资源简介 雷州市龙门镇三校八年级联考英语试卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择1.Which picture is the speakers talking about A. B. C.2.How did Tom get to his grandparents’ home A. B. C.3.What kind of school can you see in Bangladesh A. B. C.4.A. B. C.5.A. B. C.6.How did the man take the photos A.With a camera. B.With a mobile phone. C.With a computer.7.A. B. C.8.A. B. C.9.A. B. C.10.A. B. C.听材料,回答各小题。11.What does James like to do now A.To give an art class. B.To practice writing. C.To draw pictures.12.What time does the art class begin A.At seven o’clock. B.At six thirty. C.At half past seven.听下面一段材料,回答下列小题。13.When does Alex visit his parents A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday14.Who does Alex eat lunch with A.His brother. B.His friends. C.His parents.15.What does Alex do at night A.He studies. B.He plays sports. C.He watches TV.16.Which club is popular in the US middle school A.Reading Club. B.Computer Club. C.Homework Club.17.When do students usually go to the club A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.18.Why do they go to the club A.Because they need a quiet place to study.B.Because they don’t have computers at home.C.Because their teachers ask them to read in groups.19.Who are there to help students A.Teachers. B.Parents. C.Classmates.20.What can students do when they go home A.Chat with friends. B.Watch films. C.Play games.二、听力填空听下面短文,根据你所听到的内容,完成以下表格,每空填一词。(短文读三遍)How to Keep Healthy and SafeGood habits 21 hands carefully before eating.Food 22 Eat fresh vegetables and fruit. Drink enough water.Exercise Run, play basketball, or swim for 23 minutes every day. Don’t forget to warm up first.Traffic rules Wear a 24 when you ride a bike.Emergency (紧急情况) Tell parents or teachers if you feel 25 or hurt yourself.三、补全对话根据对话内容,选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)A: Hello, Li Ming. What’s your plan for this May Day holiday B: I have no idea. 26A: I’ll take part in a social activity with my sister.B: That sounds exciting. 27 A: No, I have been a volunteer in a poor village. The children there don’t have the money to buy books.B: 28 A: Yes. I bought them 30 books with my pocket money.B: What else did you do there A: 29 And now we are good friends.B:Wow. 30 I’d like to join you.A: Great! I’m sure we’ll have a meaningful holiday.A.Can you tell me something about them B.Have you sent books to them C.I helped them with their lessons.D.She raised some money for them.E.Is it your first time to take part in such activities F.It was a wonderful experience!G.What about you 四、语法选择It was a warm morning when I ran to the sea. I dropped my things on the beach and jumped in. I was just so glad to be back.I swam to a rock. I climbed onto it and 31 my head to face the rising sun. 32 a fire in me that burned for the deep blue. It was the only place where I felt truly free.I jumped back and 33 went deeper, with my eyes open. Among a group of fish and 34 sea animals, I noticed a big shell. I took it and swam to the surface. I put it on the rock and swam back in. This time I went even deeper, 35 I wasn’t afraid. It was beautiful.And then I saw something moving towards me. It was a shark! I had never seen such a big one in the wild. I was caught by fear. All I’d learned 36 sharks rushed into my head. I knew I 37 slowly back away, but I swam 38 to it. And when it was about five feet away, I got to know it was simply a Caribbean reef shark. They aren’t dangerous, so I decided 39 it quietly. Then it slowly swam away.Now, more than ever, I understand 40 I love the sea—it is full of unknown danger, yet beautiful.31.A.lift B.lifts C.lifted D.lifting32.A.There was B.There were C.There is D.There are33.A.quick B.quicker C.quickness D.quickly34.A.other B.others C.another D.the others35.A.or B.but C.so D.if36.A.from B.with C.by D.about37.A.would B.could C.might D.should38.A.close B.closer C.closest D.the closest39.A.watch B.watching C.to watch D.watched40.A.whose B.when C.what D.why五、完形填空Have you ever heard of daylight saving time (DST) In the US, people 41 their clocks twice a year. In March, they move the clocks one hour forward, and in November, they move them one hour back.DST started during World War I to help 42 energy. People thought that if there was more daylight in the evening, they would use 43 electricity (电). Later, the US made it a rule.For students, DST can be difficult. In spring, they have to 44 earlier, and sometimes it is still dark outside. Many students feel 45 after the time change. In fall, they get an extra (额外的) hour of 46 . That feels nice!When I was in school, I 47 waking up in the dark for the school bus. I’d 48 feel sleepy even after getting to school. Even now, DST makes it harder to message my friends and family in different US time zones.Some people want to 49 DST. Others think it is an important 50 . What do you think of it 41.A.remind B.change C.plan D.cover42.A.save B.pull C.sort D.add43.A.earlier B.more C.faster D.less44.A.hang up B.clean up C.wake up D.pack up45.A.easier B.more disappointed C.more serious D.more tired46.A.sleep B.interest C.prize D.treasure47.A.compared B.forgot C.fought D.hated48.A.still B.actually C.besides D.almost49.A.expect B.sense C.end D.reach50.A.tool B.tradition C.role D.fact六、阅读理解Have you ever met someone who can solve maths problems as easily as breathing That’s Wei Dongyi, a well-known maths teacher at Peking University. People often call him the “maths wizard (奇才)” because of his great maths skills.Wei Dongyi was born in Shandong in 1991. Growing up, he lived in a world full of numbers. His father, a maths teacher, often shared interesting maths stories with him. One day, when he was a young boy, he read a special book about maths. From that moment on, he showed great interest in maths. He would sit at his desk for hours, trying to solve the most difficult problems, and he never felt bored.When Wei was in middle school, he joined the school’s maths team. Even though he was younger than many team members, he stood out quickly. Once, his classmates spent days on a hard maths problem. But Wei found a clever way to solve it in just a few minutes. His teachers were so excited that they called his solution the “Wei’s Method”.At the age of 16, Wei took part in the International Mathematical Olympiad (IMO), a very famous and difficult maths competition. He faced six tough problems, but he solved them all perfectly and got full marks. What’s more, he did it again the next year. Because of his excellent performance, he entered Peking University without the college entrance exam.Now, as a teacher at Peking University, Wei still loves maths more than anything else. He spends his days studying new maths ideas and helping students. His story teaches us that with love and hard work, we can all become wizards in our own ways.51.Why do people call Wei Dongyi a “maths wizard” A.Because he teaches maths at Peking University.B.Because he has great ability in maths.C.Because he never feels bored at maths.D.Because he spends much time on maths.52.What helped Wei Dongyi develop his interest in maths A.The encouragement from his teachers.B.His excellent performance in the IMO.C.A maths book and his father’s guidance.D.His success in creating “Wei’s Method”.53.What does the underlined phrase “stood out” in paragraph 3 mean A.Grew taller and taller. B.Showed up clearly.C.Left the group. D.To be much better.54.What can we learn from Wei Dongyi’s story A.Love and hard work can help us to succeed.B.One should read maths books from an early age.C.Working with others can help you to improve.D.It’s important to take part in competitions.How to Develop Healthy HabitsChoose healthy food to eat! Fruit like apples and vegetables like tomatoes. French fries, candies and chocolate cupcakes all the time.Be active! Do outdoor activities and join some school clubs. The sports club is one of them. Bend (倾斜) your head to watch television or play with the mobile phone for a long time. It’s bad for your neck.Get enough sleep! Try to go to bed and get up at the same time each day. Make sure to have 8 hours of sleep. Stay up late to play games. Drink coffee or tea before going to bed.根据材料内容选择最佳答案。55.What is a good way to keep active according to the text A.Eating junk food all the time. B.Playing computer games at home. C.Joining a sports club at school. D.Staying up late on weekends.56.How many healthy habits does the text talk about A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.57.Which of the following is a healthy sleeping habit A.Going to bed at different time every day. B.Staying up late to finish homework.C.Drinking coffee before going to bed. D.Getting up and going to bed at the same time each day.58.What does the text mainly talk about A.How to choose healthy food. B.How to develop healthy habits. C.The importance of doing sports. D.The harm of bad sleeping habits.59.Which part of a website can you read this text A.Science. B.Lifestyle. C.Animals. D.Business.七、选词填空请通读下面短文,从方框内选择适当的词并用其正确形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为余项。请将答案写在题卡对应题目的答题位置上。main show their look his however woman of word chore well asNow more and more teenagers don’t know how to do chores, because their parents do almost everything for them at home. I think it is important for everyone to learn how to do 60 . By doing it, we can help our parents 61 than before.We know the English word “housewife” means a woman whose 62 job is to take care of her family. But do you know there is another 63 “househusband” in English Today people often use the word “homemaker (操持家务者)” to take the place of the two words.In the past, most homemakers were 64 who did all the housework such as cooking meals, cleaning rooms and taking care of the children. 65 , now things are different. More and more men are sharing family chores with their wives. A new American study 66 that many fathers would like to spend more time with their children and do more housework for the family. Many fathers think they are not as good 67 their wives at 68 after their children, but they hope they can help do other chores, such as cooking and household repairs, to show 69 love. People say the word “family” means “Father and Mother, I love you.”八、书面表达70.如今,科技发展日新月异,智能手机(smart phones)、智能家居(smart homes)、在线学习(online learning)等项目已广泛进入我们的生活。请以“How Technology Changes Our Lives”为题,根据所给提示完成一篇不少于80词的英语短文,描述科技给你的生活带来的变化,并谈谈你对科技发展的看法。Changes technology brings us communication: talk to people far away fasterpayment: pay with phonestransportation: travel a long distance more convenientlyYour opinions on technology ……要求:1.约80词左右,围绕所给提示展开,可适当发挥,但要注意语言通顺,流畅,准确。2.不得透露班级、姓名等任何个人信息,否则不予评分。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________雷州市龙门镇三校八年级联考英语试卷参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C C A C B B B B C A题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 C C C B C C B A A C题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 C A D A B D D B C D题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 B A D C D A D A C B题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59答案 B C D A C B D B B1.C【原文】W: Do you know any unusual schools around the world, Tom M: Yes. I know some children live far away from school. They can learn at home through the Internet.2.C【原文】W: Tom, did your father drive you to your grandparents’ home last vacation M: No. He was busy with his work. I rode to their house.3.A【原文】A: Do you know any unusual schools around the world B: Yes, I know about the boat school in Bangladesh.4.C【原文】Elephants are in danger. We need to protect them better.5.B【原文】The plane to Hangzhou will take off at three o’clock this afternoon.6.B【详解】A: Oh, these photos are wonderful. How did you take them B: I took them with my mobile phone.7.B【原文】A: Why do you go to the park every week B: I volunteer to clean up the park every Sunday. I’m glad I could help make the park clean.Question: When does the boy help clean up the park 8.B【原文】Hamburgers are not healthy food, but many children like them.9.C【原文】Red lanterns are symbols of good wishes.10.A【原文】Listen, my sister is playing the piano now.11.C 12.C【详解】W: What do you enjoy, James M: I like drawing pictures.W: Your pictures are beautiful.M: Thank you.W: Did you used to draw pictures M: No, I used to practise writing.W: When do you usually start an art class M: It’s seven thirty on Wednesday.W: What do you think of it M: I think it’s wonderful.13.C 14.B 15.C【详解】W: Hello, Alex. Can you tell me about your free time activities M: Sure.W: Do you visit your parents on Sunday M: Yes. I visit my parents every Sunday. My mother likes to make a big dinner for me and we talk about the week. I love my mother’s cooking, so I always visit my parents on Sunday.W: What do you do at noon M: I often go out for lunch. I like to eat lunch with my friends.W: Do you ever play sports in the afternoon M: Me I usually play sports for two hours during the week. I like playing all kinds of ball games.W: What do you do at night M: At night Well. I guess I always watched TV I watch every night. I know I should study. But there are so many programs I like, so I have to say I watch TV a lot more than I should.16.C 17.B 18.A 19.A 20.C【原文】There is a popular club in many US middle schools. It’s Homework Club. Students call their school’s Homework Club the “fun club”. More and more students spend their afternoons at these clubs.The US middle school students need a quiet place to study. But games, computers and TVs are all around kids at home. So the Homework Club is just for them to do their homework. The club is quiet and it’s good for students to study. Some teachers are there, too. They can answer students’ questions and help with their work.When they finish their homework, the students can go home. Then they play games or watch TV happily.21.Wash 22.safety 23.30/thirty 24.helmet 25.sick【原文】Hello, boys and girls. Today, I want to share some important health and safety tips with you.First, keep good habits. You should wash your hands carefully before eating.Second, pay attention to food safety. Always eat fresh vegetables and fruit and drink enough water every day. Don’t eat too much junk food like chips or candy.Third, exercise is important for good health. You can run, play basketball or swim for thirty minutes every day, but don’t forget to warm up first.Finally, safety comes first. When you ride a bike, wear a helmet. If you feel sick or hurt yourself, tell your parents or teachers as soon as possible.26.G 27.E 28.B 29.C 30.F【导语】本文是一则对话,主要内容为A和B在谈论五一假期的计划。26.根据“I have no idea.”可知,B不知道自己的五一假期计划,随后A说了自己的计划,所以此处B询问A的计划。选项G“你呢(你的计划是什么)”符合语境。故选G。27.根据“No, I have been a volunteer in a poor village.”可知,A的回答是对一般疑问句的否定回答,并且补充说明自己之前就在一个贫困村做过志愿者,所以此处B在询问A是否是第一次参加这样的活动。选项E“这是你第一次参加这样的活动吗”符合语境。故选E。28.根据“Yes. I bought them 30 books with my pocket money.”可知,A的回答是对一般疑问句的肯定回答,并且补充说明了自己用零花钱给他们买了书,所以此处B在询问A是否给他们送过书。选项B“你给他们送过书吗”符合语境。故选B。29.根据“What else did you do there ”可知,B在询问A在那里还做了什么,所以此处A应回答具体做了什么事情。选项C“我帮助他们学习功课”符合语境。故选C。30.根据“Wow.”和“I’d like to join you.”可知,B对A做的事情表示了赞叹,并且表示自己也想加入,所以此处B在表达对A这次活动的评价或感受。选项F“这是一次很棒的经历”符合语境。故选F。31.C 32.A 33.D 34.A 35.B 36.D 37.D 38.B 39.C 40.D【导语】本文是记叙文。主要讲述 “我”重返大海游泳,在海中邂逅各种海洋生物,甚至遇到鲨鱼后化险为夷的经历,表达了“我”对大海的热爱之情。31.句意:我爬上岩石,抬起头面对初升的太阳。 lift动词原形;lifts第三人称单数;lifted过去式/过去分词;lifting现在分词/动名词。根据前文“I climbed onto it”可知,句子时态为一般过去时,所以空处也应用过去式。故选C。32.句意:我内心燃起一团火,渴望那深蓝色的大海。 There was一般过去时,主语为单数或不可数名词;There were一般过去时,主语为复数;There is一般现在时,主语为单数或不可数名词;There are一般现在时,主语为复数。根据后文“a fire”为单数,且全文时态为过去时。故选A。33.句意:我迅速游向深处,睁大眼睛。 quick形容词,快速的;quicker更快的,比较级;quickness名词;quickly快速地,副词。修饰动词“went”要用副词。故选D。34.句意:在一群鱼和其他海洋动物中,我注意到一个大贝壳。 other其他的,后接名词复数;others其他人/物,后面不接名词;another另一个,后接单数名词;the others特指其余全部。根据“sea animals”为复数,且表示泛指其他动物。故选A。35.句意:这次我游得更深,但我并不害怕。 or或者;but但是;so所以;if如果。前文“游得更深”与后文“不害怕”之间是转折关系。故选B。36.句意:所有我学到的关于鲨鱼的知识都涌入我的脑海。from来自;with和…… 一起;by通过,被;about关于。结合语境“学到的关于鲨鱼的知识”,“about”表示“关于”,符合句意。故选D。37.句意:我知道我应该慢慢后退,但我却游得离它更近了。would会,表意愿/过去将来;could能,表能力;might可能,表推测;should应该,表建议/责任。根据常识,遇到鲨鱼时“应该”慢慢后退,此处表合理建议。故选D。38.句意:我知道我应该慢慢后退,但我却游得离它更近了。close形容词/副词原级,近的/近地;closer比较级,更近的/更近地;closest最高级,最近的/最近地;the closest最高级,表特指。此处暗含“比之前更近”的比较含义,需用比较级。故选B。39.句意:它们并不危险,所以我决定静静地观察它。watch动词原形;watching现在分词/动名词;to watch动词不定式;watched过去式/过去分词。固定短语decide to do sth.表示“决定做某事”,需用动词不定式作宾语。故选C。40.句意:现在,我比以往任何时候都更明白我为什么热爱大海——它充满了未知的危险,却又如此美丽。whose谁的,表所属;when何时,表时间;what什么,表事物;why为什么,表原因。根据后文破折号后“它充满未知危险,却又美丽”是热爱大海的原因,此处需表达“为什么热爱”。故选D。41.B 42.A 43.D 44.C 45.D 46.A 47.D 48.A 49.C 50.B【导语】本文介绍了夏令时的起源、实施方式及其对学生生活的影响,并探讨了人们对夏令时的不同看法。41.句意:在美国,人们一年调整两次时钟。remind提醒;change调整;plan计划;cover覆盖。根据“In March, they move the clocks one hour forward, and in November, they move them one hour back.”可知,是指人们调整时间。故选B。42.句意:夏令时始于第一次世界大战期间,目的是帮助节约能源。save节约;pull拉;sort分类;add添加。根据“help ... energy”可知,是指帮助节约能源。故选A。43.句意:人们认为如果晚上有更多的日光,他们会使用更少的电力。earlier更早的;more更多的;faster更快的;less更少的。根据“if there was more daylight in the evening”可知,晚上有更多的日光,就会使用更少的电力。故选D。44.句意:在春季,他们必须更早地醒来,有时外面仍然很暗。hang up挂断;clean up清理;wake up醒来;pack up打包。根据“... earlier, and sometimes it is still dark outside.”可知,是指在春季,夏令时开始时,他们必须更早醒来。故选C。45.句意:许多学生在时间调整后感到更累。easier更容易的;more disappointed更失望的;more serious更严肃的;more tired更累的。根据“... earlier, and sometimes it is still dark outside.”可知,外面还是黑暗的,学生们就要醒来,这会让他们觉得更累。故选D。46.句意:在秋季,他们会多睡一个小时。sleep睡觉;interest兴趣;prize奖品;treasure宝藏。根据“That feels nice!”可知,秋季他们会多睡一个小时,这使得他们感觉很好。故选A。47.句意:上学时,我讨厌在天黑中醒来赶校车。compared比较;forgot忘记;fought战斗;hated讨厌。根据“I’d ... feel sleepy even after getting to school.”可知,作者在到校后感到困倦,由此可知作者应是讨厌在天黑中醒来赶校车。故选D。48.句意:即使到校后,我仍感到困倦。still仍然;actually实际上;besides此外;almost几乎。根据“even after getting to school.”可知,作者在到校后仍然感到困倦。故选A。49.句意:一些人想结束夏令时。expect期待;sense感知;end结束;reach达到。根据“want to ... DST”及前文介绍夏令时开始时,人们讨厌早起可知,此处是指想要结束夏令时。故选C。50.句意:其他人则认为它是重要的传统。tool工具;tradition传统;role角色;fact事实。根据“it is an important”可知,是指其他人认为夏令时是一个重要传统。故选B。51.B 52.C 53.D 54.A【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了北京大学数学教师韦东奕因其卓越的数学能力被称为“数学奇才”的成长故事,包括其童年兴趣培养、中学表现、国际竞赛成就以及当前的教学工作。51.细节理解题。根据“People often call him the ‘maths wizard (奇才)’ because of his great maths skills.”可知,人们常称他为“数学奇才”是因为他高超的数学能力。故选B。52.细节理解题。根据“His father, a maths teacher, often shared interesting maths stories with him. One day, when he was a young boy, he read a special book about maths. From that moment on, he showed great interest in maths.”可知,父亲给韦东奕分享数学故事以及韦东奕自己读到一本数学书后,他对数学产生了兴趣,即一本数学书和他父亲的指导帮助韦东奕培养了对数学的兴趣。故选C。53.词句猜测题。根据“But Wei found a clever way to solve it in just a few minutes.”可知,韦东奕尽管年龄小,但他能几分钟内解决问题,说明他表现突出。“stood out”意为“表现突出,比其他人更出色”,与选项D意思相近。故选D。54.细节理解题。通读全文并根据“His story teaches us that with love and hard work, we can all become wizards in our own ways.”可知,我们从韦东奕的故事中学到,爱和努力可以帮助我们成功。故选A。55.C 56.B 57.D 58.B 59.B【导语】本文是一篇应用文,主要围绕如何养成健康的习惯展开,分别从选择健康食物、保持活跃、保证充足睡眠三个方面给出了具体的建议,旨在引导人们养成健康的生活方式。55.细节理解题。根据“Be active!”部分中“Do outdoor activities and join some school clubs. The sports club is one of them.”可知,加入学校的运动俱乐部是保持活跃的一个好方法。故选C。56.细节理解题。文章分别从“Choose healthy food to eat!” “Be active!” “Get enough sleep!”这三个方面讲述了健康的习惯,所以文中谈到了三种健康的习惯。故选B。57.细节理解题。根据“Get enough sleep!”部分中“Try to go to bed and get up at the same time each day. Make sure to have 8 hours of sleep.”可知,每天按时起床和睡觉是健康的睡眠习惯。故选D。58.主旨大意题。文章开篇“How to Develop Healthy Habits”就点明了主题,即如何养成健康的习惯,接着从饮食、运动、睡眠三个方面具体阐述,所以本文主要讲的是如何养成健康的习惯。故选B。59.推理判断题。文章围绕健康的习惯展开,涉及饮食、运动、睡眠等生活方式方面的内容,所以最有可能在网站的生活方式板块读到这篇文章。故选B。60.chores 61.better 62.main 63.word 64.women 65.However 66.shows 67.as 68.looking 69.their【导语】本文主要探讨了青少年做家务的重要性,介绍了“housewife”“househusband”“homemaker”等词汇,还阐述了过去和现在家庭成员分担家务的变化,强调家庭中父母共同承担家务的意义。60.句意:我认为对每个人来说学习如何做家务是很重要的。“do chores”是固定短语,意为“做家务”。故填chores。61.句意:通过做这件事,我们可以比以前更好地帮助我们的父母。“than”是比较级的标志,“well”的比较级是 “better”。故填better。62.句意:我们知道英语单词“housewife”指的是主要工作是照顾家庭的女性。“main”意为“主要的”,修饰名词 “job”。故填main。63.句意:但你知道英语中还有另一个单词“househusband”吗?根据前文的“word”以及“househusband”可知,此处指另一个单词。故填word。64.句意:在过去,大多数操持家务者是做所有家务的女性,比如做饭、打扫房间和照顾孩子。根据“housewife”以及“were”可知,此处用“woman”的复数形式“women”。故填women。65.句意:然而,现在情况不同了。前文说过去操持家务的主要是女性,此处说现在情况不同,表转折,“however” 意为“然而”,句首单词首字母大写。故填However。66.句意:一项新的美国研究表明,许多父亲愿意花更多时间和孩子在一起,为家庭做更多家务。“study”是单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式“shows”。故填shows。67.句意:许多父亲认为他们在照顾孩子方面不如妻子做得好,但他们希望可以帮忙做其他家务,比如做饭和家庭维修,以表达他们的爱。“as...as”是固定结构,意为“和……一样”。故填as。68.句意:许多父亲认为他们在照顾孩子方面不如妻子做得好,但他们希望可以帮忙做其他家务,比如做饭和家庭维修,以表达他们的爱。“look after”是固定短语,意为“照顾”,“at”是介词,后接动名词“looking”。故填looking。69.句意:许多父亲认为他们在照顾孩子方面不如妻子做得好,但他们希望可以帮忙做其他家务,比如做饭和家庭维修,以表达他们的爱。“their”意为“他们的”,修饰名词“love”,指代“many fathers”。故填their。70.例文How Technology Changes Our LivesTechnology has changed our lives in many ways. First, we can talk to people far away faster through smartphones. Second, paying with phones makes shopping more convenient. Third, transportation like high-speed trains helps us travel long distances easily.In my opinion, technology brings us a better life. It saves time and makes work easier. However, we should use it properly and not depend on it too much.I believe technology will continue to improve our lives in the future.【总体分析】①题材:本文是一篇材料作文;②时态:一般现在时和一般将来时;③提示:需涵盖通信、支付、交通的变化及个人观点。【写作步骤】第一步:引入主题,概括科技对生活的改变;第二步:分点描述通信、支付、交通的具体变化;第三步:表达个人看法,包括积极影响和注意事项,最后总结展望。【亮点词汇】①convenient便利的②properly合理地③improve改善【高分句型】I believe technology will continue to improve our lives in the future. (宾语从句)答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 雷州市龙门镇三校八年级联考英语试卷.docx 雷州市龙门镇三校八年级联考英语试卷听力.mp3 雷州市龙门镇三校八年级联考英语试卷答案.docx