【单元考点培优】Unit 6 Travelling around Asia 专题12 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 Travelling around Asia 专题12 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册单元复习考点培优沪教版(2024)Unit 6 Travelling around Asia
专题12 阅读理解
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
①Old people around the world have different hobbies. These hobbies make their lives fun and interesting.
②In China, many older women enjoy dancing in public squares (广场). It can help people stay happy and make friends. Some also enjoy playing mahjong (麻将). Older men often play Chinese chess in parks. Many old people like playing Taiji.
③In the US, older people have different hobbies. They enjoy playing cards. Card games help them talk with others and have fun. Many older people also enjoy gardening. Gardening (园艺) gives them fresh (新鲜的) air and exercise, and they can grow vegetables or flowers. Baking (烘焙) is another favourite hobby. Grandmothers love baking sweet cookies for their grandchildren.
④No matter where they live, hobbies help old people stay active, make new friends, and enjoy life. These activities bring health and happiness, making their lives more colorful.
根据语篇内容,选择最佳选项。
1.What do many older women enjoy in China
a. Playing mahjong. b. Dancing in the square. c. Playing Chinese chess.
A.ab B.ac C.bc
2.What do older men in China often do in parks
A.Dance. B.Play mahjong. C.Play Chinese chess.
3.Which is NOT a hobby for American older people
A.Playing cards. B.Gardening. C.Dancing in squares.
4.How does gardening help older people
A.It helps them bake cookies.
B.It gives them fresh air and exercise.
C.It is a way to make new friends.
5.What’s the structure (结构) of this passage
(①=Para. 1 ②=Para. 2 ③=Para. 3 ④=Para. 4)
A.①/②③④ B.①/②③/④ C.①②③/④
Rowan Gleser is a student from an American middle school. She isn’t in America now. She is in Xi’an, China. She is there with 42 other students and six teachers from her school.
Xi’an has a long history. Rowan wants to know about it. She goes to a museum. Xi’an is also beautiful. It has many great places. Rowan goes to Grand Tang Dynasty Ever Bright City (大唐不夜城). There, she takes photos in hanfu. It is beautiful, and Rowan likes it. ________ Rowan meets some middle school students from Xi’an and makes friends with them. “They are very nice. I have a good time with them,” she says.
Xi’an is a great place. Rowan can’t wait to ask other American students to visit it. “I like Xi’an and they’ll like it too,” she says.
6.Rowan takes photos ________.
A.in a museum B.in beautiful hanfu
C.with her teachers D.with her new friends
7.The best (最合适的) sentence that can be put (放) in the “________” place is ________.
A.People in Xi’an are nice.
B.Rowan has a map of Xi’an.
C.Rowan’s favourite colour is red.
D.Xi’an also has many nice foods.
8.What does Rowan want to do
A.To take photos of Xi’an.
B.To visit Xi’an with her parents.
C.To go to a middle school in Xi’an.
D.To ask other American students to visit Xi’an.
9.What is the best title (标题) of this passage
A.An American Student’s Visit to Xi’an
B.A Girl’s New Friends in Xi’an
C.The Long History of Xi’an
D.A Great School
People in different countries greet each other in different ways.
In China, people often smile and say “Ni Hao” when they meet for the first time. Sometimes they also shake hands (握手). To friends, people may ask “Have you had breakfast ” or “Have you had lunch ”. It doesn’t mean they really want to know the answer. It is just another way to say hello. People in Thailand put their hands together before their chest (胸) and say “sawatdeeka”. Good friends may just say “hello” to each other.
In America, people also shake hands for their first meeting. They often look at each other’s eyes and smile when they shake hands. Good friends usually hug (拥抱). You may see two friends hug and ask “How are you ”. In France, good friends say hello by hugging and kissing on the face two times. But when people meet for the first time, they just shake hands.
“When in Rome, do as the Romans do.”—watch how other people greet and do the same. And it really helps!
10.How do people in Thailand greet other people
A. B. C.D.
11.What does the underlined (划线的) word “they” mean
A.People in France. B.People in America. C.Friends in China. D.Friends in Thailand.
12.Both Chinese and Americans ________ to greet each other.
A.ask “Have you had lunch ” B.ask “How are you ”
C.shake hands D.hug each other
13.What is the best title (题目) of the passage
A.Shake hands to greet each other B.Different ways of making friends
C.How friends greet each other D.Greetings in different countries
Are the classrooms all the same in the world
In China, children have a fixed classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines (排列成行) and many other school things in order (排列整齐). There are usually about 40 or more students in every class. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries Let’s have a look!
In the UK, most classrooms are similar (相似的). There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.
In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.
In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
14.The underlined word “fixed” in the passage means ________ in Chinese.
A.私人的 B.固定的 C.安装的 D.修理的
15.According to the passage (根据这篇文章), we can know ________.
A.There are about 20 students in a class in the UK
B.There are places for students’ shoes in Chinese schools
C.There are different classrooms for different classes in the US
D.There are 30 students in every class in China
16.What is the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
17.The passage is probably from the ________ column (栏目) of a magazine.
A.Food B.School C.Sports D.Family
Are all classrooms the same in the world What are classrooms like in different countries Let’s have a look!
In China, students in junior high have a fixed (固定的) classroom. They usually have different classes in one classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines, and some textbooks on the desks. There are usually about 40 students in each classroom. They always face the blackboard and study with the same classmates every day.
In the UK, most classrooms are similar to (类似) some in China. There are usually about 30 students in each classroom. And two children share a long desk, so they often help each other with their lessons.
In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms for different classes, so they need to remember where each classroom is.
In Japan, students have a fixed classroom too. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes. Sometimes, they put their erasers or notebooks in the desk drawers (抽屉).
根据语篇内容,选择最佳选项。
18.How many countries are mentioned (提到) in the passage
A.Three. B.Four. C.Five.
19.What does the underlined (划线的) word “They” in Paragraph 2 refer to (指的是)
A.Desks and chairs. B.The students. C.Classroom.
20.What do two children often do when they share a long desk in a UK classroom
A.Share their erasers and notebooks.
B.Help each other with their lessons.
C.Plan for rock music practice.
21.What do we know about the classrooms in the US
A.US students have a fixed classroom like Japanese students.
B.US students put their shoes at the back of the classroom.
C.US students need to remember the places of different classrooms.
22.What’s the structure (结构) of the passage
A. B. C.
Subways are important in our life. The Subway Line 4 in Chongqing started to run in June, 2022. It is 48.54 kilometers long and has 24 stops.
At about 6:00 every morning, many farmers from the villages in Sichuan Town come to take the subway. They go to the city center to sell vegetables. In the past, the farmers had to sell them in towns. There were not many people in towns, so they sold vegetables slowly (慢) and cheaply. If they went to the city center by bus, it took a long time.
Now the subway makes their life easy. Usually people can walk into the subway station at 6:15 a.m. But the workers let the farmers get in five minutes earlier. They are friendly and often come to help them. The farmers can save a lot of time.
Not long ago, some people wanted the farmers not to take the subway. They thought their big baskets brought some problems. But the subway station supports what the farmers do. The farmers can still take their baskets to take the subway. And there will be cleaners to clean the subway if their vegetables make it dirty. What a warm reply (回应)!
23.What don’t we know about the Subway Line 4 in Chongqing
A.When it started to run. B.Where it ends. C.How long it is. D.How many stops it has.
24.What can we learn from Paragraph 2
A.The farmers sold vegetables well in towns. B.There were no buses to the city center.
C.It was hard to sell vegetables in towns. D.The farmers went to the city by subway in the past.
25.Farmers can start walking into the subway station at ________.
A.6:05 a.m. B.6:10 a.m. C.6:15 a.m. D.6:20 a.m.
26.What does the underlined word “supports” mean
A.is for B.is against C.cleans up D.takes photos
27.The purpose of the passage is to tell us ________.
A.the story of a special subway B.to buy more vegetables
C.to follow the rules on the subway D.more about farmers’ life
Autumn in Xizang is very beautiful because there are many fresh and bright colours everywhere.
In north Xizang, one can travel several hundred kilometres by car and cannot see even a person. You can hardly see people. You can see treeless fields and grasslands. Warm autumn days bring life to nature. Wild animals become active, and Xizang antelopes (羚羊) like to play near the lakes. When they run, sometimes they can reach 80 km an hour. They often leave the hungry wolves far behind.
Autumn in south Xizang is very different from that in north Xizang. Mount Qomolangma in the southwest, the highest mountain on Earth, is famous for its beauty. It is over 8,000 metres high. Mount Qomolangma is home to over 2,300 kinds of plants and about 300 different kinds of animals. If you can come to Xizang at this time of year, you can see the most beautiful scenery (景色).
28.Why is autumn in Xizang very beautiful
A.Because you cannot see people. B.Because you can eat a lot of fruit.
C.Because there is gold colour everywhere. D.Because there are many colours everywhere.
29.What does the underlined word “active” mean in the second paragraph
A.Strong. B.Alive. C.Interesting. D.Weak.
30.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Mount Qomolangma is in southwest Xizang.
B.Mount Qomolangma is over 8,000 metres high.
C.Mount Qomolangma is the highest mountain on Earth.
D.There are over 2,300 kinds of animals on Mount Qomolangma.
31.You can see many things in Xizang’s autumn except (除了) ________ .
A.wild animals B.different kinds of plants C.many people D.treeless fields and grasslands
32.Where can you read this passage
A.In a travel magazine. B.In a dictionary. C.In a storybook. D.In a diary.
School lunch is an important meal in the middle of the school day. 33 Students eat differently in different countries.
China: Choose where to eat.
In China, students usually have a lunch break for one and a half to two hours. Some students have lunch in the school cafeteria (饭堂). 34
The US: Have a simple meal.
Most US middle school students’ lunchtime is short—about an hour. A simple lunch like a sandwich is quick and easy. 35 But they are high in fat. Nowadays, healthy fresh vegetables, bread and low-fat milk are on the US school menu.
Japan: Bring food from home.
36 It is a tradition for mothers in Japan to prepare bento (便当) with vegetables in different colors and fun shapes such as a little rabbit.
France: 37
French students spend a lot of time having their meals. A school lunch in France is big and delicious. It usually has a starter (salad), main course (meat, fish or eggs) and dessert.
A.Students bring lunch boxes or bentos to school.
B.Others go home to eat with their family.
C.Eat healthily.
D.It gives you energy for your body and mind.
E.Take time to enjoy the meal.
F.In the past, many schools provided students with fries and hot dogs.
There is a small farm not far from our town. The farm is very beautiful. There are many apple trees, orange trees and pear trees on it. In autumn, the fruits on the trees are ripe (成熟的) and look very delicious.
There are also ten rabbits and fifteen sheep on the farm. The rabbits are brown and look very cute. The sheep are very gentle (温顺的) and they like to eat grass on the farm.
The farmer and his family live on the farm. They are very kind and hard-working. They take good care of the trees and animals.
Every weekend, many people come to the farm to pick (摘) fruit and enjoy the beautiful scenery (景色).
38.What colour are the rabbits
A.Black. B.Brown. C.White. D.Yellow.
39.What do sheep like to eat
A.Grass. B.Fruit. C.Meat. D.Trees.
40.The underlined word “They” in the third paragraph refers to “________”.
A.The apple trees B.The rabbits and sheep
C.The pear trees D.The farmer and his family
My family had a four-day trip to Yunnan during the Spring Festival.
Day 1 On the first day, we arrived in Shangri-La. We took the tour bus to the hotel. After lunch, we visited the Napa Lake in our free time.
Day 2 It took us 2 hours to get to Lijiang and we saw the Tiger Leaping Gorge on the way. In Lijiang, we visited the Black Dragon Pond. In the afternoon, we climbed the Jade Dragon Snow Mountain. Then we took a cable car to Baisha Ancient Town.
Day 3 The next morning, we planned to go to Dali. We spent 4 hours getting there. Then we visited Bai villages, Xizhou and Zhoucheng. And there is a Dali old town.
Day 4 We flew to Kunming in the morning. It is the capital of Yunnan Province. Then we took a tour to the Stone Forest. In the afternoon, we went to some local shops to buy some gifts and then left Kunming by air.
41.In which season was this wonderful trip
A.Spring. B.Winter. C.Autumn.
42.On which day did they visit the Napa Lake
A.The first day. B.The second day. C.The third day.
43.They didn’t visit ________ in Lijiang on the second day.
A.the Tiger Leaping Gorge
B.the Black Dragon Pond
C.the Jade Dragon Snow Mountain
44.How long did it take them to go to Dali from Lijiang
A.4.5 hours. B.3 hours. C.4 hours.
45.How did they go home after ending their trip
A.By bus. B.By car. C.By plane.
I am Linda and I am an Australian. Now I live in Beijing. Zhen Guoqiang is my husband (丈夫) and he is a Chinese. Can I speak Chinese Of course. I can even sing some Chinese songs well. But there is a problem—I’ve been married (已婚) for 10 years. But I still don’t know how to call his family members because we call our family members in different ways in China and Australia.
Every time I visit my husband’s family in China, I feel nervous (紧张的). When I meet his two aunts and I can’t remember how I can call them. Are they “Xiao Gu” (小姑) or “Er YI” (二姨) In English-speaking countries, for aunts and uncles, we just put their first names at the end. For example, Jenny Brown is my aunt’s name. I usually call her aunt Jenny. Sometimes, I just call her Jenny—her first name.
In China, people call their parents-in-law (配偶的父母) Mom and Dad. Though that makes me feel uncomfortable (不舒服的), I do the same as Chinese. Zhen Guoqiang also calls my parents Mom and Dad. But I tell him to just call them by their first names. But one day, my Mom gives me a phone call and asks why my husband stops calling her Mom. I tell my Mom it’s because I ask him not to call her mom. “You can’t do this! I like him calling me Mom”, my Mom says. My Mom must be Chinese at heart.
46.Why does Linda feel nervous when visiting her husband’s family in China
A.She can’t remember how to call his family members.
B.She can’t speak Chinese well during the visit.
C.She doesn’t get along with her husband’s aunts.
D.She doesn’t like the food in her husband’s family.
47.What do people in English-speaking countries usually do when calling aunts and uncles
A.They call aunts “Xiao Gu” and uncles “Xiao Shu”.
B.They call them by last names.
C.They put their first names at the end of “aunt” or “uncle”.
D.They always call them by their full names.
48.What does the underlined word “this” in the last paragraph refer to
A.Linda asks her husband not to call her mom “Mom”.
B.Zhen Guoqiang calls Linda’s mom by her first name.
C.Linda’s mom likes Zhen Guoqiang calling her “Mom”.
D.Zhen Guoqiang calls Linda’s mom by her full name.
49.Which of the following is the best title for the passage
A.Linda’s Happy Life in Beijing.
B.Differences in Calling Family Members Between China and Australia.
C.Linda’s Problem with Her husband’s Family.
D.How to Call Family Members in China.
①Are all classrooms the same in the world
②In China, students have a fixed classroom. They usually have different classes in one classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines. There are usually about 40 students in each classroom. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries Let’s have a look!
③In the UK, most classrooms are similar. There are usually about 30 students in each classroom. And two children share a long desk.
④In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms for different classes.
⑤In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
50.How many countries are mentioned (提到) in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
51.The underline word “fixed” in the passage means “________” in Chinese.
A.私人的 B.固定的 C.安装的 D.宽敞的
52.What’s the structure (结构) of the passage
A.①/②③④⑤ B.①/②③④/⑤ C.①②③④/⑤ D.①/②③/④⑤
53.In which part of a magazine may we read the passage
A.Food. B.Sports. C.Clothes. D.School.
Welcome to Xiangshan Town!
Xiangshan Town is an interesting place to visit. It is a beautiful little (小的) town with many old buildings. Take a walk through the center of the town on Main Street. First, look at the Xiangshan Town Hotel. It is on the corner of Main Street and Park Avenue. It is about 150 years old. There is an interesting old building across from the hotel. It was an old post office. Now it is a store for books and videos. There are many restaurants on Main Street. You can have lunch or dinner in one of these restaurants. There is a park between Main Street and Bridge Street. You can sit on a bench (长椅) in the park. It is nice and quiet, and you can enjoy the trees and flowers. You can also take a walk down Park Avenue, and take a look at the old buildings and interesting little stores on this street.
54.The store for books and videos is ________.
A.across from the hotel B.on the corner of Main Street
C.on Park Avenue D.behind the park
55.There is a ________ park between Main Street and Bridge Street.
A.beautiful and old B.nice and quiet C.busy and dirty D.big and interesting
56.There are some ________ on Park Avenue.
A.hotels
B.post offices
C.new buildings and quiet parks
D.old buildings and interesting little stores
57.Which is NOT true
A.The hotel is on the corner of Main Street and Park Avenue.
B.The Xiangshan Town Hotel is about 150 years old.
C.The hotel is a beautiful and new building.
D.There are many restaurants on Main Street.
Tibet (西藏) is among the most popular places for Chinese visitors. The number of the visitors to Tibet has grown by 10% every year for a few years. Since July 1, 2006, when the first train ran 1956 kilometers from Xining to Lhasa, more and more people have been going to Tibet.
The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace. Passengers (乘客) can also enjoy many activities during the journey, like Tibetan dancing and Karaoke.
On the train, passengers can have tea, eggs and noodles for breakfast, and fried chicken and green vegetables for lunch and dinner. Unlike most Chinese trains which have open-hole toilets, this one has special toilets which can collect the waste. There is also a special rubbish system (系统) in the train that keeps the environment clean. All the windows on the train can protect people from the bright sunlight. TV and electrical sockets (插座) for computers and mobile phones can be found on the train.
Because there isn’t much oxygen there, trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them. It makes passengers feel more comfortable when they have enough oxygen on the famous “roof of the world”. There are also doctors on the train to make sure that all of the travelers are safe.
58.If this year 20,000 people visit Tibet, maybe ________ visitors will come to Tibet next year.
A.21,000 B.22,000 C.23,000
59.How does the writer develop his idea in Paragraph 2
A.By asking questions. B.By giving examples. C.By telling stories.
60.Which of the following is NOT among the famous places
A.Karaoke. B.Qinghai Lake. C.Kunlun Mountain.
61.The underlined word “them” in the last paragraph refers to ________.
A.doctors B.oxygen masks C.passengers
62.Which is the correct order of the writer’s ideas according to the passage
① How to deal with the problem of oxygen deficiency on the train.
② The number of the travelers to Tibet is getting more and more.
③ The famous places and interesting activities along the way to Tibet.
④ The differences between the train entering Tibet and other trains.
A.②③④① B.④②①③ C.③①②④
Do you think we only talk with words No, we also use body language and gestures (手势)! Some gestures are common. This means that people from any culture can understand them. For example, pointing at something means “that one” or “that person”. This may not always be polite, but everyone can understand it.
Another easy gesture is “come here”. But people do it differently in different places: In America, people hold out their hand with the palm ( 手掌 ) up and move their finger back and forth (往外). But in China, don’t do that! They will be angry because people do it to ask animals to come over. They call people with their palm down.
Even the same gesture can mean different things in different places. In America, when people make a “V” shape with two fingers, it means “winning”. But in England, if you show the back of your hand when making a “V”, it’s not nice! People might get angry.
And shaking your head can mean different things too. In many countries, if you shake your head from side to side, it means “no”. But in Saudi Arabia (沙特阿拉伯), this means “yes”.
Isn’t that interesting
63.What does the underlined word “common” mean in Paragraph 1
A.通用的 B.难懂的 C.奇怪的 D.特别的
64.People call others to come over with their palm down in _________.
A.America B.China C.Britain D.Saudi Arabia
65.Which gesture will make people in England angry
A. B. C. D.
阅读填空。阅读短文及文后小标题A~F选项,请选出可以填入1-5各题空白处的最佳选项。
How do you greet people You wouldn’t greet your mother the same way you greet a friend, right It’s the same in English, too. 66 Let’s have a look at a few different situations (情况) and learn how to greet people in English in each situation.
● 67
If you’re at work and you’re meeting someone for the first time, it’s best to use formal (正式的) greetings. Say “Good morning/afternoon!” and ask “How are you ” to find out if they are well. When you want to introduce someone at work, you can say “I’d like to introduce (name)”. 68 Then tell him/her your name.
● 69
When greeting family and friends, we should use informal greetings like “hello” “hi” or “hey” first. Then we can ask, “How are you doing ” or “How’s life ” to find out how he/she is.
●Meet visitors.
If someone is visiting you, you can just say “Welcome!” or “Welcome to my place.” 70
However, the best way to greet others is to do as other people do.
A.Meet someone you know well.
B.You can also say “Make yourself at home”.
C.You should greet different people in different ways.
D.If someone introduces you to another person, you can say “Nice to meet you!”
E.Meet someone for the first time.
F.It’s polite to greet others.
Sunny Hill Farm Welcome to Sunny Hill Farm! ★ Address: Doumen District, Zhuhai City. ★ Introduction: A good place for families and friends to enjoy nature. ★ Opening time: From 8:30 a. m. to 6:00 p. m. every day. ★ Activities & Prices (Free for children aged 10 and under!) ①Fruit & Vegetable Picking: Pick fresh strawberries, tomatoes, and lettuce. Price: 25 yuan/person. ②Animal Feeding: Feed cows, goats, and chickens. Price: 15 yuan/person (including (包含) animal food). ③Fishing: Try your luck by the lake. Price: 30 yuan/person (including a fishing rod). ④Barbecue (BBQ): Enjoy outdoor cooking with your group. Price: 50 yuan/person (including tools). ☆ Farm Rules: ①No entry (进场) after 5:30 p. m. ②All children must come with their parents. ③You can bring your pets! They are welcome. ★ For more information, please click (点击):https://www.
71.Jerry and his wife want to take their 5-year-old son to pick fruit and vegetables on the Sunny Hill Farm. How much do they need to pay
A.15 yuan. B.25 yuan. C.50 yuan. D.75 yuan.
72.Which activity includes free tools for cooking
A.Fruit picking. B.Animal feeding. C.Fishing. D.Barbecue (BBQ).
73.According to the text, which statement is TRUE
A.Children can’t enter by themselves. B.Pets are not welcome.
C.You can enter after 5:30 p. m. D.You must buy a fishing rod.
74.What can we infer (推断) about the farm?
A.The farm is open for 8 hours. B.Family activities are welcome.
C.It closes earlier on weekends. D.It is in Doumen District.
75.Where would you most likely find this text
A.In a science book. B.On a farm’s website (网页).
C.In a sports book. D.In a story book.
Are the classrooms all the same in the world
In China, children have a fixed (固定的) classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines and many other school things in order. The classroom is usually clean and tidy. There are usually about 40 or more students in every class. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries Let’s have a look!
In the UK, most classrooms are similar (相似的). There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.
In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.
In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
76.How many countries are mentioned (提到) in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
77.What can we learn from the passage about Chinese students
A.They don’t have a fixed place to study at school.
B.Their classroom is similar to that of British students.
C.They always have about 40 classmates.
D.They have a tidy classroom.
78.Which countries have single desks for students
A.The US and Japan. B.The UK and China.
C.China and Japan. D.The US and the UK.
79.According to the passage, which of the following is TRUE
A.There are about 15 students in a class in the UK.
B.Two students usually share a long desk in the US.
C.There are places for students’ shoes in Chinese schools.
D.Students have places for their clothes in Japanese schools.
80.The passage is probably from the ________ column (栏目) of a magazine.
A.food B.school C.sports D.clothes
Today is a big day for Jack and Amy. Their parents take them to play on a hill (小山).
On the way, Jack finds he doesn’t take his phone. He is sad but Amy says it’s OK. “You can play with me.” she says.
At lunchtime, they stop at a bread shop. Amy finds she doesn’t take her wallet (钱包). She is sad but Jack says it’s OK. “Let me buy your favourite bread.” he says.
Then they get to a lake. Jack and Amy play with their model plane by the lake. Mum’s map falls (掉落) in the water.
She is sad. “_____★_____. You can go with me. I can find the way!”
At about 3:00 in the afternoon, they get to the hill. They have fun there. When they go down the hill, Dad can’t find the key to the car. This time, Dad is sad. But Mum says, “That’s all right. As a family, we can always help each other and find a way to solve our problems (解决问题).”
81.What’s the relationship between Jack and Amy
A.friends B.classmates C.brother and sister D.strangers
82.How does the family get to the hill
A.By bus. B.By car. C.By train. D.By bike.
83.What is the best sentence for “ ★ ”
A.It’s OK. B.I’m sorry. C.Thank you. D.You’re welcome.
84.Which of the following is TRUE about Dad
A.His key is lost. B.He can’t find the way.
C.He doesn’t take his wallet. D.His map falls in the water.
85.What does the passage mainly tell us
A.It’s great to go to a hill. B.Family can always help each other.
C.Parents are children’s first teachers. D.Parents are always there for children.
A Trip to Guilin
Last summer, I went on a wonderful trip to Guilin with my parents. Guilin, in Guangxi Zhuang Autonomous Region, is famous for its unique karst mountains and clear rivers. It’s like a living painting that attracts thousands of tourists every year.
When we arrived, we first visited the Li River. The water was so clear that we could see fish swimming and stones at the bottom. We took a bamboo raft ride along the river. The gentle breeze brushed our faces, and we enjoyed the beautiful scenery of mountains standing in the water. Later, we went to Yangshuo, a small town near Guilin. We rode bicycles around the countryside, passing by green rice fields and quiet villages. The air was fresh, and the views were amazing.
We also tried local delicious food, such as Guilin rice noodles. They were spicy but really tasty. This trip made me fall in love with Guilin’s natural beauty. It was an unforgettable holiday!
86.Where is Guilin
A.In Guangdong Province B.In Yunnan Province C.In Guangxi Zhuang Autonomous Region
87.What is Guilin famous for
A.Karst mountains and clear rivers B.Tall skyscrapers C.Ancient palaces
88.How did the writer travel along the Li River
A.By boat B.By bamboo raft C.By bicycle
89.What did the writer do in Yangshuo
A.Climbed mountains B.Rode bicycles in the countryside C.Visited museums
90.What local food did the writer try in Guilin
A.Noodles with soybean paste B.Lanzhou hand-pulled noodles C.Guilin rice noodles
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.C 3.C 4.B 5.B
【导语】本文是一篇说明文。文章围绕“世界各地的老年人有不同爱好”展开,分别介绍了中国老年人和美国老年人的典型爱好,最后总结爱好能帮助老年人保持活跃、交友并享受生活,传递健康快乐的生活理念。
1.细节理解题。根据第②段“many older women enjoy dancing in public squares”和“Some also enjoy playing mahjong”可知,中国老年女性的爱好包含a项 (打麻将) 和b项 (跳广场舞);而c项 (下中国象棋) 是老年男性的活动。故选A。
2.细节理解题。根据第②段“Older men often play Chinese chess in parks.”可知,中国老年男性在公园常做的事是下象棋。故选C。
3.细节理解题。原文第③段介绍美国老年人的爱好为“Playing cards”、“gardening”和“baking”,未提及“Dancing in squares”。故选C。
4.细节理解题。根据第③段“Gardening gives them fresh air and exercise, and they can grow vegetables or flowers.”可知,园艺对老年人的帮助体现在两方面:一是提供新鲜空气和锻炼机会,二是能让他们种植蔬菜或花卉,选项B精准对应其中核心帮助作用。故选B。
5.篇章结构题。综合全文可知,第①段总述“世界各地老年人有不同的爱好”;第②③段分别分述中国和美国老年人的具体爱好;第④段总结爱好对老年人的意义。因此,文章结构为“总——分——总”,即①为总起段,②③为分述段,④为总结段,对应结构①/②③/④。故选B。
6.B 7.A 8.D 9.A
【导语】本文记叙了美国中学生Rowan Gleser的西安之行。
6.细节理解题。根据文章第二段“There, she takes photos in hanfu. It is beautiful, and Rowan likes it.”可知,Rowan穿着漂亮的汉服拍照。故选B。
7.推理判断题。根据文章第二段“Rowan meets some middle school students from Xi’an and makes friends with them. ‘They are very nice. I have a good time with them,’ she says.”可知,Rowan遇到了一些西安的中学生并和他们成为朋友,她说他们人都很好,和她在一起很开心。由此可推断出空格处应填与西安人有关的句子,选项A“西安的人很好”符合语境。故选A。
8.细节理解题。根据文章最后一段“Rowan can’t wait to ask other American students to visit it.”可知,Rowan迫不及待地想邀请其他美国学生来参观西安。故选D。
9.最佳标题题。根据文章第一段“Rowan Gleser is a student from an American middle school. She isn’t in America now. She is in Xi’an, China.”以及全文内容可知,本文主要讲述了一个美国中学生Rowan Gleser参观西安的经历,因此选项A“一个美国学生的西安之旅”作为标题最合适。故选A。
10.C 11.B 12.C 13.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了不同国家的问候方式。
10.细节理解题。根据“People in Thailand put their hands together before their chest (胸) and say ‘sawatdeeka’.”可知,泰国人是双手合十放在胸前打招呼,故选C。
11.词句猜测题。根据“In America, people also shake hands for their first meeting. They often look at each other’s eyes and smile when they shake hands.”可知,前句提到了“在美国,人们在第一次见面时也会握手”,划线词指的是前一句出现的“people in America”,故选B。
12.细节理解题。根据“In America, people also shake hands for their first meeting.”以及“In China…Sometimes they also shake hands (握手).”可知,中国人与美国人见面时都可能会握手,故选C。
13.最佳标题题。通读全文可知,短文主要介绍了不同国家的打招呼方式,最恰当的标题是“不同国家的问候方式”,故选D。
14.B 15.C 16.A 17.B
【导语】本文主要介绍了中国、英国、美国和日本四个国家教室的不同特点。
14.词句猜测题。根据“In China, children have a fixed classroom.”以及后文对美国教室“don’t have a fixed classroom”的对比,可推测“fixed”意为“固定的”。故选B。
15.细节理解题。根据“In the US,...They always go to different classrooms when the classes are different.”可知,美国学生上不同的课会去不同的教室。故选C。
16.篇章结构题。文章第一段提出“世界各地的教室是否都一样”的问题,然后第二至第五段分别介绍中国、英国、美国和日本的教室特点,属于“总——分”结构,对应选项A。故选A。
17.推理判断题。本文围绕不同国家的教室展开,属于学校相关话题,因此可能来自杂志的“School(学校)”栏目。故选B。
18.B 19.B 20.B 21.C 22.A
【导语】本文介绍了中国、英国、美国和日本四个国家教室的不同情况。
18.细节理解题。根据文章内容可知,文中提到了中国、英国、美国和日本四个国家。故选B。
19.词句猜测题。根据“There are usually about 40 students in each classroom. They always face the blackboard...”可知,“They”指的是“学生们”。故选B。
20.细节理解题。根据“And two children share a long desk, so they often help each other with their lessons.”可知,英国的两个孩子共用一张长桌,他们经常在学习上互相帮助。故选B。
21.细节理解题。根据“The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms for different classes, so they need to remember where each classroom is.”可知,美国学生需要记住不同教室的位置。故选C。
22.篇章结构题。文章第一段引出话题,第二至五段分别介绍中国、英国、美国和日本的教室情况,因此结构为总—分。故选A。
23.B 24.C 25.B 26.A 27.A
【导语】本文主要介绍了重庆地铁四号线。
23.细节理解题。根据“The Subway Line 4 in Chongqing started to run in June, 2022. It is 48.54 kilometers long and has 24 stops.”可知,我们知道重庆地铁四号线的开始运营时间、长度和站数,没有提到它的终点。故选B。
24.细节理解题。根据“In the past, the farmers had to sell them in towns. There were not many people in towns, so they sold vegetables slowly (慢) and cheaply.”可知,在镇里卖蔬菜很困难。故选C。
25.细节理解题。根据“Usually people can walk into the subway station at 6:15 a. m. But the workers let the farmers get in five minutes earlier.”可知,通常人们可以在早上6点15分走进地铁站。但是工作人员让农民提前五分钟进场,也就是6点10分。故选B。
26.词句猜测题。根据“Not long ago, some people wanted the farmers not to take the subway.”和“But the subway station supports what the farmers do.”可知,一些人不希望农民乘坐地铁,但地铁站支持农民的行为。supports表示“支持”,与“is for”意思相近。故选A。
27.主旨大意题。根据“Subways are important in our life. The Subway Line 4 in Chongqing started to run in June, 2022. It is 48.54 kilometers long and has 24 stops.”和全文可知,本文主要介绍了重庆地铁四号线这条特殊的地铁线。故选A。
28.D 29.B 30.D 31.C 32.A
【导语】本文主要介绍了西藏秋季美丽的自然风光,分南北两部分介绍了北部的野生动物和南部珠穆朗玛峰的植被和动物,并描述了其独特的魅力。
28.细节理解题。根据“Autumn in Xizang is very beautiful because there are many fresh and bright colours everywhere.”可知,西藏的秋天非常美丽,是因为到处都有许多清新明亮的色彩。故选D。
29.词句猜测题。根据“Wild animals become active, and Xizang antelopes (羚羊) like to play near the lakes.”可知,野生动物变得活跃,藏羚羊喜欢在湖边玩耍。动物在野外喜欢玩耍,体现的是其“有活力”的状态。故选B。
30.细节理解题。根据“Mount Qomolangma is home to over 2,300 kinds of plants and about 300 different kinds of animals.”可知,珠穆朗玛峰是超过2300种植物和约300种动物的家园。选项D“珠穆朗玛峰上有超过2300种动物。”与原文不符。故选D。
31.细节理解题。根据“You can hardly see people.”可知,能看到的人很少。故选C。
32.推理判断题。通读全文可知,文章详细介绍了西藏秋季的地理位置、自然景观、野生动植物和气候等旅游相关的信息,其目的在于向读者介绍和推广西藏的旅游魅力。这种文章常出现在旅游杂志或旅游宣传册上。故选A。
33.D 34.B 35.F 36.A 37.E
【导语】本文主要介绍了不同国家学生午餐的情况。
33.根据“School lunch is an important meal in the middle of the school day.”以及后文对不同国家学生午餐情况的介绍可知,此处应是说明学校午餐的重要性。选项D“它为你的身体和大脑提供能量。”符合语境,进一步阐述了学校午餐重要的原因。故选D。
34.根据“Some students have lunch in the school cafeteria (饭堂).”可知,这里说的是学生午餐的选择情况,后文应接着说其他选择。选项B“其他人回家和家人一起吃。”符合语境。故选B。
35.根据“A simple lunch like a sandwich is quick and easy.”以及“But they are high in fat.”可知,这里说的是简单午餐的食物情况,前文提到三明治,后文说脂肪高,中间应是介绍之前常吃的食物。选项F“过去,许多学校为学生提供薯条和热狗。”符合语境。故选F。
36.根据“Japan: Bring food from home.”以及“It is a tradition for mothers in Japan to prepare bento (便当) with vegetables in different colors and fun shapes such as a little rabbit.”可知,这里说的是日本学生带便当上学的情况。选项A“学生们带午餐盒或便当去学校。”符合语境。故选A。
37.根据“French students spend a lot of time having their meals.”可知,这里说的是法国学生用餐时间长。选项E“花时间享受这顿饭。”与之相呼应,符合语境。故选E。
38.B 39.A 40.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了城镇附近的一个小农场,包括农场上的果树、动物以及农场主一家的情况,还提到周末很多人来农场采摘水果和欣赏美景。
38.细节理解题。根据“The rabbits are brown and look very cute.”可知,兔子的颜色是棕色。故选B。
39.细节理解题。根据“The sheep are very gentle (温顺的) and they like to eat grass on the farm.”可知,羊喜欢吃草。故选A。
40.词句猜测题。根据“The farmer and his family live on the farm. They are very kind and hard-working.”可知,农场主和他的家人住在农场,他们非常善良和勤劳,所以“They”指代的是“The farmer and his family”。故选D。
41.B 42.A 43.A 44.C 45.C
【导语】
本文是一篇记叙文,主要讲述了作者一家在春节期间去云南进行为期四天的旅行,详细介绍了每天的行程安排。
41.细节理解题。根据文章第一句“My family had a four - day trip to Yunnan during the Spring Festival.”可知,这次美妙的旅行是在春节期间,春节属于冬季。故选B。
42.细节理解题。根据“Day 1”部分的描述“On the first day, we arrived in Shangrila...After lunch, we visited the Napa Lake in our free time.”可知,他们在第一天参观了纳帕海。故选A。
43.细节理解题。根据“Day 2”部分的描述“It took us 2 hours to get to Lijiang and we saw the Tiger Leaping Gorge on the way. In Lijiang, we visited the Black Dragon Pond. In the afternoon, we climbed the Jade Dragon Snow Mountain.”可知,在去丽江的路上看到了虎跳峡,不是在丽江参观的。故选A。
44.细节理解题。根据“Day 3”部分的描述“The next morning, we planned to go to Dali. We spent 4 hours getting there.”可知,从丽江去大理花了4个小时。故选C。
45.细节理解题。根据“Day 4”部分的描述“In the afternoon, we went to some local shops to buy some gifts and then left Kunming by air.”可知,旅行结束后他们乘飞机回家。故选C。
46.A 47.C 48.A 49.B
【导语】本文是记叙文。主要讲述了澳大利亚人琳达嫁给中国人后,因中澳两国称呼家庭成员的方式不同而遇到的困扰与趣事。
46.细节理解题。根据“Every time I visit my husband’s family in China, I feel nervous. When I meet his two aunts and I can’t remember how I can call them”可知,琳达紧张是因为记不住如何称呼丈夫的家庭成员。故选A。
47.细节理解题。根据“In English-speaking countries, for aunts and uncles, we just put their first names at the end”可知,英语国家的人称呼叔叔阿姨时,会把他们的名字放在“aunt”或“uncle”后面。故选C。
48.词义猜测题。根据前文“I tell him to just call them by their first names”和“my Mom gives me a phone call and asks why my husband stops calling her Mom. I tell my Mom it’s because I ask him not to call her mom”可知,“this”指的是琳达让丈夫不要称呼她的妈妈为“Mom”这件事。故选A。
49.最佳标题题。文章围绕琳达在中澳两国称呼家庭成员的差异展开,讲述了由此带来的问题与经历。因此最佳标题是“中澳两国称呼家庭成员的差异”。故选B。
50.C 51.B 52.A 53.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了中国、英国、美国和日本四个国家的教室情况。
50.细节理解题。根据文章第二段“In China…”、第三段“In the UK…”、第四段“In the US…”和第五段“In Japan…”可知,文中提到了中国、英国、美国和日本四个国家。故选C。
51.词句猜测题。根据文章第二段“In China, students have a fixed classroom. They usually have different classes in one classroom.”可知,在中国,学生通常在一个教室里上不同的课。由此可知,教室是固定的,因此“fixed”意为“固定的”。故选B。
52.篇章结构题。文章第一段提出问题“是否世界上所有教室都一样?”,第二至五段分别介绍中国、英国、美国和日本的教室情况,因此结构为“①/②③④⑤”。故选A。
53.推理判断题。全文围绕不同国家的教室展开,因此本文最可能出现在杂志的“学校”板块。故选D。
54.A 55.B 56.D 57.C
【导语】本文主要讲述了香山镇这个有趣,美丽的小镇。
54.细节理解题。根据“There is an interesting old building across from the hotel. It was an old post office. Now it is a store for books and videos”可知,这个书店在酒店的对面。故选A。
55.细节理解题。根据“There is a park between Main Street and Bridge Street…It is nice and quiet”可知,在它们俩中间有一个安静漂亮的公园。故选B。
56.细节理解题。根据“You can also take a walk down Park Avenue, and take a look at the old buildings and interesting little stores on this street”可知,这条街上有一些古老的建筑和有趣的小店。故选D。
57.细节理解题。根据“First, look at the Xiangshan Town Hotel…It is about 150 years old”可知,这个酒店很古老,所以C选项表述错误。故选C。
58.B 59.B 60.A 61.B 62.A
【导语】本文主要讲述了近年来去西藏的游客数量不断增长,自2006年7月1日第一列火车从西宁开往拉萨后,更多人前往西藏,还介绍了火车上的设施、活动以及为应对高原反应所做的准备等情况。
58.细节理解题。根据“The number of the visitors to Tibet has grown by 10% every year for a few years.”可知,西藏游客数量每年增长10%,若今年20000人去西藏,明年游客数量为20000×(1 + 10%) = 22000人。故选B。
59.细节理解题。根据“The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace.”可知,第二段中作者通过列举青海湖、昆仑山和布达拉宫等具体例子来阐述火车沿途停靠的著名景点。所以作者是通过举例子的方式来展开第二段的观点。故选B。
60.细节理解题。根据“The train stops at several famous places along the way, such as Qinghai Lake, Kunlun Mountain, and the Potala Palace.”可知,青海湖、昆仑山和布达拉宫是沿途著名景点。故选A。
61.词句猜测题。根据“Because there isn’t much oxygen there, trains will have oxygen masks (氧气罩) for those who need them.”可知,因为那里氧气不多,火车会为需要氧气罩的人准备氧气罩,所以“them”指代的是oxygen masks (氧气罩)。故选B。
62.细节理解题。第一段讲去西藏的游客数量越来越多;第二段讲火车沿途停靠的著名景点以及乘客可以享受的活动;第三段讲这列火车与其他大多数中国火车在厕所、垃圾系统、窗户、电子设备插座等方面的不同;第四段讲火车上如何应对氧气不足的问题。所以本文顺序是②③④①。故选A。
63.A 64.B 65.B
【导语】本文主要讲述了肢体语言的重要性,同样的肢体语言在不同的国家会有不同的意义。
63.词句猜测题。根据第一段“Some gestures are common. This means that people from any culture can understand them.”可知,有些手势,任何文化背景的人都能理解,即有些手势是通用的。因此,common意为“通用的”。故选A。
64.细节理解题。根据第二段“But in China...They call people with their palm down.”可知,在中国,人们用掌心朝下的手势招呼别人过来。故选B。
65.细节理解题。根据第三段“But in England, if you show the back of your hand when making a ‘V’, it’s not nice! People might get angry.”可知,在英国,如果用手背展示“V”手势,人们可能会生气。因此,选项B所示的手势符合题意。故选B。
66.C 67.E 68.D 69.A 70.B
【导语】本文主要介绍了在不同场合下如何用英语问候他人。
66.根据“How do you greet people You wouldn’t greet your mother the same way you greet a friend, right It’s the same in English, too.”可知,此处引出不同人要用不同方式问候的观点,选项C“你应该用不同的方式问候不同的人。”符合语境。故选C。
67.根据“If you’re at work and you’re meeting someone for the first time, it’s best to use formal (正式的) greetings.”可知,本段主要围绕初次见面展开,选项E“第一次与某人见面。”符合语境,作为小标题能概括本段内容。故选E。
68.根据“When you want to introduce someone at work, you can say ‘I’d like to introduce (name)’.”可知,此处说的是当别人把你介绍给另一个人时你的回应,选项D“如果有人把你介绍给另一个人,你可以说‘很高兴见到你!’”符合语境。故选D。
69.根据“When greeting family and friends, we should use informal greetings like ‘hello’ ‘hi’ or ‘hey’ first.”可知,本段围绕问候熟悉的人展开,选项A“与熟悉的人见面。”符合语境,作为小标题能概括本段内容。故选A。
70.根据“If someone is visiting you, you can just say ‘Welcome!’ or ‘Welcome to my place.’”可知,此处说的是当有人拜访你时你还可以说的话,选项B“你也可以说‘别拘束’。”符合语境。故选B。
71.C 72.D 73.A 74.B 75.B
【导语】本文是一篇应用文,是一篇关于“Sunny Hill Farm”的宣传介绍,详细提供了农场的地址、开放时间、各项活动及价格、农场规则和联系方式。
71.推理判断题。根据“★ Activities & Prices (Free for children aged 10 and under!)”和“①Fruit & Vegetable Picking: Pick fresh strawberries, tomatoes, and lettuce. Price: 25 yuan/person.”可知,水果和蔬菜采摘的价格:大人每人25元,10岁及以下儿童免费。由此可推测,25+25=50元,即杰里和他的妻子想带他们5岁的儿子去阳光山农场采摘水果和蔬菜,他们需要支付50元。故选C。
72.细节理解题。根据“④Barbecue (BBQ): Enjoy outdoor cooking with your group. Price: 50 yuan/person (including tools).”可知,Barbecue (BBQ)包括免费的烹饪工具。故选D。
73.细节理解题。根据☆ Farm Rules下内容“②All children must come with their parents.”可知,所有儿童必须由父母陪同,即不能独自进入。故选A。
74.推理判断题。根据“★ Introduction: A good place for families and friends to enjoy nature.”可知,农场介绍中提到“家庭和朋友享受自然的好地方”,即活动适合家庭参与。故选B。
75.推理判断题。根据“★ For more information, please click (点击):https://www. ”可知,文末有网址,内容为农场介绍和活动信息。由此可推测,该文章最可能出现在农场网页上。故选B。
76.C 77.D 78.A 79.D 80.B
【导语】本文主要介绍了中国、英国、美国和日本四个国家的教室情况。
76.细节理解题。文章分别提到了中国、英国、美国和日本四个国家,所以提到的国家数量是四个。故选C。
77.细节理解题。根据“In China…The classroom is usually clean and tidy.”可知,中国学生的教室通常干净整洁。故选D。
78.细节理解题。根据“In the US, classrooms usually have single desks for each student.”以及“In Japan…They also have single desks.”可知,美国和日本的学生有单独的课桌。故选A。
79.细节理解题。根据“In Japan…At the back of the classroom, there are places for students’ clothes.”可知,日本学校里有学生放衣服的地方。故选D。
80.推理判断题。文章主要介绍了不同国家的教室情况,属于学校相关内容,所以这篇文章很可能来自杂志的学校栏目。故选B。
81.C 82.B 83.A 84.A 85.B
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了Jack和Amy与父母一起外出游玩,途中遇到各种小状况,如忘带手机、忘带钱包、地图掉水里以及找不到车钥匙等,但一家人相互帮助,共同解决问题,展现了家庭成员间的互助精神。
81.推理判断题。根据“Today is a big day for Jack and Amy. Their parents take them to play on a hill (小山).”可知,Jack和Amy是由他们的父母带着一起去玩的,由此可推断他们是兄妹关系。故选C。
82.推理判断题。根据“When they go down the hill, Dad can’t find the key to the car.”可知,他们一家是开车去的小山,由此可推断他们一家是开车去的。故选B。
83.推理判断题。根据“Mum’s map falls (掉落) in the water. She is sad.”以及下文“You can go with me. I can find the way!”可知,妈妈地图掉水里了,很伤心,但是有人安慰妈妈说“没关系,我可以和你一起去,我能找到路”,所以此处应填表示安慰的句子。A选项“It’s OK.”表示“没关系”,符合语境。故选A。
84.细节理解题。根据When they go down the hill, Dad can’t find the key to the car.”可知,爸爸找不到车钥匙了,即他的钥匙丢了。故选A。
85.主旨大意题。根据文章最后一段“But Mum says, ‘That’s all right. As a family, we can always help each other and find a way to solve our problems (解决问题).’”可知,本文主要通过讲述一家人外出游玩时遇到的各种小状况,以及他们如何相互帮助、共同解决问题,来展现家庭成员间的互助精神。故选B。
86.C 87.A 88.B 89.B 90.C
【导语】本文是记叙文。主要讲述了作者去年夏天和父母去桂林旅行的经历,包括游览的景点、出行方式以及品尝的当地美食。
86.细节理解题。根据“Guilin, in Guangxi Zhuang Autonomous Region”可知,桂林位于广西壮族自治区。故选C。
87.细节理解题。根据“Guilin, in Guangxi Zhuang Autonomous Region, is famous for its unique karst mountains and clear rivers”可知,桂林以独特的喀斯特地貌山脉和清澈的河流而闻名。故选A。
88.细节理解题。根据“We took a bamboo raft ride along the river”可知,作者沿着漓江乘坐竹筏出行。故选B。
89.细节理解题。根据“we went to Yangshuo ... We rode bicycles around the countryside”可知,作者在阳朔的乡下骑了自行车。故选B。
90.细节理解题。根据“We also tried local delicious food, such as Guilin rice noodles”可知,作者在桂林品尝了当地的桂林米粉。故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览