【单元考点培优】Unit 6 My e-friend 考点18:阅读理解-选择-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 6 My e-friend 考点18:阅读理解-选择-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 数学学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 数学学科
2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点精练
Unit 6 My e-friend
考点18:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据电子邮件,选择正确答案。
To: Anna@e-
Subject: My profile
Dear Anna, I’m very happy to have a new e-friend. I’m from Russia, but I live in Shanghai now. I like playing tennis with my friends. I often play tennis on Saturdays. I go to school at seven every day. I like Chinese, but I don’t like Maths. I have a brother Tommy. He likes reading stories. We sometimes go to the cinema on Sunday evening. My father is a policeman. He helps people every day. So he is very busy. My mother is a writer. She likes writing stories for us. What about you Your new friend, Tom
1.Who send an e-mail ( )
A.Anna B.Tommy C.Tom
2.Tom lives in ______________. ( )
A.Russia B.Shanghai C.The UK
3.Tommy likes ____________. ( )
A.reading stories B.writing stories C.playing tennis
4.Tom and Tommy goes to the cinema _____________. ( )
A.every day B.on Sunday evening C.On Saturdays.
5.Tommy’s father is _______________. ( )
A.a writer B.a worker C.busy
Ben 读到以下网友信息。请帮助他根据其内容选择正确答案。
Name: Leo Brown Email: leobrown@ Country: Things he likes doing: cooking, watching birds, eating ice creams Wants to be: a cook
Name: Andy Sage Email: andy123@ Country: Things he likes doing: dancing, listening to music, visiting museums (博物馆) Wants to be: a singer
Name: Lily Black Email: lily2024@ Country: Things he likes doing: riding bikes, skating, reading, keeping pets (宠物) Wants to be: a teacher
6.Who is from Canada ( )
A.Leo Brown. B.Andy Sage. C.Lily Black.
7.What does Leo Brown like doing ( )
A.Dancing. B.Watching birds. C.Riding bikes.
8.What does Andy Sage want to be ( )
A.A cook. B.A singer. C.A teacher.
9.Ben wants to keep goldfish and know more about Russia. He can send emails to _______. ( )
A.leobrown@.
B.andy123@.
C.lily2024@
10.Which is right about Lily ( )
A.She can’t do any sport.
B.She likes reading.
C.She doesn’t like any animals.
Hi! My name is Su Ting. I live in a new and big house with my parents and my brother. My father is a policeman and my mother is a teacher. They don't work at weekends. They like swimming on Saturdays. And they like cooking too. They cook nice food for my brother and me on Sundays. My brother likes playing basketball, but I don't. I like playing the piano. In the evening, I play the piano for my father and mother And my brother plays computer games in the study. I have a good family. We love each other.
11.Su Ting's house is _____. ( )
A.big B.new C.big and new
12.Su Ting's mother is a _____. ( )
A.policeman B.nurse C.teacher
13.Su Ting's father and mother don't work _____. ( )
A.on Saturdays B.on Sundays C.on Saturdays or Sundays
14.Su Ting's father and mother can _____. ( )
A.cook nice food B.play the piano C.play computer games
15._____ likes playing the piano. ( )
A.Su Ting B.Su Ting's brother C.Su Ting's mother
My name is Tom. My best friends are John and Ann. We do many things together. John lives near my house and we are in the same class. He’s fifteen years old and he’s tall and thin. He has blonde hair and blue eyes. He’s polite and very clever. He’s very good at math and he helps me with my homework sometimes. He usually wears jeans and a T-shirt, but in the photo he’s wearing black trousers and a yellow T-shirt. We usually play basketball at a nearby park together and sometimes we play video games at my house.
Ann doesn’t go to our school. She’s short and thin, with straight brown hair and brown eyes. She’s a little shy. We all have kung fu(功夫) lessons every Tuesday and Friday afternoon. We love it. Ann is really good at kung fu. We call her the “kung fu kid”. She sometimes plays basketball with us, too. In the picture she is wearing a skirt, a T-shirt and a baseball cap. The three of us have great fun together.
16.What thing do Tom and John usually do together ( )
A.Play baseball. B.Play basketball. C.Play video games. D.Play computer games.
17.What do John and Ann both wear in the picture ( )
A.T-shirts. B.Jeans. C.Trousers. D.Pants.
18.Who is good at math ( )
A.Tom. B.Ann. C.John. D.Nobody.
19.Who is a little shy ( )
A.Ann. B.Tom. C.John. D.We don’t know.
20.When do the three children have kung fu lessons ( )
A.Every Tuesday afternoon. B.Every Friday afternoon.
C.Every Saturday afternoon. D.Both A and B.
Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a primary school in China. They like their work. They have a son and a daughter, Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming in the afternoon and cooking. Jim and Sue like playing chess. They often play games with Chinese boys and girls. Jim's uncle works on a farm (在农场里) near Sydney. He likes swimming, too. He wants to work in China. But he can't speak Chinese. So he is still there and goes to Chinese classes every week.
21.Where are Jim and Sue from ( )
A.China. B.Sydney. C.Beijing.
22.—What does Mr Smith like ( )
—He likes ________.
A.cooking B.reading C.playing games
23.—What does Jim's uncle like ( )
—He likes ________.
A.reading B.playing games C.swimming
24.Where does Sue's uncle work ( )
A.On a farm. B.In a school. C.In a club.
25.How many people are there in Mr Smith's family ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
I'm Bob. I'm from London. I live in Nanjing now. I'm twelve. I study in Xinhua School. There are twenty girls and twenty-five boys in our class. I usually have three lessons in the morning and two in the afternoon. I like playing football very much. On Saturdays and Sundays, I often do housework with my parents at home. Sometimes I listen to music and make model planes.
26.Bob is a(n) _______ boy. ( )
A.Chinese B.English C.American
27.There are _______ students in his class. ( )
A.44 B.45 C.46
28.He has _______ lessons every day. ( )
A.three B.four C.five
29.Bob goes to school _______. ( )
A.from Monday to Friday B.from Monday to Saturday C.from Monday to Sunday
30.Bob makes model planes _______. ( )
A.on Mondays and Tuesdays B.on Fridays and Saturdays C.on Saturdays and Sundays
Miss Jones is a teacher. She walks to school in the morning. The boys and girls in Miss Jones class are young. They like Miss Jones very much.
One day, Miss Jones walks to school as usual. It is a very cold windy morning in December. The cold wind blows in her eyes, and the tears begin to run down her cheeks. She goes info the classroom. It is nice and warm. A boy sees Miss Jones, comes to her and says kindly, “Don’t cry. School isn't very bad.”
31.Miss Jones is a ________. ( )
A.teacher B.farmer C.lawyer
32.Is it fine day that day ( )
A.Yes, it does. B.Yes, it is. C.No, it isn't.
33.The boys and girls in Miss Jones class ________ her. ( )
A.hate B.like C.don't like
34.It's ________ in the classroom. ( )
A.cold B.cool C.warm
35.Why does Miss Jones cry ( )
A.Because she doesn't like school. B.Because she doesn't like the job.
C.Because the cold wind blows in her eyes.
Miss Jones teaches English in a school. She walks to school in the morning. The boys and girls in Miss Jones' class are young. They like Miss Jones very much.
One day Miss Jones walks to school as usual. It is a very cold windy morning in December. The cold wind blows (吹) in her eyes, and the tears (眼泪) begin to run down her cheeks. She goes into the classroom. It is nice and warm. A boy sees Miss Jones, comes to her and says kindly, “Don't cry. School isn't that bad.”
36.Miss Jones is a _____. ( )
A.cook B.farmer C.teacher
37.Is it a bad day that day ( )
A.Yes, is does. B.Yes, it is. C.No, it isn't.
38.The boys and girls in Miss Jones' class _____ her. ( )
A.hate B.like C.don't like
39.It's not _____ in the classroom. ( )
A.cold B.cool C.warm
40.Why does Miss Jones have tears ( )
A.Because she doesn't like school. B.Because cold wind blows in her eyes.
C.Because she doesn't like the job.
Dear Jack, My family and I are in New York now.I like the new school, and the food is great too. My sister Betty and I go to school five days a week. We don’t go to school on Saturdays or Sundays. The American people are friendly(友好的). They teach us English. We teach them Chinese and tell them something about Chinese kung fu too. Do you like the stamp(邮票) on this letter I know you like collecting(收集) stamps. I hope(希望) you will like it.Please write to me soon. Best wishes, Tom
41.The letter is _______. ( )
A.from Tom and Jack B.from Jack to Tom C.from Wuxi to New York.
42.Tom and Betty go to school _______. ( )
A.on Saturdays B.from Monday to Friday C.every day
43.Tom and his family live in _______ now. ( )
A.the US B.the UK C.China
44.Jack’s hobby is _______. ( )
A.writing letters B.playing games C.collecting stamps
45.Tom likes _______ in the US. ( )
A.the school B.the food C.both A and B
John is an English boy. He is thirteen. He lives in London. He studies English, Science, Art and PE at school. He likes Chinese very much. He also likes singing Chinese songs. He has a Chinese friend, Wang Ping. He usually writes emails to Wang Ping on Saturdays and Sundays. He helps Wang Ping with his English and Wang Ping helps him with his Chinese. They learn from each other.
46.How old is John ( )
A.3. B.13. C.30.
47.Where does John live ( )
A.The UK. B.China. C.The US.
48.John usually writes to Wang Ping _______. ( )
A.on Mondays B.on Sundays C.at weekends
49.What’s John’s hobby ( )
A.He likes singing Chinese songs. B.He likes writing emails. C.He likes studying English.
50.What’s the meaning(意思) of “learn from each other” ( )
A.一起学习 B.向别人学习 C.互相学习
Today is the first day of the week. Tomorrow is Monday. Liu Tao and his friends are at the Sports Chub. They are talking about their weekends.
Liu Tao is from Bei Jing. He speaks Chinese and English. He often plays football at the weekends. Sometimes he goes shopping with his parents. David is from the USA.But he lives in China with his parents now. He speaks English and French. He often looks for something on the Internet at the weekends. Sometimes he helps his mother do some cleaning and washing at home.
They all bike catching insects the park.
51.Today is _______. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Monday
52.Liu Tao and his friends are talking about _______. ( )
A.their hobbies B.their friends C.their weekends
53.Liu Tao speaks _______. ( )
A.Chinese B.English C.Chinese and English
54.David is from the _______. But he lives in _______. ( )
A.USA; USA B.China; China C.USA; China
55.David often _______ at the weekends. ( )
A.looks for something on the Internet B.do some cleaning and washing C.reads English book
根据短文内容,选择正确的答案。
It’s Sunday morning. Li Lei has no classes today. He has breakfast and goes out. He is going to his grandfather’s home. Now he is on his way there. He walks and walks. Then he comes to a river (河流). The river is not wide (宽). There is a board (木板) over the river. Li Lei walks onto the board. Suddenly (突然) he falls into (掉进) the river. “Help! Help!” Li Lei cries. But no one comes. There is no one nearby (附近). He waits in the water (水) for some time. But nothing happens (没什么发生). He begins to get up. Aha, the water is not very deep (深). It only reaches (抵到) to half his legs.
56.The story happens on ______. ( )
A.a Saturday afternoon B.a Sunday afternoon
C.a Sunday morning D.a Saturday morning
57.The river is ______.
A.very wide but not deep B.very deep but not wide
C.not wide or deep D.very wide and deep
58.Li Lei falls into the river ______. ( )
A.when he is walking onto the board B.when he comes to a river
C.when he gets to his grandfather’s house D.when he walks along the road
59.______ comes to help him. ( )
A.A man nearby B.No one C.His grandfather D.His friend
60.Li Lei ______ the river at last (最后). ( )
A.walks out of B.waits in C.swims D.stays in
阅读短文,完成下列题目。
Jack is my pen friend. We often write to each other. I’m in Beijing, but he lives in London. He says he wants to visit China. He likes China very much. He can speak only a little Chinese. He studies Chinese with me and I study English with him. We learn from each other. We’re good friends.
61.Where does Jack live ( )
A.Beijing B.Shanghai C.London
62.Who wants to visit China ( )
A.Jack’s friend B.Jack C.I
63.I study ______ with Jack. ( )
A.Japanese B.Chinese C.English
64.Which sentence is right ( )
A.Jack and I are in the same school. B.We’re in the same class.
C.We’re good friends.
65.Does Jack like China ( )
A.Yes, very much. B.I don’t know. C.Not at all.
阅读短文,并根据短文内容选择正确答案。
A monkey likes miming man’s action(动作). One day a man wants to play a joke on the monkey. First he gives the monkey a banana. So when he peels the banana, the monkey peels, too. He eats, the monkey eats. He smiles, the monkey smiles. He pretends (假装)angry, the monkey shows an angry face. At last, the man picks up a stone and pretends to hit his head by himself, but the monkey makes a face to him and do an action. That is to say”How stupid(愚蠢)you are!”
66.The monkey is _________. ( )
A.clever B.stupid C.lovely
67.The monkey likes miming man’s_________. ( )
A.action B.language C.songs
68.The man gives the monkey_________ . ( )
A.an apple B.a banana C.a peach
69.The man pretends to hit himself with_________ . ( )
A.a bone B.a stick C.a stone
70.The monkey thinks the man is_________.( )
A.clever B.stupid C.strong
阅读选择
There is a basketball team(队) in our school. There are twenty-six girls in the team. They play basketball from one o'clock to three o'clock every Sunday afternoon. Miss Li is their teacher. She is a good basketball player. The girls all like her very much. Today, Helen and her cousin Nancy are ill. They cannot play basketball, but the other girls are there. They play basketball in the basketball room.
71.___________girls in the team play basketball today. ( )
A.Twenty-six B.Twenty-five C.Twenty-four
72.How many hours(小时)do they play basketball every Sunday ( )
A.Two hours. B.Three hours. C.Four hours.
73.Nancy is not______ now . ( )
A.at home B.in the classroom C.in the basketball
74.Miss Li is a ________teacher. ( )
A.PE B.Chinese C.English
75.The school basketball team play basketball every Sunday __________. ( )
A.morning B.afternoon C.evening
阅读短文,并根据短文内容选择正确答案。
Mr and Mrs Brown come from Canada. They are in Shanghai now. Mr Brown is a teacher in a school. He teaches English. He likes reading and running, but he doesn’t like cooking. His son, Jimmy, is a student. He likes playing basketball very much. He is a good basketball player. He likes the school too. He does his homework every day. Mrs Brown is a teacher too. She can speak a little Chinese. She likes Chinese food. She doesn’t like doing housework, but she likes cooking. They all like China a lot.
76.Mr Brown is a(n) ______.( )
A.Chinese teacher B.English teacher C.PE teacher
77.Mr Brown likes ______, but he doesn’t like ______.
A.cooking; running B.reading; running C.reading; cooking
78.______ can speak a little Chinese.
A.Tom B.Mrs Brown C.Mr Brown
79.Mrs Brown doesn’t like ______.
A.Chinese food B.doing housework C.cooking
80.They all like ______ very much.
A.China B.playing C.Chinese food
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 数学学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 数学学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案与试题解析
1.C 2.B 3.A 4.B 5.C
【导语】本文描述的是汤姆写给网友安娜的邮件。
1.句意:这封电子邮件是谁发的?A安娜,B汤米,C汤姆,根据邮件结尾处是Tom汤姆,可知选项C符合题意,故选C。
2.句意:汤姆住在____。A俄罗斯,B上海,C英国,根据“I’m from Russia,but I live in Shanghai.我来自俄罗斯,但我现在住在上海。”,可知选项B符合题意,故选B。
3.句意:汤米喜欢______。A读故事,B写故事,C打网球,根据“ I have a brother Tommy. He likes reading stories.我有一个弟弟叫汤米。他喜欢读故事。”可知选项A符合题意,故选A。
4.句意:汤姆和汤米在_____去电影院。A每天,B星期天晚上,C在星期六,根据“ We sometimes go to the cinema on Sunday evening.我们有时在星期天晚上去看电影。”可知选项B符合题意,故选B。
5.句意:汤米的爸爸是______。A一位作家,B一名工人,C忙的,根据“My father is a policeman. He helps people every day. So he is very busy. 我的爸爸是一名警察。他每天帮助人们。所以他非常忙。”可知选项C符合题意,,故选C。
6.A 7.B 8.B 9.C 10.B
【导语】本文介绍了网友的信息。
6.句意:谁来自加拿大?A利奥·布朗。B安迪·塞奇。C莉莉·布莱克。根据信息可知利奥·布朗来自加拿大,故选A。
7.句意:利奥·布朗喜欢做什么?A跳舞。B看鸟。C骑自行车。根据“Things he likes doing: cooking, watching birds, eating ice creams”,可知利奥·布朗喜欢看鸟,故选B。
8.句意:安迪·塞奇想成为什么?A厨师。B歌手。C老师。根据“Wants to be: a singer”,可知安迪·塞奇想成为歌手,故选B。
9.句意:本想养金鱼,多了解俄罗斯。他可以发送电子邮件至________。根据信息可知莉莉·布莱克来自俄罗斯,故选C。
10.句意:关于莉莉,哪一点是正确的?A她不能做任何运动。B她喜欢读书。C她不喜欢任何动物。根据“Things he likes doing: riding bikes, skating, reading, keeping pets (宠物)”,可知莉莉喜欢读书,选项B是正确的,故选B。
11.C 12.C 13.C 14.A 15.A
【分析】本文讲述了苏婷一家人的职业,爱好及周末经常做的事情。
11.句意:苏婷的房子______。A大的,B新的,C又大又新,根据I live in a new and big house with my parents and my brother.可知她家的房子又大又新。故选C。
12.句意:苏婷的妈妈是_____。A警察,B护士,C老师,根据My father is a policeman and my mother is a teacher. 可知她是老师。故选C。
13.句意:苏婷的爸爸和妈妈_____不工作。A在星期六,B在星期日,C在星期六和星期日,根据They don't work at weekends.可知周末他们不去上班。故选C。
14.句意:苏婷的爸爸和妈妈会_____。A做好吃的食物,B弹钢琴,C玩电脑游戏,根据They cook nice food for my brother and me on Sundays.可知他们会做好吃的食物。故选A。
15.句意:_____喜欢弹钢琴。A苏婷,B苏婷的哥哥,C苏婷的妈妈,根据I like playing the piano.可知是苏婷喜欢弹钢琴。故选A。
16.B 17.A 18.C 19.A 20.D
【导语】本文介绍了汤姆的两位好朋友约翰和安。
16.句意:汤姆和约翰通常一起做什么?A打棒球。B打篮球。C玩电子游戏。D玩电脑游戏。根据原文“We usually play basketball at a nearby park together and sometimes we play video games at my house.”可知是打篮球,故选B。
17.句意:照片中约翰和安都穿什么?AT恤。B牛仔裤。C长裤。D裤子。根据原文“He usually wears jeans and a T-shirt, but in the photo he’s wearing black trousers and a yellow T-shirt.”和“In the picture she is wearing a skirt, a T-shirt and a baseball cap.”可知他们都穿了T恤,故选A。
18.句意:谁擅长数学?A汤姆。B安。C约翰。D没有人。根据原文“He’s very good at math and he helps me with my homework sometimes.”可知约翰数学很好,有时帮我做作业,故选C。
19.句意:谁有点害羞?A安。B汤姆。C约翰。D我们不知道。根据原文“She’s a little shy.”可知安有点害羞,故选A。
20.句意:三个孩子什么时候上功夫课?A每周二下午。B每周五下午。C每周六下午。D选项A和B。根据原文“We all have kung fu(功夫) lessons every Tuesday and Friday afternoon.”可知我们每个星期二和星期五下午都有功夫课,故选D。
21.B 22.B 23.C 24.A 25.B
【分析】短文大意:介绍史密斯一家人。
21.句意:吉姆和苏来自哪里?A中国,B悉尼,C北京,根据Mr and Mrs Smith come from Sydney.和They have a son and a daughter, Jim and Sue. 可知他们来自悉尼。故选B。
22.句意:—史密斯先生喜欢什么?—他喜欢____。A烹饪,B读书,C玩游戏,根据He likes swimming and reading.可知他喜欢游泳和阅读。故选B。
23.句意:—吉姆的叔叔喜欢什么?—他喜欢______。A读书,B玩游戏,C游泳,根据He likes swimming, too. 可知是游泳。故选C。
24.句意:苏的叔叔在哪工作?A在农场。B在学校。C在俱乐部。根据Jim's uncle works on a farm (在农场里) near Sydney.可知是在农场。故选A。
25.句意:在史密斯家有几口人?A四。B五。C六。根据短文内容可知有史密斯夫妇,吉姆,苏和吉姆的叔叔,共五口人。故选B。
26.B 27.B 28.C 29.A 30.C
【分析】短文大意:短文介绍了鲍勃在中国的情况。
26.句意:鲍勃是一个____男孩。A中国的,B英国的,C美国的,根据短文中的I'm Bob. I'm from London. 可知鲍勃是一个英国男孩,故选B。
27.句意:在他的班级有_____学生。根据短文中的There are twenty girls and twenty-five boys in our class. 可知有二十个女孩和二十五个男孩,共四十五名学生,故选B。
28.句意:他每天有____课。A三节,B四节,C五节,根据短文中的I usually have three lessons in the morning and two in the afternoon.可知他上午有三节课下午有两节课,一天五节课,故选C。
29.句意:鲍勃_____去上学。A从星期一到星期五,B从星期一到星期六,C从星期一到星期天,根据短文中的On Saturdays and Sundays, I often do housework with my parents at home.可知鲍勃从星期一到星期五去上学,故选A。
30.句意:鲍勃______做飞机模型。A在星期一和星期二,B在星期五和星期六,C在星期六和星期天,根据短文中的On Saturdays and Sundays, I often do housework with my parents at home. Sometimes I listen to music and make model planes.可知鲍勃在星期六和星期天做飞机模型,故选C。
31.A 32.C 33.B 34.C 35.C
【分析】短文大意:主要讲一个寒冷的冬天的早上琼斯老师因风流泪的事。
31.句意:琼斯小姐是______。A老师,B农民,C律师,根据原文Miss Jones is a teacher. 可知她是一位老师,故选A。
32.句意:那天天气晴朗吗?该句是Is引导的一般疑问句,主语是it,肯定回答用Yes, it is.否定回答用No, it isn't.排除A选项;根据原文It is a very cold windy morning in December. 可知那天天气寒冷有风,故该句要做否定回答,故选C。
33.句意:琼斯老师班里的孩子们______她。A讨厌,B喜欢,C不喜欢,根据原文They like Miss Jones very much.可知孩子们很喜欢琼斯老师,故选B。
34.句意:教室里面______。A冷的,B凉爽的,C温暖的,根据原文It is nice and warm.可知教师里面很温暖,故选C。
35.句意:琼斯老师为什么哭?A因为她不喜欢学校。B因为她不喜欢这个工作。C因为冷风吹进她的眼睛。根据原文The cold wind blows in her eyes, and the tears begin to run down her cheeks. 可知她流泪是因为冷风吹进她的眼睛,故选C。
36.C 37.B 38.B 39.A 40.B
【分析】短文大意:主要讲一个寒冷的冬天的早上琼斯老师因风流泪的事。
36.句意:琼斯老师是_______。A厨师,B农民,C老师,根据原文Miss Jones teaches English in a school.可知她是一位老师,故选C。
37.句意:那天天气糟糕吗?A语法错误,B是的,它是。C不,它不是。根据原文It is a very cold windy morning in December.可知那天天气刮着寒风,故该句要做肯定回答,故选B。
38.句意:琼斯老师班里的孩子们______她。A讨厌,B喜欢,C不喜欢,根据原文They like Miss Jones very much.可知孩子们很喜欢琼斯老师,故选B。
39.句意:教室里面不______。A冷的,B凉爽的,C温暖的,根据原文It is nice and warm.可知教师里面很暖和,不冷,故选A。
40.句意:琼斯老师为什么流眼泪?A因为她不喜欢学校。B因为冷风吹进她的眼睛。C因为她不喜欢这个工作。根据原文The cold wind blows in her eyes, and the tears begin to run down her cheeks. 可知她流泪是因为冷风吹进她的眼睛,故选B。
41.A 42.B 43.A 44.C 45.C
【分析】41.句意:这信是______。A.Tom写给Jack,B.Jack写给Tom,C.从无锡到纽约,由信的开头Jack可知是写给他的,信的最后署名是Tom,所以这是Tom写的信,故选A。
42.句意:Tom和Betty______去学校。A.在周日,B.从周一到周五,C.每天,由My sister Betty and I go to school five days a week. We don’t go to school on Saturdays or Sundays.他们周一到周五上学,故选B。
43.句意:Tom和他的家人现在住在______。A.美国,B.英国,C.中国,由My family and I are in New York now.可知他们住在美国,故选A。
44.句意:Jack的爱好是______。A.写信,B.玩游戏,C.集邮,由I know you like collecting(收集) stamps.可知他喜欢集邮,故选C。
45.句意:Tom在美国喜欢______。A.学校,B.食物,C.A和B都是,由.I like the new school, and the food is great too.可知他喜欢学校和食物,故选C。
46.B 47.A 48.C 49.A 50.C
【分析】一个叫约翰男孩的信息。
46.题干句意:约翰多大了?A.3,B13,C.30,原文中He is thirteen.他13岁了。故选B。
47.题干句意:约翰住在哪里?A英国,B中国,C美国。原文中He lives in London.他住在伦敦。故选A。
48.题干句意:约翰通常在______给王萍写邮件。A周一,B周日,C周末。原文中He usually writes emails to Wang Ping on Saturdays and Sundays.他通常在周六日给王萍写邮件。周六日是周末。故选C。
49.题干句意:约翰的爱好是什么?A他喜欢唱这个歌曲。B他喜欢写邮件。C他喜欢学习英语。原文中He also likes singing Chinese songs.他也喜欢唱中国歌曲。故选A。
50.题干句意:“learn from each other”是什么意思?原文中He helps Wang Ping with his English and Wang Ping helps him with his Chinese.他帮助王萍英语,王萍帮助他中文。故为互相学习。故选C。
51.A 52.C 53.C 54.C 55.A
【分析】短文大意:刘涛和他的朋友们在谈论他们的周末。
51.句意:今天是_____。根据Today is the first day of the week. Tomorrow is Monday.可知今天是星期日,故选A。
52.句意:刘涛和他的朋友们正在谈论_____。根据They are talking about their weekends.可知他们在谈论周末。故选C。
53.句意:刘涛讲______。根据He speaks Chinese and English.可知他说中文和英语。故选C。
54.句意:戴维德来自_____。但是他住在_____。根据David is from the USA. But he lives in China with his parents now. 可知他来自美国。但是他住在中国。故选C。
55.句意:戴维德经常在周末_____。根据He often looks for something on the Internet at the weekends. 可知他经常上网。故选A。
56.C 57.C 58.A 59.B 60.A
【分析】短文大意:一个周日的早晨,李磊去爷爷家路上发生的故事。
56.句意:这个故事发生在_____。根据It’s Sunday morning. 可知是周日上午,故选C。
57.句意:这条小河是_____。根据The river is not wide (宽). He begins to get up. Aha, the water is not very deep (深).可知小河既不宽也不深。故选C。
58.句意:______,李磊掉进了河里。根据Li Lei walks onto the board. Suddenly (突然) he falls into (掉进) the river. 可知当他走上木板的时候掉进了河里。故选A。
59.句意:____来帮助他。根据There is no one nearby (附近). He waits in the water (水) for some time. But nothing happens (没什么发生).可知没有人来帮他,故选B。
60.句意:李磊最后_____河里。根据He begins to get up.Aha, the water is not very deep (深). It only reaches (抵到) to half his legs. 可知他自己从河里走了出来,故选A。
61.C 62.B 63.C 64.C 65.A
【分析】61.句意:Jack住在哪里?由句子but he lives in London.可知他住在伦敦,故选C。
62.句意:谁想要来中国?由句子He says he wants to visit China. 可知Jack想要来中国。故选B。
63.句意:我和Jack学习____。由句子I study English with him. 可知我学习英语。故选C。
64.句意:哪个句子是对的?由句子We’re good friends.可知我们是好朋友。故选C。
65.句意:Jack喜欢中国吗?由句子 He likes China very much. 可知他非常喜欢中国。故选A。
66.A 67.A 68.B 69.C 70.B
71.A 72.A 73.C 74.A 75.B
76.B 77.C 78.B 79.B 80.A
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览