资源简介 河北黄骅中学2025-2026学年度第一学期高三期中考试 英语试卷本试卷分第I 卷(选择题)和第Ⅱ卷两部分。第1卷1至8页,第Ⅱ卷9至10页。共150分。考试时间120分钟。第I 卷 (客观题共95分)注意事项:答第I 卷前,考生务必将自己的姓名、学号、班级及准考证号等分别写在试卷相应位置和涂在答题卡上;不能将题直接答在试卷上。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the woman asking the man to do A.Get home early. B.Speak more quietly. C.Go to sleep immediately.2.What is the man going to do first A.Have a meeting with the woman.B.Pick up his son from school.C.Work on a report.3.When will the woman meet with Professor White A.At2:00 p.m. B.At 3:00 p.m. C.At 3:30 p.m.4.Where are the speakers A.At school. B.In a hospital. C.On the field.5.What is the probable relationship between the speakers A.Strangers. B.A couple. C.Shopkeeper and customer.第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟 的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读 两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What is broken in the sales department A.A light. B.An air conditioner. C.A copy machine.7.What is Max going to do first A.Deal with other urgent repairs.B.Entertain important customers.C.Arrange a lunch appointment.听第7段材料,回答8至10题。8.How many people are expected to attend the party A.About 250. B.About 300. C.About 350.9.Why can't the party be held in the Pine Room A.It is a bit far. B.The decoration isn't good. C.There's not enough room.10.What will Dr.Darren do next Friday night A.Work on a speech. B.Take part in a party. C.Listen to a report.听第8段材料,回答11至13题。11.Why does the man make the call A.The quality of the pizzas is poor.B.He got the wrong number of pizzas.C.His delivery is seriously delayed.12.How does the woman solve the problem A.Return the money.B.Send the pizzas once more.C.Take back the delivered pizzas.13.What is the woman's attitude toward the man's complaint A.Annoyed. B.Carefree. C.Apologetic.听第9段材料,回答14至16题。14.What is the probable relationship between the speakers A.Classmates. B.Erother and sister. C.Teacher and student.15.Why did Sam miss some classes A.He looked after his father.B.He took a trip to Londen. C.He asked for sick leave.16.When will the speakers meet in the evening A.At 5:00. B.At 7:00. C.At 6:00.听下面一段独白,回答18到20题。17.How much is the most popular ticket A.39. B.43. C.55.18.Who started Madame Tussauds Museum A.A French king. B.An art teacher. C.A footballer.19.Where is the fourth Madame Tussauds Museum A.In London. B.In Amsterdam. C.In Washington.20.What is the speaker about to do A.Hand out some guidebooks.B.Have a rest in a cafe.C.Tour around the museum shop.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案。AGetting startedWelcome to Learn English Teens —a site for teenagers who are learning English.On Lean English Teens you can watch videos,read texts,listen to audios and do online exercises to help you improve your reading,writing,listening and speaking skills.Our site is free of charge.Here are three ways to find a page where you can get started:●Test your level here.Do the level test and then find pages that are the right level for you.● Use the menu links at the top of every page to explore the site and see what materials we have.● Use the search button at the top-right of every page to find topics of interest to you. Where to start● Explore the site.Use the links at the top of the page to go to different sections and have a look at the materials.Try one or two pages in each section and see if the material is good for your level and what you want to learn.Beginners should start with Skilis and choose Level A or try the Vocabulary exercises.If you have a good level of English already,then look at other sections.If you're preparing for an exam,start with Skills or Exams.●If you are aged between 13 and 17,you can sign up for a free account.As a registered user,you can write comments and answer the discussion questions.Please read the House Rules before you start.Take an English courseOur Secondary Plus English course,developed by our team of English experts,will teach you the skills to build your confidence and help you reach your full potential.Find out more here.21.What can users do on Learn English Teens A.Pay to access materials. B.Create fun English videos.C.Improve various English skills. D.Earn money by doing exercises.22.What is recommended for complete beginners A.Skipping level tests. B.Beginning with vocabulary.C.Reading the House Rules. D.Creating discussion groups.23.Who developed the Secondary Plus English course A.Teenager learners. B.Long-term users.C.English experts. D.Site administrators.BIn my childhood,whenever I was being unreasonable,or questioning whatever direction my mother was giving,she would say “I'm the momma and you're the baby.”End of discussion.Until one day she asked me to do something for her and I said,"No.You're the monma;I'm the baby."It gave her a good laugh.But,at 31,I'm realizing the dynamic might be shifting.She's the momma;I'm the baby, But I'm also something else now.More will be asked of me to take care of her.My mother is getting older.The realization hit me during a recent visit home.In my memory,our house wasn't spotless,but I'd call it tidy.Weekends were for cleaning.Yet during this visit I was taken aback by piles upon piles of mail and papers and junk.A fridge fullof spoiled food.A mountain of clothes begging to be located.Was it always this way When did she become a hoarder(囤积者) A symptom of aging But my mother would like you to know something:She is not a hoarder.She spoke frankly with more self-awareness than I expected about life and time and happiness.“The time that I have to go through those things would be my weekends.Do I want to spend my Saturday afternoon going through all the junk Or do I want to go hang out with my friends I think the latter.I don't want to spend one minute of my free time doing anything that doesn't bring me joy,"she says.It's not that my mother has no worries about aging,but she cane to terms with it long before.“Trey,you could spend so much time worrying about things that aren't perfect.Then time slips by,and they're never going to be,"she continues."I think happiness is a moment-to- moment,day-to-day kind of thing.It's not something you sustain.I still think I’m hot-that might be in my head,but so what."24.What was the author's tone in his response to Mom in paragraph 1 A.Sympathetic. B.contented. C.Serious. D.Unwilling.25.What made the author label Mom as a hoarder at first A.The mess in Mom's house. B.Her refusal to donate old stuff.C.Her preference for an economical life. D.The decline of Mom's health26.Why didn't Mom tidy the house on weekends A.She desired a pleasant time for herself.B.She was too old to do it on her own.C.She had trouble sorting out the junk.D.She had plans with her friends27.Which of the following may best describe Mom's philosophy of life A.An idle youth,a needy age. B.Haste makes waste.C.Living in the present. D.No thorn,no throne.CIn the digital era,where social media floods with endless sharing,26-year-old illustrator Lina from Hangzhou stands as a striking example.She regularly posts artworks and travel photos on Instagram but seldom replies to comments or joins in private conversations."I love sharing colourful moments of my life,yet building deep connections with strangers feels emotionally tired”,she admits.Lina's attitude represents a growing trend among today's youth: light socializing,a pattern that prioritizes self-expression over a lot of emotional connections on the Internet.Sociologist Min Li observes that social media,once an important centre for developing relationships,has changed into a"self-showcase"platform for the younger generation.Instead of looking for active interactions,they share content like scenic photos or daily routines,with little expectation of others’comments.Actions such as casually unfollowing,blocking strangers or using 24-hour disappearing posts show their wish to avoid burdensome “emotional labor"from shallow online ties.This change comes from their desire to run away from great pressure brought by empty digital interactions.While critics consider light socializing as a sign of “emotional coldness”,it actually reflects a thoughtful adaptation.Psychoiogist Lu Chen argues that by applying this approach, young people regain control over their online space —sharing freely without the anxiety of meeting others'expectations.Even social platforms have developed to meet this need:many now offer“silent modes”,such as hidden interaction records and one-way posting features, showing the widespread acceptance of light socializing.In a world closely bound by digital connections,light socializing strikes a delicate balance between self-expression and privacy protection.It's not about turning their backs on people, but about lcoking for a healthier and more independent way to be online.This trend shows the younger generation's maturity(成熟)in safeguarding their mental well-being,representing a forward-looking and thoughtful approach to modern social interactions.28.Wnat does the underlined word “prioritizes”in paragraph 1 probably mean A.Largely ignores. B.Greatly changes. C.Values more. D.Wisely avoids.29.What does Min Li think social media has become for young people now A.A tool to look for information. B.A platform for personal display.C.A center for deep relationships. D.A space to ease negative feelings.30.What can be inferred about “light socializing” A.It relies mainly on platforms'settings.B.It requires strong social ability.C.It balances expression and safety.D.It makes young people emotionally cold.31.What can be a suitable title for the text A.Keep the Digital Distance B.Keep Silent Mode OnC.Sccial Media:Free Self-Expression D.Emotional Coldness:Online Life's SecretDA small device no bigger than a toaster has generated oxygen on the surface of Mars, bringing the chances of surviving on the red planet a step closer.The Mars Oxygen In-Situ Resource Utilization Experiment,better known as Moxie,has been generating oxygen from the atmosphere on Mars,as part of NASA's Perseverance rover( 漫游者)mission.Moxie produced breathable oxygen in seven hour-long tests conducted in various weather and atmosphere conditions since landing.During each test,the device produced six grans of oxygen,about the same as a small tree and enough to sustain an astronaut for 15 minutes,It's also found that even in extreme temperatures and after a Martian dust storm,Moxie continued to produce high-purity oxygen."This is the first demonstration of actually using resources on the surface of another planet and transforming them chemically into something that would be useful for a human mission," said Jeff Hoffinan,a retired astronaut and professor at MIT.NASA and the MIT team are planning to build a bigger version of Moxie,as they hope advanced models will produce enough oxygen to support a crewed mission to Mars.“We have to bring a lot of stuff from Earth to support a human mission,but oxygen is a big problem.If you can make it there,go for it and you're way ahead of the game,"Hoffinan said.The device uses pumps that absorb in carbon dioxide which is heated to 800℃and processea to separate the carbon and oxygen.Carbon monoxide(一氧化碳)is emitted as waste while the pure oxygen is left behind.Expanding the device to support a human mission to Mars presents challenges.It is needed to run continuously for 400 days,a leap from the one-hour tests and its inner temperature should be controlled stably.Moxie has proved to endure the extreme conditions on Mars,however,and the team plans to assess the machine's limits in the coming months when atmosphere is thick and carbon dioxide levels are high.They say they just want to set everything as high as they dare and make as much oxygen as they can.32.What can we learn about Moxie A.It aims to purify breathable oxygen.B.It is stopped by extreme conditions.C.It works well in a series of tests.D.It produces oxygen enough for a team.33.What is the author's purpose by quoting Hoffinan's words in Paragraph 5 A.To present a plan to further explore Mars.B.To highlight the significance of making oxygen on Mars.C.To show the plentiful and useful resources on Mars.D.To demonstrate Nasa's ambition to win the game.34.Which of the following best describes the team according to the last paragraph A.Courageous and imaginative. B.Practical and independent.B.Confident and intelligent. D.Cautious and ambitious,35.What can be a suitable title for the text A.A Nasa Mars rover landed successfully.B.Challenges for a human mission to Mars.C.Human beings survive with oxygen made on Mars.D.A little oxygen on Mars,a great leap forward.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选 项 。Communication skills are important,which can help you with presentations in class, during job interviews,and in a variety of other situations. 36Adopt an explorer mindset(思维模式). 37 .Have light interactions and make connectiors with them without expecting anything.This mentality encourages you to explore conversations in various situations.3 8 .It's advisable to take time to summarize what you think and how you feel.That way,you can adequately convey them to others.You can set an alarm for a fixed time to do it.And a notebook or a single note-app may help,with which you can set down what you think and how you feel.Be aware of what your body is saying.Standing with arms relaxed tells anyone around you that you are approachable and open to hearing what they say. 39 . So keep your pestures appropriate and stances ( 站 姿 )approachable,which can make even difficult conversations flow more smoothly.Make eye contact when communicating with others.Whether you are speaking or listening,look into the eves of the person with whom you are talking. 40 .Going back and forth between the two makes your eyes appear to sparkle,which indicates you care about what he or she says.Another trick is to imagine a letter“T”on the listener's face,with the crossbar being an imaginary line across the eye brows and the vertical(垂直的)line coming down the center of the nose.Keep your eyes scanning that“T”zone.A.One technique is to look into one of the listener's eyes and then to the other.B.Considering the great benefit,it's vital to improve them with tips below.C.We benefit a lot from good communication skills.D.However,arms crossed and shoulders hunched suggest disinterest or unwillingness.E.Organize your daily thoughts and feelings.F.Record your daily routine with an app.G.Stay curious about others and share your thoughts.第 三 部 分 语 言 知 识 运 用 ( 共 两 节 , 满 分 3 0 分 )第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A 、B 、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项。Years ago,I disliked exercise.My gym visits were nothing but short treadmill(跑步机) Walks and 41 attempts at weights,thus I even persuaded members to 42 classes for happy hours.Exercise wasn't fun—until a personal crisis 43 _me to seek relief through fitness.Then came the turning point.I joined Adria's training studio.As both owner and coach, she was good at motivating me.Before long,I was seeing 4 both in body and mind. Not only did I come across a great trainer,but I also gained a friend.However,exhausted from running her studio alone,Adria joked,"I wish you'd get certified—-you're the only one I'd trust with the keys."I laughed it off,knowing that was impossible.Me A trainer —but her words 45 me.After weeks of hesitation,I 46 the ACE certification course.Studying proved 47 because memorizing muscle groups and safety regulations was challenging for me.Luckily my son kept me 48 ,just like I'd once lifted his spirits in study for medical schcol.Test day came and my every move was 49 carefuily during the whole exam.Finally the“PASS”result brought me relief and 50Now at 54,my certification hangs proudly on the wall,a reminder that 51 lasts longer than passing motivation.I've learned that 52 starts when you step outside your comfort zone.Adria didn't just teach me about fitness —she showed me that belief from others can 53 the courage to believe in yourself.Every time I walk into the studio and see that certificate,I’m reminded:it's never too late to 54 your story.What once felt impossible now feels like the most 55 journey of my life.41.A.active B.positive C.random D.brave42·A.attend B.skip C.offer D.forget43.A.forced B.ordered C.allowed D.invited44.A.limits B.signals C.problems D.changes45.A.struck B.puzzled C.hurt D.failed46.A.put up with B.signed up for C.dropped out of D.kept away from47.A.interesting B.surprising C.demanding D.refreshing48.A.inspired B.discouraged C.disappointed D.satisfied49.A.questioned B.directed C.corrected D.watched50.A.model B.test C.pride D.need51.A.movement B.commitment C.enthusiasm D.habit52.A.dream B.story C.plan D.growth53.A.take B.reduce C.fuel D.remove54.A.replace B.rewrite C.share D.finish55.A.rewarding B.colorful C.peaceful D.relaxing第Ⅱ卷(共55分)注意事项:第Ⅱ卷共2页,用钢笔或圆珠笔将答案直接写在试题卷上。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A growing number of artistic shows and events have recently been unfolding nationwide during the peak summer travel season.Instead of being presented in the cultural spaces of major cities,now these new art exhibitions 56 (take)root in rural towns or smaller Chinese cities.Behind this movement is a new trend:The cultural resources of rural areas are now bringing up diverse art events.Art has long been perceived as a cultural game 57 matters the most to first-tier cities.Whether in urban museums 58 galleries,art creations seem to be housed within their own ivory towers(象牙塔), 59 (wait)for visitors to approach them while remaining distant from their surrounding environment.-6 0 (compare)with the disconnection of art in cities,rural towns seem to 61 (actual)be capable of merging( 融 合 )art and everyday life together.Take the Sankui township's art show in Wenzhou,Zhejiang Province as an example.Its art installations draw 62 (inspire)from the local terraced fields ( 梯 田 ) .Both sculptures and photography seamlessly fit perfectly into the rural background,allowing spectators to walk in the farmland's wind-shaped wheat waves 63 (experience)art.Such a scene reveals how rural areas'local features and landscapes can 64 - (broad)the view for artistic creation. 65 other words,it frees art from big-city ivory towers.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,上周你参与了所在社团的标志设计比赛。请你给美国友人Chris写信分享 这次经历,内容包括:1. 你设计的作品; 2. 你的感想。注意:1.写作词数应为80个左右; 2. 请按如下格式在答题纸的相应位置作答。 Dear Chris,Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。When Billand I got married,we promised to celebrate our wedding anniversary(周年纪 念日)every year with a short trip.However,life got in the way—family responsibilities and financial issues kept us from it.This year,we decided not to allow any more excuses to stop us. So we chose an excellent hotel and planned to spend a night there.The hotel features an Olympic-sized pool,a yoga studio,and an award-winning restaurant.Located on a hiil looking out over the Atlantic Ocean,it is a short walk to a nearby town filled with charning tourist shops we love.This trip promised to be fantastic…until the clouds burst, and the rain came down in sheets."Well,"I told Bill as we entered the hotel,"this trip won't be a complete failure.There's plenty to do right here until the storm passes."The indoor pool was our first destination.However,when we took the quick walk down the hall to the pool,I found it locked.After asking a staff member,we learned that the pool was under renovation(整修).Bill suggested,"Well,how about getting a drink at the bar before dinner "That sounded like a good idea,but when we got to the bar,the sign outside read "Closed on Mondays".I felt tears welling up in my eyes.This wasn't working out according to plan.“Relax,"Bill said."We're on vacation.Let's grab an early dinner and decide what to do next."“At this rate,"I complained,"the restaurant will be closed,too."Sure enough,we were greeted by another sign—"Closed on Mondays".Fueled by frustration,I marched to the concierge desk(礼宾台)."Is anything open on Mondays around here "I asked.The concierge smiled,"Yes.All the shops and restaurants in town are open.Plus,there is a lovely winery(酿酒厂)down the road a bit."She lifted her wrist and checked her watch."If you leave now,you'll get there just in time for their last wine tasting. Our hotel bus can take you there."注意:(1)续写词数应为150个左右;(2)请按如下格式作答。Bill and I looked at each other again.This time,we were smiling.The next morning,as we were about to head back,Bill asked me,"This trip didn't go as planned,did it "_2025下学期高三期中考试答案详解听力材料1.【答案】B【原文】W: Everyone’s sleeping, Francis. Please, keep your voice down.M: Sorry. I didn’t realize the little ones were sleeping. I just wanted to let you know that I’m back.W: OK.2.【答案】C【原文】W: Would you please come to my office at five o’clock this afternoon M: Can I meet you tomorrow instead My son will be home from school at 5:30 p.m. I must finish this report before then.3.【答案】C【原文】W: May I come to see you at 3:00 p.m. this afternoon, Professor White M: I’m sorry, Sally, but I’m meeting my students then. The meeting will last about half an hour. Why don’t you come at 3:30 p.m. W: OK, no problem.4.【答案】B【原文】W: How is your broken leg after the operation M: Oh, Dr. Smith, it’s recovering well. I couldn’t walk on it two weeks ago, but yesterday I managed to get to the school and go back. The medicine you gave me really works.W: That’s not bad. It’s only a month since the accident on the field.5.【答案】A【原文】M: Excuse me, I’m trying to find the art gallery. Is it near here, do you know W: I’m sorry. I’m a visitor here as well. I’m just waiting for my husband to take a photo.M: OK, thanks anyway. I’ll go into one of the shops and ask.【答案】6. B 7. A【原文】W: Max, the sales department called and said something about a broken air conditioner. Unfortunately, a meeting with important customers starts right after lunch and they want to make sure it works properly before the meeting. Can you go and see if you can fix it M: Oh, I have a couple of urgent repairs first thing this morning. Broken lights, broken copy machines and things. Can you check if someone can stay around until twelve noon or so I should be able to look at it right before lunch time.W: I’ll call and find out. I’ll let you know in a while.【答案】8. B 9. C 10. A【原文】W: Excuse me, doctor Darren, we are planning to have a party next Friday. Which room could we use Ah, we are expecting around 300 people. Doctor Dennis suggested the pine room, but there are too many used books inside and it can only hold 250 people. What would you suggest M: One moment, please. I would suggest the white room. It can hold 350 people at the most. Besides, it was newly decorated. Is it okay W: Sure. Thank you.M: What time will you need it W: I believe that six to ten PM would be okay.M: OK. It’s all yours during those four hours.W: Thank you very much. Oh, doctor. Darren, would you please join us in the party on that day M: I’d like to, but I’m afraid I can’t. I have to work on a speech with doctor Miller that night.【答案】11. B 12. B 13. C【原文】W: City pizzas, can I help you M: Hello, my name’s Henry cox. I’m calling you because you delivered our Pizza five minutes ago, but you haven’t sent the number I ordered.W: Oh, that’s surprising. Can you give me your order number please M: Yes, it’s 1049.W: Well, let me check our records. I’ve got down that you wanted 13 pizzas. Just...M: Did you say 13 I ordered 30 not 13. No wonder we haven’t got enough.W: I’m very sorry about that. So you’re missing 17 pizzas, aren’t you M: That’s right. W: How about sending you all 30 this time And they will all be hot.M: That would be great. How to deal with the 13 ones we have here Shall we give them back W: No, you keep them and we won’t charge you for them. It’s obviously our mistake.M: Thank you very much.W: Thank you for your understanding, Mr cox. We apologize for the mistake again. Bye.【答案】14. A 15. C 16. B【原文】M: Can I ask you a favor W: What is it Sam M: Well, I was just wondering if you could help me with my history lessons because I’ve been absent for three days.W: Sure, why were you absent for so long M: I was pretty sick after my trip to London, so the doctor suggested that I should not attend classes for a couple of days in order to rest. And my father helped me ask for sick leave. I decided to ask for your help because you always get good grades in history.W: I’m sorry to hear that you were sick, Sam. Don’t worry, I’ll help you out. Where should we start What is the last topic you have in your notes M: Let me see. I do recall that the last notes I have are about the wars between Athens and Sparta. I missed pretty much everything that came after that period in history.W: OK, there is a lot of information to cover then.M: So what time is convenient for you Then I’ll come to your home, say six PM W: We’d better start an hour later because we usually have dinner at that time.M: Okay.【答案】17. A 18. B 19. C 20. A【原文】Good afternoon, I would like to tell you about madame Tussaud’s Museum before taking you around. First, let me give you some information about the tickets. Well, our most popular ticket is 39 pounds. With that, you can also visit three more London’s most popular top attractions. The standard price that you have to pay when visiting four attractions is 55 pounds. Madame Tussaud’s has a long history. It was started by a lady who worked for the French king. She was an art teacher. Here you can see life sized figures of the most famous people in the world, like David Beckham, the footballer or the queen of England. Madame Tussaud’s is not only in London. The second Madame Tussaud’s open in Amsterdam in nineteen ninety two, and now there are museums in Las Vegas, Hollywood, New York. In 2008 the fourth American madame Tussaud’s open in Washington. After you visit, you can buy some gifts from the museum shop, and if anybody is hungry, there is a cafe and some great eating places in Baker street. The museum is open seven days a week and you can see the times in the guidebook of the museum, which I will give you in a minute.A【答案】21. C 22. B 23. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了Learn English Teens这一专为青少年学习英语而设的网站,包括其功能、使用方法、起始建议以及由英语专家团队开发的Secondary Plus英语课程等信息。【21题详解】细节理解题。根据文章第一段中的“On Learn English Teens you can watch videos, read texts, listen to audios and do online exercises to help you improve your reading, writing, listening and speaking skills.(在Learn English Teens网站,您可以观看视频、阅读文本、收听音频以及进行在线练习,以帮助您提高阅读、写作、听力和口语能力。)”可知,在Learn English Teens网站上,用户可以通过观看视频、阅读文本、听音频以及做在线练习来提高他们的阅读、写作、听力和口语技能。因此,C选项“Improve various English skills. (提高各种英语技能)”符合题意。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据Where to start部分中的“Beginners should start with Skills and choose Level A1 or try the Vocabulary exercises.(初学者应该从“ Skills”(技能)开始,选择“A1级”或尝试“词汇”练习。)”可知,建议初学者从词汇练习开始。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据文章最后一段中的“Our Secondary Plus English course, developed by our team of English experts, will teach you the skills to build your confidence and help you reach your full potential.(我们的“高级英语”课程是由我们的英语专家团队精心打造的,它将教授您一系列提升自信、充分发挥自身潜力的技能。欲了解更多信息,请点击此处。)”可知,Secondary Plus英语课程是由英语专家团队开发的。因此,C选项“English experts. (英语专家)”符合题意。故选C项。B【答案】24. D 25. A 26. A 27. C【解析】【导语】本文是记叙文。主要讲述了作者本以为母亲老了需要自己的照顾,却在一次偶然的拜访中对母亲现在的生活信条感到惊讶的故事。【24题详解】推理判断题。根据第一段“In my childhood, whenever I was being unreasonable, or questioning whatever direction my mother was giving, she would say “I’m the momma and you’re the baby.” End of discussion. Until one day she asked me to do something for her and I said, “No. You’re the momma; I’m the baby.” It gave her a good laugh.(在我童年时期,每当我不讲道理或质疑母亲的指示时,她总会说:“我是妈妈,你是小孩。”对话就此终结。直到有一天她让我帮忙做事,我回答:“不要。你是妈妈,我是小孩。”这话把她逗得开怀大笑)”可知,作者小时候妈妈让做什么就做什么,后来妈妈让作者做事时,作者拒绝了并重复妈妈的话,这表明作者当时是不情愿的。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“Yet during this visit I was taken aback by piles upon piles of mail and papers and junk. A fridge full of spoiled food. A mountain of clothes begging to be located. Was it always this way When did she become a hoarder (囤积者) ( 可这次眼前景象令我震惊:堆积如山的信件文件与杂物,塞满变质食物的冰箱,亟待归位的衣物山。家里一直这样吗?她从何时开始囤积物品?)”可知,作者看到妈妈家一堆一堆的信件、文件和垃圾,冰箱里满是变质的食物,还有大量待整理的衣服,这些混乱的场景让作者一开始认为妈妈是个囤积者。故选A项。【26题详解】推理判断题。根据第四段中妈妈说的话““The time that I have to go through those things would be my weekends. Do I want to spend my Saturday afternoon going through all the junk Or do I want to go hang out with my friends I think the latter. I don’t want to spend one minute of my free time doing anything that doesn’t bring me joy,” she says.(“整理那些东西本该利用周末时间。但我是该在周六下午收拾破烂,还是该去和朋友聚会?我选择后者。我不想让任何不能带来愉悦的事占据哪怕一分钟自由时光,”她说。)”可知,妈妈不想在周末整理东西,是因为她想把周末的时间用来和朋友出去玩,她渴望为自己度过一段愉快的时光,而不是把时间花在整理这些不能给她带来快乐的事情上。故选A项。【27题详解】推理判断题。根据最后一段““Trey, you could spend so much time worrying about things that aren’t perfect. Then time slips by, and they’re never going to be,” she continues. “I think happiness is a moment-to-moment, day-to-day kind of thing. It’s not something you sustain. I still think I’m hot- that might be in my head, but so what.”(“特雷,若总为不完美之事忧虑,时光便会悄然流逝,而问题永远不会解决。”她继续说道,“我认为幸福是每个瞬间、每日延续的状态,并非恒久不变的实体。我依然觉得自己魅力四射——也许只是自我感觉良好,但那又如何。”)”可知,母亲认为不应总为不完美之事忧虑,而是抓住每个幸福的瞬间,所以母亲的生活哲学是活在当下。故选C项。C【答案】28. C 29. B 30. C 31. A【解析】【导语】这是一篇议论文。文章以26岁的杭州插画师Lina为例,阐述了在数字时代,年轻人在社交媒体上呈现出“轻社交”的趋势,即注重自我表达而非深度情感联系,这种趋势反映了年轻人对心理健康的守护,是一种有前瞻性和深思熟虑的现代社交互动方式。【28题详解】词句猜测题。根据文章第一段中的“Lina’s attitude represents a growing trend among today’s youth: light socializing, a pattern that prioritizes self-expression over a lot of emotional connections on the Internet.(Lina的态度代表了当今年轻人中日益增长的一种趋势:轻度社交化,这种模式……自我表达,而非在互联网上建立大量的情感联系。)”以及最后一段“In a world closely bound by digital connections, light socializing strikes a delicate balance between self-expression and privacy protection. It’s not about turning their backs on people, but about looking for a healthier and more independent way to be online.(在一个紧密依赖数字连接的世界里,轻松的社交活动能够恰到好处地平衡自我表达与隐私保护这两者之间的关系。这并非是要与他人断绝联系,而是要寻找一种更健康、更独立的线上生活方式。)”可知,Lina的这种轻度社交模式,这种模式是一种更健康、更独立的线上生活方式,更重视自我表达,而非网络上的情感联系。由此可推知,划线单词“prioritizes”的意思是“重视”,与D项“Values more(更重视)”意思相近。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据文章第二段中的“Sociologist Min Li observes that social media, once an important centre for developing relationships, has changed into a “self-showcase” platform for the younger generation.(社会学家李敏观察到,社交媒体曾经是发展人际关系的重要中心,现在已经变成了年轻一代的“自我展示”平台。)”可知,社会学家李敏认为,社交媒体现在已成为年轻一代的“自我展示”平台。故选B项。【30题详解】推理判断题。根据文章最后一段中的“In a world closely bound by digital connections, light socializing strikes a delicate balance between self-expression and privacy protection. It’s not about turning their backs on people, but about looking for a healthier and more independent way to be online.(在一个由数字连接紧密联系的世界里,轻度社交在自我表达和隐私保护之间取得了微妙的平衡。这不是要背弃他人,而是要寻找一种更健康、更独立的线上生活方式。)”可知,在一个由数字连接紧密联系的世界里,轻度社交在自我表达和隐私保护之间取得了微妙的平衡,即它平衡了表达和安全。故选C项。【31题详解】主旨大意题。根据文章第一段中的“Lina’s attitude represents a growing trend among today’s youth: light socializing, a pattern that prioritizes self-expression over a lot of emotional connections on the Internet.(Lina的态度代表了当今年轻人中日益增长的一种趋势:轻度社交化,这种模式将自我表达置于网络上的大量情感联系之上。)”以及最后一段中的“In a world closely bound by digital connections, light socializing strikes a delicate balance between self-expression and privacy protection.(在一个由数字连接紧密联系的世界里,轻度社交在自我表达和隐私保护之间取得了微妙的平衡。)”可知,本文主要论述了当下年轻人的一种社交趋势——轻度社交,这种社交模式在网络自我表达和隐私保护之间取得了微妙的平衡,A项“Keep the Digital Distance(保持数字距离)”是适合本文的标题。故选A项。【答案】32.C 33.B 34.D 35.D【解析】本文是一篇说明文。本文主要介绍了是这个Moxie设备,它能让人类在登录火星后产生大量的氧气,这使人类在火星上生存的机会更近了一步。32.细节理解题。根据第三段中“Moxie produced breathable oxygen in seven hour-long tests conducted in various weather and atmosphere conditions since landing. During each test, the device produced six grams of oxygen, about the same as a small tree and enough to sustain an astronaut for 15 minutes. (Moxie在着陆后在各种天气和大气条件下进行了7个小时的测试,产生了可呼吸的氧气。在每次测试中,该设备产生了6克氧气,大约相当于一棵小树,足以维持一名宇航员15分钟的生命)”可知,Moxie在一系列实验中起着良好的作用。故选C。33.推理判断题。根据第五段中““We have to bring a lot of stuff from Earth to support a human mission, but oxygen is a big problem. If you can make it there, go for it and you’re way ahead of the game,” Hoffinan said.(“我们必须从地球上带很多东西来支持人类的任务,但氧气是个大问题。如果你能做到,那就努力去做,你已经走在了探索的前面。”Hoffinan说)”可知,氧气可以支持人类在火星的任务,如果有了氧气就走在了探索的前面。由此推知,本段引用Hoffinan的话是为了强调在火星上制造氧气的重要性。故选B。34.推理判断题。根据最后一段中“It is needed to run continuously for 400 days, a leap from the one-hour tests and its inner temperature should be controlled stably.(它需要连续运行400天,远远超过1小时的测试,其内部温度需要稳定控制)”可知,研究团队需要花费大量时间进行测试,保证内部温度稳定,体现出研究团队的严谨性,同时根据本段中“Moxie has proved to endure the extreme conditions on Mars, however, and the team plans to assess the machine’s limits in the coming months when atmosphere is thick and carbon dioxide levels are high. (Moxie已经被证明能忍受火星上的极端条件,研究小组计划在未来几个月评估机器的极限,那时大气很厚,二氧化碳含量很高)”可知,Moxie已经被证明能忍受火星上的极端条件但是研究小组继续坚持突破极限,这是有抱负的体现。综上,故选D。35.主旨大意题。根据第三段中“Moxie produced breathable oxygen in seven hour-long tests conducted in various weather and atmosphere conditions since landing. (Moxie在着陆后在各种天气和大气条件下进行了7个小时的测试,产生了可呼吸的氧气)”以及第一段中“A small device no bigger than a toaster has generated oxygen on the surface of Mars, bringing the chances of surviving on the red planet a step closer.( 一个比烤面包机大不了多少的小装置在火星表面产生了氧气,这使在这颗红色星球上生存的机会更近了一步)”可知,本文主要介绍了是这个Moxie设备,它能让人类在登录火星后产生大量的氧气,这使人类在火星上生存的机会更近了一步。C选项“A little oxygen on Mars, a great leap forward.(火星上有一点氧气,这是一个巨大的飞跃)”可以概括全文。故选D。【答案】36. B 37. G 38. E 39. D 40. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍提升沟通能力的方法,包括采用探索者思维、整理想法和感受、关注肢体语言、保持眼神交流,助力应对各类沟通场景。【36题详解】根据上文“Communication skills are important, which can help you with presentations in class, during job interviews, and in a variety of other situations. (沟通能力很重要,它能帮助你应对课堂展示、求职面试以及各种其他场景。)”可知,此空需承接“沟通能力重要”的观点,引出下文提升沟通能力的具体建议。B选项“Considering the great benefit, it’s vital to improve them with tips below. (考虑到其巨大益处,通过以下建议提升沟通能力至关重要。)”中的“the great benefit”呼应上文沟通能力的作用,“improve them with tips below”直接引出下文内容,符合语境。故选B项。【37题详解】根据上文“Adopt an explorer mindset (思维模式). (采用探索者思维模式。)”以及下文“Have light interactions and make connections with them without expecting anything. This mentality encourages you to explore conversations in various situations. (与他人进行轻松互动、建立联系,不抱有任何期待。这种心态能鼓励你在各种场景中主动开启对话。)”可知,此空需解释“探索者思维模式”的具体表现。G选项“Stay curious about others and share your thoughts. (对他人保持好奇,并分享自己的想法。)”是“探索者思维”的核心体现,既呼应“探索”的内涵,又与下文“轻松互动、开启对话”的做法一致,符合语境。故选G项。【38题详解】根据下文“It’s advisable to take time to summarize what you think and how you feel. That way, you can adequately convey them to others. You can set an alarm for a fixed time to do it. And a notebook or a single note-app may help, with which you can set down what you think and how you feel. (建议你花时间总结自己的想法和感受。这样,你就能充分地向他人传达这些内容。你可以设置固定时间的闹钟来做这件事。一本笔记本或一个笔记应用可能会有帮助,你可以用它们记录下自己的想法和感受。)”可知,本段围绕“整理想法和感受”展开,此空应作为小标题概括主题。E选项“Organize your daily thoughts and feelings. (整理你日常的想法和感受。)”直接点明主题,与下文“总结想法、记录感受”的内容高度契合,符合语境。故选E项。【39题详解】根据上文“Standing with arms relaxed tells anyone around you that you are approachable and open to hearing what they say. (双臂放松站立,会让周围的人知道你平易近人,愿意倾听他们的话。)”以及下文“So keep your postures appropriate and stances (站姿) approachable, which can make even difficult conversations flow more smoothly. (因此,保持恰当的姿势和平易近人的站姿,即使是困难的对话也能更顺畅地进行。)”可知,此空需从反面说明不当肢体语言的含义,与上文“双臂放松”形成对比。D选项“However, arms crossed and shoulders hunched suggest disinterest or unwillingness. (然而,双臂交叉、肩膀耸起则表明你不感兴趣或不愿意(倾听)。)”中的“However”体现转折,“arms crossed and shoulders hunched”与上文“arms relaxed”形成对比,补充了肢体语言的不同含义,符合语境。故选D项。【40题详解】根据上文“Make eye contact when communicating with others. Whether you are speaking or listening, look into the eyes of the person with whom you are talking. (与人沟通时保持眼神交流。无论你是在说话还是倾听,都要看着对方的眼睛。)”以及下文“Going back and forth between the two makes your eyes appear to sparkle, which indicates you care about what he or she says. (在两只眼睛之间来回移动,会让你的眼睛看起来炯炯有神,这表明你在乎对方说的话。)”可知,此空需介绍保持眼神交流的具体技巧。A选项“One technique is to look into one of the listener’s eyes and then to the other. (一个技巧是先看着听者的一只眼睛,然后再看向另一只。)”中的“One technique”呼应下文“Another trick”,“look into one of the listener’s eyes and then to the other”与下文“Going back and forth between the two”一致,符合语境。故选A【答案】41. C 42. B 43. A 44. D 45. A 46. B 47. C 48. A 49. D50. C 51. B 52. D 53. C 54.B 55. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从讨厌锻炼到通过健身获得身心改变,并最终考取健身教练资格证的故事。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:我去健身房只是在跑步机上短时间走一走,以及随意地尝试举重。A. active积极的;B. positive积极的,正面的 ;C. random随意的;D. brave勇敢的。根据上文“I disliked exercise” 可知,作者不喜欢锻炼,所以去健身房的活动都是随意的。故选C。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:因此我甚至说服其他会员为了欢乐时光而翘课。A. attend参加;B. skip跳过,略过,翘课 ;C.offer提供 ;D. forget忘记。由“for happy hours 可知,作者为了欢乐时光而说服会员不去上课,skip classes 表示“翘课”。故选B。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:锻炼一直都没有乐趣 —— 直到一场个人危机迫使我通过健身来寻求解脱。A. forced强迫,迫使 ;B.ordered命令 ;C. allowed允许;D. invited邀请。根据“a personal crisis” 以及“to seek relief through fitness”可知,是个人危机迫使作者通过健身来寻求解脱,force sb. to do sth. 表示“迫使某人做某事”。故选A。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:不久之后,我在身心方面都看到了变化。A. limits限制;B. signals信号;C. problems问题;D. changes变化。由上文“Exercise wasn’t fun — until a personal crisis forced me to seek relief through fitness.”以及 “Before long”可知,作者开始健身后不久,身心都发生了变化。故选D。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:但她的话打动了我。A. struck打击,打动,使突然想起;B. puzzled使困惑;C. hurt伤害;D. failed失败。根据下文 “After weeks of hesitation, I 6 the ACE certification course.”可知,作者虽然一开始觉得不可能,但后来还是犹豫着去参加了ACE认证课程,说明Adria的话打动了作者。故选A。【46题详解】考查动词短语词义辨析。句意:经过数周的犹豫,我报名参加了ACE认证课程。A. put up with忍受;B. signed up for报名参加 ;C. dropped out of退出;D. kept away from远离。由“After weeks of hesitation”以及“the ACE certification course”可知,作者犹豫之后报名参加了ACE认证课程。故选B。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:事实证明学习很费力,因为记住肌肉群和安全规则对我来说很有挑战性。A. interesting有趣的;B. surprising令人惊讶的;C. demanding要求高的,费力的;D. refreshing令人耳目一新的 。根据“because memorizing muscle groups and safety regulations was challenging for me”可知,记住肌肉群和安全规则对作者来说很有挑战性,所以学习是费力的。故选C。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:幸运是,我的儿子让我受到鼓舞,就像我曾经在他考医学院时鼓舞他的士气一样。A. inspired受鼓舞的 ;B. discouraged气馁的;C. disappointed失望的;D. satisfied满意的。由“just like I’d once lifted his spirits in study for medical school”可知,作者的儿子像作者曾经鼓舞他一样,让作者受到鼓舞。故选A。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:考试那天,在整个考试过程中我的一举一动都被仔细观察着。A. questioned询问questioned询问 ;B. directed指导;C. corrected纠正;D. questioned询问。根据“Test day came”以及“during the whole exam”可知,考试时作者的一举一动都会被仔细观察。故选D。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:最终“通过”的结果让我如释重负并感到自豪。A. model模型,榜样;B. test测试;C. pride自豪 ;D. need需要。由“the ‘PASS’ result brought me relief”可知,通过考试的结果让作者如释重负,同时也会感到自豪。故选C。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:现在 54 岁的我,我的证书自豪地挂在墙上,它提醒我投入比一时的动力更持久。A. movement运动;B. commitment承诺,投入;C. enthusiasm热情;D. habit习惯。作者考取证书的过程是一个长期投入的过程,所以这里说投入比一时的动力更持久。故选B。【52题详解】考查名词词义辨析。句意:我明白了,当你走出舒适区时,成长就开始了。A. dream梦想;B. story故事;C. plan计划;D.growth成长 。结合上文可知,作者从讨厌锻炼到成为一名有资格证的健身教练,这是一个成长的过程,所以这里说走出舒适区时,成长就开始了。故选D。【53题详解】考查动词词义辨析。句意:Adria不仅教我健身 —— 她还让我明白,别人的信任可以激发相信自己的勇气。A. take拿,取;B. reduce减少;C. fuel点燃,激起;D. remove移除。根据上文“Adria didn’t just teach me about fitness”以及 “the courage to believe in yourself”可知,Adria的信任激发了作者相信自己的勇气。故选C。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:每次我走进工作室看到那张证书,我都会被提醒:改写你的故事永远都不晚。A.replace取代;B. rewrite改写 ;C. share分享;D. finish完成。根据上文内容可知,作者从一个不喜欢锻炼的人变成了一名健身教练,这是对自己人生故事的改写。故选B。【55题详解】考查形容词词义辨析。句意:曾经觉得不可能的事情现在感觉像是我人生中最有意义的旅程。A. rewarding有意义的,值得的 ;B. colorful多彩的;C. peaceful和平的;D. relaxing放松的 。根据上文“Studying proved 7 because memorizing muscle groups and safety regulations was challenging for me. Luckily my son kept me 8 , just like I’d once lifted his spirits in study for medical school.”和“Now at 54, my certification hangs proudly on the wall”可知,作者通过努力实现了自己的转变,所以这段旅程对他来说是有意义的。故选A。语法填空【答案】56. are taking 57. that/which 58. or 59. waiting pared61. actually 62. inspiration 63. to experience 64. broaden 65. In【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了艺术展览在农村和小城市兴起,农村文化资源带动艺术活动发展的现象。56题详解】考查时态。句意:如今,这些新的艺术展览在农村城镇或中国较小城市扎根,而不是在主要城市的文化空间中呈现。根据时间状语now可知,此处应用现在进行时,主语exhibitions为复数,be动词用are。故填are taking。【57题详解】考查定语从句。句意:长期以来,艺术一直被视为一种文化游戏,而这种游戏对一线城市来说最为重要。空处需用关系词引导定语从句,先行词是game,指物,关系词在定语从句中作主语,所以空处需用关系代词that/which。故填that/which。【58题详解】考查连词。句意:无论是在城市博物馆还是画廊,艺术创作似乎都被禁锢在自己的象牙塔里,等待着参观者的到来,而与周围环境保持距离。whether...or...意为“无论……还是……”,是固定搭配。故填or。【59题详解】考查非谓语动词。句意同上。本句已有谓语动词seem,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词,wait与其逻辑主语art creations之间是主动关系,需用现在分词waiting作状语。故填waiting。【60题详解】考查非谓语动词。句意:与城市中艺术的脱节相比,农村城镇似乎实际上能够将艺术和日常生活融合在一起。本句已有谓语动词seem,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词,compare与其逻辑主语rural towns之间是被动关系,需用过去分词compared作状语。句首单词首字母大写,故填Compared。【61题详解】考查副词。句意同上。修饰空后动词短语be capable of,空处需用副词actually“实际上”,作状语。故填actually。【62题详解】考查名词。句意:它的艺术装置从当地的梯田中汲取灵感。根据空前动词draw可知,空处需用名词inspiration“灵感”作宾语,为不可数名词。故填inspiration。【63题详解】考查非谓语动词。句意:雕塑和摄影都完美地融入了乡村背景,让观众在农田的风吹麦浪中漫步体验艺术。此处表示目的,应用不定式作目的状语。“to experience art”说明走在麦浪中的目的是体验艺术。故填to experience。【64题详解】考查动词。句意:这样的场景揭示了农村地区的当地特色和景观如何能够拓宽艺术创作的视野。根据空前情态动词can可知,空处需用动词原形broaden,意为“拓宽”。故填broaden。【65题详解】考查介词短语。句意:换句话说,它把艺术从大城市的象牙塔中解放出来。in other words为固定短语,意为“换句话说”。句首单词首字母大写,故填In。第一节Dear Chris,I am writing to share with you a competition I took part in last week. The school reading club I am in organized a logo design contest, and I submitted my own work.Here's my logo. I used a stylized image of a book with a rising sun behind it to demonstrate the club's spirit. The book stands for knowledge, and the sun represents the bright future. The book is open, revealing a world map, which shows our global perspective and passion for learning about different cultures. I chose a simple yet vibrant color to make it eye-catching and memorable.The whole experience was exciting! Not only did I contribute to our club but I showcased my creativity. I feel proud to have taken part and hope that my design will be awarded a prize. I will keep you updated with the result, and I'm so glad I could share this with you.Yours,Li Hua第二节【写作提示】语篇类型是记叙文,主题语境是人与自我之生活与学习。作者和丈夫Bill为庆祝结婚纪念日,精心挑选了一家豪华酒店,并期待在那里度过难忘的一天。然而,暴雨打乱了他们的户外计划,而且室内泳池因整修关闭,酒店的酒吧和餐厅又恰逢周一歇业。作者沮丧不已,于是冲向礼宾台质问,礼宾员微笑告知镇上商店和酿酒厂仍在营业,并建议他们搭乘酒店巴士前往酿酒厂品酒。根据续写第一段首句可知,作者夫妻二人对视一眼,笑了。那么他们是否听取了礼宾员的建议?他们后来做了什么?两人之后的心情如何?根据续写第二段首句可知,第二天返程时,作者的丈夫向她确认旅行没有按计划进行。作者是如何回复的?这次旅行给作者怎样的启发?他们夫妻二人如何看待这次旅行?One possible version:Bill and I looked at each other again. This time, we were smiling. We quickly took the hotel bus to the winery. At the winery, we tasted different wines and laughed at how little we knew about them. The owner also told us funny stories about his early winemaking fails. Outside, the storm continued, but inside, we felt warm and happy. On our way back, we stopped at a small restaurant in town and enjoyed seafood straight off the boat—extremely fresh! Even though the rain never stopped, we forgot all our worries and lost ourselves in pure joy.The next morning, as we were about to head back, Bill asked me, “This trip didn’t go as planned, did it ” I laughed and shook my head. “No, but it was perfect in its own way.” We talked about the wine tasting, the warm restaurant, and all the fun we had while exploring the little town. Sometimes the best memories are made in unplanned moments. By the time we reached our house, we both agreed this was one anniversary we’d never forget. It wasn’t the fancy trip we had planned, but it turned out even better. 展开更多...... 收起↑ 资源预览 当前文档不提供在线查看服务,请下载使用!