【单元考点培优】Unit 6 Travelling around Asia 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 Travelling around Asia 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)Unit 6 Travelling around Asia
专题08 补全对话
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据对话内容,用适当的句子将对话补充完整
Tim: Hello, Bob. Long time no see. 1
Bob: Hello, Tim. I went to Sanya on vacation.
Tim: Wow! Lucky you! 2
Bob: I went with my parents.
Tim: 3
Bob: We stayed there for a week.
Tim: 4
Bob: We visited some places and ate seafood. 5
Tim: I just stayed at home to relax.
请通读下面对话,根据对话内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将其字母编号填写在横线上,选项中有一项为多余选项。
A: Hello! I’m Li Wei. 6
B: Hi, Li Wei. My name is John Miller.
A: 7
B: I’m fourteen years old. And you
A: Oh, we are of the same age. Where are you from
B: 8 My parents are both English teachers here.
A: I see. So does your family live here now
B: Yes. I think Huainan is a good place. 9
A: Me, too. What about the food here
B: I like it a lot. Bagongshan Tofu is my favourite. It’s so nice.
A: Yeah. 10 I can tell you more about Huainan.
B: Sure, I’d love to. I like making new friends.
A.How old are you
B.What are your hobbies
C.May I have your name
D.I’m from Sydney.
E.Would you like to be my friend
F.I like going to Longhu Park.
Read and fill.(请阅读对话,从下面选择正确的句子补全对话)
Ben: Look at this photo, Dad. You were on the Great Wall.
Dad: 11 I went to Beijing with your uncle, Tim.
Ben: 12
Dad: Yes. He was thin and short at that time. But now he is tall and strong.
Ben: 13
Dad: We climbed mountains and ate Beijing Roast Duck.
Ben: 14
Dad: Yes, we rode a special bike in Beihai Park.
Ben: 15
Dad: Yes. It looked like a boat.
Ben: That’s funny!
A.Yes, it was ten years ago.
B.A special bike
C.Is he the thin man next to you
D.Did you visit any parks
E.What did you do in Beijing
根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Mike: Hi, John. The weather is good. Let’s go and play!
John: OK. 16
Mike: How about the Green Lake Park We can go boating there.
John: Good idea. 17
Mike: Sounds great. How can we go there
John: 18 It’s not far.
Mike: Do you know the way to the park
John: No. We can use the GPS. 19
Mike: Cool! Let’s go!
John: Hey, don’t go at the red light! 20
Mike: Yes, you’re right.
A.And we can also take some beautiful pictures.
B.What can we do there
C.Look! Go straight, and then turn left.
D.We must pay attention to the traffic lights.
E.Where do you want to go
F.We can go on foot.
从下列选项中选择合适的句子补全对话,将字母标号填在横线上。
Linlin: Hey, Mike! What are you doing
Mike: 21
Linlin: Oh! I am going to Shanghai tomorrow. How is Shanghai
Mike: 22 I went there last month.
Linlin: 23
Mike: I went there by train.
Linlin: 24
Mike: I visited the Disneyland (迪斯尼). It was fun.
Linlin: Sounds great! Can you recommend (推荐) some places for me
Mike: Yes, you can go to the Wild Zoo and Shanghai Museum.
Linlin: 25 I will go.
A.How did you go there
B.Thanks a lot.
C.I am reading a book about Shanghai.
D.Shanghai is a big and important city.
E.What did you do there
阅读下面对话,从对话后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有一项是多余选项。
A: Hello, Philip! Guess where I am.
B: Hello, Louise. 26
A: Yeah, I’m in Sicily right now.
B: Wow! What’s it like
A: It’s great. We got here two days ago. 27 It’s great and it has a big swimming pool. I had lots of fun there.
B: What’s the sea like
A: Wonderful and warm. 28 l spent all day sitting in the sun and swimming. Oh, I went sailing, too.
B: Nice one.
A: Today, we’re going to go sightseeing in Palermo. 29
B: What’s the food like in Sicily Is it all pasta and pizza
A: Not really. I love the fish here, and the salads are something else. Tomorrow, we’re going to go souvenir (纪念品) shopping all day.
B: 30
A: Of course. I’m getting you a T-shirt. You’ll see when I get back. Listen, I must go now.
B: OK, have a nice time!
A: Thanks, Philip. Bye!
A.You’re on vacation, right
B.I like spending my time shopping.
C.And then we’re going out for dinner.
D.Yesterday, we went to a great beach.
E.I hope you’re going to get me something.
F.On the first day, we stayed at the hotel all day.
根据对话内容,从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Daniel: Hi, Millie.
Millie: Hi, Daniel.
Daniel: What are you reading
Millie: 31 It’s very interesting. It tells us people are doing different things in different places all over the world.
Daniel: Wow, that’s really funny. 32
Millie: OK. For example, in Beijing, it’s 1 a.m. Most people are sleeping. But in London, it’s 5 p.m. People are going home from work.
Daniel: How about in the US 33
Millie: Of course not. In the US, there are different time zones in different cities. It’s 9 a.m. in Los Angeles, students are having lessons in school. In New York it’s 12 at noon. 34
Daniel: I want to read the book, too. 35
Millie: You’re welcome.
A.Please tell me more about it.
B.Are they doing the same thing
C.Are they getting ready for the Spring Festival
D.A book about time zones (时区).
E.Thank you for telling me the interesting things.
F.People are having breakfast.
G.Students are having lunch.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello, this is Nick speaking.
B: Hi, Nick. This is Tony. 36
A: Great! I am on a trip with my parents in Hangzhou.
B: 37
A: By train.
B: What are you doing now
A: We are playing badminton. It’s sunny here. 38
B: It’s rainy and cold in Zhengzhou. So we have to stay at home.
A: What are you doing at home
B: 39 .
A: Sounds fun.
B: Have a good time.
A: 40 . Goodbye!
B: Bye!
根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中两个为多余选项。
G: Hello, Peter. Welcome back to the UK. Is your life in China great
P: Sure, grandpa, I have a great time in China. Look at my photos in China.
G: 41
P: Yes. And they are also my good friends.
G: 42
P: Oh, grandpa. It’s our school uniform (校服) .
G: Do you need to wear it every day
P: Well, my teacher asks us to wear it when we are at school. 43
G: Do you like to wear it
P: Yes. 44
G: Do all the Chinese schools have the same uniforms
P: No. 45
G: Oh, I see. I think your school uniform looks really beautiful.
A.Because I don’t need to think about what to wear every morning.
B.Do you like China
C.Are the boys in the photo your classmates
D.Different schools have different uniforms.
E.I like my school uniform.
F.But we can wear other clothes on weekends.
G.You wear the same clothes in the photos.
阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A: Hello, Jim! 46
B: Sorry. I will go to my hometown this weekend.
A: 47
B: My hometown is in the countryside far from here.
A: Really It must be very interesting there.
B: Yes. There are many trees, flowers, farm animals and birds there.
A: 48
B: I like the trees best.
A: 49
B: Because trees can bring us clean air and the trees in my hometown look beautiful.
A: Your hometown must be very quiet.
B: 50 I like the life there very much.
A.Yes, you are right.
B.Where is your hometown
C.How is your hometown like
D.Why do you like the trees best
E.How often do you go there
F.Can you fly kites with me this weekend
G.What do you like best in your hometown
阅读下面对话,从其后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,有两项是多余的。
Wendy: Peter, do you know much about Chinese history
Peter: I don’t think so. But I like Chinese history very much. 51
Wendy: There is one near our school. It is a museum. 52
Peter: That’s great. How often do you go there
Wendy: 53 There is always a lot to see and to do in the museum.
Peter: I plan to go there this Saturday. Would you like to go with me
Wendy: I’d like to, 54 We go out to the hills once a month, you know.
Peter: It’s cool to go on picnics in autumn. OK, I will go to the museum myself. 55
Wendy: Thanks. Enjoy your visit too.
A.I go there about twice a year.
B.And wish you a good day out.
C.and we can have a picnic this Saturday.
D.Shall we go to a museum near our school
E.Is there a good place for me to learn about it
F.but my family will have a picnic this Saturday.
G.You will learn a lot about Chinese history if you visit it.
请将下面符合对话情境的句子的序号填写在相应的横线上,使对话完整。有两项多余。
A: Hi, Linda! 56
B: I went to Sichuan over the holiday.
A: 57
B: I went there by plane. It was fast.
A: Did you see pandas There are many cute pandas in Sichuan.
B: 58 And I saw elephants, too.
A: 59
B: Yes. They are much bigger than the pandas.
A: 60
B: Yes, I took many pictures. You can have a look at them sometime.
A: Great! Thank you.
A.Yes, I did.
B.No, I was not.
C.Are they big
D.How was the zoo
E.Did you take pictures
F.How did you go there
G.Where did you go over the holiday
请阅读对话,从下面选择正确的句子补全对话。
Ben: Look at this photo, Dad. You were on the Great Wall.
Dad: 61 I went to Beijing with your uncle, Tim.
Ben: 62
Dad: Yes. He was thin and short at that time. But now he is tall and strong.
Ben: 63
Dad: We climbed mountains and ate Beijing Roast Duck.
Ben: 64
Dad: Yes, we rode a special bike in Beihai Park.
Ben: 65
Dad: Yes. It looked like a boat.
Ben: That’s funny!
A.Yes, it was ten years ago.
B.A special bike
C.Is he the thin man next to you
D.Did you visit any parks
E.What did you do in Beijing
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, Taotao.
B: Hello, Tingting. 66
A: I’m planning a trip for the summer vacation.
B: 67
A: I will go to the West Lake.
B: Will you go there by yourself
A: 68 . I will go there with my cousin Lili.
B: Oh. 69
A: Maybe we will go boating on the lake and walk around the lake to enjoy the scenery (风景).
B: Sounds good. I hope you will have fun!
A: 70 .
根据下面对话中的情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话恢复完整。
(Peter and Fuxing are visiting a zoo.)
F: Hi, Peter! What do you think of the trip to the zoo
P: 71 . I love these animals.
F: 72
P: I like pandas best.
F: Me too. There is a star panda named Qizai at this zoo. It has the color of chocolate.
P: Sounds interesting! I can’t wait to see it. 73
F: Sure, I’d love to. Let’s go now.
P: Hi, look at the sign. It says, “ 74 !”
F: It’s one of the zoo rules. We can’t feed animals. Our food is not good for them.
P: Exactly! 75 I want to take photos of Qizai.
F: Yes, we can. But remember not to use the flash.
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Bill is in Stockholm and Anna is in Sanya. They are talking about their holiday.)
B: Hey, Anna. How is your holiday going
A: 76 I’m at a beach in Sanya.
B: Wow, lucky you! That sounds amazing. What’s the weather like there
A: 77 It’s about 28℃.
B: That’s nice! What are you doing at the beach
A: I’m sunbathing at the moment! My brother John’s here, too.
B: 78
A: He is playing beach volleyball. What about you 79
B: It’s cold and snowy. It’s about -6℃.
A: Oh, that’s really cold! What’s your family doing
B: 80 . We’re happy. Hey, come and visit us some day!
A: OK. Once the weather turns warm!
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Tony is talking about the coming summer holiday with his classmate Li Hua.)
Li Hua: Hi, Tony. You look excited!
Tony: You know what I am looking forward to the summer holiday, but I have no plans. 81
Li Hua: Um... Let me see. 82
Tony: Going to your hometown
Li Hua: Yes. It is Baoding.
Tony: 83
Li Hua: It is in the center of Hebei Province. Baoding is a city with a long history. It’s famous for the Zhili Governor-General’s Office (直隶总督署).
Tony: 84 Anything more
Li Hua: You can also visit the Ancient Lotus Pond Garden (古莲花池) and Baoding Natural History Museum. There are a lot of people visiting these famous places every month.
Tony: Great! Thank you for your help.
Li Hua: 85
根据对话内容,在所给选项中选出能填入空白处的最佳选项,使对话的意思连贯、完整。选项中有两项为多余选项。
(A flight attendant (空乘人员) is talking with Li Mei.)
A: Good morning. 86
B: Excuse me, could you help me find my seat
A: Sure. 87
B: Yes, here you are.
A: OK, you’re in seat 75K.
B: 88
A: It’s on this side and at the back of the e with me. I’ll take you there.
B: Great. 89
A: You’re welcome. Here we are. Your seat is right by the window.
B: Thank you. 90
A: At about 10:40 a.m. Have a good trip!
B: Thanks.
A.Where is it
B.Thanks for your help.
C.Welcome aboard (登机)!
D.Come here.
E.And when will we get to Shanghai
F.Do you want the seat by the window
G.Can I have a look at your boarding card (登机牌)
根据对话内容,从下面选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Hi, Wang Hai! Long time no see.
B: Hi, Zhang Qiang! How was your summer holiday
A: 91 I had so much fun.
B: Where did you go
A: I went to Yanji in Jilin Province.
B: How long did you stay there
A: 92
B: What interesting things did you do there
A: 93 The Folk-Custom Garden was amazing.
B: Did you try the local food
A: Yes, I did. 94
B: Did you wear the local clothes
A: Yes, of course. 95 Let me show you the photos.
B: Wow! You look so lovely in the clothes.
A.The clothes were so pretty.
B.I visited many places.
C.My summer holiday was really great!
D.I went there by train.
E.For five days.
F.It was really special and delicious.
阅读下面的对话,根据上下文,从下面选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)
A: Hello, Iris!
B: Hi, Daisy! 96
A: It was great. 97
B: Really 98
A: I watched a performance (表演) at Huanxian Ancient City.
B: What else did you do
A: 99 The mutton is quite delicious.
B: Are the people there friendly
A: Yes, they are. 100
B: Can I go there with you next time
A: No problem.
A.What did you do there
B.I felt at home when I was there.
C.Let’s go there together next time.
D.How was your vacation
E.I also tried local mutton.
F.I just came back from Huanxian County
G.Have a good trip!
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.Where did you go 2.Who did you go with 3.How long did you stay there 4.What did you do there 5.What about you
【导语】本文两人主要谈论Bob的假期活动。
1.根据“Hello, Tim. I went to Sanya on vacation.”可知此处询问对方去了哪里,故填Where did you go。
2.根据“I went with my parents”可知,此处询问对方和谁一起去的,故填Who did you go with。
3.根据“We stayed there for a week”可知,此处询问对方在那里待了多久,故填How long did you stay there。
4.根据“We visited some places and ate seafood”可知,此处询问对方在那里做了什么,故填What did you do there。
5.根据“I just stayed at home to relax”可知,此处询问对方做了什么,故填What about you。
6.C 7.A 8.D 9.F 10.E
【导语】本文是谈论个人信息的一段对话。
6.根据“My name is John Miller.”可知,询问对方叫什么名字。选项C“我可以知道你的名字吗?”符合语境。故选C。
7.根据“I’m fourteen years old. And you ”可知,询问对方的年龄。选项A“你多大了?”符合语境。故选A。
8.根据“Where are you from ”可知,回答来自哪里。选项D“我来自悉尼。”符合语境。故选D。
9.根据“I think Huainan is a good place.” “Me, too.”可知,表达对淮南的喜欢。选项F“我喜欢去龙湖公园。”符合语境。故选F。
10.根据“Sure, I’d love to. I like making new friends.”可知,表达想和对方交朋友。选项E“你愿意做我的朋友吗?”符合语境。故选E。
11.A 12.C 13.E 14.D 15.B
【导语】本文是Ben和爸爸谈论一张照片的对话,其间爸爸回忆起去北京旅行的经历。
11.根据“Look at this photo, Dad. You were on the Great Wall.”可知,此处应是对Ben提到照片中爸爸在长城的回应,选项A“是的,那是十年前的事了。”符合语境,说明照片拍摄的时间。故选A。
12.根据“Yes. He was thin and short at that time. But now he is tall and strong.”可知,此处应是对照片上的人进行提问,且是一个一般疑问句,选项C“他是你旁边那个瘦瘦的人吗?”符合语境,引出爸爸对Tim过去和现在外貌的描述。故选C。
13.根据“We climbed mountains and ate Beijing Roast Duck.”可知,此处介绍在北京做了什么,选项E“你们在北京做了什么?”符合语境。故选E。
14.根据“Yes, we rode a special bike in Beihai Park.”可知,Ben在问他们是否参观了公园,选项D“你们参观过公园吗?”符合语境。故选D。
15.根据“Yes. It looked like a boat.”可知,Ben在问关于特殊自行车的事情,选项B“一辆特殊的自行车?”符合语境。故选B。
16.E 17.A 18.F 19.C 20.D
【导语】本文是Mike和John关于外出游玩的对话,主要讨论了目的地、活动内容、交通方式以及交通安全问题。
16.根据“How about the Green Lake Park ”可知,此处是询问去哪里,选项E“你想去哪里?”符合语境。故选E。
17.根据“We can go boating there.”及“Sounds great.”可知,此处是补充了其他活动建议,选项A“而且我们还可以拍些漂亮的照片。”符合语境。故选A。
18.根据“How can we go there ”及“It’s not far.”可知,此处是建议步行,选项F“我们可以步行去。”符合语境。故选F。
19.根据“We can use the GPS.”可知,此处应是介绍导航的路线,选项C“看!直走,然后左转。”符合语境。故选C。
20.根据“don’t go at the red light!”可知,此处内容与“交通规则”有关,选项D“我们必须注意交通信号灯。”符合语境。故选D。
21.C 22.D 23.A 24.E 25.B
【导语】本文主要围绕计划去上海的话题展开讨论。
21.根据“What are you doing ”可知,询问正在做什么,选项C“我正在读一本关于上海的书。”符合语境,故选C。
22.根据“How is Shanghai ”可知,评价上海,选项D“上海是一个重要的大城市。”符合语境,故选D。
23.根据“I went there by train.”可知,询问出行方式,选项A“你怎么去的?”符合语境,故选A。
24.根据“I visited the Disneyland (迪斯尼).”可知,询问做了什么事,选项E“你在那里做了什么?”符合语境,故选E。
25.根据“Yes, you can go to the Wild Zoo and Shanghai Museum.”可知,感谢对方,选项B“非常感谢。”符合语境,故选B。
26.A 27.F 28.D 29.C 30.E
【导语】本文是Philip和Louise关于旅游的一段对话。
26.根据“Guess where I am.”及“Yeah, I’m in Sicily right now.”可知,此处为猜测Louise在什么地方,选项A“你在度假,对吧?”符合语境,故选A。
27.根据“It’s great and it has a big swimming pool. I had lots of fun there.”可知,此处与一个有游泳池的地方有关,选项F“第一天,我们在酒店住了一整天。”符合语境,故选F。
28.根据“I spent all day sitting in the sun and swimming.”可知,此处介绍第二天的行程,选项D“昨天,我们去了一个很棒的海滩。”符合语境,故选D。
29.根据“Today, we’re going to go sightseeing in Palermo.”可知,此处应继续介绍接下来的行程,选项C“然后我们出去吃晚饭。”符合语境,故选C。
30.根据“Of course. I’m getting you a T-shirt.”可知,此处应为要对方给自己带礼物,选项E“希望你能给我点什么。”符合语境,故选E。
31.D 32.A 33.B 34.G 35.E
【导语】本文是Millie和Daniel两人谈论世界各地的人所处的时区不同,正在做的事情也不同的对话。
31.根据上文“What are you reading ”可知,空处是回答在读什么书,选项D“一本关于时区的书”符合语境。故选D。
32.根据下文“OK. For example, in Beijing, it’s 1 a.m. Most people are sleeping…”可知,空处是请求对方详细说明,选项A“请多告诉我一些情况。”符合语境。故选A。
33.根据“How about in the US ”和下文“Of course not. In the US, there are different time zones…”可知,空处是问美国是否做同样的事情,选项B“他们在做同样的事情吗?”符合语境。故选B。
34.根据上文“It’s 9 a.m. in Los Angeles, students are having lessons in school. In New York it’s 12 at noon.”可知,空处是介绍纽约学生正在做的事情,选项G“学生们在吃午饭”符合语境。故选G。
35.根据下文“You’re welcome.”可知,空处是表达感谢,选项E“谢谢你告诉我这些有趣的事情”符合语境。故选E。
36.How are you/How’s it going 37.How do you go there/Do you go there by plane or by train 38.How’s the weather in Zhengzhou/What’s the weather like there 39.I’m watching a movie/drawing a picture/playing the guitar/… 40.Thank you/Thanks a lot/Thank you very much
【导语】本文是Nick和Tony的对话,谈论了天气以及正在做的事情。
36.根据“Great!”可知,此处表示问候,故填How are you/How’s it going。
37.根据“By train.”可知,此处是询问交通工具,故填How do you go there/Do you go there by plane or by train。
38.根据“It’s rainy and cold in Zhengzhou.”可知,此处询问郑州的天气,故填How’s the weather in Zhengzhou/What’s the weather like there。
39.根据“What are you doing at home ”可知,此处回答在家中正在做的事情,故填I’m watching a movie/drawing a picture/playing the guitar/…。
40.根据“Have a good time.”可知,此处表示感谢,故填Thank you/Thanks a lot/Thank you very much。
41.C 42.G 43.F 44.A 45.D
【导语】本文是爷爷和彼得之间的对话,主要讨论彼得在中国的生活以及他的校服。
41.根据“Yes. And they are also my good friends.”可知,本句为一般疑问句,且与照片中的人物有关。因此选项C“照片中的男孩是你的同学吗?”符合语境,故选C。
42.根据“Oh, grandpa. It’s our school uniform (校服) .”可知,两人谈论的内容和衣服有关,因此选项G“在照片里你们穿着一样的衣服”符合语境,故选G。
43.根据上文提到的“my teacher asks us to wear it when we are at school.”可知,是在学校穿校服,选项F“但是我们在周末可以穿其它衣服”和上文构成转折关系,符合语境。故选F。
44.根据“Do you like to wear it ”和回答“Yes.”可知,彼得喜欢穿校服,选项A“因为我不需要每天早上考虑穿什么。”解释喜欢穿校服的原因,符合语境。故选A。
45.根据“Do all the Chinese schools have the same uniforms ” 和回答“No”可知,不同学校穿不同的校服。选项D“不同的学校有不同的校服。”符合语境。故选D。
46.F 47.B 48.G 49.D 50.A
【导语】本文是A和B的对话。对话讨论了吉姆家乡的情况。
46.根据“Sorry. I will go to my hometown this weekend.”可知空处应是一个邀请,下文对邀请进行了回应。选项F“这个周末你能和我一起去放风筝吗?”符合语境,故选F。
47.根据“My hometown is in the countryside far from here.”可知空处应询问对方的家乡在哪里。选项B“你的家乡在哪儿?”符合语境,故选B。
48.根据“I like the trees best.”可知空处应询问对方最喜欢什么。选项G“你最喜欢你家乡的什么?”符合语境,故选G。
49.根据“Because trees can bring us clean air and the trees in my hometown look beautiful.”可知空处是询问为什么喜欢树。选项D“为什么你最喜欢树?”符合语境,故选D。
50.根据“Your hometown must be very quiet.”可知此处是对对方家乡的评价,吉姆对此应进行回应。选项A“是的,你说得对。”符合语境,故选A。
51.E 52.G 53.A 54.F 55.B
【导语】本文是Wendy与Peter就参观博物馆了解中国历史这一话题而展开对话的。
51.根据“But I like Chinese history very much.”以及“There is one near our school.”可知,Wendy在询问Peter是否了解中国历史后,Peter表示不太了解但很感兴趣,故空处Peter会询问是否有好的地方学习,选项E“有没有好的地方可以让我学习呢?”与之相符。故选E。
52.根据“There is one near our school. It is a museum.”可知,Wendy提到学校附近有一个博物馆。选项G“如果你去参观的话,你会学到很多关于中国历史的知识。”与之相符。故选G。
53.根据“How often do you go there ”可知,询问了Wendy是否经常去博物馆,选项A“我每年大约去那里两次。”与之相符。故选A。
54.根据“We go out to the hills once a month, you know.”可知,Wendy应该想去但有外出的活动。选项F“但是我的家人这个星期六会去野餐。”与之相符。故选F。
55.根据“Thanks. Enjoy your visit too.”可知,Peter表示自己会独自去博物馆,他应该会祝Wendy玩得愉快。选项B“祝您度过愉快的一天。”与之相符。故选B。
56.G 57.F 58.A 59.C 60.E
【导语】本文是两人在讨论Linda的假期的一段对话。
56.根据“I went to Sichuan over the holiday.”可知,此处是询问假期去哪里了。选项G“你假期去哪里了?”符合语境。故选G。
57.根据“I went there by plane.”可知,此处是询问如何去的四川。选项F“你是怎么去那里的?”符合语境。故选F。
58.根据“Did you see pandas ”和“And I saw elephants, too.”可知,此处是作肯定回答。选项A“是的,我看到了。”符合语境。故选A。
59.根据“Yes. They are much bigger than the pandas.”可知,此处是一般疑问句,且询问大象大不大。选项C“它们大吗?”符合语境。故选C。
60.根据“Yes, I took many pictures.”可知,此处是询问对方是否拍照了。选项E“你拍照了吗?”符合语境。故选E。
61.A 62.C 63.E 64.D 65.B
【导语】本文是Ben和爸爸谈论一张照片,爸爸介绍自己去北京旅游的事。
61.根据“Look at this photo, Dad. You were on the Great Wall.”和“I went to Beijing with your uncle, Tim.”可知,父亲在长城上的照片是很久以前的事情,选项A“是的,那是十年前的事了。”符合语境,故选A。
62.根据“Yes. He was thin and short at that time.”可知,此处提到叔叔过去又瘦又矮,选项C“他是你旁边那个瘦瘦的人吗?”符合语境,故选C。
63.根据“We climbed mountains and ate Beijing Roast Duck.”可知,此处介绍在北京做了什么,选项E“你在北京做了什么?”符合语境,故选E。
64.根据“Yes, we rode a special bike in Beihai Park.”可知,Ben在问他们是否参观了公园,选项D“你参观过公园吗?”符合语境,故选D。
65.根据“Yes. It looked like a boat.”可知,Ben在问关于特殊自行车的事情,选项B“一辆特殊的自行车?”符合语境,故选B。
66.What are you doing 67.Where will you go 68.No, I won’t 69.What will you do there 70.Thank you
【导语】本文是一段关于假期计划的对话。
66.根据下文“I’m planning a trip for the summer vacation.”可知,此处在询问对方正在做什么。What are you doing“你正在做什么”符合语境,故填What are you doing。
67.根据下文“I will go to the West Lake.”可知,此处是在询问对方将要去哪里。Where will you go“你将要去哪里”符合语境,故填Where will you go。
68.根据上文“Will you go there by yourself ”以及下文“I will go there with my cousin Lili.”可知,此处应作否定回答。故填No, I won’t。
69.根据下文“Maybe we will go boating on the lake and walk around the lake to enjoy the scenery (风景).”可知,此处是在询问对方会在那里做什么。What will you do there“你将在那里做什么”符合语境,故填What will you do there。
70.根据上文“I hope you will have fun!”可知,此处应对祝福表示感谢。故填Thank you。
71.It’s wonderful 72.What animals do you like best 73.Would you like to go to see it with me 74.Don’t feed the animals/No feeding 75.Can we take photos
【导语】本文通过对话形式,描述了Peter和Fuxing在动物园游览时的对话,内容包括对游览的感受、动物偏好、动物园规则以及拍照许可等。
71.根据后文“I love these animals”可知,Peter对动物园之旅持积极态度,故填表达积极感受的句子。故填It’s wonderful。
72.根据Peter的回答“I like pandas best”可知,Fuxing在询问Peter最喜欢的动物,故填What animals do you like best。
73.根据Fuxing的回答“Sure, I’d love to. Let’s go now”可知,Peter在邀请或请求Fuxing一起去看熊猫,故填Would you like to go to see it with me。
74.根据后文Fuxing的解释“It’s one of the zoo rules. We can’t feed animals”可知,标志牌上写的是禁止投喂动物的提示,故填Don’t feed the animals/No feeding。
75.根据Fuxing的回答“Yes, we can. But remember not to use the flash”可知,Peter在询问是否允许拍照,故填Can we take photos。
76.It’s wonderful\great\interesting\amazing! \Pretty good! \Very good! \Good! \Great! \Wonderful! 77.It’s hot and sunny. 78.Oh, what’s he doing 79.How’s the weather there/in Stockholm \What’s the weather like there 80.We are making a snowman. \ We’re building a snowman outside. \ We’re running and laughing in the snow. \ We’re taking photos in the snow. \ We’re enjoying the beautiful snow scenery.
【导语】本文主要介绍了两个朋友在不同城市度假的情景。
76.根据“How is your holiday going ”及“I’m at a beach in Sanya.”可知,应回答假期是很好的。故填It’s wonderful\great\interesting\amazing! \Pretty good! \Very good! \Good! \Great! \Wonderful!
77.根据“What’s the weather like there ”及“It’s about 28℃.”可知,应回答天气很热。故填It’s hot and sunny.
78.根据“He is playing beach volleyball.”可知,应询问哥哥在做什么。故填Oh, what’s he doing
79.根据“It’s cold and snowy.”可知,应询问对方天气怎么样。故填How’s the weather there/in Stockholm \What’s the weather like there
80.根据“What’s your family doing ”可知,应回答家人在做什么。故填We are making a snowman. \ We’re building a snowman outside. \ We’re running and laughing in the snow. \ We’re taking photos in the snow. \ We’re enjoying the beautiful snow scenery.
81.Can/ Could you help me / Can/ Could you help me (to) make a plan / Any ideas / Do you have any ideas/ plans 82.What/ How about (going to) my hometown / Why not go to my hometown / Why don’t you go to my hometown / Would you like to go to my hometown 83.Where is it / Where is Baoding / Where is your hometown 84.Sounds good/ great. / Sounds like a good idea/ place. 85.You’re welcome./ No problem./ That’s all right./ It’s my pleasure.
【导语】本文是Tony和Li Hua两个人之间的对话。两人关于即将到来的暑假计划进行讨论。
81.根据“but I have no plans.”以及“Going to your hometown ”可知,此处Tony在询问Li Hua能否帮助他制定计划或给出建议。故填Can/ Could you help me / Can/ Could you help me (to) make a plan / Any ideas / Do you have any ideas/ plans
82.根据“Going to your hometown ”可知,此处Li Hua在给出建议,即去他的家乡。故填What/ How about (going to) my hometown / Why not go to my hometown / Why don’t you go to my hometown / Would you like to go to my hometown
83.根据“It is in the center of Hebei Province.”可知,此处Tony在询问保定的位置。故填Where is it / Where is Baoding / Where is your hometown
84.根据“It is in the center of Hebei Province. Baoding is a city with a long history. It’s famous for the Zhili Governor’s Office (直隶总督署).”和“Anything more ”可知,此处Tony对Li Hua的建议表示赞同,认为听起来不错。故填Sounds good/ great. / Sounds like a good idea/ place.
85.根据“Thank you for your help.”可知,此处Li Hua在回应Tony的感谢。故填You’re welcome./ No problem./ That’s all right./ It’s my pleasure.
86.C 87.G 88.A 89.B 90.E
【导语】本文是一段对话,主要内容是一位空乘人员与李梅之间关于寻找座位、询问到达时间等登机相关事宜。
86.根据“Good morning.”以及“Excuse me, could you help me find my seat ”可知,空乘人员是在欢迎乘客登机,选项C“欢迎登机!”符合语境。故选C。
87.根据“Sure.”以及“Yes, here you are.”可知,空乘人员需要查看乘客的登机牌,选项G“我可以看一下你的登机牌吗?”符合语境。故选G。
88.根据“It’s on this side and at the back of the e with me. I’ll take you there.”可知,乘客在询问座位的位置,选项A“它在哪里?”符合语境。故选A。
89.根据“You’re welcome.”可知,乘客在表达感谢,选项B“感谢你的帮助。”符合语境。故选B。
90.根据“At about 10:40 a.m. Have a good trip!”可知,乘客在询问到达时间,选项E“我们什么时候会到上海?”符合语境。故选E。
91.C 92.E 93.B 94.F 95.A
【导语】本文是一则对话,主要讲述A和B交流暑假经历,A分享去吉林延吉的行程,包括停留时长、游玩见闻、美食体验和穿当地服饰等事。
91.根据“I had so much fun.”可知,此处是A表明自己玩得开心,选项C“我的暑假过得真的很棒!”符合语境。故选C。
92.根据“How long did you stay there ”可知,此句询问停留时长,选项E“五天。” 符合语境。故选E。
93.根据“What interesting things did you do there ”可知,此处是在询问做了什么有趣的事,选项B“我参观了很多地方。”符合语境。故选B。
94.根据“Did you try the local food ”可知,此处是询问是否尝试当地食物,选项F“它真的很特别且美味。”符合语境。故选F。
95.根据“Did you wear the local clothes ”可知,此处是询问是否穿了当地服饰,选项A“那些衣服非常漂亮。”符合语境。故选A。
96.D 97.F 98.A 99.E 100.B
【导语】本文是Daisy和Iris的对话。对话围绕黛西的假期经历展开,涉及假期感受、在环县古城的活动及当地情况等内容。
96.根据下文“It was great.”可知,此处是询问假期怎么样,选项D“你的假期怎么样?”符合语境。故选D。
97.根据上文“How was your vacation ”交流假期,结合下文“I watched a performance (表演) at Huanzhou Ancient City.”在古城的活动可知,此处应是说刚从环县回来,选项F“我刚从环县回来。”符合语境。故选F。
98.根据下文“I watched a performance (表演) at Huanzhou Ancient City.”可知,此处是询问在那里做了什么,选项A“你在那做了什么?”符合语境。故选A。
99.根据上文“What else did you do ”以及后文“The mutton is quite delicious.”可知,此处是说还尝了当地的羊肉,选项E“我也尝试了当地的羊肉。”符合语境。故选E。
100.根据上文“Are the people there friendly ”和“Yes, they are.”可知,此处是说在那里的感受,选项B“我在那感觉像在家一样。”符合语境。故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览