广东省肇庆市封开县封川中学2025-2026学年八年级上学期11月期中英语试题(含答案,无听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

广东省肇庆市封开县封川中学2025-2026学年八年级上学期11月期中英语试题(含答案,无听力音频及原文)

资源简介

封开县封川中学2025-2026学年第一学期期中学情评估题
八年级英语
学校:______________ 班级:______________ 姓名:______________
一、听说应用(30分)
1. How old is Li Lei
A. B. C.
2. Which sport does Li Lei like
A. B. C.
3. What is Li Lei’s favourite food
A. B. C.
4. What kind of book is Li Lei interested in
A. B. C.
5. Which subject does Li Lei like best
A. B. C.
6. What will the family do this weekend
A.Go camping. B.Go hiking. C.Go fishing.
7. Where is Mike going
A.Shenzhen. B.Beijing. C.Shanghai.
8. How long did the girl stay in England
A.Three days. B.Five days. C.Seven days.
9. How did the girl go to London
A.By ship. B.By plane. C.By train.
10. Who are the two speakers
A.Brother and sister. B.Father and daughter. C.Mother and son.
11. What does the man think of vegetables in the field
A.Fresh and healthy. B.Fresh and cheap. C.Cheap and beautiful.
12. What is the relationship between the two speakers
A.Mother and son.
B.Grandfather and granddaughter.
C.Grandmother and grandson.
13. How is Steve feeling now
A.Sad. B.Angry. C.Happy.
14. What are the speakers talking about
A.How to say sorry. B.How to visit friends. C.How to write letters.
15. When does the conversation take place
A.In the morning. B.At noon. C.At night.
16. How is the weather this Sunday
A.Rainy. B.Cloudy. C.Sunny.
17. Who does Lily plan to invite
A.Her classmates. B.Her neighbors. C.Her friends.
18. What is Bill going to do
A.Set up tables and chairs.
B.Prepare food and drink.
C.Decorate the garden.
19. How many activities does Lucy design
A.Two. B.Three. C.Four.
20. What is the passage mainly about
A.A summer party. B.A family meeting. C.A class activity.
Field Trip to Sunshine Town Time: Next 21.________ Destination (目的地): Sunshine Town Transport (交通方式): By 22.________ Activities: ◆ In the morning: Visit a green farm → Learn to 23.________ vegetables and flowers ◆ At noon: Have lunch & Take a break ◆ In the afternoon: Go a 24.________ park →Study plants and animals Going back to school: At 25.________ p.m.
情景对话
Tom: Linda, I’m hungry. Let’s think about the food for dinner.
Linda: Sounds good. 26.____________________
Tom: How about carrot soup and pancakes
Linda: 27.____________________ I like them.
Tom: But I can’t make soup. I know you’re good at it. 28.____________________
Linda: Sure. First, wash some pork, two tomatoes and three carrots.29.____________________
Tom: What’s next
Linda: Next, add some water to a pot and put them into the pot to cook for about 20 minutes.
Tom: 30.____________________
Linda:No, no! Finally, don’t forget to add some salt and sesame oil(芝麻油)to the soup.
A.OK, that’s it
B.Then cut them up.
C.That’s a good idea.
D.Let’s eat out this evening.
E.What would you like to eat
F.Can you tell me how to make it
二、语法选择(10分)
Do you let your children do chores You 31.________ let your children do some chores even when they are very young.
Although my daughter is only two years old, I let her do a few “chores”. The “chores” aren’t cleaning the house, folding the clothes 32.________ sweeping the floor.
When she could just walk and started to play with toys, she sometimes threw them away because of being bored. Seeing that, I started to teach her 33.________ them away. Now she understands it is one of her chores, and she can even do it 34.________ herself. Another thing I asked her to do was to take her dishes to 35.________ kitchen. Now every time she 36.________ her meal, she gets up and runs to the kitchen with her bowl! It’s lovely!
Actually, I don’t make a “chore list” for 37.________. However, little by little 38.________ more chores in her life. Doing chores can help to develop 39.________ independence(独立). In my opinion, learning to be independent is good for children’s future.
I think it’s 40.________ to teach children how to do some small chores, but big chores should wait until they’re older. Do you think so
31.A.can B.would C.must
32.A.and B.or C.but
33.A.put B.putting C. to put
34.A.by B.from C.with
35.A./ B.a C.the
36.A.finishes B.finished C. is finishing
37.A.she B.her C.hers
38.A.there is B. they are C. there are
39.A.child B.child’s C. children’s
40.A.important B.importance C. importantly
三、完形填空(10分)
When I was a primary school student, my family and I 41.________ a trip to three cities which are in the south of China.
First, we came to Nanjing by 42.________. That was the first time I had taken a plane and it took us an hour and a half to get there. We arrived 43.________ Nanjing in the morning. At 11:30, we went to a restaurant to have lunch. The food 44.________ delicious. In the afternoon we went to the Sun Yat-sen Mausoleum(中山陵).
The next day we came to Hangzhou and we visited the West Lake. It was very beautiful and the 45.________ was clear. Hangzhou was famous for its silk and tea. We 46.________ some beautiful silk and famous Longjing tea in the market and bought them.
The 47.________ place was Shanghai. It was one of the biggest cities in China. The night view in Shanghai was more beautiful than that in Beijing. We 48.________ the Oriental Pearl TV Tower. Standing in the tower, we could 49.________ see the whole city. In the evening, we lived in a hotel with 28 floors. I was very excited that evening.
We spent seven days on this trip and we went back to Beijing by plane. I felt happy and I would never 50.________ this trip. It was really an interesting and meaningful trip for my family and me!
41.A.took B.went C.bought D.lived
42.A.plane B.car C.bike D.boat
43.A.on B.at C.in D.to
44.A.tasted B.looked C.felt D.sounded
45.A.food B.water C.color D.tea
46.A.looked for B.thought of C.put up D.blew out
47.A.first B.second C.third D.fourth
48.A.made B.went C.visited D.told
49.A. exactly B. easily C.really D.quietly
50.A.choose B.finish C. enjoy D.forget
四、阅读理解(30分)
A
Many teens(青少年) enjoy having hobbies because it makes their life more fun. Having a hobby can help teens explore their interests, stay active, make new friends and even cut down stress(压力). If you’re not sure how to help your teen find a hobby, here are some helpful answers to common questions. How can I find out what my teen really wants to do as a hobby Ask the teen what he or she wants to do. Maybe your teen really wants to try something but isn’t sure if you would agree with it. Tell your teen to think about it, and then ask him or her about it later.
Have the teen make an interest list. Ask your teen to write down a list of interests they would like to try. Then ask them to put the things in order from their favorite to their least favorite. This list can help your teen start finding out what they are more interested in so they can try the activity. ▲ If your teen has problems in finding interests, you can suggest(建议) things they might be interested in. For example, you can say, “You like being outdoors(户外). Have you thought about running, hiking, or other activities ”
51. What can a hobby do for teenagers according to the text
① Help with stress. ②Make friends and be active.
③Get better grades in school. ④Find their own ways to do things.
A.①② B.③④ C.②④ D.①③
52. What is the next step after asking teenagers what they want to do
A.To encourage them to join school clubs.
B.To give them time to think and ask again.
C.To watch their daily activities happily.
D.To give different activity choices every week.
53. How does the teen put the interest list in order according to(根据) the text
A.By the kinds of activity. B.By how hard the activity is.
C.By how much the activity costs. D.By how much they like the activity.
54. Which of the following can be put in ▲
A.Suggest ideas for interests.
B.Join a summer camp with his friends.
C.Try all the outdoor activities one by one.
D.Choose the activity with the lowest cost.
55. Who is the text written for
A.Students. B.Doctors. C.Parents. D.Teachers.
B
Do you have any problems when you get along with your friends I’m Leon at a middle school. Recently, I got a problem with my best friend Ricky. He’s really kind and funny, and I can always ask him for help.
But Ricky doesn’t want me to have any other friends besides him! When I make plans with someone else, Ricky is surprised and upset. I still want to be best friends with Ricky, but I want to have other friends, too. So I turn to my father for help.
He first advises me to tell Ricky my true feeling and let him know that we are always best friends. And that will never change. I then realize that Ricky may worry(担心) that I’ll make a new friend and forget all about him. Besides, my dad tells me to invite Ricky when I make plans with other friends. Maybe he’ll join in, and my friends will become his friends, too. My father also lets me tell Ricky that having other friends can make it easier to find someone to play with. But if he doesn’t want to, don’t push(逼迫) him. After all, everyone is different in some ways.
By following my father’s advice and having a good talk with Ricky, I have got my best friend again! And I’ve learned to treasure my friendship more. If you have the same problem, you can let your friends know how you feel about the situation.
56. The questions are mentioned in Paragraph 1 to ________.
A.ask readers to solve Leon’s problem
B.lead to Leon’s own problem with friends
D.tell readers to share their problems with Leon
C.show Leon is bad at getting along with friends
57. What does the underlined word “upset” in Paragraph 2 mean
A.Happy. B.Lucky. C.Sad. D.Angry.
58. What does Leon do after having the problem with his best friend
A.He turns to his father for help. B.He stops making friends with others.
C.He tells his teacher about the problem.
D.He tells the experience to other friends.
59. What advice does Leon get
①Tell Ricky his true feeling.
②Make more friends at school.
③Let Ricky know they are always best friends.
④Never push Ricky if he doesn’t want to open himself.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
60. What’s the text mainly about
A.Health. B.Science. C.Culture. D.Friendship.
C
配对阅读
配对阅读。左栏是对五位学生的兴趣描述,右栏是七项有关广东特色传统文化的介绍,请为每位学生选择一项他们感兴趣的传统文化。
61.________ Lisa becomes interested in Chinese paper-cutting. She wants to know more about this kind of culture in Guangdong. 62.________ Alan is studying Chinese kungfu. He also loves the lion dance very much, and he hopes that one day he can perform this dance. 63.________ Sam lives in Guangzhou. He takes a great interest in traditional Chinese opera. He hopes to take a class about the local opera. 64.________ Mary enjoys dances full of power. She wants to learn some powerful Guangdong-style dances. 65.________ Susan loves Chinese lanterns. She wants to buy a lantern to hang on her window this Spring Festival. A. Cantonese Opera(粤剧), also known as Yueju, is a traditional Chinese performing art. It has music, singing, kungfu and acting. It is very popular among the Cantonese people and people around the world. B. The dragon dance in Doumen has a history of about 200 years. It is a traditional culture with different performing styles. It is often performed in big celebrations. C. Chaozhou lanterns(灯笼) have a long history. There are two main styles. One can be placed on the ground, and the other can be hung up. You can see them in many areas in Chaoshan. D. Foshan Paper Cutting is a folk(民间的) art in Guangdong. People can use different things to make it. It shows the life of the times and it’s also an important part of Chinese paper cutting art. E. Lufeng Shadow Play(皮影戏) is an old folk art. It has rich music and singing forms. Its performance is lively. F. Yingge Dance is a popular folk dance among the people of Puning. It has a history of more than 300 years. Yingge Dance is always full of power and it shows the unity spirit(团结精神) of Chinese people. G. The Guangdong Lion Dance is a kind of Southern Lion Dance. It has Chinese kungfu, dance, and music. It uses different colors to show different subjects. People believe that it can bring good luck to them.
五、短文填空(15分)
and around go I n ever often opinion outgoing stay student than when
What is a friend Everyone may have an answer in his or her heart.
Someone thinks a friend is like an interesting book 66.________ someone thinks a friend is like a beautiful mirror. In my 67.________, a friend is like wine (酒). The longer it stays there, the better it’ll taste. It’s also like tea. It makes us happy 68.________ we want to drink something. We can share how we feel with our friends. I am not as 69.________ as my classmates, and I always feel afraid when talking with others. I am lucky to have some good friends around 70.________. They will come and care about me when I don’t feel good. I like to 71.________ with them very much.
However, it’s not easy to have a true friend now. More and more people are busy.72.________ spend most of their time studying to get higher grades and workers spend most of their time working to make more money. These things 73.________ make them forget to talk with their friends. As time 74.________ by, they will lose their friends. In fact, friends are more important 75.________ many things in the world.
六、读写综合(25分)
A.请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答五个问题。要求所写答案语法正确、信息完整切题。(10分)
Many people like to travel during their vacations. Some people travel in tour groups because they think it is safe and cheap. A tour guide takes care of the group and makes sure the group can see a lot of interesting and beautiful sights. Other people like traveling alone (单独的) or with friends. If you travel by yourself, you are free to see what you want to see.
People travel for many reasons. Some people travel to learn more about other countries’ cultures, food and languages. Some people travel for adventure (冒险). They want to do some different things, such as skiing, bungee jumping (蹦极) and mountain climbing. Other people like to shop when they travel. They look for new things or cheap ones.
There are different ways to travel. Some people take trains, boats or buses, some fly and others drive cars. Some people like to travel slowly and spend a long time in each place, while others like to take quick tours to visit more places in a short time.
Just choose your favourite way to travel!
76. Why do some people travel in tour groups
__________________________________
77. What can you do if you travel by yourself
__________________________________
78. How many reasons do people travel for according to the passage
__________________________________
79. What do people want to do for adventure
__________________________________
80. Why do some people prefer quick tours
__________________________________
B.请根据要求完成短文写作。(15分)
81. 假设你是李明,你校英语社团开展了“花样旅行”主题征文活动。请你根据以下提示写一篇英语短文,讲述你的一次旅行,参加此次活动。
内容包括:
(1)介绍你旅游的地方,你去了哪里?怎么去的?花了你多长时间?
(2)介绍你的经历,你在那里做了什么?
(3)谈谈你这次旅游的感受。
注意:
(1)可在提示内容的基础上适当拓展信息。
(2)不能照抄原文;不得在作文中出现真实校名和考生的真实姓名。
(3)语句连贯,词数80左右。作文开头已给出,不计入总词数。
I had a wonderful trip. _________________________________________________________________________________________
封开县封川中学2025-2026学年第一学期期中学情评估题
八年级英语 参考答案
听说应用
1. A
2. C
3. A
4. C
5. B
【解析】 1. Hello! I’m Li Lei, a 14-year-old boy with short black hair and big eyes.
2. I love playing basketball after school.
3. My favorite food is dumplings.
4. I enjoy reading books about stars.
5. My favourite subject is English and it helps me know more about the world.
6. A
7. A
8. C
9. B
10. C
【解析】 6. W: Would you like to camp on your grandparents’ farm this weekend, Jack
M: Yes, I’d love to. It must be fun and interesting.
7. W: Can you take a trip to Beijing with me this weekend, Mike
M: I’d love to, but I am going to Shenzhen with my mother this weekend.
8. M: Where did you and Sue go on vacation
W: We spent three days in Japan, five days in France and one week in England.
9. M: How was your holiday, Tina
W: Very interesting. I went to London with my parents by plane.
10. M: Mom, the summer vacation is coming. How about going on a trip
W: That sounds a good idea.
11. A
12. B
【解析】W: Why do you plant vegetables in the field
M: Because they are fresh and healthy.
W: What other plants do we have in our field, Grandfather
M: We also have some carrots and potatoes.
13. A
14. A
15. B
【解析】W: Hi, Steve. You look so sad. What’s wrong
M: I argued with my best friend Jack. He is angry now. Alice, any ideas
W: Don’t worry. You can call him up and say sorry.
M: Good idea! But I don’t have his phone number.
W: Why don’t you write him a letter
M: Sorry. I am really not good at writing.
W: Well. I think you should talk to him when he gets to school tomorrow.
M: OK. That’s a good idea. I’ll try that. Oh, it’s time for lunch. Let’s go to the dining hall.
W: Let’s go.
16. A
17. C
18. C
19. B
20. A
【解析】 Lily plans to have a summer party this weekend. So she makes a party plan. First, it is the date of the party. Lily watches the weather report. It’s going to be rainy this Sunday. So Lily chooses this Saturday. Second, the people to invite. Lily plans to invite her friends. Third, the preparing work. On Saturday morning, Lily and her family are going to get up early to prepare for the party. Her parents are going to set up tables and chairs in the yard. Her brother Bill is going to decorate the little garden. Lily needs to prepare fresh fruit and drinks for everyone. Last, the activities. Lily designs three activities: first games, then lunch and finally the storytelling part. That’s the party plan. Lily is looking forward to this party.
21. Friday
22. bus
23. grow
24. national
25. 5/five
【解析】 Hello, Class One! Our field trip to Sunshine Town is next Friday. Now, I’m going to show you the plan of this field trip. At 8 a.m. that day, we’ll go there by bus. We’ll arrive at the town in 30 minutes. Then we’ll get to work. In the morning, we’ll visit a green farm. There we can learn to grow vegetables and flowers. At noon, we’ll have lunch in the farm and take a break. In the afternoon, we’ll go to a national park. There we can study plants and animals with the help of some scientists. After that, we’ll go back and arrive at school at 5 p.m. That’s all. Any questions
情景对话
26. E
27. C
28. F
29. B
30. A
语法选择
31. A
32. B
33. C
34. A
35. C
36. A
37. B
38. C
39. C
40. A
【解析】 31. 考查情态动词。句意:你________让你的孩子做一些家务,即使在他们还小的时候。can能;would会;must必须。根据上下文,作者建议让孩子们从小做一些力所能及的家务活,表示的是一种许可,因此用can比较合适。故选A。
32. 考查连词。句意:这些“家务”不是打扫房子、叠衣服________扫地。and和;or或者;but但是。分析句子结构,这里是在列举几种不是孩子的“家务”类型,是或者关系。故选B。
33. 考查非谓语动词。句意:看到这一点,我开始教她________它们。put(原形);putting(动名词/现在分词);to put(不定式)。“teach sb. to do sth.”是固定短语,意思是“教某人做某事”。故选C。
34. 考查介词。句意:现在她懂得这是她要做的家务之一,并且她甚至能够________自己去做。by通过;from从;with和。by oneself是固定搭配,表示独立、自行。故选A。
35. 考查冠词。句意:我要求她做的另一件事是把她的碗带到________厨房。/不填;a一个(表示泛指);the特定的(定冠词)。此处指的是特定的厨房,即专指家里的厨房,因此需要用定冠词the。故选C。
36. 考查动词时态。句意:现在,每次她________她的饭,她就立刻起身端着碗跑去厨房!finishes(一般现在时);finished(一般过去时);is finishing(现在进行时)。根据语境可知,此处应是一般现在时。故选A。
37. 考查代词。句意:实际上,我不为________制定“家务清单”。she(主格);her(宾格/形容词性物主代词);hers(名词性物主代词)。根据句子结构,介词for之后跟代词宾格形式。故选B。
38. 考查there be句型。句意:然而,________在她的生活中一点一点增加更多的家务。there is有(单数);they are他们(复数);there are有(复数)。根据上下文描述,暗示更多家务慢慢加入到她的生活中,“more chores”是复数,所以用“there are”。故选C。
39. 考查名词的数与名词所有格。句意:做家务有助于发展________独立。child孩童;child’s孩童的;children’s孩子们的。根据句意可知,此处表示培养孩子们的独立性,因此用复数的名词所有格children’s。故选C。
40. 考查同根词辨析。句意:我认为教孩子们做一些小家务是________的,但大家务应该等他们稍大一些后再做。important重要的(形容词);importance重要性(名词);importantly重要地(副词)。根据句子结构,It is+adj.+to do sth.是常用句型,此处缺少形容词。故选A。
完形填空
41. A
42. A
43. C
44. A
45. B
46. A
47. C
48. C
49. B
50. D
阅读理解
51. A
52. B
53. D
54. A
55. C
【解析】 51. 细节理解题。题干意为:根据文章,爱好能为青少年带来什么?根据第一段第二句“Having a hobby can help teens explore their interests, stay active, make new friends and even cut down stress(压力).”可知,爱好可以帮助青少年探索兴趣、变得活跃、结交新朋友和减轻压力。①帮助缓解压力和②交朋友并变得活跃符合文意。文章未提及③在学校取得更好的成绩和④找到自己做事的方式。故选A。
52. 细节理解题。题干意为:询问青少年他们想做什么之后的下一步是什么?根据第三段第二句“Tell your teen to think about it, and then ask him or her about it later.”可知,询问青少年想做什么之后,要给他们时间思考然后再问一次。故选B。
53. 细节理解题。题干意为:根据文章,青少年如何对兴趣清单进行排序?根据第四段第二句“Then ask them to put the things in order from their favorite to their least favorite.”可知,要让青少年按照从最喜欢到最不喜欢的顺序排列清单,也就是按照他们对活动的喜爱程度排序。故选D。
54. 语篇逻辑题。题干意为:下列哪项可以放在 ▲ 处?根据空格后句子“If your teen has problems in finding interests, you can suggest(建议) things they might be interested in.”可知,此处内容应与建议兴趣相关。A选项“Suggest ideas for interests.”符合语境。故选A。
55. 推理判断题。题干意为:这篇文章是为谁写的?根据第二段“How can I find out what my teen really wants to do as a hobby ”以及文中多次出现“your teen”可推断出,文章是写给家长的,指导家长如何帮助青少年找到爱好。故选C。
56. B
57. C
58. A
59. C
60. D
【解析】 56. 写作意图题。题干意为:第一段提到的问题是为了______。根据第一段第二、三句“I’m Leon at a middle school. Recently, I got a problem with my best friend Ricky. ”可知,文章开头提到的问题是为了引出Leon和朋友之间的问题。故选B。
57. 词义猜测题。题干意为:第二段中画线单词“upset”是什么意思?根据第二段第二句“When I make plans with someone else, Ricky is surprised and upset.”可知,当“我”和其他人做计划时,Ricky会感到惊讶和难过。“upset”意为“难过的”,与“sad”意思相近。故选C。
58. 细节理解题。题干意为:Leon和他最好的朋友发生问题后做了什么?根据第二段最后一句“So I turn to my father for help. ”可知,Leon向他父亲寻求帮助。故选A。
59. 细节理解题。题干意为:Leon得到了什么建议?根据第三段第一句“He first advises me to tell Ricky my true feeling and let him know that we are always best friends.”和最后两句“But if he doesn’t want to, don’t push(逼迫) him. After all, everyone is different in some ways.”可知,建议包括告诉Ricky自己的真实感受,让Ricky知道他们永远是最好的朋友,如果Ricky不想敞开心扉,不要强迫他。因此①③④正确。故选C。
60. 主旨大意题。题干意为:这篇文章主要关于什么?根据全文内容,尤其是最后一段第二句“And I’ve learned to treasure my friendship more. ”可知,文章主要围绕Leon和朋友之间的问题以及如何解决问题展开,强调了友谊的重要性,所以文章主要关于友谊。故选C。
配对阅读
61. D
62. G
63. A
64. F
65. C
【解析】 61. 根据“Lisa becomes interested in Chinese paper-cutting. She wants to know more about this kind of culture in Guangdong.”可知,此处应与广东的剪纸文化有关。分析备选项可知,D项“佛山剪纸是广东的一种民间艺术。人们可以用不同的东西来制作它。它展示了时代的生活,也是中国剪纸艺术的重要组成部分。”符合语境。故选D。
62. 根据“Alan is studying Chinese kungfu. He also loves the lion dance very much, and he hopes that one day he can perform this dance.”可知,此处应与广东舞狮有关。分析备选项可知,G项“广东舞狮是一种南狮舞。它融合了中国功夫、舞蹈和音乐。它用不同的颜色来表现不同的主题。人们相信它能给他们带来好运。”符合语境。故选G。
63. 根据“Sam lives in Guangzhou. He takes a great interest in traditional Chinese opera. He hopes to take a class about the local(当地的) opera.”可知,此处应与广州当地的传统戏曲有关。分析备选项可知,A项“粤剧,也被称为越剧,是一种传统的中国表演艺术。它有音乐、歌唱、功夫和表演。它在广东人以及世界各地的人们中非常受欢迎。”符合语境。故选A。
64. 根据“Mary enjoys dances full of power. She wants to learn some powerful Guangdong-style dances.”可知,此处应与有力量感的广东风格舞蹈有关。分析备选项可知,F项“英歌舞是普宁人民中流行的一种民间舞蹈。它有300多年的历史。英歌舞总是充满力量,它展示了中国人民的团结精神。”符合语境。故选F。
65. 根据“Susan loves Chinese lanterns. She wants to buy a lantern to hang on her window this Spring Festival.”可知,此处应与中国灯笼有关。分析备选项可知,C项“潮州灯笼历史悠久。有两种主要风格。一种可以放在地上,另一种可以挂起来。你可以在潮汕的许多地区看到它们。”符合语境。故选C。
短文填空
66. and
67. opinion
68. when
69. outgoing
70. me
71. stay
72. Students
73. often
74. goes
75. than
【解析】 66. 句意:有人认为朋友就像一本有趣的书,______有人认为朋友就像一面美丽的镜子。分析句子结构可知,前后两个句子是并列关系,and符合语境。故填and。
67. 句意:在我______,朋友就像酒。in one’s opinion是固定短语,意为“在某人看来”。故填opinion。
68. 句意:我们想喝点东西______,它让我们开心。分析句子结构可知,此处需要一个引导时间状语从句的连词,结合语境可知,when符合语境。故填when。
69. 句意:我不如我的同学们______,而且我和别人交谈时总是感到害怕。分析句子结构可知,此处是“not as...as”结构,中间应填形容词原级。结合语境可知,此处表示外向的,outgoing符合语境。故填outgoing。
70. 句意:我很幸运有一些好朋友在______身边。分析句子结构可知,空处缺少宾语。结合语境可知,此处表示在我身边,around是介词,后面应接人称代词的宾格形式,me符合语境。故填me。
71. 句意:我非常喜欢和他们______在一起。like to do sth.表示“喜欢做某事”,空处应填动词原形。结合语境可知,此处表示和他们待在一起,stay符合语境。故填stay。
72. 句意:______花费他们大部分时间学习以获得更高的分数,而工人们花费他们大部分时间工作以赚更多的钱。分析句子结构可知,空处缺少主语。结合后面的“workers”以及语境可知,此处表示学生,student符合语境。根据后面的“their”可知,此处应用复数形式。注意句首单词首字母要大写。故填Students。
73. 句意:这些事情______让他们忘记和他们的朋友交谈。分析句子结构可知,空处缺少副词。结合语境可知,此处表示经常,often符合语境。故填often。
74. 句意:随着时间______,他们会失去他们的朋友。as time goes by是固定表达,意为“随着时间的流逝”。主语“time”是第三人称单数,谓语动词要用第三人称单数形式。故填goes。
75. 句意:事实上,朋友______世界上很多东西都更重要。根据前面的“more important”可知,此处是比较级,应用than来连接比较的对象。故填than。
读写综合
76. Because they think it is safe and cheap.
77. We are/I am free to see what we/I want to see.
78. 3/Three (reasons)./There are three reasons.
79. They want to do some different things(, such as skiing, bungee jumping and mountain climbing)./Do some different things(, such as skiing, bungee jumping and mountain climbing).
80. Because they want to visit more places in a short time.
81. I had a wonderful trip. Last summer, I visited Yunshang Flower Stone Forest in Zhangjiajie with my family. We drove there from the city. It took about one hour.
After arriving, we saw an amazing stone forest! The rocks looked like flowers. Some had big flowers, while others seemed shy. The stone forest felt like ancient paintings. Wildflowers grew between the stones, painting the hills red, pink, and yellow. The best part was watching the clouds dance in the sky. We took many beautiful photos there!
This trip taught me to see nature’s beauty. Though tired, I felt happy and peaceful. I’ll never forget this trip!
【解析】 76. 细节理解题。题干意为:为什么一些人跟旅行团旅行?根据第一段中“Some people travel in tour groups because they think it is safe and cheap.”可知,一些人跟旅行团旅行是因为他们觉得这样既安全又便宜。
77. 细节理解题。题干意为:如果你独自旅行,你可以做什么?根据第一段中“If you travel by yourself, you are free to see what you want to see.”可知,如果你独自旅行,你可以自由地去看你想看的东西。
78. 细节归纳题。题干意为:根据文章,人们旅行有多少种原因?根据第二段可知,人们旅行的原因有:了解其他国家的文化、食物和语言;进行冒险;购物。共三种原因。
79. 细节理解题。题干意为:人们为了冒险想做什么?根据第二段中“They want to do some different things, such as skiing, bungee jumping (蹦极) and mountain climbing.”可知,人们为了冒险想做一些不同的事情,比如滑雪、蹦极和爬山。
80. 细节理解题。题干意为:为什么一些人更喜欢快速旅行?根据第三段中“...while others like to take quick tours to visit more places in a short time.”可知,一些人更喜欢快速旅行是因为他们想在短时间内参观更多的地方。

展开更多......

收起↑

资源预览