资源简介 Unit 6 Plan for yourself课时4 Section B (1a-1e) 分层作业核心知识速记01基础达标 03拓展培优02能力提升 04思维进阶单词默写。/ 让教学更有效 高效备课 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)_____________adj. 能够;有才能的_____________v. 粘贴;将…… 刺入 n. 枝 条;棍_____________n. 决定;决议_____________n. 小目标_____________v.(经过努力)达到;完成_____________adj. 身体的;物质的_____________n. 健康_____________adv. 健康地_____________n. 照相术;摄影_____________n. 自我改进;自我提高_____________adj. 自信的;肯定的_____________adj. 有条理的;有组织的_____________adv. 聪明地;明智地_____________adj. 可能的;合理的_____________n. 段;段落_____________v. 介绍;引见;引进_____________n. 意义;含义_____________v. 未能(做到);失败_____________adv. 提前;在前面21世纪教育网(www.21cnjy.com)二、词性转换。health(n. 健康)→ ____________(adj. 健康的)→ ____________(adv. 健康地)photography(n. 照相术;摄影)→ ____________(n. 摄影师;拍照者)confident(adj. 自信的;肯定的)→ ____________(n. 自信)wisely(adv. 聪明地;明智地)→ ________________(adj. 英明的)possible(adj. 可能的;合理的)→ ____________(adj. 不可能的)introduce(v. 介绍;引见;引进)→ ____________(n. 介绍)meaning(n. 意义;含义)→ ____________(v. 意思是)→ ____________(adj. 有意义的)fail(v. 未能(做到);失败)→ ____________(n. 失败)三、词组默写。21世纪教育网(www.21cnjy.com)________________能够做某事________________坚持;维持________________与…… 有关系________________决定做某事________________毕竟;终归________________…… 的开始________________下决心________________承诺 / 答应做某事________________开始学;开始从事________________有相同特征;(想法、兴趣等方面)相同________________写下;记录下________________鼓励某人做某事_____________使某人想起某人 / 某事(物)________________… 的意思________________向某人做出承诺________________设定目标________________提前计划21世纪教育网(www.21cnjy.com)四、根据要求完成句子1.这本书的内容与环境保护有关。This book____________________environmental protection.2.锻炼对我们的身体健康非常重要。Exercise is very important for our____________________.3.她决定开始学习摄影,因为她对艺术很感兴趣。She decided____________________photography because she is very interested in art.4.我发现要记住我们在课堂上所学的一切很难,所以我试图把它写下来。I found it difficult to remember everything we learnt in class,so I tried to____________________.5.尽管他们来自不同的国家,但他们有很多共同点。Although they come from different countries,they______________________________ .五、选词填空they relationship discuss own able paint as resolution hobby good improve sureOn New Year’s Day, just as humans do, animals also make 1 . On this day, all the animals go to Lion’s home and talk about 2 resolutions for the coming year. Monkey says, “I wanted to learn how to swim last year, but I am still not 3 to do that. My mother told me to do only what I can do. This year, I am going to take up a new 4 like painting and I may 5 a beautiful picture of the animal world one day.” Dog says, “I hope to have a better 6 with humans. Last year, I helped the police catch some criminals. This year I’m going to bring more happiness to people.” Fox says, “I’m going to 7 my acting and become the 8 actor in the forest.” “What about you, Pig ” Lion asks. Pig responds, “I am still not 9 about my plan, but I want to have my 10 room so I can sleep well every day.” “Haha..” the other animals laugh.六、任务型阅读①Have you ever made New Year’s resolutions before According to a survey, 27% of the teenagers set themselves one or more New Year’s resolutions at the start of the year, especially in January. Is January the right time to set New Year’s resolutions (1)②Some think January is a better time because it’s a fun tradition to discuss New Year’s resolutions with their family and friends at the start of the year. If you all set (A) them at different times, you won’t have the same topic (话题) with others. (2) Besides, the more you put it off, the less possible it is that you’ll decide what you really want to do. By the time you’ve decided, you’ll have less time to achieve your goals.③However, others have different ideas. They think January is always a cold and dark month when teenagers just want to stay indoors. (3) What’s more, they should make resolutions any time they want. If they wait a bit longer, they’ll have a better idea of what they want to do. One study showed that by the end of January, 20% of the teenagers had failed to stick to their resolutions. So if they are given more time, they won’t get discouraged or give up.④All in all, whether you make resolutions in January or later, please remember they help to make you a better person and to make your life easier. So just be brave to make and keep them!阅读短文,根据题目要求完成下列任务。11.用英文写出文中(A)处划线词them所指代的内容: ____________________12.在文中(1) (2) (3)处,选出能够填入“Should teenagers wait a little longer before deciding what they want ”的最佳位置: _____________13.Which is the best structure of this passage ________ (①= Paragraph 1 ②=Paragraph2…)A. B. C.14.What is the writer’s attitude (态度) towards the topic ________A.Uninterested. B.Worried. C.Unsure.15.Do you think January is the right time for New Year’s resolutions Why or Why not (Please write in your own words.)_________________________________________________________________七、完形填空Making plans helps us do things better, like finishing homework or reaching goals.First, make a plan that 16 you. For example, if you have much homework, don’t try to 17 it all in 5 minutes. Give yourself enough time so you won’t feel 18 . Next, try to follow your plan even when it’s not easy, or very 19 . If you decide to study for 15 minutes every day, 20 doing it! Small steps help you improve little by little. Finally, be flexible (灵活的) with your plans. 21 you find that a plan is not working, you can make some changes. Maybe you plan to ride your bike after school, but it rains. That’s okay! Just change your 22 —you can play a game indoors instead. If one road is closed, find a 23 way. Always try your best, be brave, and never be 24 to make changes when needed!Remember, good plans are like a(n) 25 , which gives good directions to your goals. Let’s make and follow plans wisely.16.A.avoids B.fits C.fixes D.trusts17.A.cancel B.finish C.mark D.find18.A.stressed B.comfortable C.excited D.lonely19.A.real B.secret C.hard D.clever20.A.prefer B.stop C.imagine D.keep21.A.Before B.Although C.Unless D.If22.A.date B.speed C.plan D.tour23.A.crazy B.wrong C.different D.usual24.A.stupid B.tired C.sad D.afraid25.A.map B.address C.umbrella D.boat八、阅读理解AWhen I was a little girl, I loved to read books. My parents often took me to the library. I would spend hours looking at the colorful pictures and reading the interesting stories. As I grew older, my love for books grew stronger. I would often lose myself in the world of books, forgetting about everything around me. Sometimes, I would even stay up late to finish a good book.I remember one day, my teacher showed us a book about different countries. I was amazed by the pictures of beautiful places and the stories of different cultures. From that day on, I dreamt of traveling around the world and learning about different countries. I started to imagine what it would be like to visit those places, meet new people, and try different foods. I would talk to my parents about my dreams, and they always encouraged me.To make my dream come true, I started to learn English. I knew that English would help me communicate with people from different countries. I also read more books about geography and history. These books made me understand the world better. I would mark the places I wanted to visit on a big world map in my room. Every time I learned something new, I would get more excited about my future travels.Now, I’m working hard at school. I take part in different activities to improve my skills. I join the English club to practice speaking English with my classmates. I also participate in geography competitions to test my knowledge. I believe that if I keep working hard, I will be able to turn my interest in traveling into a career, maybe as a tour guide or a travel writer. I’m looking forward to the day when I can explore the world and share my experiences with others.26.This passage is most probably taken from ________.A.a science report B.a personal diary C.a storybook D.a news article27.When the writer was a little girl, she ________.A.didn’t like reading books B.often went to the library with her parentsC.dreamt of becoming a teacher D.was interested in traveling28.We can infer from the passage that ________.A.the writer is not good at English B.the writer will give up her dreamC.the writer is working hard for her dream D.the writer wants to be a scientist29.What is the main idea of the passage A.The writer’s love for reading books. B.The writer’s dream of traveling and how she is working for it.C.The importance of learning English. D.The writer’s school life.BThe 14th China International Aviation & Aerospace Exhibition (中国国际航空航天博览会), also known as the Airshow China or the Zhuhai Airshow, was held in Zhuhai, Guangdong. It turned out to be quite a success. From November 8th to November 13th, 2022, many people from different countries went to the airshow.On November 11th, like any other day, a large crowd of people came to the airshow. When most people at the airshow were taking pictures of the great shows, an old man stood out in the crowd. He had a picture in his hands and raised (举起) it in the air. And the rest of the people couldn’t help but wonder: What is he doing “This is my father,” Feng Jianhu, the old man, explained and pointed at a man in the picture. “This is a picture of him and his friends. They were the first student pilots in the PLA Naval Aviation University in 1950. They took this picture when they left the university on May 20th, 1952. And my father became one of the first pilots at that time.”Now, more than 70 years later, most pioneers of the Chinese air force (中国空军先驱), including (包含) Feng’s father, have passed away, but Feng has never forgotten their stories and experiences. ▲ So Feng drove to Zhuhai along with his wife.“Today, I’m here to fulfill my father’s dream,” Feng said. “I’m taking my father and his friends to the Zhuhai Airshow. I want them to know that everything they fought for and dreamed about for a lifetime has come true.”根据材料内容选择最佳答案。30.How long did the 14th Zhuhai Airshow last A.Five days. B.Six days. C.Seven days. D.Eight days.31.Why was Feng Jianhu a little special at the airshow A.He carried a camera. B.He raised a picture in the air.C.He was the oldest man in the crowd. D.He made an important speech at the airshow.32.What’s the best sentence for ▲ in Paragraph 4 A.They are all his uncles and aunts.B.His father and his friends took the picture in the 1950s.C.His father was interested in engineering a lot when he was young.D.His father’s biggest dream was to see advanced (先进的) home-built fighter planes.33.What’s the meaning of the underlined word “fulfill” in the text A.实现 B.告知 C.满足 D.发现34.In which unit of a textbook can the text be found A.Unit 1 Friends B.Unit 2 Dreams C.Unit 3 Music D.Unit 4 Health21世纪教育网(www.21cnjy.com)Unit 6 Plan for yourself课时4 Section B (1a-1e) 分层作业核心知识速记01基础达标 03拓展培优02能力提升 04思维进阶单词默写。/ 让教学更有效 高效备课 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)_____________adj. 能够;有才能的_____________v. 粘贴;将…… 刺入 n. 枝条;棍_____________n. 决定;决议_____________n. 小目标_____________v.(经过努力)达到;完成_____________adj. 身体的;物质的_____________n. 健康_____________adv. 健康地_____________n. 照相术;摄影_____________n. 自我改进;自我提高_____________adj. 自信的;肯定的_____________adj. 有条理的;有组织的_____________adv. 聪明地;明智地_____________adj. 可能的;合理的_____________n. 段;段落_____________v. 介绍;引见;引进_____________n. 意义;含义_____________v. 未能(做到);失败_____________adv. 提前;在前面21世纪教育网(www.21cnjy.com)【答案】1. able 2. stick 3. resolution 4. mini-goal 5. achieve 6. physical 7. health 8. healthily 9. photography10. self-improvement 11. confident 12. organized 13. wisely 14. possible 15. paragraph16. introduce 17. meaning 18. fail 19. ahead二、词性转换。health(n. 健康)→ ____________(adj. 健康的)→ ____________(adv. 健康地)photography(n. 照相术;摄影)→ ____________(n. 摄影师;拍照者)confident(adj. 自信的;肯定的)→ ____________(n. 自信)wisely(adv. 聪明地;明智地)→ ________________(adj. 英明的)possible(adj. 可能的;合理的)→ ____________(adj. 不可能的)introduce(v. 介绍;引见;引进)→ ____________(n. 介绍)meaning(n. 意义;含义)→ ____________(v. 意思是)→ ____________(adj. 有意义的)fail(v. 未能(做到);失败)→ ____________(n. 失败)【答案】1.healthy;healthily 2. photographer 3.confidence 4.wise 5.impossible6.introduction 7.mean;meaningful 8.failure三、词组默写。21世纪教育网(www.21cnjy.com)________________能够做某事________________坚持;维持________________与…… 有关系________________决定做某事________________毕竟;终归________________…… 的开始________________下决心________________承诺 / 答应做某事________________开始学;开始从事________________有相同特征;(想法、兴趣等方面)相同________________写下;记录下________________鼓励某人做某事_____________使某人想起某人 / 某事(物)________________… 的意思________________向某人做出承诺________________设定目标________________提前计划21世纪教育网(www.21cnjy.com)【答案】1.be able to do 2.stick to 3.have(…)to do with sb/ sth 4 .decide to do5.after all 6.the start of 7.make resolutions 8.promise to9.take up 10.have…in common 11.write down 12.encourage sb to do sth13.remind sb of sb/ sth 14.the meaning of 15.make a promise to sb 16.set a goal 17.plan ahead四、根据要求完成句子1.这本书的内容与环境保护有关。This book____________________environmental protection.2.锻炼对我们的身体健康非常重要。Exercise is very important for our____________________.3.她决定开始学习摄影,因为她对艺术很感兴趣。She decided____________________photography because she is very interested in art.4.我发现要记住我们在课堂上所学的一切很难,所以我试图把它写下来。I found it difficult to remember everything we learnt in class,so I tried to____________________.5.尽管他们来自不同的国家,但他们有很多共同点。Although they come from different countries,they______________________________ .【答案】1.has to do with 2.physical health 3.to take up 4.write/take/put it down 5.have a lot in common五、选词填空they relationship discuss own able paint as resolution hobby good improve sureOn New Year’s Day, just as humans do, animals also make 1 . On this day, all the animals go to Lion’s home and talk about 2 resolutions for the coming year. Monkey says, “I wanted to learn how to swim last year, but I am still not 3 to do that. My mother told me to do only what I can do. This year, I am going to take up a new 4 like painting and I may 5 a beautiful picture of the animal world one day.” Dog says, “I hope to have a better 6 with humans. Last year, I helped the police catch some criminals. This year I’m going to bring more happiness to people.” Fox says, “I’m going to 7 my acting and become the 8 actor in the forest.” “What about you, Pig ” Lion asks. Pig responds, “I am still not 9 about my plan, but I want to have my 10 room so I can sleep well every day.” “Haha..” the other animals laugh.【答案】1.resolutions 2.their 3.able 4.hobby 5.paint 6.relationship 7.improve 8.best 9.sure 10.own【导语】本文主要讲述了在新年到来之际,动物们也会像人类一样制订新年计划,并描述了猴子、狗和狐狸等动物的计划。1.句意:在新年那天, 动物们也会像人类一样制订新年计划。根据下文“On this day, all the animals go to Lion’s home and talk about…resolutions for the coming year.”,结合备选词可知,此处指的是制订新年计划。make resolutions“制定计划”。故填resolutions。2.句意:在这一天,所有动物都去狮子家讨论它们来年的计划。根据“all the animals”和空格后“resolutions”,结合备选词可知,此处应填入they的形容词性物主代词their,作定语,修饰名词resolutions,意为“它们的”符合语境。故填their。3.句意:去年我想学游泳,但我还是不会。根据“I wanted to learn how to swim last year, but I am still not…to do that.”,结合备选词可知,此处考查:be able to do sth,固定搭配,意为“能够做某事”符合语境。故填able。4.句意:今年,我打算开始一项新的爱好,比如画画,也许有一天我会画一幅美丽的动物世界的画。根据空格后“like painting”,结合备选词可知,此处指的是开始一项新爱好,hobby,可数名词,意为“爱好”符合语境。故填hobby。5.句意:今年,我打算开始一项新的爱好,比如画画,也许有一天我会画一幅美丽的动物世界的画。根据空格后“a beautiful picture of the animal world”,结合备选词可知,此处指的是画一幅美丽的动物世界图,paint“画画”,动词原形,结合空格前“may”是情态动词,后跟动词原形,所以此处应该填入paint。故填paint。6.句意:我希望能和人类有更好的关系。根据“I hope to have a better…with humans.”,结合备选词可知,此处应该指的是希望能和人类有更好的关系。have a…relationship with sb. 意为“和某人有……的关系”。故填relationship。7.句意:狐狸说:“我要提高我的演技,成为森林里最好的演员。”根据空格后“I’m going to…my acting”,结合备选词可知,此处应该填入动词原形improve,意为“提高”,指的是提高演技。胡填improve。8.句意:狐狸说:“我要提高我的演技,成为森林里最好的演员。”根据“become the…actor in the forest.”,结合备选词可知,good“好的”,形容词,此处应该填加入其最高级形式best,作定语,指的是成为森林里最好的演员。故填best。9.句意:猪回答说,“我仍然不确定我的计划,但我想有我自己的房间,这样我就可以每天睡得很好。”根据分析句子“I am still not…about my plan”,结合备选词可知,此处考查:be sure about,意为“对……有把握/确定”符合语境。故填sure。10.句意:猪回答说,“我仍然不确定我的计划,但我想有我自己的房间,这样我就可以每天睡得很好。”根据空格后“room so I can sleep well every day.”,结合备选词可知,此处指的是猪想有自己的房间,这样它就可以每天睡得很好。own“自己的”,形容词,作定语,修饰名词room。故填own。六、任务型阅读①Have you ever made New Year’s resolutions before According to a survey, 27% of the teenagers set themselves one or more New Year’s resolutions at the start of the year, especially in January. Is January the right time to set New Year’s resolutions (1)②Some think January is a better time because it’s a fun tradition to discuss New Year’s resolutions with their family and friends at the start of the year. If you all set (A) them at different times, you won’t have the same topic (话题) with others. (2) Besides, the more you put it off, the less possible it is that you’ll decide what you really want to do. By the time you’ve decided, you’ll have less time to achieve your goals.③However, others have different ideas. They think January is always a cold and dark month when teenagers just want to stay indoors. (3) What’s more, they should make resolutions any time they want. If they wait a bit longer, they’ll have a better idea of what they want to do. One study showed that by the end of January, 20% of the teenagers had failed to stick to their resolutions. So if they are given more time, they won’t get discouraged or give up.④All in all, whether you make resolutions in January or later, please remember they help to make you a better person and to make your life easier. So just be brave to make and keep them!阅读短文,根据题目要求完成下列任务。11.用英文写出文中(A)处划线词them所指代的内容: ____________________12.在文中(1) (2) (3)处,选出能够填入“Should teenagers wait a little longer before deciding what they want ”的最佳位置: ____________________13.Which is the best structure of this passage ________ (①= Paragraph 1 ②=Paragraph2…)A. B. C.14.What is the writer’s attitude (态度) towards the topic ________A.Uninterested. B.Worried. C.Unsure.15.Do you think January is the right time for New Year’s resolutions Why or Why not (Please write in your own words.)____________________________________________________________ ___________________【答案】New Year’s resolutions 12.(1) 13.B 14.C15.Yes, I do. Because they are called New Year’s resolutions, not Half-Year resolutions./Because I will have more time to achieve my goals./ Because I will have the same topic with my friends and family./No, I don’t. Because I will have more time to decide what I want to do./ Because if I have more time, I won’t give up.【导语】本文主要谈论了青少年是否应该在一月份制定新年决心,提出了支持和反对在一月份制定新年决心的观点,并最终强调无论何时制定决心,重要的是要勇敢地制定并坚持下去。11.根据“Some think January is a better time because it’s a fun tradition to discuss New Year’s resolutions with their family and friends at the start of the year. If you all set (A) them at different times, you won’t have the same topic (话题) with others”可知如果你在不同的时间设定新年决心,你就不会和其他人有相同的话题,所以此处them指代的是“新年决心”。故填New Year’s resolutions。12.根据“Is January the right time to set New Year’s resolutions”可知一月是制定新年计划的合适时机,能够等时间长一点,故“青少年是否应该等更长时间再决定他们想要什么”应放在(1)处,故填(1)。13.篇章结构题。通读全文可知,第一段引出话题,第二段和第三段分别阐述不同人对于新年决心时间的看法,第四段总结全文,所以结构是总分总,故选B。14.观点态度题。根据“Some think January is a better time”,“However, others have different ideas”以及“All in all, whether you make resolutions in January or later, please remember they help to make you a better person and to make your life easier.”可知作者并没有明确自己是支持还是反对这个观点,只强调了要勇敢地制定并坚持下去。故选C。15.开放性作答,结合实际,言之有理即可。参考答案为Yes, I do. Because they are called New Year’s resolutions, not Half-Year resolutions./Because I will have more time to achieve my goals./ Because I will have the same topic with my friends and family./No, I don’t. Because I will have more time to decide what I want to do./ Because if I have more time, I won’t give up.七、完形填空Making plans helps us do things better, like finishing homework or reaching goals.First, make a plan that 16 you. For example, if you have much homework, don’t try to 17 it all in 5 minutes. Give yourself enough time so you won’t feel 18 . Next, try to follow your plan even when it’s not easy, or very 19 . If you decide to study for 15 minutes every day, 20 doing it! Small steps help you improve little by little. Finally, be flexible (灵活的) with your plans. 21 you find that a plan is not working, you can make some changes. Maybe you plan to ride your bike after school, but it rains. That’s okay! Just change your 22 —you can play a game indoors instead. If one road is closed, find a 23 way. Always try your best, be brave, and never be 24 to make changes when needed!Remember, good plans are like a(n) 25 , which gives good directions to your goals. Let’s make and follow plans wisely.16.A.avoids B.fits C.fixes D.trusts17.A.cancel B.finish C.mark D.find18.A.stressed B.comfortable C.excited D.lonely19.A.real B.secret C.hard D.clever20.A.prefer B.stop C.imagine D.keep21.A.Before B.Although C.Unless D.If22.A.date B.speed C.plan D.tour23.A.crazy B.wrong C.different D.usual24.A.stupid B.tired C.sad D.afraid25.A.map B.address C.umbrella D.boat【答案】16.B 17.B 18.A 19.C 20.D 21.D 22.C 23.C 24.D 25.A【导语】本文讲述了制定计划的重要性,以及如何制定和执行计划,包括灵活性调整。16.句意:首先,制定一个适合你的计划。avoids避免;fits适合;fixes修理;trusts信任。根据下文“Give yourself enough time”可知,要制定适合自己的计划,故选B。17.句意:例如,如果你有很多作业,不要试图在5分钟内全部完成。cancel取消;finish完成;mark做标记;find找到。根据“if you have much homework, don’t try to...it all in 5 minutes”可知,此处指不要试图在5分钟内全部完成大量的作业。故选B。18.句意:给自己留出足够的时间,这样你就不会感到有压力了。stressed有压力的;comfortable舒适的;excited激动的;lonely孤单的。根据“Give yourself enough time so you won’t feel...”可知,时间充足,这样就不会感到压力很大。故选A。19.句意:接下来,试着遵循你的计划,即使它不容易,或者非常困难。real真实的;secret秘密的;hard困难的;clever聪明的。根据“try to follow your plan even when it’s not easy, or very...”可知,此处指“不容易,或非常难”。故选C。20.句意:如果你决定每天学习15分钟,那就坚持做下去!prefer更喜欢;stop停止;imagine想象;keep保持。根据“If you decide to study for 15 minutes every day, ...doing it!”可知,此处强调坚持。故选D。21.句意:如果你发现某个计划行不通,可以做一些改变。Before在……之前;Although虽然;Unless除非;If如果。 根据“...you find that a plan is not working, you can make some changes.”可知,如果计划行不通,可以做一些调整。故选D。22.句意:只需修改你的计划——你可以改在室内玩游戏。date日期;speed速度;plan计划;tour旅行。根据上文“Maybe you plan to ride your bike after school, but it rains.”可知,此处指可以改变原来的计划。故选C。23.句意:如果一条路走不通,就换一条别的路。crazy疯狂的;wrong错误的;different不同的;usual通常的。根据“If one road is closed, find a...way.”可知,一条路行不通,就换一条别的不同的路。故选C。24.句意:永远竭尽全力,勇敢,永远不要害怕在需要的时候做出改变!stupid愚蠢的;tired疲惫的;sad伤心的;afraid害怕的。根据“and never be...to make changes when needed”可知,不要害怕做出改变。故选D。25.句意:记住,好的计划就像一张地图,能为你指明通往目标的正确方向。map地图;address地址;umbrella伞;boat船。根据“which gives good directions to your goals”可知,地图可以指明方向。故选A。八、阅读理解AWhen I was a little girl, I loved to read books. My parents often took me to the library. I would spend hours looking at the colorful pictures and reading the interesting stories. As I grew older, my love for books grew stronger. I would often lose myself in the world of books, forgetting about everything around me. Sometimes, I would even stay up late to finish a good book.I remember one day, my teacher showed us a book about different countries. I was amazed by the pictures of beautiful places and the stories of different cultures. From that day on, I dreamt of traveling around the world and learning about different countries. I started to imagine what it would be like to visit those places, meet new people, and try different foods. I would talk to my parents about my dreams, and they always encouraged me.To make my dream come true, I started to learn English. I knew that English would help me communicate with people from different countries. I also read more books about geography and history. These books made me understand the world better. I would mark the places I wanted to visit on a big world map in my room. Every time I learned something new, I would get more excited about my future travels.Now, I’m working hard at school. I take part in different activities to improve my skills. I join the English club to practice speaking English with my classmates. I also participate in geography competitions to test my knowledge. I believe that if I keep working hard, I will be able to turn my interest in traveling into a career, maybe as a tour guide or a travel writer. I’m looking forward to the day when I can explore the world and share my experiences with others.26.This passage is most probably taken from ________.A.a science report B.a personal diary C.a storybook D.a news article27.When the writer was a little girl, she ________.A.didn’t like reading books B.often went to the library with her parentsC.dreamt of becoming a teacher D.was interested in traveling28.We can infer from the passage that ________.A.the writer is not good at English B.the writer will give up her dreamC.the writer is working hard for her dream D.the writer wants to be a scientist29.What is the main idea of the passage A.The writer’s love for reading books. B.The writer’s dream of traveling and how she is working for it.C.The importance of learning English. D.The writer’s school life.【答案】26.B 27.B 28.C 29.B【导语】本文是一篇记叙文,文章主要讲述了作者的旅行梦想以及她是如何为之努力的故事。为了实现梦想,她努力学习英语、地理和历史,并积极参与课外活动。文章最后表达了她对未来职业的期待。26.推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了作者的旅行梦想以及她是如何为之努力的故事,所以文章可能来自一份个人日记。故选B。27.细节理解题。根据第一段中“When I was a little girl, I loved to read books. My parents often took me to the library.”可知,当这位作家还是个小女孩时,她经常和父母一起去图书馆。故选B。28.细节理解题。根据第三段中“To make my dream come true, I started to learn English.…I also read more books about geography and history.”以及最后一段中“Now, I’m working hard at school. I take part in different activities to improve my skills.”可知,为了实现梦想,她努力学习英语、地理和历史,并积极参与课外活动。故选C。29.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了作者的旅行梦想以及她是如何为之努力的故事。故选B。BThe 14th China International Aviation & Aerospace Exhibition (中国国际航空航天博览会), also known as the Airshow China or the Zhuhai Airshow, was held in Zhuhai, Guangdong. It turned out to be quite a success. From November 8th to November 13th, 2022, many people from different countries went to the airshow.On November 11th, like any other day, a large crowd of people came to the airshow. When most people at the airshow were taking pictures of the great shows, an old man stood out in the crowd. He had a picture in his hands and raised (举起) it in the air. And the rest of the people couldn’t help but wonder: What is he doing “This is my father,” Feng Jianhu, the old man, explained and pointed at a man in the picture. “This is a picture of him and his friends. They were the first student pilots in the PLA Naval Aviation University in 1950. They took this picture when they left the university on May 20th, 1952. And my father became one of the first pilots at that time.”Now, more than 70 years later, most pioneers of the Chinese air force (中国空军先驱), including (包含) Feng’s father, have passed away, but Feng has never forgotten their stories and experiences. ▲ So Feng drove to Zhuhai along with his wife.“Today, I’m here to fulfill my father’s dream,” Feng said. “I’m taking my father and his friends to the Zhuhai Airshow. I want them to know that everything they fought for and dreamed about for a lifetime has come true.”根据材料内容选择最佳答案。30.How long did the 14th Zhuhai Airshow last A.Five days. B.Six days. C.Seven days. D.Eight days.31.Why was Feng Jianhu a little special at the airshow A.He carried a camera. B.He raised a picture in the air.C.He was the oldest man in the crowd. D.He made an important speech at the airshow.32.What’s the best sentence for ▲ in Paragraph 4 A.They are all his uncles and aunts.B.His father and his friends took the picture in the 1950s.C.His father was interested in engineering a lot when he was young.D.His father’s biggest dream was to see advanced (先进的) home-built fighter planes.33.What’s the meaning of the underlined word “fulfill” in the text A.实现 B.告知 C.满足 D.发现34.In which unit of a textbook can the text be found A.Unit 1 Friends B.Unit 2 Dreams C.Unit 3 Music D.Unit 4 Health【答案】30.B 31.B 32.D 33.A 34.B【导语】本文主要讲了珠海航空展上发生的一件特别的事情。30.细节理解题。根据“From November 8th to November 13th, 2022, many people from different countries went to the airshow.”可知第十四届珠海航空展从2022年11月8日持续到11月13日,一共六天。故选B。31.细节理解题。根据“When most people at the airshow were taking pictures of the great shows, an old man stood out in the crowd. He had a picture in his hands and raised (举起) it in the air.”可知他特别是因为他把一张照片举到空中。故选B。32.推理判断题。根据“Now, more than 70 years later, most pioneers of the Chinese air force (中国空军先驱), including (包含) Feng’s father, have passed away, but Feng has never forgotten their stories and experiences. ▲ So Feng drove to Zhuhai along with his wife.”可知此处应是介绍冯驾车来珠海的原因,由此推出空处填His father’s biggest dream was to see advanced (先进的) home-built fighter planes.“他父亲最大的梦想是看到先进的国产战斗机。”故选D。33.词义猜测题。根据“I’m taking my father and his friends to the Zhuhai Airshow. I want them to know that everything they fought for and dreamed about for a lifetime has come true.”可知此处讲实现父亲的梦想,fulfill意为“实现”。故选A。34.推理判断题。本文主要讲了珠海航空展上发生的一件特别的事情,主要是关于冯建虎的父亲及其朋友们的梦想得以实现,可能在第二单元“Dreams”中找到。故选B。21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 6 课时4 Section B(1a-1e)(分层作业)(原卷版).docx Unit 6 课时4 Section B(1a-1e)(分层作业)(解析版).docx