【单元考点培优】Module 7 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Module 7 考点17:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Module 7 考点17:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Look at the picture of my family. My father is tall and thin. He is a math teacher. My mother is very beautiful. She is a music teacher. She likes singing and dancing. My grandparents are very old. They are at home. They do housework every day. I’m a schoolboy. I study very well. My family is a happy family.
1.There are five people in my family. ( )
2.My parents are teachers. ( )
3.My mother can’t sing or dance. ( )
4.My grandpa and grandma are not young. ( )
5.I am a student. ( )
Tom’s grandfather bought Tom a bird last month. He liked it very much. He kept it in a small cage (鸟笼). He gave it water and food every day. However (然而), the bird wasn’t happy. It never sang songs. Tom was sad.
Yesterday Tom went to the park with his parents. He saw many birds there. They looked very happy and sang songs. Tom said to his mother “I think birds don’t like living in a small cage. I will take my bird to the park tomorrow. I’ll open the cage and let it go out to meet its friends. Then it will be happy and sing songs.”
6.Tom’s father bought a bird for him last week. ( )
7.The bird sang songs every day. ( )
8.Tom went to the park with his parents yesterday. ( )
9.Birds in the park couldn’t sing songs. ( )
10.Tom wanted to open the cage and let the bird fly away. ( )
Every kind of animals has their own (自己的) way to live well in winter. In winter, the weather gets colder and colder. There is snow on the ground.
Some animals sleep all the winter. These animals eat lots of food in autumn. In winter, they don’t eat anything. Many birds can’t find food in winter, so they fly from the north to the south in autumn. They go to a warmer place to find food. Then fly back the next spring. Some animals collect enough food in autumn. In winter, they just stay at home and eat the food they collect in autumn. Many animals live in the trees or under the ground because it’s cold outside.
Winter is cold in many countries, but these clever animals can spend it safely.
11.Every kind of animals has their own way to live well in winter. ( )
12.Some animals eat lots of food in winter and sleep all the autumn. ( )
13.Some birds fly to the north to find food in winter. ( )
14.Some animals don’t go out in winter because they collect enough food in autumn. ( )
15.Many animals live in the trees or on the ground to keep (保持) warm. ( )
阅读短文判断正(T)误(F)。
Mike is a small boy, and he doesn’t like washing hands. Three or four times (次) every day his mother says to him, “Mike, your hands are very dirty (脏的), go and wash them.” But Mike never washes them well. He only puts his hands in the water and soon takes them out. Mike’s uncle and aunt live in another city. One day they come to see Mike’s parents, and they take their small son, Ted, with them. Ted is a year younger than Mike, and he doesn’t like soap (肥皂) and water, either.
The boys sit with their parents for a few minutes (几分钟), and then they go out .When they are alone (单独的), Mike looks at Ted’s hands and then says proudly (自豪的), “My hands are dirtier than yours!”
“Of course they are,” Ted says, “You are older than I am.”
16.Ted is Mike’s older brother. ( )
17.Mike’s hands are dirtier than Ted’s. ( )
18.Mother always asks Mike to wash his hands. ( )
19.Mike’s uncle and aunt live in the same city with them. ( )
20.Ted doesn’t like washing hands, either. ( )
阅读短文,判断正误。
My name is Betty. I am thirteen years old. I have a big family: my grandparents, my father, my mother and I. My grandparents are old but healthy. They like to eat vegetables. My mother is beautiful and she likes juice. My father is strong. He likes pork and bread. We all don't eat too many sweets because they’re not good for our teeth.
21.There are six people in Betty’s family. ( )
22.Betty’s grandparents like to eat fruit. ( )
23.Betty’s mother likes pork. ( )
24.Betty’s father likes juice and bread. ( )
25.They all eat too many sweets. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
It's Sunday today. Jack and his friends are in the zoo. They see many animals in the zoo. Look! These are pandas. They like bamboo. They are lovely. Believe it or not, pandas eat meat. What are those near the river They are elephants. They love water. The animals on the grass are snakes. They are sleeping. They like the sun. Look at the monkeys in the tree. How cute they are!
26.Jack and his friends are in the park. ( )
27.These pandas are lovely. ( )
28.The elephants are in the river. ( )
29.The snakes are on the grass. ( )
30.The monkeys are in the tree. ( )
阅读理解。判断对(T)错(F)
There's a zoo in our city. There are a lot of animals in the zoo. The elephant is very big. We all like to see it, because it’s very cute. The tiger is from the Mountain Changbai of China. It walks around in a room. The lion’s room is next to the tiger’s. The panda in the zoo is a little shy. It’s interesting. It’s eating bamboo(竹子). The giraffe is very fun. We all like animals because they’re our friends. Some boys and girls, men and women often come to the zoo and see them.
31.There are four animals in the zoo. ( )
32.The lion and the tiger are in the same room. ( )
33.The tiger is from China. ( )
34.The giraffe is a little shy. ( )
35.The panda is eating bamboo. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
It was Saturday yesterday. Lili went to visit grandpa with her cousin. Grandpa was sick, so they took him to see a doctor. They went back to Grandpa’s house at 10:00. The house was a mess. They cleaned every room. At 11:30 they cooked delicious lunch. Grandpa was happy to be with them. In the afternoon they saw a dinosaur film. They were sad. There are no dinosaurs on the Earth now. So we should be friendly to the Earth and animals.
36.Lili went to visit Grandpa with her parents. ( )
37.They went back to Grandpa’s house at ten twenty. ( )
38.They cleaned every room because the house was a mess. ( )
39.Grandpa was sad to have lunch with them. ( )
40.We should be friendly to the Earth and animals. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
The Qingdao Children’s Welfare House (福利院) is in Shandong, China. About 100 children are in it, and many of them are disabled (残疾的). They need lots of help in life, but they are very happy. They can see many animals in the welfare house.
Cui Xueqing works in the welfare house. From the conversations with the children there, he learned that they wished to see animals. With his help, now there is a small zoo in the welfare house. It has some cute animals like horses, goats and alpacas (羊驼). The children can see the animals through (通过) windows of their rooms.
When the weather is good, the children can go out to play with the animals. It is a fun thing for them.
41.About 100 children are in the welfare house. ( )
42.The children are not happy in the welfare house. ( )
43.Cui Xueqing is a worker of the welfare house. ( )
44.Now the welfare house has a very big zoo. ( )
45.The children can play with the animals on fine days. ( )
读短文,判断句子正(T)误(F)。
Dinosaurs lived a long time ago. At that time, there were no people. It was warmer than today, and very wet(湿的) in some places.
Dinosaurs came in many sizes. Some were small. Some were big. Some were very, very big. Some dinosaurs could eat leaves. Some dinosaurs ate meat. Some could eat anything. Dinosaurs hatched(孵化) out of eggs, just like baby birds. Some dinosaur eggs were bigger than a football. Some were only the size of a tennis(网球) ball.
Later, the dinosaurs died out(灭绝). Some scientists said that an asteroid(小行星) hit(撞) the earth(地球) and then most dinosaurs could not find food. But that may not be the real reason(原因).
46.Dinosaurs were all very big. ( )
47.Different dinosaurs could eat different things. ( )
48.Dinosaurs hatched(孵化) from eggs. ( )
49.Some dinosaur eggs were bigger than a football. ( )
50.The dinosaurs died out, because people killed(杀死) them. ( )
阅读材料,判断下列句子正(T)误(F)。
It’s a sunny day. Two birds are singing in the garden. One bird is smaller than the other. The children are playing happily. A girl is sitting on a swing. A boy is climbing up the slide. An old woman is sleeping quietly on a bench. A book is in her hand. Her cat is friendly. It is playing with a butterfly(蝴蝶).
51.Two birds are singing in the zoo. ( )
52.The girl is sitting on a swing. ( )
53.The boy is climbing up the slide. ( )
54.The woman is reading a book. ( )
55.The cat is playing with the butterfly. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
There are two kinds of elephants on land. One is the Asian(亚洲的) elephants and the other is the African(非洲的) elephants. Which one is bigger Now I’ll tell you the answer. A 15-year-old African elephant is about 4 metres tall and 8 tons heavy. They are the biggest animals on land. So they are bigger than Asian elephants. Elephants like to live together. We can find almost one hundred elephants eat together and drink together. Do you know how tall and how heavy a baby elephant is It’s about 100 cm and 100 kg.
56.The Asian elephant is bigger than the African elephant. ( )
57.The Asian elephant is about 4 metres and 8 tons. ( )
58.Elephants don’t like to eat or drink together. ( )
59.A baby elephant is about 100 cm. ( )
60.A baby elephant is heavier than a child. ( )
根据短文内容判断下列句子的正误。正确的写(T),错误的写(F)。
Bell and her friends all like animals very much. Bell’s favourite animal is the elephant. Elephants are big and tall. They are strong and friendly. Joe loves the tiger, they are big. They have nice furs. Amy is a quiet girl. She likes the rabbit best, because they are soft and white. Tom loves penguins. They are cute. They like to eat fish. They are birds, but they can’t fly.
61.Bell’s friends all like big animals. ( )
62.Joe likes elephants. ( )
63.Amy likes rabbits, because they are soft and white. ( )
64.Joe’s favourite animal is the tiger. ( )
65.Tom likes penguins. Penguins are birds. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Peter’s group is going to do some research. They are going to research wild animals in Australia. Please help them to read and find information about these wild animals.
A koala (树袋熊) is an Australian animal. It looks like a small bear. Koalas live in trees. They like eating leaves (树叶). They sleep about 20 hours a day.
Kangaroos (袋鼠) live in the forest or on the grassland in Australia. Kangaroos can jump high. They like eating grass or leaves.
Platypuses (鸭嘴兽) live in the water or on the land. You can often see it near the river or the lake. Platypuses can swim well. They like eating fish.
66.Peter’s group is going to research wild animals in Australia. ( )
67.Koalas like eating grass. ( )
68.Kangaroos looks like a small bear. ( )
69.Kangaroos lives in the forest or on the grassland in Australia. ( )
70.We can often see platypuses near the river or the lake. ( )
阅读短文,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”
Mrs Brown had a small garden behind her house, and in the spring she planted some vegetables in it. She looked after them very carefully, and when the summer came, they looked very nice.
One evening, Mrs Brown looked at her vegetables and said, “Tomorrow I am going to pick them, and we can eat them.” But early the next morning, her son ran into the kitchen and shouted, “Mother, Mother! Come quickly! Our neighbour’s (邻居的) ducks are in the garden, and they are eating our vegetables!”
Mrs Brown ran out, but it was too late. All the vegetables were finished! Mrs Brown cried, and her neighbour was very sorry, but that was the end of the vegetables. Then, a few days before Christmas, the neighbour brought Mrs Brown a parcel (包裹). In it was a beautiful, fat duck, and on it was a piece of paper with the words, “ENJOY YOUR VEGETABLES!”
71.There was a small lake behind Mrs Brown’s house. ( )
72.Mrs Brown’s neighbour planted some vegetables in the garden. ( )
73.Early the next morning, Mrs Brown’s son found the ducks in the garden. ( )
74.The ducks ate all of the vegetables. ( )
75.A few days before Christmas, the neighbours gave Mrs Brown a parcel with a fat duck inside (在……里面) and a piece of paper on it. ( )
看杂志,打开世界大门。Gao Xiaoxin非常喜欢阅读科普杂志,他给你分享了一篇,看看你有什么收获吗?请根据材料内容,判断下列信息正(T)误(F)。
Mamenchisaurus (马门溪龙) lived about 162 million years ago. It had the longest neck of the animal world. This dinosaur had a neck of about 12 metres! It is 3 metres longer than a school bus. But the neck was not heavy. Actually, it was light. About 77% of their neck bones were filled with air.
This dinosaur had a 4-metre-long bone on each side of its neck. The bones supported (支撑) the neck well. This dinosaur could sit on one place while eating tree leaves. The dinosaur did not raise up its head too much. Its neck only moved 20 to 30 degrees. But it was enough for the dinosaur to raise its head 7 to 9 metres high.
76.Mamenchisaurus had the longest neck of the animal world. ( )
77.The school bus is 15 metres long. ( )
78.About 77% of their neck bones were filled with water. ( )
79.The underlined word “light” means “not heavy”. ( )
80.This dinosaur could sit on one place while eating tree leaves. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.F 4.T 5.T
【导语】本文介绍了作者一家人。
1.句意:我家有五口人。根据全文可知作者家有五口人,故答案为T。
2.句意:我的父母是老师。根据“My father is tall and thin. He is a math teacher. My mother is very beautiful. She is a music teacher.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:我妈妈不会唱歌和跳舞。根据“My mother is very beautiful. She is a music teacher. She likes singing and dancing.”,可知妈妈会唱歌和跳舞,故答案为F。
4.句意:我爷爷和奶奶不年轻。根据“My grandparents are very old.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:我是一名学生。根据“I’m a schoolboy.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.F 8.T 9.F 10.T
【分析】6.句意:汤姆的爸爸上周给他买了一只鸟。由句子Tom’s grandfather bought Tom a bird last month.可知是汤姆的爷爷上月给他买了一只鸟,所以句子描述错误,故答案为F。
7.句意:鸟每天唱歌。由句子It never sang songs.可知是鸟从来不唱歌,所以句子描述错误,故答案为F。
8.句意:汤姆昨天和他的父母去公园了。由句子Yesterday Tom went to the park with his parents. 可知是汤姆和父母去公园了,所以句子描述正确,故答案为T。
9.句意:公园里的鸟不能唱歌。由句子They looked very happy and sang songs.可知公园里的鸟在唱歌,所以句子描述错误,故答案为F。
10.句意:汤姆想把鸟笼打开让鸟飞走。由句子I’ll open the cage and let it go out to meet its friends. 可知是汤姆想把鸟放走,所以句子描述正确,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.T 15.F
【导语】本文主要讲述不同动物过冬的方式。
11.句意:每种动物都有自己的冬季生活很好的方式。由短文Every kind of animals has their own (自己的) way to live well in winter.可知每个动物都有自己冬季生活很好的方式,故答案为T。
12.句意:有些动物在冬天吃很多食物,整个秋天都在睡觉。由短文Some animals sleep all the winter. These animals eat lots of food in autumn.可知有些动物秋天吃很多食物,整个冬天都在睡觉,故答案为F。
13.句意:有些鸟冬天飞到北方觅食。由短文Many birds can’t find food in winter, so they fly from the north to the south in autumn. 可知有些鸟飞到南方觅食,故答案为F。
14.句意:一些动物冬天不出来因为它们在秋天收集足够的食物。由短文Some animals collect enough food in autumn. In winter, they just stay at home and eat the food they collect in autumn. 可知一些动物不出门因为它们收集了足够的食物,故答案为T。
15.句意:许多动物住在树上或地上保暖。由短文Many animals live in the trees or under the ground because it’s cold outside.可知许多动物住在树上或地下保暖,故答案为F。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.T
【分析】短文大意:介绍迈克和他的堂弟泰德。
16.句意:泰德是迈克的哥哥。根据 Ted is a year younger than Mike.可知泰德比迈克更小,故该句是错误的,故答案为F。
17.句意:迈克的手比泰德的脏。When they are alone (单独的), Mike looks at Ted’s hands and then says proudly (自豪的), “My hands are dirtier than yours!”可知迈克的手更脏,故该句是正确的,故答案为T。
18.句意:妈妈总是让迈克洗手。根据Three or four times (次) every day his mother says to him, “Mike, your hands are very dirty (脏的), go and wash them.”可知,故该句是正确的,故答案为T。
19.句意:迈克的叔叔和婶婶和他们住在相同的城市。根据Mike’s uncle and aunt live in another city. 可知他们住在另一座城市,故该句是错误的,故答案为F。
20.句意:泰德也不喜欢洗手。根据Ted is a year younger than Mike, and he doesn’t like soap (肥皂) and water, either.可知,故该句是正确的,故答案为T。
21.F 22.F 23.F 24.F 25.F
【解析】21.题干句意为“有六个人在贝蒂的家里。”,根据“I have a big family: my grandparents, my father, my mother and I.”可知是5个人,表述错误,故答案为F。
22.题干句意为“贝蒂的爷爷奶奶喜欢吃水果。”,根据“They like to eat vegetables.”可知表述错误,故答案为F。
23.题干句意为“贝蒂的妈妈喜欢猪肉。”,根据“My mother is beautiful and she likes juice.”可知妈妈喜欢果汁,表述错误,故答案为F。
24.题干句意为“贝蒂的爸爸喜欢果汁和面包。”,根据“He likes pork and bread.”可知爸爸喜欢猪肉和面包,表述错误,故答案为F。
25.题干句意为“他们都吃了太多糖。”,根据“We all don't eat too many sweets because they’re not good for our teeth.”可知没有吃太多,表述错误,故答案为F。
26.F 27.T 28.F 29.T 30.T
31.F 32.F 33.T 34.F 35.T
36.F 37.F 38.T 39.F 40.T
【导语】本文介绍了丽丽和她的表兄妹上周六去探望生病的爷爷,他们带爷爷去看医生,然后回家打扫房间、做午饭,下午看了一部关于恐龙的电影,并由此感悟要爱护地球和动物。
36.句意:丽丽和她的父母一起去探望爷爷。根据原文“Lili went to visit grandpa with her cousin.”可知她是和她的表兄妹一起去的,不是和父母,故答案为F。
37.句意:他们在十点二十分回到了爷爷的家。根据原文“They went back to Grandpa’s house at 10:00.”可知他们是十点整回到爷爷家的,故答案为F。
38.句意:他们打扫了每个房间,因为房子很乱。根据原文“The house was a mess. They cleaned every room.”可知他们打扫了每个房间,因为房子很乱,故答案为T。
39.句意:爷爷和他们一起吃午饭时很伤心。根据原文“Grandpa was happy to be with them.”可知爷爷和他们在一起时是开心的,故答案为F。
40.句意:我们应该对地球和动物友好。根据原文“So we should be friendly to the Earth and animals.”可知我们应该对地球和动物友好,故答案为T。
41.T 42.F 43.T 44.F 45.T
【导语】本文介绍了青岛儿童福利院的基本情况,包括院内的儿童数量、他们的生活状态以及福利院内设立的小动物园。
41.句意:大约100个孩子在福利院。根据“About 100 children are in it, and many of them are disabled (残疾的).”可知大约100个孩子在福利院,句子和短文相符,故答案为T。
42.句意:在福利院孩子们不开心。根据“They need lots of help in life, but they are very happy.”可知在福利院,孩子们是开心的,句子和短文不符,故答案为F。
43.句意:崔雪清是福利院的工作人员。根据“Cu Xueqing works in the welfare house.”可知崔雪清是福利院的工作人员,句子和短文相符,故答案为T。
44.句意:现在福利院有了一个大动物园。根据“With his help, now there is a small zoo in the welfare house.”可知福利院有了小动物园,句子和短文不符,故答案为F。
45.句意:在晴朗的天气,孩子们可以和动物们一起玩。根据“When the weather is good, the children can go out to play with the animals.”可知在晴朗的天气,孩子们可以和动物们一起玩。句子和短文相符,故答案为T。
46.F 47.T 48.T 49.T 50.F
【导语】本文主要介绍恐龙的习性及其灭绝原因。
46.句意:恐龙都是很大的。根据“Some were small.”可知有些是小的,故答案为F。
47.句意:不同的恐龙吃不同的东西。根据“Some dinosaurs could eat leaves. Some dinosaurs ate meat. Some could eat anything.”可知不同的恐龙吃不同的东西,故答案为T。
48.句意:恐龙从蛋里孵化出来。根据“Dinosaurs hatched(孵化) out of eggs, just like baby birds.”可知恐龙从蛋里孵化出来,故答案为T。
49.句意:一些恐龙蛋比足球更大。根据“Some dinosaur eggs were bigger than a football.”可知一些恐龙蛋比足球更大,故答案为T。
50.句意:恐龙灭绝,因为人们杀死了它们。根据“Some scientists said that an asteroid(小行星) hit(撞) the earth(地球) and then most dinosaurs could not find food.”可知文中提到有些科学家认为是小行星撞击地球导致恐龙灭绝,且作者认为这可能不是真正的原因,故答案为F。
51.F 52.T 53.T 54.F 55.T
【导语】本文讲了花园里的动物和人正在做的事情。
51.句意:两只鸟正在动物园里唱歌。根据“Two birds are singing in the garden.”,可知正在花园里唱歌,故答案为F。
52.句意:那个女孩坐在秋千上。根据“A girl is sitting on a swing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
53.句意:那个男孩正在爬滑梯。根据“A boy is climbing up the slide.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
54.句意:那个女人正在看书。根据“An old woman is sleeping quietly on a bench.”,可知正在睡觉,故答案为F。
55.句意:猫正在和蝴蝶玩。根据“Her cat is friendly. It is playing with a butterfly(蝴蝶).” ,可知题干与短文相符,故答案为T。
56.F 57.F 58.F 59.T 60.T
【导语】本文主要介绍了陆地上的两种大象—亚洲象和非洲象。
56.句意:亚洲象比非洲象大。根据“A 15-year-old African elephant is about 4 metres tall and 8 tons heavy. They are the biggest animals on land. So they are bigger than Asian elephants.”,可知非洲象比亚洲象大,题干与短文不符,故答案为F。
57.句意:亚洲象大约4米高、8吨重。根据“A 15-year-old African elephant is about 4 metres tall and 8 tons heavy.”,可知4米高、8吨重描述的是非洲象,而非亚洲象,题干与短文不符,故答案为F。
58.句意:大象不喜欢一起吃或一起喝。根据“Elephants like to live together. We can find almost one hundred elephants eat together and drink together.”,可知大象喜欢一起吃、一起喝,题干与短文不符,故答案为F。
59.句意:一头小象大约100厘米高。根据“Do you know how tall and how heavy a baby elephant is It’s about 100 cm and 100 kg.”,可知小象大约100厘米高,题干与短文相符,故答案为T。
60.句意:一头小象比一个孩子重。根据“Do you know how tall and how heavy a baby elephant is It’s about 100 cm and 100 kg.”,可知小象约100千克,而一个孩子的体重通常远低于100千克,因此小象比孩子重,题干与短文及实际情况相符,故答案为T。
61.F 62.F 63.T 64.T 65.T
【导语】本文主要描述了贝尔和朋友喜欢的动物。
61.句意:贝尔的朋友们都喜欢大动物。根据原文可知贝尔的朋友有喜欢老虎的,有喜欢兔子的,兔子不是大型动物,句子不符合原文,故答案为F。
62.句意: 乔喜欢大象。根据原文“Joe loves the tiger, they are big.”可知乔喜欢老虎,句子不符合原文,故答案为F。
63.句意: 艾米喜欢兔子,因为它们又软又白。 根据原文“Amy is a quiet girl. She likes the rabbit best, because they are soft and white.”可知句子符合原文,故答案为T。
64.句意:乔最喜欢的动物是老虎。 根据原文“Joe loves the tiger, they are big.”可知句子符合原文,故答案为T。
65.句意:汤姆喜欢企鹅。企鹅是鸟类。根据原文“Tom loves penguins. They are cute. They like to eat fish. They are birds, but they can’t fly.”可知句子符合原文,故答案为T。
66.T 67.F 68.F 69.T 70.T
【导语】本文介绍了动物。
66.句意:彼得的小组要研究澳大利亚的野生动物。根据“Peter’s group is going to do some research. They are going to research wild animals in Australia.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
67.句意:树袋熊喜欢吃草。根据第二段可知树袋熊喜欢吃树叶,故答案为F。
68.句意:袋鼠看起来像一只小熊。根据“A koala (树袋熊) is an Australian animal. It looks like a small bear.”,可知树袋熊像小熊,故答案为F。
69.句意:袋鼠生活在澳大利亚的森林或草原上。根据“Kangaroos (袋鼠) live in the forest or on the grassland in Australia.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
70.句意:我们经常在河边或湖边看到鸭嘴兽。根据“Platypuses (鸭嘴兽) live in the water or on the land. You can often see it near the river or the lake.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
71.F 72.F 73.T 74.T 75.T
【导语】本文主要描述了布朗夫人的蔬菜被邻居家鸭子吃完了,之后邻居杀鸭子道歉的故事。
71.句意:布朗夫人的房子后面有一个小湖。根据原文“Mrs Brown had a small garden behind her house, and in the spring she planted some vegetables in it.”可知布朗夫人房子后面有一个花园,句子不符合原文,故答案为F。
72.句意:布朗夫人的邻居在花园里种了一些蔬菜。根据原文“Mrs Brown had a small garden behind her house, and in the spring she planted some vegetables in it.”可知布朗夫人种了一些蔬菜在花园里,句子不符合原文,故答案为F。
73.句意:第二天一早,布朗夫人的儿子在花园里发现了鸭子。根据原文“But early the next morning, her son ran into the kitchen and shouted, ‘Mother, Mother! Come quickly! Our neighbour’s (邻居的) ducks are in the garden, and they are eating our vegetables!’”可知句子符合原文,故答案为T。
74.句意:鸭子吃掉了所有的蔬菜。根据原文“All the vegetables were finished!”可知句子符合原文,故答案为T。
75.句意:圣诞节前几天,邻居们给了布朗夫人一个包裹,里面有一只肥鸭,上面还有一张纸。根据原文“Then, a few days before Christmas, the neighbour brought Mrs Brown a parcel (包裹). In it was a beautiful, fat duck, and on it was a piece of paper with the words, ‘ENJOY YOUR VEGETABLES!’”可知句子符合原文,故答案为T。
76.T 77.F 78.F 79.T 80.T
【导语】本文主要介绍了马门溪龙的脖子。
76.句意:马门溪龙拥有动物世界上最长的脖子。根据“It had the longest neck of the animal world.”可知马门溪龙拥有动物世界上最长的脖子。句子和短文相符,故答案为T。
77.句意:校车有15米长。根据“This dinosaur had a neck of about 12 metres! It is 3 metres longer than a school bus.”可知恐龙有12米长的脖子,比校车长3米,校车应该是9米长,句子和短文不符,故答案为F。
78.句意:它们脖子骨头的大约77%充满了水。根据“About 77% of their neck bones were filled with air.”可知它们脖子骨头的大约77%充满了空气。句子和短文不符,故答案为F。
79.句意:划线的单词“light”意思是“不重”。根据“But the neck was not heavy.”可知脖子不重,也就是实际上,它们很轻,light意思是不重,句子和短文相符,故答案为T。
80.句意:当吃树叶的时候,恐龙可以坐在一个地方。根据“This dinosaur could sit on one place while eating tree leaves.”可知当吃树叶的时候,恐龙可以坐在一个地方。句子和短文相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览