【单元考点培优】Unit 5 There is a big bed 考点21:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 5 There is a big bed 考点21:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点精练
Unit 5 There is a big bed
考点21:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择最佳答案。
This is Tom’s bedroom. It’s new and clean. There is a bed. A desk is near the bed. A computer is on it. A bookshelf is beside the door. Some books are on the bookshelf. A picture is on the wall. Some people are in the picture. The man is his father. The woman is his mother. The boy is Tom.
1.—Where is the desk ( )
—It’s ______.
A.behind the bed B.near the bed C.on the bed
2.What’s on the desk ( )
A.A computer. B.Some books. C.A picture.
3.—Where is the bookshelf ( )
—It’s ______.
A.on the wall B.beside the door C.over the bed
4.Is there a picture on the wall ( )
A.No, there isn’t. B.Yes, there is. C.No, it isn’t.
5.Is that boy Tom ( )
A.No, he isn’t. B.Yes, she is. C.Yes, he is.
根据短文内容选择正确答案。
This is a picture of my room. There is a big bed. There are two blue curtains. There is a big table. The closet is near the table. Many clothes are in the closet. The trash bin is behind the door. The mirror is under the air-conditioner. What’s on the table There is a computer. I work with it.
6.What color are the curtains ( )
A.White. B.Blue. C.Yellow.
7.Where is the table ( )
A.It’s near the bed. B.It’s near the closet. C.It’s behind the door.
8.Where is the air-conditioner ( )
A.It’s on the table. B.It’s behind the mirror. C.It’s over the mirror.
9.What is in the closet ( )
A.A computer. B.A trash bin. C.Many clothes.
10.What can I do in my room ( )
A.Work with the computer. B.Play football. C.Water flowers.
阅读所给内容,按要求完成任务。
11.There is a ______ in the room. ( )
A.ball B.bike C.bottle
12.There is a bag on the ______. ( )
A.bed B.floor C.chair
13.There is a ______ on the wall. ( )
A.clock B.photo C.picture
14.The desk is ______ the bed. ( )
A.behind B.beside C.between
15.There is ______ on the desk. ( )
A.a plant and some books B.a plant and a water bottle C.a computer and some books
阅读理解。
Welcome to my house. This is my living room. There are so many pictures on the wall. There is a plant beside the sofa. There is a TV. I often watch TV with my grandparents on the weekend. Look, there is a bookshelf. You can see many books on it. My father often reads books in the evening. I like my living room very much.
16.This is my ________. ( )
A.bedroom B.bathroom C.living room
17.There are some ________ on the wall. ( )
A.pictures B.books C.clocks
18.The plant is ________ the sofa. ( )
A.behind B.on C.beside
19.I often ________ on the weekend. ( )
A.play basketball B.watch TV C.dance
20.My father often ________ in the evening. ( )
A.reads books B.watches TV C.plays the erhu
根据短文内容,选择正确答案。
Helen lives in a nice house with her father and mother. In the house, there’s a large living room. In the living room, there’re some chairs, some pictures, a table and a big TV. There’s a desk in Helen’s bedroom. It’s near the window. There’s a chair near the desk. There’s a clock, a plant, some flowers and many books on the desk. There’re three pictures on the wall. They are very nice.
21.How many people are there in the family ( )
A.Three. B.Four. C.Two.
22.How many pictures are there in Helen’s bedroom ( )
A.Two. B.Three. C.One.
23.What’s near the desk ( )
A.A chair. B.A plant. C.A bed.
24.Is there a plant on the desk ( )
A.Yes, there are. B.Yes, there is. C.No, there isn’t.
25.Is the living room small ( )
A.Yes, it is. B.Yes, there is. C.No, it isn’t.
根据语篇内容,选择最佳选项。
There is a garden in our school. It’s not big but it’s nice. Many students come to the garden to read books after school. Near the garden there is a tall teaching building. In front of the teaching building, there is a gym, and some students like to play ping-pong there. There are 30 classrooms and about 1,500 students in our school. All the teachers are kind. They often help us. The students all like to help each other. We love our school and teachers.
26.The school garden is ______ and nice. ( )
A.small C. tall B.big
27.After school many students ______ in the garden. ( )
A.play ping-pong B.do kung fu C.read books
28.The teaching building is ______ the gym. ( )
A.near B.in front of C.behind
29.There are ______ classrooms in our school. ( )
A.twenty B.thirty C.forty
30.All the teachers are ______. ( )
A.kind B.strict C.funny
阅读短文,选择正确答案。
Welcome to my house. This is my living room. There are so many pictures on the wall. There is a plant beside the sofa. In front of the sofa, there is a TV. I often watch TV with my grandparents on the weekend. Look, there is a bookshelf. You can see many books on it. My father often reads books in the evening. I like my living room very much.
31.This is my ________. ( )
A.bedroom B.bathroom C.living room
32.There are some ________ on the wall. ( )
A.pictures B.photos C.clocks
33.The plant is ________ the sofa. ( )
A.behind B.on C.beside
34.I often ________ on the weekend. ( )
A.play basketball B.watch TV C.dance
35.My father often ________ in the evening. ( )
A.reads books B.watches TV C.plays the erhu
阅读短文,选择正确的选项。
Lorna is introducing her new school.
This is my school. There are many trees and flowers in it. It’s very nice. There is a big playground in our school. Many students come to the playground to play football after school. Near the playground, there’s a teaching building, and it’s big and nice. In front of the teaching building, there’s a gym, and some students like to play ping-pong there.
There are 30 classes and about 1500 students in our school. All the teachers are kind. They often help us. The students all like to help each other. We love our school and teachers.
36.The school has a lot of _____. ( )
A.flowers and grass B.playgrounds C.trees and flowers
37.There are ____ classes in our school. ( )
A.twenty B.thirty C.forty
38.The teaching building is ____ the playground. ( )
A.near B.in front of C.behind
39.Many students play ____ after school on the playground. ( )
A.ping-pong B.basketball C.football
40.All the teachers are ____. ( )
A.kind B.strict C.funny
阅读理解,根据短文内容,选择正确答案。
Hi! I’m Li Ming. I’m a student. I have a room. It’s very nice. There is a bed, a big desk, two chairs and a sofa in it. The bed is new and red. And it is beside the door. The desk is green. And it’s near the window. One black computer is on the desk. The chairs are blue. And they are near the desk. The sofa is white. And some clothes are on the sofa. Look! There are two pictures and a map of China on the wall. I love my room.
41.There are _______ chairs in Li Ming’s room. ( )
A.four B.two C.three
42.Li Ming’s bed is _______.( )
A.new and red B.old and small C.new and green
43.Li Ming’s black computer is on the _______. ( )
A.chair B.desk C.sofa
44.Li Ming’s chairs are _______ the desk. ( )
A.under B.above C.near
45.There are some _______ on Li Ming’s sofa. ( )
A.pictures B.flowers C.clothes
Look, this is my bedroom. It’s small, but it’s very clean and beautiful. There is a small bed near the window. Near the bed, there is a blue desk. You can see a clock, a computer and many books on it. Where is my schoolbag It’s under the desk. What’s that over(上方) the desk It’s my photo. It’s cool. Do you like my bedroom
46.My bedroom is ________. ( )
A.big B.small C.on the first floor
47.The ________ is near the bed. ( )
A.desk B.chair C.fan
48.On my desk, there are many ________. ( )
A.pens B.clocks C.books
49.There is a ________ under the desk. ( )
A.ball B.schoolbag C.cat
50.You can see a ________ over the desk. ( )
A.photo B.kite C.flower
Hi, my name is Cindy. I live in a big house with my family. There is a kitchen, a living room, a study, two bathrooms and three bedrooms in the house. The living room is next to the kitchen on the first floor. There is a big TV in the living room. We often watch TV after dinner. The study is on the second floor. There are many books in the study. I often do homework and read books in it. In front of the house, there is a garden. My grandma plants many flowers in it. They are beautiful. Oh, my house is so beautiful. I love it!
51.How many rooms are there in Cindy’s house ( )
A.Six. B.Seven. C.Eight.
52.The kitchen is _________. ( )
A.between the bedrooms B.on the second floor C.next to the living room
53.What’s in the garden ( )
A. B. C.
54.Cindy often _______ in the study. ( )
A. B. C.
55.What do they often do after dinner ( )
A.Clean the rooms. B.Water the flowers. C.Watch TV.
My Bedroom
I have a bedroom. It's not very big, but nice. There is a small bed in the middle. It's blue. Blue is my favourite colour. There is a photo of me beside the bed. I am dancing in the photo. And there is a map of China on the wall. I live my motherland, China. There is a big bookshelf in my bedroom. There are a lot of books on the bookshelf. I enjoy reading in my bedroom. Near the bookshelf, there is a big window, it can make the room bright.
There are some green plants on the window. There is a big desk beside the window. I can do my homework there.
56.My bedroom is ______. ( )
A.small and nice B.big and nice C.big and old.
57.My bed is ______. ( )
A.on the window B.in the middle C.on the bookshelf
58.There is a map of China ______. I love my motherland, China. ( )
A.beside the bed B.in the photo C.on the wall
59.There are many ______ on the bookshelf. ( )
A.photos B.books C.plants
60.There is ______ beside the window. ( )
A.green plants B.big bookshelf C.a big desk
Hi, I’m Jenny. Welcome to my home. This is our living room. It’s not big, but nice. There is a TV, a sofa and some plants in it. The sofa is near the door. There are some pictures of my family on the wall above the sofa. There is a fishbowl near the TV. Some beautiful plants are beside the fishbowl. I like fish. There is a toy bear on the fishbowl. It’s very cute. I like our living room.
61.The text talks about ______. ( )
A.the bedroom B.the living room C.the kitchen
62.Where is the sofa ( )
A.It’s near the door. B.It’s behind the door. C.It’s near the TV.
63.The plants are ______ the fishbowl. ( )
A.on B.between C.beside
64.Is there a fishbowl near the TV ( )
A.Yes, there are. B.No, there isn’t. C.Yes, there is.
65.The living room is ______. ( )
A.small but nice B.big and nice C.nice and cute
This is my room. There is a bed. There is a desk beside the bed. I often do my homework here. There are three books on the desk. Look! There are so many pictures on the wall. My father can draw very well. There is a pipa behind the door. I can play the pipa. Look! There are many plants in my room.
66.There is a desk ______ the bed. ( )
A.above B.beside C.in front of
67.How many books are there on the desk ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
68.______ can draw very well. ( )
A.My mother B.My father C.I
69.There is a pipa behind the ______. ( )
A.window B.bed C.door
70.Are there any plants in this room ( )
A.No, there isn't. B.No, there aren't. C.Yes, there are.
Hi! I’m Zhang Peng. I’m a student. I have a room. It’s very nice. There is a bed, a big desk and two chairs in it. The bed is new and red. And it’s beside the door. The desk is green. And it’s near the window. One black computer is on the desk. The chairs are blue. And they are near the desk. Look! There is a map of China and two pictures on the wall. I love my room!
71.The room is very ______. ( )
A.big B.nice C.warm
72.The bed is ______ the door. ( )
A.beside B.behind C.near
73.The computer is on the ______. ( )
A.bed B.desk C.chair
74.The chairs are ______. ( )
A.green B.black C.blue
75.There are two ______ on the wall. ( )
A.maps B.pictures C.windows
I'm Tom. This is my new bedroom. There is a big bed in my room. The photo of my family is near the window. There is a beautiful picture on the wall. There are many mountains and white clouds in the picture. The chair is in front of the desk. The computer is on the desk. Look at my shoes. They are under the bed. I clean my bedroom every day. I like my room very much.
76.What's on the desk ( )
A.A computer. B.Many books. C.A ball.
77.The photo of Tom's family is ________. ( )
A.near the window B.on the bed C.on the wall
78.What does Tom do every day ( )
A.He listens to music. B.He plays football. C.He cleans his bedroom.
79.Is the picture beautiful ( )
A.Yes, it can. B.Yes, it is. C.No, it isn't.
80.Where are Tom's shoes ( )
A.They're near the bed.
B.They're in front of the chair.
C.They're under the bed.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.B 4.B 5.C
【导语】本文讲了汤姆卧室里的物品与方位。
1.句意:—桌子在哪?—它______。behind the bed 在床后面,near the bed在床附近,on the bed在床上,根据“A desk is near the bed.”,可知桌子在床附近,故选B。
2.句意:桌子上有什么?A computer.一台电脑。Some books.一些书。A picture.一张照片。根据“A desk is near the bed. A computer is on it.”,可知桌子上有一台电脑,故选A。
3.句意:—书架在哪?—它______。on the wall在墙上,beside the door在门旁边,over the bed在床上方,根据“A bookshelf is beside the door.”,可知书架在门旁边,故选B。
4.句意:墙上有一张照片吗?No, there isn’t.不,没有。Yes, there is.是的,有。No, it isn’t.不,它不是。根据“A picture is on the wall.”,可知墙上有一张照片,故选B。
5.句意:那个男孩是汤姆吗?No, he isn’t.不,他不是。Yes, she is.是的,她是。Yes, he is.是的,他是。根据“The boy is Tom.”,可知那个男孩是汤姆,故选C。
6.B 7.B 8.C 9.C 10.A
【导语】本文主要介绍房间里的物品及位置。
6.句意:窗帘是什么颜色的?White.白色的。Blue.蓝色的。Yellow.黄色的。根据“There are two blue curtains.”可知是蓝色的,故选B。
7.句意:桌子在哪里?It’s near the bed.它在床旁边。It’s near the closet.它在橱柜旁边。It’s behind the door.它在门后面。根据“The closet is near the table.”可知在橱柜旁边,故选B。
8.句意:空调在哪里?It’s on the table.它在桌子上。It’s behind the mirror.它在镜子后面。It’s over the mirror.它在镜子上面。根据“The mirror is under the air-conditioner.”可知在镜子上面,故选C。
9.句意:橱柜里有什么?A computer.一台电脑。A trash bin.一个垃圾桶。Many clothes.很多衣服。根据“Many clothes are in the closet.”可知橱柜里有很多衣服,故选C。
10.句意:我能在我的房间里做什么?Work with the computer.用电脑工作。Play football.踢足球。Water flowers.浇花。根据“There is a computer. I work with it.”可知用电脑工作,故选A。
11.B 12.C 13.A 14.B 15.A
【解析】11.句意:房间里有一辆______。A球,B自行车,C瓶子,根据图片可知房间里有一辆自行车,故选B。
12.句意:______上有一个包。A床,B地板,C椅子,根据图片可知椅子上有一个包,故选B。
13.句意:墙上有一个_______。A时钟,B照片,C图画,根据图片可知墙上有一个时钟,故选A。
14.句意:桌子在床_______。A在……后面,B在……旁边,C在……之间,根据图片可知桌子在床旁边,故选B。
15.句意:桌子上有________。A一棵植物和一些书,B一棵植物和一个水瓶,C一台电脑和一些书,根据图片可知桌子上有一棵植物和一些书,故选A。
16.C 17.A 18.C 19.B 20.A
【导语】本文介绍了作者的客厅。
16.句意:这是我的_______。A卧室,B浴室,C客厅,根据“This is my living room.”,可知这是作者的客厅,故选C。
17.句意:墙上有一些_______。A图画,B书,C时钟,根据“There are so many pictures on the wall.”,可知墙上有一些图画,故选A。
18.句意:植物在沙发_______。A在……后面,B在……上,C在……旁边,根据“There is a plant beside the sofa.”,可知植物在沙发旁边,故选C。
19.句意:我经常在周末_______。A打篮球,B看电视,C跳舞,根据“I often watch TV with my grandparents on the weekend.”,可知经常在周末看电视,故选B。
20.句意:我爸爸经常在晚上_______。A看书,B看电视,C拉二胡,根据“My father often reads books in the evening.”,可知爸爸经常在晚上看书,故选A。
21.A 22.B 23.A 24.B 25.C
【导语】本文介绍了海伦家。
21.句意:这个家庭有几口人?A三口。B四口。C两口。根据“Helen lives in a nice house with her father and mother.”,可知这个家庭有三口人,故选A。
22.句意:海伦的卧室有几幅画?A两幅。B三幅。C一幅。根据“There’re three pictures on the wall.”,可知海伦的卧室里有三幅画,故选B。
23.句意:桌子附近有什么?A一把椅子。B一棵植物。C一张床。根据“There’s a chair near the desk.”,可知桌子附近有一把椅子,故选A。
24.句意:桌子上有一棵植物吗?根据“There’s a clock, a plant, some flowers and many books on the desk.”,可知桌子上有一棵植物,答语为肯定回答,故选B。
25.句意:客厅小吗?根据“In the house, there’s a large living room.”,可知客厅很大,答语为否定回答,故选C。
26.A 27.C 28.C 29.B 30.A
【导语】本文是关于学校建筑及师生的介绍。
26.句意:学校花园又小又漂亮。A小的,B高的,C大的,根据原文“It’s not big but it’s nice.”可知学校花园不大但很漂亮,故选A。
27.句意:放学后很多学生在花园______。A打乒乓球,B练功夫,C读书,根据原文“Many students come to the garden to read books after school.”可知很多学生放学后来到花园读书,故选C。
28.句意:教学楼在健身房______。A附近,B在……前面,C在……后面,根据原文“In front of the teaching building, there is a gym, and some students like to play ping-pong there.”可知在教学楼前面,有一个健身房,很多学生喜欢在那里打乒乓球,所以教学楼在健身房后面,故选C。
29.句意:在我们的学校里有______教室。A二十,B三十,C四十,根据原文“There are 30 classrooms and about 1,500 students in our school.”可知在作者的学校里有30个教室和大约1500名学生,故选B。
30.句意:所有的老师很______。A友好的,B严厉的,C有趣的,根据原文“All the teachers are kind.”可知所有的老师很友好,故选A。
31.C 32.A 33.C 34.B 35.A
【导语】本文讲了作者的客厅。
31.句意:这是我的_______。A卧室,B浴室,C客厅,根据“This is my living room.”,可知这是客厅,故选C。
32.句意:墙上有一些_______。A图画,B照片,C时钟,根据“There are so many pictures on the wall.”,可知墙上有一些图画,故选A。
33.句意:植物在沙发_______。A在……后面,B在……上面,C在……旁边,根据“There is a plant beside the sofa.”,可知植物在沙发旁边,故选C。
34.句意:我经常在周末_______。A打篮球,B看电视,C跳舞,根据“I often watch TV with my grandparents on the weekend.”,可知经常在周末看电视,故选B。
35.句意:我爸爸经常在晚上_______。A看书,B看电视,C拉二胡,根据“My father often reads books in the evening.”,可知爸爸经常在晚上看书,故选A。
36.C 37.B 38.A 39.C 40.A
【导语】本文写洛娜介绍她的新学校。
36.句意:这个学校有许多______。A花和草,B操场,C树和花,根据“There are many trees and flowers in it.”,可知学校有许多的树和花,故选C。
37.句意:我们学校有______班级。A 20,B 30,C 40,根据“There are 30 classes and about 1500 students in our school.”,可知学校有30个班级,故选B。
38.句意:教学楼是在操场的______。A在……附近,B在……前面,C在……后面,根据“Near the playground, there’s a teaching building,”,可知教学楼在操场的附近,故选A。
39.句意:许多学生放学后在操场踢(打)______。A乒乓球,B篮球,C足球,根据“Many students come to the playground to play football after school.”,可知许多学生放学后在操场踢足球,故选C。
40.句意:所有的老师都是______。A亲切友好的,B严格的,C滑稽的,根据“All the teachers are kind.”,可知所有的老师都很亲切友好,故选A。
41.B 42.A 43.B 44.C 45.C
【导语】本文介绍了李明的房间。
41.句意:李明的房间有_____把椅子。A四,B二,C三,根据“There is a bed, a big desk, two chairs and a sofa in it.”,可知李明的房间有两把椅子,故选B。
42.句意:李明的床是______。A新的和红色的,B旧的和小的,C新的和绿色的,根据“The bed is new and red.”,可知李明的床是新的和红色的,故选A。
43.句意:李明黑色的电脑在_______上。A椅子,B桌子,C沙发,根据“One black computer is on the desk.”,可知李明黑色的电脑在桌子上,故选B。
44.句意:李明的椅子在桌子_______。A在……下面,B在……上面,C在……附近,根据“The chairs are blue. And they are near the desk.”,可知椅子在桌子附近,故选C。
45.句意:李明的沙发上有一些_______。A图画,B花,C衣服,根据“And some clothes are on the sofa.”,可知李明的沙发上有一些衣服,故选C。
46.B 47.A 48.C 49.B 50.A
【导语】本文介绍了作者的卧室及物品摆放。
46.句意:我的卧室很_____。A大的,B小的,C在一楼,根据“Look, this is my bedroom. It’s small, but it’s very clean and beautiful. ”可知它很小。故选B。
47.句意:_____在床的旁边。A课桌,B椅子,C电扇,根据“Near the bed, there is a blue desk.”可知是一个蓝色的课桌。故选A。
48.句意:我的课桌上有很多_____。A钢笔,B时钟,C书,根据“You can see a clock, a computer and many books on it. ”可知有很多书。故选C。
49.句意:课桌的下面有一个______。A球,B书包,C猫,根据“Where is my schoolbag It’s under the desk.”可知是书包。故选B。
50.句意:在课桌的上方你能看到一_____。A照片,B风筝,C花,根据“What’s that over(上方) the desk It’s my photo.”可知是照片。故选A。
51.C 52.C 53.B 54.A 55.C
【导语】本文介绍了辛迪家。
51.句意:辛迪的房子有几个房间?A六个。B七个。C八个。根据“There is a kitchen, a living room, a study, two bathrooms and three bedrooms in the house.”,可知辛迪的房间有八个房间,故选C。
52.句意:厨房_______。A在卧室之间,B在二楼,C在客厅旁边,根据“The living room is next to the kitchen on the first floor.”,可知厨房在一楼,在客厅旁边,故选C。
53.句意:花园里有什么?根据“ In front of the house, there is a garden. My grandma plants many flowers in it.”,可知花园里有很多花,故选B。
54.句意:辛迪经常在书房里________。根据“The study is on the second floor. There are many books in the study. I often do homework and read books in it.”,可知辛迪经常在书房里写作业、看书,故选A。
55.句意:他们晚饭后经常做什么?A打扫房间。B浇花。C看电视。根据“We often watch TV after dinner.”,可知他们晚饭后经常看电视,故选C。
56.A 57.B 58.C 59.B 60.C
【导语】本文介绍了作者卧室里的物品与方位。
56.句意:我的卧室______。A又小又漂亮,B又大又漂亮,C又大又旧,根据It's not very big, but nice.,可知作者的卧室又小又漂亮,故选A。
57.句意:我的床______。A在窗户上,B在中间,C在书架上,根据There is a small bed in the middle.,可知作者的床在中间,故选B。
58.句意:______有一幅中国地图。我爱我的祖国,中国。A床边,B照片里,C墙上,根据And there is a map of China on the wall.,可知墙上有一幅中国地图,故选C。
59.句意:书架上有很多______。A照片,B书,C植物,根据There are a lot of books on the bookshelf.,可知书架上有很多书,故选B。
60.句意:窗户旁有______。A绿色的植物,B一个大书架,C一张大桌子,根据NThere is a big desk beside the window,可知窗户旁有一张大桌子,故选C。
61.B 62.A 63.C 64.C 65.A
【导语】本文描述了詹妮家客厅的陈列。
61.句意:本文谈论了______。A卧室,B客厅,C厨房。根据原文“ This is our living room. ”可知本文谈论的是客厅,故选B。
62.句意:沙发在哪里?A它在门附近。B它在门后面。C它在电视附近。根据原文“The sofa is near the door.”可知电视在门附近,故选A。
63.句意:这些植物在鱼缸______。A在……上面,B在……中间,C在……旁边。根据原文“Some beautiful plants are beside the fishbowl. ”可知植物在鱼缸旁边,故选C。
64.句意:电视附近有鱼缸吗?A是的,有。B不是,没有。C是的,有。根据原文“There is a fishbowl near the TV.”可知电视附近有一个鱼缸,故选C。
65.句意:客厅________。A小但漂亮,B大且漂亮,C可爱有漂亮。根据原文“It’s not big, but nice. ”可知客厅不大但漂亮,故选A。
66.B 67.A 68.B 69.C 70.C
【导语】本文介绍了作者的房间。
66.句意:床_____有一张桌子。A在……上方,B在……旁边,C在……前面,根据There is a desk beside the bed.,可知床旁边有一张桌子,故选B。
67.句意:桌子上有多少本书?A三本。B四本。C五本。根据There are three books on the desk.,可知桌子上有三本书,故选A。
68.句意:_____画得很好。A我妈妈,B我爸爸,C我,根据My father can draw very well. ,可知作者的爸爸画得很好,故选B。
69.句意:____后有一把琵琶。A窗户,B床,C门,根据There is a pipa behind the door.,可知门后有一把琵琶,故选C。
70.句意:这个房间里有植物吗?根据There are many plants in my room.,可知房间里有很多植物,答语为肯定回答,故选C。
71.B 72.A 73.B 74.C 75.B
【导语】本文主要介绍张鹏的房间。
71.句意:这个房间很____。A大的,B好的,C温暖的,根据I have a room. It’s very nice.可知房间很好,故选B。
72.句意:床在门____。A在……旁边,B在……后面,C在附近,根据The bed is new and red. And it’s beside the door.可知床在门旁边,故选A。
73.句意:电脑在____上。A床,B书桌,C椅子,根据One black computer is on the desk.可知电脑在书桌上,故选B。
74.句意:椅子是____。A绿色的,B黑色的,C蓝色的,根据The chairs are blue.可知椅子是蓝色的,故选C。
75.句意:墙上有两幅____。A地图,B图画,C窗户,根据There is a map of China and two pictures on the wall.可知墙上有两幅图画,故选B。
76.A 77.A 78.C 79.B 80.C
【分析】该篇主要讲述了我卧室的摆设。
76.句意:桌子上有什么?A电脑,B很多书,C一个球。根据The computer is on the desk.可知桌子上有一台电脑,故选A。
77.句意:汤姆一家的照片在_____。A窗户旁边,B在床上,C在墙上。根据The photo of my family is near the window.可知我家的照片就在窗户旁边,故选A。
78.句意:汤姆每天都做些什么?A他听音乐,B他踢足球,C他打扫卧室。根据I clean my bedroom every day. 可知汤姆每天都打扫房间,故选C。
79.句意:照片是不是很漂亮?A是的,它能,B是的,它是,C不,它不是。根据There is a beautiful picture on the wall.可知照片很漂亮,故选B。
80.句意:汤姆的鞋子呢?A它们在床边,B它们在椅子前面,C它们在床下。根据Look at my shoes. They are under the bed.可知汤姆的鞋子在床下,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览