资源简介 参考答案听力部分录音材料(Text 1)M:What's the homework for history class W:I think we're supposed to read the 2 chapters after Chapter 4.(Text 2)W:You are so good at piano.Did you start taking a course at school M:No.I learn it in my free time.I haven't had much to do recently and wanted to do a new activity.W:That's great.Your parents must be so proud of you.(Text 3)M:How are the sales figures looking W:They're great! We had a sharp rise after the online marketing campaign began.It's better than hiring extra salespeople.M:Good! Now I'm thinking of offering some discount next season.(Text 4)M:Hello.This is David Maynard.I'm calling to confirm my reservation for tonight.W:I'm sorry, Mr Maynard, but I don't have a room reserved here in your name.M:Oh, my secretary Mary might have used the company name.Is there anything for Burton Electronics W:Oh, yes.(Text 5)M:Wow, it looks like rain.Did you take my raincoat when you left the house W:I sure did.I watched the weather report on Channel 2 before I left.I tried to check , but there was something wrong with our Internet connection.M:When I woke up, I remembered looking outside and thinking that it was going to rain today, but I was in such a hurry this morning.(Text 6)M:Alice, you were not at home this afternoon.Did you go shopping with your mother W:No.I went to the woods.I bought some new books last week and wanted some leaves for bookmarks.I found some very beautiful ones.M:May I have a look at them W:Of course, but not now.M:Why W:It was very hot this afternoon.I sweated a lot while I was walking in the woods.Now I want a shower.Can we do that after I finish it (Text 7)W:Mr Stenson, I think you need to replace corn with another plant in your fields.M:Yes, Lily.But I'm not sure what plant is better.Some people say I should go for beans, while some say wheat is a good choice.W:I personally can't help you with this, but I can ask my uncle.He works on a farm and has helped a lot of farmers.M:That'd be great.Hmm...What do you think if I invite him to visit my farm W:Good idea! He lives not far from here.And he'll be able to spare you a few hours next Saturday.M:Thank you very much.I promise to give you the first new products from my fields!(Text 8)M:Molly, you're finally back! I haven't seen you for three years since you went to Canada to learn skiing.W:Yeah, I miss home so much.M:How was your life there W:The natural environment in Canada is truly great.I would take a day off each week and go hiking with my friend who is a Japanese skier.M:Fantastic! You've been training to be a professional skier for thirteen years, right W:I'm afraid you've got it wrong.I started ice-skating when I was only four years old, and then I moved to skiing three years later.M:But why do you love snow so much It doesn't even snow here in Singapore.W:Ha-ha.Well, I always saw it on TV.Most importantly, my mother often took me to many countries that are famous for snow.I've been attracted by the winter scenery ever since.I was born in January.I guess my birthday also has an influence on my choice.(Text 9)M:Hello, everyone.I'd like to introduce Sally Reacher, who is here today representing our True Blue Neighbors program.I want our company to give back to the community, so I'm giving each employee four hours off a week to help one organization.Sally will be introducing the opportunities.W:Thanks, Mr Timms.Our biggest need is for tutoring volunteers at the local elementary school.We will provide training, of course, and all you have to do is give your time.M:I understand there are other opportunities besides the tutoring program at the elementary school.Can you tell us about some of them W:We have groups that go to the local soup kitchen to help serve meals every week.And we also have teams that gather household items and take them to shelters.M:So, do my employees have to sign up W:Of course not.It's volunteer work, with “voluntary” being an important aspect of it.M:And how do we get involved W:There's a table at the back of the room with information sheets.You can look at all our organizations and choose where you'll put your energy.(Text 10)W:Do you love math If you do, why not go to take part in the Noetic Learning Math Contest It is a problem-solving contest for students in grades 2 to 8.It takes place once every half year.The goal of the competition is to encourage students' interest in math, to develop their problem-solving skills, and to inspire them to do well in math.During the contest, students are given 45 minutes to solve 20 problems.Many problems are designed to challenge students and to enrich their problem-solving experience.Teachers in any public school or private school are encouraged to ask their students to take part in the contest.The top 10% of all students in the contest in each grade will receive “National Honor Roll” medals.The highest scorer of each team will receive a “Team Winner” medal.The top 10% of teams will receive “Team Achievement Plaques”.试题答案听 力1~5 BBAAC 6~10 CBBCC 11~15 BAABB 16~20 CBBCA阅 读A本文介绍了Ynez图书馆的核心价值观及为访客提供的不同服务。21.B 根据第1段内容可知,Ynez图书馆强调了它的核心价值观:促进对真理的学习、研究和追求。22.D 根据表格中“Events”部分的内容可知,如果你打算参加一位科学家的讲座,应该点击“Events”图标。23.C 根据SPECIAL COLLECTIONS部分中的第3点可知,研究人员可以通过在线搜索快速找到特殊收藏品。B美国纽约的一个垃圾倾倒场被改造成了一个公园。24.B 根据画线词下文“Locals used to avoid the place and had to hold their breath when they passed by.”可推断,画线词意为“恶臭”。25.C 根据第3段最后一句可推断,Adams认为现在的Freshkills很有吸引力。26.D 根据第4段内容可知,这个项目利用太阳能电池照明,分解垃圾填埋场的废物和保护新的表土。他们还计划再利用废物分解的气体和液体副产品。因此可推断,这个公园的开发是非常注重环境保护的。27.B 通读全文可知,本文主要介绍了一个由垃圾倾倒场改造成的公园。C我们对特定食物的喜爱源于与之相关的美好回忆,同时就餐的环境也会影响我们享受食物。28.C 根据第3段第2句可知,不同的文化有不同的治愈系食物,即治愈系食物因文化而异。29.B 根据第4段第1句可知,Dr Breslin认为通常我们喜欢某食物是因为我们找到了与之相关的记忆。30.D 根据最后一段可知,就餐的环境会影响我们对食物的感受,接下来作者用与丈夫和儿子共同进餐的场景来支持这一观点。31.A 文章讨论了治愈系食物对我们情感的影响以及这种影响的来源,因此,A 项“治愈系食物的科学”适合作文章的标题。D一项研究显示,人类早期阶段的脑震荡与晚年时期的认知问题之间具有关联性。32.B 第1段表明了研究结论:人类早期阶段的脑震荡与晚年时期的认知问题之间具有关联性。33.D 根据第2~5段可知,人类早期阶段的脑震荡会损害晚年时期的认知能力。34.D 根据最后一段可知,该研究可以帮助人们从早期干预中获益。35.C 根据第1段最后一句可知,本文很可能来自医学研究杂志。补全短文36~40 GECFD完形填空本文讲述了一位面包师把他的烤箱提供给邻居来烤制节日蛋糕的故事。41.B 家用烤箱还没有广为人们使用。42.D 人们共用社区烤箱做食物。43.C Brickyard Bakery采用这一做法来为社区居民服务。44.A 该面包店主动为人们提供烤箱烘烤食物。45.C 烘烤食物通常需要四小时或更多时间。46.A 因为燃料成本的上涨,许多人无法承担长时间使用自家烤箱的费用。47.D “我们再次引进了在社区使用公共烤箱这一做法”。48.B 人们可以在家把面包胚做好。49.A 人们在家准备好面包胚,但是不在家烤蛋糕,而是送到Brickyard Bakery。50.B 制作好的蛋糕胚被送往Brickyard Bakery烤熟。51.C 人们因为付不起燃料费而烦恼。52.D 如果有一个人遭遇这样的问题,一定还会有更多的人面临这一问题。53.A 对面包店而言,花的钱并不多,但是这对他人却会产生很大影响。54.B 人们对面包店的这一举动反应积极,因此店主决定将烤蛋糕的服务延长至圣诞节。55.D语法填空56.living 57.The 58.was listed 59.located 60.himself 61.which 62.has helped63.as 64.original 65.recognition写 作第一节One possible version:Dear Editor,Many students often eat convenience foods due to their quick and easy nature.However, these foods often contain additives, high salt, and sugar which aren't good for health.Eating them can often lead to health problems like obesity and high blood pressure.I suggest our school should promote healthy eating habits.Maybe we can have a “Healthy Food Day” once a month. Also, it'd be helpful to provide more fresh fruits and vegetables in the canteen.Eating well is important for our study and health.Yours sincerely,Li Hua第二节One possible version:The hiker immediately called emergency services, and soon, help arrived.Charlie was rescued and taken to the hospital.Rusty stayed by his side the whole time, his tail wagging, knowing that his owner was safe.Charlie's injuries were significant, but thanks to Rusty's quick actions, he received the help he needed in time.While recovering, Charlie realized how much Rusty meant to him.Rusty wasn't just a pet; he was a hero.The story of Rusty's bravery spread throughout the neighborhood.People started calling him “Guardian Angel” of the community.Charlie's bond with Rusty grew even stronger, and he often told people, “I saved him from the shelter, but in reality, he's the one who saved me.” Rusty's act of heroism not only saved Charlie's life but also showed the community the incredible bond between humans and pets.From that day on, Charlie and Rusty became local celebrities.Their story inspired others to recognize and appreciate the special role pets play in our lives.高三英语考生请注意:1.本试卷共16页,满分150分,考试时间120分钟.考试结束后,交回答题纸:2.答题前,请务必将自己的姓名、考生号用0.5毫米黑色中性笔或碳素笔在答题纸上进行书写:3.作答选择题,必须用2B铅笔将答题纸上的对应题目的答题标号涂黑涂满:如需改动,请用橡皮擦干净后,再更正其它的答案未在答题纸上作答的、在答题纸规定区域以外答题的一律无效:第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What's the homework for history class A.Reading chapters 4 and 5.B.Reading chapters 5 and 6.C.Writing a five-page essay.2.Why did the man start to learn a musical instrument A.He had a music class at school.B.He wanted to start a new activity.C.He was asked to do it by his parents.3.What caused the company's sales to increase A.The online marketing campaign.B.The extra salespeople.第1页共16页C.The discount prices.4.Who could have made the reservation A.Mary.B.Burton.C.David.5.How did the woman learn about the weather A.She checked it online.B.She observed the clouds herself.C.She watched the weather report on TV.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What did Alice bring back today A.Some wooden bookmarks.B.Some new books.C.Some leaves.7.What does Alice want to do now A.Go for a walk.B.Take a shower.C.Do some shopping.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does Lily suggest Mr Stenson do A.Loosen the soil.B.Change the crop.C.Water the fields.9.What do we know about Lily's uncle A.He often shares his products.第2页共16页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 高三英语答案.docx 高三英语试卷.pdf