【单元考点培优】Unit 5 There is a big bed 考点22:阅读理解-任务型-2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 5 There is a big bed 考点22:阅读理解-任务型-2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教PEP版五年级英语上册核心考点精练
Unit 5 There is a big bed
考点22:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,回答问题。
This is my room. It’s a nice room.
The wall is blue. My bed is small, but it’s very clean. It’s pink. I have a desk and a chair. They are white. I have a clock. It’s on the desk. My water bottle and some books are on the desk, too. I have a ball. It’s under the bed. It’s black and white.
1.What colour is the bed
2.Where is the clock
3.Is the desk white
4.Where is the water bottle
5.What colour is the ball
中国古代读书人的书房是什么样的呢 请阅读材料,完成下列任务。
In ancient China, a scholar had his own study. What’s in the study There is a big wooden desk (木桌) in it. On the desk, there are brushes, ink, paper and an inkstone. And there is a nice wooden chair. On the wall, there is a piece of calligraphy and painting (字画). And near the desk, there is a tall bookshelf (书架). Many books are on it. There is also a small table. And a beautiful flower vase (花瓶) is on it. The study is clean. It’s a quiet place to read and write.
6.根据材料内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) There is a picture in the study. ( )
(2) There are many books on the desk. ( )
(3) There is a tall bookshelf in the study. ( )
7.根据材料内容,回答问题。
(1) What does “brushes, ink, paper and an inkstone” mean in Chinese
(2) What does the study look like
根据短文内容填写表格,完成对下列人物卧室的描述。
I have a big bedroom. There are some pink flowers on the window. Can you see the map Look! It’s above the clock.
My bedroom is new and clean. There is a photo on the wall. There is a bed beside the window. I have a cute dog. It is behind the big ball!
My bedroom is small but nice. There are some books and crayons on the desk. I can sit (坐) on the chair and draw pictures. I like my bedroom very much!
8.根据短文内容填写表格。
be like What’s in the bedroom
Mike’s bedroom big some flowers, a map, a clock
Lily’s bedroom
Shasha’s bedroom
9.根据短文内容,回答问题
Where is Lily s big ball
阅读Robin收到的邮件,填写Robin需要整理的物品清单。
An email to Robin
To: robin@
From: johnes@
Dec. 20thDear Robin, I am Binbin’s art teacher. I just moved into an old house. The rooms are dirty. There are pencils and crayons on the floor. There are pictures and photos everywhere. Oh, no! I see a mouse behind my computer! Please help me. I live near the nature park. Please hurry! Mr Jones
Who needs help 10 , Binbin’s art teacher
What’s the room like 11
What’s in the room ★ 12 and crayons on the floor
★ 13 and 14 everywhere
★a mouse behind the computer
读短文,按要求完成下列题目。
My name is Amy. This is a picture of my home. Please come and look at my home. There are two bedrooms, a bathroom, a living room, a study and a kitchen. I have my own room now. It’s small but nice. There is a small bed in it. There is a red clock above the bed. There is a desk and a chair beside the bed. Above the desk, there is a photo of me. I love my room very much.
15.读短文,补全句子。
(1) There are rooms in Amy’s home.
(2) Amy’s room is but .
(3) There is above the bed.
(4) There is beside the bed.
(5) Amy’s photo is .
16.读短文,圈出Amy的家。
three bedrooms a bathroom a living room a study a kitchen two bedrooms a bathroom a living room a study a kitchen two bedrooms two bathrooms a living room two studies a kitchen
A B C
17.阅读短文,将物品放到相应的位置(只填序号)。
Hi! I’m Lucy. Welcome to my home. There is a living room, a kitchen, a bathroom and two bedrooms in it. Look, this is my bedroom. It’s small, but it’s very clean and beautiful. In my bedroom there is a small bed in the middle. There is a table near the window. And there is a plant and a water bottle on the table. There are two photos on the wall. There is a bike behind the door. I ride it every day. What’s under the table There is a ball. I love my bedroom. I often clean my bedroom on Saturdays.
A.bike B.water bottle C. plant D.bed E. ball F. photos
I’m Gina. My bedroom is not big but it's very bright. Because every day the sunshine can come in. In my bedroom, there is a long desk near the window. On the desk, there is a shelf and many books. I like to read them in my bedroom. There are two tables near the bed. On the tables,there is a lamp, a toy and a photo of me. The waste bin is under the table. A clock is near the bed. There are many beautiful clothes in the closet. There is a piano in my bedroom. I often play the piano. My bedroom is very sweet. Every day when I open my eyes, I feel happy. I like my bedroom very much. Do you like it
18.Is it a living room or a bedroom
19.What's on the long desk
20.What does Gina often do in the bedroom
21.Where is the clock
22.Where is the waste bin
This is my bedroom. It’s not big but very nice. There are two beds in the room. There is a long desk between the beds. There are some books on the desk. There is a new computer on the desk, too. There is a photo on the wall. It’s my sister and me. We look happy. There are some beautiful pictures of China on the wall, too.
23.阅读短文,选择正确的答案。
(1) The bedroom is ________. ( )
A.big B.dirty C. not big but nice
(2) Is there a new computer on the desk ( )
A.No, there isn’t. B.Yes, there is. C. We don’t know.
(3) Are there any flowers in the room ( )
A.Yes, there are. B.No, there aren’t.
24.阅读短文,补全句子。
(1) There is a long desk the beds.
(2) There are some beautiful pictures of on the wall.
阅读电子邮件, 完成任务。
An email to Alan
To: Alan@
From: Bob@
Dec. 16th Dear Alan, How are you I just moved into a new house. It's big and very nice. I have my own (自己的) bedroom. There is a desk near the bed. I often do my homework there. In front of the desk, there is a chair. I often sit there and read books. There are many storybooks and a vase (花瓶) on the desk. Some beautiful flowers are in the vase. There are some plants beside the desk. And there is a basketball under my bed. I often play basketball in the afternoon. On the wall there is a photo. It's above the desk. It's a photo of my family. You can see my parents, my sister and me in the photo. I love my family. Do you have your own room Please write to me soon. Yours, Bob
25.阅读短文, 选择与短文内容相符的物品, 并将其序号填入相应的圆圈内。(有两项多余)
A. B. C. D. E.
26.阅读短文, 判断句子正(T)误(T)。
(1) This is an email from Alan to Bob. ( )
(2) Bob often reads books in the bedroom. ( )
(3) There is a basketball under the desk. ( )
Hello! I'm e and look at my new bedroom. It's big and nice. There is a small bed in my room. On the bed, you can see a brown bear. It's my birthday gift. There is a yellow desk near my bed. Above the desk there is a family photo. In the photo, you can see my grandparents, my parents and me. There's a new computer on the desk. I like playing computer games. Look! There's a yellow sofa under the window. I often read books on the sofa. What's behind the door Oh, it's my umbrella. Do you like my room
27.根据短文,将物品序号填到对应的位置。
A. B. C.
D. E.
28.根据短文,完成句子。
(1) Tom's is big and nice.
(2) —What is Tom's birthday gift —It's a .
(3) —What colour is the desk —It's .
(4) —How many people are there in Tom's family —There are .
(5) —What does Tom often do on the sofa —He often .
(6) —Where is the umbrella —It's .
This is my bedroom. There is a bed, a desk and a chair here. I have a big desk and a big shelf (书橱). There is a lamp on the desk. There are many books on the shelf. There is an end table (床头柜) near the bed. The phone is on the end table. There is a picture above the bed. The chair is in front of the desk. Where is my dog It’s under the bed. How cute! I love my room very much. Do you like it
29.根据短文内容,圈出正确的图片。
A. B.
30.判读句子正(T)误(F)。
(1) There is a bed, a desk and a shelf in my bedroom. ( )
(2) There is a lamp on the end table. ( )
(3) There is a phone on the desk. ( )
(4) There is a cat under the bed. ( )
(5) There is a chair behind the desk. ( )
Welcome to my house! This is the living room. There is a TV in it. There are some photos of my family on the wall. Between the photos there is a big clock. There is a book shelf beside the window. Many books are on it. My bedroom is on the second floor. It is a nice room. It is big and clean.
31.What is in the living room
32.Where is the clock
33.Where is the book shelf
34.What is my bedroom like
35.Do you like my house Why
Amy正在给Robin写邮件介绍自己的新家。阅读短文,按要求完成下列任务。
Dear Robin,
I just moved into a new house. There are four rooms. There is a bike, a TV and a sofa in the living room. The TV is in front of the sofa. Behind the living room, there is a kitchen. There are two water bottles in it. Look! This is my bedroom. There is a clock on the desk. There are some photos above the desk. There are some plants and a mirror(镜子)in the bathroom. I like my room.
Amy
36.根据短文内容,选择各个房间里的物品。
A.a clock B.some photos C. a bike D.two water bottles E. some plants
(1). living room ( )
(2). kitchen ( )
(3). bedroom ( )
(4). bathroom ( )
37.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1). There are five rooms in Amy’s house. ( )
(2). There is a TV in front of the sofa. ( )
(3). There is a water bottle and a table in the kitchen. ( )
(4). There is a clock above the desk. ( )
(5). There are some plants in the bathroom. ( )
任务型阅读。
This is my room. Near the window there is a desk. I often do my homework at it. There is a chair in front of the desk. I often sit there and read books. There are many books and a vase(花瓶)on the bookshelf. There are some beautiful flowers in the vase.
On the wall there is a picture. It's a picture of my family. You can see my parents, my grandparents and me in the picture. There is a clock on the wall, too. It's above my bed. It rings every morning. I usually put my football under my bed, because I love playing football very much.
38.阅读短文,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
1. There is a vase on the desk. ( )
2. There is a clock above the bed. ( )
3. I often do my homework in my room. ( )
4. I can play football. ( )
39.阅读短文,选择合适的选项。
1. -Where is the picture -It's__________. ( )
A.on the desk B.under the bed C. on the wall
2. What's under the bed ( )
A.A ruler. B.A football. C. A clock.
3. What's in the vase ( )
A.There are some flowers. B.There is some water. C. There are some pencils.
4. What can you see in the picture ( )
A.Family members. B.A cat. C. A book.
I am Jim. I’m from USA.I have a new flat. There are two bathrooms, two bedrooms, a living room and a kitchen in it. I have my own room. There is a closet and a trash bin in my bathroom. In my bedroom I have a small bed and a small desk. There is a ball under my bed. There is a mirror and a computer on the desk. There is a fridge in my kitchen. The fridge is behind the door. My flat is very big and nice. I like it very much.
40.Does Jim come from America
41.How many rooms are there in the flat
42.Does Jim have his own room
43.What is in Jim’s bathroom
44.What’s Jim’s flat like
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.It’s pink. 2.It’s on the desk. 3.Yes, it is. 4.It’s on the desk. 5.It’s black and white.
【导语】本文主要介绍了作者房间的东西及其颜色。
1.句意:床是什么颜色的?根据“My bed is small, but it’s very clean. It’s pink.”可知床是粉色的,故答案为It’s pink.
2.句意:钟表在哪里?根据“I have a clock. It’s on the desk.”可知钟表在课桌上,故答案为It’s on the desk.
3.句意:课桌是白色的吗?根据“I have a desk and a chair. They are white.”可知课桌是白色的,故答案为Yes, it is.
4.句意:水瓶子在哪里?根据“My water bottle and some books are on the desk, too.”可知水瓶子在课桌上,故答案为It’s on the desk.
5.句意:球是什么颜色的?根据“I have a ball. It’s under the bed. It’s black and white.”可知球是黑白相间的,故答案为It’s black and white.
6.F F T 7.笔墨纸砚。 It’s clean and quiet.
【导语】短文介绍了古代书房的物品摆放。
6.(1)句意:书房里有一张图片。根据“On the wall, there is a piece of calligraphy and painting (字画).(墙上挂着一幅字画。)”可知书房里有字画不是图片,故答案为F。
(2)句意:桌子上有很多书。根据“And near the desk, there is a tall bookshelf (书架). Many books are on it.(在桌子附近,有一个高高的书架。上面放着许多书。)”可知书架上有许多书,而不是桌子上有很多书,故答案为F。
(3)句意:书房里有一个高大的书架。根据“And near the desk, there is a tall bookshelf (书架).(在桌子附近,有一个高高的书架。)”可知书房里有一个高大的书架,故答案为T。
7.(1)句意:“brushes, ink, paper and an inkstone”在中文中是什么意思?“brushes, ink, paper and an inkstone”是中国传统的文房四宝,对应的中文是“笔,墨,纸,砚”,故答案为笔墨纸砚。
(2)句意:书房是什么样子的?根据“The study is clean. It's a quiet place to read and write.(这个书房很整洁。这是一个安静的地方,适合阅读和写作。)”可知书房干净且安静,故答案为It’s clean and quiet.
8.new and clean a photo, a bed, a dog and a ball small but nice some books, crayons and a chair 9.It’s in front of the dog.
【导语】本文介绍了三个学生的卧室。
8.根据“My bedroom is new and clean. There is a photo on the wall. There is a bed beside the window. I have a cute dog. It is behind the big ball!”,可知莉莉的卧室又新又干净,有一张照片,一张床,一只狗和一个大球,故答案为new and clean,a photo, a bed, a dog and a ball。
根据“My bedroom is small but nice. There are some books and crayons on the desk. I can sit (坐) on the chair and draw pictures.”,可知莎莎的卧室很小但漂亮,有一些书,蜡笔和一把椅子,故答案为small but nice, some books, crayons and a chair。
9.句意:莉莉的大球在哪?根据“I have a cute dog. It is behind the big ball!”,可知大球在狗前面,故答案为It’s in front of the dog.
10.Mr Jones 11.dirty 12.pencils 13.pictures 14.photos
【导语】本文主要是琼斯老师请求罗宾帮忙整理房间的一份电子邮件。
10.句意:谁需要帮助?________,彬彬的美术老师。根据文中“I am Binbin’s art teacher.”和电子邮件最后的署名Mr Jones,可知琼斯老师是彬彬的美术老师,故答案为Mr Jones。
11.句意:房子是什么样的?________。根据文中“The rooms are dirty.”可知房子是脏的,dirty脏的,符合题意,故答案为dirty。
12.句意:有什么在房子里面?在地板上是彩笔和________。根据文中“There are pencils and crayons on the floor.”可知地板上是铅笔和彩笔,pencils铅笔,符合题意,故答案为pencils。
13.句意:有什么在房子里面?到处都是________和________。根据文中“There are pictures and photos everywhere.”可知到处都是图片和照片,pictures图片,符合题意,故答案为pictures。
14.句意:有什么在房子里面?到处都是________和________。根据文中“There are pictures and photos everywhere.”可知到处都是图片和照片,photos照片,符合题意,故答案为photos。
15.six small nice a red clock a desk and a chair above the desk 16.B
【导语】本文主要讲述的是艾米的家。
15.(1)句意:艾米的家里有____房间。根据句子“There are two bedrooms, a bathroom, a living room, a study and a kitchen.”,可知艾米家有两间卧室、一间浴室、一间客厅、一间书房和一间厨房,共六个房间。六six,故答案为six。
(2)句意:艾米的房间是____但_____。根据句子“It’s small but nice. ”,可知艾米的房间小small,但是很漂亮nice,故答案为small;nice。
(3)句意:床上方有______。根据句子“There is a red clock above the bed.”,可知床上方有一只红色的钟a red clock,故答案为a red clock。
(4)句意:床边有_____。根据句子“There is a desk and a chair beside the bed.”,可知床旁边有一张桌子和一把椅子a desk and a chair,故答案为a desk and a chair。
(5)句意:艾米的照片在______。根据句子“Above the desk, there is a photo of me.”,可知艾米的照片在桌子上方above the desk,故答案为above the desk。
16.根据句子“There are two bedrooms, a bathroom, a living room, a study and a kitchen.”,可知艾米家有两间卧室、一间浴室、一间客厅、一间书房和一间厨房,故选B。
17.
【导语】本文主要介绍了露西的卧室。
【详解】A自行车,B水瓶,C植物,D床,E球,F照片
根据“ In my bedroom there is a small bed in the middle. And there is a plant and a water bottle on the table. There are two photos on the wall. There is a bike behind the door. What’s under the table There is a ball.”,可知卧室中间有一张床,桌子上有一棵植物和一个水瓶,墙上有两张照片,门后有一辆自行车,桌子下面有一个球,故答案为。
18.It’s a bedroom. 19.There is a shelf and many books. 20.She often plays the piano. 21.It’s near the bed. 22.It’s under the table.
【导语】本文介绍了吉娜的卧室。
18.句意:它是一个客厅还是一个卧室?根据文中“My bedroom is not big but it's very bright. ”及下文,可知本文是在介绍吉娜的卧室,故答案为It’s a bedroom.
19.句意:长桌子上是什么?根据文中“ In my bedroom, there is a long desk near the window. On the desk, there is a shelf and many books. ”可知长桌子上有书架和许多的书,故答案为There is a shelf and many books.
20.句意:吉娜经常在卧室里做什么?根据文中“There is a piano in my bedroom. I often play the piano.”可知吉娜经常在卧室弹钢琴,故答案为She often plays the piano.
21.句意:钟表在哪里?根据文中“A clock is near the bed.”可知钟表在床旁边,故答案为It’s near the bed.
22.句意:垃圾桶在哪里?根据文中“The waste bin is under the table.”可知垃圾桶在桌子下面,故答案为It’s under the table.
23.C B B 24.between China
【分析】短文主要介绍我的卧室物品摆放的位置。
23.(1)句意:这个卧室是____。由短文It’s not big but very nice.可知卧室不大但很漂亮。A大的,B脏的,C不大但是漂亮,故选C。
(2)句意:桌子上有一台新电脑吗?由短文There is a new computer on the desk, too.可知桌子上有电脑,因此应作肯定回答,结合选项B符合题意,故选B。
(3)句意:房间里有花吗?由短文There are two beds in the room.可知房间里有两张床,因此应作否定回答,结合选项B符合题意,故选B。
24.(1)句意:有一个长桌子在床___。由短文There is a long desk between the beds.可知有一个长桌子在床之间,因此该空应填between,故答案为between。
(2)句意:有一些漂亮的___图片在墙上。由短文here are some beautiful pictures of China on the wall, too.可知有一些漂亮的中国图片在墙,因此该空应填China,故答案为China。
25.1. E 2. B 3. C 26.F T F
【分析】本篇文章介绍了鲍勃卧室里的情况。
25.(1)根据文章On the wall there is a photo. It's above the desk. 得知在墙上有一张照片。它在桌子上面。故选E。
(2)根据文章There are many storybooks and a vase (花瓶) on the desk. 得知桌子上有许多故事书和一个花瓶。故选B。
(3)根据文章There are some plants beside the desk. 得知桌子旁边有一些植物。故选C。
26.(1)句意:这是Alan写给鲍勃的一封邮件。通读全文可知是鲍勃写给Alan的邮件。故答案为F。
(2)句意:鲍勃经常在卧室里读书。根据文章I often sit there and read books. 得知鲍勃经常在卧室里读书。故答案为T。
(3)句意:在桌子底下有一个篮球。根据文章And there is a basketball under my bed.得知在床底下有一个篮球。故答案为F。
27. 28.bedroom bear yellow five reads books behind the door
【分析】短文大意:介绍汤姆的卧室及卧室里的物品。
27.根据On the bed, you can see a brown bear. 可知熊在床上。
根据Above the desk there is a family photo.可知书桌的上方有一张全家福照片。
根据There's a new computer on the desk. 可知书桌上有一台新电脑。
根据There's a yellow sofa under the window.可知窗户的下面有一个黄色的沙发。
根据What's behind the door Oh, it's my umbrella.可知雨伞在门的后面。
故答案为A. 在书桌的上方 B. 在床上 C. 在门后 D. 在窗下 E. 在桌上。
28.(1) 汤姆的_____很大也很好。根据Come and look at my new bedroom. It's big and nice. 可知是卧室。故答案为bedroom。
(2) —汤姆的生日礼物是什么?—它是一个______。根据On the bed, you can see a brown bear. It's my birthday gift.可知是一个棕色的熊。故答案为bear。
(3) —书桌是什么颜色的?—它是______。根据There is a yellow desk near my bed.可知是黄色的。故答案为yellow。
(4) —汤姆家有几口人?—有______。根据In the photo, you can see my grandparents, my parents and me.可知有五口人。故答案为five。
(5) —汤姆经常在沙发上做什么?—他经常_____。根据I often read books on the sofa.可知是读书。故答案为read books。
(6) —雨伞在哪里?—它在_____。根据What's behind the door Oh, it's my umbrella.可知在门后。故答案为behind the door。
29.圈A 30.T F F F F
【分析】本文作者介绍了自己卧室的物品。
29.图A电话在床头柜上,图B没有电话。根据The phone is on the end table.电话在床头柜上。可知图A符合短文内容,故选A。
30.(1)句意:我的卧室里有一张床,一张桌子和一个架子。根据There is a bed, a desk and a chair here. I have a big desk and a big shelf.可知这里有一张床,一张桌子和一把椅子。我有一张大桌子和一个大架子。题干与原文符合,故答案为T。
(2)句意:床头柜上有一盏灯。根据The phone is on the end table.可知电话在床头柜上。题干与原文不符合,故答案为F。
(3)句意:桌子上有一部电话。根据The phone is on the end table.可知电话在床头柜上。题干与原文不符合,故答案为F。
(4)句意:床下有一只猫。根据Where is my dog It’s under the bed.可知我的狗在哪儿?它在床下面。题干与原文不符合,故答案为F。
(5)句意:桌子后面有一把椅子。根据The chair is in front of the desk.可知椅子在桌子前面。题干与原文不符合,故答案为F。
31.There is a TV, some photos, a big clock, a book shelf and many books in the living room. 32.The clock is between the photos. 33.The book shelf is beside the window. 34.It is big and clean. 35.Yes, I do./ No, I don’t. (原因略)
【分析】31.题干句意:客厅里有什么?根据“There is a TV in it. There are some photos of my family on the wall. Between the photos there is a big clock. There is a book shelf beside the window, many books are on it.”可知客厅里有电视、一些照片、一个大时钟、书架和许多书,故答案为There is a TV, some photos, a big clock, a book shelf and many books in the living room.
32.题干句意:时钟在哪里?根据“Between the photos there is a big clock.”可知时钟在照片之间,故答案为The clock is between the photos.
33.题干句意:书架在哪里?根据“There is a book shelf beside the window.”可知书架在窗户旁边,故答案为The book shelf is beside the window.
34.题干句意:我的卧室是什么样的?根据“It is big and clean.”可知卧室是一个干净整洁的大房间,故答案为It is big and clean.
35.题干句意:你喜欢我的房子吗?为什么?问句是由do引导的一般疑问句,一般为简略回答,根据你实际的感受做出回答,肯定回答为Yes, I do. 否定回答为No, I don’t. 并列出原因。故答案为Yes, I do./ No, I don’t. (原因略)
36.C D AB E 37.F T F F T
【解析】36.1. living room意为客厅,根据There is a bike, a TV and a sofa in the living room,可知客厅里有自行车,电视和沙发,故选C。
2. kitchen意为厨房,根据There are two water bottles in it,可知厨房里有两个水瓶,故选D。
3. bedroom意为卧室,根据There is a clock on the desk,There are some photos above the desk,可知卧室里有表和照片,故选AB。
4.Bathroom意为浴室,根据There are some plants and a mirror(镜子)in the bathroom,可知浴室里有一些植物和镜子,故选E。
37.1.句意为Amy 家里有五个房间。根据There are four rooms,可知Amy 家里有四个房间,故答案为F。
2. 句意为沙发前面有一台电视。根据The TV is in front of the sofa,可知该句是正确的,故答案为T。
3. 句意为厨房里有一个水瓶和一张桌子。根据There are two water bottles in it,可知厨房里有两个水瓶,故答案为F。
4. 句意为桌子上方有个钟。根据There is a clock on the desk,可知钟表在桌子上面,故答案为F。
5. 句意为浴室里有些植物。根据There are some plants and a mirror(镜子)in the bathroom,可知该句是正确的,故答案为T。
38.F T T T 39.C B A A
【解析】38.1. 由句子There are many books and a vase(花瓶)on the bookshelf.可知花瓶在书架上,不在桌子上,故答案为F。
2.由句子 There is a clock on the wall, too. It's above my bed.可知钟在床的上方,故答案为T。
3.由句子 I often do my homework at it 可知我经常在我的房间里写作业,故答案为T。
4.由句子 because I love playing football very much.可知我足球踢的好,故答案为T。
39.1.问句:画在哪里?由句子On the wall there is a picture.可知画在墙上,故答案为C。
2.问句:在床下是什么?由句子I usually put my football under my bed,可知在床下有一个足球,故答案为C。
3.问句:花瓶里是什么?由句子There are some beautiful flowers in the vase.可知有一些画,故答案为A。
4.问句:在画里你能看到什么?由句子It's a picture of my family.可知是全家福,故答案为A。
40.Yes, he does. 41.There are six. 42.Yes, he does. 43.A closet and a trash bin. 44.It’s big and nice.
【分析】短文大意:短文介绍了吉姆的新公寓。
40.句意:吉姆来自美国吗?句子为does引导的一般疑问句,肯定答语为Yes, he does.否定答语为No, he doesn't.根据短文中的I am Jim. I’m from USA.我是吉姆。我来自美国。可知该句答语为肯定答语,故答案为Yes, he does.
41.句意:这套公寓里有多少个房间?根据短文中的I have a new flat. There are two bathrooms, two bedrooms, a living room and a kitchen in it.我有一套新公寓。里面有两个浴室,两个卧室,一个客厅和一个厨房。可知这套公寓有六个房间,该句答语为There are six.故答案为There are six.
42.句意:吉姆有他自己的房间吗?句子为does引导的一般疑问句,肯定答语为Yes, he does.否定答语为No, he doesn't.根据短文中的 I have my own room. 我有我自己的房间。可知答语为肯定答语,故答案为Yes, he does.
43.句意:吉姆的浴室里有什么?根据短文中的 There is a closet and a trash bin in my bathroom. 我的浴室里有一个衣柜和一个垃圾桶。该句答语为A closet and a trash bin.故答案为A closet and a trash bin.
44.句意:吉姆的公寓怎么样?根据短文中的My flat is very big and nice. 我的公寓又大又漂亮。可知该句答语为It’s big and nice.故答案为It’s big and nice.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览