资源简介 (共49张PPT)Unit 8It must belong to Carla.Section B (2a-2e)读写结合阅读课优质课人教新目标版 九年级(上册)Learning Objectives1.通过观看图片和回答问题,能够说出世界上有名的谜团或世界奇迹,通过观看视频,能够正确地回答问题,能够说出巨石阵的名称,地点,构成,神秘等特点。2.通过略读,能够准确匹配各段落的大意,能够划分文章层次,匹配大意;通过细读能够正确回答问题,完成表格填空;通过回答问题,完成句子和思维导图,能够使用might, could, must, can't说出巨石阵的主要信息。3.通过思维导图,能够熟练地复述课文。阅读关于巨石阵的文章,了解英国文化,根据相关的连接词理解句子之间的逻辑关系。教育学生保持好奇心,永远追求真理的精神!01 Lead inWatch and sayDo you like traveling What mysteries from all over the world do you know Look and sayDo you like to explore mysteries (探索秘密)Who can say something about it Do you know the name of this place Stonehenge02 Pre-readingLet’s watch a video and answer questions.Watch and say1: What does the video talk about 2: Where is it 3: What’s it made of 4. Have you ever heard of it 5. Why is it famous 6. What does it look like Stonehenge (巨石阵)In Britain.Huge stones.It’s a mystery.Yes.\No.It looks like a rock circle.circle [ s kl] n.圆圈 v. 圈出n. 巨石阵/ st n hend /知识链接:在英国伦敦西南100多千米的索尔兹伯里平原上,一些巍峨巨石呈环形屹立在绿色的旷野间,这就是英伦三岛最著名、最神秘的史前遗迹—巨石阵。公元1130年,英国的一位神父在一次外出时,偶然发现了巨石阵,从此这座由巨大的石头构成的奇特古迹,开始引起了人们的注意。巨石阵的英文名字叫做“Stonehenge”,“Stone”意为“石头”henge意为“围栏”。 在英国人的心目中,这是一个神圣的地方。Look and sayWhat is Stonehenge Who built it Why was it built If you were a visitor, what do you want to know about it How was it built Today, let’s walk into the mysterious(神秘的)place.Read the passage 2b to get more information about it!Look and predictLook at the title and the picture. Then answer the questions below.2bWhat is in the picture 2.What does the passage may talk about ________A. the history of StonehengeB. the mystery of StonehengeC. the use of StonehengeWe can get information from the title and the picture.Btitlepicture3.Why is the title a question To interest and attract readers.Some stones.03 While-readingFast readingRead and answer2b1.How many paragraphs are there 2.Which paragraph gives a general introduction (总的介绍)3. Can you find out the topic sentence of the article ①②③④Four.Para 1.Tips: The theme(主题)of a passage often comes in the first paragraph, usually at the first or last sentence...Stonehenge is not only one of Britain’smost historical places but also one of itsgreatest mysteries.Read the passage quickly and answerthe questions.Fast readingRead and match2bRead the article carefully and find the main idea of each paragraph.Para.1Para. 2Para. 3Para. 4A. What was it used for B. Who built it C. What is it D. How was it built Reading tips: Read the article quickly and focus on the first and last sentences of each paragraph.Fast readingRead and completeHow many parts can it be divided into What is the main ideas of each part Para 1 : A general ___________ of Stonehenge.Para 2 : The different_____________ about whyStonehenge is here.Para 3: The other _____________ about Stonehenge.shapeFactspopularityIntroductionopinionsmysteriesPart 1: Para. 1Part 2: Para. 2~Para. 3Part 3: Para. 4Careful readingRead and fill2.Where is it 3. How many visitors doesit received every year 4. What do people wantto see there in June 1.What is it It’s a rock circle.shape:__________a rock circleIt’s in Britain.location:_______BritainIt receives more than750,000 visitors.one of ______________.one of __________________.famethe famoushistorical places最著名历史地方最大的谜团They want to see thesun rising.number: ________.visiting time: _____activities: _______.over 750,000 a yearin Junesee the sun risingRead Part.1 and finish the mindmap.visitorthe greatest mysteriesRead and fillCareful readingRead Part.1 again and finish the mind map.Shape and material:Location:Popularity:importance:1.the most famous place.3.the greatest__________1.receive___________________ visitors2.people like to go in _______to see the sun _________A rock_______Britainhistoricalmysterymore than 750,000JunerisingcircleRead and matchCareful reading2aMatch each linking word or phrase with its purpose.连词是一种连接词与词、短语与短语以及句与句的虚词,它不能独立担任句子成分而只起连接作用。表示结果的连词有: so (所以)等;表示原因的连词有: because, since, as 等;表示意义转折的连词有: but, however, though;表示递进意义,not only... but also...“不仅……而且”;表示选择关系的连词有: or (或者;还是);表示两件事情同时发生的连词有: when, while等。Read and circleCareful readingRead Para.1 and circle the linking words.识别连接语言识别连接想法的连词或短语将会帮助你理解你所读的内容。adding information=becausegiving reasonsMillions of people gather together to watch the sun risingto welcome summer solstice(夏至).Read and sayRead Part. 2 and answer the questions.How many ideas are mentionedabout what Stonehenge was usedfor in the text What are they 1. Historians: It was a ______ where ancient leaders tried to ________________the gods.templecommunicate with2. Another popular idea: It might be a kind of__________calendar3. Other people: Stones have _____________,they can prevent ______ and keep people ______.medical purposeillnesshealthy4. Some: It might be a ____________ or a place to ________________.burial placehonor ancestors5. Others: It was built to celebrates a _____________________victory over an enemyFive.What was it used for Read and circleRead Part.2 and circle the linking words.expressing a differencegiving reasonsexpressing two thingshappening at the same timeexpressing a differencegiving a choiceRead and sayRead Part. 2 again and find different ideas about why the stonehenge was built.A templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victory over an enemyWhy do they have these opinions A templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victoryRead and sayWhy do they have these opinions Ancient leaders tried to communicate with the gods.Is that ture nowso many centuries agoStonehenge was builtThe leaders arrived in Englandmuch laterStonehenge was buiIt so many centuries ago, ______ the leaders arrived in England much later, _______ it can’t be ture.butsoexpressing a differenceexpressing a resultA templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victoryRead and sayWhy do they have these opinions Ancient leaders tried to communicate with the gods.They were put together in a certain way.the centerMidsummerThe sun shines directly into the center of the stones ______ it is on Midsummer’s morning.shines directlysoexpressing a resultA templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victoryRead and sayWhy do they have these opinions Ancient leaders tried to communicate with the gods.They were put together in a certain way.the centerMidsummerThe sun shines directly into the center of the stones ______ it is on Midsummer’s morning.shines directlysoexpressing a resultA templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victoryRead and sayWhy do they have these opinions Ancient leaders tried to communicate with the gods.They were put together in a certain way.They can prevent illness and keep people healthy._______ you can feel the energy from your feet move up your body.Asexpressing two things happening at the same time.Read and sayWhy do they have these opinions A templeA kind of calendarA medical purposeA burialplaceA place to honor ancestorsto celebrate a victory over an enemyAncient leaders tried to communicate with the gods.They were put together in a certain way.They can prevent illness and keep people healty.The position of the stones must be for a special purpose.Read and sayCan anyone explain what it was really used for It is a mystery.Are there any other mysteries Read and answerRead Part. 3 and then answer the questions.How was it built 1. How old is Stonehenge believed to be 2.Why did the volunteers fail to build another stonehenge in 2001 3. Do people know who it was built 4. What does Paul Stoker think of the planners It must be almost 5,000 years old.Because the stonehenge are so big and heavy.No, they don’t.They must have been hard-working and great planners.5. What's the writer's opinion Stonehenge must be builtby___________________________.hard-working and great plannersRead and circleRead Part.3 and circle the linking words.giving reasonsexpressing a differencealsoadding informationRead and fill2cRead the article again and complete the chart.Mysteries about Stonehenge What Stonehenge might have been used for…Who built it What was it used for How was it built 1.as a temple where ancientleaders tried to communicatewith the gods2.a kind of calendar3.have a medical purpose4.might be a burial place, ora place to honor ancestors5. celebrate a victory overan enemyListen and repeat04 Post-reading2dComplete the sentences with the correct linking words.andasnot onlybut alsoorhowever一种特别的位置阻止某人做某事Listen and repeatLook and retellRetell the passage according to the mind map.Para.1:IntroductionPara. 2~3:Different ideasabout its useStonehengePara. 4:Mysteries about Stonehengea rock circle; historical places;greatest mysteries... historians: a temple...another popular idea: calendar...other people: a medical purpose...some: a burial place...others: celebrate a victory...how it was built...Stonehenge → hard-working...Think and say2eCan you think of any other mysteries, either in China or another part of the world, that are similar to Stonehenge What do you know about these mysteries What is mysterious about them Discuss them with your group.Pyramid金字塔in Egypt 埃及the sleeping cat熟睡的老猫新西兰南岛:不可思议的太极图Look and sayThey’re full of mysteries and the wisdom of human. 它们充满了神秘和人类的智慧。Although the mysteries are difficult to explain, we should try our best to study hard and reveal these mysteries one day.Be curious and keep a spirit of searching for the truth forever!05 Language pointsStonehenge- Can Anyone Explain [Why It Is There] 1.Stonehenge, a rock circle, is not only one of Britain's most famous historical places but also one of its greatest mysteries. Every year it receives more than 750,000 visitors. People like to go to this place especially in June as they want to see the sun rising on the longest day of the year.n.圆圈,圈子;v. 圈出,包围1.receive a letter from sb.=get a letter from sb.=hear from sb.收到某人的来信v.收到,接待(客观上收到); accept v.(主观上)接受...之一因为adv.特别,尤其;especial adj.特别的n.奥秘,神秘事物我收到了朋友的一件贵重礼物, 但我并没有接受它。I received an expensive gift from my friend, but I didn’t accept it.2.For many years, historians believed 【Stonehenge was a temple (where ancient leaders tried to communicate with the gods)】. However, historian Paul Stoker thinks this can't be true because Stonehenge was built so many centuries ago. “The leaders arrived in England much later," he points out.宾语从句where引导的定语从句,修饰 a templecn.领导,领袖;lead v.领导,引领history n.历史historical adj.历史的historian cn.历史学家,史学工作者point out 指出(方向、要点或错误等)point at 指着(离说话人较近的人或事物)point to 指向(离说话人较远的人或事物)指出,out是副词arrive in+大地点 reach+地点名词arrive at+小地点 get to+地点名词get home/here/there(直接加地点副词)3.Another popular idea is (that Stonehenge might be a kind of calendar). The large stones were put together in a certain way. On midsummer's morning, the sun shines directly into the center of the stones. Other people believe【 the stones have a medical purpose】. They think the stones can prevent illness and keep people healthy “As you walk there, you can feel the energy from your feet move up your body" said one visitor.以某种特定的方式在仲夏的早晨表语从句adj.医疗的,医学的;medicine (un.)药,医学直射进入宾语从句purpose (cn.)目的,目标;the purpose of ...的目的on purpose 故意(地),有意(地)v.阻止,阻挠un.能量,力量,精力No one is sure 【what Stonehenge was used for】, but most agree 【that the position of the stones must be for a special purpose】. Some think it might be a burial place or a place to honor ancestors. Others think it was built to celebrate a victory over an enemy.宾语从句,做sure的宾语宾语从句,做agree的宾语....的位置,position ( n.)位置,地方v.尊敬,表示敬意;n.荣幸,荣誉n.埋葬,安葬n.祖宗,祖先对...的胜利victory (n.)胜利,成功n.敌人,仇人4.Stonehenge was built slowly over a long period of time. Most historians believe【 it must be almost 5,000 years old】. One of the greatest mysteries is (how it was built) because the stones are so big and heavy. In2001, a group of English volunteers tried to build another Stonehenge, but they couldn't.“We don't really know who built Stonehenge,” says Paul Stoker. "And perhaps we might never know, but we do know 【they must have been hard-working -- and great planners!】"很长一段时间,period (cn.)一段时间,时期宾语从句表语从句宾语从句一群设计者Language points1. Every year it receives more than 750,000 visitors.每年它会接待超过75万的参观者。receive 及物动词,此句中意为 “接待;招待”。 receive 还可以表示 “接到;收到”, 与get 同义,其后可接介词 from。receive 和accept区别:receive"收到",强调客观上收到这一事实,不表明是否愿意接受。accept“接受”, 主动地或自愿地接受,带有“满意;同意;认可”等意味,其反义词为refuseI received his invitation to the party yesterday, but I refused to accept it.【学以致用】1) Laura _________ some flowers yesterday, but she didn’t know if she should ________ them.2) Dick _________ lots of support from his parents.3) Every year the hotel ________ guests from all over the world.receivesreceivedreceivedacceptLanguage points2. They think the stones can prevent illness and keep people healthy.prevent v. 防止; 预防; 阻止; 阻挠,相当于stop,后面可跟名词或代词。也可用于prevent sb. (from) doing sth. 结构, 意为“阻止某人做某事”,其中 from可以省略。同样的表达还有stop sb. (from)doing sth.和keep sb. from doing sth.如:We must do something to prevent the news (from) spreading.=We must do something to stop the news (from) spreading.=We must do something to keep the news from spreading.Could people prevent these accidents Mother prevents/stops me (from) eating too many candies.06 ExercisesClass test1.The boy is running. He ____ be late for school.A. must B. can’t C. need D. might2. What _____ in the neighborhood last night A. happen B. happened C. was happened D. is happening3.—What do you think the man is doing near the river —He might ______.A. fishing B. to fish C. be fishing D. is fishing4. We can remember the park _____we used to play when we were young .A. who B. why C. where D. when5.Not only Jim but also I ____ good at science.A. is B. are C. am D. beI. 单项选择DBCCCClass testⅡ. 用所给单词的适当形式填空6. Tacitus was the greatest ____________(history) in Ancient Rome.7. The old man gave away all his money to support ________(medicine) research.8. We must prevent people from ________(drive) without a driver's license.9. To our surprise, the ___________(lead) of this country will visit our country.10. I have always dreamed of traveling to ________(British) one day.historianmedicaldrivingBritainleader(s)HomeworkWrite a summary about Stonehenge in your own words.2. Search for more information about any other mysteries on the Internet. Write a passage to introduce your favorite one.谢谢21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源网站兼职招聘:https://www.21cnjy.com/recruitment/home/admin中小学教育资源及组卷应用平台Unit 8 Section B 2a-2e 学习任务单(含课下任务阅读训练及答案解析)课程基本信息学科 英语 年级 九 学期 秋季课题 Unit 8 It must belong to Carla. Period 5 Section B 2a-2e教科书 书 名:义务教育教科书Go for it教材出版社:人民教育出版社学习目标1.通过观看图片和回答问题,能够说出世界上有名的谜团或世界奇迹,通过观看视频,能够正确地回答问题,能够说出巨石阵的名称,地点,构成,神秘等特点。2.通过略读,能够准确匹配各段落的大意,能够划分文章层次,匹配大意;通过细读能够正确回答问题,完成表格填空;通过回答问题,完成句子和思维导图,能够使用might, could, must, can't说出巨石阵的主要信息。3.通过思维导图,能够熟练地复述课文。阅读关于巨石阵的文章,了解英国文化,根据相关的连接词理解句子之间的逻辑关系。教育学生保持好奇心,永远追求真理的精神!课前学习任务 学习笔记【学习任务一】词汇检测1.v. 表示;表达 __________ 2.同时;一起 ____________________3.n./v. 圆圈/圈出__________ 4.大不列颠 __________5.n. 奥秘;神秘事物 __________6.v. 接待;接受;收到 __________7.n. 历史学家;史学工作者 _______8.n. 庙宇;寺院;圣殿 _______________9.n. 领导;领袖 __________ 10.n. 仲夏;中夏 ____________________11.adj. 医疗的;医学的 __________12.n. 目的;目标 __________13.v. 阻止;阻挠 __________ 14.n. 力量;精力 __________15.n. 位置;地方 __________ 16.n. 埋葬;安葬 _____________________17.v./n. 尊重;表示敬意/荣幸;荣誉18.n. 祖宗;祖先______________19.n. 胜利;成功_____________ 20.n. 敌人;仇人____________________21.n. 一段时间;时期 ______________________________________________【学习任务二】阅读教材第62页 2a-2b内容,翻译下列短语或句子。1.表达不同之处________________________________________________2.每年它会接待超过75万的参观者。___________________________________________________________________3.人们尤其喜欢在6月去这个地方,因为他们想要在一年中白昼最长的日子里看日出。______________________________________________________________________________________________________________________________________4.另一些人认为这些石头有医疗效果。___________________________________________________________________5.他们认为这些石头可以预防疾病并使人保持健康。___________________________________________________________________课堂学习任务【学习任务一】 Do you like traveling What mysteries from all over the world do you know Do you like to explore mysteries (探索秘密)Do you know the name of this place ___________Who can say something about it 【学习任务二】Let’s watch a video and answer questions.1: What does the video talk about 2: Where is it 3: What’s it made of 4. Have you ever heard of it 5. Why is it famous 6. What does it look like If you were a visitor, what do you want to know about it 【学习任务三】Look at the title and the picture. Then answer the questions below.What is in the picture 2.What does the passage may talk about ________A. the history of Stonehenge B. the mystery of Stonehenge C. the use of Stonehenge 3.Why is the title a question 【学习任务四】Fast readingTask 1: Read the passage quickly and answer the questions.1.How many paragraphs are there 2.Which paragraph gives a general introduction (总的介绍) 3. Can you find out the topic sentence of the article Task 2: Read the article carefully and find the main idea of each paragraph.Para.1 A. What was it used for Para.2 B. Who built it Para.3 C. What is it Para. 4 D. How was it built Task 3: How many parts can it be divided into What is the main ideas of each part 【学习任务五】Careful readingTask 1: Read Part.1 and finish the mind map. Task 2:Read Part.1 again and finish the mind map.Task 3: Match each linking word or phrase with its purpose. Task 4:Read Para.1 and circle the linking words.【学习任务六】Careful readingTask 1: Read Part. 2 and answer the questions. Task 2:Read Part.2 and circle the linking words.Task 3:Read Part. 2 again and find different ideas about why the stonehenge was built.Why do they have these opinions Stonehenge was buiIt so many centuries ago, ______ the leaders arrived in England much later, _______ it can’t be ture.The sun shines directly into the center of the stones ______ it is on Midsummer’s morning._______ you can feel the energy from your feet move up your body.【学习任务七】Careful readingTask 1:Read Part. 3 and then answer the questions.1. How old is Stonehenge believed to be 2.Why did the volunteers fail to build another stonehenge in 2001 3. Do people know who it was built 4. What does Paul Stoker think of the planners 5. What's the writer's opinion Task 2:Read Part.3 and circle the linking words.Task 3:2c. Read the article again and complete the chart.【学习任务八】plete the sentences with the correct linking words.【学习任务九】Task 1: Retell the passage according to the mind map.Task 2: 2e. Can you think of any other mysteries, either in China or another part of the world, that are similar to Stonehenge What do you know about these mysteries What is mysterious about them Discuss them with your group.【学习任务十】Class testI. 单项选择1.The boy is running. He ____ be late for school. A. must B. can’t C. need D. might2. What _____ in the neighborhood last night A. happen B. happened C. was happened D. is happening3.—What do you think the man is doing near the river —He might ______. A. fishing B. to fish C. be fishing D. is fishing4. We can remember the park _____we used to play when we were young . A. who B. why C. where D. when5.Not only Jim but also I ____ good at science. A. is B. are C. am D. beⅡ. 用所给单词的适当形式填空6. Tacitus was the greatest ____________(history) in Ancient Rome.7. The old man gave away all his money to support ________(medicine) research.8. We must prevent people from ________(drive) without a driver's license.9. To our surprise, the ___________(lead) of this country will visit our country.10. I have always dreamed of traveling to ________(British) one day.课下学习任务四、阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空。每空限填一词,每词限用一次。seem, success, but, they, wide, it, try, purpose, pound, expressHave you ever heard of Death Valley It's a national park lying in the east of California, the USA. The park isn't scary as 1. name sounds. You can enjoy the desert sunshine there. At the same time, you can find there's nothing out there but some special rocks called “sailing stones”. Some of the rocks in Death Valley weigh hundreds of 2. . And on the ground behind each rock is a mysterious trail(痕迹). It 3. that the rock has been pushed along in the sand. It was nearly 100 years ago that the “sailing stones” were reported for the first time. People have been 4. to find out the stones' secret ever since. Until the 1990s, one 5. accepted opinion was that the rocks were stuck in sheets(片) of ice that were being blown across the desert. However, research later showed that to move such large ice sheets, the wind would have to blow at hundreds of miles per hour. There are strong winds in Death Valley—6. not that strong. Then in 2006, a scientist named Ralph Lorenz 7. his opinion. He suggested that in winter, thick ice forms(形成) around the rocks. When the ground begins to thaw(解冻), the rocks, wearing ice, sail along and leave trails behind 8. . Lorenz even did a test in his own kitchen for the 9. of showing his opinion was correct. Has Lorenz 10. in solving the mystery of the sailing stones Perhaps. On the other hand, neither Lorenz nor anybody else has ever actually seen the stones move. Maybe it was aliens who moved the stones. 答案及解析一、完形填空【参考答案】1.D 2.A 3.B 4.B 5.C 6.B 7.B 8.A 9.A 10.A【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了科罗拉多大峡谷。【详情解析】1.句意:但是你一定要亲自去那儿感受它的规模和美丽。you你、你们,主格或宾格;your你的、你们的,形容词性物主代词;yours你的、你们的,名词性物主代词;yourself你自己,反身代词。根据前句“Probably you have seen photos of the Grand Canyon.”可知,只是看过大峡谷的照片,故此句应是一定要亲自到那儿,用反身代词。故选D。2.句意:大峡谷是世界上最伟大的自然奇观之一。natural自然的;modern现代的;ancient古代的;national民族的。根据常识可知大峡谷是一个自然奇迹。故选A。3.句意:慢慢地,河水穿过坚硬的岩石。along沿着;through穿过,指从物体的内部穿过;across穿过,指从一边到达另一边;past越过,指从物体上空越过。此处指河流冲击石头,河水穿过坚硬的岩石,所以应是从物体的内部穿过,应填through,故选B。4.句意:与此同时,土地正在上涨。rise动词原形;rising现在分词或动名词;rose过去式;risen过去分词。由“at the same time”可知,此处指的是过去同一时间正在进行的事,“was+现在分词”构成过去进行时。故选B。5.句意:今天峡谷很深。more更多;dangerous危险的;deep深的;low低的。由“the land was rising”可知,陆地在升高,所以现在大峡谷很深。故选C。6.句意:因为它的高度,峡谷两边有不同种类的动植物。as a result因此,后接句子;because of由于,其后可接名词、代词或动名词;thanks to多亏,其后可接名词、代词或动名词;thanks for因……而感谢。根据“its height”可知,是由于升高,且是名词短语,故选B。7.句意:因为它的高度,峡谷两边有不同种类的动植物。side边,单数;sides边,复数;ground地、地面,单数;grounds地、地面,复数。从both可以看出是峡谷的两边,且是复数。故选B。8.句意:峡谷在一天中的不同时间、不同的季节和天气看起来都不一样。in在……里;on在……上;at在……点;for为了。in+年份、月份或季节;on+某天/某天上、下午、晚上;at+时刻;for+时间段。根据“different seasons”可知用介词in,故选A。9.句意:无论何时,当你从顶部或底部看到大峡谷时,将是一次你永远不会忘记的经历。or或者;and和;to到;with和。根据“from the top ... the bottom”可知,无论你从顶部还是从底部,表示选择应用or。故选A。10.句意:无论何时,当你从顶部或底部看到大峡谷时,将是一次你永远不会忘记的经历。will be一般将来时;has一般现在时;was一般过去时;has been现在完成时。由whenever引导的时间状语从句,时态符合“主将从现”,即主句用一般将来时。故选A。二、阅读理解【参考答案】1.B 2.C 3.D 4.A 5.B【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了秘鲁的彩虹山。【详情解析】1.细节理解题。根据“Have you ever dreamed of travelling all the way over the rainbow ”可知,文章开头作者先问了一个问题。故选B。2.细节理解题。根据“The reason is the ice that covered the area centuries ago.”可知,很久以前彩虹山是被冰覆盖的。故选C。3.推理判断题。根据“If you plan your trip to the mountain, try to go during warmer months when there is less rain or snow.”和“ The best time is from March to November, when there are blue skies and pleasant weather.”可知,应当在雨雪少的时候去,最佳月份是从三月份开始的9个月,也就是三月到十一月。故选D。4.细节理解题。根据“Rainbow Mountain is a beautiful natural wonder. It lies in the Andes in Cusco.”可知,彩虹山位于库斯科的安第斯山脉。故选A。5.主旨大意题。根据“Rainbow Mountain is a beautiful natural wonder. It lies in the Andes in Cusco. As its name suggests, the mountain has different colours.”可知,本文主要介绍了秘鲁的彩虹山。故选B。三、阅读还原6选5【参考答案】1.F 2.D 3.E 4.C 5.B【语篇解读】本文介绍了世界自然奇观之一的大峡谷。文章讲述了大峡谷的形成过程、尺寸和美丽,以及在不同时间和季节下的景色变化。文章还提到了大峡谷的南壁和北壁,以及从南壁到北壁的旅程中经过的美景。【详情解析】1.根据“Slowly, the river cut down through hard rocks.”可知,此处提到了一条河流,选项F“科罗拉多河在数百万年的时间里造就了大峡谷。”符合语境。故选F。2.根据“It’s also very wide, about 20 kilometers.”可知,此处介绍的是大峡谷很宽阔导致的结果,应该与大峡谷的两侧有关,选项D“峡谷的两侧有不同种类的植物和动物。”符合语境。故选D。3.根据“The canyon looks different at different times of the day, and in different seasons and weather.”可知,此处介绍的是大峡谷在一天中的不同时间看起来是不一样的,选项E“日出日落时,不同颜色的岩石格外清澈明亮。”符合语境。故选E。4.根据“The view from the South Rim (南壁) of the Grand Canyon is the best.”可知,此处介绍的是南壁的景色,选项C“沿着峡谷边缘的每一个点都可以看到不同的景色。”符合语境。故选C。5.根据“It takes all day to drive there from the South Rim”可知,此处介绍的是开车去那里要花一整天的时间的原因,选项B“因为科罗拉多河上只有一座桥。”符合语境。故选B。四、选词填空【答案】 1.its 2.pounds 3.seems 4.trying 5.widely 6.but 7.expressed 8.them 9.purpose 10.succeeded21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://www.21cnjy.com/" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 (2025年最新人教版九年级上册) Unit 8 Section B 2a-2e 读写结合阅读课优质课课件.pptx U8 Section B 2b.mp3 Unit 8 Section B 2a-2e 学习任务单(含课下学习任务阅读l练习及答案解析).doc 巨石阵.mp4 视频1.mp4