资源简介 顾华学校2025级高一上学期期中考试试卷英语满分:150分时量:120分钟命题人:第一部分听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What's the relationship between the speakers A.Fellow workers.B.Hairdresser and customer.C.Doctor and patient.2.What worries the woman about the house A.Its space.B.Its designC.Its price.3.Where does the conversation most probably take place A.In a library.B.In a classroom.C.In a computer lab.4.What does the woman think of the lecture A.Interesting.B.Boring.C.Difficult.5.What does the man want to do this weekend A.Meet some readers.B.Have a good rest.C.See a movie.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Who will have a birthday party tomorrow A.Holle.B.Jack.C.Mr.Stevens.7.When will the party begin A.At 5:30 pm.B.At 6:30 pm.C.At 7:30 pm.听第7段材料,回答第8至10题。8.Where does the man want to go A.The history museum.B.The Central Park.C.The high school.9.How far away is the place from here A.Two blocks.B.Three blocks.C.Five blocks.10.What day is it today A.Monday.B.SaturdayC.Sunday听第8段材料,回答第11至13题。11.What does Hall International build in developing countries A.Schools.B.Hospitals.C.Bridges.12.What do we know about the job A.It involves travel.B.The office is in India.C.The projects are difficult.13.What made the woman dissatisfied about the man's education 颐华学校高一上英语试题第1页/共8页颐华学校2025级高一上学期期中考试试卷英语参考答案2356789101112131415BCABCBBABCBBAA161718192021222324252627282930BABAABDDABABC313233343536373839404142434445BDACCBG女EDCABD46474849505152535455ABABCCADD12l.A。细节理解题。在这份英国最好的、适合一家人去度假的假日公园的旅游指南中,Porthcawl::Trecco BayHoliday Park中的“In the evening there are discos and bingo..(晚上会有迪斯科舞会和宾戈游戏。)”提到了音乐故选A。22B。细节理解题。本题题干意为:你家7月旅行一周至少要花多少钱?此题可以采用定位法来选择答案。首先定位题干中两个关键词,一是7月,可排除Hampshire:Sandy Balls Holiday Park,因为它是8月的价格。二是时间一周,根据一周七天可知,£179.55乘以7等于1,256.85;£329乘以3.5等于£1,151.5;£305乘以2等于£610。故选B。23.D。推理判断题。尽管这四个公园各有特色项目,但是它们都有室内游泳池。由此可以推断游泳是这四个公园共同的活动。故选D。24.D。细节理解题。根据第一段“I started to imagine this friend.”可知作者当时没有朋友,倍感孤独的她在脑海中想象了一个朋友。25.C。细节理解题。由第二段第一句“Some weeks later I started a new project in school and I was working with one ofmy schoolmates..”可知,作者参加学校课题时结识了一个女孩。26.A。细节理解题。根据第三段中“now we have known each other for two years and our friendship is growing all thetime”可看出作者和挚友的友谊日益增进。27.B。细节理解题。由第四段“because they have forced me to grow and taught me a lot'”可知,艰难的时光促使作者成长,也教会了她很多,也就是作者从中学到了很多。28.A细节理解题。根据第二段中“Many studies show that our brains go through changes in response to physical activity,for during exercise our brains take in more blood,oxygen and nutrients ()thus producing more new brain cells thanthose who don't exercise.(许多研究表明,我们的大脑会对体育活动做出反应而发生变化,因为在锻炼过程中,我们的大脑会吸收更多的血液、氧气和营养,从而产生比不锻炼的人更多的新脑细胞)”可知,体育活动通过产生更多的脑细胞来改变我们的大脑。故选A项。29.B主旨大意题。根据第四段“To learn more about how being active could possibly affect creativity,researchers at theUniversity of Graz tracked the normal activities of a group of healthy adults.They equipped these volunteers with activitytrackers for five days.Then they asked them to visit the lab.The researchers then rated their output on its creativity andother measures.The volunteers also completed standardized questionnaires about their moods.(为了进一步了解话跃如何影响创造力,格拉茨大学的研究人员追踪了一组健康成年人的正常活动。他们给这些志愿者配备了5天的活动追踪器。然后他们请他们参观实验室。然后,研究人员根据他们的创造力和其他指标对他们的产出进行评级。志愿者还完成了关于他们情绪的标准化问卷)”可知,本段详细描述了研究过程,包括给志愿者配备活动追踪器、让他们访问实验室、对创造力和其他指标进行评分以及完成标准化情绪问卷等。因此,本段重点介绍了研究的过程。故选B项。30.C推理判断题。根据第五段中“However,,the link between activity,creativity and moods was light.This suggestedthat it was not improved moods,but physical activity,.that had a greater influence on creativity.(然而,话动、创造力和情绪之间的联系并不紧密。这表明,对创造力有更大影响的不是情绪的改善,而是体育活动)”可推知,运动在塑造创造力方面发挥着更重要的作用。故选C项。3l.B主旨大意题。通读全文,结合第一段中“If you often exercise,there is a good chance for you to be more creative,according to a study of the links between physical activity and imagination.(根据一项关于体育活动与想象力之间联系的研究,如果你经常锻炼,你很有可能变得更有创造力)”以及全文内容可知,文章主要围绕体育活动与创造力之间参考答案第1页/共4页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 颐华口播版听力-期中考试.mp3 颐华学校2025-2026高一上英语期中考试试卷.pdf 颐华英语高一期中考试答案及解析.pdf