安徽省示范高中培优联盟2025-2026学年高一上学期12月冬季联赛英语试题(PDF版,含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

安徽省示范高中培优联盟2025-2026学年高一上学期12月冬季联赛英语试题(PDF版,含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介

2025冬季联赛高一英语答案及听力原文
听力1-5:BABAB
6-10ABBCA
11-15 BABBC
16-20ABAAC
阅读理解21-35:ACDBA
BDCAA
BACDD
七选五36-40:DAGBE
完形填空41-55:DDBAC
BADCA
DBACB
语法填空:56.written
57.a
58.exploring
59.social
60.but
61.ceremonies
62.touching
63.where
64.in
65.has achieved
解析:
阅读理解
A:21.A22.C23.D
本文是应用文。文章主要介绍了几个适合冬天游览的旅游目的地。
2l.信息匹配题。根据第一段Rovaniemi is the perfect place to watch the impressive Northern lights可知芬兰的洛瓦涅
米是看北极光的最佳地,故选A。
22.信息匹配题。根据第三段Cape Town is only a short drive away from the iconic(标志性的)Cape Winelands,where
you can enjoy vineyard and winery tours with wine tasting and food pairings可知,开普敦离开普酒庄很近,故选C。
23.细节理解题。根据interesting rock formations(有趣的岩石构成)和to find black and red earth(找到黑红相间的
泥土)可知西班牙Lanzarote是最适合对石头感兴趣的人,故选D。
B:24.B25.A26.B27.D
本片是记叙文,作者以自己的方式帮助自闭症儿童。
24.B.细节理解题。根据第二段This experience inspired me to create the brand Half Smile in20l4可知,作者在做帮
助自闭症儿童的自愿服务的时候的经历激励了他,故选B。
25.A.推理判断题。根据第二段I wanted to turn the children's drawings into art products-T-shirts,phone cases and bags-
that people would enjoy and buy,.作者帮助把自闭症儿童的画变成商品,故选A。
26.B.细节理解题。根据第四段The hardest part of combining public good with business is changing how people think.
Many still believe that some companies use charity to get sympathy and make money,which leads to doubt and
misunderstanding about social businesses(把做公益和商业结合起来最困难的就是改变人们的看法,很多人仍然认为
有些公司实在利用公益来博得同情以及赚钱,这就导致人们对于这一行为的怀疑和误解),故选B。
27.D.推理判断题。根据文章结尾ifaT-shirt with a child's artwork can start a conversation about fairness,creativity or
how we contribute to society-then maybe we are moving in the right direction(如果一件带有孩子的画作的T恤衫能够
开启关于公平、创造力和如何回馈社会的对话,那么也许我们走的方向就是对的)可知作者对于未来的态度是积极
乐观的,故选D。
C:28.C.29.A.30.A.31.B.
疫情过后,居家办公该何去何从?
28.C.推理判断题。第一段的数据指出不同地区的员工居家办公的时长不同,目的是为了引出文章的主题,因此才
有了后面关于这些差异的原因,以及居家办公的优缺点等,故C正确。
29.A.推理判断题。根据第二段Bloom and his team say that cultural differences play a big role in these preferences可知,
影响人们对于居家办公的态度的主要是文化因素,故选A。
30.A.词义判断题。根据上下文中population is aging人口老龄化和do more to attract employees做更多来吸引员工,
说明员工数量在“减少”,故选A。
3l.B.细节理解题。第二段中Leaders in more individual-focused cultures are more comfortable giving freedom更注重个
人发展的文化氛围中的领导更愿意给员工自由,故选B。A与原文意思不符,第三段提到居家办公可以帮助缓解由
于人口老龄化带来的员工短缺问题,但是没有提到可以解决老龄化的问题,因此C错误,文中既提到了居家办公的
优点,也提到了缺点,作者并不是完全支持或赞同居家办公,因此D错误。
D:32.A.33.C.34.D.35.D.
本文介绍迈阿密3D打印海堤守护蓝色未来。
32.A.细节理解题。根据第一段will soon start a new project to improve the environment和bring back nature along the
coastline可知,3D打印海堤最大的优势是对环境友好,故选A。
y姓名
座位号
听下面一段对话,回答第13至第16四个小题
(在此卷上答题无效)
13.When can readers go to the public library on Monday
绝密★启用前
A.At 9 a.m.
B.At 2 30 p.m.
C.At 5:30 p.m
14.Where are the professional books
安徽省示范高中培优联盟2025年冬季联赛(高一)
A.On the first floor.
B.On the second floor.
C.On the third floor.
15.What can readers do on the third floor


A.Attend lectures.
B.Have coffee.
C.Use computers.
16.How long can readers keep a book for free
本试卷分选择题和非选择题两部分,选择题第1至第6页,非选择题第7至第8页。全卷满
A.For a month.
B.For five weeks.
C.For six weeks.
分150分,考试时间120分钟。
听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。
17.Which building has a gym
考生注意事项:
A.Blake Residence.
B.Brown Hall.
C.Queen's Building.
答题前,务必在试题卷、答题卡规定的地方填写自己的姓名、座位号,并认真核对答题卡上所
18.Why is Blake Residence peaceful
粘贴的条形码中姓名、座位号与本人姓名、座位号是否一致。所有答案必须写在答题卡上,
A.Only girls live there
写在试卷上无效。
B.No visitors can come in
C.Everyone has a private room.
第一部分听力(共两节,满分30分)
19.What is the advantage of Queen's Building
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂
A.It has shower rooms.
到答题卡上。
B.It has a computer room.
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
C.It has its own private garden
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
20.Why is the Parkway Flats expensive
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
A.Parking there is charged.
1.Where are the speakers
B.There are the largest rooms.
A.In a bank.
B.In a restaurant.
C.In a cinema.
C.The fees include the cost of meals
2.What is the woman going to do for the man
第二部分阅读(共两节,满分50分)
A.Buy a coat.
B.Pick him up.
C.Book a table.
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
3.How did the man's wife go to work in the past
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项
A.On foot.
B.By bus.
C.By car.
涂黑。
4.What will the man do on Saturday
A
A.Visit his uncle.
B.Watch a show.
Best Places to Visit in Winter
C.Care for the dolphins.
5.What does the man advise the woman to do
Rovaniemi,Finland
A.Skip dinner.
B.Avoid snack foods
C.Get enough exercise.
If you love ice and snow,then you'll love exploring Rovaniemi.Why Simply because it's
第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)
one of the top winter destinations in Europe.Sitting in northern Finland,Rovaniemi is the
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中
gateway to Finland's famous Lapland-the home of Santa Claus,Rovaniemi is the perfect place
选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小
to watch the impressive Northern Lights,go on a husky ride,or even visit an ice hotel.
题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
St.Kitts Nevis,Caribbean
If you're looking to escape the rain,snow,and grey skies,then St.Kitts and Nevis is one of
听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。
the top places to go in the winter.This dual-island nation sits between the Atlantic Ocean and
6.What does Mr.Smith dislike
A.The garden.
B.The living room.
C.The swing.
the Caribbean Sea.It has perfect weather all year round,with temperatures of 25C in winter.
Apart from lying on the beaches,you can also enjoy the Carnival around Christmas,sailing and
7.What will the speakers do next
diving tours,and historical tours of the islands.
A.Grow some vegetables.
B.Visit other houses.
C.Play with the children.
听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。
Cape Town,South Africa
8.Where would the man like to work
Cape Town is one of South Africa's most picturesque destinations,with loads of exciting
things to do.From visiting the 7th Wonder of Nature,Table Mountain,to surfing the waves of
A.In a bank.
B.In a store.
C.In a hospital.
the city's amazing beaches,there's something for everyone.Cape Town is only a short drive
9.What's the probable relationship between the speakers
B.Teacher and student.
away from the iconic(标志性的)Cape Winelands,where you can enjoy vineyard and winery
A.Boss and worker.
C.Brother and sister.
tours with wine tasting and food pairings
听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。
Lanzarote,Spain
10.When does the conversation take place
With interesting rock formations,volcanoes,and amazing blue waters,Lanzarote is a top
A.After an exam.
B.During a party
C.Late in the afternoon
choice for many travellers running away from cold European winters.Lanzarote is the most
11.Who owns a clothing shop
eastern of the Canary Islands.Expect to find black and red earth,white and golden sand beaches
A.The man.
B.The man's uncle
C.The woman,
and rolling mountains.The average weather stays around the 20C mark,so you can enjoy the
12.What does the woman suggest doing at the party
sunshine without worrying too much about sunburn.
A.Dressing up as characters.
B.Organizing competitions.
C.Playing games.
命题:培优联盟高考研究院审题:宁国中学章铭、芜湖县一中郑亮制卷:等高教育第1页(共8页)
命题:培优联盟高考研究院审题:宁国中学章铭、芜湖县一中郑亮制卷:等高教育第2页(共8页)

展开更多......

收起↑

资源列表