【单元考点培优】Unit 6 My e-friend 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 My e-friend 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点精练
Unit 6 My e-friend
考点17:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断下列句子正误,正确写“T”,不正确写“F”。
Ann is an English lady. She lives in Guangzhou now. She has a new job in Zhujiang New Town. She works in a tall building. From her office, she can see many beautiful places. At the weekend, she likes to have some fun. She wakes up early and goes running in Zhujiang Park. Then she enjoys morning tea with her friends. Dim sum is her favourite food. In the afternoon, Ann often does some reading in Guangzhou Library. Sometimes she goes to the cinema. In the evening, she always talks about her day with her parents in England on the Internet. She feels very happy to live in Guangzhou.
1.Ann lives in England now. ( )
2.Ann is studying at a school. ( )
3.At weekends, Ann goes running early in the morning. ( )
4.Ann chats with her parents on the Internet. ( )
5.Ann doesn’t like living in Guangzhou. ( )
阅读短文,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Lisa is my e-friend. She is a 13-year-old girl from the UK. But now she lives in China. She likes going to school, but she doesn’t like PE. She likes playing the piano. She thinks sports are interesting, but she doesn’t like doing exercise (锻炼) in PE lessons. She loves sitting by the playground and talking with friends there. She gets better at understanding boys, but she hates (讨厌) talking about football.
6.Lisa lives in China now. ( )
7.Lisa is fifteen years old. ( )
8.Lisa likes playing the piano. ( )
9.Many boys and Lisa like talking about football. ( )
10.Lisa is really good at sports. ( )
Some boys like wearing like girls, and some of them have long hair. So sometimes it’s difficult to tell whether(是否)they are boys or girls.
Today is Sunday. I have a walk with my grandmother in the park. My grandmother is 80 years old and she can’t see well. After some time, my grandmother is tired(疲倦的), so she sits down on a chair. There is another person sitting on the chair, too. “Hello,” my grandmother says to the person(人) with long hair next to her. “Can you see the person with long hair under the big tree Is it a boy or a girl ”
“Which one ” asks the person.
“The one eating under the big tree,” says my grandmother.
“The boy ” says the person. “He’s my brother Mark.”
“Oh,” says my grandmother, “I don’t know you are his sister.”
“No, I’m not his sister. I’m his brother.”
11.On Sunday, the writer(作者) goes shopping. ( )
12.From the passage, we can learn the writer’s grandmother can’t see well. ( )
13.There are two people sitting on the chair. ( )
14.The person with long hair is reading under the big tree. ( )
15.The writer’s grandmother thinks the person next to her is a girl. ( )
Hi, I’m Alice. Today my mother and I went running. My dad looked sad. I asked him, “Does your chest hurt ” “Yes, a little,” Dad answered. “Do your legs hurt ” “No, they’re OK.” “Do you feel well ” “No.” Dad isn’t very fit!
We are all fit except Dad! I go running every day. Mum sometimes does exercise. She likes swimming. Does Dad do any exercise Almost never! Does he eat good food No! He loves fast food.
16.Alice’s dad looked happy. ( )
17.Alice’s dad hurt his legs. ( )
18.Alice goes running every day. ( )
19.Alice’s mum goes swimming every day. ( )
20.Alice’s dad is not healthy because of his bad habits. ( )
It's Helen' s birthday today. All her friends are at her home. They brought (带来) a lot of things for their party. They are showing their things to each other
Nancy: What's in your hand, Yang Ling
Yang Ling: It's a tin of chicken. What do you have
Nancy: I have a box of chocolates.
Yang Ling: Great! Where is Liu Tao
Nancy: He is sitting on the sofa. He has a Walkman. He is listening to music there now.
Yang Ling: Oh! Wang Bing is coming. He has some fruit in his hand.
Nancy: I see. Miss Li is coming, too. What does she have
Yang Ling: Let's go and have a look. Wow! A nice birthday cake and a birthday card! Can we have a look
Miss Li: Sure. It's a nice cake and there are some sweets on it. Boys and girls. It's time for the cake. Let's sing the song Happy Birthday together now.
All: OK.
21.Today is not Helen's birthday. ( )
22.Nancy has a tin of chicken. ( )
23.Liu Tao is sitting on the chair. ( )
24.Miss Li buys a nice birthday cake. ( )
25.Wang Bing has some fruit in his bag. ( )
Amy is an English teacher. She is now in Beijing with her family. Amy studies Chinese at school. She often speaks Chinese to her friends, but she can't speak well. Sometimes they can't understand (明白) her.
It's Saturday morning. Amy wants to go to the zoo, but she doesn't know how to get there. She asks a Chinese boy. The boy can't understand. Then she draws a monkey and a panda on the paper. She shows her picture to the boy. The boy understands her and shows her the way (路) to the zoo.
26.Amy is from the US. ( )
27.Amy's Chinese friends understand her well. ( )
28.Amy can't speak Chinese, because she doesn't study Chinese at school. ( )
29.Amy asks the way by drawing pictures. ( )
30.The boy knows the way to the zoo. ( )
It is three o'clock in the afternoon now. Classes are over. Some students are drawing pictures and some students are reading magazines. Some students are flying model planes in the playground. Mike and Yang Ling are playing chess. They can play it very well. Ben is writing a letter(信)to Peter in the classroom. Nancy is playing cards with Gao Shan and Liu Tao. They are very happy. Su Yang and Helen are not in the classroom. They are doing some cleaning in the library. Ben will go and join (参与) them.
31.Some students are flying kites in the playground. ( )
32.Mike is playing chess with Yang Ling. ( )
33.Su Yang and Nancy are cleaning the library. ( )
34.Peter is writing to Ben. ( )
35.Ben will clean the library. ( )
I have a good friend. Her name is Cindy. She is a girl. She is tall. She is not fat. She has long hair and big eyes. She is nice. She likes playing basketball. She likes swimming too. She is good at it. She doesn’t like playing the piano. Her home is beside my house. We go to school together(一起) every day.
36.Cindy is tall and fat. ( )
37.Cindy has big eyes and long hair. ( )
38.Cindy’s house is behind my house. ( )
39.Cindy can swim well. ( )
40.Cindy likes playing the piano. ( )
Mr White is a doctor and Mrs White is a nurse. They work in the same hospital. They are all busy (忙碌).They have a white car. So they go to work by car. One day Mr and Mrs White go shopping by car. They stop their car near a store (商店). They buy a lot of things and they want to put the things in the car. But Mr White can't open the door of the car, so they ask a policeman to help them. The policeman is very friendly to help them. Just then a man comes up and shouts, “What are you doing with my car ” Mr and Mrs White take a look at the car's number and they are frozen (惊呆了) there. It isn't their car.
41.Mr and Mrs White are doctors. ( )
42.Mr and Mrs White go shopping by bus. ( )
43.Mr and Mrs White has a red car. ( )
44.Mr and Mrs White can't open the door of the car. ( )
45.The car isn't Mr and Mrs White's. It's the man's. ( )
Yang ling lives in Nanjing. She has a good e-friend. Her name is Lily. She lives in a small town near New York now. Lily sends an email to Yang Ling every Sunday. She tells Yang ling that her father is an American, but her mother is from Australia. They speak English. Lily’s father is a maths teacher. He likes teaching. Lily’s mother is a housewife. She does the cooking and cleaning at home. She likes drinking tea with her friends in the afternoon. Lily likes Chinese very much. She doesn’t have lessons at school. She studies Chinese after school. She likes travelling. She is going to travel around China next summer holiday.
46.Yang Ling’s e-friend lives in the UK. ( )
47.Yang Ling and Lily write stories to each other. ( )
48.Lily’s mother is an American. ( )
49.Lily’s mother likes drinking tea in the afternoon. ( )
50.Lily has Chinese lessons at school. ( )
Amy is an English. She is now in Beijing with her family. Amy studies Chinese at school. She often speaks Chinese to her friends, but she can't speak well. Sometimes they can’t understand (明白) her.
It's Saturday morning. Any wants to go to the zoo, but she doesn't know how to get there .
She asks a Chinese boy. The boy can't understand. Then she draws a monkey and a panda on the paper. She shows her picture to the boy. The boy understands her and shows her the way (路) to the zoo.
51.Amy is from the UK. ( )
52.Amy's Chinese friends understand her well. ( )
53.Amy can't speak Chinese, because she doesn't study Chinese at school. ( )
54.Amy asks the way by drawing pictures. ( )
55.The boy doesn't know the way either. ( )
Name: Jamie Nationality (国籍): Canada Job: pupil (小学生) Hobbies: Doing sports Playing computer games Favourite food: Jiaozi Hamburger Favourite subjects: Maths Geography (地理) Art Name: Melanie Nationality (国籍): American Job: pupil (小学生) Hobbies: Playing the piano Reading books Feeding pets (喂养动物) Favourite food: Beef (牛肉) Rice Chocolate (巧克力) Favourite subjects: Science Art
56.Jamie is from Canada. Melanie is from American. ( )
57.Jamie and Melanie are pupils at school. ( )
58.Melanie likes Jiaozi. ( )
59.Jamie likes hamburgers. ( )
60.Both Jamie and Melanie like science. ( )
Mary is my e-friend. She’s twelve years old. She lives in Canada now. She can’t speak Chinese. She studies PE, Maths, Art, English, Science and Music at school. She isn’t good at dancing, so she has dancing lessons after school. She likes watching TV. She doesn’t like reading storybooks (故事书).
61.Mary lives in the UK now. ( )
62.Mary can’t speak Chinese. ( )
63.Mary doesn’t study Science at school. ( )
64.Mary is good at dancing. ( )
65.Mary doesn’t like reading storybooks. ( )
阅读短文并判断正误,正确的写 T,错误的写 F。
I have a good friend. She is Mary. She is a pretty girl. She lives in China. She is a student. She has big eyes, a small mouth, a small nose and a round face. She is tall and thin. She likes watching TV and playing basketball. At weekends, she always plays basketball with her friends in the afternoon and watches TV in the evening. She is a good student. She is good at English. She likes speaking English. We sometimes send emails to each other. I like her very much.
66.Mary lives in China. ( )
67.Mary likes watching films. ( )
68.Mary plays basketball at weekends. ( )
69.Mary is good at Maths. ( )
70.We always send emails to each other. ( )
阅读理解,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”.
Dear Grandma, Thank you for the new shorts. They are cool! It’s hot here. It’s sunny too. I can wear (穿) my shorts and T-shirt. I have a new jacket . My old jacket is too small. I want to buy a hat. It is fifty yuan. It’s too expensive.(贵的) Is it warm on the farm How many new ducks are there Love, Mik
71.It is hot and sunny. ( )
72.Mike can wear his shorts and T-shirt. ( )
73.Mike has some new jackets. ( )
74.The jacket is fifty yuan. ( )
75.Grandma is on the farm. ( )
My name is Peter. I'm an American student. I'm twelve. I have a brother. He's Steven. We are in the same grade, but in different classes. We go to school five days a week. On Saturdays we watch TV at home. On Sundays we go to the park, and there we catch insects.
My parents are teachers. They teach English. I can speak Chinese, but Steven can speak only a little.
I like reading books. Now I am reading a book about China. I like China very much. I hope to visit China.
76.Steven comes from America. ( )
77.Steven and Peter are in the same class. ( )
78.They go to school from Monday to Friday. ( )
79.They watch TV on Saturdays. ( )
80.Steven can speak Chinese well. ( )
根据短文内容,根据短文内容判断下列句子的正误。
It is a rainy (下雨) day. A pretty woman with a dog gets on a bus. It is a big dog. Its feet (脚) are not clean. The conductor (售票员) doesn’t want the dog to sit on the chair. But the woman says to the conductor, “I will pay (付钱) for my dog. Can he sit here like the other people ” The conductor looks at the dog and says, “Yes, madam, but like (像) other people, he must put hid feet on the chair.”
81.The woman with a small dog gets on the bus. ( )
82.It’s a rainy day. ( )
83.The conductor doesn’t want the dog to sit on the floor. ( )
84.The woman pays for her dog on the bus. ( )
85.The dog’s feet are not clean. ( )
阅读短文并判断正误,正确的写 T,错误的写 F。
I have an e-friend. His name is Alex. He is twelve years old. He studies at Yu Cai Primary School. He goes to school by bus. He doesn’t have lessons on Saturdays and Sundays. On Saturdays, he often goes to the library. He likes reading picture books very much. On Sundays, he usually goes to the park. Sometimes he goes swimming. He swims well. And he plays basketball well too. He’s good at sports.
86.Alex is twenty years old.( )
87.Alex doesn’t go to school on Saturdays and Sundays( )
88.Alex usually goes to the park on Saturdays.( )
89.Alex likes reading picture books very much.( )
90.Alex can play basketball well.( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案与试题解析
1.F 2.F 3.T 4.T 5.F
【导语】本文主要讲述了英国女士安在广州生活的故事。
1.句意为:安现在住在英格兰。根据文中内容“She lives in Guangzhou now.”可知,安现在住在广州。题意与文意不相符,故答案为F。
2.句意为:安在一所学校学习。根据文中内容“She works in a tall building.”可知,安在一所大楼里工作,不是学习。题意与文意不相符,故答案为F。
3.句意为:周末,安一大早就去跑步。根据文中内容“At the weekend, she likes to have some fun. She wakes up early and goes running in Zhujiang Park.”可知,周末,安一大早就去跑步。题意与文意相符,故答案为T。
4.句意为:安在网上和她的父母聊天。根据文中内容“In the evening, she always talks about her day with her parents in England on the Internet.”可知,题意与文意相符,故答案为T。
5.句意为:安不喜欢住在广州。根据文中内容“She feels very happy to live in Guangzhou.”可知,她觉得住在广州很开心。题意与文意不相符,故答案为F。
6.T 7.F 8.T 9.F 10.F
【导语】本文介绍了网友丽莎。
6.句意:丽莎现在住在中国。根据“Lisa is my e-friend. She is a 13-year-old girl from the UK. But now she lives in China.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
7.句意:丽莎十五岁了。根据“Lisa is my e-friend. She is a 13-year-old girl from the UK.”,可知丽莎13岁,故答案为F。
8.句意:丽莎喜欢弹钢琴。根据“She likes playing the piano.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:许多男孩和丽莎喜欢谈论足球。根据“She gets better at understanding boys, but she hates (讨厌) talking about football.”,可知丽莎讨厌谈论足球,故答案为F。
10.句意:丽莎真的很擅长运动。根据“She thinks sports are interesting, but she doesn’t like doing exercise (锻炼) in PE lessons.”,可知丽莎不擅长运动,故答案为F。
11.F 12.T 13.T 14.F 15.T
【导语】本文讲述了由于两个男孩子是长头发而被作者视力不好的祖母当做女孩子的故事。
11.句意:周日,作者去购物。根据“Today is Sunday. I have a walk with my grandmother in the park.”,可知周日,作者和祖母去公园散步,故答案为F。
12.句意:从文章中,我们可以了解到作者的祖母视力不好。根据“My grandmother is 80 years old and she can’t see well.”,可知题干描述正确,故答案为T。
13.句意:有两个人坐在椅子上。根据“After some time, my grandmother is tired(疲倦的), so she sits down on a chair. There is another person sitting on the chair, too.”,可知题干描述正确,故答案为T。
14.句意:长头发的人正在大树下看书。根据““The one eating under the big tree,” says my grandmother.”,可知长头发的人正在大树下吃,故答案为F。
15.句意:作者的祖母认为她旁边的人是个女孩。根据““Oh,” says my grandmother, “I don’t know you are his sister.””,可知题干描述正确,故答案为T。
16.F 17.F 18.T 19.F 20.T
【导语】本文讲述了爱丽丝的爸爸吃快餐,不爱运动导致身体不健康。
16.句意:爱丽丝的爸爸看起来很高兴。根据原文“My dad looked sad.”可知爱丽丝的爸爸看起来不高兴,故答案为F。
17.句意:爱丽丝的爸爸伤了腿。根据原文“‘Do your legs hurt ’ ‘No, they’re OK.’”可知爱丽丝爸爸的腿没有受伤,故答案为F。
18.句意:爱丽丝每天都去跑步。根据原文“I go running every day. ”可知爱丽丝每天都去跑步,故答案为T。
19.句意:爱丽丝的妈妈每天都去游泳。根据原文“Mum sometimes does exercise.”可知爱丽丝的妈妈有时运动,故答案为F。
20.句意:爱丽丝的爸爸因为他的坏习惯而不健康。根据原文“Does Dad do any exercise Almost never! Does he eat good food No! He loves fast food.”可知爱丽丝的爸爸因为他的坏习惯而不健康,故答案为T。
21.F 22.F 23.F 24.T 25.F
【分析】该篇主要讲述海伦的朋友带着礼物来为海伦庆祝生日。
21.句意:今天不是海伦的生日。根据It's Helen' s birthday today.可知今天是海伦的生日,题干与原文不符合,故答案为F。
22.句意:南希有一罐鸡肉。根据I have a box of chocolates.可知南希有一盒巧克力,题干与原文不符合,故答案为F。
23.句意:刘涛坐在椅子上。根据He is sitting on the sofa.可知刘涛坐在沙发上,题干与原文不符合,故答案为F。
24.句意:李女士买了一个漂亮的生日蛋糕。根据It's a nice cake and there are some sweets on it.可知该句是正确的,题干与原文符合,故答案为T。
25.句意:王兵包里有些水果。根据He has some fruit in his hand.可知王兵手里有些水果,题干与原文不符合,故答案为F。
26.F 27.F 28.F 29.T 30.T
【解析】26.题干句意:艾米来自美国。原文中没有提到。与题干不相符。故答案为F。
27.题干句意:艾米的中国朋友很明白她。原文中Sometimes they can't understand her.有时他们不明白她。与题干不相符。故答案为F。
28.题干句意:艾米不会说中文,因为她在学校不学习中文。原文中Amy studies Chinese at school.艾米在学校学习中文。与题干不相符。故答案为F。
29.题干句意:艾米用画画的方式问路。原文中She shows her picture to the boy.她展示给男孩她画的图片。与题干相符。故答案为T。
30.题干句意:男孩知道去动物园的路。原文中The boy understands her and shows her the way to the zoo.男孩明白她,并且指给她去动物园的路。与题干相符。故答案为T。
31.F 32.T 33.F 34.F 35.T
【分析】短文大意:现在是下午三点中,放学了,介绍孩子们正在做的事情。
31.题干句意:一些学生正在操场上放风筝。根据Some students are flying model planes in the playground.可知一些学生正在操场上放模型飞机。故题干错误,故答案为F。
32.题干句意:迈克正在和杨玲下象棋。根据Mike and Yang Ling arc playing chess. 可知题干正确,故答案为T。
33.题干句意:苏阳和南希正在打扫图书馆。根据Nancy is playing cards with Gao Shan and Liu Tao.可知南希正在和高山和刘涛玩牌。另外依据Su Yang and Helen are not in the classroom. They are doing some cleaning in the library. 可知是苏阳和海伦在打扫。故题干错误,故答案为F。
34.题干句意:彼得正在给本写信。根据Ben is writing a letter(信)to Peter in the classroom. 可知是本正在教室里给彼得写信。故题干错误,故答案为F。
35.题干句意:本将会打扫图书馆。根据 Su Yang and Helen are not in the classroom. They are doing some cleaning in the library. Ben will go and join (参与) them.可知题干正确,故答案为T。
36.F 37.T 38.F 39.T 40.F
【导语】本文介绍的是有关辛迪的一些情况。
36.句意:辛迪又高又胖。根据文章“She is tall. She is not fat. ”得知辛迪很高。她不胖。句意与原文意思不符,故答案为F。
37.句意:辛迪有大眼睛和长头发。根据文章“She has long hair and big eyes. ”得知辛迪有长头发和大眼睛。句意与原文意思相符,故答案为T。
38.句意:辛迪的房子在我们的房子后面。根据文章“Her home is beside my house.”得知她的家在我的房子旁边。句意与原文意思不符,故答案为F。
39.句意:辛迪游泳游得很好。根据文章“ She likes swimming too. She is good at it. ”得知她喜欢游泳。她很擅长游泳。句意与原文意思相符,故答案为T。
40.句意:辛迪喜欢弹钢琴。根据文章“She doesn’t like playing the piano.”得知她不喜欢弹钢琴。句意 与原文意思不符,故答案为F。
41.F 42.F 43.F 44.T 45.T
【分析】短文大意:怀特夫妇开车去购物,购完物想开车回家却打不开车门的故事。
41.题干句意:怀特夫妇是医生。根据Mr White is a doctor and Mrs White is a nurse. 可知怀特先生是医生,怀特夫人是护士。故题干错误,故答案为F。
42.题干句意:怀特夫妇乘公共汽车去购物。根据One day Mr and Mrs White go shopping by car. 可知是乘小汽车去购物。故题干错误,故答案为F。
43.题干句意:怀特夫妇有一辆红色的小汽车。根据They have a white car.可知他们有一辆白色的小汽车。故题干错误,故答案为F。
44.题干句意:怀特夫妇打不开小汽车的门。根据But Mr White can't open the door of the car, so they ask a policeman to help them.可知题干正确,故答案为T。
45.题干句意:那辆小汽车不是怀特夫妇的。它是那个男人的。根据Just then a man comes up and shouts, “What are you doing with my car ” 可知题干正确,故答案为T。
46.F 47.F 48.F 49.T 50.F
【分析】短文大意:莉莉给她的网友发电子邮件介绍她和她的家人。
46.题干句意:杨玲的网友住在英国。根据She lives in a small town near New York now.可知她住在纽约附近,是美国。故题干错误,故答案为F。
47.题干句意:杨玲和莉莉互相给对方写故事。根据 Lily sends an email to Yang Ling every Sunday.可知每个星期日莉莉给杨玲发电子邮件。故题干错误,故答案为F。
48.题干句意:莉莉的妈妈是一位美国人。根据 She tells Yang ling that her father is an American, but her mother is from Australia. 可知莉莉的妈妈来自澳大利亚。故题干错误,故答案为F。
49.题干句意:莉莉的妈妈喜欢在下午喝茶。根据She likes drinking tea with her friends in the afternoon.可知题干正确,故答案为T。
50.题干句意:莉莉在学校上语文课。根据She studies Chinese after school. 可知她放学后学中文。故题干错误,故答案为F。
51.T 52.F 53.F 54.T 55.F
【分析】短文大意:短文介绍了艾米的汉语说不好,她不知道去动物园的路,通过画画问路的事。
51.句意:艾米来自英国。根据短文中的Amy is an English.可知艾米来自英国,该句与短文相符,故答案为T。
52.句意:艾米的中国朋友很明白她。根据短文中的She often speaks Chinese to her friends, but she can't speak well. Sometimes they can’t understand (明白) her.可知有时他们不明白她,该句与短文不相符,故答案为F。
53.句意:艾米不会说汉语,因为她在学校不学习汉语。根据短文中的Amy studies Chinese at school. She often speaks Chinese to her friends, but she can't speak well. 可知艾米在学校学习汉语,她经常对她的朋友说中文,该句与短文不相符,故答案为F。
54.句意:艾米通过画画问路。根据短文中的She asks a Chinese boy. The boy can't understand. Then she draws a monkey and a panda on the paper.可知艾米通过画画问路,该句与短文相符,故答案为T。
55.句意:这个男孩也不认识路。根据短文中的The boy understands her and shows her the way (路) to the zoo.可知这个男孩认识路,该句与短文不相符,故答案为F。
56.T 57.T 58.F 59.T 60.F
【分析】短文大意:对杰米和梅拉尼的介绍。
56.题干句意:杰米来自加拿大。梅拉尼来自美国。根据Name: JamieNationality (国籍): Canada和Name: MelanieNationality (国籍): American可知题干正确,故答案为T。
57.题干句意:杰米和梅拉尼是学校的学生。根据Job: pupil (小学生)和Job: pupil (小学生)可知题干正确,故答案为T。
58.题干句意:梅拉尼喜欢饺子。根据Favourite food:Beef (牛肉) Rice Chocolate (巧克力)可知她最喜欢牛肉,米饭,巧克力。故题干错误,故答案为F。
59.题干句意:杰米喜欢汉堡包。根据Favourite food:Jiaozi Hamburger可知他最喜欢饺子,汉堡包。故题干正确,故答案为T。
60.题干句意:杰米和梅拉尼都喜欢科学。根据Favourite subjects:Maths Geography (地理) Art和Favourite subjects:Science Art可知杰米喜欢数学,地理,美术。故题干错误,故答案为F。
61.F 62.T 63.F 64.F 65.T
【分析】本文主要介绍了网友-玛丽。
61.句意:玛丽现在住在英国。根据She lives in Canada now.,可知玛丽现在住在加拿大,故答案为F。
62.句意:玛丽不会说中文。根据She can’t speak Chinese.,可知玛丽不会说中文,故答案为T。
63.句意:玛丽在学校不学习科学。根据She study PE, Maths, Art, English, Science and Music at school.,可知玛丽在学校学习科学,故答案为F。
64.句意:玛丽擅长跳舞。根据She isn’t good at dancing, so she has dancing lessons after school.,可知玛丽不擅长跳舞,故答案为F。
65.句意:玛丽不喜欢读故事书。根据She doesn’t like reading storybooks (故事书).,可知玛丽不喜欢读故事书,故答案为T。
66.T 67.F 68.T 69.F 70.F
71.T 72.T 73.F 74.F 75.T
76.T 77.F 78.T 79.T 80.F
【分析】短文大意:主要介绍彼得一家人的个人信息及日常生活。
76.句意:斯蒂文来自美国。根据原文My name is Peter. I'm an American student. I'm twelve. I have a brother. He's Steven.可知彼得和斯蒂文都来自美国,故该句是正确的,故答案为T。
77.句意:斯蒂文和彼得在同一班。根据原文We are in the same grade, but in different classes. 可是他俩在同一年级但是不在同一班,故该句是错误的,故答案为F。
78.句意:他们从周一到周五去上学。根据原文We go to school five days a week. On Saturdays watch TV at home. On Sundays we go to the park, and there we catch insects.可知该句是正确的,故答案为T。
79.句意:他们在周六看电视。根据原文On Saturdays we watch TV at home.可知他们在周六看电视,故该句是正确的,故答案为T。
80.句意:斯蒂文中文讲得好。根据原文I can speak Chinese, but Steven can speak only a little.可知斯蒂文只会讲一点中文,故该句是错误的,故答案为F。
81.F 82.T 83.F 84.F 85.T
【分析】81.题干句意:带着一只小狗的女人上了公共汽车。根据“It is a big dog.”可知是只大狗,题干与原文不符,故答案为F。
82.题干句意:今天是下雨天。根据“It is a rainy (下雨) day.”可知题干与原文相符,故答案为T。
83.题干句意:售票员不想让狗坐在地板上。根据“The conductor (售票员) doesn’t want the dog to sit on the chair.”可知售票员不想让狗坐在椅子上,题干与原文不符,故答案为F。
84.题干句意:那女人在公共汽车上为她的狗买单。根据“I will pay (付钱) for my dog.”可知女人还没为她的狗买单,题干与原文不符,故答案为F。
85.题干句意:狗的脚不干净。根据“Its feet (脚) are not clean.”可知题干与原文相符,故答案为T。
86.F 87.T 88.F 89.T 90.T
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览