内蒙古通辽市部分学校2025-2026学年高二上学期11月联考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

内蒙古通辽市部分学校2025-2026学年高二上学期11月联考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文无音频)

资源简介

33.What made the three groups different from each other
A.The number of essays.
B.Time for writing essays.
C.Topics of their essays.
D.Sources used for writing.
34.What can be found from the further study according to paragraph 4
A.ChatGPT users forgot more topics.B.Internet users wrote better essays.
C.No-source users repeated most essays.D.AI users had stronger brain connectivity.
35.What can be a suitable title for the text
A.Ways to Use External Sources.
B.Why AI Is Less Beneficial to Students.
C.AI Might Reduce Learning Effort.
D.How Writing Resources Affect Memory.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。
Communication is not merely about words.In fact,experts estimate that over 50%of human
communication depends on non-verbal cues ()with body language playing a critical role.
Whether in daily interactions or professional settings,understanding body language can
significantly improve our ability to connect with others and interpret hidden messages.
Body movements have distinct culturally-shaped meanings.For example,eye contact during
a conversation usually signals attentiveness but can seem rude in some cultures.Similarly,a firm
handshake is often associated with confidence in Western business settings yet it may be improper
in reserved societies.36
In the workplace,body language matters greatly.In job interviews,sitting upright,relaxing
shoulders,and using open gestures leave a positive impression.37 On the contrary,crossed
arms or slouching(低头垂肩)convey disinterest or low confidence,which can harm even the
most impressive resume.
In social gatherings,body language builds relationships.Leaning forward shows engagement.
38 Smiling and nodding encourage others to share,creating a friendly atmosphere.Positive
body language makes people feel comfortable,developing deeper connections.
39 When nervous,we may unconsciously tap our feet or fidget (with our hands.
Recognizing these helps manage anxiety in high-pressure situations.Additionally,observing
others'such cues lets us offer support-for instance,a friend avoiding eye contact with closed
posture may be upset and need space.
Mastering body language is a continuous learning process.40 By noticing both verbal
and non-verbal signals,we become better communicators and handle social or professional
situations easily.After all,actions often speak louder than words.
A.Body language is key for interpersonal communication.
B.Body language reveals inner emotions and mental states
C.Holding proper eye contact helps you appear trustworthy.
D.Interpreting it well needs practice,especially across cultures.
E.This positive body language shows passion and professionalism.
F.These examples show body language varies by culture and situation.
G.Non-verbal communication includes expressions,gestures and postures.
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)】
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的
最佳选项。
I love needles ()They
41
various purposes,from making colorful patterns to
delivering essential medical care.
At the age of 12,I received a pair of small pink knitting needles."I'm knitting.Would you
第6页(共8页)2025一2026学年河北地区高二期中考试
英语参考答案及评分意见
听力
1-5 CABCB 6-10 BCBCA 11-15 CBACA 16-20 BACAB
阅读
A篇本文是一篇应用文,介绍了世界地球日的日期、核心主题“投资我们的地球”、全球各地的相关话动以及个
人可参与的行动,强调了地球日不仅是一个节日,更是呼吁人们长期践行环保、共同守护地球的倡议。
2l.A细节理解题。根据Central Theme:“Invest in Our Planet'"部分的“Earth Day has focused on the theme‘Invest
in Our Planet.'This emphasizes that protecting nature is not just a choice but a necessary investment for future
generations'”,可知核心主题的目的是强调对自然的保护。
22.D细节理解题。根据Global Activities部分,表格中“Tropical countries(e.g.,Brazil,Indonesia)”对应的
“Specific Cases”为“Rainforest preservation tours'”,选项D与原文信息完全一致。
23.B推理判断题。根据Global Activities部分中的“These varied actions,big and small..create a strong global
wave”以及“Every action,no matter how small,contributes to protecting our planet'”,可知,选项B“Every small
action helps'”是原文核心观点的同义转述。
B篇本文是一篇新闻报道,介绍了《时代》杂志首次推出的“年度杰出女孩”榜单,重点讲述了13岁创新者
Rebecca Young的太阳能加热毯项目,同时提及榜单中其他优秀女孩的事迹,展现了年轻女孩在不同领域对世界
产生的积极影响。
24.C细节理解题。根据第二段内容,Rebecca Young在家乡格拉斯哥经常看到无家可归的人,因此决定通过项目
改善他们的生活。由此可知,格拉斯哥的无家可归者是其创作的直接灵感来源。
25.B推理判断题。根据第四段“with plans to create 11.5 more blankets and the international spotlight'”可知,Rebecca
的项目已获得国际关注。
26.B词句猜测题。结合前文“国际关注”和“计划再生产115条毯子”的背景,以及后文She doesn't intend to
pursue engineering一she's more into music..“the sky is the limit'”字面意为“天空是极限”,引申为“潜力无限”。
选项B“Young未来有巨大潜力”符合语境。
27.A推理判断题。文章开篇即点明《时代》杂志首次推出“年度杰出女孩”榜单,随后以Rebecca为例展开,再
补充其他上榜女孩的事迹,核心围绕介绍该榜单展开。
C篇本文是一篇说明文,介绍了太阳能农场的实践案例、优势、合作机制及未来规划,展现了太阳能发电与农业
种植的协同发展潜力。
28.D细节理解题。根据第二段“The partial shade from the panels helps cool plants in summer'”可知,电池板的核心
作用是降温。
29.C推理判断题。根据第二段“about40 groups visited the farm in the first year.some from as far as Africa and
Australia”,美国能源部要求每年举办2-3次活动来共享信息,但在第一年,大约有40个团体参观了该项目。
参观者包括学生、农民、非营利组织、政府官员、能源公司和研究人员,其中一些人远至非洲和澳大利亚。由此
可知,文中提及全球访客是为了说明该项目的积极反响。
31.B推理判断题。根据最后一段可知,该团队计划在2025年扩大该项目。他们将增加固定角度的太阳能电池
板,种植西红柿,为蜜蜂等传粉媒介创造更好的栖息地,并改善害虫控制。约翰·廷德尔教授将分析数据,为农
民创建预算工具,而外联联系人迈克尔·基尔瓦尔德将主持开放日。正如可持续农业联合主席奥尼尔所指出
的那样:“这些地方通常产出更多一一给农民带来双重利益。”本段主要是介绍该项目的未来规划。
32.A细节理解题。根据第三段最后一句可知,Alliant energy战略合作经理Nick Peterson表示:“这个太阳能发
电农场推进了土地可用于能源生产和农业的理念,同时也以一种独特的方式为我们的客户和社区提供能源解
决方案。”因此,他认为该项目可以使能源生产和农业生产良好运作。
D篇本文是一篇说明文。一项研究发现,使用AI(如ChatGPT)辅助写作会降低学生大脑话跃度和记忆力,可
能减少学习效果。
32.C细节理解题。文章首段提到As more and more students use Al to help with schoolwork,we still aren't sure
英语答案第1页(共6页)

展开更多......

收起↑

资源列表