did, they moved towards the middle and back out as the group shifted.Two and a half hours later, the parents returned with help. Rushing in calling for the kids, they were surprised. The children were safely surrounded by emperor penguins in a large bundle. When asked how they stayed warm, the kids looked at each other proudly. “We used what the emperor penguins do,” they told their parents. Mary patted Tom’s shoulder with admiration, calling him a penguin whisperer. With a big smile, Tom gave credit to the penguins who taught them a lot. Their teamwork had seen them through the difficult cold with the penguins’ aid.【思路点拨】 本文以动物为线索展开,讲述了一个关于爱护动物以及通过学习帝企鹅的保暖方式度过严寒的故事。【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本适合儿童使用的儿童词典。【21题详解】细节理解题。根据Scholastic Children’s Dictionary中“Not only does the Scholastic Children’s Dictionary ($ 16.36) have definitions for tens of thousands of words, but it also includes guides to grammar, geography, and US presidents.(Scholastic Children’s Dictionary(16.36美元)不仅有成千上万个单词的释义,还包括语法、地理和美国总统的指南。)”可知,Scholastic Children ’s词典的特别之处在于它有美国总统的介绍。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Merriam-Webster’s Elementary Dictionary中“Written for young ones in grades 3-5, the Merriam-Webster s Elementary Dictionary ($14.49) makes its explanations richer by sentences taken from children’s literature, and has pronunciation paragraphs for each letter.( 《韦氏初级词典》(14.49美元)是为3-5年级的学生编写的,它从儿童文学中引用句子,使解释更加丰富,每个字母都有发音段落。)和“● History of many words(许多单词的历史)”可知,《韦氏初级词典》(14.49美元)词典提供单词历史段落。故选C。【23题详解】细节理解题。根据My First Dictionary中“This is the perfect go-to reference book for children ages 5 and up. (这是一本适合5岁以上儿童阅读的完美参考书。)”和“The lively My First Dictionary ($11.21) explains commonly-used words in terms that speak to a child’s personal experience, so it’s easy to understand.( 这本生动活泼的《我的第一本词典》($11.21)解释了与孩子个人经历相关的常用词汇,因此很容易理解。)”可知,如果你想买一本适合6岁男孩的字典,你可以花$11.21购买《我的第一本词典》。故选A。【导语】这是一篇记叙文。讲述了作者放学回家后发现自己房间又被妹妹弄乱了,一开始很生气,后来看到妹妹开心地拥抱自己,想到妹妹只是以自己的方式探索世界、表达对自己的爱,从而释怀的故事,展现了姐妹间的别样情感。【24题详解】细节理解题。根据文章第一段 “Today was no exception(今天也不例外)” 和第四段“I pushed my room door open and saw damage!(我推开房门,看到一片狼藉!)”可知作者的房间今天像往常一样凌乱,A 选项正确;第一段“I felt anxious when going into my room from school.(从学校回到房间时我感到很焦虑)”以及后面描述房间每天都不一样等内容,可知第一段是在介绍故事背景,C选项正确;从第一段“The hours away at school were long enough to cause a terrible change to my peaceful harbor.(在学校的几个小时足够长,足以给我那平静的港湾带来可怕的变化)”可推出在学校的时间足够妹妹把房间弄乱,D选项正确;根据第二段“Yesterday, around the mouth of my favorite figurine (小雕像) was a chocolate cookie. Obviously, Callie enjoyed the cookie so that she wanted to share it with my angel(昨天,我最喜欢的小雕像嘴边有一块巧克力饼干。显然,卡莉太喜欢这块饼干了,以至于她想和我的小雕像分享)”可知小雕像不是作者妹妹最喜欢的玩具,而是作者喜欢的,B选项错误。故选B项。【25题详解】推理判断题。根据第四段“There were a few headless dolls, some broken blocks, and a few juice-stained stuffed animals.(有几个没了头的玩偶,一些破碎的积木,还有几个沾满果汁的毛绒玩具)”体现了她的淘气;但最后妹妹开心地从沙发上跳下来抱住作者膝盖等举动,又能看出她的可爱,所以作者的妹妹是淘气又可爱的。故选B项。【26题详解】细节理解题。根据第四段““She did it again!” I screamed in anger.(‘她又这么干了!’我愤怒地尖叫道)”可知,当作者发现房间被弄乱时,她一开始的反应是生妹妹的气。故选C项。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“And she always chose to explore and destroy my room because she loved me, her big sister(她总是选择去探索和破坏我的房间,因为她爱我,她的大姐姐)”可知,最后是姐妹间的爱让作者感觉又好了起来,意识到妹妹是在用自己的方式表达对自己的爱。故选 A 项。【分析】本文是说明文。介绍了存在于各个国家和区域之间的各种沟通障碍,有天然,更多是人为的。先进的科技手段可以帮助人们克服天然障碍,但是却无法逾越人为障碍。【28题详解】推理判断题。根据文章第一段中“Yet sometimes people themselves create barriers (障碍) to transportation and communication.(然而,有时人们自己创建运输和通讯障碍。)”可知,第一段是为了告诉读者人为障碍阻碍人际交流。【29题详解】推理判断题。根据文章第二段“Countries set up customs posts at their borders. Foreign travellers must go through a customs inspection before they are allowed to travel in the country. Usually travelers have to carry special papers such as passports and visas (签证). Some countries even limit the number of visitors to their country each year. Others allow tourists to visit only certain areas of the country, or they may require that travellers be with an official guide at all times during their stay.(各国在边境设立了海关。外国旅客在获准入境前必须经过海关检查。通常游客必须携带特殊文件如护照和签证。一些国家甚至限制每年到他们国家的游客数量。其他国家只允许游客访问该国的某些地区,或者他们可能会要求游客在逗留期间一直有官方导游陪同。)”可知,本段主要列出了各种人为造成的交通与交流障碍的事实。可知,通过列举一些事实展开论述。故选A。【30题详解】细节理解题。根据文章第三段中“When two governments have conflicts with each other on important matters, they usually do not want their citizens to exchange news or ideas freely.(当两国政府在重要问题上发生冲突时,他们通常不希望本国公民自由交换消息或观点。)”可知,两国政府无法在重大问题上达成一致,导致国与国之间人们的交流越来越少。故选B。【31题详解】推理判断题。根据文章最后一段中“Natural barriers that were difficult or dangerous to cross a hundred years ago can now be crossed easily. The barriers that people themselves make are not so easy to overcome.(一百年前难以跨越的自然屏障现在可以轻松跨越。但是人们自己制造的障碍不是那么容易克服的。)” 可知,人为障碍有时比自然障碍更难克服。故选B。【导语】本文是说明文。研究发现,情商高,即能够有效管理自己情绪的学生,在学业上表现得更好。【32题详解】细节理解题。根据第二段中的“What was most surprising to the researchers was the association held despite different ages.”(让研究人员最惊奇的是情商和学习成绩的关系对任何年龄的学生都适用)可知,情商对所有年龄段的学生的学习都有影响。故选B项。【33题详解】细节理解题。第三段中的“Finally, the skills required for EI, such as understanding human motivation and emotion, may overlap with (与……重叠) the skills required to master certain subjects, such as history and language, giving students an advantage in those subject areas, according to MacCann.”(最后,根据MacCann的说法,情商所需的技能,如理解人类动机和情绪,可能与掌握某些科目所需的技巧重叠,如历史和语言,使学生在这些科目领域具有优势。)可知,情商高的学生成绩更好,其中一个原因是他们所具有的技能(如理解人类动机和情感),与掌握某些学科(如历史和语言)所需的技能重叠。【34题详解】细节理解题。根据最后一段中的“she recommends interventions that involve the whole school, including additional teacher training and a focus on teacher well-being and emotional skills”(她建议采取涉及整个学校的干预措施,包括额外的教师培训和关注教师的幸福感和情感技能)以及“training works better when run by teachers rather than external specialists”(由教师而不是外部专家进行培训效果更好)可知,MacCann建议要培养教师的情商培养技能。故选A项。【35题详解】主旨大意题。通读全文,并根据第一段“Students who are better able to understand and manage their emotions effectively, a skill known as emotional intelligence (EI), do better at school than their less-skilled classmates, according to research published by the American Psychological Association.”(美国心理学会发表的一项研究表明,能够更好地理解和有效管理自己情绪的学生,即情商(EI),在学校的表现比那些情商较低的同学要好)可知,本文主要讲述了情商高的学生学业表现更好,故C项“高情商的学生在学校表现更好”作标题最为恰当。【七选五详解】【导语】本文是记叙文。这篇文章讲述了三个朋友金伯利、约翰和艾丽西娅在他们居住的小村庄布莱特维尔的冒险故事。他们经常在村庄河边的一个地方聚会,讨论梦想并互相支持。一天,他们发现了一个废弃的图书馆,金伯利提议将其改造成村里的学习中心。经过几个月的努力,他们成功地将图书馆变成了一个友好的学习环境,吸引了不同年龄和背景的学生。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:他们都是布莱特维尔高中的学生,每个人都表现出独特的个性。A. views观点;B. hobbies爱好;C. tastes品味;D. personalities个性。【42题详解】考查动词词义辨析。根据“a hardworking girl”可知,总是为追求卓越而奋斗。故选A。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. independent独立的;B. powerful强大的;C. adventurous冒险的;D. practical实际的。根据“always sought new experiences.”可知,约翰具有冒险精神,总是寻求新的体验。故选C。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:他们有一个共同的梦想,那就是通过教育实现自己的目标。A. business商业;B. education教育;C. travel旅行;D. philosophy哲学。根据后文讲述的内容及三个人通过重修图书馆为人们提供学习的环境以及“They understood that education was about developing curiosity and 55 for learning.”可知,他们三个是通过教育实现自己的目标并且明白教育就是培养好奇心和学习热情,此处段首和段尾形成呼应,强调他们有着共同梦想是通过教育实现自己的目标。故选B。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:在一个阳光明媚的日子里,三个朋友聚集在村庄河边他们最喜欢的地方。A. escaped逃脱;B. hid隐藏;C. lived生活;D. gathered聚集。根据“at their favorite spot near the village river.”可知,三个朋友聚集在村庄河边他们最喜欢的地方。故选D。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:他们经常在那里见面,讨论他们的梦想,互相激励。A. inspire激励;B. challenge挑战;C. introduce介绍;D. hurt伤害。根据“discuss their dream”以及后文“Alicia, with her caring nature, listened 48 and offered words of encouragement.”可知,他们经常在那里见面,讨论他们的梦想,互相激励。故选A。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:约翰喜欢探索新事物,寻找创造性的学习方法。A. commercial商业的;B. creative创造性的;C. passive被动的;D. virtual虚拟的。根据“exploring new things”可知,选B。【48题详解】考查副词词义辨析。句意:艾丽西娅生性关心别人,她认真地听着,并说了一些鼓励的话。A. anxiously焦虑地;B. nervously紧张地;C. secretly秘密地;D. attentively注意地。根据“with her caring nature,”可知,艾丽西娅生性关心别人,她认真地听着别人讲话。故选D。【49题详解】考查动词短语辨析。句意:一天,他们在村庄中心发现了一个废弃的旧图书馆。A. came across偶然发现;B. adapted to适应;C. set up建立;D. missed out错过。根据“an old abandoned(废弃的) library”可知,在村庄中心发现了一个废弃的旧图书馆。故选A。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:金伯利认为这是他们梦想成真的机会。A. alarm警报;B. opportunity机会;C. duty责任;D. branch分支。根据“for their dream to come true”可知,金伯利认为这是他们梦想成真的机会。故选B。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:这三个朋友花了几个月的时间来打扫和改建图书馆。A. observing观察;B. recommending推荐;C. conquering征服;D. renewing改建。根据前文“an old abandoned(废弃的) library”以及前文的“months cleaning”可知,他们花费几个月的时间来打扫和改建图书馆。故选D。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:他们联系了村民,很快,志愿者加入了他们,建立了学习中心。A. persuaded说服;B. joined加入;C. chose选择;D. permitted允许。根据“them to set up the learning center.”可知,他们联系了村民,很快,志愿者加入了他们,建立了学习中心。【53题详解】考查动词词义辨析。A. controlled控制的;B. natural自然的;C. welcome受欢迎的;D. strange陌生的。根据“They created a friendly”以及后文“where students could come to study, read books, and seek help.”可知,他们创造了一个友好和受欢迎的环境,在该环境中学生们可以来这里学习、读书和寻求帮助。故选C。【54题详解】考查动词词义辨析。A. attracting吸引;B. judging判断;C. confusing混淆;D. rejecting拒绝。根据“News of the learning center spread quickly”可知,学习中心的消息迅速传开,吸引了各种年龄和背景的学生。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:他们明白教育就是培养好奇心和学习热情。A. need需要;B. reason原因;C. passion热情;D. excuse借口。根据“about developing curiosity”可知,他们明白教育就是培养好奇心和学习热情。故选C。【语法填空详解】【56题详解】bridging 解析:考查非谓语动词。根据“一个主语一个谓,两个谓语连成对,若无连词用非谓”,的口诀,主语“Music”与“bridge vt.减少……差距”是主动关系,且表示自然而然的结果,故填bridging。【57题详解】in解析:考查固定搭配。“play a role in...”为固定短语,意为“在……中起作用”。【58题详解】had composed解析:考查时态。“By the time he was 10”(到他10岁时)是过去的时间点,“作曲”发生在该时间点之前,应用过去完成时。【59题详解】is loved 解析:考查时态和语态。主语“His music”与“love”是被动关系;“even now”表明是现在的情况,应用一般现在时的被动语态,故填is loved。【60题详解】energetic解析:考查词形变化。前句“快节奏歌曲让人感觉很有活力”,形容词作feel的表语,故填energetic。【61题详解】to help解析:考查非谓语动词。此处用不定式作目的状语,说明“音乐用于治疗”的目的是“帮助人们应对压力”,故填to help。【62题详解】to access解析:考查非谓语动词。“allow sb. to do sth.”为固定句型。【63题详解】and解析:考查连词。前后句“A student...US”和“a musician...music”是并列关系,应用and连接,故填and。【64题详解】the解析:考查冠词,此处表示特指。故填the。【65题详解】 that/which解析:考查定语从句。位于名词之后,引导定语从句,在从句中作主语,且先行词“a bond”指物,,故填that/which。Text 1M: How was your trip to London, Daphne W: It was fantastic! I visited a lot of places, such as the British Museum and the London Eye. The weather was fine there. Horrible traffic, though.Text 2M: Jenny, have you returned the books you borrowed last month from the library W: Oh, no! I nearly forgot it! Er, today is Saturday. I will return them the day after tomorrow. Thank you for reminding me.Text 3W: What is your favorite kind of tea, Andrew I like black tea with milk.M: I like green tea, but I don't put any sugar in it. Some people also like to drink iced green tea, but I've never liked it.W: Me, neither.Text 4M: Did you really make this yourself W: I sure did. I've seen it in cookbooks and in restaurants, but it was my mother who taught me how to cook it.M: It tastes really great.Text 5W: I haven't seen Amy for nearly two years. She must have changed a lot.M: Yeah. The formerly shy girl who hardly ever participated in after-school activities has become one of the most active players in her class.W: Really That’s unbelievable.Text 6M: It's John's birthday today. We are going to the cinema after school.W: After school I have got to study for the maths test tomorrow. When will the film start M: At 6: 45.W: I think I'll stay in school and review maths, and then I will join you.M: OK. We'll get the tickets first. You meet us at Kirsty's Corner a quarter earlier before the film starts. We'll be having some ice creams there before the film starts.Text 7M: Sally, what kind of music do you enjoy most besides folk music Rock W: No. I hate rock music. It's too noisy. Why do you ask M: I've got two tickets to a concert. Would you like to go with me W: What kind of music is it for M: Pop. It begins at 7: 00 tomorrow night. And it'll last 3 hours.W: Not bad. I'd like to go. How about having dinner first M: That's exactly what I'm thinking about. Do you know any good places for dinner W: Of course. Let's meet at Rose Restaurant opposite Victorian Arts Center.M: Oh. I know the place. It's next to Forest Park, right W: Yes, that's right. See you later.Text 8M: I'm a little hot after the warm-up exercise.W: It is good for us to warm up in such a cold day. I think we're ready to start our tour.M: Yes. The sign says this building is the oldest part of the castle.W: Yeah. It's a pity that there are only empty buildings here now. It would be nice to see what's inside.M: We can go to the museum later. There might be something you want to see.W: Oh, great. I never get tired of looking at things in museums. I love its history.M: Me, too. It is amazing to think how different life was for the people who lived on this land in the old days. Shall we start climbing W: Can I take some pictures of you here first M: Yes, and then let's climb the steps to the top of the tower. The view from there will be fantastic.Text 9M: You don't seem to like the paintings in this room.W: That's right. I don't understand the modern art and I don't like it at all.M: If you don't understand it, how could you say that you don't like it W: Perhaps I am a little narrow-minded and conservative. I really can't keep pace with so many changes nowadays. So, I just can't imagine that modern artists are really serious.M: I won't argue with you, but I think you're being unfair. A modern artist is different from a traditional artist in his work.W: Are you trying to tell me these strange paintings mean anything A child could paint better than that.M: I guess there's no point in discussing the matter any further. You have your opinion and I have mine.W: Right. Everything has two sides. Let's go to enjoy paintings in other rooms.M: All right. But just like other artists, modern artists also try to get across their personal feelings about the world through paintings.W: Yes. I should enjoy their artworks more often, so I can understand them better.Text 10M: It seems like there's never an end to schoolwork. However, myHomework is a student planner that can help you manage your school life. I'm Rigo, the creator of my Homework. When I was in college, my biggest problem was staying organized. I went to the app store searching for a student planner app. But the ones available were not that useful and you had to pay for them. So, I created myHomework in 2009 before graduation and then joined a big company to go on developing it. The app allows you to search for classes, tests and homework. It's free, but if you pay a small extra charge, you can visit the myHomework website and receive homework reminders. A built-in rewards system encourages kids to complete their work, and then adds new homework through a service called Kiip. Till now, myHomework has grown into one of the most popular education apps in schools.英语科检测卷参考答案1-5 BCBCA6-10 BCABC11-15 BCACA16-20 BCACB21-23ACA24-27 BBCA28-31 CABB32-35 BDAC36-40 FCGDA41-45 DACBD 46-50 ABDAB51-55 DBCAC56.bridging57.in58.had composed59.is loved60.energetic61.to help62.to access 63.and64.the65.that/which66.【参考范文】The Person I Admire MostDear fellow students,There are many respectable people around us.And the person I admire most isTu Youyou,a brilliant scientist whose perseverance and devotion have left anindelible mark on the world.What truly moves me is that despite countless setbacks in her quest forartemisinin,she never gave up,devoting decades to research that ultimately savedmillions of lives globally-a feat that not only earned her the Nobel Prize but alsoshowcased the power of unwavering commitment.Tu Youyou is more than a scientist;she is a beacon,teaching me that true successlies not in avoiding failures but in rising from them.Her spirit encourages me topursue my goals forever.That's all.Thank You!67.【参考范文】"I have an idea to stay warm!"Tom shouted excitedly.Spreading his arms,hesuggested joining the penguin huddle.Worried that the penguins wouldn't let them,Mary hesitated but was soon persuaded by Tom's assuring grin.He slowly approachedthe crowded penguins,crouching down.Gently stroking them with care,he whisperedsoftly.Though scared at first,the penguins recognized Tom and let him into theirgroup.Mary quickly followed.The children squeezed into the huddle's edge with thepenguins.Just as the birds did,they moved towards the middle and back out as thegroup shifted.Two and a half hours later,the parents returned with help.Rushing in calling forthe kids,they were surprised.The children were safely surrounded by emperorpenguins in a large bundle.When asked how they stayed warm,the kids looked ateach other proudly."We used what the emperor penguins do,"they told their parents.Mary patted Tom's shoulder with admiration,calling him a penguin whisperer.With abig smile,Tom gave credit to the penguins who taught them a lot.Their teamwork hadseen them through the difficult cold with the penguins'aid.【思路点拨】本文以动物为线索展开,讲述了一个关于爱护动物以及通过学习帝企鹅的保暖方式度过严寒的故事。【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本适合儿童使用的儿童词典。第1页共8页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 英语科检测卷.docx 英语科检测卷.mp3 英语科检测卷.pdf 英语科检测卷答题卡.docx 英语科检测卷答题卡.pdf 英语科检测卷(答案解析 ).docx 英语科检测卷(答案解析).pdf