【单元考点培优】Unit 6 Healthy diet 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年九年级英语上册单元复习考点培沪教牛津版

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 Healthy diet 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年九年级英语上册单元复习考点培沪教牛津版

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年九年级英语上册单元复习考点培优沪教牛津版Unit 6 Healthy diet
专题08 补全对话
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据对话内容,从文后选择恰当的选项将对话补充完整(选项中有两项是多余的)
A: Hi, Mark! 1
B: Sure, I’d love to. But why
A: Thursday is the Dragon Boat Festival. We can have a barbecue (烧烤).
B: OK! That’s great! 2
A: Of course. How do you know zongzi
B: 3 They were really delicious.
A: Yeah, they are delicious.
B: 4
A: Lots of meat! We can have beef and chicken. We can have vegetables, too.
B: Great! I’m ready for some food. What should I bring with me
A: 5
B: OK!
A.Can we eat zongzi
B.I don’t like chicken.
C.How about some drinks
D.Can you come to my home on Thursday
E.What else can we eat at your barbecue
F.People always eat big meals on that day.
G.I tried some last Dragon Boat Festival.
请通读下面对话,根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
(after class)
A: Helen. I have a question for you.
B: Sure, Molly! What is it
A: 6 Somewhere that is good for both children and adults (成年人).
B: 7
A: My aunt and her son are visiting my family next weekend. I want to show them around.
B: Oh, I see. 8
A: He is 10.
B: You could take them to the natural history museum.
A: 9
B: Yes, it is! It has very interesting exhibitions.
A: 10
B: Yes, it does! And you can also learn about other animals, plants, rocks and so on.
A: Sounds exciting, Thanks!
A.Why not
B.Why do you ask
C.How old is her son
D.Is that a fun museum
E.Does it have a dinosaur (恐龙) exhibition
F.Where is a fun place to go at weekends
根据对话内容,从下面选项中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Hey, Daisy! 11
B: I am making some beef noodles. I’m a little hungry.
A: I’m hungry, too. I only ate a little for lunch today.
B: 12
A: No, thanks. I don’t like noodles.
B: Well, there is a piece of pizza on the table. 13
A: Thank you! Wow! The pizza smells so nice. Where did you buy it, Daisy
B: 14 We can go there together after finishing eating. Are you free then
A: 15 I can’t wait to buy some pizza there.
A.Yes, I am.
B.What are you up to
C.Do you like eating pizza
D.I bought it at Galaxy Restaurant.
E.You can have it if you don’t mind.
F.How about having some noodles with me
根据下面的对话内容,在空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Paul from America just came to Yuncheng this morning and he was asking the way.)
A: Excuse me! 16
B: Of course. There are many good restaurants here. What kind of food do you like to eat
A: I like Italian food. 17
B: Yes, there are two Italian restaurants. One is in Wanda Plaza, named Green Land. The other is in the Wal-Mart, called Sally’s.
A: 18
B: Green Land is a little nearer but it’s expensive.
A: What about Sally’s
B: Sally’s is farther but the food is both delicious and cheap.
A: That’s great. 19
B: Go down the street and turn left at the third crossing. Then you’ll find it on your right.
A: Thanks very much.
B: 20
从A-G项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项是多余的)
A: Are you ready to order
B: What’s the special for lunch today
A: 21
B: Oh, that sounds great. I’ll have that.
A: 22
B: I will have a Chinese salad.
A: Okay. 23
B: Yes. I’d like to have a glass of orange juice.
A: Will that be all
B: Yes.
A: Is this for here or to go
B: 24
A: Here you are.
B: 25
A: You’re welcome.
A.Thank you.
B.Would you like something to drink
C.Today’s special is Beijing Duck.
D.To go, please.
E.Let’s go there together.
F.Where are they now
G.Anything else
阅读下面的对话,根据上下文,从方框内选择恰当的选项补全对话,使句意完整,符合逻辑。(其中有两项为多余选项)
A: Hi, Ben. You look upset. 26
B: I lost my phone.
A: I’m sorry to hear that. 27
B: I saw it this afternoon when I was taking a bus home. I must have lost it on the bus.
A: 28 .
B: Well, I paid for the bus ride through WeChat when I got on the bus, but when I got off and wanted to buy something to drink, I found the phone was missing.
A: 29
B: In the back pocket of my jeans.
A: Oh, it’s the worst place to keep the phone. I don’t know why so many people do it.
B: Why do you say that
A: 30 What’s worse, the phone can fall out easily when you sit down.
B: Well, I didn’t think too much about it. Anyway, I’ve learned my lesson.
A.What’s wrong
B.How do you know that
C.When was the last time you saw it
D.Because it is clearly seen there.
E.Where did you keep your phone
F.Why did you put it there
G.Have you checked your schoolbag
补全对话:根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Good afternoon! Welcome to House of Home Taste.
B: Good afternoon. I’m a little hungry. 31
A: We have beef noodles, dumplings, rice and dishes. What would you like to eat
B: I’d like a small bowl of noodles.
A: Good choice. 32 Orange juice and green tea are both good.
B: Yes. I like sweet drink. 33 .
A: OK. A glass of orange juice then. Anything else
B: No. That’s all I want. 34
A: Let me see. A small bowl of beef noodles and a glass of orange juice... You should pay 20 yuan.
B: Here is the money.
A: 35 . Your noodles will be served in 10 minutes. Please wait a moment.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: 36
B: Of course.
A: Have you ever been late for school
B: Yes, I have. But only once last term.
A: 37
B: I stayed up watching the football match the night before, so I overslept the next morning.
A: 38
B: I rushed to the bus stop without breakfast. But by the time I got there, the bus had already left. So I started walking. Luckily, my uncle drove by and gave me a ride.
A: But you didn’t make it in the end, did you
B: No, I didn’t. By the time I got to school, the class had been on for 15 minutes.
A: 39
B: He said I shouldn’t stay up so late at night.
A: 40 . Thanks for your answering.
B: It’s my pleasure.
根据对话内容,选择恰当的句子将对话补充完整。
A: Sam, you look unhappy. What’s the matter
B: My best friend John is ill in hospital.
A: 41 What’s wrong with him
B: He has a stomachache and can’t eat anything.
A: But he looks very healthy, I think.
B: 42 He’s too fat because he eats too much meat.
A: 43
B: You’re right. His doctor told him to take more exercise and eat less meat, but he didn’t listen to him.
A: 44
B: Yes. Now he thinks his doctor is right and he begins to do what he told him.
A: 45
B.Me. too.
A.I hope he’ll be better soon.
B.I’m sorry to hear that.
C.It’s bad for his health.
D.I don’t think so.
E.I’m sure he must feel sorry for it.
根据对话内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项为多余项。
A: Hello! May I speak to Jim
B: This is Jim. 46
A: Mary speaking. Are you at home now
B: 47 What’s up
A: Why didn’t you take part in the art club activity this afternoon
B: 48
A: A dog
B: Yes. On my way to the club, I found a dog lying by the road, weak and helpless.
A: 49
B: Yes. I took it to the animal shelter (收容所).
A: How kind you are! But you missed the club activity.
B: What did you do in the club?
A: 50 It was so interesting.
B: It’s a pity. But I’m glad to help the dog.
A.We learned paper-cutting.
B.Who’s that
C.Because of a dog.
D.You learned how to make a kite.
E.Did you help the dog
F.Yes, I’m at home.
G.You helped a bird on your way
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。
A: Judy, you’re ten minutes late for the English class.
B: I’m sorry, Miss Li. 51
A: Well, where do you live
B: I live in New Street.
A: 52
B: I take a bus to school.
A: 53
B: Oh, usually it takes about thirty minutes. 54
A: I see. 55
B: OK, I will, Miss Li.
A.Do you usually take a bus to school
B.I’m doing homework now.
C.I live far from school.
D.How do you get to school
E.How long does it take
F.You should leave home a little earlier next time.
G.But it took fifteen more minutes this morning.
根据对话内容,从方框中选出适当的选项补全对话。
A: Hello, welcome to House of Noodles.
B: Hello, 56 I’m a little hungry.
A: OK, we have noodles, dumplings.
B: I’d like some noodles, please.
A: 57
B: A bowl of beef noodles with some tomatoes.
A: En... 58
B: I’d like a large bowl of noodles. By the way, do you have any drinks
A: 59
B: I want a small orange juice, please. Oh, how much are they
A: 60 And wait a moment, sir.
B: All right.
A.What kind of noodles would you like
B.We have orange juice, cola, green tea.
C.They’re 23 yuan in all.
D.I want to get something to eat.
E.What size would you like
根据下面的对话内容,从选项中选出最佳选项,使对话完整通顺。其中有一项为多余项。
A: Hello, Hainan Chicken Rice Restaurant. 61
B: I’d like to order a takeout (外卖), please.
A: Sure.
B: I’d like a sliced chicken rice, please.
A: OK. Would you like some soup 62
B: What kind of soup do you have
A: Tomato and egg soup, salty vegetable soup and tofu soup.
B: All right, then I would like a bowl of tomato and egg soup.
A: Well, a bowl of tomato and egg soup. Anything else
B: Er, a cup of cola, please. 63
A: One sliced chicken rice is 20 yuan and one cup of cola is 4 yuan. Is that all
B: Yes, that’s all.
A: 64
B: No.7 Ziyuan Road. And my phone number is 3130 7622. How soon can I get them
A: 65
B: That’s fine. Thank you.
A.The soup is free.
B.How much are they
C.What’s your phone number, please
D.In half an hour.
E.What can I do for you
F.What’s your address, please
根据下面的对话内容,从选项中选出最佳选项,使对话完整通顺,其中有一项为多余选项。
A: Hey, Bruce. I’m going home this weekend.
B: 66
A: Because I want to celebrate the Mid-Autumn Festival.
B: 67
A: It is an important time for my family.
B: 68
A: We’ll have dinner together, watch the moon and eat moon cakes.
B: Moon cakes Are they delicious
A: 69 Would you like to go with me We can celebrate the festival together.
B: 70 Thank you.
A: You’re welcome.
A.That’s great.
B.I have never tasted them.
C.What kind of festival is it
D.Why are you going home
E.Yes, they are very delicious.
F.What will you do on the festival
从下面的选项中选择适当的选项补全对话。(有两项是多余的)
A: I really can’t stand the food in the dining hall today.
B: 71 I think we should be allowed to choose our own food at school.
A: I support you. 72 They think healthy food is more important.
B: Yes, our teachers always think more to keep us healthy.
A: And I don’t like the school uniforms. They look ugly. 73
B: I agree. After all, we are old enough.
A: Our parents often say fast food is bad for our health. 74 Maybe fast food is better than no food.
B: I think you’re right. But any way we must eat quickly, or we’ll be late for class.
A: You’re right. Hurry up! It’s Mr. Gao’s class. 75
B: Yes. Let’s go right now.
A.But every day we are all in a hurry.
B.But our teachers will disagree.
C.Our teacher will agree.
D.He’ll be angry if we are late.
E.Me neither.
F.I think we should be allowed to choose our own clothes.
G.Me too.
根据对话内容,从下面选项中选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。
A: Wow, it tastes so nice. What is it
B: It’s zongzi, a traditional food for the Drago n Boat Festival.
A: 76
B: It’s made of sticky rice (糯米) and meat.
A: 77
B: No, I didn’t. My mum made it. And I plan to learn to make some from her tomorrow.
A: 78 Can I join you
B: 79 Welcome to my house. Let’s learn together.
A: Great. It’s very nice of you.
B: Let’s meet at the school gate at 9: 00 am. 80
A: See you later.
A.Of course.
B.See you then.
C.What is it made of
D.What color is it used for
E.Did you make it by yourself
F.I want to learn to make some, too.
阅读下面的对话,根据上下文,从方框内选择恰当的选项补全对话,使句意完整、符合逻辑。(其中有两项为多余选项)
A: Hi, Gina! 81
B: Yes, I did.
A: Do you still like playing soccer
B: Yes, I do. 82 How about you
A: 83
B: Why
A: 84
B: Do you want to be a basketball player when you grow up
A: No. I just play it for fun. 85
B: You’re right. Keeping the only hobby may be boring.
A.Because I think playing basketball is more interesting.
B.My hobbies are changing all the time.
C.But I don’t have so much time to spend on it.
D.Did you use to spend much time playing basketball
E.I used to like it, but I don’t now.
F.And I used to play computer games.
G.Did you use to play soccer
在下面对话的空白处填上适当的话语,使对话完整。话语可能是句子、短语或单词。
A: You seem busy these days.
B: Yeah. I’m preparing for the coming Art Festival.
A: 86
B: The day after tomorrow.
A: Oh. 87
B: I’ll act an English short play with my classmates. I like acting plays.
A: Sounds interesting. 88
B: Name It’s a secret. You’ll know soon.
A: 89
B: Because acting short plays can help improve my English.
A: 90 . I hope you’ll succeed.
B: Thank you.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A:I’m going to Canada to visit my friends on holiday. Have you ever been to Canada
B: 91 .
A:Great! Could you tell me something about Canada
B:Sure. 92
A:Almost everything! Er, what languages do they speak
B:Mostly English. And 20 percent of the people speak French.
A: 93
B:The food is not so delicious there. Western food is sometimes special to us. But you can go to Chinese restaurants.
A:I see. I can’t wait to go there!
B: 94
A:Maybe my brother will go there with me.
B: 95 .
根据对话内容,运用所给的句子选项补全对话,选项中有一项是多余的。
David: Hi, Sandy! How did your job interview go
Sandy: It was bad, David.
David: 96
Sandy: Well, my car ran out of gas (汽油) on the high way. So I was late for the interview.
David: Sorry to hear that. 97
Sandy: Hongqi EV What is it
David: It’s a new kind of electric car which is made in China.
Sandy: Is there anything special about it
David: Of course. 98
Sandy: But I think electric cars are too expensive.
David: True. But they are cheap to drive because they don’t use gas.
Sandy: 99
David: Yes. They are environmentally friendly cars. If more people had the electric car, it would change the world.
Sandy: You’re right. I heard China Changchun International Automobile Exhibition (汽博会) would be held next month. 100
David: Sounds great. Then we can know more about electric cars.
A.Why do you say so
B.When are you going there
C.How about going there with me
D.Does it mean less air pollution
E.Maybe Hongqi EV can avoid the trouble.
F.It can drive much faster than most electric cars.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.D 2.A 3.G 4.E 5.C
【导语】本文是一段对话,对话围绕邀请朋友参加端午节烧烤活动展开。
1.根据“Sure, I’d love to.”可知,此处发出了邀请,选项D“星期四你能来我家吗?”符合语境。故选D。
2.根据“Of course. How do you know zongzi ”可知,此处引出对粽子的讨论,选项A“我们可以吃粽子吗?”符合语境。故选A。
3.根据“How do you know zongzi ”以及“They were really delicious.”可知,B需要解释如何知道粽子,选项G“去年端午节我尝了一些。”符合语境。故选G。
4.根据“Lots of meat! We can have beef and chicken. We can have vegetables, too.”可知,此处是询问烧烤还能吃什么。选项E“在你的烧烤会上我们还能吃什么?”符合语境。故选E。
5.根据“OK!”可知,A需要建议带什么物品。选项C“来点饮料怎么样?”符合语境。故选C。
6.F 7.B 8.C 9.D 10.E
【导语】本文是一段课下对话,围绕寻找一个适合孩子和成年人周末游玩的地方展开。
6.根据“Somewhere that is good for both children and adults (成年人).”可知,A在询问一个适合孩子和成年人去的地方,选项F“周末有什么好玩的地方”符合语境。故选F。
7.根据“My aunt and her son are visiting my family next weekend. I want to show them around.”可知,A说明了原因,B应询问为什么这么问,选项B“你为什么这么问”符合语境。故选B。
8.根据“He is 10.”可知,A回答了年龄,B应询问年龄,选项C“她儿子多大了”符合语境。故选C。
9.根据“Yes, it is! It has very interesting exhibitions.”可知,B回答了肯定回答并表示它有有趣的展览,A应询问它是否有趣,选项D“那是一个有趣的博物馆吗”符合语境。故选D。
10.根据“Yes, it does! And you can also learn about other animals, plants, rocks and so on.”可知,B回答了肯定回答并表示还可以了解其他动物、植物、岩石等,A应询问是否有某种展览,选项E“它有恐龙展览吗”符合语境。故选E。
11.B 12.F 13.E 14.D 15.A
【导语】本文是A和B在讨论食物和用餐安排。
11.根据“I am making some beef noodles.”可知,A询问B正在做什么,B项“你在忙什么?”符合语境。故选B。
12.根据“I’m hungry, too. I only ate a little for lunch today.”及“No, thanks. I don’t like noodles.”可知,A说自己很饿,B作为回应主动邀请分享食物,F项“要不要一起吃面?”符合语境。故选F。
13.根据“Well, there is a piece of pizza on the table.”及“Thank you! Wow! The pizza smells so nice.”可知,B提到桌上有披萨,并主动提议给A吃,E项“如果不介意的话可以吃它。”符合语境。故选E。
14.根据“Where did you buy it, Daisy ”可知,A问披萨购买地点,B需直接回答,D项“在银河餐厅买的。”符合语境。故选D。
15.根据“Are you free then ”及“I can’t wait to buy some pizza there.”可知,B问“吃完后是否有空”,A需明确回答,A项“是的,我有空。”符合语境。故选A。
16.Could you please tell me where there is a good place to eat / Can you tell me if/whether there is a good place to eat 17.Are there any Italian restaurants around here / I wonder if there are any Italian restaurants around here 18.Which one is nearer 19.But how can I get there / Could you tell me how I can get there / Could you tell me how to get there / How can I get there 20.You are welcome. / No problem.
【导语】本文是一段对话,讲述了Paul问路并了解了在运城的两家意大利餐厅的地址和特点。
16.根据后文“There are many good restaurants here.”可知,A在问路时应是询问是否有餐馆。故填Could you please tell me where there is a good place to eat / Can you tell me if/whether there is a good place to eat
17.根据后文“Yes, there are two Italian restaurants.”可知,A在询问是否有意大利餐馆。故填Are there any Italian restaurants around here / I wonder if there are any Italian restaurants around here
18.根据后文“Green Land is a little nearer but it’s expensive.”可知,A在询问哪一家更近。故填Which one is nearer
19.根据后文“Go down the street and turn left at the third crossing.”可知,A在询问怎么去Sally’s。故填But how can I get there / Could you tell me how I can get there / Could you tell me how to get there / How can I get there
20.根据前文“Thanks very much.”可知,此处应回答“不客气”。故填You are welcome. / No problem.
21.C 22.G 23.B 24.D 25.A
【导语】本文是一段餐厅用餐对话,主要围绕点餐过程展开,包括点主菜、询问饮品、有无其他需求以及选择堂食或外带等内容。
21.根据“What’s the special for lunch today ”可知,回答特色菜是什么,选项C“今天的特色菜是北京烤鸭”符合语境,故选C。
22.根据“I will have a Chinese salad.”可知,询问还需要其他的吗,选项G“还有别的吗?”符合语境,故选G。
23.根据“Yes. I’d like to have a glass of orange juice.”可知,上述是一般疑问句,询问喝点什么,选项B“你想要喝点什么吗?”符合语境,故选B。
24.根据“Is this for here or to go ”可知,回答在这吃还是带走,,结合下文,是带走,选项D“带走,谢谢。”符合语境,故选D。
25.根据“You’re welcome.”可知,上文是感谢对方,选项A“谢谢你。”符合语境,故选A。
26.A 27.C 28.B 29.E 30.D
【导语】本文是一则关于手机丢失而展开的对话。
26.根据“You look upset.”和“I lost my phone.”可知,此处是问对方怎么了,选项A“你怎么了?”符合语境。故选A。
27.根据“I saw it this afternoon when I was taking a bus home.”可知,此处问对方什么时候看到它了的,选项C“你最后一次看到它是什么时候?”符合语境。故选C。
28.根据“I must have lost it on the bus.”和“Well, I paid for the bus ride through WeChat when I got on the bus, but when I got off and wanted to buy something to drink, I found the phone was missing.”可知,此处问对方为什么知道手机丢在了车上,选项B“你怎么知道的?”符合语境。故选B。
29.根据回答“In the back pocket of my jeans.”可知,此处问位置,选项E“你把手机放在哪里的?”符合语境。故选E。
30.根据“Why do you say that ”可知,此处回答原因,选项D“因为那里可以很清楚地被看到。”符合语境。故选D。
31.What kind of food do you have 32.Do you need any drink 33.Please give me (a glass of) orange juice 34.How much should I pay/ How much are they 35.Thanks/ Thank you...
【导语】本对话是关于发生在一家餐厅,A为服务员,B为顾客,讨论点餐和结账的内容。
31.根据“I’m a little hungry.”和下文“We have beef noodles, dumplings, rice and dishes.” 可推测此处B在询问餐厅提供的食物种类。故填What kind of food do you have
32.根据服务员接下来的推荐“Orange juice and green tea are both good”可知,此处A询问顾客是否需要饮料。故填Do you need any drink
33.根据B的回答“I like sweet drink”以及A推荐“A glass of orange juice then.”,可知此处B选择橙汁作为饮料。故填Please give me orange juice/Please give me a glass of orange juice.
34.根据顾客问价以及服务员接下来的回答“You should pay 20 yuan”可知,此处B在询问需要支付的金额。故填How much should I pay/ How much are they.
35.根据服务员最后的回应“Your noodles will be served in 10 minutes”可知,此处A在感谢顾客付款并提示稍等。故填Thanks/ Thank you...
36.Can I ask you some questions 37.Why were you late 38.What did you do after you got up 39.What did your teacher say 40.Yes, he is right
【导语】本文是围绕A询问B曾经上学迟到一事而展开对话的。
36.根据“Of course.”及接下来的问题可知,空处会询问是否可以问问题。故填Can I ask you some questions。
37.根据“I stayed up watching the football match the night before, so I overslept the next morning.”可知,介绍了迟到的原因,故空处会询问你为何迟到。故填Why were you late。
38.根据“so I overslept the next morning.”及“I rushed to the bus stop without breakfast. But by the time I got there, the bus had already left.”可知,描述了起床之后的动作,故空处会询问你起床后做了什么。故填What did you do after you got up。
39.根据“He said I shouldn’t stay up so late at night.”可知,描述了老师所说的话,故空处会询问老师说了什么。故填What did your teacher say。
40.根据“He said I shouldn’t stay up so late at night.”以及“Thanks for your answering.”可知,空处应表达认可老师的说法。故填Yes, he is right。
41.B 42.D 43.C 44.E 45.A
【导语】本文是两人谈论Sam的朋友John生病住院的一则对话。
41.根据“My best friend John is ill in hospital.”可知,听到别人生病应该表示难过,选项B“听到这个消息我很难过。”符合语境。故选B。
42.根据“But he looks very healthy, I think.”及“He’s too fat because he eats too much meat.”可知,此处应表达不同意上文的观点,选项D“我不这样认为。”符合语境。故选D。
43.根据“He’s too fat because he eats too much meat.”及“You’re right.”可推断,A是对“他太胖吃太多肉做出了评价”,且B同意A的观点,选项C“这对他的健康不好。”符合语境。故选C。
44.根据“His doctor told him to take more exercise and eat less meat, but he didn’t listen to him.”及“Yes. Now he thinks his doctor is right and he begins to do what he told him.”可知,此处提到他以前不听医生的话,现在认为医生是正确的,选项E“我肯定他一定很后悔。”符合语境。故选E。
45.根据“Now he thinks his doctor is right and he begins to do what he told him.”及“Me. too.”可知,现在他已经开始按照医生的话做了,A应表达希望他可以很快恢复,B表示同意,选项A“我希望他很快就会好起来。”符合语境。故选A。
46.B 47.F 48.C 49.E 50.A
【导语】本文是一段电话对话,Mary询问Jim下午没来艺术俱乐部的原因。
46.根据“Mary speaking.”可知,此处是推断询问对方是谁,选项B“你是哪位?”符合语境。 故选B。
47.根据“Are you at home now ”可知,空处需要回答是否在家,选项F“是的,我在家。”符合语境。故选F。
48.根据“Why didn’t you take part in the art club activity this afternoon ”和“A dog ”可知,空处需要回答原因,选项C“因为一只狗。”符合语境。故选C。
49.根据“A dog ”和“Yes.”的对话可知,空处是一般疑问句,询问与狗相关的内容,选项E“你帮助狗了吗?”符合语境。 故选E。
50.根据“What did you do in the club ”可知,空处询问活动内容,选项A“我们学了剪纸。”符合语境。故选A。
51.C 52.D 53.E 54.G 55.F
【导语】本文主要为朱迪因为迟到被老师询问原因。
51.根据“Well, where do you live ”可知,空处应与自己住的地方相关。C项“我住得离学校很远。”符合语境,故选C。
52.根据“I take a bus to school”可知,空处询问交通方式。D项“你怎么去学校?”符合语境,故选D。
53.根据“Oh, usually it takes about thirty minutes”可知,空处询问花费的时间。E项“需要多长时间?”符合语境,故选E。
54.根据“Oh, usually it takes about thirty minutes”和上文“you’re ten minutes late for the English class”可知,空处应是介绍今天花的时间要多。G项“但今天早上又花了十五分钟。”符合语境,故选G。
55.根据“OK, I will, Miss Li.”可知,空处应是Miss Li给出的建议。F项“下次你应该早点离开家。”符合语境,故选F。
56.D 57.A 58.E 59.B 60.C
【导语】本文主要介绍了B去点餐的经历。
56.根据“I’m a little hungry.”可知此处表示自己想要一些吃的,选项D“我想吃点东西”符合语境。故选D。
57.根据“A bowl of beef noodles with some tomatoes.”可知此处询问对方想要什么种类的面条,选项A“你想要什么面条”符合语境。故选A。
58.根据“I’d like a large bowl of noodles”可知此处询问想要多大碗的面条,选项E“你想要多大的”符合语境。故选E。
59.根据“By the way, do you have any drinks ”以及“I want a small orange juice, please”可知此处表示有饮料,选项B“我们有橙汁、可乐、绿茶”符合语境。故选B。
60.根据“how much are they”可知此处回答价格,选项C“总共23元”符合语境。故选C。
61.E 62.A 63.B 64.F 65.D
【导语】本文是发生在A,B之间的对话。这段对话主要围绕A和B两人关于外卖点餐进行的谈话。
61.根据下文“I’d like to order a takeout, please.(我想点一份外卖。)”,结合选项,可推断此处是饭店员工询问顾客是否需要帮助,选项E“我能为你做些什么?”符合情景,故选E。
62.根据前一句 “Would you like some soup (你想要一些汤吗?)”结合选项,可知服务员在询问顾客是否需要汤,选项A“汤是免费的。”符合情景,故选A。
63.根据下文“One sliced chicken rice is 20 yuan and one cup of cola is 4 yuan. (一份鸡肉饭20元,一杯可乐4元。)”,结合选项,可知服务员在告诉顾客所点东西的价格,选项B“它们多少钱?”符合情景,故选B。
64.根据下文“No.7 Ziyuan Road.(第七梓园路。)”,结合选项,可知顾客在告诉服务员地址,选项F“请问你的地址在哪里?”符合情景,故选F。
65.根据上一句“How soon can I get them (我多久能拿到外卖呢?)”,结合选项,可知顾客是问服务员多久可以拿到餐,选项D“半小时以后。”符合情景,故选D。
66.D 67.C 68.F 69.E 70.A
【导语】本文中两人主要谈论了中秋节的活动。
66.根据“Because I want to celebrate the Mid-Autumn Festival.”可知询问原因,用why提问,D项“你为什么要回家?”符合语境。故选D。
67.根据“It is an important time for my family.”可知想要了解中秋节,C项“这是一个什么样的节日?”符合语境。故选C。
68.根据“We’ll have dinner together, watch the moon and eat moon cakes.”可知问在中秋节会做什么,F项“你在节日里要做什么?”符合语境。故选F。
69.根据“Moon cakes Are they delicious ”可知要回答月饼好不好吃,E项“是的,它们很好吃。”符合语境。故选E。
70.根据“Would you like to go with me We can celebrate the festival together.”及“Thank you.”可知对方要求自己一起过节,表达兴奋之情,“那太好了”,A项“那太好了。”符合语境。故选A。
71.E 72.B 73.F 74.A 75.D
【导语】本文是一段关于两位学生对学校生活不满的对话。
71.根据“I think we should be allowed to choose our own food at school.”可推断,B应该也认为食堂的饭不好吃,选项E“我也是”符合语境。故选E。
72.根据“Yes, our teachers always think more to keep us healthy.”可推断,老师应该是不同意学生自己选食物的,选项B“但我们的老师会不同意”符合语境。故选B。
73.根据“And I don’t like the school uniforms. They look ugly.”可推断,A应该会倾向于自己选择穿什么衣服,选项F“我认为应该允许我们自己选择衣服”符合语境。故选F。
74.根据“Maybe fast food is better than no food.”可推断,应该是说明吃快餐的原因,选项A“但我们每天都很匆忙”符合语境。故选A。
75.根据“Hurry up! It’s Mr. Gao’s class.”可推断,他们应该是不能迟到,选项D“如果我们迟到,他会生气的”符合语境。故选D。
76.C 77.E 78.F 79.A 80.B
【导语】本文是篇关于粽子的话题展开的对话。
76.根据“It’s made of sticky rice (糯米) and meat.”可知,应是询问用什么制成的,选项C“它是由什么制成的”符合语境。故选C。
77.根据“No, I didn’t. My mum made it.”可知,横线上是一般疑问句,关于是谁包的,选项E“你自己包的吗”符合语境。故选E。
78.根据“And I plan to learn to make some from her tomorrow.”和“Can I join you ”可知,他也想包粽子,选项F“我也想学包些粽子”符合语境。故选F。
79.根据“Welcome to my house. Let’s learn together.”可知,对对方的请求表示同意,选项A“当然”符合语境。故选A。
80.根据“See you later.”可知,结束谈话,选项B“回头见”符合语境。故选B。
81.G 82.C 83.E 84.A 85.B
【导语】本文是一篇对话。两个人讨论了现在的爱好。
81.根据“Yes, I did.”可知,本句是一般疑问句,D选项“你过去花很多时间打篮球吗”和下面的“Do you still like playing soccer ”矛盾。G选项“你过去踢足球吗”,符合语境。故选G。
82.根据“Yes, I do.”可知,可以进一步对情况进行说明。C选项“但是我不需要花很多时间在足球上”。符合语境。故选C。
83.根据“Why ”可知,对方说了一个令人不解的情况。E选项“我过去喜欢足球,但现在不喜欢了”。符合语境。故选E。
84.上文提出了问题“Why ”可知,此处要用because引导的句子来回答。A选项“因为我认为打篮球更有趣”。符合语境。故选A。
85.根据“Keeping the only hobby may be boring.”可知,只坚持一个爱好是无聊的。B选项“我的爱好一直在变化”。符合语境。故选B。
86.When will it begin/start/be 87.What will you do/What is your plan 88.What’s the name of the play 89.Why do you like acting plays 90.You’re right
【导语】本文是一段对话,内容主要是关于即将到来的艺术节和表演英语短剧的准备。
86.根据上文“I’m preparing for the coming Art Festival.”和答句“The day after tomorrow.”可知,此处询问艺术节的时间,应用一般将来时。故填When will it begin/start/be。
87.根据答句“I’ll act an English short play with my classmates.”可知,此处介绍自己会在艺术节做什么,因此此句应该是在询问对方有什么计划。故填What will you do/What is your plan。
88.根据下文“Name It’s a secret.”可知,此处询问所演戏剧的名称。故填What’s the name of the play。
89.根据上文“I like acting plays.”和答句“Because acting short plays can help improve my English.”可知,此处回答了喜欢戏剧表演的理由,所以应询问为什么喜欢表演戏剧。故填Why do you like acting plays。
90.根据上文“Because acting short plays can help improve my English.”和下文“I hope you’ll succeed.”可知,下文并无表示异议,由此可知应是同意对方关于提高英语的观点。故填You’re right。
91.Yes, I have 92.What do you want to know 93.How about the food/What about the food 94.Who will you go with 95.Have a good time/Have fun/Enjoy yourself
【导语】本文主要谈论了去加拿大旅游的相关事宜。
91.根据上文“Have you ever been to Canada ”可知,此处对是否去过加拿大作出回答;又根据下文“Great! Could you tell me something about Canada ”可知,是肯定回答。故填Yes, I have。
92.根据上文“Could you tell me something about Canada ”和下文“Almost everything!”可知,此处是询问对方想知道什么。故填What do you want to know。
93.根据下文“The food is not so delicious there.”可知,此处是询问食物怎么样。故填How about the food/What about the food。
94.根据下文“Maybe my brother will go there with me.”可知,此处是询问谁和你一起去。故填Who will you go with。
95.此处为结束语,本文谈论的是旅游,应祝对方玩的愉快。故填Have a good time/Have fun/Enjoy yourself。
96.A 97.E 98.F 99.D 100.C
【导语】本文是David和Sandy的一则对话,讨论红旗EV这种类型车的优势。
96.根据“It was bad, David”及“Well, my car ran out of gas (汽油) on the high way. So I was late for the interview.”可知,询问为什么说面试很糟糕,A选项“你为什么这么说”符合,故选A。
97.根据“Hongqi EV”可知,此处提到了“红旗EV”,E选项“也许红旗EV可以避免麻烦”符合,故选E。
98.根据“Is there anything special about it”可知,介绍它的特别之处,F选项“它可以比大多数电动汽车开得快得多”符合,故选F。
99.根据“Yes. They are environmentally friendly cars”可知,此处提到了环保,D选项“这是否意味着空气污染更少”符合,故选D。
100.根据“Sounds great”可知,这是邀请对方的一句话,C选项“和我一起去怎么样”符合,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览